Dodaj do ulubionych

Generyki z Indii- mam pierwszy minus :)

16.02.18, 16:35
Przyjmuję od miesiąca generyk z Indii Ledifos (odpowiednik Harvoni) i mam już minus:) Mam nadzieję,że się utrzyma. Skutki uboczne-zmęczenie i bóle stawów,ale nie wiem czy spowodowane w ogóle lekiem. Jak ktoś ma ok. 3 tys to nie ma sensu czekać w kolejce na Harvoni.
Przy okazji wszystko o Harvoni można znaleźć tutaj w pdf (charakterystyka produktu leczniczego). Ja sobie poczytałam przed leczeniem.
ec.europa.eu/health/documents/community-register/2017/20170223136941/anx_136941_pl.pdf
Obserwuj wątek
    • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.dyn.cable.fcom.ch 16.02.18, 17:50
      Oczywiscie ze tak tez jestem po leczeniu generykami po terapii 12 tyg generykiem Epclusa,na koniec terapii byl minus- jak bedzie 12 tyg po terapii okaze sie w marcu i potwierdzam najglupsze w tym wszystkim bylo odsylanie i czekanie 6 lat bo pani "za zdrowa".Zdrowi maja hcv rna minus ,jak stac na veneryk leczyc sie bo niby na co czekac?
      • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.dyn.cable.fcom.ch 16.02.18, 17:51
        Generyk
        • mala.mi74 Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 16.02.18, 18:24
          Dokładnie. Ja czekałam 8 lat, a lekarz mi mówił,że "jestem zdrowa" bo mam F0/F1 :((
          • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.dyn.cable.fcom.ch 16.02.18, 18:29
            Ja tez ...F0/F1 szesc lat tulania sie w Warszawie..od doktora do doktora .....
      • tomas7777 Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 22.03.18, 15:18
        Witam ja biore 2 dzien Epclusa i nie wiem czego sie spodziewac jakich skutkow ubocznych
        Prosze o pomoc
        • kiepski476 Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 22.03.18, 16:34
          Najczęstszym skutkiem ubocznym jest usychanie czwartej nogi.
          Jeśli interesują cię jeszcze inne skutki uboczne, to musisz poczytać ulotkę (str. 15):
          www.ema.europa.eu/docs/pl_PL/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/004210/WC500211151.pdf
          • kiepski476 Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 26.03.18, 09:44
            Moja złośliwość wynika z tego, że skutki uboczne nowoczesnych terapii tabletkowych to pikuś w porównaniu ze skutkami starych terapii interferonowych. Powszechny strach przed skutkami ubocznymi wynika głównie ze starych opowieści o działaniach niepożądanych interferonu i rybawiryny.
            W wypadku Epclusy w praktyce można się spodziewać dwóch stosunkowo częstych działań niepożądanych:
            • ból głowy częstszy niż przed leczeniem
            • uczucie zmęczenia, osłabienia
            Nie wszystkich te przykrości dotykają, ale są na tyle częste, że trzeba je brać pod uwagę.
            Natomiast dużo rzadziej – ale wykluczyć ich nie można – obserwuje się następujące skutki uboczne:
            • nudności
            • biegunka
            • problemy skórne
            • bezsenność
            • zniechęcenie
            • drażliwość, pobudliwość
        • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.play-internet.pl 22.03.18, 17:04
          Bezsennosc,takie zakrecenie 2 godz po wzieciu leku jakby roller coster mi samochod trudno bylo prowadzic;sucha skora czasami bole miesni to mija po ok 2-3 tyg i mozna normalnie funkocjonowac bedzie ok pozdrawiam
    • Gość: Grzesiek Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.play-internet.pl 24.02.18, 22:48
      Gratuluje malami, napisz prosze ile czekalas na leki ok 4 tygodni? Jaka mialas wiremie poczatkowa?
      • kiepski476 Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 25.02.18, 09:22
        Ostatnie 10 przesyłek od Viveka szło (liczone od dnia wpłaty pieniędzy):
        19, 19, 21, 24, 13, 18, 23, 20, 22, 22 dni.
        Natomiast przesyłki wysłane w grudniu szły:
        31, 33, 15, 55, 46 dni.
        • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.dyn.cable.fcom.ch 25.02.18, 09:48
          Czy NFZ kiedys pojdzie po rozum do glowy i bedzie refundowal terapie generyczne?
          W Szwajcarii (tu sie leczylam)zanim zlikwidowano kryteria finansowe kilka kas choruch refundowalo leczenie generykami,teraz leczeni sa wszyscy -oryginalnymi terapiami,koszty sa olbrzymie ale leczac sie generykami i tak system oszczedza
          • kiepski476 Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 25.02.18, 11:55
            NFZ będzie refundować generyki natychmiast, gdy tylko pozwoli na to prawo. Jeszcze kilkanaście lat będzie obowiązywać ochrona patentowa leków przeciw HCV i przez ten czas koncern Gilead nie zezwoli na sprzedawanie w Europie generyków.
            To nie NFZ jest diabłem wcielonym, lecz kapitalizm i jego reguły, formułowane przez Światową Organizację Handlu i międzynarodowe umowy handlowe. Można próbować obejść te umowy za pomocą licencji przymusowych, ale byłoby to obchodzenie prawa, a nie stosowanie prawa.
            Więcej na ten temat (dla tych, którzy chcą zrozumieć, a nie tylko ponarzekać; mój artykuł sprzed ponad 3 lat, ale niewiele stracił na aktualności):
            noweleki.hepatitisc.pl/2014/09/indyjskie-generyki-coraz-blizej.html
            • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.dyn.cable.fcom.ch 25.02.18, 12:03
              Nie narzekam jestem pacjentem wiec potencjalne rozwiazane jest w moim zywotnym interesie,dzieki za artykul ,to jak to.mozliwe ze w tak konserwatywnym kraju jak CH do momentu zniesienia kryteriow finansowych prawo "obchodzono"?Byc moze fakt,ze Szwajcaria nie jest w EU
              • kiepski476 Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 25.02.18, 14:03
                W Szwajcarii nie obchodzono prawa. Nie sprowadzano do Szwajcarii generyków, których sprowadzać nie wolno. Sprowadzano jedynie te, które wolno – czyli upłynął okres ochrony patentowej.
                • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.dyn.cable.fcom.ch 25.02.18, 14:53
                  Moj konsultant wspominal o Vosevi-generyk Epclusa,tak czy inaczej od pazdziernika juz zadnych obostrzen czy limitow finansowych nie ma i niech tak zostanie,wszystkim leczacym sie i czekajacym zdrowka i svr 12
                  • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.dyn.cable.fcom.ch 25.02.18, 14:56
                    Wspominal o Velasof-generyk Epclusa ,moj blad-sorry
                    • kiepski476 Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 25.02.18, 18:38
                      „Wspomniał” nie oznacza, że hurtowo sprowadził do Szwajcarii. Każdy chory ma prawo kupić sobie taki generyk na własne potrzeby w niewielkich ilościach i sprowadzić do Szwajcarii, Polski czy gdziekolwiek indziej. Ale hurtownik już nie. (U Viveka Velasof na 12 tygodni kosztuje 735 dolarów).
                      • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.dyn.cable.fcom.ch 25.02.18, 19:52
                        Byc moze ,jak sie jest pacjentem to te pierdoly logistyczne poza cena oczywiscie leku nie sa tak wazne,wazne ze mozna sie leczyc i lekarz chce
                        w tym pomoc
      • mala.mi74 Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 26.03.18, 12:10
        Grzesiek miałam 1550000 IU/ml, 6,20 log. Leki były wysłane na początku grudnia,a na święta BN już je miałam. Tak jak pisze Kiepski-czeka się +- miesiąc. Pozdrowienia.
    • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.dyn.cable.fcom.ch 02.03.18, 13:34
      Dzis odebralam swoj wynik SVR 7 czyli 7 tygodni po terapii to jeszcze nie SVR 12 ale mam upragniony minus Boze nie jestem w stanie opisac ataku szczescia,u Ciebie tez tak bedzie niech zyja generyki a Gikead cmoknie nasw prwna czesc ciala....
      • mala.mi74 Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 26.03.18, 12:07
        :))) Mnie został jeszcze tydzień leczenia. I jak czułam się dobrze , tak od tygodnia: bóle głowy, bóle mięśni i kości i bezsenność. Ale ogólnie jestem dobrej myśli. Tobie gratuluję, a Kiepskiemu dziękuję:) I Wesołych Świąt Wielkanocnych:)
    • Gość: Joanna Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: *.dyn.cable.fcom.ch 18.04.18, 09:29
      A ja mam minus 12 tyg od zakonczenia terapii czyli SVR 12 cudowne uczucie
    • Gość: aga84s Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) IP: 176.107.34.* 08.02.22, 05:36
      Witam proszę o radę z jakiej strony zamówić leki z indii żeby być pewnym że do mnie dotrą? sprawa jest bardzo pilna.
      • okmed Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 14.09.22, 22:26
        leki.sklep.pl
    • okmed Re: Generyki z Indii- mam pierwszy minus :) 14.09.22, 22:25
      Jak by ktoś chciał to mam do sprzedania MyDekla i MyHep Lvir firmy Mylan, a także inne pewne leki na WZW prosto z Indii. leki@okmed.in

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka