marta147 07.10.06, 03:06 Odrbrałam wyniki i ggtp 566, czego może byc oznaka inne badania w normie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marta147 Re: GGTP wysoki czego może byc oznaką??? 08.10.06, 01:38 zapomiałam dodać Aspat i Alat tigerness.74, i podaję dalej : ASPAT - 55, ALAT - 75, Glukoza 96, Bilirubia 0,60, Cholesterol 235, Trójgliceryny 86, GGTP 566 co to może być??? jestem tez od niedawna alergikiem czy leki jakie w związku z tym biorę moga mieć wpływ na badanie ggtp??? bardzo prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
doris534 Re: GGTP wysoki czego może byc oznaką??? 12.10.06, 12:38 Wskażnik GGTP świadczy o toksycznym uszkodzeniu watroby np lekami lub alkoholem-wg tłumaczenia lekarza mojego męża. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.prometeuszy Re: GGTP wysoki czego może byc oznaką??? 15.10.06, 09:24 Uszkodzenie/choroba wątroby. Teraz nalezy znaleźć przyczynę. Proszę się zgłosić do Poradni WZW/Hepatologicznej w Waszym rejonie. Adresy placówek referencyjnych (które polecamy) znajdzie Pani tutaj : www.prometeusze.pl/adresy.php To może być uszkodzenie wątroby zarówno poalkoholowe lub inne chemiczne - np. polekowe, albo też na podłożu wirusowym. Zarejestrować się i udać do specjalisty z tymi wynikami - koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś