Dodaj do ulubionych

Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa

20.09.11, 14:48
Witam Wszystkich!
Tydzien temu wrocilem po calorocznej pracy w Szwajcarii. Pracowalem w stadninie koni. Niestety ze wzgledow osobistych musialem wrocic do kraju. Chcialbym Wam polecic godne zaufania biuro posrednictwa pracy w Szwajcarii. Biuro nazywa sie ROL-JOB Hliwa, a wlasciciel Darek Hliwa.
Pan Darek zalatwil mi legalna prace, milym faktem bylo tez ze zadzwonil do mnie w podrozy pytajac czy wszystko ok, a gdy dojechalem na dworzec tam juz czekal na mnie gospodarz. Prace tez sobie chwale, sam pracodawca byl bardzo wyrozumialy i dobry. Wiadomo ze nie zawsze sie trafia na dobrego gospodarza ale to juz inny temat.

Pracowalem z innym Polakiem, ktory rowniez przyjechal za posrednictwem Pana Darka. Wczesniej pracowal u innego gospodarza ale poniewaz nie byl zadowolony z warunkow pracy (gospodarz go bardzo wykorzystywal) zadzwonil do Pana Darka, powiedzial jaka jest sutuacja a ten w przeciagu tygodnia znalazl mu owa prace w stadninie. Bardzo sie cieszyl, szczegolnie ze ma 3 dzieci na wychowaniu... Zarabialismy miesiecznie 1700 Chf netto, plus dodatek na dziecko miesiecznie 170 Chf.

W przyszlym roku planuje znowu wyjechac do Szwajcarii poprzez biuro ROL-JOB Hliwa.
Podaje Wam jego namiary: Nr tel to: 0041797123961, www.rol-jobhliwa.ch, info@rol-jobhliwa.ch

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie! Marek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mirek40 Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: 138.188.100.* 22.01.12, 11:54
      Zaliczek nie bierze na poczet pracy ale płacić trzeba po podjęciu pracy a to jest nieuczciwe i zabronione. Może kasować szwajcara za znalezienie pracownika ale nigdy Polaka. Żeruje na Polakach, wstrętne.
      Coraz więcej niezadowolonych od hliwy, ktoś zgłosi i mu sie urwie.
      Bo miły? Za kilkaset franków nielegalnie do kieszeni od każdej osoby każdy by był miły.

Ile mu płacicie? A może marek_383_4 to pan hliwa

• Gość: ROL - JOB Hliwa Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.102.202.62.cust.bluewin.ch 28.01.12, 16:13
        ROL- JOBHliwa wlasnie sie pojawia we wlasnej osobie:)

ROL-JOBHliwa jest firma legalnie dzialajaca w Szwajcarii, tzn firma ktora placi podatki i ....wystawia rachunki. Oto Dowod:
        www.moneyhouse.ch/u/rol_job_hliwa_personalvermittlung_fur_landwirtschaft_CH-350.1.010.075-8.htm

ROL-JOBHliwa definjuje haslo "zerowanie na polakch" inaczej: Mianowicie, co powiecie na taki przypadek: Polak przyjezdza do gospodarza do pracy dzieki drugiemu polakowi, ktory na czarno zalatwia mu prace i kasuje za to jego cala wyplate? Malo tego tenze sam polak doskonale wie ze pracodawca do ktorego wysyla rodaka jest kawalem drania, wie to bo juz wczesniej wyslal tam 5 innych i zaden z nich nie wytrzymal dluzej niz 3 mce. A i to wytrzymal tylko dlatego ze jest ojcem rodziny i potrzebuje na chleb dla niej.....
        ROL-JOBHliwa bierze pieniadze bo jest firma i jak kazda firma bierze oplate za swoje uslugi!
        ROL-JOBHliwa jednak nie wysyla ludzi do pracy wiedzac ze pracodawca jest draniem. Jesli sie zdarzy ze pracownik pojedzie do zlego gospodarza, staramy sie znalezc mu inna prace.
        ROL-JOBHliwa odpowiada za ludzi ktorych wysyla i za to wlasnie bieze pieniadze.
        Jako jedyne Polskie Biuro Posrednictwa na terenie Szwajcarii posiadamy
        zezwolenie Szwajcarskiego Ministerstwa Pracy – SECO, co za tym idzie mozemy pobierac pieniadze od pracownika. To samo Ministerstwo okresla nawet ile! Ile my pobieramy? Polowe z tego na co pozwala nam prawo...

Prosze tez spojrzec na to inaczej: Szuka Pan/Pani pracy, ma do niej chec, zna jezyk niemiecki, ma doswiadczenie, ale nie wie gdzie tej pracy szukac. Z Polski do Szwajcarii jest daleko, jak znalezc prace na taka odleglosc? Jechac w ciemno? Ile to kosztuje, droga, koszty noclegu i wyzywienia, brak znajomosci i kontaktow....

Dzieki ROL-JOBHliwa wszystkie w/w problemy znikaja. My robimy to dla klienta - dajemy mu oferte, klient sprawdza ja u zrodla i sam decyduje - jedzie pod adres, gdzie jest oczekiwany.

Po to jest Firma ROL-JOBHliwa

Ps. ciekawe skad Mirek 40 wytrzasnal coraz wiecej niezadowolonych klientow - czyzby przychodzili do niego na skarge? A moze Mirek 40 to ktos kogo odrzucilismy w procesie rekrutacji...a moze to gosc ktory nie nadawal sie do pracy i musial zjechac?
        • Gość: me Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.radom.vectranet.pl 21.02.12, 14:02
          Dzien dobry,

Ni wiem, czy maja Panstwo swiadomosc, ze na terenie calej Europy jak i w kazdym pojedynczym kraju prawo pod tym wzgldem jest podobne. Mowi ono prosto, ze zadna 'agencja', biuro posrednictwa pracy nie ma prawa pobierac oplat od osob bedacych potencjalnymi oracownikami. Biura posrednictwa pracy podpisuja indywidualne umowy z pracodawcami, w ktorych okreslaja stawke oferowana przez pracodawce i na jej podtawie maja prawo 'odtracac' od tego oplate jaka ponosi w tym wypadku pracodawca. w tym wypadku pracownikowi powinna byc przedstawiona stawka jaka sam bedzie faktycznie ponosil. Jezeli od potencjalnego pracownika pobierana jest oplata to jest to defakto nielegalne. Nie ma takiego prawa, ktore mowi, ze osoba szukajaca pracy, rejestrujaca sie w tego typu biurze ponosi jakiekolwiek oplaty. Takie oplaty zawsze ustalane sa z pracodawcami na podstawie zawartch z nimi umow.
          Nie znam Pana wlasciciela firmy, ale prosze nie mowic ludziom, ze szuka im Pan pracy i dlatego pobiera Pan oplaty, bo jest odwrotnie. Szuka Pan pracownikow dla Panskich klientow (pracodawcow) w Szwajcarii i to oni ponosza koszty Panskich uslug i dobrej woli w znalezieniu dobrego pracownika. Moze Pan to potwierszic u pierwszego lepszego szwajcarskiego urzednika.

Pozdrawiam
          • jestemzaholidaycheck Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa 14.03.12, 00:15
            ... i oto mamy przyklad wszechwiedzacego polaka- wie lepiej jak dziala firma od samego jej wlasciciela...chociaz go nie zna..... zasiegnijcie jezyka w urzedzie pracy kantonu luzern lub poprzez ambasade RP w Bern. Wystarczy krotki telefon i bedziemy mieli obraz sytuacji- dowiemy sie rowniez jakie faktycznie obowiazuje prawo i kto za co komu placi i dlaczego.

• jestemzaholidaycheck Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa 14.03.12, 20:53
              Dzwonilem do urzedu pracy w luzern i co ciekawe, Firma ROL-JOB Hliwa ma wymagane pozwolenia do prowadzenia swej dzialalnosci. Malo tego ma prawo pobierac oplaty za prace od pracobiorcow, jesli znajdzie takich ktorzy zechca mu zaplacic. Czyli szuka klientow i zalatwia im prace. i za to oni placa. Tylko oni jako pracobiorcy. Czy placa tez pracodawcy - tego nie wiem. Urzad tez nie, jednak maja oni dane ze pracobiorcy w tym przypadku placa...to dozwolone.
              Pan z biura podal mi adres w necie na dowod ze to prawda. Ci co niemicki znaja sprawdza tu: www.gesetze.ch/sr/823.113/823.113_000.htm
              I widze ze ze Firma oglasza sie we wszystkich branzowych gazetach w szwajcarii, zatem chyba lipy nie ma. Nie wiem. W internecie w polskich portalach tez jest i tam szuka tez pracownikow.

Moze znajdzie sie ktos kto skorzystal z ich oferty i cos tu napisze....

Pozdrawiam
              Szwajcar z polski:)
      • Gość: dariusz kowalski Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.197.88.97.edial.pl 12.03.13, 11:42
        chciałbym tam pracować przy konich znam troche niemiecki język tak żeby się dogadać jestem bez pracy w polsce
    • Gość: Mirek Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: 138.188.100.* 22.01.12, 12:04
      Czy na tym forum <marek_383_4> to nie darek hliwa? Sam o sobie tak pięknie pisze.

Kasuje Polaków za prace i to jest wstrętne i nielegalne. Żeruje na Polakach.

Powinien kasować Szwajcara za znalezienie pracownika.

Bo miły? Zatakie pieniądze bez podatków do kieszeni każdy miły
      • zabkaorganica11 Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa 05.02.22, 11:46
        Zgadzam się w 100 % DAREK Hliwa to OSZUST .
    • Gość: mars Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.xdsl.centertel.pl 07.04.12, 20:10
      znam ne tej str. znajdziecie lepsze i sprawdzone oferty pracy w niemczech szwajcarii usa i inne www.online.net16.net/1_1_Jobs-Germany-Uk-Italy-Switzerland.html
    • Gość: MARIUSZSZOPA Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.dynamic.mm.pl 30.07.12, 07:39
      Mein Name ist MARIUSZSZOPA LAT32 Maschinenbau Beruf baute, habe ich Erfahrung IN DZIESIECI OLETNIE Gemüseanbau wild und SZKLAMIOWYCH WIE, Tomaten, Gurken, SCHIEFER, Arbeit ist in Deutschland bereits in der Ortschaft durchgeführt; Insel Reichenau bei Konstanz befindet er auch mit Kühen in der Schweiz gearbeitet im Jahr 2007 EINEN MONAT Jahr war das MI dunklen Lord zu empfehlen. Wanted vom 15-JAHR STEGO SIERPINIA DIESES MAL FAHREN NIEOKRESLONY.POSIADAM. ICH WEISS deutschen Sprache; KOMUNIAKATYWNIE.DATKOWE-BEDIENUNGSHINWEISE KOMPUTERA.KIEROWANIE Team von Menschen, Servicegeräte, Charakterzüge, Tokarski, Charakterzüge; LEICHTIGKEIT HAFTUNG Vernetzung. Independence, PUNLTUALNOSC, GENAUIGKEIT Fleiß, ohne Konflikte, keine schlechten Gewohnheiten ODPOVNOSC auf Stress. Teamwork, meine e-MARIUSZ-SZOPA221@WP.PL TELEFONNUMMER 48669908168
      • Gość: MARIUSZSZOPA Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.dynamic.mm.pl 30.07.12, 08:13
        MAM NA IMIE MARIUSZSZOPA LAT32 Z ZAWODU MECHANIK MASZYN BUDOWAŁANY, MAM DZIESIECI OLETNIE DOŚWIADCZENIA W UPRAWIE WARZYW POLNYCH I SZKLAMIOWYCH TAKIE JAK; POMIDORY,OGORKI,SLATA, PRACA ODBYWALA SIĘ NA TERENIE NIEMIEC W MIEJSCOWOSCI; INSEL REICHENAU; NIEDALEKO KONSTANZ PRACOWAŁEM TEZ W SZWAJCARI PRZY KROWACH JEDEN MIESIĄC W 2007 ROK KTÓRA BYŁA MI POLECONA PRZEZ PANA DARKA. SZUKAM PRACY OD 15-STEGO SIERPINIA TEGO ROK NA CZAS NIEOKRESLONY.POSIADAM PRAWO JAZDY. ZNAM JĘZYK NIEMIECKI; KOMUNIAKATYWNIE.DATKOWE INFORMACJE-OBSŁUGA KOMPUTERA.KIEROWANIE ZESPOŁEM LUDZI, OBSŁUGA MASZYNY ,CECHY CHARAKTERU;TOKARSKIEJ ,CECHY CHARAKTERU; LATWOSC NAWIAZANIA KONTAKTÓW ODPOWIEDZIALNOSC. SAMODZIELNOSC,PUNLTUALNOSC,DOKLADNOSC PRACOWITOSC,BEZ KONFLIKTOWOSC,BEZ NAŁOGÓW ODPOVNOSC NA STRES. UMIEJETNOSC PRACY W ZESPOLE, MÓJ ADRES E- MARIUSZ-SZOPA221@WP.PL NUMER TEL +48669908168
      • Gość: mariusz-szopa221 Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.dynamic.mm.pl 30.07.12, 11:26
        Mein Name ist MARIUSZSZOPA LAT32 Maschinenbau Beruf baute, habe ich Erfahrung IN DZIESIECI OLETNIE Gemüseanbau wild und SZKLAMIOWYCH WIE, Tomaten, Gurken, SCHIEFER, Arbeit ist in Deutschland bereits in der Ortschaft durchgeführt; Insel Reichenau bei Konstanz befindet er auch mit Kühen in der Schweiz gearbeitet im Jahr 2007 EINEN MONAT Jahr war das MI dunklen Lord zu empfehlen. Wanted vom 15-JAHR STEGO SIERPINIA DIESES MAL FAHREN NIEOKRESLONY.POSIADAM. ICH WEISS deutschen Sprache; KOMUNIAKATYWNIE.DATKOWE-BEDIENUNGSHINWEISE KOMPUTERA.KIEROWANIE Team von Menschen, Servicegeräte, Charakterzüge, Tokarski, Charakterzüge; LEICHTIGKEIT HAFTUNG Vernetzung. Independence, PUNLTUALNOSC, GENAUIGKEIT Fleiß, ohne Konflikte, keine schlechten Gewohnheiten ODPOVNOSC auf Stress. Teamwork, meine e-MARIUSZ-SZOPA221@WP.PL TELEFONNUMMER 48669908168
    • Gość: mariuszszopa Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.dynamic.mm.pl 07.08.12, 14:20
      • Gość: mariuszszopa Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.dynamic.mm.pl 07.08.12, 14:22
        Nazywam MARIUSZSZOPA LAT32 jest zbudowany zawodu inżyniera, mam doświadczenie w DZIESIECI OLETNIE warzywa rosnące dziko i SZKLAMIOWYCH AS, pomidory, ogórki, SLATE, praca w Niemczech jest już prowadzone w miejscowości; wyspie Reichenau koło Konstancji jest to także z krowami pracował w Szwajcarii w 2007 r., czyli miesiąca i roku, MI zostało zasugerowane Czarnego Pana. Poszukiwany przez 15-letniego Tym razem jazda STEGO SIERPINIA NIEOKRESLONY.POSIADAM. WIEM języka niemieckiego; KOMUNIAKATYWNIE.DATKOWE-PRACA zespół KOMPUTERA.KIEROWANIE ludzi, naprawy sprzętu, charakterystyka, Tokarski, cechy charakteru, Łatwość sieci ODPOWIEDZIALNOŚCI. Niepodległości, PUNLTUALNOSC, pracowitość DOKŁADNOŚCI, bez konfliktów, bez złych nawyków ODPOVNOSC na stres. Praca zespołowa, mój e-MARIUSZ-SZOPA221@WP.PL TELEFONU 48669908168
    • Gość: małgorzata Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.62-81.cust.bluewin.ch 18.09.12, 13:14
      Witam.
      Chciałabym polecić wszystkim którzy szukają pracy w Szwajcarii biuro pośrednictwa pracy pana Darka Hliwy.Pracuje tu od dwóch tyg jako kelnerka i jestem bardzo zadowolona. Szwajcarzy są bardzo pozytywnie nastawieni do ludzi. Zarobki są lepsze niż sądziłam bo napiwki są spore w porównaniu z Polska.
      Dziewczyny nie bójcie się wyjechać za jego pośrednictwem. To biuro godne zaufania. Pan Darek służy pomocą i wszelkimi informacjami. A że pobiera prowizje to po prostu taka jego praca każdy chce jakoś zarobić. Prowizja jest dopiero po pierwszej wyplacie a potem i tak zostaje
      drugie tyle więcej niż zarobiło by się w Polsce. Prowizje zapłacę dopiero za dwa tyg- przy pierwszej wypłacie ale nie żałuję ani grosza. Jestem mu wdzięczna za znalezienie pracy i tak dobre zarobki. Dziękuje panie Darku.
      Małgorzata. E-mail mikomal@vp.pl
    • Gość: Hania Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.10.12, 21:27
      Witam, jestem studentka z Warszawy i w te wakacje spędziłam miesiąc w Szwajcarii pracując jako kelnerka w małej turystycznej wsi. Osobiście bardzo sobie chwalę całą współpracę i kontakt jaki udało mi się zawiązać z omawianym biurem pośrednictwa pracy. To był mój pierwszy wyjazd zagraniczny i chociaż nie obawiałam się o znajomość języka niemieckiego (bardziej bałam się samego wyjazdu w obce miejsce) to w moim przypadku wszystko organizacyjnie wypadło bardzo dobrze. Ponieważ był to tylko miesięczny wyjazd to praktycznie byłam pod ciągłą kontrolą biura, co było przemiłe ze strony pana Dariusza Hliwy, naprawdę okazano mi pełne zainteresowanie i czułam że jeżeli będą jakiekolwiek problemy to bez obawy będę miała sie do kogo zwrócić.
      Jako kelnerka pracowałam już w kilku miejscach w Polsce (głównie nad morzem, gdzie niestety pracuje się średnio 10-12 godzin 7 dni w tygodniu) i śmiało stwierdzam że sama praca się znacząco nie różniła, jednak jeśli chodzi o czas pracy i wynagrodzenie, to oczywiście opłaca się strasznie. Za 28 dni pracy otrzymałam minimalną stawkę czyli aż 1800 franków.
      Nie chce żeby ktoś pomyślał ze było idealnie i że uprawiam tutaj jakaś propagandę, ale niektóre negatywne opinie jakie tutaj przeczytałam wydaja mi się troszeczkę przesadzone i bezpodstawne.
      Przed samym wyjazdem, od samego początku współpracy z biurem Rol-Job bardzo mi się podobało że traktowano mnie poważnie, mimo że mój wyjazd miał trwać tylko miesiąc. Przez tak krótki okres bardzo ciężko było znaleźć jakiegokolwiek pracodawcę, ostatecznie jednak się udało, chociaż wiele ofert nie doszło do skutku. W ciągu miesiąca od umówionej ostatecznej możliwej dla mnie daty wyjazdu ( bo wiadomo ze jako studentka miałam czas wyłącznie po sesji- koniec czerwca), dostałam pracę.
      Do tego czasu dostawałam smsy z możliwymi stanowiskami oraz informacje czy moje CV zostało pozytywnie rozpatrzone. Niewątpliwie miałam tez trochę szczęścia Ponieważ po jakimś czasie odezwała się moja przyszła szefowa, która wcześniej odrzuciła moje CV za sprawa zbyt krótkiej możliwości pobytu w Szwajcarii, ale że miała problem z przedwczesnym odejściem pracownika to ponownie skontaktowała się z panem Dariuszem i takim sposobem zaoferowała mi pracę.
      Aby uspokoić moje nerwy związane z wyjazdem, poprosiłam o dane kontaktowe do przyszłej szefowej i byłam bardzo zadowolona że bez żadnego problemu podano mi te informacje. W ten sposób po wykonaniu telefonu do pracodawczyni upewniłam się tylko we wszystkim co zostało mi opowiedziane wcześniej przez Rol-Job (o wszystkich ustaleniach, obowiązkach, godzinach pracy itp).
      Jak już wspomniałam nie było idealnie, ponieważ ludzie są tylko ludźmi i ogólnie wszyscy są tacy sami. Przed wyjazdem otrzymałam informacje najpierw od Rol-Job a później telefonicznie od szefowej, że pracuje się ok. 45 godzin tygodniowo, że nie ma nadgodzin więc nie będą one opłacane, i że to praca na zmiany z 2 wolnymi dniami w tygodniu. W rzeczywistości okazało się jednak inaczej, ale absolutnie nie obarczam za to mojego biura pośrednictwa pracy bo to byłoby niedorzeczne (ponieważ wcześniej otrzymało ono te same informacje, co ja telefonicznie). Podsumowując pracowałam różnie, w zależności od ilości gości w hotelu (ponieważ był to hotel z restauracją), przykładowo w pierwszym tyg pracy : 45h, w kolejnym 50 h, a w ostatnim 43 h z jednym dniem wolnym w każdym tygodniu, ale poprzez własne doświadczenie zdawałam sobie sprawę z tego że to i tak krócej, lżej i bardziej opłacalnie w porównaniu z tym co mamy w Polsce i do tej pory nie mam ani krzty urazy do biura pośrednictwa. Moja szefowa po prostu nie przyznała się do końca jak rzeczywiście wygląda pracą.
      Także tak wyglądała moja współpraca z biurem do tej pory jestem bardzo zadowolona i wdzięczna za organizację i chęc pomocy, zwłaszcza że moja szefowa również mnie chwaliła. Śmiało mogę wrócić do tego miejsca w przyszłe wakacje ponieważ już złożyli mi taka propozycję, cały wyjazd się więc opłacił
      Jeśli ktos mialby jeszcze jakies pytania, to w miare mozliwosci chetnie odpisze.

Wystawiłam pozytywną opinię na prośbę biura, dlatego wpis może powtarzac się na różnych forach:)
      • Gość: GoosiaK-a Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.play-internet.pl 01.11.12, 14:15
        Witaj Haniu,

Mogłabym dostać od Ciebie maila i dowiedzieć się więcej o Twojej współpracy z biurem, oraz Twoim doświadczeniu w pacy ?

Gosia
        • Gość: Annnka Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.play-internet.pl 07.11.12, 23:01
          Może ma ktoś jeszcze pracował w Szwajcarii ? Jako kelnerka ? Czy opłaca się wyjechać ? Czy jest szansa zarobić pieniądze ?
    • Gość: magdalena Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.tbwil.ch 29.03.13, 18:47
      Witam, jeśli chodzi o profesjonalne pośrednictwo pracy, to nie ma lepszej Firmy niż EUROKANTAKT z Zamościa, która współpracuje ze szwajcarską firmą AGROIMPULS. Rzetelnie pomagają w znalezieniu pracy w branży rolniczej bez ŻADNYCH OPŁAT! organizują pracę, przejazd i wszystko co potrzebne do wyjazdu do pracy za granicę! polecam... magdalena
      • Gość: dorotella Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.13, 15:38
        Tez uwazam ze Eurokontakt z Zamościa to w porządku firma, tyle ze nie maja ofert pracy. Czekam juz dlugo ni nic.
      • zabkaorganica11 Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa 12.01.22, 18:29
        Dzwoniłam do EUROKONTAKT i przez telefon tylko słyszałam 100 zł i dopiero po wręczeniu 100 zł udziela dalszych informacji na temat pracy NIE POLECAM .
    • Gość: Stasia Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.14, 13:43
      Czy ta firma Hilawa załatwia pracę również przy opiece osób starszych obecnie pracuje w Niemczech ale szukam pracy po prostu lepiej płatnej. W Niemczech płacą mało. Proszę o odpowiedź
    • Gość: Kamil Marczuk praca IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.15, 11:02
      Ode mnie wziął prowizje ale było to wszystko warte. Załatwił mi prace w stadninie koni. Wprawdzie troche długo to trwało ale było to warte. Nie czepiajcie się bo 600f w porównaniu co się zarabia to naprawde nie jest dużo. Za co ma żyć ten człowiek ? On też chce zarobić jak my. Ja jestem bardzo zadowolony na pięć gwiazdek daje 4,5 za długi czas oczekiwania. Polecam biuro Darka Hliwy! Pozdrawiam.
    • zabkaorganica11 Re: Posrednictwo w Szwajcarii ROL-JOB Hliwa 12.01.22, 18:19
      Wróciliśmy ze Szwajcarii od ROL- JOB HLIWA załatwiał prace przez telefon obiecuje złote góry z czego po przyjeździe na miejsce okazuję się że jest całkiem inna praca OSZUST .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka