Dodaj do ulubionych

Zbrodnia Wolynska

11.07.22, 23:14
Była zbrodnia której dokonał wprost naród. Tego nie robiła garstka funkcjonariuszy.

Zbrodnie Katyńska dokonsli funkcjonariusze najróżniejszych narodowości, z rozkazu wydanymi nie przez Rosjan, w tych samych lasach leży mnóstwo tak samo zabitych Rosjan.

Liczba trupow jakiej dokonali Ukraińcy może przewyższać liczbę jaka dokonali ci których nazywamy Rosjanami. Przy czym rewolucja była dokonana przeciwko Rosjanom i wkład w tworzenie aparatu terroru miał nasz rodak szlachcic Dzierżyński.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Zbrodnia Wolynska 11.07.22, 23:17
      Na Rosjan dziś się zwala wszystko zupełnie absurdalnie wyłuskując Ukrainę z komunizmu która była jego głównym beneficjentem, tylko i wyłącznie komunizm dał jej granice olbrzymie i miała pełno rewolucjionistow właśnie ukraińskich.
      • dotera Re: Zbrodnia Wolynska 11.07.22, 23:22
        ZSRR lądowało najwięcej kasy w republiki zachodnie więcej niż w rdzenne tereny rosyjskie, a już zwłaszcza w Ukrainę uznanej za jeden naród z Rosjanami.

Przy czym Rosjanie są jedynym mi znanym narodem który lubi polską kulturę i ma do niej respekt .
        • dotera Re: Zbrodnia Wolynska 11.07.22, 23:24
          Tak kilka myśli na temat jak dowolnie można tworzyć tzw politykę historyczną.
    • dotera Re: Zbrodnia Wolynska 11.07.22, 23:39
      Dzierżyński podobno powiedział do delegacji polskiej w czasie porozumień po wojnie z bolszewikami : czego wy właściwie ode mnie chcecie, żaden Polak nie wytłukł tyłu Moskali co ja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka