Dodaj do ulubionych

Stosunek zachodu do kultury rosyjskiej

25.12.22, 12:59
Pokazuje jego mentalność.

Dlaczego teraz banują rosyjska kulturę a z drugiej strony ja gloryfikowali niegdyś?

Niegdyś była to jedyna obca kultura która uznawali bo Napoleon dostał bęcki . Angielska szlachta została zdziesiątkowana na Krymie gdzie pokonała Rosja większość dzieci rodowych . Rosja wygrała druga wojnę. Można też zauważyć że niemiecka literatura jest znana poza krajami niemieckojęzycznymi też z tych okresów gdy dokonywali ekspansji. Z czasów zastoju czyli większości nikt nie wie co pisali.

A gdy Rosja ma być pokonana ich literatura ma być zbanowana. Analogicznie oni łaskawie nagrodzą polską literaturę Noblem gdy będzie krytyczna wobec polskiej historii.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Stosunek zachodu do kultury rosyjskiej 25.12.22, 13:02
      Stosunek zachodu do obcych kultur jest wojowniczo kupiecki. Jak podbijają to mają w dupie jak przegrywają to przeżywają fascynacje mocą przeciwnika. Jak chcą cię przekupić gdzieś tam cię ugoszcza jako ubogiego krewnego bez większego zainteresowania
      • dotera Re: Stosunek zachodu do kultury rosyjskiej 25.12.22, 13:06
        Ja patrzę na błazenadę Zeleńskiego w Kongresie podobnie kiedyś Jelcyna to wiem jaką pozycję do nich mają Jankesi. Czysto użytkowa. Jak Jankesi zaczną czytać nowych pisarzy rosyjskich bez informacji co jest na wschodzie będę wiedział że jest tam siła.
    • dotera Re: Stosunek zachodu do kultury rosyjskiej 25.12.22, 13:16
      Pod tym względem zachód tam mnie impregnowal na ich zaszczyty że zaczynam patrzec na nagradzanie z zażenowaniem. Zrozumiałem że jedynym powodem tego procederu jest polityka wasalizacji.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka