Dodaj do ulubionych

Absurd Ukrainy jako zderzaka

07.02.23, 14:26
Nie wiem skąd ludzie wzieli sobie wyobrażenie Ukrainy jako zderzaka broniącego nas przed Rosją. Nie istnieje coś takiego we wszechświecie.

Zderzaki są w polityce personalnej. Ludzie u władzy dążą do schematu w którym pod tobą są sprzeczające się grupy pod twoją kontrolą na których zrzuca się odpowiedzialność i winę.

W polityce czesto sojusze są na zakładkę i one najlepiej działają. Francuzi zbroili nas w wojnie bolszewickiej. Niemcy z ROsją dokonywali na nas rozbiorów. NIemcy tworzyły nacjonalizmy ukrainśkie, białoruskie, litewskie przeciwko Polsce. Tylko po to te narody zostały stworzone.

Efekt polityki zderzaka jest tylko taki ze jestesmy zakladnikami Ukrainy , utrzymujemy ją w stpniu absurdalnym a oni nam blokują transport w chwili nawet jak są na absolutnych kolanach i czczą irganizacjję które wsławiły się jedynie ludobojstwem Polaków.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Absurd Ukrainy jako zderzaka 07.02.23, 14:30
      To nie jest zderzak tylko ślepa pułapka dla Polski. To największe zagrożenie dla naszej suwerennosci jakie istnieje. Teraz właśnie mamy wojnę , a nie mieliśmy nawet cienia myśli o niej przed Majdanem. ROsja nie ma do nas zadnych roszczeń sami nam wyznaczyli granice. Owszem, samo istnienie Ukrainy w wersji przed Majdanem było nam na ręke ale w strefie wpływów rosyjskich, ale odrebnej od Rosji. Czemu? Bo jeśli Rosja nie będzie miałą nad nimi kontroli, to będą mieli wszyscy z kasą, ten kraj jest w sam sobie całkowicie niezdolny do istnienia, ktos zawsze go będzie przejmował. I rozgrywał przeciwko nam jak Niemcy tworzyli ukrainę przeciwko nam.
      • dotera Re: Absurd Ukrainy jako zderzaka 07.02.23, 14:36
        Dziś ciezar swiata przesuwa się na wschod i nie potrzebujemy zadnej jankeskiej blokady dla nas na ten wschod tylko pierwszy raz w historii korzystć wlasnie z tego ze jestesmy na wschodzie. Wlasnie teraz jedwabny szlach Chinczycy chca dociagnac do nas.

• dotera Re: Absurd Ukrainy jako zderzaka 07.02.23, 14:42
      ROsjanie w dupie mają terytorium Polski. Oni chcieli nam odebrać tereny rzeczpospolitej ale drugiego narodu, wlasnie białoruś i ukrainę . Naszym interesem jest znimi handlować. Tam wlasnie mielismy gigantyczne terytorium dla naszej ekspansji ekonomicznej ewentualnej. NIemcy naszych towarow kupowac nie będą!
    • dotera Re: Absurd Ukrainy jako zderzaka 07.02.23, 14:48
      My kochamy mitomanie. Polska obroniła europe przed bolszewikami w 1920. Dziwne, ze niemcy nie czuli najmniejszej potrzeby wspierania nas w tej wojnie, najbardziej zainteresowani. A SAMI TO NIEMCY WYSLALI LENINA DO ROSJI ZEBY ZROBIL REWOLUCJE. A drugim wagonem Piłsudzkiego. WLasnie po to zeby sie Słowianie napierdalali ze sobą i wybijali.
      • dotera Re: Absurd Ukrainy jako zderzaka 07.02.23, 15:20
        TYlko NIemcy są potęga ekonomiczną , a my nią nie jesteśmy. My jesteśmy w tym sojuszu z Ukrainą stroną o mniejszym potencjale, nawet jeśli mamy teraz wiekszy pkb. TO ona nas będzie dominować. A nas pkb jest smieszny jesli chcemy myslec o ambicjach mocarstwowych.

Cielem Polski jest w milczeniu się zbroić. Budować cwoj etnos zwarty. A nie ambicje geopolityczne.
    • dotera Re: Absurd Ukrainy jako zderzaka 07.02.23, 15:31
      Oglądałem trochę propagandę rosyjską i sądzę ze Rosjanie czegoś od nas chcą. Ale nie w sensie zabrać czy wojny tylko dokładnie odwrotnie. Polepszyć stosunki.

Z niejasnych dla mnie podowod bardzo łagodnie nas traktują, albo nawzbyt powaznie w innych miejscach, a za wroga głownego wyrastaja dla nich Niemcy co już jest całkowicie dla mnie nie zrozumiałe.
      • dotera Re: Absurd Ukrainy jako zderzaka 07.02.23, 16:37
        Rządza nami wprost nawet nie zdrajcy bo musieliby wpierw byc Polakami, tylko ludzie którzy przejeli kraj. Bylismy w bezpiecznej niszy z dala od problemów granicznych eu, brak wojny , brak szlaków migracyjnych i dzięki tym przygłupom mamy wszystko na głowie i wrogów z kazdej strony z sojuszem z krajem który nas nienawidzi i ma do nasz roszczenia w sytuacji gdy wypielniamy wszelkie jego ekonomiczne zyczenia. Jestesmy krajem wprost brutalnie skolonizowanym . I zdaje się mamienia konsumpcją się już skończyło. Zaraz będzie jak w Prl tylko z kurczaca się populacją, bez wlasnego przemysłu, bez dostępu do surowców, i bez wlasnej tozsamosci etnicznej.
        • dotera Re: Absurd Ukrainy jako zderzaka 07.02.23, 16:41
          A kwestia Polskości coraz bardziej podejrzana bo coraz wiecej u nas kultury innych etnosow a coraz mniej polskiej. I jak się poczyta nazwiska napisów końcowych z filmów jak Potop itd to same czyste polskie nazwiska. Teraz takie nazwiska w przestrzeni publicznej ze ja nie wiem gdzie ja zyje. Mozliwe ze wprost nami rzadza Ukraincy z akcji Wisła.
    • dotera Re: Absurd Ukrainy jako zderzaka 07.02.23, 17:21
      Rozbawia mnie jak się tworzy mit Ukrainy jako jakiegoś antykomunistycznego panstwa. To wprost broszurki banderyzmu.

UKraina była ojczyzną komunizmy i rewolucji. Ukraina powstała tylko dzieki rewolucji i komunizmowi. Najwiecej komunistów w ZSRR było na zachodniej Ukrainie a nie na wschodniej. To ROsja jest ofiarą rewolucji pierwszą . To Rosjan zabijali rewolucjioniści. Nie ma chyba takiego stopnia zakłamiana zeby uznać ze rewolucja jest dzieckiem rosysjkiej imperii. Rewolucje stworzyli dokladnie ci sami ludzie którzy stworzyli Majdan. I to całkiem możliwe ze wprost potomkowie genetyczni. Neokonserwatyzm amerykanski to potomkowie kolejne pokolenie trockistów.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka