Dodaj do ulubionych

Reklamowka polskiego serialu

16.03.23, 03:41
Polowanie na cmy. I takie pytanie mi sie nasunelo czy on jest polski. I chyba nie przez przypadek multi kulti.

Jesli sie wezmie polskie filmy czy literature jest w nich duch taki spokojny impresjonistyczny bardziej. Tez taka dobrodusznosc.

Zas te wszystkie wplywy ekspresjonustyczne z gruba kreska wydaja mi sie calkowicie obce.

Polscy zolnierze te mi sie kojarza w ten sposob. W odroznieniu do germanskich u ktorych jest cala ta fanfaronada mundurow i nastawienie na sile eksplozji , maja cos z miekkiej kreski indianskich wojownikow. Moze dlatego ze obydwie kultury sa slynne z walk konnych.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Reklamowka polskiego serialu 16.03.23, 03:45
      Mamy dwie inscenizacje Lalki Prusa. Ta druga z Braunek serial to mistrzosrwo Polski. Ta pierwsza z Tyszkiewicz jakas obca. Dziwne dekoracje oniryczne.
      • dotera Re: Reklamowka polskiego serialu 16.03.23, 03:49
        Prl zerwal ciaglosc kulturowa ale i cos z niej z czasem odzyskiwal. Te wszystkie lektury szkolne ekranizowane. 3 rp calkowicie wyrwala sie z kontekstu. Przeformatowuja nam mozgi na amerykanskich wasali
    • dotera Re: Reklamowka polskiego serialu 19.03.23, 20:30
      Jak miesza sie sutenerstwo i polityka to juz mozna sie domyslic jaka grupa za tym stoi.

Ciekawe ze nasze neokobserwatywna prawica bardzo czule wspomina tradycje socjalistyczna
      • dotera Re: Reklamowka polskiego serialu 19.03.23, 20:49
        Boze co za chala i brzydota.

Jeden serial im sie udal Drogi Wolnosci, lubilem go, to oczywiscie go nie kontynuowali. A te chale juz czuje beda ciagnac.
        • dotera Re: Reklamowka polskiego serialu 19.03.23, 21:09
          Pod kazdym wzgledem okropny. Brzydki, brak fabuly, beznadziejne aktorstwo.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka