Dodaj do ulubionych

Klamstwo teorii frustracji

25.03.23, 14:11
W pop psychologie wpuszczono toksyczne wyobrazenie ze to co zle w czlowieku bierze sie z tego ze czegos nie ma.

Jest tylko w dwoch punktach to prawda. Dotyczy tego co powinnismy dostac od rodzicow. Sa to opieka i milosc. Zachod ma olbrzymie deficyty w tym jesli chodzi o dzieci we wczesnym dziecinstwie. Dzieci lat 70tych wychowane na smoczkach w latach 90tych masowe zaburzenia odzywiania i depresje. I drugi wychowanie. Kryzys zarowno roli ojca jak i edukacji w wspolczesnych spoleczenstwach.

Natomiast we wszystkim innym jest klamstwem. Nie mamy xa malo tylko za duzo. Za duzo agresji, za duzo uwodzenia, za duzo molestowania. Za duzo bodzcow, za duzo rzeczy.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Klamstwo teorii frustracji 25.03.23, 14:12
      I za duzo klamstw.
    • dotera Re: Klamstwo teorii frustracji 25.03.23, 14:16
      Ta idea wpajana ze za malo sluzy rozniecania w spoleczenstwie zazdrosci i braku godnosci. Ponizania bo nie masz.

Od dziecka nie mialem potrzeby miec zadnych rzeczy gadzetow. Nie interesuje mnie to calkowicie. Raz jako maly chlopiec wycielem z gazety zdjecie samochodu wkleilem do zeszytu. I pamietam ze tak patrzylem na to z pustka, ze chyba mniecto nie interesuje.

Za to pamietam jak bylem ponzany ze czegos nie mam i wmawianie mi ze to wazne

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka