Dodaj do ulubionych

Kultura godności, pogardy i ofiary

29.05.23, 23:37
Oglądam stare filmy jak ludzie specjalne rytuały społeczne żeby zwiększać poziom godności między sobą. Nachodzą mi dwie myśli.

Pierwsza ze od kilku dekad mam wrażenie ze wtłaczana jest w Polsce wprost kultura pogardy jakbyśmy byli skolonizowanym krajem.

Druga ze przychodzi do tego kultura bycia ofiarą lewicowa bardzo mocno związana moim zdaniem z drugą. ALe nie ze ofiary tej pogardy się upominają o swoją godność, tylko samozwańcze ofiary są właśnie narzędziem do okazywania pogardy innym.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 29.05.23, 23:41
      To idzie z USA. Oznaką tegą jest też katastrofalny upadek wspołczesnej dyplomacji. Dziś już zapomniano co oznacza to słowo. W Polsce nawet do tego poziom absurdu ze zniesiono wymóg wyzszego wykształcenia do tego zawodu.
      • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 29.05.23, 23:44
        Inną oznaką są media w Polsce.

TVN wprost związany z amerykanami. I TVP PIS związany z partią która wykonuje politykę amerykańską jakby byli ich guberatorami. Poziom hejtu jaki wprowadzili jest wprost z czasów stalinizmu powojennych lat . Zresztą mam wrażenie coraz ze genetyka z tamtego okresu wróciła do władzy w nowym przebraniu.
        • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 29.05.23, 23:53
          Z chwilą gdy na Ukrainie zdelegalizowano Cerkiew i chwile pozniej został przeprowadzony w Polsce atak na polskiego papieża przez amerykańskie media , a biskup niemiecki powiedział o rozbiorach polski nie mam najmniejszych wątpliwości ze są wprost odtwarzane mechanizmy rewolucji bolszewickiej którą wprowadziły USA w europie wschodniej.
          • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 29.05.23, 23:56
            Przecież postulat zmiany konstytucji by można było bezgranicznie zadłużać się na zakup amerykańskiej broni to wprost zdrada lub zarząd agenturalny Polską. Realizujemy politykę wbrew naszym interesom za nasze pieniadze by realizowac interesy innych krajów.
            • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 29.05.23, 23:57
              A pozniej ten kraj będzie przejmował porty jak w grecji bo przeciez musimy zwrocic dług.
              • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 30.05.23, 00:02
                ten mechanizm zadłużania jako rzekomej pomocy wprowadzilo jankesi po drugiej wojnie kiedy przejeli europę. Nazwywało się to planem pomocowym marshala. A było zwykłą hucpą. Zmusili europę do zadłużenia się u nich zeby skupowała produkty amerykańskie konsumpcyjne. Wprost kazano kupić to to i to.
                • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 30.05.23, 00:03
                  I to jest prawdziwy sens marksistowskiej gospodarki planowej. W skolonizowanych krajach wedle planu anglosaksonskich korporacji masz chodzić jak trybik w maszynie
    • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 29.05.23, 23:48
      Z USA przyszła ta moda na wszechobecne trolerstwo. Wszystko podlega ośmianiu 24 na dobę bez przerwy.
    • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 30.05.23, 00:07
      Oglądam na forach jak jest wprost wprowadzona nienawiść odgórnie. Widzę jak to robią dyżurni ludzie.
      Na filmie Hejter było pokazane jak to robią agencje PR-owe. Hejt w Polsce został rozkręcony specjalnie odgórnie. To jest planowe.
      • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 30.05.23, 00:15
        Kiedyś się zastanawiałem jaki jest powód rozkręcenia w Polsce hejtu pewnego.Nie znajdowywałem żadnego . Pozniej porównałem to z innymi krajami i zaczęłem rozumieć mechanizmy. Pozniej dowiedziałem się wprost ze sa w polsce agencje które ten hejt specjalnie rozprzestrzeniają.
    • dotera Re: Kultura godności, pogardy i ofiary 30.05.23, 00:20
      to usa wprowadziło cancel culture , które jest wprost tego wyrazem. ale nie wprost oni to juz robią od dawna. Jedyne w czym te gnojski są naprawdę dobre to w PR. Pewnie nawet wylądowanie na księzycu sfalsyfikowali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka