Dodaj do ulubionych

Nie ma słusznego gniewu

07.06.23, 16:42
Co za upał.

Nie można sobie dawać prawa do słusznego gniewu. Bo takiego nie ma.

Dawanie sobie prawa to tylko nakręcanie w sobie gniewu, który wybuchnie w końcu , ale w chwilę przed wybuchem nie będziesz miał rozeznania racjonalnego z definicji czy jest czy nie jest słuszny.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Nie ma słusznego gniewu 07.06.23, 16:48
      W życiu jest alternatywa. Albo idziesz drogą miłości. Albo igrasz z ogniem. Bo pierwsza droga otwiera cie do wolności. A druga to masterorowanie innych emocji.

Zauważyłem u siebie w przeciągu kilku miesięcy ze wymasterowałem w sobie hejt. Masterowałem go dzień po dniu. I on zaczął narastać mimo ze go nie miałem. WIdziałem dosłownie ten mechanizm karmiczny jak to robie. I sama świadomość nic nie da jeśłi dalej to robię.
      • dotera Re: Nie ma słusznego gniewu 07.06.23, 16:52
        Ostatnio się odblokowałem, naprawiłem sprawy z kręgosłupem. Bolało mnie kilka tygodni a pozniej nagle się poustawiało ładnie. Kiedyś bym powiedział ze moze odblokowałem jakiś hejt. ale to nie prawda. ja go w sobie przez en okres masterowałem, a odblokowanie co najwyżej dodało mi trochę napędu
        • dotera Re: Nie ma słusznego gniewu 07.06.23, 17:15
          Psychoanaliza wymyslila ta bzdure ze masz wydobyc jakas emocje bo inaczej sie popsujesz.

Popsuty jestes nie dlatego ze masz tlumiona agresje tylko dlatego ze ustawiasz sie w sytuacji stresowej i wtornie uczysz sie blokowac czucie.

Ale naprawa czucia to nie wydobywanie gniewu tylko joga. Swiadomosc asany poprawa oddechy zwiekszajacego energie. I ewentualnie jesli chodzi o agresje i lęk hart fizyczny ciala. Trening sztuki walki.

Ale walczyc masz z calkowitym spokojem duszy. Bo tylko pokonujesz przeszkode a nie walczysz o zycie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka