laurpi 19.09.08, 19:31 właśnie powiedzieli w Faktach, ze będą obowiązkowe dla kobiet przy badaniach do pracy cytologia i mammografia. ale się wkurzyłam! Już sobie wyobrażam, jak mnie potem będą przymusowo leczyć z raka w szpitalu psychiatrycznym... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hiperrealizm no pięknie 19.09.08, 19:34 za chwilę, w ramach równouprawnienia wprowadzą przymusowe badania prostaty..... Odpowiedz Link
laurpi Re: no pięknie 19.09.08, 19:37 jakbyś zgadł! o tym też mowili, że w przyszłości też będą obowiązkowe Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: no pięknie 19.09.08, 19:48 tylko by cycki macali i lape w dupe wsadzali, zboczence oblesne Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 19:40 slusznie, za duzo kobiet pracuje, a jak pracuja to jeszcze prawo do ubezpieczenia dostaja. a jak pracodawca zobaczy ze kobieta ma podejrzenie raka to nie bedzie zatrudnial. Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 19:42 ubezpieczenia tez beda prywatne i bedzie lista chorob dzieki ktorym nikt sie nie ubezpieczy, nauka w sluzbie systemu usilnie pracuje nad badaniem genow, to dopiero material dla pracodawcy. jeszcze bedzie krew sie lala Odpowiedz Link
tulila Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 19:50 ale przekonał mnie kolega, który napisał "Szczerze mówiąc nie bardzo widzę inny sposób aby badania te stałe się masowe, a co za tym idzie bardziej skuteczne." Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 19:54 komunisci tez nie widzieli innego sposobu umasowienia dobrobytu jak przymusic masy. badania gratis w promocji, leczenie juz odplatne Odpowiedz Link
of.woman.born Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 19:58 szmata_bez_charakteru napisał: > komunisci tez nie widzieli innego sposobu umasowienia dobrobytu jak przymusic m > asy. > > badania gratis w promocji, leczenie juz odplatne Ja i tak bym nie poszła, ale są kobiety, które ucieszą się na wieść, że są zdrowe. Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:32 tulila napisała: > ale przekonał mnie kolega, który napisał > > "Szczerze mówiąc nie bardzo widzę inny sposób aby badania te stałe się masowe, > a > co za tym idzie bardziej skuteczne." no wlasnie.... o co chodzi? jak pani w berecie w wywiadzie dla tiwi powie, ze "ona tam woli nie wiedziec co w srodku siedzi" to krzycza, ze ciemnogrod jak robia obowiazkowe to tez źle? Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:36 nienill napisała: > no wlasnie.... o co chodzi? > > > jak pani w berecie w wywiadzie dla tiwi powie, ze "ona tam woli nie > wiedziec co w srodku siedzi" to krzycza, ze ciemnogrod > jak robia obowiazkowe to tez źle? > Gdyby to dotyczyło pobierania krwi nie podniosłoby się takie larum. Zresztą wszyscy chwalili ochotników, ktorzy poszli oddać krew po smierci Agaty Mróz ( i bardzo dobrze). Ale jeśli to dotyczy tylko kobiet to wiadomo, histeria i naciąganie. Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:37 od wariatow krwi nie biora, a nawet od pedalow biora Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:41 > od wariatow krwi nie biora, a nawet od pedalow biora tiaaa.. od szczuplych tak samo... chamy jedne Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:41 szmata_bez_charakteru napisał: > od wariatow krwi nie biora, a nawet od pedalow biora Od wariatówe czyli od kogo? chciałes oodać ale ci podziękowali? Naprawdę musiałeś zrobić niezłe przedstawienie skoro ci podziękowali. "A nawet od pedałów biorą?" Rozumiem, że "pedał" jest dla ciebie na samym dole drabiny społecznej. Dla mnie nie. Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:45 kolezance podziekowali mi kiedys podziekowali bo dowodu nie mialem ale na ankietke sie zalapac zdazylem, strasznie sie tam interesowali zdrowiem psychicznym dla mnie pedal nie jest na dole drabiny, na dole sa wariaci, pedaly sobie niezle daja rade. Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:48 szmata_bez_charakteru napisał: > kolezance podziekowali dlaczego? > mi kiedys podziekowali bo dowodu nie mialem wiktymologii ciag dalszy?? > ale na ankietke sie zalapac zdazylem, strasznie sie tam interesowali zdrowiem > psychicznym to znaczy? Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:49 na wszystkie twoje pytania odpowiedz jest jedna : jak powiesz ze sie leczysz psychiatrycznie to krwi od ciebie nie wezma Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:50 szmata_bez_charakteru napisał: > na wszystkie twoje pytania odpowiedz jest jedna na to o dowod takze? : jak powiesz ze sie leczysz > psychiatrycznie to krwi od ciebie nie wezma ok wiec sie pytam: co to znaczy "leczysz psychiatrycznie"? ze leki bierzesz? Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:54 no sa jeszcze elektrowstrzasy. wiecej metod nie znam Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:56 > no sa jeszcze elektrowstrzasy. wiecej metod nie znam ja sie nie znam... ale mozna jakiekolwiek ciezsze leki brac i krew oddawac? Odpowiedz Link
lucyna_n Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 23:41 chodzi nie o to co masz w głowie tylko o leki, wszystkie stosowane w psychiatrii dyskwalifikują do oddania krwi, niektóre nawet do kilku miesięcy po odstawieniu. Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:48 szmata_bez_charakteru napisał: > kolezance podziekowali > mi kiedys podziekowali bo dowodu nie mialem > ale na ankietke sie zalapac zdazylem, strasznie sie tam interesowali zdrowiem > psychicznym > Bo najlepiej, żeby wszyscy byli chorzy, nie radzili sobie i mieli pod górkę. Wtedy nasze samopoczucie się poprawia. > dla mnie pedal nie jest na dole drabiny, na dole sa wariaci, pedaly sobie niezl > e > daja rade. A jak to jest jest z białymi i kolorowymi? Którzy sobie lepiej radzą w busach czerwonego krzyża? na pewno też masz własną teorię na ten temat. Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:49 > A jak to jest jest z białymi i kolorowymi? Którzy sobie lepiej radzą w busach > czerwonego krzyża? na pewno też masz własną teorię na ten temat. oj przestan... Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:51 nienill napisała: > > > A jak to jest jest z białymi i kolorowymi? Którzy sobie lepiej > radzą w busach > > czerwonego krzyża? na pewno też masz własną teorię na ten temat. > oj przestan... Nie przestanę, dopóki mi nie wyjasni dlaczego jego zdaniem "pedały" mają lepiej od wariatów. > Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:52 > Nie przestanę, dopóki mi nie wyjasni dlaczego jego zdaniem "pedały" mają lepiej > od wariatów. bo moga na parady chodzic Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:53 nienill napisała: > > > Nie przestanę, dopóki mi nie wyjasni dlaczego jego > zdaniem "pedały" mają lepiej > > od wariatów. > bo moga na parady chodzic a wariaci nie mogą? Tak się składa, ze wśród "pedałów" też jest sporo wariatów, chociaż to nie jest przewazająca liczba. > > Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:54 > a wariaci nie mogą? a kiedy ostanio jakas widzialas? Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:58 nienill napisała: > > > a wariaci nie mogą? > a kiedy ostanio jakas widzialas? > Jakąś kogo? Wariatkę czy pedała? A może jestem jednym i drugim? Tak się składa, że z tak zwanym "pedałem" wychowywałam córkę przez trzy lata i nie zamieniłabym go na żadnego wariata. Mówić o kimś homoseksualnym per pedał to tak samo jakby mówić o kimś cierpiącym na depresję per psychol. Z tą różnicą, że orientacja seksualna to nie jest choroba i jej sie nie wybiera. Albo jesteś pedałem albo nie- a tu mozna sobie wybierać- paranoikiem, borderlajnem, euforykiem, schizofrenikiem..itd. Wariat brzmi dumnie. Pedał mniej. Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:59 > > > a wariaci nie mogą? > > a kiedy ostanio jakas widzialas? > > > > Jakąś kogo? Wariatkę czy pedała? parade wariatow Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 21:01 nienill napisała: > > > > > a wariaci nie mogą? > > > a kiedy ostanio jakas widzialas? > > > > > > > Jakąś kogo? Wariatkę czy pedała? > parade wariatow > Jak już pisałam. Wariat to nie jest okreslenie pejoratywne, wbrew temu czego sobie euforyk zyczy. Widziałam niejedną paradę, w niejednej uczestniczyłam. Biorąc pod uwagę normy społeczne to były parady wariatów. Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 21:02 tulila napisała: > Wariat to nie jest okreslenie pejoratywne, ?????? kpisz sobie?? Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 21:06 nienill napisała: > tulila napisała: > > > Wariat to nie jest okreslenie pejoratywne, > ?????? kpisz sobie?? > Dla mnie nie jest. Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 21:01 to ja zamawiam psychola Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 21:03 szmata_bez_charakteru napisał: > to ja zamawiam psychola Ciekawe kto zamówi "pedała". Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 21:06 nie wiem, moze suchy? a kto zamowi strucha? albo kto zamowi? alkoholika? ale pedal nie zamowiony to tragedia!!! Odpowiedz Link
dolor paranoid skacze 19.09.08, 21:26 Od wariata na psychotropach krwi nie wezmą, od "zdrowego" czlowieka "sukcesu" na psychotropach też nie wezmą. Ani od pedała na psychotropach. A to chyba nie tak rzadko: kopalniawiedzy.pl/homoseksualizm-biseksualizm-homoseksualista-biseksualista-depresja-stan-lekowy-naduzycie-alkoholu-samobojstwo-proba-samobojcza-5670.html Ani od pijanego, ani od naćpanego. I tak samo oburzenie na akcję "stop wariatom drogowym", jak i na użycie "pedała" dla mnie większego sensu nie ma. Słowa świadczą najwyżej o ich autorze. Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: paranoid skacze 19.09.08, 21:29 dziekujemy ojcze wielebny za kazanie Odpowiedz Link
dolor au 19.09.08, 22:17 szmata_bez_charakteru napisał: > dziekujemy ojcze wielebny za kazanie Gorzej, jakiś bretradoidalny post mi wyszedł. Oj, przyda mi się kilka bezforowych dni. Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 21:05 > to ja zamawiam psychola w ustach wiekszosci osob to prawdziwy komplement Odpowiedz Link
lucyna_n Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 23:42 co można wybierać, chorobę psychiczną? co Ty piszesz? Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:55 bo pedal moze byc przystosowany a wariat z definicji jest nie przystosowany Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:57 szmata_bez_charakteru napisał: > bo pedal moze byc przystosowany i na wlasne parady sobie chodzi jak kazdy Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 20:59 nienill napisała: > szmata_bez_charakteru napisał: > > > bo pedal moze byc przystosowany > i na wlasne parady sobie chodzi jak kazdy > > Od rana do wieczora sobie paraduje. Nic innego nie robi. > Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 21:00 tulila napisała: > nienill napisała: > > > szmata_bez_charakteru napisał: > > > > > bo pedal moze byc przystosowany > > i na wlasne parady sobie chodzi jak kazdy > > > > Od rana do wieczora sobie paraduje. Nic innego nie robi. nie wiem jak sie wplatalam w te dyskusje.... Odpowiedz Link
tulila Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 21:02 nienill napisała: > nie wiem jak sie wplatalam w te dyskusje.... > > Mało tego. Nakręcałaś ją:-)) Odpowiedz Link
nienill Re: Też byłam naprzeciwko 19.09.08, 21:04 > > Mało tego. Nakręcałaś ją:-)) nie sadze Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 21:32 ale się wkurwiłam. dołączamy do jaśnie oświeconych postępowych krajów A JA PROSZE żEBY PA.ńSTWO ODPIERDOLIłO SIE OD MOJEJ DUPY!!!! niech się zajmą czym innym. no sory, a dlaczego akurat nie zarządzić przymusowych badań ekg? akurat w moim przypadku ryzyko zawału jest o wiele większe niż ryzyko raka. i dlaczego tylko kobietom chcą do dup zaglądać??? to przejaw dyskryminacji. mam nadzieję, że to tylko pogłoska. Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 21:35 obowiazku nie ma. moze sie pani zatrrudniac na umowe zlecenie Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:11 no właśnie: PANI może na umowę zlecenie albo na etat i wtedy poddawać się upokarzajacym badaniom. a PAN może bez przeszkód tak jak chce. Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:17 no to czego pani chce? zeby panstwo sie od pani odpierdolilo, czy zeby panstwo dawalo pani to samo co mezczyzna? bo jesli tylko odpierdolilo, to sie nie przypierdala. Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:20 przypierdala, bo uderza w moją wolność osobistą i w wolność wyboru. a Pana wolność nie uderza. (tak samo uważam, że przymusowy pobór do wojska jest dyskryminacją i uderzaniem w wolność osobistą. ale na szczęście ten zwyczaj od przyszłego roku ma być już przeszłością) Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:24 nie uderza w pani wolnosc wyboru, tylko w przywileje od panstwa. nie jest pani zmuszona sadownie policyjnie do takich badan. Odpowiedz Link
nienill Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:26 aurelia_aurita napisała: > przypierdala, bo uderza w moją wolność osobistą i w wolność wyboru. ok tylko obiecaj, ze potem "wolna" bedziesz zdychala bez pretensji do nikogo Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:30 słuchaj, skoro jesteś hipochondryczką która ma kancerofobię, to chodź sobie do wszelkich lekarzy, nawet i co tydzień. ale nie wymagaj, żeby inni godzili się na przymuszanie ich do tych samych hipochondrycznych zachowań. powtarzam: w mojej rodzinie jest wysokie ryzyko zawału serca. ale nie przyszło mi do głowy, zeby kogokolwiek w kraju zmuszać do badań u kardiologa. Odpowiedz Link
nienill Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:34 aurelia_aurita napisała: > słuchaj, skoro jesteś hipochondryczką która ma kancerofobię, projekcja rzadzi na tym forum dzisiaj ja nawet piersi nie jestem w stanie sama przebadac, bo mnie skreca i robi mi sie slabo. Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:38 to o co ci chodzi??? dlaczego tak bardzo zależy ci na tym, zeby kobiety były zmuszane do badań? ja nie wymagam od innych, żeby powielali moje fobiczne zachowania i nikomu nie zabraniam się badać. a nawet uważam, ze to rozsądnie, niezależnie od płci, zrobić sobie czasem podstawowe badania. ale nie pod przymusem. i tu będę zawsze protestować. a jak taki przepis wejdzie w życie, to będę walczyć o swoją wolność, choć już teraz wiem, ze to pewnei walka z wiatrakami. Odpowiedz Link
nienill Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:41 aurelia_aurita napisała: > dlaczego tak bardzo zależy ci na tym, zeby kobiety były zmuszane do badań? zalezy mi na tym, zeby byly zdrowe. Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:51 ale dlaczego tak zależy ci na tym, żeby kobiety były zdrowe? i dlaczego za gwarancję zdrowia uważasz badania cytologiczne, do których kobiety mają być zmuszane? i dlaczego nie zależy ci na tym, żeby faceci też byli zdrowi? Odpowiedz Link
nienill konam 19.09.08, 22:55 aurelia_aurita napisała: > ale dlaczego tak zależy ci na tym, żeby kobiety były zdrowe? bo kocham siebie i caly swiat, a moim najwiekszym marzeniem jest, aby wszystkie dzieci mialy usmiechniete, radosne mamy z wlosami, brwiami i rzesami i dlaczego za > gwarancję zdrowia uważasz badania cytologiczne, do których kobiety mają być > zmuszane? to pytanie jest tendencyjne > i dlaczego nie zależy ci na tym, żeby faceci też byli zdrowi? bo satystycznie sa gorzej wyksztalceni, ale lepiej zarabiają, wiec licze na to, ze przynajmniej wczesniej sie przekrecą moze byc? Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: konam 19.09.08, 23:01 > i dlaczego za > > gwarancję zdrowia uważasz badania cytologiczne, do których kobiety > mają być > > zmuszane? > to pytanie jest tendencyjne nie jest. ok, może ty lubisz jak państwo prowadzi cię za rączkę, pokazuje, do jakich lekarzy powinnaś chodzić, jaki styl życia prowadzić itp. ale dla mnie to już jest czysty socjalizm. każdy niech dba o własne zdrowie na własną rękę. i naprawdę nie rozumiem tej 'troski' nawiedzonych kancerofobiczek. jak się boicie raka, to się badajcie. i tyle. (tak tak, to nie projekcja - ja się nigdy żadnego raka nie bałam. to ty tu usiłujesz dowieść, że każdej kobiecie grozi 'zdychanie' na raka) ale widzę, że dyskusja się zapętliła. badaj swoją dupę jak często chcesz. ale od mojej się odczep. dobrej nocy. Odpowiedz Link
nienill Re: konam 19.09.08, 23:07 jeszcze raz i do skutku: naprawde mi przykro, ze masz taka fobie > (tak tak, to nie projekcja - ja się nigdy żadnego raka nie bałam. to ty tu > usiłujesz dowieść, że każdej kobiecie grozi 'zdychanie' na raka) to ty usilujesz dowiesc, ze zwykle badanie jest tak samo straszne i ograniczajace wolnosc jak stan wojenny Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: konam 19.09.08, 23:12 jeszcze raz i do skutku: nie: zwykłe badanie, a PRZYMUS badania. i to przymus wyłącznie dla kobiet. i naprawdę mi przykro, że jesteś hipochondryczką i boisz się raka. mnie nie interesuje, na jakie badania chodzisz. a ciebie (ani minister Kopacz) nie powinno interesować, na jakie badania chodzę ja. Odpowiedz Link
aurelia_aurita ps. 19.09.08, 23:16 zawsze też ogromne emocje wywoływał u mnie fakt, że każdy mężczyzna musi w papierach do pracy i na uczelnię mieć wpisany 'stosunek do służby wojskowej'. bo sprzeciwiam się wszelkiemu przymusowi. czy tu też widzisz jakąś fobię? naprawdę nie rozumiesz, ze ludzie lubią żyć w wolnym kraju? Odpowiedz Link
nienill dobranoc 19.09.08, 23:18 > naprawdę nie rozumiesz, ze ludzie lubią żyć w wolnym kraju? naprawde nie rozumiesz, ze nie ma czegos takiego jak "wolny kraj"? Odpowiedz Link
aurelia_aurita gute nacht. ordnung muss sein 19.09.08, 23:24 ale jest w człowieku jakieś takie głupie dążenie do (złudzenia?) wolności. i jest "bardziej wolny" i "mniej wolny" kraj. no i może warto zawalczyć o ten bardziej wolny? Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:22 a badaniom sie poddawac trzeba, nie ma tak ze bez przeszkoda, roznym sie trzeba poddawac. Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:10 kurwa, miałam dzisiaj iśc spać bez prochów nasennych (bo jutro zamierzam Pić) ale się nie da. serio, dawno nie byłam tak wkurwiona. Odpowiedz Link
nienill Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:15 > serio, dawno nie byłam tak wkurwiona. a pozniej sie ryczy, ze na chemie trzeba czekac, a tu czlowiek umiera Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:19 no jasne, bo każda kobieta nosi w sobie zalążek raka i trzeba ją odgórnie zmuszać, żeby się badała. a robisz sobie ekg? bo później się ryczy, że na operację / przeszczep trzeba czekać, a tu człowiek umiera... Odpowiedz Link
nienill Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:21 > a robisz sobie ekg? bo później się ryczy, że na operację / przeszczep trzeba > czekać, a tu człowiek umiera... przykro mi, ze masz taką fobię, ale akurat ten pomysl uwazam za sensowny a tak w ogole to ciekawe dlaczego o rejestr ciąż nie bylo zadnej afery Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:28 jak nie rozumiesz, to napiszę drukowanymi literami: tu chodzi o PRZYMUS. państwowy przymus, który ma dotyczyć WYLACZNIE KOBIET. i dlaczego akurat rak a nie inne choroby? i dlaczego facetów do niczego państwo nie będzie zmuszać? nie akceptuję jakiejkolwiek formy przymusu, zwłasza, kiedy dotyczy tylko częsci ludzi i dotyka spraw tak intymnych. a ja uważam, że każdy ma prawo wykonywać badania profilaktyczne, jakie tylko chce i jak często chce. ale nie pod przymusem!!! ps. o rejestr ciąż była afera i brałam w niej czynny udział. ale akurat nie na tym forum. Odpowiedz Link
szmata_bez_charakteru Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:30 nie ma przymusu panstwowego, tylko nierowne przywileje. Odpowiedz Link
nienill Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:36 aurelia_aurita napisała: > jak nie rozumiesz, to napiszę drukowanymi literami: > tu chodzi o PRZYMUS. przymus jest taki, ze sie potem od panstwa wymaga, aby ono opieke zapewnialo wiec panstwo moze sobie tak samo wymagac, zeby pani tylek ruszyla i sie raz na trzy lata przebadala Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:39 a dlaczego państwo nie wymaga, żeby PAN tyłek ruszył i się przebadał? że faceci to niby na raka nie chorują? albo: że kobiety nie chorują na inne choroby niż rak szyjki macicy? Odpowiedz Link
nienill Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:44 aurelia_aurita napisała: > a dlaczego państwo nie wymaga, żeby PAN tyłek ruszył i się przebadał? nie wiem ale nie obchodzi mnie to - w tym przypadku to oni na tym tracą Odpowiedz Link
eizo111 Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:44 państwo samo bada PANÓW rekrutując ich do wojska ale o tym feministki zapomniały Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 22:52 nie zapomniały. ja też - jak gdzieś wyżej napisałam - uważam przymusowy pobór za zamach na wolność osobistą. ale na szczęście od przyszłego roku przymusowego poboru nie będzie. ps. ja jako absolwentka moich studiów też musiałam stanąć przed komisją poborową :) Odpowiedz Link
en.breve PRZECIW PRZECIW PRZECIW 19.09.08, 23:37 mogę sobie umierać na co mam ochotę a nie dostawać pracy z powodu umierania leczenia, zdrowienia, zbawienia to CHUJSTWO Odpowiedz Link
lucyna_n Re: PRZECIW PRZECIW PRZECIW 19.09.08, 23:53 eee, ja tak tego nie odbieram, ale pod warunkeim że faceci na badania prostaty będą kierowani. Odpowiedz Link
en.breve Re: PRZECIW PRZECIW PRZECIW 19.09.08, 23:55 jak nie chcę wiedzieć na co jestem chora to moje prawo a pracować muszę by żyć Odpowiedz Link
en.breve Re: PRZECIW PRZECIW PRZECIW 19.09.08, 23:56 dopóki nie umrę na co jestem chora Odpowiedz Link
lucyna_n Re: PRZECIW PRZECIW PRZECIW 20.09.08, 00:07 ale śmierć na raka ? ja się tego tak boję że wolę się badać. Odpowiedz Link
en.breve Re: PRZECIW PRZECIW PRZECIW 20.09.08, 00:08 śmierć. na raka - nie z diagnozą - tak tylko wcześniej (mam nadzieję) albo w czasie Odpowiedz Link
lucyna_n Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 23:39 ciekawe jak to przeprowadzą, ja próbuję od miesiąca umowić się na wizytę u państwowego gina w sprawie cytologii i ciągle nie ma wolnych terminów, a czekać w kolejce 6 godzin że może mnie przymie może nie to nie dla mnie. Oczywiście z NFZ jest. Odpowiedz Link
lucyna_n Re: przymusowe badania dla kobiet 19.09.08, 23:52 ja też nie lubię takich przymusow, ale baby naprawdę się nie badają a potem jest dramat, którego w tym konkretnie przypadku można w dużym procencie uniknąć jak się szybko wykryje. ja chodzę co roku na badania na cytologię i usg a przynajmniej staram się pamiętać i uważam że to lepsze niż leczenie jakiegoś rozwiniętego raczydła. Inna rzecz że ta plaga nowotworów u kobiet to moim zdaneim raz przez tabletki hormonalne, a dwa że pokolenie 50 latek często dzieci nie karmilo bo była szalona moda i presja na mleko w proszku. Bardziej mnei denerwuje robienie testu na choroby weneryczne, jak już to powinni robić na aids a nie na te co się antybiotykiem leczy. Odpowiedz Link
en.breve Re: przymusowe badania dla kobiet 20.09.08, 00:07 jeśli chora na raka zapragnę żyć to nie chcę badań po drodze Odpowiedz Link
en.breve Re: przymusowe badania dla kobiet 20.09.08, 00:05 chciałam cytologię a dostałam węzły chłonne lekarze, jak prosty program w prymitywnym języku do chybił - trafił Odpowiedz Link
tlenoterapia Re: przymusowe badania dla kobiet 20.09.08, 01:47 Jest wiele odmian raka.To by trzeba bylo zeby sie przed nim w pore ustrzec robic mase innych . Cytologie w Polsce przeprowadzaja niedouczeni lekarze po krotkim kursie ,zeby sobie dorobic.W porownaniu z krajami zachodnimi jest u nas najwiecej pomylek cytologicznych. A jeszce markery C25 na nowotwor jajnika poprosze i pobranie szpiku kostnego...i wybielanie zebow za darmo-bo pracownik musi sie jakos prezentowac przed klientem.:) Faceci moga wymzec,a zdrowe samice niech rodza podatnikow dla panstwa.:):):) Odpowiedz Link
aurelia_aurita Re: przymusowe badania dla kobiet 20.09.08, 06:07 świetny komentarz. trafiony w samo sedno! ale postępaki i histeryczni hipochondrycy którzy chcieliby zbawiać świat i tak wiedzą swoje. jak im media powiedzą, że trzeba się bać raka szyjki macicy to włąśnie tego będą się bali. szkoda że media tyle nie trąbią o guzach mózgu. szwagier mojej koleżanki niedawno na to zmarł. po kilkuletnich koszmarnych cierpieniach (choroba postępowała skokowo). no i dlaczego nikt nie zagwarantuje mi bezpłatnego rezonansu, tomografii itp? i fakt, świętym obowiązkiem samicy jest być zdrową żeby rodzić nowych podatników :) Odpowiedz Link
bajka009 Re: przymusowe badania dla kobiet 20.09.08, 08:15 W takim razie ja ide na bezrobocie. Odpowiedz Link