Dodaj do ulubionych

jaki materac do spania jest najlepszy??

IP: *.lanet.net.pl 11.10.09, 16:34
witam,

muszę kupić 2 materace (200x80)do łóżka w sypialni. i mam straszny
bałagan w głowie:( jest tyle rodzajów: kokosowe, kieszeniowe....
kompletnie nie wiem, jakie wybrać :( wiem tylko, ze jeden musi być
twardy a jeden średniotwardy. ale jak wybrać RODZAJ? i gdzie
najlepiej kupować. czy ktoś mógłby mi doradzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.09, 19:13
      Mam to samo.
      I też nie wiem, na co się zdecydować. A najgorsze jest, że jak ktoś
      się zachwyca, np. lateksowym to zaraz się znajdzie ktoś inny, który
      pisze, że oddał, bo się na nim nie wysypiał i czuł się źle. Myślę,
      że w tym przypadku warto sobie poleżeć, są opcje wzięcia na kilka
      dni i wymiany, ale czym to odwieść, bo przecież sklep nie zapewni
      transportu na kilka wymian.

Gdzie kupić ... chmmmm. Ja będę kupowała łóżko w Ikea i pewnie
      zakupie tam 2 materace do niego, bo też potrzebuję jeden twardy dla
      męża i troszkę miększy dla mnie.

Kup w takim miejscy i takiej firmy, żeby była szansa, że będzie
      istnieć przez najbliższe 3-5 lat. W takiej firmie żeby mieli gadżety
      do materacy (coś jak poszewki, nakładki, itp.).
    • Gość: aaa Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.09, 19:17
      Możesz poczytać tutaj, są tam też linki do innych tematów o
      materacach.

forum.muratordom.pl/najlepszy-materac-do-sypialni,t167677.htm?highlight=materac
      • Gość: blekot Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? IP: *.lanet.net.pl 11.10.09, 19:43
        aaa dzięki za linka:)

widzę, ze banellowe są do niczego, i taki typowy spręzynowy. teraz
        taki mamy i jak mąż się przekręca na drugi bok to ja podskakuję. na
        pewno kupimy więc 2. i wychodzi na to, ze te kokosowe są dobre:)
      • borart Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 20.06.16, 13:44
        Możesz też zerknąć tutaj: www.jakpieknie.iblogger.org/index.php?p=1_5_Sypialnia
    • kika333333 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 26.11.09, 19:28
      Firma JMB produkuje wysokiej jakości materacy od ponad 30 lat. Specjalizuje się
      w materacach oraz łóżkach hotelowych. Duży wybór materacy kieszeniowych,
      wysokoelastycznych oraz lateksowych pozwoli każdemu znaleźć właściwy materac do
      użytkowania. Na uwagę zasługują również materace nawierzchniowe, mające na celu
      ochronę oraz poprawę właściwości głównego materaca.
      Firma oferuje także certyfikowane materace dla dzieci wyprodukowane z
      najlepszych surowców.
      Wszystkie produkty posiadają certyfikaty jakości, co gwarantuje bezpieczeństwo
      podczas użytkowania.
      W Krakowie można ich kupić w firmie Cromat oraz w przez ich sklep internetowy w
      calej Polski
      Optimal z kokosem jeśli chodzi o twardsze materace, Carat albo Multi H średnio
      twardy SA bardzo dobrym wyborem jeśli chodzy od kieszonkowe materace albo
      wysokoelastyczne z bio green pianki i visco elastic pianki kto nie lubi sprężynki.
      • johana75 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 26.11.09, 21:10
        Ja od zawsze spie na tzw. Kaltschaum, to najpopularniejsze materace w Niemczech.
        Następne sa spręzynowe, a na końcu latex który jest najmniej popularny. Jesli
        chcesz twardy materac to nie znajdziesz go w Ikei napewno. Ja kupiłam ostatnio o
        4 st. twardości w Niemicekim Quelle i jestesmy zadowoleni bardzo. materace sa
        bardzo ciezkie i maja 5 stref twardości.Jak dla nas super :)
    • agaanka Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 27.11.09, 00:09
      Duży wybór jest na www.buonanotte.pl - fajne, porzadne materace, a
      przy każdym jest info na temat twardości materaca. Fachowa porada
      mailowa.
    • agaanka Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 27.11.09, 00:12
      Duży wybór jest na www.buonanotte.pl/ - fajne, porzadne
      materace, a przy każdym jest info na temat twardości materaca.
      Fachowa porada mailowa.
    • agaanka Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 27.11.09, 00:12
      Duży wybór jest na buonanotte.pl - fajne, porzadne
      materace, a przy każdym jest info na temat twardości materaca.
      Fachowa porada mailowa.
    • noira Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 15.02.10, 10:20
      Taka jest prawda, że nie da się wskazać uniwersalnego, wygodnego materaca. Każdy
      z nas ma inne potrzeby, dlatego materac powinien być dopasowany indywidualnie.
      Ja też ostatnio rozglądam się za łóżkiem do sypialni i szukam też odpowiedniego
      materaca. Najlepiej zapytać w sklepie, tam powinni doradzić.
      • ariellad Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 05.04.18, 18:26
        Mam materac, którego firma nazywa się beding, albo bedding. Jest na prawdę spoko, wygodny, nie kosztuje wcale nie wiadomo jakich pieniędzy, a jakość genialna.
    • marioszef Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 15.09.10, 16:11
      Wybór materaca jest niezmiernie ważny, wiadomo to od tego zależy nasz wypoczynek ect.........
      Na decyzję zawsze składa się kilka składowych, przede wszystkim nasze preferencje, właściwości materaca, cena, wytrzymałość, dostępność itd.
      Żeby można było świadomie dokonać wyboru trzeba miej więcej wiedzieć co wybieramy
      Tak więc materace można podzielić na 2 grupy
      - sprężynowe
      - bez sprężyn
      sprężyny dzielimy na bonellowe ( używane już od przeszło 100 lat do dzisiaj ) oraz kieszonkowe ( zapakowane luźno w woreczki, dosyć drobne i gęste )
      2 grupa to przede wszystkim najtańsze proste pianki do 12 cm wysokości następne - lateksowe, oraz materace z pianki wysokoelastycznej lub termodynamicznej Należy pamiętać że materace lateksowe i z pianek wysoko i termosynamicznej potrzebują dodatkowo elastycznych stelaży listewkowych.
      Przedstawię kilka właściwości każdego rodzaju materaca
      1. Sprężyny bonellowe charakteryzują się dużą wytrzymałością, połączone są że sobą w 4 punktach od góry i u dołu, dzięki temu nigdy nie pracuje pojedyncza sprężyna tylko kilka w około, to właśnie jest powodem wytrzymałości ale jednocześnie powoduje efekt "pływania"
      dużym plusem jest niska cena. więcej...
      2. Sprężyny kieszonkowe, pisałem już że są to drobne sprężynki "zapakowane" w woreczki, dzięki temu sprężyna powierzchnia materaca ugina się tylko w punkcie nacisku, to rozwiązanie ma za zadanie naśladować właściwości lateksu, jednak dzięki temu sprężynki szybko się wygniatają jeśli nie są dobrze zabezpieczone górnymi warstwami, ale wtedy tracą właściwości punktowego nacisku
      Cena: średnia. więcej...
      3. Materace lateksowe. Optymalne materace dla osób lubiących duży komfort snu jednocześnie lubiących "zapadać" się w materac. Lateks jest wytwarzany z mleczka kauczukowego, a więc jest to naturalne tworzywo ( przynajmniej w 40 % w zależności od rodzaju ) w lateksie nie rozwijają się roztocza, nie powoduje też odleżyn. bardzo trwały.
      Cena: wysoka. więcej...
      4. Ostatnią grupą są materace z pianek wysoko elastycznych i termoelastycznej, To nowoczesne rozwiązanie które góruje nad lateksem w wielkim skrócie lepszą sprężystością, mieszą wagą, lepszym dopasowaniem się do kształtu ciała, w połączeniu z pianką termodynamiczna która zachowuje się podobnie jak czekolada która roztapia się pod wpływem ciepłoty ciała dopasowują sie idealnie do kształtu ciała, powoduje że komfort spania jest wręcz kosmiczna.
      Cena: wysoka - bardzo wysoka. więcej... lub tu
      Oczywiście do materaców stosowane są różne wkłady, które zmieniają ich właściwości, np kokos lub końskie włosie podwyższają twardość i trwałość.
      I na koniec, jeśli materac jest znacząco tańszy od podobnej klasy materaców, oznacza tylko jedno że jest wyprodukowany z gorszych materiałów, najbardziej drastycznym przykładem jest warstwa oddzielających sprężyny od górnych warstw w ofercie marketowej jest to tylko cienka siatka która nie dość że szybko się przetrze to każdą sprężynę można "wymacać" na powierzchni, w "normalnych" materacach stosowana jest warstwa filcu lub jeśli jest to materac antyalergiczny warstwa sizelowa. Tak więc oszczędzając 200 zł otrzymuje się produkt który po kilu nocach może stracić wszystkie swoje właściwości. Stąd też biorą się opinie które można przeczytać " kupiłam materac bonellowy i jestem bardzo niezadowolona bo skacze jak mąż się przekręca " to jest prawda jeśli materac o wymiarze 140 kosztuje 300 zł na sprężynach jest siatka i warstwa pianki 2 cm t-30 ale to nie sprężyny bonellowe są złe tylko warstwy które na nich leżą
      Mariusz
    • stenimi-pl Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 19.10.10, 12:56
      A czy ktos z Was ma może taki materac ? Wiem,ze jest to materac zdrowotny,ale własnei takiego potrzebuje z powodu problemów z kręgosłupem.I jestem ciekawa jak on sie sprawdza podczas snu,codziennego użytkowania...?
      • malicki8 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 02.11.10, 07:39
        Jest już taki wątek powyżej poczytaj sobie,a jesli chcesz obejrzec filmik to polecam wejśc
        www.youtube.com/perfectharmonyTV
    • mejer256 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 01.12.10, 19:06
      ja polecam kontakt z panem kuba z markowe-materace.pl rewelacyjnie wyjasnil na czym polega zdrowe spanie i pomimo tego ze chcialem wydac do 2 tys zł doradzil cos za 1500 bo mowil po tym co mu o sobie i malzonce opowiedzialem ze to bedzie wybor na tyle dobry ze nie warto przeplacac goraco poleca bo tak naprawde mozemy sie pytac czytac ale jak ktos sie zna to krotka rozmowa telefoniczna i sprawa szybko i sprawnie zalatwiona Pozdrawiam i dziekuje
      • wiktoriabe Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 25.02.11, 13:42
        To wszystko zależy od twoich preferencji, ale jeśli miałabym Tobie doradzić to zainteresuj się oferta materacy wysokoelastycznych, jest to na Polskim rynku nowość, a na zachodzie już dawno na tym śpią, materace kieszeniowe przeszły do lamusa, a wyparły je materace wysokoelastyczne np polecam Tobie tani model www.sklep-materace.com.pl/materace-wysokoelastyczne/217-materac-montana-160x200.html .

Najlepiej jest zadzwonić do sklepu i zapytać oczywiście każdy normalny sprzedawca doradzi Tobie jaki materac będzie dla Was najlepszy, nie zawsze drogie znaczy lepsze.

Pozdrawiam
        Wiktoria
        • karoll37 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 01.03.11, 21:16
          zgadzam się z opinią, że materace wysokoelastyczne są bardzo wygodne. ja mam trochę droższy, ale z dodatkiem pianki dopasowującej się do kształtu ciała. Super wygodny, polecam... topmaterace24.pl/materace/materace-piankowe/cappucino.html
    • malwi-5 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 02.03.11, 13:44
      Dla każdego coś innego będzie dobre. W kwestii kupowania w internecie ja nie widzę przeciwwskazań, ale radziłabym najpierw jednak wybrać się do sklepu stacjonarnego i wypróbować na miejscu, sprawdzić twardość, wielkość, wytrzymałość etc. Rozmowa z konsultantem tez na pewno pomoże. I jeśli dokona się już wyboru to można poszukać takiego materaca w sieci i zamówić. Na multizakupy.pl oferta w tym zakresie jest przeogromna a sklep jest sprawdzony tak więc można szukać ;)
      • beata_32 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 02.03.11, 16:35
        Dziewczyny, dbajmy o swoje kręgosłupy, bo na starość, to się do niczego nie będziemy nadawać Ja kiedyś też kompletnie nie zwracałam uwagi na to, na czym się, spałam na rozkładanej sofie, a potem się mój kręgosłup odezwał. Musiałam kupić nowe łóżko, nowy materac i tak trafiłam właśnie na studiosnu.com.pl i kupiłam sobie materac z pianki termoelastycznej. Powiem Wam, że śpi się na nim super. Mam zamiar jeszcze wymienić poduszki na jakieś profilowane, bo podobno też są zdrowe i wygodniejsze.
    • fo-o Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 18.03.11, 00:32
      Na pewno najwygodniejsze są lateksowe. Niestety kosztują one niemało. Ja teraz mam materac piankowy i nie narzekam. Śpi się na nim całkiem dobrze, nie wstaję obolała jak było to przy sprężynowym. Do tego nie wydasz na ten materac majątku.
    • vicky0019 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 08.05.13, 22:21
      Najlepiej wypróbować, na którym ci najwygodniej, bo nie każdy lubi to samo i nie każdemu pasuje to samo. Moje małżeńskie łoże ma dwa osobne materace, bo ja mam materac lateksowy coś jak tutaj, a mąż ma piankowy, który dla mnie jest mega niewygodny, bo się w nim topie hehe, zaś mój dla męża jest zbyt twardy - tak, więc to kwestia gustu. Jeśli chcesz twardy materac czy średniotwardy to piankowy odpada. Kieszeniowe czy na sprężynach bonnelle z płytą kokosową są dosyć twarde, więc dla ciebie powinny być dobrym rozwiązaniem. Lateksowe materace mają zaś to do siebie, że są bardzo elastyczne.
      • julinka601 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 12.09.13, 23:10
        Od ponad trzech lat mam materac Forte firmy Janpol / średnio twardy, dopasowujący się do ciała, ze stroną zimową i letnią/ Jest świetny, zapomniałam co to ból kręgosłupa.
    • revivale Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 27.08.13, 22:52
      Osobiście polecam Ci materace www.bejto-materace.pl . Jakiś czas temu sam zmieniałem i podesłał mi znajomy tą stronkę, wybrałem sobie materac i zostałem tak pozytywnie zaskoczony, że ciezko to opisać . Cena bardzo niska i to chyba najwygodniejszy materac w moim zyciu. Polecam kazdemu! :) Pozdrawiam!
    • joanna_paka Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 07.09.13, 14:32
      Dlatego warto uporządkować swoją wiedzę dotyczącą materacy, polecam Ci stronę SenToZdrowie.pl gdzie znajdziesz odpowiedzi na większość nurtujących Cię pytań, dodatkowo są tam testy materacy, którymi możesz się posiłkować wybierając materac dla siebie.
    • opi5777 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 12.05.14, 13:25
      Na pewno taki który bedzie tez odpowiedni dla naszego kregoslupa. Ja szczerze mówiąc polecam Hevea materace. Jedne z lepszych na rynku, i na prawde tutaj macie bardzo duzy wybór.
    • komfortowa89 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 18.05.14, 11:41
      witam znam bardzo dobry sklep internetowy lozka-materace.pl sama u nich zamawiałam i mogę zagwarantować że jakość jest świetna:) do tego mają bardzo duży wybór:) jak ktoś nie wie jaki ma wybrać materac to na ich stronie jest poradnik i wszystko staje się jasne:) ceny sprawdzałam z innymi sklepami i wychodzą najlepiej:) ja jestem bardzo zadowolona, ale musicie sprawdzić sami czy coś was zainteresuje:)
    • mirek72r Comfortbe 06.06.14, 15:19
      Witam, miał może ktoś do czynienia z materacami producenta Comfortbe. Szukam od dłuższego czasu w kilku sklepach i ten sklep cenowo bije rywali nagłowe. Czy ktoś zakupił tam materac? Jakie macie opinie? Jak kładę się obojętnie w jakim sklepie to nie widzę dużej różnicy między niektórymi materacami ;(
      • waldemar059 Re: Comfortbe 24.06.14, 11:57
        Witaj, mam materac termoelastyczny comfortbe od dłuższego czasu i nie narzekam! Zakupiłem go z zona w Poznaniu Ceny jak najbardziej atrakcyjne, dobra jakość, zapewnia komfort snu Żona podobnie jak ja tez jest zadowolona i wyspana. Generalnie wszystko jest ok.Z czystym sumieniem polecam!
        Pozdrawiam Waldek.
        • arturwygodny Re: Comfortbe 27.02.15, 14:49
          Witam.Ja po wielu namysłach wybrałem firmę COMFORTBE i powiem szczerze ze sie nie zawiodłem.Miał swój specyficzny zapach ale no która nowa rzecz ich nie ma... ???? Ogólnie minus za dostawe która dla mnie jest dosyć długim terminem (14 dni) ale sumując materac spełnia swoje oczekiwania. Pozdrawiam Bartek
          • marta123459 Re: Comfortbe 21.05.15, 12:50
            Najgorsza rzeczą jaką mogłam zrobić, to zdecydować się na materac tej firmy!! Oszuści! mijają się z prawdą! wystarczy rozerwać materac i zobaczyć jakich sprężyn lub wypełnień używają. Stare, zużyte, wyglądają jak z innego starego materaca! COMFORTBE- NIE POLECAM NIKOMU!!!! Marta1234
      • luklukluk0 Re: Comfortbe 25.11.14, 17:36
        nie kupujcie tylko tego gów......z comfortbe najgorszy materac jaki miałem, wymienili mi na inny i też nie jest dobry. Jak nie macie pieniędzy na dobry radze dozbierać albo pożyczyć a z tej firmy zrezygnować. Nie dajcie się nabrać na niską cenę
      • a_zak Re: Comfortbe 26.12.14, 15:26
        Ja znam firmę Comfortbe. Kupiłam tam materac i jestem bardzo niezadowolona.
        Jakość jest naprawdę niska, a cena przystępna ale co z tego jak na materacach nie da się spać. Zapach kleju jest tak intensywny, że musiałam wynieść materac z pokoju. Nie wiem co teraz z tym mam zrobić. Nie wiem czy jest bezpieczny. Jeżeli chodzi o dostawę, tez fatalna. Deklarują 7 do 10 dni. Po 12 potwierdzą dostawę, następnie się nie pojawiają. Pan Michał Lubiejewski z działu sprzedaży odsyła do działu wysyłek. W sumie dostawa opóźniona. Nie wierzę , że pozytywne opinie o tej firmie i jej produktach są prawdziwe. Jutro zapewne pojawi się pisana przez Comforbe kontra-opinia do mojej. Czuję się oszukana przez ta firmę. Pozdrawiam i NIE POLECAM.
      • oszukani.comfortbe Re: Comfortbe 09.06.20, 20:28
        OSTRZEGAM przed zakupami materacy, łóżek w COMFORTBE - SOFTBE. Posiadają 2 sklepy: Generała Józefa Zajączka 26, 05-270 Marki oraz Ostrzycka 2/4, 04-035 Warszawa. Również jestem Klientem oszukany przez przedsiębiorsowo Comfortbe. Jestem jednym z wielu oszukanych Klientów tego sklepu. Zamówienie złożone 18.01.2020 nie zostało zrealizowane przez 72 dni, po których odstąpiłem od umowy. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu wpłaconej zaliczki. Wszystkich poszkodowanych proszę o kontakt oszukani.comfortbe@gmail.com w celu złożenia pozwu zbiorowego oraz zawiadomienia Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta o zbiorowym naruszeniu interesów konsumentów.
    • agnia88 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 09.07.14, 09:46
      korzystałam zo strony www.materacetanie.pl/pl/materace-dla-wszystkich i jestem bardzo zadowolena...bardzo dobre doradctwo, miła obsługa
    • lukasz2471 Re: Materace 25.09.14, 16:23
      Ja korzystam z materaca firmy art-medic viscotherapy i bardzo je polecam. Są wygodne i tanie.
      • graves17 Re: Materace 10.11.14, 15:36
        Zakupiłem materac De Lux od materace-viscotherapy.pl i powiem tak pierwsze 2-3 noce wymagały przestawienia się na nowy typ spania ponieważ wcześniej spałem na Lateksie który mocno sprężynuje natomiast pianka termoplastyczna dopasowuje się powolnie .. teraz wiem skąd nazwa "pianka leniwa ;-))" Wiem jedno nie zamieniłbym tego materaca na żaden inny !!! jak piszą przedmówcy spanie na MEDAL !!
    • malaidka Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 24.11.14, 01:00
      Podepnę się pod wątek, może ktoś doradzi.
      Szukam materaca w rozm. 180x200 dla 2 dorosłych osób mających problemy z kręgosłupem i małego dziecka, tymczasowo. Twardość wg wagi H3, nie ma dużej różnicy między nami. Nie wiem z czego byłby odpowiedni. Kusi mnie opis tej pianki termoelastycznej, ale jest droga.

Wstępnie wertowałam allegro, potem zabiorę się za przymierzanie. Wybór jest ogromny, a budżet to max 1000zł. Nie jest to niestety najlepszy czas dla nas na kupowanie czegokolwiek, ale jak mus to mus. Zdaję sobie sprawę, że pewnie za taką kwotę będę musiała go wymienić za parę lat.
      Co myślicie o takim materacu. Warto, czy tandeta?
      allegro.pl/materac-160x200-delos-visco-memory-h3-gwar-30lat-i4786267576.html
      • rumcajs_henio01 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 07.12.14, 22:25
        Ja mogę coś Ci doradzić w tej kwestii. Ja kupiłam materacyk kieszeniowy z jednej strony z lateksem a z drugiej strony z pianka visco, Z tym że też jest to materac dla dwojga i czasami śpi z nami maluch ,ale mamy materacyk o wymiarach 160 x 200 i cena nieco ponad 1000 zł . Jestem bardzo zadowolona , bo używam go już przeszło pół roku i nic sie nie dzieje . I też spi z nami dziecko ale wymiar 160 x 200 w zupełności wystarcza , choć początkowo chciałam wybrać szerokość 180 . Materac jest bardzo dobrej jakości, pokrowiec jest dobrej jakości i materac się nie wygniata . Niestety za dobry produkt trzeba zapłacic a ta aukcja wyglada dla mnie podejrzanie z promocja 80 % procent. Jakieś tam technologie kosmiczne i wielka ściema i marketingowy bełkot, Ja takiego czegoś nie lubię . Na ale to Twoja decyzja Jeśli chodzi o mnie to kupiłam materac w firmie Polmat a adres internetowy www.materac-dla-ciebie.eu/15-materac-kieszeniowy-jamajka-lateks-visco-memory.html
    • re-en Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 24.11.14, 14:53
      najlepsze sa lateksowe albo piankowe. ja kupilam z mildisa taki z podzialem na strefy ortopedyczne zeby uwzglenial rozna sile nacisku poszczegolnych patrii ciala. czuc roznice jak sie wstaje rano :)
      • luklukluk0 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 25.11.14, 17:37
        nie kupujcie tylko tego gów......z comfortbe najgorszy materac jaki miałem, wymienili mi na inny i też nie jest dobry. Jak nie macie pieniędzy na dobry radze dozbierać albo pożyczyć a z tej firmy zrezygnować. Nie dajcie się nabrać na niską cenę
    • 9marti firma z materacami alvare wymiata 03.07.15, 09:55
      Gorąco polecam firmę Tekst linka która wymiata
      Moja krótka historia:

Moja piękna i mądra żona zachciała sobie super komfortowego materaca za 5000 zł
      no cóż jak się żonie sprzeciwić no ale zaraz nie za taką kasę!!!!!!!!!
      więc trochę poszukaliśmy, w sumie to ja poszukałem firmy, która taki materac o dokładniej takiej konfiguracji mogła by dla nas zrobić w niższej cenie. Odrzuciłem oczywiście jakieś badziewie z allegro za super niską cenę i wybrałem 3 firmy za tą rozsądną firmę. Po odrzuceniu 2 firm została mi firma alvare. Pojechaliśmy do salonu a raczej małego sklepu w warszawie na ul. plac konstytucji 5. Trochę nas zniechęciła mniejsza ilość materacy ale po kilku minutach wiedzieliśmy, że tu kupimy materac. Ludzie ze sklepu to po prostu czarodzieje
      super znają się na rzeczy i potrafią nieźle zakręcić. Cała wiedza zdobyta na temat materacy poszła w diabły, okazała się obłudna i fałszywa. Proponowali nam zupełnie inny materac dostosowany do naszych potrzeb, ale nie żonka się uparła na taki drogi co widziała i tak musiało być. Stało się firma o połowę taniej nam wyprodukowała identyczny materac. Na początku kupę szczęścia a po kilku nocach kupę nieszczęścia. Materac do kitu - z resztą tak jak nam mówili, że się nie będzie nadawał. No i wykrakali. I tutaj zaczyna się wspaniała historia. Państwo alvare zabrali materac - chociaż nie musieli i dostarczyli ten który proponowali jeszcze w niższej cenie. Więc zamiast płacić 5000 zł zapłaciłem tylko 1390 zł - za jakiś materac pro system. Minął ponad miesiąc i jest po prostu rewelacja.
      WIĘC DAM WAM RADĘ NIE DAJCIE SIĘ NAKRĘCIĆ NA JAKIEŚ SUPER DROGIE MATERACE CHYBA ŻE LUBICIE WYDAWAĆ
      • 9marti Re: firma z materacami alvare wymiata 03.07.15, 09:58
        jakby chciał się ktoś skontaktować to jest firma alvare.pl a jak ktoś ma jakieś pytania to z chęcią pomogę 9marti@gazeta.pl
    • zosia23456 Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 24.08.15, 23:19
      najlepszy jest sklep czasnasen.pl. Zastosowane materiały mają certyfikaty i wiem że nie kupuję w ciemno. Ja mam materac z profilowaną pianką Visco, przestałam się w nocy wiercić, dobrze wpływa na mój kręgosłup. O tym sklepie powiedział mi ortopeda, że mają w przystępnej cenie i nie ściemniają z właściwościami jak inni.
      • sambolejro Re: jaki materac do spania jest najlepszy?? 08.02.18, 12:42
        Mnie najlepiej śpi się na materacu kieszeniowym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka