Dodaj do ulubionych

Jakie meble do salonu?

04.02.11, 11:29
witam serdecznie,
poniżej wizualizacje salonu z otwartą kuchnią:
nr 1
nr 2
nr 3
nr 4
zastanawiam się czy jednak nie rozjaśnić troszkę salonu wybierając inne - jaśniejsze - meble. myślałem o białej szafce RTV i kredensie (np. corano z bydgoskich mebli). ewentualnie myślałem też o s-maxx (bydgoskie meble) lub inbox (vox) - tylko że te systemy to orzech - może się gryźć z podłogą iroko. więc może jednak białe?
wypoczynek (sofa + fotel) wolałbym żeby pozostały jednak czarne (skóra)
co o tym sądzicie? jakie meble polecacie?
Obserwuj wątek
    • stylonka Re: Jakie meble do salonu? 18.03.11, 15:11
      Lubię takie salony połączone z kuchnia. Jest to dobra opcja kiedy ma się gości w domu, a trzeb a jeszcze przygotować coś w kuchni. wtedy można zabawiać gości rozmową i równocześnie coś pichcić. Poza tym teraz tak dobrze jest rozwinięta technologia wentylacji, że można zminimalizować zapachy kuchenne.
      • awokados Re: Jakie meble do salonu? 28.03.11, 16:27
        A jak podoba ci się ta sofa www.arismebel.pl/pl/shop/airone.html Jest ona dość ciemna, ale również może sprawić, iż w pokoju będzie nieco przytulniej. Przyznam bowiem szczerze, że nie przepadam za ciemnymi meblami. Jeśli chodzi o połączenie kuchni i salonu to jest to bardzo dobre rozwiązanie. Wiem to z doświadczenia, ponieważ też tak miałam kiedyś urządzone mieszkanie.
      • gorczyca5 Re: Jakie meble do salonu? 22.05.13, 23:41
        Jak chcesz dobre fotele i sofy skórzane to zerknij na ofertę Gala Collezione.Co do białych mebli osobiście wole czarne kolory
    • brygida284 Re: Jakie meble do salonu? 02.05.11, 15:32
      Do otwartego salonu połączonego z kuchnią fajne będą zarówno jasne, jak i ciemne meble - na pewno na multizakupy.net z łatwością coś się wybierze. Co do samej koncepcji połączenia kuchni z salonem - jestem za ;)
      • milenkaa-to-ja Re: Jakie meble do salonu? 05.05.11, 11:32
        Salon połączony z kuchnią naprawdę fajnie to wygląda , jestem również za :)
        A co do mebelek do salonu to najlepiej mieć zasadę taką aby nie przesadzić z ilością tych mebli, im mniej tym lepiej wtedy salon wygląda optycznie większy.
    • under-grund Re: Jakie meble do salonu? 28.11.11, 22:50
      Moim zdaniem przy otwartym salonie takie rozwiązanie będzie się dobrze prezentować: www.esmebel.com/rodziny,marco,11.html Drewniane meble wyglądają oryginalne, ale zarazem nowocześnie. No i są białe, tak jak chciałaś :)
    • draconella Re: Jakie meble do salonu? 31.05.12, 16:39
      Białe meble są o wiele bardziej uniwersalne, i wbrew pozorom nie tak trudno utrzymać je w czystości. Tu na przykład masz fajną komodę: www.gacca.pl/files/temp/serv-prod-big-20/1328788939_970_1024_3-03-komodal-kizio_12.jpg Jeśli masz duży salon to będzie się świetnie prezentować. No i zawsze można spróbować połączyć kolory - na tej samej stronie jest przykład, który pokazuje, że może to świetnie wyglądać: www.gacca.pl/files/temp/serv-prod-big-47/1328794022_970_1024_komoda---dingo_07.jpg
    • katarzyna012 Re: Jakie meble do salonu? 17.07.12, 12:07
      ja mam w salonie meble firmy Marbet Style. Prezentują się nieziemsko! Są nowoczesne i designerskie, ale wierzcie mi: pasują do każdego wystroju. Polecam!
    • jo-an-na-29 Re: Jakie meble do salonu? 21.07.12, 18:17
      Niestety żaden z wklejonych linków nie działa, więc nie mogę obejrzeć, jakie sa Twoje propozycje. Natomiast z opisu - czarne sofy, fotele, a reszta biała brzmi intrygująco :) Białe meble ładne można znaleźć w ikei. Zbliżone do bieli panele ma w ofercie balterio. Nie wiem tylko, czy zdecydowałąbym się na skórę, ale to juz kwestia upodobań :)
    • ninjadront Re: Jakie meble do salonu? 31.07.12, 18:46
      Nie wiem w ogóle, po co chcesz koncepcję przycinać do dostępnych mebli :) Możesz przecież zrobić meble na zamówienie, gdzie można ugadać każdy, najmniejszy nawet detal, a wychodzi to niewiele drożej od gotowych "kompozycji". Polecam zwłaszcza ludzi z gacca.pl, sam mam meble od nich od kilku lat, a jakością wykonania, solidnością i efektem dla oka biją wszelkie gotowe meble, które już widziałem :)
    • duzykris Re: Jakie meble do salonu? 18.09.12, 15:00
      duży wybór fajnych mebli do salonu jest na www.meblem.pl
    • hubert1911 Re: Jakie meble do salonu? 24.09.12, 17:13
      Witam Serdecznie

Ja bardzo polecam meble z www.futuri.pl.
      Robiłem tam zakupy już dwa razy i jestem zadowolony.Mają duży wybór krzeseł, ław, komód, regałów, biurek itp..na wysoki połysk.Jakość bardzo dobra!

POLECAM
    • jagoda_jagodka Re: Jakie meble do salonu? 08.10.12, 21:46
      Zdecydowanie kredens! Kredensy są świetne, z jednej strony eleganckie, a z drugie tworzą niezwykły klimat przypominający ciepły dom na wsi. Mogą być również fajnym uzupełnieniem nowoczesnego stylu. Ja zdecydowanie jestem amatorką stylu rustykalnego, więc podrzucam coś w tych klimatach: www.seart.pl/kredens-rustykalny-epos-12-p-3882.html
    • agunia367 Re: Jakie meble do salonu? 04.12.12, 16:50
      Ja tam lubię nowoczesny design, dlatego do salonu zdecydowałam się na taki zestaw www.twojemeble.pl/corano_bydgoskie_meble,pokoj2,meble5185.html . Znajomi są zachwyceni za każdym razem, jak przychodzą do nas na kawę. No i transport był gratis, więc nie musiałam biegać po sklepach, tylko sobie w sklepie internetowym na spokojnie, przy herbatce wybrałam, a mąż zapłacił.
    • malenka280 Re: Jakie meble do salonu? 06.12.12, 14:05
      witaj
      tu masz narożnik ale jest naprawdę świetny :)) i ta cena tez bardzo korzystna :)

www.artdom24.com.pl/narozniki/374-garderoba-porto.html
    • krzysztofb6 Re: Jakie meble do salonu? 02.05.13, 11:50
      zerknij na stronkę anotherdesign.pl , są tam bardzo fajne meble.
      • grymasisko Re: Jakie meble do salonu? 20.05.13, 19:29
        Linki nie działa, więc nie mogę obejrzeć, jakie sa Twoje propozycje. Natomiast z opisu - czarne sofy, fotele, a reszta biała brzmi spoko:) Białe meble ładne można znaleźć w ikei. Zbliżone do bieli panele ma w ofercie balterio. Nie wiem tylko, czy zdecydowałąbym się na skórę, ale to juz kwestia upodobań :)
    • malinka-89 Re: Jakie meble do salonu? 23.05.13, 11:43
      do salonu tylko meble ze sklepu outletmebowy.pl w dodatku tylko dziś jest tak gorący czwartek, że rabaty sięgają do -80% www.outletmeblowy.pl/goracy-czwartek/
      • cookiemonster32 Re: Jakie meble do salonu? 13.08.13, 11:24
        Słuchajcie planuje kupić meble do salonu i zastanawiam się nad jednym z tych czterech kompletów mebli do salonu jak sadzicie, który lepszy, dodam za mam pokój jest pomalowany na biało i wpada do niego dużo światła.
        • beti_wro Re: Jakie meble do salonu? 12.11.15, 12:36
          duży wybór ciekawych mebli ma sklep onemarket.pl/, są tam meble w różnych stylach, głównie do salonu, sypialni, przedpokoju... jest w czym wybierać i ceny są zróżnicowane, a więc każdy znajdzie coś dla siebie. polecam, ja kupiłam tam łóżko i szafkę nocną: onemarket.pl/drewniane-lozko-troja
    • juliana27 Re: Najlepiej takie ... 17.06.13, 10:51
      Cze. Do salonu związku z tym że większość czasu tam się spędza powinny być meble wysokiej klasy i wygodne.Ja mam skórzane z Gali Collezione polskiego producenta mebli i chwale sobie je no i najważniejsze że moje znajome też:)
      • miriam.7 Re: Najlepiej takie ... 21.06.13, 12:38
        to dokonałaś naprawdę dobrego wyboru, Gala to jedna z tych polskich firm, która w dobrej cenie serwuje nam wysokiej jakości meble. Mają bardzo duży wybór mebli oraz materiałów i skór z których każdy może znaleźć coś dla siebie.
        • juliana27 Re: Najlepiej takie ... 25.06.13, 07:16
          miriam.7 napisała:

> to dokonałaś naprawdę dobrego wyboru, Gala to jedna z tych polskich firm, która
          > w dobrej cenie serwuje nam wysokiej jakości meble. Mają bardzo duży wybór mebl
          > i oraz materiałów i skór z których każdy może znaleźć coś dla siebie.

Dokładnie a jeszcze dodatkowo są w stanie połączyć elektronike do mebli tym samym ułatwiając odpoczynek na meblach.
          • miriam.7 Re: Najlepiej takie ... 26.06.13, 15:00
            tak z tego co wiem to możesz u nich kupić meble z funkcją spania, barkiem, miejscem na odtwarzacz mp3 i mnóstwo innych dodatków zwiększających funkcjonalność mebla.
            • gorczyca5 Re: Najlepiej takie ... 16.07.13, 21:52
              Rozumiem ,takie połączenie nowoczesności z klasycyzmem piękna skórzanych mebli
    • gorczyca5 Re: Najlepiej takie ... 17.07.13, 21:16
      Jeśli to jest polska firma to daje 10/10
    • juliana27 Re: Najlepiej takie ... 24.07.13, 07:36
      Dobre bo polskie:)Jestem ciekaw czy firma Gala Collezione ma znak"Dobre bo polskie"
    • akacja211 Re: Najlepiej takie ... 30.07.13, 14:27
      Ja jednak bym wybrała indywidualną wizualizację. Nie myśleliście o jakimś projektancie? Aby wam pomógł dopasować wszystko z szczegółami?
    • agaibogus Re: Jakie meble do salonu? 12.03.14, 14:26
      Meble do salonu
    • gege01 Re: Jakie meble do salonu? 23.04.14, 00:45
      Mogę polecić meble do salonu od producenta z woj. lubuskiego
      Meble Kifert
    • gege001 Re: Jakie meble do salonu? 23.04.14, 00:49
      Może pikowany Chesterfield?
      www.meblekifert.pl/pl/p/Komplet-pikowany-Chesterfield/89
    • karma-karma Re: Jakie meble do salonu? 22.08.14, 18:57
      Jeżeli chodzi aranżacje salonu to osobiście bardziej podobają mi się wnętrza minimalistyczne najlepiej zachowane w jasnej kolorystyce ja stawiam na biel. Ostatnio zakupiłam w Salonie Agata Meble cudny biały narożnik kolekcji Gala Elegante. Jeżeli więc chodzi o meble w jasnej kolorystyce to polecam tą kolekcję ;)
      • platero5 Re: Jakie meble do salonu? 28.08.14, 12:27
        No meble meblom nierówne :) Ja mam z Adriana Furniture ale nie kazdemu sie podobaja sie takie wzory.
      • mario.uszek Re: Jakie meble do salonu? 05.09.14, 14:12
        Jeśli szukacie inspiracji przy aranżacji salonu to koniecznie zajrzyjcie na tę stronę: mebleportal.pl/style-i-aranzacje.html Prezentowane są różnorodne style, myślę że każdy będzie potrafił znaleźć w nich coś dla siebie.
    • marek433 Re: Jakie meble do salonu? 08.09.14, 10:57
      Jestem projektantem wnętrz. Od lat zamawiam meble na wymiar szczecin . Solidnie i tanio :)
    • kbart85 Re: Jakie meble do salonu? 12.09.14, 11:04
      Fajne pomysły na aranżacje małego salonu znajdziesz tutaj: mebleportal.pl/style-i-aranzacje/0/139/maly-salon--%E2%80%93-to-juz-nie-problem.html Na tej stronce jest też bardzo dużo przykładowych mebli z opisami zalet więc warto poczytać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka