Dodaj do ulubionych

Meble na zamówienie?

24.01.13, 15:51
Hey,
orientujecie się może, czy opłaca się kupować meble na zamówienie? Mamy
wyobrażenie, jakie meble byśmy chcieli do własnej sypialni, chodzi o meble
drewnianie, ale nie wiemy, czy koszt takich mebli nie jest zbyt wysoki. W
sumie każdy wie, że w ikei dostanie sie wszystko tanio. Problem w tym, że
takich mebli, jakie my byśmy chcieli nigdzie nie ma. Zresztą mamy trochę
nierównomierną sypialnię na dachu i trudno znaleść do niej dopasowane meble.
Możecie coś doradzić? Dzięki!
Obserwuj wątek
    • ruta.dl Re: Meble na zamówienie? 25.01.13, 18:46
      no jak chcecie sypialnie na dachu robic to faktycznie o meble bedzie ciezko. ;)

a tak serio to meble zrobione przez sprawdzona firme na zamowienie na pewno beda lepsze jakosciowo niz z paczki Ikei. Przede wszystkim wymiar, wysokosc, kolor.
      • nowa_nudziara Re: Meble na zamówienie? 30.01.13, 16:50
        no właśnie, też mi się tak wydaje. Tylko zastanawiam się, ile takie meble będę kosztować: Czy można na przykład dostać u stolarza informacje, ile mniej więcej coś kosztuje, tzn. że on może przyjdzie do nas do domu, obejży wszystko, eventualnie wymierzy i dopiero potem poda cenę. No i oczywiście jakby nam to było za drogie, to że zrezygnujemy? Czy musimy się już zdecydować, jak on do nas przyjdzie. Zresztą ile kosztują takie meble na zamówienie? Zależy chyba od materiału, nie? Tacy stolarze to chyba zdzierają z ciebie ostatnią skórę, bo ostatnio gdzieś wyczytałam, że i tak mają mało zamówień a takie maszyny kosztują. Zamawialiście kiedyś takie meble?
        • lelejek Re: Meble na zamówienie? 30.04.13, 12:50
          Meble na zamówienie dają najwięcej możliwości, pomiar i wizualizacja są bezpłatne i niezobowiązujące.
      • andrewks1 Re: Meble na zamówienie? 22.02.15, 17:10
        WARSZAWA to proponuje pana jego numer to 506469319
    • bialazor Re: Meble na zamówienie? 03.02.13, 20:10
      polecicie kogoś z wrocławia?
    • romex_bud Re: Meble na zamówienie? 06.02.13, 09:37
      polecamy artykuł www.remontplusprojektgratis.pl/porady/spotkanie-ze-stolarzem-cz-1-kuchnia/
      Tam szczegóły na co zwrócić uwagę przy rozmowie ze stolarzem o kuchni.
      • jakniejakowszem Re: Meble na zamówienie? 08.02.13, 13:22
        no tez uwazam, ze beda to lepsze meble niz takie z IKEI, przede wszystkim beda takie jak sobie wymarzycie, dopasowane pod was
        najlepsza opcja jest jak sie ma kogos w rodzinie albo znajomego z maszyna lub kilkoma, wtedy to jest raj.
        wiem co mowie, moj szwagier ma jedna maszyne kombinowana feldera, nie pamietam dokladnie co tam bylo w niej, w kazdym razie moj chlop ma jakies tam doswiadczenie w tej dziedzinie i po prostu sie rozplynelam- stalam obok i mowilam chce tak, chce tak i mam meble jak z marzen :PPP
        • nowa_nudziara Re: Meble na zamówienie? 12.02.13, 14:20
          no tak, zgodzę się z tobą. Na zamówienie to jednak coś lepszego, coś bardziej indiwidualnego. A co do tej maszyny feldera, to taka kombinowana może zrobić całe meble, razem ze szlifierką itd?
          • jakniejakowszem Re: Meble na zamówienie? 13.02.13, 09:07
            no wiesz takie meble ze ustawiasz parametry i wychodzi caly mebelek, to tylko na format4:)
            raczej musisz robic czesci i potem skrecac, ale szczerze, to meble do sypialni, sa dosc duze, szafy, rama lozka, musialbys sie postarac albo plyty do szaf zamowic gdzes gotowe a reszte samemu zrobic i poskrecac
    • lori86 Re: Meble na zamówienie? 25.02.13, 21:14
      Moim zdaniem meble na zamówienie sa najlepszą opcją.. Ikea- owszem kusi cenami, aczkolwiek meble po 2-3 latach nie nadają się do dalszego użytku.. Ja zakupiłam z mężem meble w małej firmie (mało znanej- poleciła mi ja koleżanka), meble już mają 5 lat a nadal wyglądają jak nowe. Mea solidne. Meble robione na wymiar do naszego mieszkanka.. polecam- MEBLE BRYŚ
    • karolinkiewicz_29 Re: Meble na zamówienie? 17.03.13, 14:25
      Kto szuka nietuzinkowych mebli, może szukać ich w Polsce wschodniej. Więcej na whyeasternpoland.eu/aktualnosci/aktualnosci-493/aktualnosci-494/meble-z-polski-wschodniej-na-targach-w-birmingham
    • maro_2003 Re: Meble na zamówienie? 18.04.13, 16:48
      Warto. Meble na zamowienie, to taki plus, ze wszystko bedzie dopasowane do centymetra.
      Prosze zobaczyc apartamenty w galerii na stronie. Design i estetyka. Z pewnoscia cos sie spodoba i zdjecia moga podsunac ciekawy pomysl.

www.warsawdesignapartments.pl
    • aaaapolonia24 Re: Meble na zamówienie? 19.04.13, 15:54
      kupując w sklepie na pewno będzie dużo taniej! TYLKO w ten weekend w sklepie outletmeblowy.pl rabat na meble marki KLER nawet do -90% :) www.outletmeblowy.pl/kler
    • studiokurpas Re: Meble na zamówienie? 20.05.13, 14:38
      Dobrym rozwiązaniem przybliżonego problemu może być wizyta w studiu projektowym, gdzie doświadczeni projektanci doradzą bądź też zaprojektują mebel dostosowany do indywidualnych potrzeb inwestora. Inspiracje światowymi trendami, kreatywność oraz wskazówki inwestora co do własnych potrzeb zaowocują rysunkami wykonawczymi, które wyceni sprawdzony stolarz. Z doświadczenia wiemy, iż takie rozwiązanie się sprawdza, tym samym zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego biura projektowego.

Studio Kurpas, studio@kurpas.com.pl, tel. 512 660 410
    • pawelsonoma Re: Meble na zamówienie? 22.06.13, 09:58
      Mogę polecić stolarza który mi robił meble do całego domu ,w tym piękną sypialnie z drewna litego w dobrej cenie . Jeśli chcesz namiar pisz Pablito1992@interia.pl
    • marlenka1217 Re: Meble na zamówienie? 24.06.13, 15:19
      Meble na zamówienie to bardzo dobry wybór szczególnie dlatego, że jeśli już płacimy te kilka tysięcy za metr kwadratowy to warto, aby jak najefektywniej wykorzystać przestrzeń. Wiadomo, że gotowe meble nam tego nie zapewnią i tylko meble na wymiar będą idealnie dopasowane, także kolorystycznie. Jakby co polecam tę firmę: www.perfectus.warszawa.pl/
      • nowa_nudziara Re: Meble na zamówienie? 12.12.13, 10:52
        Też uważam, że najlepszymi meblami są meble nie ze sklepów typu IKEA, ale z W-tu dobrego Stolarza,który jest znanym i cenionym fachowcem z odpowiednio wyposażonym Zakładem w maszyny i urządzenia, dajmy na to w takie maszyny od Feldera,bezpieczne,wielofunkcyjne, mimo, że nie takie tanie. Ale co dzisiaj jest tanie? zakładem skomputeryzowanym o dobrej już renomie, gdzie klienci przysłowiowo "walą" do niego drzwiami i oknami,bo fachowiec solidny,uczciwy i nawet nie taki najdroższy. Wtedy mamy tę pewnopść, że za rok czy dwa lata meble się nie rozsypią.
        • stoos Re: Meble na zamówienie? 15.12.13, 17:35
          Ikea to nie jest dobry wybor chyba ze komus sie spieszy i chce miec meble na 2 lata zeby tylko byly. Polskie firmy są o wiele lepsze takie jest moje zdanie.
    • nikimaj22 Re: Meble na zamówienie? 23.12.13, 18:54
      Kupując meble z domów meblarskich wiadomo, że ma się w czterech kontach standardowe wyposażenie. Takie jak zresztą statystyczny iksiński. Oczywiście w grę wchodzą także dodatkowe koszta, ale proponowałbym gdzieś zaoszczędzić restałrując przykładowo jakiś mebelek, a inne po prostu zamówić u stolarza.
    • monika.bierkat Re: Meble na zamówienie? 27.12.13, 11:21
      Ja bym najpierw rozejrzała się wśród gotowych mebli, jakbym nic kompletnie nie znalazła dopiero bym pomyślała o meblach na zamówienie, ponieważ są one dużo droższe niestety
      • nikimaj22 Re: Meble na zamówienie? 30.12.13, 13:40
        monika.bierkat napisał(a):

> Ja bym najpierw rozejrzała się wśród gotowych mebli, jakbym nic kompletnie nie
        > znalazła dopiero bym pomyślała o meblach na zamówienie, ponieważ są one dużo dr
        > oższe niestety
        Cena mebli na zamówienie zależy od sprzętu stolarza. Zwyczajowo są droższe. Ja zamówiłem meble u stolarza z pełnym wyposażeniem format4 i policzył mi w cenie mebli z idei. Powiedział, że zajmuje mu zrobienie takich mebli niewiele czasu, bo maszyna w sumie to sama robi całą pracę. Dobrze jest rozejrzeć się, jakie maszyny ma stolarz.
        • nowa_nudziara Re: Meble na zamówienie? 02.02.14, 14:49
          To prawda wszystko zależy i od samego Stolarza jak i jego wyposażenia całego W-tu.Wiemy, że czasy siekier i pił dawno minęły,teraz każdy szanujący się stolarz dba o swoje miejsce pracy,z którego utrzymuje całą swoją rodzinę.I jeśli posiada maszyny i urządzenia na poziomie (Felder) warto skorzystać z jego usług,bo wiemy,że będziemy zadowoleni,a i same meble będą nam służyły lata.Lepiej wydać nieco więcej, niż kupować meble w meblowych co - czasami - roku.
    • mikolaj13297 Re: Meble na zamówienie? 02.01.14, 18:48
      Meble na zamówienie napewno są solidniejsze, nie zawsze droższe choć i tak się zdarza, ale trzeba sie z tym liczyć. Gdy zamawiasz meble konkretnie dla siebie jesteś pewien że będą wykonane tak jak tego oczekujesz, z wybrana twardoscią lakieru itp. Ja zamawialem meble w firmie Stol-art Jerzy Nawrocki w Luboniu koło Poznania i jestem zadowolony meble stoją juz kilka lat i są w dobrym stanie. Pozdawiam Michalina
      • lelejek Re: Meble na zamówienie? 03.01.14, 09:24
        Są solidne, jeżeli wybierzemy solidną firmę. Należy pamiętać, że nie każdy wykonuje meble z najwyższą starannością. Z tym stwierdzeniem, że meble wykonane dla nas na zamowienie spełniają nasze oczekiwania się jak najbardziej zgadzam. Producent takich mebli bierze pod uwagę przy produkcji nasze sugestie,pomysły i to własnie dzieki temu te meble są wyjątkowe.
    • mikolaj13297 Re: Meble na zamówienie? 02.02.14, 18:33
      Są tego dobre i złe strony. Napewno są droższe od tych z ikei, ale napewno solidniejsze i dostaniesz to czgo oczekujesz. polecam Stol-art Jerzy Nawrocki z Lubonia mam z tej firmy kuchnie i jest naprawde starannie wykonana. Pozdrawiam Mikolaj
    • hauz.pl Re: wielkość i ustawność kuchni 15.05.14, 14:30
      Jeśli ktoś ma małą i ustawną kuchnię może wybrać, czy chce tańszy, gotowy zestaw ze sklepu czy może zleci meble na wymiar u stolarza ? Problem zaczyna się, gdy ktoś ma większą kuchnię, a co ważniejsze, nie ustawną, w tej sytuacji pozostają jedynie meble na wymiar.
      • nie.zadowolony Re: wielkość i ustawność kuchni 17.07.14, 14:34
        Uwaga na firme STOL-RAD ze Skarbimierza.
        Firma nierzetelna, samowolka mimo uzgodnionego projektu, przeciągają terminy, niesolidne wykonanie, trzeba patrzeć na ręce na każdym kroku. Nie trzymają się początkowych ustaleń względem projektu i płatności. Zrobiłem błąd wpłacając całość pieniędzy przed ukończeniem pracy (brak jednego frontu i wykończenia). Po tym jak otrzymali pieniądze kontakt się urwał, na maile nie odpisują, telefonu nie odbierają a jeśli już odbiorą to sami się gubią w swoich kłamstwach i zwalają winę co rusz na kolejnego podwykonawcę (po czym sami się przyznają do opieszałości...) Prace miały być zakończone w połowie stycznia 2014, jest połowa lipca i nadal temat nie jest zamknięty. Odradzam! Omijać szerokim łukiem, nie ma co darzyć zaufaniem kogoś kto go rażąco nadużywa. W razie wątpliwości chętnie opiszę całą sytuację: miki2675@wp.pl
    • andrewks1 Re: Meble na zamówienie? 11.08.14, 10:47
      IKEA robi meble z płyty 16 ktora tak naprawde sie nie nadaje na meble no zapytajcie o certyfikat płyty/ moje meble na wymioar sa moze troche drozsze ale sa napewno zdrowe i dobre tanio na wymiar WARSZAWA 506469319
    • w_e_r_o_n_i_k_a Re: Meble na zamówienie? 17.09.14, 13:04
      Polecam drewniane meble firmy Dller. Są bardzo elastyczni i dopasowują się do potrzeb klientów.
      Mam nadzieję, że coś tam Państwo odpowiedniego znajdą.
      Pozdrawiam!
    • bbeataa1 Re: Meble na zamówienie? 06.12.14, 16:45
      wydaje mi się, ze jeśli macie kłopot z wymiarami to lepiej zrobićna zamówienie w sprawdzonej firmie. Ja nie miałam takich problemów, swoje rzeczy kuppowałam min w sklepie Dajar i bardzo sobie cenie ich asortyment, bo jest wysokiej jakości.
    • andrewks1 Re: Meble na zamówienie? 17.02.15, 15:13
      warszawa tanio meble na wymiar szafy drzwi suwane regały pomiar i wycena za darmo sprawdz cene nie przepłacaj 506469319
      • carvers_pl Re: Meble na zamówienie? 17.08.15, 23:42
        Dzień dobry,

jestem właścicielem firmy Carvers i zajmujemy się realizacją dowolnych projektów mebli na zamówienie. Zapraszam do nas na stronę, gdzie można zobaczyć wybrane realizacje www.carvers.pl lub kontakt telefoniczny 530 77 43 78.

Chętnie podejmujemy się trudnych wyzwań:)

Pozdrawiam
        Filip
    • andrewks1 Re: Meble na zamówienie? 29.11.15, 23:01
      tanio warszawa szafy meble na wymiar drzwi suwane regały pomiar i wycena za darmo krotkie terminy nie przeplacaj sprawdz cene 506469319
    • andrewks1 Re: Meble na zamówienie? 02.12.15, 22:16
      TANIO WARSZAWA meble na wymiar drzwi suwane regały szafy pomiar i wycena gratis krotkie terminy nie przepłacaj sprawdz cene 506469319
    • ty70 Re: Meble na zamówienie? 03.04.16, 23:50
      ja mam fajny e-sklep z meblami dziecięcymi -happybabies.pl/
    • gabolex Re: Meble na zamówienie? 30.04.23, 22:16
      a sprawdzałaś www.uzdrew.pl ? Tworzą meble na zamówienie do każdego pomieszczenia. Zamówiłam u nich ponad rok temu stół do jadalni - prezentuje się znakomicie (możesz sama ocenić, bo jest zaprezentowany właśnie mój na ich stronie)
    • lukasz987 Re: Meble na zamówienie? 10.05.23, 15:15
      Zdecydowanie to dobry wybór. Dostosujesz do własnych potrzeb i idealnie zaplanujesz przestrzeń. Polecam rawood.pl/meble-na-zamowienie/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka