Dodaj do ulubionych

garderoba - ubrania + buty - sprawdza się?

26.09.14, 10:57
hej
wciąż podziwiam garderoby typu walk-in gdzie wszystko jest na wyciągnięcie
ręki ale zastanawia mnie czy to sie faktycznie sprawdza?
czy ktoś z Was ma garderobę, w której trzyma ubrania i buty?
zwłaszcza chodzi mi o trzymanie butów bez pudełek

Załączam przykładowe fotki z pinterest.
Obserwuj wątek
    • bluemka78 Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 26.09.14, 11:06
      Ja mam i bardzo sie sprawdza :) Jeszcze za czasow blokowych marzylam o takiej
      garderobie, wtedy mialam tylko olbrzymia szafe, ale to nie to samo. W szafie jednak
      trzeba otwierac drzwi, a tutaj wchodzisz i wszystko pod reka i na widoku. U mnie sa
      otwarte polki jak na pierwszym zdjeciu plus wieszaki. Trzymam tam ubrania oczywiscie
      plus buty bez pudelek, ubrania sezonowe nieuzywane wkladam w folie ochronne.
      Poniewaz jest ona mocno pod skosem to za wieszakami pozosaje mnostwo miejsca na
      pudla, w ktorych trzymam przerozne niepotrzebne na co dzien rzeczy, torby podrozne itp.
      Za wieszakami miesci sie rowniez spora komoda, ktorej nie chce juz miec w sypialni,
      trzymam w niej posciel. Bez niej byloby kiepsko, musialabym upychac szafy w miejscach,
      w ktorych wcale ich nie chce.
    • pampleluna Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 26.09.14, 11:08
      Ja miałam kiedys garderobę z otwartymi szafkami na buty i według mnie to słaby pomysł bo:
      - buty sie kurzą, zamszowe to już w ogóle masakra
      - jak niedokładnie wyczyściłam którąs parę stawiając ja na półkę to za chwilę obsypał mi się
      piach na kolejne buty.
      ale plusem jest, że widać wszystko i nie ma problemu z wyborem.
      W aktualnej garderobie trzymam buty w plastikowych prześwitujących pudełkach i bardzo
      sobie chwalę, jedyny minus to taki, że wymiary tych pudełek są różne w zalezności od
      rodzaju butów i trza kombinować jak je poustawiać, żeby zajmowały mało miejsca, no i co
      sezon trzeba te pudełka pozamieniać kolejnością i umyć dokładnie.
      Tak czy siak wole myć plastikowe pudła niż czyścić zamszowe pantofelki.
      • emily_valentine Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 26.09.14, 11:24
        Mam otwartą garderobę. Faktycznie jest to bardzo wygodne, bo wszystko na wyciągnięcie
        ręki. Jednak wszystko baaardzo się kurzy. Na dodatek często robi się z tej garderoby
        składzik. Plus jest taki, że mam tam utawioną non-stop deskę do prasownia i nic nie stoi po
        pokojach. Minus, że deska ciągle zawalona praniem z suszarki. Namawiam męża, by
        zlikwidować garderobę i zrobić zwykłą szafę.
      • bluemka78 Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 26.09.14, 11:35
        U mnie nie ma tego problemu, bo nie mam takiej jak na ispiracji kolekcji eleganckich
        bucików :) A tych kilka par, które w danym sezonie nosimy to trzymamy we wiatrołapie w
        szafce na buty, tam są półki na buty tak wykonane, że ew. ubrudzi się tylko półka, a nie
        inne buty.
    • tumoi Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 26.09.14, 12:39
      butów co prawda nie trzymam w garderobie, ale ciuchy tak - niestety te rzadziej noszone się
      kurzą. Myślę, ze ktoś kto posiada taką kolekcję butów i ubrań ma raczej panią, która regularnie
      odkurza a w garderobie układa obuwie, które wcześniej wyczyściła.
      • gioseppe Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 26.09.14, 12:44
        niekoniecznie ;)
        zwroc uwage, ze tutaj sa tylko damskie buty, mnie chodzi o tego typu póøké na
        buty (z2 zdjecia) dla calej rodziny 4 osobowej
        wiec z automatu, wcale tak duzo miejsca nie ma jak na 4 osoby i buty na
        wszystkie pory roku :)
    • siala_lala Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 26.09.14, 14:16
      Tak, fajna sprawa. Mam niewielką garderobę taką "wchodzoną". Co prawda nie mam miejsca
      na takie piękne półki obuwnicze i buty stoją na podłodze - fakt trochę się kurzą - ale to nie są
      buty codzienne, raczej "okazyjne" lub noszone na co dzień ale rzadziej. Chwalę sobie to
      rozwiązanie, dużo praktyczniejsze niż szafa. Dodatkowo w awaryjnych sytuacjach wrzucam
      bałagan i mam szybki "porządek" :P
      • joanka-r Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 26.09.14, 22:14
        Mam garderobę 8 metrową przy sypialni. Cześć półek otwarta, cześć zamknięta+okno
        dachowe. Plus to wszystko pod ręką, bez szukania. Wchodzisz i widzisz. Minus -to jednak
        kurz. Takiej ilosci butów wystawionej jak eksponaty w muzeum nie popieram. Chyba, ze
        masz czas 2 razy w tygodniu przecierać wszystko szmatką.

''Moje miejsce na "salonach" w tym i Wersalu nie jest do "ocierania sie" - na tych
        ostatnich bylam nawet kilka razy przewodnikiem'' by Watolina
    • abc_unia Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 27.09.14, 01:45
      ludzie bez tego nie da sie zyc.... od kurzu sa specjalne wieszaki z folia do ramion, szczegolnie
      na zakiety lub drogie sukienki....moja szafa/pokoj to jest zawalona, mimo, ze co roku robie
      renament* i dwie sciany maja po dwa drazki - pietrowe zeby wiecej zmiescic krotszych
      rzeczy. Ja butow tam nie trzymam, tylko w szafie na dole mam w kartonach z naklejka co
      jest w srodku. A tak naprawde to z 30 par butow to aktywne sa 5 par ktore nosze....reszta do
      oddania fuj! U mnie dwie osoby w domu a 6 szaf, ktore wymagaja porzadkow, niestety...:(
      Ale jak kolezanka do mnie zagladnie to mowi: bozsze jaki porzadek, bo u niej to jak otworzy
      drzwi to wszystko leci .......
      • bei Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 27.09.14, 12:49
        Ma w szafie garderobianej drzwi i to jest ważna zaleta.
        Bez drzwi trzeba dużo, DUŻO częściej wycierać kurz z pólek, juz o samych ubraniach i butach
        nie wspomnę.
        Pokrowce- OK- chronią garderobę, ale trzeba je zakladać, zdejmować, same pokrowce
        przecierać- grrrrrrrrr.
        • gioseppe Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 28.09.14, 14:13
          planujemy garderobe z drzwiami
          zapytałam o trzymanie butów w garderobie bo mam obawy odnosnie zapachu. Mam
          strasznie przewrazliwiony nos i tak po przemysleniu stwierdzam, ze chyba nie
          wytrzymalabym swiadomosci ze tam razem z ubraniami moze pojawic sie jakikolwiek
          smrodek od butów. Jedyne co mi przychodzi do glowy to te codzienne buty trzymac
          w szafie (przy drzwiach wejsciowych bedzie szafa na kurtki plaszcze i buty "pod
          ręką")
          a pozostałe na półkach w garderobie.. musze to chyba jeszcze przemyslec
          • hazo Re: garderoba - ubrania + buty - sprawdza się? 28.09.14, 15:39
            Mam niewielką garderobę (2,2 m2) i trzymam w niej tylko odzież i sezonowo obuwie
            zamknięte w pudełkach. Aktualnie używane buty trzymam w szafie w przedpokoju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka