Dodaj do ulubionych

jasny naroznik/szycie pokrycia/czyszczenie

17.01.06, 10:43
Posiadam w domu bardzo duzy naroznik w jasnej tkaninie obiciowej, zastanawiam
sie komu moglabym zlecic uszycie pokrowca na ten naroznik, czy zwykly krawiec
by sie tego podjal, czy moze powinnam sie zwrocic gdzie indziej, prosze o
rade.
Z drugiej strony wdzieczna bylabym za rady w jaki sposob najlepiej czyscic
taki mebel.
Obserwuj wątek
    • buzinka1 Re: jasny naroznik/szycie pokrycia/czyszczenie 17.01.06, 11:03
      Jeśli chodzi o czyszczenie to ja zapraszam pana z Kercherem (mnóstwo firm
      ogłasza się w prasie) a pokrowiec lub nowe obicie możesz zamówić u tapicera. Mi
      uszył pokrowce na poduchy na kanapę zdejmowane i zapinane na zamek błyskawiczny.
      • kasia7601 Re: jasny naroznik/szycie pokrycia/czyszczenie 17.01.06, 11:06
        Dzieki za rade, a mozesz mi podac koszt w przyblizeniu, naroznik ma ok 180/190
        na 150 - dokladnie nie pamietam.
        • buzinka1 Re: jasny naroznik/szycie pokrycia/czyszczenie 17.01.06, 11:23
          Najlepiej jak zadzwonisz do takiej firmy i zapytasz bo ceny mają różne a kiedy
          piorę mój wypoczynek to równocześnie czyszczę wykładziny więc niestety nie
          jestem w stanie Ci podać ceny. Polecam taką metodę czyszczenia, jestem z niej
          bardzo zadowolona.
          • kasia7601 Re: jasny naroznik/szycie pokrycia/czyszczenie 17.01.06, 11:41
            Bardzo dziekuje za odpowiedz, zapomnialam jeszcze zapytac, naroznik posiada 8
            poduch z tej samej tkaniny obiciowej, w jaki sposob mozna je wyprac, moge sie
            sama o to pokusic czy lepiej oddac do pralni ?
            • buzinka1 Re: jasny naroznik/szycie pokrycia/czyszczenie 17.01.06, 12:12
              Na mojej kanapie mam 3 duże poduchy, które mają ściągane pokrowce więc je piorę
              w pralce. Mam też 2 małe nie ściągane i te są prane łącznie z kanapą Kercherem.
              Po wypraniu kanapa jest lekko wilgotna a po kilku godzinach (teraz gdy się
              grzeje w domu) sucha.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka