mw234 03.03.06, 09:43 Chcę kupić stół do jadalni tylko jaki?Szperam po necie i w wkońcu znalazłam ale z sosny i woskowany:(jak to utrzymać???czy ma ktoś takie meble?a jak nie to pomóżcie zaglądając na meblewoskowane czy coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karotka69 Re: Jaki stół!!!Ratunku... 03.03.06, 15:20 Nie polecam stołu sosnowego.Sosna jest miekkim drzewem i każde stuknięcie,puknięcie zostawi ślad na blacie.Polecam drewno liściaste(np.dąb).Stół musi być pokryty nie tylko lakierem ale również impregnatem przeciw odpażeniom.Ja mam stół dębowy,pokryty bejcą(takiego koloru jakiego chciałam),lakierem i preparatem przeciw odpażeniom.Stawiam gorącą szklankę,talerz i...nic.Czyszczę "Pronto" do drewna,a jak się spieszę to zwykłymi chusteczkami "Pronto"(niebieskie).Mój stół wygląda lepie niż komoda sosnowa(w sypalini) na której nie stwiam ciepłych naczyń.Fakt...stół jest bardzo solidny i z pewnością będzie długo nam służył(mogę bez obawy na nim stać a ważę ponad 60kg).Miłych łowów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mw234 Re: Jaki stół!!!Ratunku... 04.03.06, 18:54 Dziękuje za pomoc!Ale mnie te meble sie tak podobają i chyba sie jednak zdecyduję. Odpowiedz Link Zgłoś