Dodaj do ulubionych

Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joanny...

08.01.07, 15:09
Nie chcemy w przyszłości zostać posądzeni o stronniczość lub złą
interpretację Waszych komentarzy. W związku z tym prosimy o rozpoczynanie
wątków od słów ”TAK” lub ”NIE” w celu wyrażenia swojego poparcia lub
dezaprobaty dla danej prezentacji. Pozdrawiamy.
Obserwuj wątek
    • eva_walter TAK 08.01.07, 15:38
      zdecydowanie TAK:-)
      • kotosz nie wiem 08.01.07, 21:10
        Byłabym na tak, gdybym coś zobaczyła, a tak to jestem na "nie wiem". Choć kilka
        szczegółów uważam za atrakcyjne. Lustra, starocie, pasy na ścianie. Ale czuję
        ogólny niedosyt.
    • margie TAK!! 08.01.07, 15:42
      Nareszcie moge powiedziec tak!!! Nie wszytsko mi sie podoba, ale sypilania na
      wielkie TAK i brawo za choc troche inne zestawienie kolorow niz bez, braz, rudy
      i pomarancz:))
    • jerrykot1 Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joan 08.01.07, 16:01
      Tak
      Belkowanie w sypialni - piekne. całośc pogodna i sympatyczna. Plus za kolory we
      wnętrzu...
    • domellara Nie 08.01.07, 16:05
      Przepraszam a gdzie to wnętrze?????? bo ja tylko fragmenty ścian,mebli
      widze....szkoda.
      • fridaa Re: Nie 08.01.07, 16:19
        nie widze wnetrz, przykro mi, widze jedynie detale
        tak wiec ocenic nie moge
      • neufahrwasser_in Tak 08.01.07, 16:22
        Za odsłonięte belki w sypialni, za smaczki w postaci staroci, za kolory, za
        ogólną elegancję wnętrza. Nie podobają mi się za cholerę poręcze schodów. Za
        ciężkie optycznie i kolor patyny nieteges.
    • anka.olimpias Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joan 08.01.07, 18:04
      Świetne belkie w sypalni, ciekawe meble, poręcze ładna, ale nie w tym kolorze,
      taka kuchnia mi tu nie pasuje, mam mieszane uczucia, chyba jednak nie
    • kreatywni Nie 08.01.07, 18:12
      Nie, za kacik komputerowy, za blat w kuchni, za (chyba) ćwierćwałki w łazience,
      za to, że na zdjęciach właściwie nic nie widać...
      • dzejzi Re: Nie 08.01.07, 22:33
        Dzieki za komentarz, i tak jest mi milo, ze komus sie chce komentowac!
        Tymczasem ćwierćwałków w łazience u nas niet.. Tymbardziej, że nawet nie wiem co
        to?!
        Pozdrawiam:)
        Właścicielka
    • magdajeden Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joan 08.01.07, 18:42
      mogłoby byc nawet tak gdyby wiecej było widac. a tu kolejna prezentacja z
      beznadziejnie zrobionymi zdjeciami, na których nie widac mieszkania tylko jakies
      fragmenty scian zupełnie od czapy plus lustra i meble.

ani tak ani nie.
      nijak.
      • soledag Re: tak 08.01.07, 19:44
        mimo ze zdjecia pokazuja mieszkanie bardzo fragmentarycznie.ale jest dusza i
        potencjal.
        i choc lazienka i kuchnia baaardzo mi sie nie podobaja, za reszte-tak.
        • dzejzi Re: tak 09.01.07, 11:28
          No właśnie, muszę jeszcze odeprzeć zarzuty odnośnie kuchni:) Otóż planując nasze
          cztery kąty od samego początku miałam inną wizję kuchni. Chciałam, zeby nie
          kłóciła się ze stylistyką "salonu". Niestety nie podobają mi się kuchnie
          stylizowane na stare, zeby mnie od takich bolą od razu:) Nowoczesne też do mnie
          nie przemawiały.. Moim marzeniem jest mieć kuchnię z naprawdę starymi meblami, z
          wielkim kredensem, serwantką itp. itd. No i znów niestety. Żeby taką kuchnię
          mieć trzeba najpierw mieć ją duża i pzrestronną, nasza nie należy do klitek ale
          nie ma w niej miejsca na wymarzone przeze mnie rozwiązanie. Że nie wspomnę o
          kosztach adaptacji staroci pod zmywarkę, zlew etc. Zatem wybrałam mniejsze zło i
          w gruncie rzeczy jestem zadowolona z efektu. Nie jest tak źle z tą stylistyką,
          naprawdę! Poza tym kuchnia jest funkcjonalna i lubię ją. Z marzenia i tak nie
          rezygnuję, bo może uda mi się je spełnić we własnym domu, o któym właśnie
          rozmyślamy coraz poważniej..J.J.G.
      • dzejzi Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joan 08.01.07, 22:35
        Przyznaje bez bicia, ze zdjecia nie wyszły najlepiej.. Rzeczywistość duuużo
        lepsza:) Pozdrawiam! J.J.G.
      • beti22 tak 04.02.07, 01:13
        Tak
    • slonko1231 Nie 08.01.07, 19:55
      Szczegolnie nie podoba mi sie blat w kuchni.
    • blekotka1 Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joanny.. 08.01.07, 20:05
      super, bardzo ładne nie zagracone mieszkanie.Styl nowoczesny pomieszany ze
      starymi meblami bardzo ładnie się komponuje.
      • zielony_beret Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joan 08.01.07, 20:09
        ja nie głosuję - bo nic nie widzę.
        Wkurzające jest oglądanie "fragmentów".Nawet opisy pod zdjęciami zaczynają się
        słowami "fragment".A zdjęcie salonu? witryna.I to wszystko.
        szkoda.
    • antyprykator Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joanny.. 08.01.07, 21:29
      TAK - za odwagę w mieszaniu stylów
    • kajak75 TAK Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani 08.01.07, 21:51
      ocena ogolna - tak i wcale nie dlatego ,ze na bezrybiu..., zwlaszcza za meble,
      kolor i belki.
      stanowcze nie dla wzoru balustrady o "krowy" na blacie kuchennym. Sa to jednak
      rzeczy, o urodzie i celowosci wykorzystania mozemy dyskutowac.
      • dzejzi TAK Re: Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani 08.01.07, 22:38
        Drogi Kajaku, dzieki za TAK! Tymczasem to nie zadne "KROWY" tylko kolaż
        wizerunków sławnych postaci:) M.in. Marylin, Gable, Garbo, Flip i Flap żeby było
        weselej....:)Pozdrawiam! J.J.G.
        • margie Blat 09.01.07, 10:31
          No wlssnie, tak myslalam!!! W pierszym odruchu krowa, albo salceson, ale potem
          doszlam do wniosku ze wlascicieli tak zaaranzowanego mszkania na pewno nie
          poszliby w krowe czy salceson i to musi byc collage jakis zdjec. Super
          pomysl:)) Szkoda ze nie dalas zdjecia blatu z gory, ale ja mialam ten sam bol-
          mzna wyslac tylko 10 zdjec i jak tu pokazac wszytsko....
          • dzejzi Re: Blat 09.01.07, 11:16
            Cieszę się i dziękuję za miłe słowa:) Zdjęcia, jak już pisałam, nie są zbyt
            dobre, wiem o tym, ale już nic nie poradzę,co tam! I tak jestem barzdo
            zadowolona, że w ogóle są i że podobają się niektórym z Was! J.J.G.
          • dzejzi Re: Blat 09.01.07, 11:34
            A tak btw, która to Twoja prezentacja, Margie?
            • margie Re: Blat 09.01.07, 11:48
              nie wiesz?! No wiesz co:)) Malgorzata Stec, ta z najwieksza iloscia wpisow nie
              na temat:))
              • dzejzi Re: Blat 09.01.07, 11:54
                :)))
                Nie skapowałam sie jakoś! Ale baardzo mi się podoba i tak naprawde to moja
                czołówka, zresztą na długo zanim zdecydowałam się wysłać swoje! No to w takim
                razie lecę się odwdzięczyć! :)))
    • annika-ja TAK n/txt 09.01.07, 08:08

• fridaa Nie 09.01.07, 09:04
        w takim razie moge zaglosowac, chociazby za ten blat, niedopasowany do
        stylistyki mebli kuchennych i plytek na scianie( jesli efekt bylby zamierzony
        to i tak mi sie nie podoba) sam blat jest natomiast ok
        widze tu cos w rodzaju : duzo dobrych checi a brak niestety polotu
    • ingutka Tak 09.01.07, 10:28
      Za klimat i za staranność w dobieraniu dodatków.
    • arturkrz477 Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joanny.. 09.01.07, 12:19
      TAK

Ładne mieszkanko.
    • keith_k Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joanny.. 09.01.07, 12:21
      Tak:) Uważam że mieszkanko jest naprawdę fajne i pomysłowe. Bardzo mi się
      podoba. Pozdrowienia dla całej rodzinki :) Keith_k
    • artdor Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joanny.. 09.01.07, 13:08
      TAK mieszkanie jest super
    • justmatw Tak 09.01.07, 16:42
    • magdag22 Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joanny.. 09.01.07, 23:07
      TAK. Mieszkanie pani Joanny, oprócz tego, że jest bardzo klimatyczne, jest
      jeszcze w bardzo klimatyczny sposób sfotografowane. Aż chciałoby się zobaczyć je
      całe, pobuszować po zakamarkach, przyjrzeć się detalom, podyskutować z autorką
      aranżacji... Diabeł tkwi w szczegółach - zdaje się, że pani Joanna i jej rodzina
      doskonale o tym wiedzą :)
    • t.he Tak 09.01.07, 23:37
      Szkoda, że to raczej detale. Ale klimat fajny, liczba i rozmiar sprzetów
      prawdopodobnie dobrze dobrany. Obraz w jadalni na dobrej wysokości, co u nas
      rzadkie. Blat w kuchni na nie, ale najbardziej na nie bałaganik w szafkach.
      Niestety transparentne fronty wymagają dyscypliny wewnątrz, co najmniej
      kolorystycznej. Szkoda, że kratka zamykająca wejście na schody nie jest w
      klimacie balustrady. Fajne lampy i bardzo ładna łazienka (nie licząc korali).
      Sosnowe krzesło obok biurka nie i nie kompozycja obrazków, choć sama idea
      skupienia ich wokół narożnika bardzo dobra. Ale już kompozycja w witrynie OK.
      Oraz naprawdę ładne wyeksponowanie wieńca. Pasy na ścianie też na plus. Białych
      belek zazdroszczę :)
    • morgana_le_fay NIE 10.01.07, 08:31
      Nie, choć biorąc pod uwagę inne konkursowe wnętrza, to robi (w domyśle) całkiem niezłe wrażenie. Zdjęcia bardzo niewiele pokazują, a jeśli już to ewidentne skuchy w postaci plastikowej miski na brzydkiej szafie, przyrządów do higieny jamy ustnej i kłębowiska kabli w kącie do pracy. Kilka sztuk ładnych mebli wstawionych w to wnętrze na razie trochę przez przypadek nie zdołało zmienić mojej oceny.
      • dzejzi Re: NIE 10.01.07, 11:04
        Droga Morgano, dziękuję za opinię, mimo, że negatywna. Chciałam tylko
        powiedzieć, że nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że moje meble są przypadkowo
        poustawiane we wnętrzu, natomiast rozumiem, że zdjecia nie obejmują całości i
        mozna odnieść takie, skądinąd mylne, wrażenie:)
        Natomiast jeśli chodzi o "brzydką" szafkę z miską oraz szczoteczki do zębów, to
        cóż.. Wyszłam z założenia, że fotografie mają przedstawiać prawdziwe wnętrze
        mojego mieszkania, a nie sztucznie zaaranżowaną przestrzeń, rodem z kolorowych
        magazynów wnętrzarskich. Zatem celowo nie zdjęłam z szafki wanienki mojego synka
        (bo to ona się tam na niebiesko mieni:)) i również celowo nie zabrałam
        szczoteczek, bo w końcu gdzie, jak nie w łazience mają one swoje miejsce?
        Oczywiście starałam się, żeby zdjęcia nie ukazywały rzeczy typu suszące się
        pranie ale nie chciałam całkowicie zafałszować rzeczywistości, dlatego właśnie
        jest tak a nie inaczej. Pozdrawiam.J.J.G.
    • szusza TAK 10.01.07, 11:42
      Zdecydowanie tak za: odważną kolorystykę (brązowo-białe ściany w pasy,czerwone
      drzwi do łazienki i blat kuchenny), gustowne i starannie dobrane dodatki,
      piekne stare meble i belki w sypialni. Wszystko to tworzy bardzo harmonijną i
      przemyslaną całość, widać, że pani domu ma dobry smak i gust, a dodatkowo wie,
      jak przełozyc swoją wiedze na praktyczną umiejętność urządzenia wnetrza.Ponadto
      wydaje mi się również, że zdjęcia nie w pełni oddały rzeczywisty urok
      mieszkania.gratuluję i pozdrawiam!
    • croquemitaine NIE 10.01.07, 15:14
      Zamiast mieszkania obejrzałam więźbę dachową, ceglane murki, szklane drzwi i
      szafki kuchenne,naćkane obrazki w kącie, łazienkę jak z akademika, balustradę w
      neogreckie ślimaczki, kubły udające lampy, oraz krowiasty, nieapetyczny blat w
      kuchni i parę starych mebli. Całość bez ładu i składu.
      • neferett NIE 10.01.07, 19:11
        Najpierw chciałam powiedzieć tak , lecz po namyśle swierdziłam , że moje tak ,
        byłoby spowodowane szokiem po oglądaniu prezentacji poprzedzających to
        mieszkanie, jest od nich dużo lepsze, ale bez rewelacji.
        Jestem na NIE.
      • szusza Re: NIE 11.01.07, 14:45
        Rozumiem,ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania choc czy konieczne sa az tak
        niesympatyczne slowa??a tak swoja droga...ciekawa jestem,jak Ty,drogi(a)
        croquemitaine masz w mieszkaniu?:>
        • croquemitaine Re: NIE 18.01.07, 09:57
          Jak ja mieszkam, droga szuszo, nie ma tu nic do rzeczy, bo - dobrze byłoby mieć
          tę świadomość - konkurs jest rodzajem spektaklu publicznego, a zarówno ja, jak
          i Ty, jesteśmy jego publicznością. Czy od publiczności Konkursu Szopenowskiego
          wymagasz, droga szuszo, aby udowodniła, że wykonuje utwory Szopena lepiej od
          występujących pianistów? To po pierwsze, a po drugie, odnosząc się do tej
          konkretnej propozycji dekoratorskiej, na temat której rozmawiamy, wygwizdałam
          ją choćby dlatego, że tłuczenie kotletów lub siekanie pietruszki na podobiznach
          twarzy nieżyjących osób wydaje mi się co najmniej nieapetyczne.
    • fbambu TAK 11.01.07, 11:30
      zdecydowanie TAK. Mieszkanie interesujące kolorystycznie. Ciekawa aranżacja
      wnętrza.
    • llogara Prezentacja konkursowa - mieszkanie Pani Joanny.. 11.01.07, 13:36
      NIE. Beznadziejne pomieszanie stylów, brak koncepcji. Brzydkie mieszkanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka