Dodaj do ulubionych

Prezentacja konkursowa - A za szkłem drzewa

26.01.07, 16:56
Zapraszamy do głosowania!
Obserwuj wątek
    • bratkowice Re: Prezentacja konkursowa - A za szkłem drzewa 26.01.07, 19:36
      TAK
    • wilma.flintstone Tak 26.01.07, 20:28
      Za czysta forme.
    • margie W sumie TAK 26.01.07, 21:00
      totalny minus za zdjecie sypialni, spory minus za badyle i te brzozowe pienki w
      pzredpokoju ( zupelnie nie pasuja do geometrycznych bryl mieszkania), ale
      konsekwencja, bardzo ciekawie zaaranzowane wnetrze, interesujace kolory.
      • jo.hanna chyba jednak tak 26.01.07, 21:34
        chociaz: wielki minus za sypialnie nazywana szumnie minimalistyczna, ale
        wygladajaca jak zbior (niewielki) rzeczy niepotrzebnych. Na pewno wyglada na
        niedokonczona/nieprzemyslana.
        i olbrzymi minus za obraz z roza (IKEA?), troche za sentymentalnie to wyszlo. No
        i te koraliki na galazkach...
    • malgosia403 AH 26.01.07, 21:50
      • malgosia403 TAK 26.01.07, 21:56
        Wysłało mi się jakieś AH!! i to z błędem..Dobrze już mówię-nieszczęsnym
        namiastkom gałązek w p-pokoju mówię nie i to biedne ,,drzewko''opasane
        koraliczkami w jadalni-koniec świata.Ale to są drobnostki ,dlatego reszcie
        mieszkanka mówię-duże TAK.
    • rybinek17 Re: TAK TAK TAK!!!!!! 26.01.07, 22:49
      Przepiękne mieszkanie najładniejsze jak do tej pory, a widziałam już wszystkie
      przedstawione na forum.

Gratuluję dobrego gustu jestem zachwycona.
    • figa828 Re: Prezentacja konkursowa - A za szkłem drzewa 26.01.07, 23:11
      tak!!!
      • soledag Re:nie wiem 26.01.07, 23:40
        wiec glos bedzie niewazny:)
        bo tak;podobaja mi sie podlogi, maly stopien zagracenia, elementy zwiazane z
        natura (choc drzewka w akwarium-umowmy sie, nie jest to naturalne ich srodowisko.)

nie zachwycaja wszechobecne kanty, mdla kolorystyka i jakby niedokonczona i
        bardzo przypadkowa sypialnia.

ale jestem pewna, ze gdyby zdjecia nie byly tak kiepskie (a sa baaardzo
        kiepskie), moze bylabym na tak...
    • t.he Tak, ale za pnie 26.01.07, 23:40
      Są super, niebanalne, bardzo w zgodzie z trendami A.D.2007 i obiecują ciekawy
      dalszy ciąg, którego niestety nie ma. Bo reszta jest bez wielkiech błędów, ale
      raczej nudnawo-katalogowa i poza ich charakterem. Dalej powinno się coś dziać,
      co do nich nawiąże. Pojedynczy mebel czy wyraźny detal kształtem lub ornamentem
      lub fakturą odwołujący się do lasu. Ale nie takie nieszczęsne banalne gałązki
      tylko coś efektownego, ptak na którejś tkaninie, rzeźba zwierza, takie rzeczy :)

Całośc robi takie wrażenie, jakby kto inny wymyślił pnie, a kto inny dodawał
      potem drobiazgi poniżej ich klasy typu serwetka na stoliczku, przypadkowy
      koszyczek na parapecie.

Fajny brąz na ścianie.
      • jww20 ? 27.01.07, 00:38
        Nie. Bez indywidualizmu, kreatywności, żadnego wyrazu. Odrobina siebie tylko w
        pniach. I tylko w tym momencie jakiś własny pomysł. Brak ciepła. To dom czy
        wystawa?
        • jww18 problem... 28.01.07, 01:40
          jww20 napisał:

> Nie. Bez indywidualizmu, kreatywności, żadnego wyrazu. Odrobina siebie tylko w
          > pniach. I tylko w tym momencie jakiś własny pomysł. Brak ciepła. To dom czy
          > wystawa?

...to nie mój tekst, moja znajoma wpisała się nie wiedząc, że jest zalogowana z
          mojego konta. Ale ma rację, bo mieszkanie jest sterylne i w sumie bardzo ładne,
          w minimalistycznie złym tego słowa znaczeniu.

jww
    • croquemitaine TAK 26.01.07, 23:48
      Tak, bo nie sposób nie docenić urody tego wnętrza, choć osobiście za skarby
      świata nie chciałabym w nim zamieszkać, a nawet spędzić weekendu. Wydaje się, że
      jego doskonałość jest bardzo krucha i może ulec destrukcji choćby na skutek
      postawienia w nieodpowiednim miejscu kubka z herbatą lub zabłocenia podłogi w
      przedpokoju.
      • jww20 Re: TAK 27.01.07, 00:39
        zgadzam się.
    • mrsjo2000 Re: TAK 27.01.07, 11:05
      Fajnie...
    • tumoi tak 27.01.07, 12:48
      tak
    • imagirro tak 27.01.07, 17:02
      choć nie moje klimaty. piękna łazienka.
    • puma_ Tak 27.01.07, 21:09
      Przemyślane, piękne wnętrze.
      • drobiazgowa Re: Tak 27.01.07, 21:36
        TAK. bardzo mi się podoba i co dla mnie najważniejsze -mieszkanie jest
        nowoczesne lecz nie jest zimne...strzał w 10. Szanowna/y/Szanowni Własciciele
        prezentowanego mieszkania prosze o kilka szczegółów na temat fachowców-skąd
        takich wziąć?(ja przechodzę mordęgę u siebie-większość pomysłów kwitują-"tak
        się nie da zrobić",albo eksperymentują na moim materiale,albo "to sie zakryje i
        nie będzie widać"...itd,itp). Czy układ podwieszanych sufitów to własna
        koncepcja i co jest na połączeniu desek z terakatą-jakaś listwa?Pozdrawiam i
        mam nadzieję,że zdradzą Państwo tych kilka sekretów.
    • caprio2 Tak 28.01.07, 01:37
      Nie wiem czyja to zasługoa ale foty ogladam jak na filmie z dreszczykiem...
      (pomijajac ostatnia)
      Piekne przejscie!Od nudnawych i ospałych ,do pełnej ekspresji fotki sypialni:)

• ja824 nie 28.01.07, 07:21
        Nie, bo wygląda jak przeniesione z katalogu.
        • askak1 Re: nie 28.01.07, 12:20
          niestety- na tak to tylko salon - fajne kolory i pomysly,
          ale wiekszasc - sypialnia i kuchnia - niestety na nie......
    • imka125 tak 28.01.07, 13:51
      trochę zgrzyta sypialnia
    • reynevan_a Raczej tak 28.01.07, 18:13
      Trochę nie podobają mi się te wszystkie konstrukcje sufitowe, które
      przytłaczają wnętrze i ograniczają przestrzeń. Nie podoba mi się również
      kolorystyka mieszkania - trochę mdła, ale myślę, że można to mieszkanie jeszcze
      dopracować i będzie fajnie. Ogólnie tak.
    • anka.olimpias Re: Prezentacja konkursowa - A za szkłem drzewa 28.01.07, 21:31
      Tak
      • re_mail Nie: Prezentacja konkursowa - A za szkłem drzewa 30.01.07, 01:10
        anka.olimpias napisała:

> Tak

no nie, to jest sen dekoratora dobrego sklepu z meblami, lub wstęp do reklamy
        "domestosa - brzoza za szkłem".
        • drobiazgowa Re: Nie: Prezentacja konkursowa - A za szkłem drz 30.01.07, 13:16
          re_mail napisał:

> anka.olimpias napisała:
          >
          > > Tak
          >
          > no nie, to jest sen dekoratora dobrego sklepu z meblami, lub wstęp do reklamy
          > "domestosa - brzoza za szkłem".

Pracujesz w reklamie?
    • abc_unia Re: Nie 29.01.07, 15:14
      tylko male TAK za konsekwencje w kolorach i kontynuacje stylu.....ale w sumie
      to strasznie katalogowo i bardzo tanim kosztem wykonczone. Nie ma na czym oka
      zawiescic.....zadnego Artu tu nie ma :(, chocby jakas marniejsza kopia picassa.
      Ponadto, w kuchni mozna sie przestraszyc tym wielgasnym zwisem....?

sorry, za Nie:)*
      • drobiazgowa Re: Nie 30.01.07, 13:19
        abc_unia napisała:

> tylko male TAK za konsekwencje w kolorach i kontynuacje stylu.....ale w sumie
        > to strasznie katalogowo i bardzo tanim kosztem wykonczone. Nie ma na czym oka
        > zawiescic.....zadnego Artu tu nie ma :(, chocby jakas marniejsza kopia
        picassa.
        >
        > Ponadto, w kuchni mozna sie przestraszyc tym wielgasnym zwisem....?
        >
        > sorry, za Nie:)*

rozumiem,że wystarczy marniejsza kopia picassa i mieszkanie jest u Ciebie na
        tak :)jaka ja byłabym szczęśliwa,gdyby można było wykańczać takie mieszkania
        tanim kosztem:)Pozdrawiam :)
        • abc_unia Re: hahaha:) 30.01.07, 14:27
          Witaj:)

Moze nie w tym zupelnym kontekscie mnie zrozumiano.....co za wielki ajwaj,
          wzasc siekierke i udac sie do pobliskiego lasu...jak nie ma brzoz to mozna
          wierzby zaczac wycianac przydrozne i dekorowac chalupe:))))). Nie wiedzialam,
          ze te biedne sciete drzewa uszczesliwiaja ludzi!

pozdrawiam uroczo Cie:)
    • tortola Re: nie 30.01.07, 09:21
      Nie wiadomo kto tu mieszka , dla mnie jak strona z katalogu developera pt"dom
      wzorcowy" Zaskakuje brak jakichkolwiek przedmiotów świadczących o pasjach,
      upodobaniach, pamiatkach , potrzebach mieszkańców.
      • drobiazgowa Re: nie 30.01.07, 13:26
        tortola napisała:

> Nie wiadomo kto tu mieszka , dla mnie jak strona z katalogu developera pt"dom
        > wzorcowy" Zaskakuje brak jakichkolwiek przedmiotów świadczących o pasjach,
        > upodobaniach, pamiatkach , potrzebach mieszkańców.

Ja widzę,że mieszkancy lubią geometryczne kształty i dość uporządkowane wnętrza
        bez pedanterii.Być może pasjonują się numizmatyką i kolekcje trzymają w sejfie
        za tą różą na ścianie :). Potrzebą mieszkanców jest miec niezagracone
        mieszkanie lecz funkcjonalne i ocieplone przez naturalne i miękkie elementy
        (ława,brzozy,sofa).Tak to widzę.
        • drobiazgowa Re: nie 30.01.07, 13:31
          drobiazgowa napisała:

> tortola napisała:
          >
          > > Nie wiadomo kto tu mieszka , dla mnie jak strona z katalogu developera pt
          > "dom
          > > wzorcowy" Zaskakuje brak jakichkolwiek przedmiotów świadczących o pasjach
          > ,
          > > upodobaniach, pamiatkach , potrzebach mieszkańców.
          >
          > Ja widzę,że mieszkancy lubią geometryczne kształty i dość uporządkowane
          wnętrza
          >
          > bez pedanterii.Być może pasjonują się numizmatyką i kolekcje trzymają w
          sejfie
          > za tą różą na ścianie :). Potrzebą mieszkanców jest miec niezagracone
          > mieszkanie lecz funkcjonalne i ocieplone przez naturalne i miękkie elementy
          > (ława,brzozy,sofa).Tak to widzę.
          Zapomniałam o dębowych deskach,przeciez to fantastyczne połączenie-
          nowoczesność oswojona. Rozpisuję się,bo to mieszkanie jest w czołówce moich
          faworytów w konkursie:)
    • llogara NIE 30.01.07, 09:22
      nieładne
    • kandela1 Tak 30.01.07, 11:02
      pastelowo, czyściutko ,bardzo mi się podoba. Wyważone
      • intraday Re: Tak 30.01.07, 11:43
        Tak, sypialnia nijaka i tutaj tylko minus
    • shirley74 TAk 30.01.07, 15:07
      Zdecydowanie tak. Mieszkanie z pomysłem. I do tego fajna kuchnia
    • sylwia.ax Tak, tak, tak 30.01.07, 17:28
      Dla mnie super mimo że sprawia wrażenie sterylnego i niezamieszkanego.
    • erka75 Tak 30.01.07, 20:57
    • morgana_le_fay NIE 30.01.07, 21:35
      Niestety przeszpanione i przedobrzone wnętrze. Nie wszystko, co wygląda dobrze na wizualizacji sprawdza się w realu. Sypialnia zdaje się mówić: król jest nagi. Drzewa za szkłem: pomysł tyleż cienki, co pretensjonalny. Absolutnie brakuje temu wnętrzu osobowości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka