redakcja 26.01.07, 16:56 Zapraszamy do głosowania! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margie W sumie TAK 26.01.07, 21:00 totalny minus za zdjecie sypialni, spory minus za badyle i te brzozowe pienki w pzredpokoju ( zupelnie nie pasuja do geometrycznych bryl mieszkania), ale konsekwencja, bardzo ciekawie zaaranzowane wnetrze, interesujace kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna chyba jednak tak 26.01.07, 21:34 chociaz: wielki minus za sypialnie nazywana szumnie minimalistyczna, ale wygladajaca jak zbior (niewielki) rzeczy niepotrzebnych. Na pewno wyglada na niedokonczona/nieprzemyslana. i olbrzymi minus za obraz z roza (IKEA?), troche za sentymentalnie to wyszlo. No i te koraliki na galazkach... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia403 TAK 26.01.07, 21:56 Wysłało mi się jakieś AH!! i to z błędem..Dobrze już mówię-nieszczęsnym namiastkom gałązek w p-pokoju mówię nie i to biedne ,,drzewko''opasane koraliczkami w jadalni-koniec świata.Ale to są drobnostki ,dlatego reszcie mieszkanka mówię-duże TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
rybinek17 Re: TAK TAK TAK!!!!!! 26.01.07, 22:49 Przepiękne mieszkanie najładniejsze jak do tej pory, a widziałam już wszystkie przedstawione na forum. Gratuluję dobrego gustu jestem zachwycona. Odpowiedz Link Zgłoś
soledag Re:nie wiem 26.01.07, 23:40 wiec glos bedzie niewazny:) bo tak;podobaja mi sie podlogi, maly stopien zagracenia, elementy zwiazane z natura (choc drzewka w akwarium-umowmy sie, nie jest to naturalne ich srodowisko.) nie zachwycaja wszechobecne kanty, mdla kolorystyka i jakby niedokonczona i bardzo przypadkowa sypialnia. ale jestem pewna, ze gdyby zdjecia nie byly tak kiepskie (a sa baaardzo kiepskie), moze bylabym na tak... Odpowiedz Link Zgłoś
t.he Tak, ale za pnie 26.01.07, 23:40 Są super, niebanalne, bardzo w zgodzie z trendami A.D.2007 i obiecują ciekawy dalszy ciąg, którego niestety nie ma. Bo reszta jest bez wielkiech błędów, ale raczej nudnawo-katalogowa i poza ich charakterem. Dalej powinno się coś dziać, co do nich nawiąże. Pojedynczy mebel czy wyraźny detal kształtem lub ornamentem lub fakturą odwołujący się do lasu. Ale nie takie nieszczęsne banalne gałązki tylko coś efektownego, ptak na którejś tkaninie, rzeźba zwierza, takie rzeczy :) Całośc robi takie wrażenie, jakby kto inny wymyślił pnie, a kto inny dodawał potem drobiazgi poniżej ich klasy typu serwetka na stoliczku, przypadkowy koszyczek na parapecie. Fajny brąz na ścianie. Odpowiedz Link Zgłoś
jww20 ? 27.01.07, 00:38 Nie. Bez indywidualizmu, kreatywności, żadnego wyrazu. Odrobina siebie tylko w pniach. I tylko w tym momencie jakiś własny pomysł. Brak ciepła. To dom czy wystawa? Odpowiedz Link Zgłoś
jww18 problem... 28.01.07, 01:40 jww20 napisał: > Nie. Bez indywidualizmu, kreatywności, żadnego wyrazu. Odrobina siebie tylko w > pniach. I tylko w tym momencie jakiś własny pomysł. Brak ciepła. To dom czy > wystawa? ...to nie mój tekst, moja znajoma wpisała się nie wiedząc, że jest zalogowana z mojego konta. Ale ma rację, bo mieszkanie jest sterylne i w sumie bardzo ładne, w minimalistycznie złym tego słowa znaczeniu. jww Odpowiedz Link Zgłoś
croquemitaine TAK 26.01.07, 23:48 Tak, bo nie sposób nie docenić urody tego wnętrza, choć osobiście za skarby świata nie chciałabym w nim zamieszkać, a nawet spędzić weekendu. Wydaje się, że jego doskonałość jest bardzo krucha i może ulec destrukcji choćby na skutek postawienia w nieodpowiednim miejscu kubka z herbatą lub zabłocenia podłogi w przedpokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazgowa Re: Tak 27.01.07, 21:36 TAK. bardzo mi się podoba i co dla mnie najważniejsze -mieszkanie jest nowoczesne lecz nie jest zimne...strzał w 10. Szanowna/y/Szanowni Własciciele prezentowanego mieszkania prosze o kilka szczegółów na temat fachowców-skąd takich wziąć?(ja przechodzę mordęgę u siebie-większość pomysłów kwitują-"tak się nie da zrobić",albo eksperymentują na moim materiale,albo "to sie zakryje i nie będzie widać"...itd,itp). Czy układ podwieszanych sufitów to własna koncepcja i co jest na połączeniu desek z terakatą-jakaś listwa?Pozdrawiam i mam nadzieję,że zdradzą Państwo tych kilka sekretów. Odpowiedz Link Zgłoś
caprio2 Tak 28.01.07, 01:37 Nie wiem czyja to zasługoa ale foty ogladam jak na filmie z dreszczykiem... (pomijajac ostatnia) Piekne przejscie!Od nudnawych i ospałych ,do pełnej ekspresji fotki sypialni:) Odpowiedz Link Zgłoś
askak1 Re: nie 28.01.07, 12:20 niestety- na tak to tylko salon - fajne kolory i pomysly, ale wiekszasc - sypialnia i kuchnia - niestety na nie...... Odpowiedz Link Zgłoś
reynevan_a Raczej tak 28.01.07, 18:13 Trochę nie podobają mi się te wszystkie konstrukcje sufitowe, które przytłaczają wnętrze i ograniczają przestrzeń. Nie podoba mi się również kolorystyka mieszkania - trochę mdła, ale myślę, że można to mieszkanie jeszcze dopracować i będzie fajnie. Ogólnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
anka.olimpias Re: Prezentacja konkursowa - A za szkłem drzewa 28.01.07, 21:31 Tak Odpowiedz Link Zgłoś
re_mail Nie: Prezentacja konkursowa - A za szkłem drzewa 30.01.07, 01:10 anka.olimpias napisała: > Tak no nie, to jest sen dekoratora dobrego sklepu z meblami, lub wstęp do reklamy "domestosa - brzoza za szkłem". Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazgowa Re: Nie: Prezentacja konkursowa - A za szkłem drz 30.01.07, 13:16 re_mail napisał: > anka.olimpias napisała: > > > Tak > > no nie, to jest sen dekoratora dobrego sklepu z meblami, lub wstęp do reklamy > "domestosa - brzoza za szkłem". Pracujesz w reklamie? Odpowiedz Link Zgłoś
abc_unia Re: Nie 29.01.07, 15:14 tylko male TAK za konsekwencje w kolorach i kontynuacje stylu.....ale w sumie to strasznie katalogowo i bardzo tanim kosztem wykonczone. Nie ma na czym oka zawiescic.....zadnego Artu tu nie ma :(, chocby jakas marniejsza kopia picassa. Ponadto, w kuchni mozna sie przestraszyc tym wielgasnym zwisem....? sorry, za Nie:)* Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazgowa Re: Nie 30.01.07, 13:19 abc_unia napisała: > tylko male TAK za konsekwencje w kolorach i kontynuacje stylu.....ale w sumie > to strasznie katalogowo i bardzo tanim kosztem wykonczone. Nie ma na czym oka > zawiescic.....zadnego Artu tu nie ma :(, chocby jakas marniejsza kopia picassa. > > Ponadto, w kuchni mozna sie przestraszyc tym wielgasnym zwisem....? > > sorry, za Nie:)* rozumiem,że wystarczy marniejsza kopia picassa i mieszkanie jest u Ciebie na tak :)jaka ja byłabym szczęśliwa,gdyby można było wykańczać takie mieszkania tanim kosztem:)Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
abc_unia Re: hahaha:) 30.01.07, 14:27 Witaj:) Moze nie w tym zupelnym kontekscie mnie zrozumiano.....co za wielki ajwaj, wzasc siekierke i udac sie do pobliskiego lasu...jak nie ma brzoz to mozna wierzby zaczac wycianac przydrozne i dekorowac chalupe:))))). Nie wiedzialam, ze te biedne sciete drzewa uszczesliwiaja ludzi! pozdrawiam uroczo Cie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tortola Re: nie 30.01.07, 09:21 Nie wiadomo kto tu mieszka , dla mnie jak strona z katalogu developera pt"dom wzorcowy" Zaskakuje brak jakichkolwiek przedmiotów świadczących o pasjach, upodobaniach, pamiatkach , potrzebach mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazgowa Re: nie 30.01.07, 13:26 tortola napisała: > Nie wiadomo kto tu mieszka , dla mnie jak strona z katalogu developera pt"dom > wzorcowy" Zaskakuje brak jakichkolwiek przedmiotów świadczących o pasjach, > upodobaniach, pamiatkach , potrzebach mieszkańców. Ja widzę,że mieszkancy lubią geometryczne kształty i dość uporządkowane wnętrza bez pedanterii.Być może pasjonują się numizmatyką i kolekcje trzymają w sejfie za tą różą na ścianie :). Potrzebą mieszkanców jest miec niezagracone mieszkanie lecz funkcjonalne i ocieplone przez naturalne i miękkie elementy (ława,brzozy,sofa).Tak to widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazgowa Re: nie 30.01.07, 13:31 drobiazgowa napisała: > tortola napisała: > > > Nie wiadomo kto tu mieszka , dla mnie jak strona z katalogu developera pt > "dom > > wzorcowy" Zaskakuje brak jakichkolwiek przedmiotów świadczących o pasjach > , > > upodobaniach, pamiatkach , potrzebach mieszkańców. > > Ja widzę,że mieszkancy lubią geometryczne kształty i dość uporządkowane wnętrza > > bez pedanterii.Być może pasjonują się numizmatyką i kolekcje trzymają w sejfie > za tą różą na ścianie :). Potrzebą mieszkanców jest miec niezagracone > mieszkanie lecz funkcjonalne i ocieplone przez naturalne i miękkie elementy > (ława,brzozy,sofa).Tak to widzę. Zapomniałam o dębowych deskach,przeciez to fantastyczne połączenie- nowoczesność oswojona. Rozpisuję się,bo to mieszkanie jest w czołówce moich faworytów w konkursie:) Odpowiedz Link Zgłoś
kandela1 Tak 30.01.07, 11:02 pastelowo, czyściutko ,bardzo mi się podoba. Wyważone Odpowiedz Link Zgłoś
shirley74 TAk 30.01.07, 15:07 Zdecydowanie tak. Mieszkanie z pomysłem. I do tego fajna kuchnia Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Tak, tak, tak 30.01.07, 17:28 Dla mnie super mimo że sprawia wrażenie sterylnego i niezamieszkanego. Odpowiedz Link Zgłoś
morgana_le_fay NIE 30.01.07, 21:35 Niestety przeszpanione i przedobrzone wnętrze. Nie wszystko, co wygląda dobrze na wizualizacji sprawdza się w realu. Sypialnia zdaje się mówić: król jest nagi. Drzewa za szkłem: pomysł tyleż cienki, co pretensjonalny. Absolutnie brakuje temu wnętrzu osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś