Dodaj do ulubionych

Prezentacja konkursowa - Praskie klimaty

29.01.07, 12:21
Przedstawiamy kolejną prezentację. Czasu do końca mało - głosujcie!
Obserwuj wątek
    • butah Re: Prezentacja konkursowa - Praskie klimaty 29.01.07, 12:41
      Bardzo fajne mieszkanie. Oryginalnie i pomyslowo urzadzone. Mimo niewielkiego
      rozmiaru wydaje sie,ze jest duzo przestrzeni. Brawo!
      • bozyncia Re: TAK 29.01.07, 13:15
        Urocze! Bardzo fajne szydełkowe wyroby - mało kto takie jeszcze posiada.
        Jestem na Tak!
    • malgosia403 Oj NIE!!! 29.01.07, 14:03
      Przykro mi,nic tutaj mi się nie podoba...Kuchnia koszmarna!
    • imagirro nieeee! koszmar ! 29.01.07, 14:05
      porażające wprost ubóstwo i niechlujstwo.
      • intraday Re: Nie 29.01.07, 14:18
        • neferett Tak 29.01.07, 15:07
          Takie mieszkanie chetnie widziałabym w 4 Kątach !
          Choć aneks kuchenny faktycznie wygląda jakby sie "czasem w nim gotowało" ;)
      • marmaga Re: nieeee! koszmar ! 30.01.07, 15:02
        No tak, porażajaco uboga rodzina, mieszkanie w warszawskich slamsach i jeszcze
        pewnie w lumpeksach sie ubierają. Ech...
        • imagirro Re: nieeee! koszmar ! 30.01.07, 19:19
          ja się nie interesuję rodziną, tylko mieszkaniem. w końcu jest ono wystawione
          do konkursu. szkoda, że niechlujstwa nie skomentowałaś.

• marmaga Re: nieeee! koszmar ! 30.01.07, 21:33
            Bo niechlujstwo moze być kryterium oceny, choć niepowinno być jedynym( czasem
            jest pożądane)a 'ubóstwo'to dla mnie jakies nieporozumienie przy ocenianiu
            wnętrz. Chyba, że im drożej tym lepiej.
            • imagirro Re: nieeee! koszmar ! 31.01.07, 13:14
              marmaga napisała:
              > Bo niechlujstwo moze być kryterium oceny, choć niepowinno być jedynym( czasem
              jest pożądane)

niechlujstwo może być pożądane ????? jeśli tak sądzisz, to bez wątpienia mamy
              inne wyczucie estetyki.

> ubóstwo'to dla mnie jakies nieporozumienie przy ocenianiu
              wnętrz.

wobec tego powinnaś oceniać swoje wnętrze wyłącznie sama, wówczas nie byłabyś
              rozczarowana, że komuś się nie podoba. najlepiej się to realizuje poprzez nie
              prezentowanie nigdzie jego zdjęć. mieszkanie zaspokaja twoje potrzeby, a dla
              mnie ilość sprzętów jest niewystarczająca, by można tam było normalnie żyć,
              ich jakość to już zupełnie inna para kaloszy i także mnie nie satysfakcjonuje.
              jesli w drugim pokoju wystawiłabyś na wypacykowanym parkiecie wyłącznie
              krzesło ze znacznymi śladami zużycia, to zapewniam cię, że znalazłoby się
              mnóstwo pań, piejących z zachwytu nad prostotą, najwyższych lotów kreatywnością
              i szacunkiem do klimatu miejsca, ale nie sądzę, by którakolwiek z nich chciała
              tam zamieszkać.
              no, ale skoro już poddałaś swoje mieszkanie powszechnej krytyce, to pozwól
              innym mieć swoje zdanie, a koncu to jest konkurs i kazdy ocenia zgodnie ze
              swoim gustem – dla mnie twoje mieszkanie jest odrażające. i to wszystko na ten
              temat.

• marmaga Re: nieeee! koszmar ! 31.01.07, 14:47
                imagirro napisała:

> niechlujstwo może być pożądane ????? jeśli tak sądzisz, to bez wątpienia
                mamy
                > inne wyczucie estetyki.

Bez wątpienia.
                >
                > > ubóstwo'to dla mnie jakies nieporozumienie przy ocenianiu
                > wnętrz.
                >
                > wobec tego powinnaś oceniać swoje wnętrze wyłącznie sama, wówczas nie byłabyś
                > rozczarowana, że komuś się nie podoba.

Zupełnie nie jestem, jestem rozbawiona.

>

> no, ale skoro już poddałaś swoje mieszkanie powszechnej krytyce, to pozwól
                > innym mieć swoje zdanie, a koncu to jest konkurs i kazdy ocenia zgodnie ze
                > swoim gustem

Przecież nikomu nie bronię
                Ale skoro już wzięłaś udział w ocenie to pozwół mi odpowiadać, w końcu to nie
                jest zabronione.

• miss_coco Tak 29.01.07, 15:30
      Tak, za osiagniecie niepowtarzalnego klimatu malym nakladem kosztow, za
      oszczednosc, za wloczkowe narzuty
    • tumoi Re: Prezentacja konkursowa - Praskie klimaty 29.01.07, 15:34
      TAK, za oryginalność i za to, że pomimo "ubóstwa" został stworzony klimat
    • jo.hanna TAK 29.01.07, 16:38
      za atmosfere, za brak pretensji, za bezposredniosc. Co tam duzo gadac, przede
      wszystkim za styl i wyobraznie
    • anka.olimpias Re: Prezentacja konkursowa - Praskie klimaty 29.01.07, 18:15
      Nie.
    • puma_ Tak 29.01.07, 18:24
      Podoba mi się bardzo. Kuchnia bardzo fajna.
      • ja824 Re: Tak 29.01.07, 20:27
        Tak
    • joanna.ka Re: TAK 29.01.07, 22:23
      • ogia TAK! 10.02.07, 05:33
        generalnie lubie takie klimaty, wiec jestem na tak! rozbawily mnie niektore
        komentarze... rozmowki zbulwersowanych malomiasteczkowych pan o 'porazajaco
        ubogiej rodzinie' <lol>
        tylko to lustro wydaje sie ciut pretensjonalne, ale minimalnie ;) i tak jestem
        na tak :P
        • barbelo 3 x TAK! 22.08.07, 09:18

• croquemitaine TAK 30.01.07, 09:11
      Tak. Jedno z najlepszych wnętrz w konkursie. Wyjątkowe wyczucie "ducha
      miejsca". Rewitalizacja mieszkania w starej kamienicy poprzez zachowanie tych
      oryginalnych elementów, które przetrwały, oraz dodanie odpowiedniej ilości
      harmonijnie połączonych, odzyskanych z innych czasoprzestrzeni przedmiotów. Na
      luzie, ale z zachowaniem dyscypliny formalnej.
      • kalejka TAK 31.01.07, 18:51
        Nie sposób nie lubić tego wnętrza. Tak - za wszystko, co na zdjęciach (w kwestii
        meritum w pełni zgadzam się z postem Croquemitaine :-))))). A dodatkowy plus za
        policzek gustom ponurych higienistów i poezję w opisach!
    • llogara TAK 30.01.07, 09:21
      fajne
    • bingo44 NIE 30.01.07, 09:41
      Hm... w kuchni się czasami gotuje, a co jeszcze się w tym domu robi ? Czy
      gdzieś się śpi, oprócz piętrowego łóżka ? Czy gdzieś się siedzi, gdzieś się
      przyjmuje gości, gdzieś się pije kawę, chowa ubrania ? Na upartego wszystko
      można robić na wersalce, stojącej, jak wyczytałem na wnętrzach – przy
      nieczynnym piecu. W konkursie na najskromniejsze mieszkanie bezapelacyjnie
      pierwsze miejsce, bo jak się okazuje brak choćby jednego kafelka w łazience to
      powód do dumy. Asceza, skromność to jednak nie to samo co bylejakość – ten
      wypacykowany parkiet, szafka higienistki w kuchni i pozostałe kiepskie sprzęty.
      Jesli to mają być praskie klimaty, to wiać jak najdalej od Pragi ! To lokum
      jest po prostu straszne.
    • domellara Nie 30.01.07, 10:04
      Niby mieszkanie z klimatem,obejrzałam pare razy zdjęcia i ciągle mi w nim cos
      nie pasowało.Mam wrażenie,że wychodzi z niego pewne niechlujstwo-
      niedokładność.Białe ściany,biała podłoga,biały piec-to zobowiązuje do czystości
      a tymczasem nie mogę patrzeć na listwy przypodłogowe w kuchni przy których
      widać wyraznie ciemne zabrudzone linie...miejsce w kuchni obok szafki
      lekarskiej (kolejny atut sterylności) też świadczy o intensywnym używaniu go
      przez kotki(ściana)...drzwi wydają się być nie pomalowane a pomazane(podłoga
      również)...możliwe,że czepiam się ale trochę się zastanawiam czy wygląd
      mieszkania to całkowicie przemyslana konstrukcja-czy też zbieg
      okoliczności....przecież moze być za małe pieniązki i skromnie ale to nie
      znaczy,ze ma być zrobione byle jak!Przeszkadza mi też duża ilośc zdjęc
      pokazujących jedno miejsce z wielu ujęc...
    • s00wka Re: Prezentacja konkursowa - Praskie klimaty 30.01.07, 14:50
      Tak. Mieszkanko z klimatem, pewnie mieszkają tam sympatyczni ludzie:)
    • shirley74 Nie 30.01.07, 15:17
    • morgana_le_fay TAK! 30.01.07, 17:08
      Dla mnie najlepsze mieszkanie tego konkursu. Połączenie najwyższych lotów kreatywności i powściągliwości z szacunkiem dla klimatu miejsca. Urządzone nie tylko z doskonałą znajomością nowych trendów, ale i ze świadomością skąd się one wywodzą i w jakim kierunku ewoluują, a to wszystko prawdopodobnie dlatego, że ten, kto to wnętrze stworzył trendom tym nie schlebia, tylko w najwyższym stopniu się z takim klimatem identyfikuje. Brawo!
      • jww20 raczej tak, ale może nie... 03.02.07, 01:27
        fajne elementy graficzne i pomalowane cegiełki + parkiet, piec i kuchnia która
        zajmuje chyba 60% mieszkania...ale raczej nie dla dzieciaka który się w tym gubi
        i ciągle włazi w kadr... no chyba, że ma to być jedyny duch tego mieszkania? a
        gdzie w takim razie sypialnia?
      • oogonek Re: TAK! 19.11.08, 15:10
        morgana... pięknie ujęte w słowa....
        Nic więcej nie dopiszę.
        Wnętrze wprost zapiera dech w piersiach!
        Brawo!
    • jurgitta TAK! 31.01.07, 07:28
      Za to, że mieszkanie nie jest powielaniem sklepowych wystaw. Nie udaje Grecji,
      Japoni, marmurowych grobowców ani pseudo szlacheckiego dworku. Świetne kolory
      na tle białej przestrzeni, która wspaniale odbija światło. Jest jasno i
      powietrznie. Widać dobry gust i klasę właścicieli tego mieszkania.
    • anette444 Nie 31.01.07, 08:35
    • marmaga Do redakcji! 31.01.07, 11:47
      • marmaga Re: Do redakcji! 31.01.07, 11:50
        Za szybko enter...Z jakich powodów usunięto moje mieszkanie z listy wszystkich
        konkursowych prezentacji na głównej stronie konkursu? Proszę sprawdzic.
        • eva_walter TAK 03.02.07, 22:42
    • sylwia.ax Nie 31.01.07, 15:15
    • mia2006 Re: Prezentacja konkursowa - Praskie klimaty 31.01.07, 22:09
      TAK!!! to jedyne mieszkanie w tych prezentacjach które ma klimat, nie jest pretensjonalne i "urządzone". Widać że mieszkają tu ciekawi ludzie i jeśli wnętrza odzwierciedlają ich osobowość i styl życia to... aż chce się ich poznać :)) Brawo za lekkość i nonszalancję!
    • caprio2 Nie 31.01.07, 22:34
      Rózne kryteria oceny chodza mi po głowie lecz przewazyly te na nie..niestety
      • jasiek_k Tak!! 31.01.07, 23:58
        • aiwa80 nie!!!!!!! 01.02.07, 00:04
          Brrrrr obskórnie strasznie i chyba dość niechlujnie,może i mieszkają tam fajni
          ludziejednak mały koszt nie wyklucza czystości-prawda?
          • dziaadek Re: Nie 01.02.07, 12:56
            Mieszkanie z duza doza luzu i artystycznej nonszalancji, ale w moim przypadku
            to nie wystarcza zeby wpasc w zachwyt. Mam inna koncepcje estetyki. Ale to
            oczywiscie tylko moje skromne zdanie ;-)
    • atio oj TAK! 01.02.07, 18:16
      marmaga, ile ja czekałam na to mieszkanie w konkursie! normalnie aż muszę głos
      oddać :) jak Ty w ogóle śmiesz tak mieszkać ubożuchno?! bez kafelków w
      łazience?? gdzie Ty kawę pijesz? czyżby przy tym stoliku wymizerowanym??
      biedactwo po prostu ;-) szkurcze, mnie ta łazienka powaliła, byłam w szoku aż
      pomyślałam sobie: nieee no, fajnie, fajnie! masz ode mnie wielkie TAK.
      • askak1 nie 02.02.07, 10:52
        nie za salon , czy tam jest oprocz dziwnego lustra i kanapy cos jeszcze ?? Nie
        widac a szkoda...
    • szeget Prezentacja konkursowa - Praskie klimaty 02.02.07, 13:38
      taaaaaaaaaaaaak
      Powinnaś tylko ostro zrugać np. taką imagirro bo jej posty to zwyczajne
      chamstwo i prostactwo, chociaż źle jej nie życze (niech ma te regały po 40 tys.
      i panele ze złota wykończone pod linijke za 2 tysie, niech opływa złotem i
      bogactwem, telewizorami, pralkami, dvd, plazmami, kuchenkami mikrofalowymi i
      nie byle jakimi wersalkami, niech zazna szczęście w dobrobycie.) A ty Marmago
      nie zmieniaj sie tylko rób po swojemu, tak jak do tej pory.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka