johana75 Re: szukam białych kafli do łazienki 23.10.07, 14:28 może ktoś ma jakieś ładne? Mają być dez wzorków czy róznych wypukłości, mogą być matowe lub błyszczące,chce je połączyć z drewnem i jakimś kolorem jeszcze sie niezdecydowałam może zielonym. Odpowiedz Link Zgłoś
azasello Re: szukam białych kafli do łazienki 24.10.07, 16:44 Z białych kafli to znam wyroby tubądzina: lazienki24.pl/vkw/ko51t/plytki_ceramiczne/tubadzin/kolekcje_uniwersalne/majolika/majolika_11.htm Ta płytka nie jest idealnie gładaka ma takie małe wypukłości. lub to: lazienki24.pl/vkw/ko51t/plytki_ceramiczne/tubadzin/kolekcje_uniwersalne/pastele/pastel_biala.htm To jest typowo biała, gładka płytka. Do obydwu płytek są jeszcze mozaika biała na ścianę i na podłogę. A do tych pierwszych też takie zielone kafle. Odpowiedz Link Zgłoś
pudht Re: szukam białych kafli do łazienki 23.10.07, 16:03 witam, rozgladalas sie juz w salonach? pozdr. tm Odpowiedz Link Zgłoś
leni_leni Re: szukam białych kafli do łazienki 23.10.07, 21:14 A może coś takiego? www.ascot.it/en/products/ascot_studio/pun Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: szukam białych kafli do łazienki 24.10.07, 14:53 Właśnie że się rozgladalam i u na na prowincji, tylko beż i wenge, a białe to tylko takie co TBS zamawia, poinfotmowała mnie wszechwiedząca pani, która "wie" co jest modne ;) o tych Ascot myślałam, ale musze poszukać w necie bo u mas są niedokupienia. Odpowiedz Link Zgłoś
spad_ukp Re: szukam białych kafli do łazienki 26.10.07, 08:34 Białe kafle w swojej ofercie ma Grespania, model Jolly Bianco - w cenie około 95zł za m2. Kafle są ładne, matowe o wymiarach 30x30 www.grespania.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: szukam białych kafli do łazienki 29.10.07, 14:19 Witam; ja mam białe z Tubądzina, sereia Femme, prostokątne, błyszczące, dla mnie bomba. I mam je połączone z teakiem...a na ścianach kolor zielony:))) Jeśli chcesz, wyślę Ci zdjęcie:) Pozdrawiam, s. Odpowiedz Link Zgłoś
natder Re: szukam białych kafli do łazienki 29.10.07, 15:31 Silie, a czy mogę pięknie prosić o fotki, u mnie też będzie teak na podłodze w łazience i wc - płytki będę mieć hmmm, w kolorze aquamarina a wyżej chyba biała farba - czyli odwrotnie niż u Ciebie :-) P.S. Czy to nie u Ciebie miała być również kuchnia z białego mdfu - tak jak i u mnie? Jeśli chodzi o płytki Pun firmy Acot które ktoś wcześniej wspominał - ja je właśnie wybrałam do łazienki i wc i baaardzo poważnie zastanawiam się nad położeniem ich w aneksie kuchennym. Można sobie wybrać "odcień" bieli - są białe, ivory-czyli taka kość słoniowa i kremowe. Można je kupić np w firmie Dav w Wa-wie na Bartyckiej, kosztowały nas ok 120pln/metr i musieliśmy się po nie pofatygować choć do stolicy mamy 100 km - ale warto było chociaż leżą jeszcze w kartonach :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: szukam białych kafli do łazienki 29.10.07, 15:46 bardzo prosze o zdjecie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: szukam białych kafli do łazienki 29.10.07, 15:50 Zapomniałam napisz ile kosztują :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_p4 Re: szukam białych kafli do łazienki 01.11.07, 03:50 Grespania ma również idealnie białe i gładkie płytki 30x60 nazywają się Finlandia, 120 PLN/m. Właśnie się kładą u mnie w łazience, więc zdjęcie mogę wrzucić ok,. weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: szukam białych kafli do łazienki 01.11.07, 22:18 Dziewczyny, zdjęcia wyślę Wam w poniedziałek - mam je w pracy, a do tego czasu nie zamierzam się tam pojawiać:) s. Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: szukam białych kafli do łazienki 05.11.07, 11:57 Zdjęcia łazienki znajdziecie w mojej galerii - teak nie osiągnął jeszcze swojego ostatecznego wyglądu, ale już coś widać:) s. Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: szukam białych kafli do łazienki 05.11.07, 18:52 kurcze w jakiej galerii, bo na foto forum nie moge znaleść. Dzięki za maila:) Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: szukam białych kafli do łazienki 06.11.07, 13:19 Johana; musisz wejść na fotoforum wnętrz, znaleźć mojego nicka w jakimkolwiek poście (wyszukiwarka jest na samym dole), a potem wejść w nick.I wyświetli Ci się moja galeria za zdjęciami:) s. Odpowiedz Link Zgłoś
ewuchaklucha do silie 06.11.07, 15:44 hej silie, weszlam na twoja galerie zdjec i zobaczylam tam kolor moich marzen;) prosze napisz co to za szara farba w twojej toalecie? ja tez planuje biale plytki w lazience i elementy drewniane, ale kolor bardziej mnie interesuje w zwiazku z pokojami:) Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: do Ewy 07.11.07, 11:39 Ewa; szara farba w wc to półmatowy Beckers z mieszalnika. nr: S2005-R60B. Kupuj farbę półmatową tylko w przpadku IDEALNYCH ścian. Jesli nie jestes pewna, że gładź jest idealna, maluj tylko farbami matowymi. Ja z tego powodu malowałam wszystkie ściany trzeci raz matem i przy moich nieidealnych gładziach wygląda to 100% lepiej. W razie pytań, zapraszam :) s. Odpowiedz Link Zgłoś
ewuchaklucha Re: do Ewy 07.11.07, 15:23 dzieki serdeczne za odpowiedz:) sciany nie sa idealne i planujemy polozyc najpierw tapete z wlokna szklanego. moj luby jest fachowcem-samoukiem, wiec o efekt sie nie boje. ale jak bede miala jakiekolwiek pytania, badz watpliwosci, to na pewno z zaproszenia skorzyatam;) Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: szukam białych kafli do łazienki 06.11.07, 18:41 Napisz ile one kosztowały za m2, bo ja znalazłam to, ale całkiem zgłupiałam, czy to jest cena za m2, czy za sztukę? lazienki24.pl/vkw/ko51t/plytki_ceramiczne/tubadzin/kolekcje_lazienkowe/femme/s-femme_1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: szukam białych kafli do łazienki 06.11.07, 19:01 Łazienka moje marzenie poprostu:) Podaj co to za farba. A i koniecznie co to za drzwi w łazience? też mi sie podobaja, jak możesz to z ceną, bo ja osiwieje niedługo przez te pieniadze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: szukam białych kafli do łazienki 07.11.07, 11:35 Johana; cena 41 zł to cena za metr.Ja za tyle kupowałam przez Allegro, cena w sklepach stacjonarnych to ok 50 zł ze metr. Farba w łazience: Beckers z mieszalnika, półmatowa: S2050-G50Y. Drzwi: Polskone, najtańsze płycinowe, malowane, białe, ale mogę być w każdym kolorze z palety RAL. Niestety za komplet wyszło ok 640 zł, a samo skrzydło kosztuje tylko 150 zł. Reszta to cena ościeżnicy, tulei wentylacyjnych (100 zł, poniewaz sa metalowe) i klamki oraz chromowanych nakładek na standardowo złote zawiasy. s. Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: szukam białych kafli do łazienki 07.11.07, 14:12 No to kafle juz wybrałam :) Co do drzwi to musze sie zastanowić. Jeszcze raz dzięki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: do NATDER 07.11.07, 15:26 Natder, daj mi proszę znac, czy dotarła do Ciebie moja dzisiejsza poczta, (odp na Twojego maila) - mam problemy ze skrzynką gazetową. Jeśli nie - wyślę z innej skrzynki, tylko daj mi znać tutaj. s. "Non est bonum esse hominem solum" Odpowiedz Link Zgłoś
natder Re: do NATDER 07.11.07, 19:36 Aniu, dzięki bardzo wszystko dotarło ale nie miałam jeszcze czasu odpisać :-) Wklej jeszcze fotki jak już parkiet będzie skończony i czekam z niecierpliwością na kuchnię, bo Ty chyba będziesz mieć ją pierwsza :-) Startujemy z wykańczaniem za jakieś 2 tygodnie jak mniemam więc do parkietu jeszcze daleko a do kuchni to jeszcze hohooo ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: do NATDER 08.11.07, 13:06 Dzisiaj widzę, że poczta do Ciebie wyszła. ODpiszesz jak będziesz miała czas:)) Fotki postaram się wklejać na bieżąco! s. Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: do sielie 11.11.07, 14:18 Jak myslisz będą te kaflelki pasować do rustykalnej łazienki? Warto zrobić taką łazienke na 4 i poł m2 ? czy jest za mało miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: do sielie 12.11.07, 22:05 Pewnie, że warto! Oby pasowała do charakteru reszty domu:) s. Odpowiedz Link Zgłoś
johana75 Re: do sielie 05.12.07, 13:46 Wzbrałam już płytki z Tubądzina seria Femme-białe, ale dostałam odpowiedz że już ich nie produkują.Kto wie gdzie można je jeszcze kupić? lub jesli juz ich nie dostane to będe musiała jakieś inne znaleść, ale nie zadrogie tak do ok.50zł m2, może ktos pomoże? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
silie Re: do sielie 06.12.07, 11:52 Nie produkują?? Hmmm, dziwne, to stosunkowo nowa seria. Lepiej sama zadzwoń do Tubądzina i zapytaj - ja bym nie wierzyła sklepom. s. Odpowiedz Link Zgłoś