bezzebnypirat Ma 100% racji. 14.03.10, 16:52 To kilka powodow mojego poparcia. Kompletna zmiana wizerunku naszego kraju, piekna wizytowka (lepsza niz wasaty rywal czy obecny nadety bufon). Co wiecej tym wyborem momentalnie zamykamy usta wszystkim nienawistnym krzyczacym o polskim antysemityzmie. Naprawde ciezko o lepszego kandydata na to stanowisko. Oxford, jezyk, obycie, odpowiednia zona... czego chciec wiecej od prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baca Prezydent z żoną Żydówką... proszę ścislej pisać.. IP: *.147.136.199.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.03.10, 16:56 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Glupszej kampanii jeszcze nie slyszalem ? 14.03.10, 17:05 Wybierzcie mnie ,bo mam zone miedzynarowke :) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Glupszej kampanii jeszcze nie slyszalem ? 14.03.10, 17:06 katolik_polski1 napisał: > Wybierzcie mnie ,bo mam zone miedzynarowke :) -------------------------- Miedzynarodowke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Glupszej kampanii jeszcze nie slyszalem ? IP: *.gemini.net.pl 14.03.10, 17:26 pytanie czy wolimy goscia po oxfordzie ktory cos na swiecie zdobyl i jest wyksztalcony w kierunku czy hrabiego harcerzyka po historii ktory juz sie zasiedzial na rzadowych stolkach? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Anna Apfelbaum jest rosyjską Żydówką,coś jak Rokit 14.03.10, 17:34 owa. Zaraz wysłalibyśmy armię na Iran. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Jak dla mnie, mógłby rządzić i Żyd,nie ma sprawy, 14.03.10, 17:36 ale najpierw niech sie dogadaja z Arabami, bo nie chce mi się płacić za ich (czyli zydowskie) złodziejstwa i zbrodnie przeciwko ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura To byłoby coś? Może coś, ale nie to coś 14.03.10, 17:54 co potrzeba. Jedyna nadzieja że Giertych wystartuje, jak nie, LK może znowu wygrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slowianin Ta zydowka pluje na Polske, sikorski won z Polski IP: *.chello.pl 14.03.10, 18:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noelkabat Re: Ta zydowka kocha Polaka i Polske, IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.03.10, 19:25 ...a ty wont do ruskich slowian... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez Slowianin Nowoczesna i Bogata Polska IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 14.03.10, 19:25 Do tych pseudopatriotow, prawda jest taka, ze w Izraelu maja nas gleboko w dupie, oni zyja tym co w US, nawet Europe Zachodnia maja gdzies. Natomiast, jezeli mi by zalezalo, na tym, aby Polacy byli nadal izolowani, aby nikt nie znal ich historii, aby inwestycje omijaly Polske a trafialy do nowczesnych Czech itd. to glosowalbym i namawial innych do glosowania na Kaczynskiego, Leppera. Dziadek Komorowski, ma piekny wasik i aparycje typowego stereotypu Polaka na Zachodzie. Co do Zydow, to Sarkozy jest Zydem, minister spraw zagranicznych Francji i Wielkiej Brytanii i masa innych u wladzy, ale takze artystow, muzykow, pisarzy, naukowcow, jezeli chcemy cos znaczyc na swiecie to chyba lepiej zaprzegnac pania Applebaum, ktora pisze wylacznie pozytywne o Polsce artykuly w NYT, ktorego obecni nieanglojezyczni prezydent nawet nie jest w stanie przeczytac do sniadania. Mieszkalem we Francji w US a teraz w UK i mam dosyc, ze traktuje sie mnie naprawde gorzej jak Hindusa. Stereotyp Borata jest bardzo silny na swiecie. Czas to zmienic. Pokazac, ze mamy nowoczesny przemysl, dynamicznych ludzi, wspaniala historie, coraz nowoczesniejsze rolnictwo! Do cholery! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te Radek w akcji IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 14.03.10, 19:37 Zobaczcie sobie naszego ministra spraw zagranicznych w amerykanskiej telewizji: www.youtube.com/watch?v=W1dzStNq7jw Pierwszy raz od nie wiem kiedy, mlody, dynamiczny Polak, ma okazje pokazac przecietnemu zjadaczowi chleba w US, NASZ PUNKT WIDZENIA. Pokazuje, ze nie zyjemy w kielbasa-land, tylko potrafi zazartowac na koniec i opowiedziec o Dodzie ! To jest piekne. Mamy pretensje, ze nas swiat olewa, a sami za to odpowiadamy wybierajac niemowy, gosci bez jaj, ktorzy nie potrafia przypiac sobie mikrofonu, nie potrafia usmiechnac, nie potrafia powiedziec slowa od siebie po angielsku. Przywodcy Danii, Wloch, Norwegii biegle rozmawiaja w kuluarach, przy kieliszku i ubijaja biznesy. Ludzie, tak to dziala. Od tego wlasnie zalezy, zebysmy mieli kase, zebysmy nie musieli siedziec w Anglii zmywajac talerze, tylko byli doceniani i dostawali sie na interview na dobre stanowiska a potem wracali i zyli w coraz bogatszej ojczyznie. Od profesjonalistow. A nie od pseudo-patriotow, bufonow, pierdzacych w stolek w palacu prezydenckim, i opowiadajacych o historii starym dziadkom w parafii (zamiast w CNN calemu swiatu!). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: te Zacofaniec w akcji IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 14.03.10, 19:52 A tutaj przyklad jak nas reprezentuja obecni przywodcy narodu: www.youtube.com/watch?v=52Nbh1bdxiI A tutaj Borat jak mowi: Jak sie masz. i Dziekuje. i Mowi, ze jego kraj jest juz cywilizowanym krajem, po reformach. www.youtube.com/watch?v=bFe5GVIMWNA Zona Radka w akcji: www.youtube.com/watch?v=1UheSKCQGiA Odpowiedz Link Zgłoś
walgierz Re: Nowoczesna i Bogata Polska 14.03.10, 19:41 Gość portalu: tez Slowianin napisał(a): > > Mieszkalem we Francji w US a teraz w UK i mam dosyc, ze traktuje sie mnie > naprawde gorzej jak Hindusa. Stereotyp Borata jest bardzo silny na swiecie. Cza > s > to zmienic. Pokazac, ze mamy nowoczesny przemysl, dynamicznych ludzi, wspaniala > historie, coraz nowoczesniejsze rolnictwo! Do cholery! Bo tych drobnomieszczuchów i kupczyków trzeba traktować z góry po pańsku a nie prosić tych mieszańców o łaskę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez Zgadzam sie IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 14.03.10, 20:01 Oczywiscie masz racje, ja akurat pracuje dosc wysoko jako whitecollar, i postepuje profesjonalnie i podkreslam za kazdym razem, ze jestem z Polski. W zasadzie czuje sie lepszy od tych mieszczuchow przyzwyczajonych do wygodnego zycia na zachodzie i nie przywyklych do myslenia ani ciezkiej pracy. Wkurza mnie jednak, ze tak ciezko jest odkrecac wizerunek zacofanego kraju. Generalnie podejscie jest takie: jak to mozliwe, ze w tej Polsce macie zachodnie auta i telwizory, skoro: - mieliscie populiste Leppera za wicepremiera, - braci blizniakow, nie mowiacych po angielsku (przypominam ze przywodcy Indii, czy Pakistanu, Jordanii, Gruzji, krajow Afrykanskich mowia biegle w tym jezyku), - nie jestem fanem gejow osobiscie, natomiast mamy obraz w swiecie, jakby nic innego w Polsce nie bylo jak polowanie na gejow i lesbijki, - ze jestesmy zlodziejami itd. A tutaj piekny przyklad, posluchajcie jak minister spraw zagranicznych (!!) mowi a raczej duka bez sensu po angielsku, obok siedzi kolejny populista: www.youtube.com/watch?v=Vux4rjaafu8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aarft Re: Zgadzam sie IP: *.roam.ucl.ac.uk 14.03.10, 20:28 dobrze, ze te wszystkie wywiadu tutaj wstawiles, to naprawde ma znaczenie i zgadzam sie - Sikorski naprawde duzo zrobi dla wizerunku Polski. A co do obecnego wizerunku Polski na Zachodzie - jaki naród tacy politycy. my po prostu jesteśmy wciaż wiesniakami i pracujemy na zmywakach i niewielka grupa osob ktorym sie udalo za granica tego nie zmieni (bo wiekszosci sie nie udalo). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez Slowianin Re: Zgadzam sie IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 14.03.10, 20:48 Sam pracowalem fizycznie dorabiajac na studiach i doceniam ciezka prace ludzi. Bylo by lepiej, jakby wiecej Polakow nie bylo niesmialych i atakowalo wyzsze stanowiska w UK. Znam wielu, ktorzy pracuja pare lat fizycznie, ucza sie jezyka i potem pracuja w biurach - tam maja szanse zmieniac opinie o Polsce i Polakach. Co jest natomiast unikalne w naszym narodzie to narzekanie na wszystko. I zawisc. I moim zdaniem, to jest przyczyna dla ktorej w Polsce wybieralo sie przecietniakow, czy polanalfabetow jak Lepper, czy Kaczynski. Polacy zamiast myslec, ze Sikorski jest bogaty i swiatowy to ja mu zazdroszczce, lepiej by wszyscy mieli jakby pomysleli: Wybierzemy sobie najlepszych managerow (tak jak w ameryce), ktorzy sprawnie beda zarzadzac krajem i dzieki nim bedziemy wszyscy bogatsi. W zasadzie we wszystkich krajach postkomunistycznych: Slowacja, Bialorus, Ukraina, Rosja, Rumunia ludzie nie rozumieja do jakiej biedy doprowadzilo 50 lat komunizmu, chcieliby od razu miec (na jakiej zasadzie??) poziom Francji czy UK i z wlasnej frustracji (bo naprawde ciezko sie zyje od 1. do pierwszego) oskarza profesjonalistow a wybiera do wladzy ludzi bez jakiejkolwiek wiedzy jak Lepper czy Giertych. Ludzie na zachodzie np. w UK, chocby najbiedniejsi wiedza ze jak wybiora absolwentow Oxfordu czy Cambridge czy ENA w Paryzu to beda lepiej zarzadzani. W Polsce przez 50 lat nie nauczyli sie tego mechanizmu. Widza tylko przekrety i mysla, ze jak wybiora analfabete to zrobia na zlosc milionerom. Milionerzy bardzo dobrze sie mieli za czasow najwiekszych populistow. Natomiast najwiecej stracili wlasnie ich najbiedniejsi wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAAAAAAAAAAAAAAA te wasze dziennikarskie skróty myślowe..pełna wer. IP: *.warszawa.mm.pl 14.03.10, 22:10 Uważam, że ktoś, kto już jest jakoś znany na Zachodzie, z żoną Amerykanką, to by było coś, co byłoby wydarzeniem medialnym, politycznym, intelektualnym dla Europy, co by wzbudziło zaciekawienie naszym krajem, i co by oznaczało, że taki prezydent byłby zapraszany częściej niż obecny i do niego chcieliby przyjeżdżać i zobaczyć jak Polska wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAAAAAAAAAAAAAAAA Re: te wasze dziennikarskie skróty myślowe..pełna IP: *.warszawa.mm.pl 14.03.10, 22:11 chcą go naprawde ubić politycznie czy o co chodzi z tym dobieraniem skrótu tak aby wyłołać wrażenie że wypowiada się bufon albo narcyz ? Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat D o k l a d n i e!!! 14.03.10, 22:51 Kartofel albo wasaty Komorowski to ucielesnienie stereotypow o Polakach. Sikorski to inna liga, dlatego mam watpliwosci, czy mu sie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noelkabat Re: Jak dla mnie, mógłby rządzić i Żyd IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.03.10, 19:23 Zabijanie arabskich terrorystow to (narazie?) jeszcze nie zbrodnia przeciw ludzkosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ole Re: Jak dla mnie, mógłby rządzić i Żyd IP: 193.238.180.* 14.03.10, 21:17 Ale okradacie tych ciemnych Arabów. Levi i Netanyahu ścigają międzynarodowe trybunały. Odpowiedz Link Zgłoś
birkut44 Re: Glupszej kampanii jeszcze nie slyszalem ? 14.03.10, 18:11 Gość portalu: krk napisał(a): > pytanie czy wolimy goscia po oxfordzie ktory cos na swiecie zdobyl i jest > wyksztalcony w kierunku czy hrabiego harcerzyka po historii ktory juz sie > zasiedzial na rzadowych stolkach? Żadnego z nich!! są w Polsce jeszcze odpowiedni kandydaci!!! Sikorski niech ujawni i pokaże w internecie dyplom ukończenia konkretnie jakich studiów w Oxfordzie, z jakim tytułem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Re: Glupszej kampanii jeszcze nie slyszalem ? IP: *.static.vip-net.pl 14.03.10, 19:25 parę słów o podwójnym, polsko-brytyjskim obywatelstwie Sikorskiego oraz o jego żonie, Żydówce Anne Appelbaum, która nie zna języka polskiego. Pytanie ciśnie się na usta, że jeśliby Sikorski został prezydentem, to reprezentowałby interesy Anglików,Amerykanów, Żydów czy Polaków? A może interesy Polaków tylko wtedy, gdyby nie były one sprzeczne z interesami Anglików i Żydów? Pytanie na "rzeczy", a dla przypomnienia działania min. Finansów Rostowskiego, obywatela brytyjskiego, który w 2009r. z pieniędzy polskiego podatnika wydał 3 mld. EUR na interwencje walutowe, co tak ucieszyło kolesiów z londyńskiego city, że aż przyznali mu nagrodę. A teraz obiecana ściśle jawna tajemnica. J. Kaczyński ujawnił, że Sikorski nie jest agentem USA i to akurat jest prawda. W początku lat 90 tych ukazała się informacja, że Sikorski był agentem brytyjskim i udał się do okupowanego przez Ruskich Afganistanu pod przykrywką korespondenta wojennego. W pewnym momencie został ujęty przez Ruskich, którzy rzekomo "omyłkowo" go wypuścili, a przynajmniej Sikorski sam tak twierdził. Naturalne pytanie, co Ruscy otrzymali w zamian? Czy było to zobowiązanie do współpracy, czy wydanie innych agentów, a może te dwie sprawy równocześnie? Może nic nie było, cuda się zdarzają, ale jest to mało prawdopodobne. Mamy więc poważną plamę w życiorysie Sikorskiego, która dyskredytuje go, jako kandydata na prezydenta. Ostatnia w końcu sprawa, co to za kandydat kilku obywatelstw, gdy tak naprawdę nie ma 100% pewności, co do tego, jakiej nacji interesy będą miały dla niego pierwszeństwo? Kiedyś Polacy mieli swoich królów, ale nimi wzgardzili. Bardziej podobały się im różnego typu włóczędzy, więc zaczęli wybierać królów elekcyjnych obcych nacji, a przynajmniej z obcymi nacjami ożenionych. Ówczesna I Rzeczpospolita źle na tym wyszła, a uprawiana wówczas polityka miłości wobec obcych skończyła się katastrofą i rozbiorami. Sikorski pasuje, jak ulał do obrazu katastrofy I RP. To my Polacy zdecydujemy, czy zagłosujemy na człowieka, czy na dziurę w życiorysie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez To sie ku.y nie trzyma IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 14.03.10, 20:20 Co wypisujesz. Pracuje w City (i pierwszy raz czuc swiezy powiew nowoczesnosci z Polski, a moich kolegow nie musze juz namawiac, aby odwiedzili nasz piekny kraj, bo sami maja pozytywny obraz z amerykanskich i brytyjskich mediow!), ale Ty jak rozumiem wolalbys, aby ministrem finansow byla osoba, ktora nie potrafi dogadac sie po angielsku, nie jest w stanie reprezentowac nas w Davos, i jeszcze dotego zapozyczyla kraj, tak aby Polska jak inne kraje w UE byla w kryzysie?? Glosuj na Leppera, albo najlepiej na Lukashenke (to taki barwny przywodca na Bialorusi). A zona Radka mowi biegle po polsku, z lekko amerykanskim akcentem, poszukaj sobie wywiadu z Monika Olejnik na youtube. Ich dwaj synowie nosza typowo polskie imiona, Tadeusz i nie pamietam drugiego. Sa wychowywani na swiatowych polskich patriotow. Zobacz sobie jak Radek nas reprezentuje w Davos (obok ministra spraw zagranicznych UK, Szwecji a rozmowe prowadzi dziennikarz New York Times z nagroda Pulitzera): www.youtube.com/watch?v=3by02U8Zplo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomisławPaliblant Re: To sie ku.y nie trzyma IP: *.e-wro.net.pl 15.03.10, 00:04 Ten ostatni link bardzo dobry. Jak sobie wyobrażam któregoś z kaczyniaków na miejscu Sikorskiego... chyba bym się ze wstydu spalił :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki Re: Glupszej kampanii jeszcze nie slyszalem ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 18:52 Gość po Oxwordzie ??? - głupszy od gościa po zawodówce . Czy taki ma być prezydent , boję się że będzie nim Kaczyński . Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Zona Amerykanka zakorzeniona w Izraelu :) 14.03.10, 17:28 Twardo stoi na stanowisku zniszczenia narodu palestynskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zona Amerykanka zakorzeniona w Izraelu :) 14.03.10, 18:57 A na choooyy nam, Polakom, jakiś tam "naród palestyński"? Dlaczego mamy się nimi przejmować? Czy oni stawali w obronie Polski okupowanej przez Moskwę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franko Re: Zona Amerykanka zakorzeniona w Izraelu :) IP: *.chello.pl 14.03.10, 20:23 Ja tam mialem na studiach kolege Palestyńczyka. Bardzo miły człowiek. Przyjechał na medycyne do PL. Jakoś fajnie by było, gdyby w końcu mógł wrócić do swojego kraju i tam godnie pracować. Podobnie jak z Polską. Też zniknęła z mapy na kilka setek lat - fajnie, że Polacy mają swoj kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Zona Amerykanka zakorzeniona w Izraelu :) 14.03.10, 22:19 Miły był w Polsce, w środowisku sobie obcym. Jeśli dobrze zrozumiałem, to jednak pozostał w Europie. Żadnych podobieństw między dziejami Polski i terrorystów nie dostrzegam bo ich też i nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Jednego wybrali,zeby brat nie zostal premierem... 14.03.10, 17:28 Jak pokazala przyszlosc, niezbyt trafiony wybor;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prezydent z żoną Żydówką... proszę ścislej pi IP: *.chello.pl 14.03.10, 17:58 A to Ty pomalowałeś ten pomnik w Krakowie! Odpowiedz Link Zgłoś
daszek.fistaszek Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 16:58 Żeby był bardziej polski, a mniej się smarował wazeliną z ameryki? Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 17:02 No coz, moze wreszcie na cos sie zda przyjazn z US. Dotychczasowa przyjazn z Gruzja niewiele dala. Odpowiedz Link Zgłoś
daszek.fistaszek Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 17:33 bezzebnypirat napisał: > No coz, moze wreszcie na cos sie zda przyjazn z US. Dotychczasowa przyjazn z > Gruzja niewiele dala. Hamerykanom wchodzimy w dupę od niemal 20 lat i na razie wiz nie mamy, ale za to kupiliśmy latający złom LOL. A Gruzji w nic nie wchodzimy (choć pośrednio hamerykanom), ot taki epizod po złości ruskim. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 18:58 Złom to miało w swych arsenałach LWP Rokossowskiego, Spychalskiego i Jaruzelskiego. Ta "broń" nadawała się tylko do mordowania polskiej ludności cywilnej i na defilady. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 22:39 Dokladnie. O ile wiem te F16 nie sa wcale zle... Zaraz napiszecie cos o awaryjnosci. No coz... O ile wiem eskadra F16 spod Poznania wylatala w zeszlym roku wiecej godzin niz cale lotnictwo wojskowe Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 16:58 ....czego chciec wiecej od prezydenta? Rozumu, rozumu, rozumu..... Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 16:59 Tego jeszcze zaden po 89 nie mial, nie ma go tez jego kontrkandydat. Na tym polu Sikorski i tak calkiem niezle wypada, jakis taki ogarniety. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 18:59 Nie każdy wie, że Ignacy Mościcki, Prezydent RP w latach 1926-1939, miał szwajcarski paszport, który w odpowiedniej chwili wykorzystał. Podobnie jak Gabriel Narutowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
walgierz Re: Ma 100% racji i zgnie jak Narutowicz;) 14.03.10, 19:35 zigzaur napisał: > Nie każdy wie, że Ignacy Mościcki, Prezydent RP w latach 1926-1939, miał > szwajcarski paszport, który w odpowiedniej chwili wykorzystał. > Podobnie jak Gabriel Narutowicz. > ...wiesz jak zginął Narutowicz i jak skończyła II RP pod rządami Mościckiego, komu właściwe źle życzysz;) Trzeba zmienić konstytucję tak by tylko żonaty z rodowitą Polką mógł zostać prezydentem czy premierem bo tak to nam jakichś agentów wpływu zainstalują;( Supermocarstwo Iranu Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ma 100% racji i zgnie jak Narutowicz;) 14.03.10, 22:21 Ale czy oba zdarzenia miały coś wspólnego z paszportami?????????????? Gabriel Narutowicz został zamordowany przez ówczesne mohery. Był obiektem nienawiści, ponieważ na niego głosowały mniejszości narodowe i ludowcy. Ignacy Mościcki, mocą przysługujących Mu praw, mianował swym następcą inną osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez Slowianin Do zigzaura IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 14.03.10, 20:26 Ja odnosze wrazenie, ze od czasow Paderewskiego, nie bylo drugiej takiej osoby jak Sikorski, ktora miala by tyle wplywow zagranica, w szczegolnosci w US. I mogla tak bardzo zmienic obraz Polski. Ten gosc jak dla mnie jest najlepsza reklama jaka mozemy miec od czasow II wojny swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Do zigzaura 14.03.10, 22:23 Rozumiem, że masz na myśli Radosława. Ogólnie oceniam go pozytywnie. Starcie z Komorowskim to normalna walka o partyjną nominację, podobnie jak to się robi w USA. Można ewentualnie wymienić Zbigniewa Brzezińskiego. Lech Wałęsa też był olbrzymią reklamą ale prezydenturę miał marną. Głównie z powodu dwóch kancelistów. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr czyste kpiny 14.03.10, 17:04 > Naprawde ciezko o lepszego kandydata na to stanowisko. Oxford, jezyk, obycie, > odpowiednia zona... czego chciec wiecej od prezydenta? wiesz czego? żeby miał w głowie więcej niż fałsz i rzekomy Oxford, a w cv więcej niż lizanie dupy Murdocha i Cheneya. Języka...to niech się najpierw nauczy polskiego. Bo słabo mu idzie, kiedy dziękuje "młodym demokratĄ" za wsparcie. Wysyłanie mięsa armatniego na wojnę Izraela i neokonów z Iranem NIE jest rolą POLSKIEGO PREZYDENTA! Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: czyste kpiny 14.03.10, 17:19 No coz, jestem realista. Powiedzmy, ze jest wybor miedzy Lechem K., Bronkiem K. i Sikorskim. Lech i Bronek wygladaja mocno jak oderwani od pluga. Zdolnosci jezykowe Lecha sa ponizej jakichkolwiek oczekiwan (zarowno odnosnie jezyka polskiego jak i jakiegokolwiek obcego). Wysylania wojsk na nienasze wojny nie przerwie ani Lech, ani Bronek, ani Radek... Oto kolejne powody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: czyste kpiny IP: *.static.vip-net.pl 14.03.10, 19:27 parę słów o podwójnym, polsko-brytyjskim obywatelstwie Sikorskiego oraz o jego żonie, Żydówce Anne Appelbaum, która nie zna języka polskiego. Pytanie ciśnie się na usta, że jeśliby Sikorski został prezydentem, to reprezentowałby interesy Anglików,Amerykanów, Żydów czy Polaków? A może interesy Polaków tylko wtedy, gdyby nie były one sprzeczne z interesami Anglików i Żydów? Pytanie na "rzeczy", a dla przypomnienia działania min. Finansów Rostowskiego, obywatela brytyjskiego, który w 2009r. z pieniędzy polskiego podatnika wydał 3 mld. EUR na interwencje walutowe, co tak ucieszyło kolesiów z londyńskiego city, że aż przyznali mu nagrodę. A teraz obiecana ściśle jawna tajemnica. J. Kaczyński ujawnił, że Sikorski nie jest agentem USA i to akurat jest prawda. W początku lat 90 tych ukazała się informacja, że Sikorski był agentem brytyjskim i udał się do okupowanego przez Ruskich Afganistanu pod przykrywką korespondenta wojennego. W pewnym momencie został ujęty przez Ruskich, którzy rzekomo "omyłkowo" go wypuścili, a przynajmniej Sikorski sam tak twierdził. Naturalne pytanie, co Ruscy otrzymali w zamian? Czy było to zobowiązanie do współpracy, czy wydanie innych agentów, a może te dwie sprawy równocześnie? Może nic nie było, cuda się zdarzają, ale jest to mało prawdopodobne. Mamy więc poważną plamę w życiorysie Sikorskiego, która dyskredytuje go, jako kandydata na prezydenta. Ostatnia w końcu sprawa, co to za kandydat kilku obywatelstw, gdy tak naprawdę nie ma 100% pewności, co do tego, jakiej nacji interesy będą miały dla niego pierwszeństwo? Kiedyś Polacy mieli swoich królów, ale nimi wzgardzili. Bardziej podobały się im różnego typu włóczędzy, więc zaczęli wybierać królów elekcyjnych obcych nacji, a przynajmniej z obcymi nacjami ożenionych. Ówczesna I Rzeczpospolita źle na tym wyszła, a uprawiana wówczas polityka miłości wobec obcych skończyła się katastrofą i rozbiorami. Sikorski pasuje, jak ulał do obrazu katastrofy I RP. To my Polacy zdecydujemy, czy zagłosujemy na człowieka, czy na dziurę w życiorysie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aarft Applebaum mowi po polsku IP: *.roam.ucl.ac.uk 14.03.10, 20:35 Applebaum mowi po polsku www.youtube.com/watch?v=BoQvmU3Kvq4 Odpowiedz Link Zgłoś
arstxx Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 17:06 bezzebnypirat napisał: > To kilka powodow mojego poparcia. Gdybyś był tak miły i nie afiszował się ze swoją przynależnością partyjną, to naprawdę byłoby bardzo fajnie. Skąd to moje założenie? Ano stąd, że pan Sikorski póki co jest jedynie uczestnikiem prywatnej, partyjnej gierki (no i ministrem rządu RP, co jest przez niego samego zapominane), toteż jego przytoczona w artykule wypowiedź skierowana jest do członków PO, którzy dadzą wyraz swemu poparciu lub jego braku, w partyjnym plebiscycie. Ani pan Sikorski, ani pan Komorowski nie są obecnie kandydatami na prezydenta RP. Gdy któryś z nich takowym zostanie - wtedy będzie można dyskutować. > Naprawde ciezko o lepszego kandydata na to stanowisko. Oxford, > jezyk, obycie, Podobno przecież to takie symboliczne, nic nie znaczące stanowisko - tak sam przywódca Tusk uznał. Po co więc wysilać się w tej materii? > odpowiednia zona... Pozwolę sobie tego nie skomentować. Wszak myślałem, że czasy, gdy w pewnych sferach kojarzono ze sobą "odpowiednich" ludzi w kontekście małżeństwa, dawno już minęły... Widać niektórzy wciąż tam tkwią. > czego chciec wiecej od prezydenta? Pokory! Bo z tego co czytam, jawi mi się ktoś o skłonnościach co najmniej narcystycznych, jeśli nie megalomańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 17:17 > Gdybyś był tak miły i nie afiszował się ze swoją przynależnością partyjną, to > naprawdę byłoby bardzo fajnie. Moge popierac go nie bedac w PO;-) > Gdy któryś z nich takowym zostanie - wtedy będzie można dyskutować. Mozna dyskutowac juz teraz, wszak kazdy tutaj zdradza swoje preferencje. Ty - jako jego przeciwnik, ja - jako zwolennik. > Podobno przecież to takie symboliczne, nic nie znaczące stanowisko - tak sam > przywódca Tusk uznał. Po co więc wysilać się w tej materii? Dokladnie tak i wlasnie ta cala symbolika jest tutaj jego mocna strona. Wyksztalcony na zachodzie na jednej z lepszych uczelni na swiecie, dosc mlody, dosc 'swiatowy', dosc 'obyty' na swiecie. Idealny kandydat na prezydenta panstwa, ktore chce zmienic swoj wizerunek na swiecie. Lech K. raczej w tym nie pomaga... > Pozwolę sobie tego nie skomentować. > Wszak myślałem, że czasy, gdy w pewnych sferach kojarzono ze sobą "odpowiednich > " > ludzi w kontekście małżeństwa, dawno już minęły... > Widać niektórzy wciąż tam tkwią. Poniekad wlasnie to skomentowales. Otoz zona jest tutaj kolejnym symbolem, jakiego wlasnie potrzbuje Polska. Zamykamy temat polskiego antysemityzmu, ktory wciaz jest dosc zywy. Przestajemy wreszcie wygladac jak skansen, gdzie kazda kobieta to matka polka. Akurat w dziedzinie stereotypow o Polakach i Polsce mam spore rozeznanie;-) > Pokory! > Bo z tego co czytam, jawi mi się ktoś o skłonnościach co najmniej > narcystycznych, jeśli nie megalomańskich. Pokore to mial chyba wylacznie Jaruzelski i tez w ograniczonym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
arstxx Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 17:39 bezzebnypirat napisał: > Moge popierac go nie bedac w PO;-) Istotnie. Ale na tym etapie popierasz uczestnika wewnątrzpartyjnej gierki, co jako nie-członka-PO teoretycznie nie powinno cię obchodzić. No ewentualnie, jeśli jesteś tzw. sympatykiem tej partii albo uległeś prowadzonej przez prywatne media wielkiej informującej o tychże "prawyborach" jako o niezwykłej wagi wydarzeniu w Polsce. No i oczywiście - możesz też wyrażać swoje "poparcie in spe" - nikt ci tego nie broni. > Mozna dyskutowac juz teraz, wszak kazdy tutaj zdradza swoje > preferencje. Ty - > jako jego przeciwnik, ja - jako zwolennik. Nie. Ja nie jestem żadnym przeciwnikiem ani zwolennikiem. Może uznasz to za ograniczenie mentalne, ale w pewnych kwestiach wolę patrzeć na "tu i teraz", a nie na odległą przyszłość (czyli ewentualną nominację tego pana na kandydata i co za tym idzie - samą jego kandydaturę). I to jest jedna z takich kwestii. A tu i teraz, przypomnijmy, pan Sikorski jest tylko i aż członkiem Rady Ministrów RP odpowiedzialnym za sprawy zagraniczne. I to mnie, jako obywatela i potencjalnego wyborcę, interesuje. > Dokladnie tak i wlasnie ta cala symbolika jest tutaj jego mocna > strona. (...) Jak już napisano w innych postach: sama osoba nic nie zmieni dopóty, dopóki Polska będzie państwem, nazwijmy to po imieniu, nierównorzędnym gospodarczo względem innych państw. Czy postać pana Sikorskiego sprawi, że nasza gospodarka ruszy do przodu? > Poniekad wlasnie to skomentowales. Otoz zona jest tutaj kolejnym > symbolem, > jakiego wlasnie potrzbuje Polska. Zamykamy temat polskiego > antysemityzmu, ktory wciaz jest dosc zywy. Podobnie jak rasizm, homofobia, wszelkie przejawy ksenofobii itd. - czym to się różni? Idąc tym tokiem, nieco koloryzując, można uznać, że kolejnym prezydentem powinien być czarnoskóry gej urodzony w Rosji albo w Niemczech. Poza tym, skoro twierdzisz, że antysemityzm jest w Polsce żywy, to sam sobie odpowiadasz na pytanie "czy Sikorski zostanie wybrany ze względu na żonę?". > Przestajemy wreszcie wygladac jak skansen, gdzie kazda > kobieta to matka polka. Tak, bo amerykańska żona prezydenta sprawi, że nagle wszystkie Polki zechcą być jak ona... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 19:00 Przynajmniej Doktor Rydzdzels nie ośmieli się nazwać żony Radosława Sikorskiego "czarownicą". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez Slowianin Do artxx IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 14.03.10, 20:37 Pokory?? Czlowieku uwazasz, ze prezydent Polski ma byc przede wszystkim pokorny??? I moze jeszcze ma miec niesmialy usmiech zza obfitych wasow? To ma byc k..a twardziel z jajami, agresywny i wyszczekany aby zagranica nas reprezentowal i nie dal sie zjesc. A amerykanskie, czy niemieckie czy rosyjskie media sa agresywne i nie glaszcza po glowce. a do goscia, ktory pisal tutaj o historii i upadku Rzeczpospolitej, przewaznie bylo to wynikiem, slabosci przywodcow, braku profesjonalizmu, rozpasania sarmackiej szlachty, chlopow, ktorym wszystko jedno bylo komu sluza i szlachcie, ktora tez sie chciala tylko nachapac. Czy ktos w polskiej prasie w ogole zadaje pytanie o rozliczenie ekipy Leppera-Kaczynskiego-Giertycha co zrobili z Polska?? Publikowanie listy wlasnych agentow w internecie!? Strzaly z bronii palnej w ministerstwie rolnictwa za Leppera? Gwalty, nawet jezeli te dzialaczki samoobrony, same chetnie sie puszczaly? Co to byla za obora, wstyd na swiecie i przede wszystkim ile realnych pieniedzy na tym wszyscy stracilismy!!! Kto zyskal? 40-letni schorowani panowie pijacy winko za nasze podatki pod sklepem. Czy jak idziecie do lekarza, to jest wam wszystko jedno czy to szaman czy chirurg wyksztalcony na Oxfordzie?? Czy dacie sie mu pokroic, dlatego ze ma wasy jak dziadek Bronek i godnie wyglada jako chirurg?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kok Re: Ma 100% racji. IP: 83.2.108.* 14.03.10, 17:16 Po pierwsze sam wizerunku naszego kraju nie zmieni. Dopóki będziemy biednym krajem i tak wszyscy będą nas mieli w głębokim poważaniu, bo światem żądzą pieniądze. Gospodarka jest najważniejsza, a my mamy jedno z najniższych PKB w Europie. Wyciąganie argumentu o żydowskim pochodzeniu jego żony jest jakieś nienormalne. Jedna jaskółka wiosny nie czyni.Poza tym można będzie zażartować, że nie jest antysemitom, ale za to rasistą opowiadającym kawały o Obamie, jego dziadku i polskich misjonarzach:/ Oxford? Języki obce? Odpowiednia żona? No cóż, wiele osób na świecie skończyło Oksford, ale to nie znaczy, że to już powinno być argumentem za tym żeby został prezydentem!Co do języków obcych to wiem, że zna angielski, a czy jeszcze jakiś to nie wiem, może ruski? Co do żony to trochę głupio mi to pisać, bo to wykształcona i mądra kobieta, ale prawda jest taka, że żony prezydentów ocenia się z perspektywy ich wyglądu, a nie urody, bo tej niestety jej brakuje (nie ubliżając). Carlę Bruni chwalą nie za inteligencje, a za wygląd:( A poza tym nie chcę, żeby prezydentem mojego kraju był karierowicz używający języka nizin społecznych (np. o zarzynaniu watahy) Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 17:25 > Po pierwsze sam wizerunku naszego kraju nie zmieni. Dopóki będziemy biednym > krajem i tak wszyscy będą nas mieli w głębokim poważaniu, bo światem żądzą > pieniądze. Gospodarka jest najważniejsza, a my mamy jedno z najniższych PKB w > Europie. Owszem. Ale z trzech obecnych najpowazniejszych kandydatow Sikorski bedzie najlepszy jesli chodzi o sprawy wizerunkowe. PKB nie urosnie z dnia na dzien, co nie znaczy, ze niewarto miec odpowiedniego prezydenta. > Wyciąganie argumentu o żydowskim pochodzeniu jego żony jest jakieś nienormalne. > Jedna jaskółka wiosny nie czyni.Poza tym można będzie zażartować, że nie jest > antysemitom, ale za to rasistą opowiadającym kawały o Obamie, jego dziadku i > polskich misjonarzach:/ Ale ciezko mowic o narodzie antysemitow, skoro wybrali prezydenta, ktorego zona jest Zydowka, nieprawdaz? A polski antysemityzm to temat bardzo popularny. > Oxford? Języki obce? Odpowiednia żona? No cóż, wiele osób na świecie skończyło > Oksford, ale to nie znaczy, że to już powinno być argumentem za tym żeby został > prezydentem!Co do języków obcych to wiem, że zna angielski, a czy jeszcze jakiś > to nie wiem, może ruski? Jeden z wielu przemawiajacych za nim. Studiujac tam obracasz sie w pewnym specyficznym srodowisku, nabierasz pewnych zachowan itp. Prezydenci w USA prawie zawsze pochodza ze szkol Ivy L., Sikorski jest temu najblizszy. > A poza tym nie chcę, żeby prezydentem mojego kraju był karierowicz używający > języka nizin społecznych (np. o zarzynaniu watahy) Fakt, ale kolejnego uzywajacego atrybutu nizin spolecznych nie chce (wasaty KOmorowski). Kolega prezydent 'spieprzaj dziadu' tez niewiele lepszy... Znowu - z trzech najpowazniejszych kandydatow, tylko Sikorski mi pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samson Re: Ma 100% racji. IP: *.dsl.bell.ca 14.03.10, 17:47 Cos ty sie chlopie uparl na to ze Sikorski i jego zydowska zona poprawia wizerunek Polski na zachodzie. Mieszkam na tym zachodzie 22 lata i wiem jedno, ze jest to pobozne zyczenie. Piszesz ze nie beda mogli nas przedstawiac jako antysemitow bo prezydentowa bedzie zydowka. Znowu blad. Pamietaj ze mielismy prezydenta Kwasniewskiego ktory jest zydem i czy to cos zmienilo? Zydzi w szkalowaniu Polski i Polakow maja swoj cel (wyciagniecie pieniedzy od Polski) i nic tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ambasada Prusakow Re: Ma 100% racji. IP: *.dip.t-dialin.net 14.03.10, 19:58 Kwasniewski w swietle prawa nie jest Zydem gdyz Zydzi jako jeden z nilicznych narodow swiata a byc moze jako jedyny uznaja stara rzymska zasade prawa, ze matka jest zawsze pewna ( wiadomo kto dziecko urodzil choc zawsze jest watpliwe kto jest jego biologicznym ojcem) i stad narodowosc zydowska dziedziczy sie po matce a matka Kwasniewskiego Zydowka nie byla. Co do wyciagania jakichs pieniedzy to wcale nie o to tu idzie gdyz i bez takich zabiegow pieniadze mozna wyciagnac jesli tak stanowi prawo na ktore spadkowbiercy wlascicielow beda mogli sie powolac a prawo wlasnosci nie ulega przedawnieniu i jest swiete a wiec jak Polska cos komus winna to bedzie bez zadnej laski placic gdyz jest w instytucjach unijnych i musi szanowac prawa swiata a swiat bedzie w stanie Polske do takiego szacunku przymusic. To nie czasy komuny gdy Polska mgla ignorowac prawa swiatowe i to bezkarnie. Opinia o polskim antysemityzmie bierze sie z nagiej prawdy gdyz tego nie da sie ukryc a jest to pochodna ciemnogrodu, ktoremu kazdy ksiadz z dziecinna latwowscia wmowi, ze Zydzi zamordowali Chrystusa-Boga a wiec nie zasluguja na to aby ich lubic gdyz Polacy bardzo kochaja Chrystusa. Jesli juz to polski antysemityzm jest najbardziej na reke Niemcom gdyz zdejmuje z nich odium wrogosci pokazujac jeszcze wiekszych antysemitow a Niemcy to dzis przyjmuja Zydow do siebie i daja im obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aarft Re: Ma 100% racji. IP: *.roam.ucl.ac.uk 14.03.10, 20:40 co do antysemityzmu polaków... nie wierzyłem, że jest aż tak źle, ale jak teraz czytam komentarze w tym watku, to chyba jednak musze spasowac - wsrod Polakow jest wielu antysemitow. Jedyna dobra rzecz jest taka, ze to rowniez sa debile skonczone, bo jak mozna byc antysemita w Polsce w ktorej zydow nie ma to ja tego nie rozumiem. jakie to jest wkurzajace. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 17:55 bezzebnypirat napisał: > To kilka powodow mojego poparcia. Kompletna zmiana wizerunku naszego kraju, Ze niby on sie mniej przed USA plaszczy? No bez jaj Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 19:04 bezzebnypirat napisał: > > Naprawde ciezko o lepszego kandydata na to stanowisko. Oxford, jezyk, obycie, odpowiednia zona... czego chciec wiecej od prezydenta? 1. Czy on jest profesorem z Oxfordu? 2. Jego zona jest wg ciebie "odpowiednia". Odpowiednia do czego, ew. dla kogo? Ogolnie to, Bolek, pojechales niezle, gratuluje humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Re: Ma 100% racji. 14.03.10, 22:47 > 1. Czy on jest profesorem z Oxfordu? Nie. Absolwentem. Przynajmniej nie byl piewca marksizmu w swoich pracach;-) > 2. Jego zona jest wg ciebie "odpowiednia". Odpowiednia do czego, ew. > dla kogo? Do piastowania funkcji pierwszej damy naszego mlodego panstwa. Odnoszaca sukcesy zawodowe, potrafiaca sie zachowac, obyta etc. Do tego kumata;-) Reszte powodow napisalem juz wczesniej. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Prezydent z żoną amerykanska Zydowka..... 14.03.10, 16:55 .....ma poparcie Abrahama..... Odpowiedz Link Zgłoś
makova_panenka Ale ma rację. 14.03.10, 16:55 Ludzie za granicą przez osobę prezydenta wyobrażają sobie, że tak wyglądają Polacy. Co sobie pomyślą widząc Kaczyńskiego? Albo szlachetkę Komorowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Ale ma rację. 14.03.10, 16:59 No ale jak będzie to tak dzieccinie nagłasniane "popatrzcie żona Amerykanka!" to niestety efekt będzie odwrotny. Nie ma powodu by w ogóle poruszać narodowość żony jakiegokolwiek prezydenta poważnego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
gazec.i.arz Re: Ale ma rację. 14.03.10, 17:00 makova_panenka napisała: > Ludzie za granicą przez osobę prezydenta wyobrażają sobie, że tak wyglądają > Polacy. Co sobie pomyślą widząc Kaczyńskiego? Albo szlachetkę Komorowskiego? To już problem "ludzi za granicą". Bądźmy ponad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zhameryki powinien byc zdysklasyfikowany IP: *.static-ip.telepacific.net 14.03.10, 17:05 juz w przedbiegach, conflict of interest juz i tak jestezmy na pasku jankesow, a bylibysm jeszcze bardziej, a takze na pasku izraela, gdzie jest suwerennosc?? W kazdym innym kraju nawet nie bylby liczony jako kandydat A moze zrobimy prezydentem naczelnego rabina w polsce, bedzie jeszcze lepiej?? Szybciej nas okradna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mietek Re: Ale ma rację. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.10, 17:28 no to radzę abyś sie nie pokazywała za granicą Odpowiedz Link Zgłoś
daszek.fistaszek Panie Sikorski WSTYD! 14.03.10, 16:56 Ja osobiście nie widzę pana Sikorskiego jako prezydenta, dlaczego? Ano dla tego, że po pierwsze, jestem przeciwnikiem włażenia w dupę amerykanom, którzy traktują nas jak II kategorię europejczyków, po drugie jako obywatel polski chcę na prezydenta i prezydentową rodowitych POLAKÓW. I dla tego będę głosował na Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mic132 Re: Panie Sikorski WSTYD! 14.03.10, 16:58 daszek.fistaszek napisał: > Ja osobiście nie widzę pana Sikorskiego jako prezydenta, dlaczego? > Ano dla tego, że po pierwsze, jestem przeciwnikiem włażenia w dupę > amerykanom, którzy traktują nas jak II kategorię europejczyków, > po drugie jako obywatel polski chcę na prezydenta i prezydentową rodowitych > POLAKÓW. > > I dla tego będę głosował na Komorowskiego. I właśnie za to go lubię! Bo niczym jugosłowiański partyzant umie zrobić ze swoich wad- zalety! Odpowiedz Link Zgłoś
daszek.fistaszek Re: Panie Sikorski WSTYD! 14.03.10, 17:35 eeee... jakie zalety, jakoś nie zauważyłem... aaa, bo zna amerykański? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Panie Sikorski WSTYD! IP: *.client.mchsi.com 14.03.10, 17:00 Rzecz w tym ze oni wszyscy wlaza usakom w dupe.niewazne czy to lewica prawica czy **** wie co. Odpowiedz Link Zgłoś
salci_rozencwajgowa Kolejny Zyd na prezydenta. 14.03.10, 17:12 daszek.fistaszek napisał: jako obywatel polski chcę na prezydenta i prezydentową rodowitych POLAKÓW I dla tego będę głosował na Komorowskiego. '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Komorowski tez jest Zydem. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Radsik - "wydarzenie intelektualne Europy" ! ;DDD 14.03.10, 16:57 Ten fałszywy buc tak na serio czy sobie jaja robi z frajerów? On chyba uwierzył, że sługusowanie neokonom i moherom uczyniło z niego Einsteina. Odpowiedz Link Zgłoś
kinlej Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to było... 14.03.10, 17:00 Jak wystartuje Komorowski to witaj druga kadencjo mlaskacza. Ciemny lud będzie wolał głosować na tego kogo zna (nieistotne z jakiej strony) niż bezbarwnego towarzysza, który nawet nazywa się nijako. Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to było... 14.03.10, 17:02 Kandydat nr Jeden, T-shirta tył Już się czuje pawiem ponad tłuszczą, ponad prawem, Już zapala żyrandole, już zapala kandelabry, Ładny mężczyzna i ładnie rusza głową, Ładne wąsy i kołnierzyk koszuli, Nie zna języków, zostanie pałacowym woźnym ? Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Kandydat nr Dwa, T-shirta przód 14.03.10, 17:04 Już się czuje pawiem, ponad tłuszczą, ponad prawem, Już zapala żyrandole, już zapala kandelabry, Ładny mężczyzna i ładnie rusza głową, Ładne włosy i kołnierzyk koszuli i języki dwa, Kandyduje na pałacowego portiera ?. Jak zeznał w TV, praktykę ma. Odpowiedz Link Zgłoś
polska_can Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to było... 14.03.10, 17:04 To facet bez j.j, doba o swoje interesy a nie panstwa. Sikorski nawet nie potrafi zadbac o interesy polakow za granica. Podczas jego funkcji jako MSZ w dalszyc ciage przesladuja polakow a on jak panienka tanczy jak zagraja. Polska potrzebuje faceta z jajami. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to by 14.03.10, 19:03 Gdzie niby prześladują Polaków za granicą? Znam tylko jeden przypadek: napad na pracowników polskiej ambasady w moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
axermann Radziu a coś ty w tej swojej 14.03.10, 17:05 appelbaum widział-bo z geby jak u kunia, ani dupy ani cycków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Re: Radziu a coś ty w tej swojej IP: *.smgr.pl 14.03.10, 17:29 axermann, ty jesteś zwykły cham! Ani kultury, ani inteligencji, tylko ta bezsensowna zawiść i zazdrość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axermann Re: Radziu a coś ty w tej swojej IP: *.autocom.pl 14.03.10, 17:52 Tu tylko współczuć! żadna zawiśc bo i nie ma czego zazdrościć.Co ten chłop w niej widział to nie wiem, chyba rzczywiście wazelinarz i koniunkturalista zniego. Wiedział w jaką rodzinke sie wkręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aarft Re: Radziu a coś ty w tej swojej IP: *.roam.ucl.ac.uk 14.03.10, 20:49 jesteś chamem - takim zwykłem wieśniakiem, gdzies tam w pipidówie, w swojej zagrodzie siedzisz i piszesz takie rzeczy. w głowie masz niewiele, bo tylko analfabeta i nieudacznik myśli twoimi kategoriami. nikogo nie obchodzi co Ciebie kreci, bo jestes grafoman i zamiast rozumu masz śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipia Re: Radziu a coś ty w tej swojej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.11, 15:34 facet sie boi internautow i grozi im sadem nie chce takiego prezydenta gdzie nie ma wolnosci słowa tylko cenzura Odpowiedz Link Zgłoś
ashruc Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to było... 14.03.10, 17:06 dla mnie zona amerykanka jest argumentem przeciw...... Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Frasyniuk dobrze go podsumował w Kropce nad i 14.03.10, 17:07 A wielopaszportowca-buca aż skręcała wówczas nienawiść, a silił się na fałszywe grymasy słodyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Sikorski: Prezydent z żoną Żydówką,to jest to 14.03.10, 17:08 Z Amerykanką? to niewiele znaczy.. Ale z ŻYDÓWKĄ? PEWNIE LEPIEJ BY SOBIE RADZIŁA Z AMERYKĄŃSKIMI i Żydowskimi mediami niż całe nasze MSZ razem wzięte Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Przestancie juz lobbowac 14.03.10, 17:08 za tym dryblasem -maminsynkiem! Ja rozumiem ze macie w tym interes ale Polacy akurat nie. On sie juz wystarczajaco skompromitowal jako minister SZ wlaczajac swoj resort i siebie jako ministra do obrony Lieblinga-Polanskiego. Gdyby on zostal prezydentem to Polacy daliby dowod swojej totalnej glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr To może Langley i Mossad wskażą - po co wybory? 14.03.10, 17:11 PO co zawracać sobie głowę wyborami? Ten wybrany ma zapewnić polskie mięso armatnie na wojnę neokonów i Izraela z Iranem (tyle na zewnątrz) i pełną uległość wobec klechów i korporacji (tyle do wewnątrz) - któż lepiej wykona te cele niż Radsik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to by IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.10, 17:14 Bufon - to bardzo delikatnie powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
abc136 Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to było... 14.03.10, 17:17 W Izraelu juz sie ciesza,znowu Polska bedzie "nasza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to by IP: *.chello.pl 14.03.10, 17:21 Hmm powaznie.... a ja myslalem ze sie cieszyli w 2005 i przedtem w 1995. Powiedz mi ile razy Kaczyński zasuwal do Izraela zeby w jarmulce na glowie skladac raporty swoim braciom jesli nie w wierze to przynajmniej w pochodzeniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
abc136 Re: Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to by 14.03.10, 17:35 Gość portalu: Mike napisał(a): > Hmm powaznie.... a ja myslalem ze sie cieszyli w 2005 i przedtem w 1995. Powied > z mi ile razy Kaczyński zasuwal do Izraela zeby w jarmulce na glowie skladac ra > porty swoim braciom jesli nie w wierze to przynajmniej w pochodzeniu?? To wszystko prawda,zaczynam lubic Moczara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolakzUSA Sikorski: Prezydent telenowelowy IP: *.Stanford.EDU 14.03.10, 17:20 sikorski uosabia wszystko to, czego prezydent mieć nie powinien: brak życiowej mądrości; brak osiągnięć (poza spektakularną przegraną w wyborach na szefa NATO); brak skrupułów i jakiegokolwiek systemu wartości; olbrzymie aspiracje i kompletny brak pokory; przekonanie, że znajomość jednego języka obcego powali polaków i cały świat na kolana. czy gość, który plecie, co mu ślina przyniesie na język (o rozbieraniu pałacu kultury, dożynaniu watach, itd.) może być głową państwa? warto pamiętać, że sikorski został wytrenowany za amerykańskie pieniądze przez tamtejszych konserwatystów, którzy stanowili intelektualne zaplecze george'a w. busha. został ożeniony z panią applebaum - kobietą mądrą, niezależną, docenioną za działania na rzecz społeczności żydowskiej. pytanie więc, na ile będzie w stanie kierować się interesem polski, a na ile interesem środowisk, które go stworzyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: Sikorski: Prezydent telenowelowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.03.10, 17:36 nic dodać nic ująć jedynie to ,że on bardzo chce -jak każdy megaloman i karierowicz, Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b Radek na starcie już spalony. 14.03.10, 17:21 Sikorski na samym starcie do prawyborów został skazany na przegraną.Nie ma klimatu w RP by Pierwsza Dama była obcej nacji i do tego jeszcze żydówką.Godząc się na taki start popełnił samobójstwo a Tusk osiągnął jedno ,zneutralizował Sikorskiego na wsze czasy.Po przegranej nie pozostaje mu nic innego jak złożyć dymisję i wyjechać do Israela.Szalom Radek na wsze czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
labadine Sikorski-spadochroniarz PIS-u 14.03.10, 17:27 -jak moze PO wystawiac kandydata ktory zdradzil PIS -czy w PO nie ma lepszych i zasluzonych dzialaczy aby zbierac co leci -ile Sikorski ma paszportow Polska chyba jest warta innego czlowieka na prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
jes-ter Tak jak na początku po ogłoszeniu 14.03.10, 17:22 kandydatów w prawyborach Platformy byłem za Sikorskim (mimo jego wielu nieodpowiedzialnych zachowań i wypowiedzi w przeszłości) tak od rozpoczęcia kampanii z każdą swoją wypowiedzią tylko pogarsza swoją sytuację. Myślę, że już na samym wstępie wypowiedziami o obecnym prezydencie pogrzebał swoje szanse. Co prawda to wewnętrzne wybory partii a nie wybory powszechne, ale mimo to Polacy nie są jeszcze przygotowani na taki styl prowadzenia kampanii. Jakieś osobiste, nie merytoryczne wycieczki pod adresem kontrkandydatów, czy też argumenty w stylu: żona Amerykanka też nie przekonują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aysy Re: Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to by IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 17:26 ten bufon był w rządzie PIS!zaraził się bufonadą od kaczyńskich,gosiewskiego,marcinkiewicza,ziobry,wassermanna Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Re: Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to by 14.03.10, 17:32 a gdzie teraz jest ??/ w PELO HA HA HA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek szykujcie mycki! w GW będą za darmo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 17:34 do Izraela z nią tylko Kaczynski!!!!!!!!!! Polak, Patriota, Porządny Człowiek Pani Kaczynska Pierwsza Damą - Polka, wykształcona, zna obce języki POlacy opamietajcie się!!!!!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
kazbor Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to było... 14.03.10, 17:30 Dziwie sie ze w Polsce osoba majaca obywatelstwa innych krajow moze pelnic tak wysokie funkcje publiczne.Zawsze odnosze to do USA Prezydentem w USA moze byc tylko osoba urodzona w USA .Nie do pomyslenia byloby aby byl to ktos z innymi obywatelstwami. Co z najwazniejszymi tajemnicami kraju? Czyje interesy bedzie reprezentowac prezydent? Ktos znany juz na zachodzie i mieszkajacy tam poprzednio bedzie reprezentowal interesy tych dzieki ktorym tam byl pomagali mu a teraz chca gratyfikacji.A jest jeszcze wiele spraw na ktore Polska nie chce sie zgodzic. To nie jest zadna zaleta.Moim zdanie osoby przebywajace poza Polska nie znaja rzeczywistosci polskiej.Ta jest inna niz podaja media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolz Re: Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to by IP: *.ip.jarsat.pl 14.03.10, 19:29 Sikorski ma tylko i wyłącznie obywatelstwo Polski. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mat-tab Re: Sikorski: Prezydent z żoną Amerykanką - to by 15.03.10, 12:25 Bo zmuszono go do rezygnacji z OBYWATELSTWA brytyjskiego, kiedy został wiceministrem ON. w aMERYCE JEGO OPARCIEM SĄ NEOKONSERWATYŚCI, KTÓRZY STANOWILI PODSTAWĘ TEORETYCZĄ I KADROWĄ POLITYKI bUSHA. zDAJE SIĘ, ŻE INTELEKTUALNIE ONI SĄ BLISKO SIEBIE. Odpowiedz Link Zgłoś
4-login Dlaczego minister SZ nie walczy z antypolonizmem- 14.03.10, 17:32 -to mu płacimy ! "The Jewish Press": - główny rabin Izraela - Meir Lau oznajmił (13.VIII. 1993 r.): "Weźmy na przykład taki duży kraj jak Polska przed II Wojną Światową. Żydzi uczynili go owocnym, zamienili w kwitnący kraj, z żywotną ekonomią, przemysłem i rolnictwem. A spójrzmy na ten kraj teraz, po II Wojnie Światowej, gdy 3,6 mln Żydów opuściło go. Jest wyspą zniszczenia, krajem upadającym pod każdym względem, w ekonomii, w przemyśle, również w sprawach społecznych. Tym niemniej wielu Polaków współpracowało z nazistami w likwidowaniu narodu żydowskiego, przed czym chroń nas Boże. Sześć największych obozów zagłady zlokalizowanych było na terenie Polski. Oni wiedzieli, że utrata Żydów wiele ich będzie kosztować. To jednak ich nie powstrzymało. Bo taka jest natura antysemityzmu - zniszczyć naród żydowski zamiast korzystać z niego." Miesiąc później, tenże rabin Meir Lau, złożył wizytę Janowi Pawłowi Drugiemu. * * * T. Klein - przedstawiciel tzw. "strony żydowskiej", który wraz z kardynałem Lustigerem wymusił na Episkopacie Polski zgode na eksmisję klasztoru karmelitanek z obrzeży obozu koncentracyjnego Auschwitz: "Polacy i Kosciół polski ponoszą główną winę za wszystkie nieszczęścia, jakie kiedykolwiek a szczególnie podczas wojny 1939-1945 spadły na Żydów" (w: T. Klein: "L'affaire du Carmel d'Auschwitz"). * * * "The Jewish Press", w ramach międzynarodowego rejwachu wokół wokół klasztoru Karmelitanek w Auschwitz: "Wszyscy wiemy, że Auschwitz, to nie był ani początek ani koniec polskiego antysemityzmu. Polacy zawsze nienawidzili Żydów. Teraz oczywiście obwiniają nazistów, ale jest przecież dobrze znanym faktem, że naziści nie mogli zbudować Auschwitz, ani Treblinki, ani Sobiboru (...) pamiętajmy o tym, kto za to był odpowiedzialny: Polacy." * * * Yitzhak Zuckerman, w książce: "A Surplus of Memory: Chronicle of the Warsaw Ghetto Uprising", Los Angeles 1993 rok, s. 479: "Wielu Żydów zostało zamordowanych przez żołnierzy AK nawet w naszym sąsiedztwie." * * * Shmuel Krakowski, z instytutu Yad Vashem w książce: "The War of the Dodmed. Jewish Armed Resistance in Poland 1942-1944" (New York - London, 1994 rok) nie szczędzi Polakom oszczerstw o współudziale w holokauście. * * * "Gazeta Wyborcza" z 15.XII.1993 roku, w artykule kierownika działu kulturalnego "GW" - Michała Cichego, w recenzji z pamiętników żydowskiego policjanta z getta warszawskiego: "Przetrwał nawet Powstanie Wraszawskie, kiedy AK i NSZ wytłukły mnóstwo niedobitków z getta." * * * "Gazeta Wyborcza": słynny, oszczerczy artykuł-rzeka Michała Cichego: "Polacy - Żydzi: czarne karty Powstania" (29-30.I,1994 r.), który doczekał się, specjalnie temu stekowi oszczerstw poświeconej, książki Leszka Żebrowskiego pt.: "Paszkwil Wyborczej". * * * Stanisław Krajewski, prawnuk A. Warskiego, przedstawiciel polskich Żydów w amerykańskim Kongresie Żydów, w tzw. "Raporcie z Polski" (maj 1994)informuje amerykańskich Żydów: "Artykuł (Michała Cichego o powstaniu - aut.) wzniecił furię, ponieważ powstanie zajmuje szczególne miejsce posród największych świętości w polskiej świadomości (...) Wielu ludzi po prostu nie wierzyło, że święci bojownicy mogli zabić niewinnych Żydów." * * * UWAGA: Bez dat, ale zamieszczone pośród antypolonizmów z lat 90-tych: * * * "Messanger" - pismo żydomasońskiej elitarnejorganizacji syjonistycznej - B-nai- B-rith, donosiło: "Polacy wymordowali większość Żydów." [zamieszczone tuż przed wypowiedzią Fohmana] * * * "The Canadian Jewish News", pisząc o Żydzie uratowanym z holocaustu, informuje: "(...) Jest honorowym przewodniczącym stowarzyszenia nielicznych dzieci uratowanych z nazistowsko-polskich obozów śmierci." [zamieszczone tuż przed "The Canberra Times"] * * * Organizatorzy międzynarodowej konferencji na temat holocaustu dzieci żydowskich, które zdołały się uratować - zakazali eksponowania angielskiego wydania książki J. Tomaszewskiego pt.: "ratowanie Żydów w Polsce w czasie II wojny światowej". [zamieszczone tuż przed "The Pilot"] * * * Bolesław Sulik - syn Nikodema, generała z Armii gen. Andersa, który w 1946 r. Wyjechał do ojca na zachód jako Żyd Jakub Sztejnberg - po latach, w niewydarzonych filmach: "Zmagania o Polskę", "W Solidarności" - wyszydza Polaków i Polskę, natomiast w cyklu reportaży telewizyjnych na zachodzie, Polaków przedstawia jako antysemitów i kołtunów... [zaraz po tym zamieszczone to, co poniżej:] * * * N. Blumenthal i Kernisch (Abel Kainer), w książce wydanej w Jerozolimie: "Ruch oporu i powstanie w getcie warszawskim", nie szczędzi Polakom, zarówno akowcom jak i ludności cywilnej, zarzutów o bierność, także o współudział w mordowaniu outsiderów. [zamieszczone po Bolesławie Suliku tuż przed Stanisławem Krajewskim] * * * M. Goldsztejn - przewodniczący Międzynarodowego Komitetu Oświęcimskiego oznajmia, że w Polsce utwierdza się niesłuszne mniemanie, iż ofiary Oświęcimia były Polakami nieżydowskiego pochodzenia, a o Marcu 1968 r. stwierdza, iż antysemicka kampania wygnała wówczas z Polski 100 tysięcy Żydów, którzy "zdecydowali się odbudować po wojnie Polskę z ruin". W istocie wyjechało 11 000 osób, wśród nich najwięksi zbrodniarze stalinowskiego terroru i dygnitarze ze wszystkich kluczowych stanowisk w partii, Bezpiece, administracji, a co gorsze - wywiadzie i kontrwywiadzie. [zamieszczone jako przedostatnie:] * * * Icchak Rubin, w książce "Żydzi w Łodzi pod niemiecką okupacją 1939-1945", będącej rozszerzoną wersją pracy doktorskiej obronionej w 1966 roku na UMK w Toruniu, a opublikowanej w 1988 roku. Cytujemy z książki Leszka Żebrowskiego" "Paszkwil Wyborczej": "Ten los Żydom zgotował świat, gojski świat! I niechaj żaden goj, ani z tych, którzy "nie zauważyli" tego i nie zauważają, ani z tych, co byli i są "neutralni" lub obojętni, ani wreszcie z tych, którzy prawdę o tym ukrywali i ukrywają, zafałszowali i nadal fałszują, niechaj nikt z nich nie umywa od tego swych rąk, potwierdzi tylko, że ma je nieczyste". Odpowiedz Link Zgłoś
mat-tab Re: Dlaczego minister SZ nie walczy z antypoloniz 15.03.10, 12:39 mATERIAŁY CIEKAWE, ALE NIE ROZUMIEM CO MA DO TEGO NARODOWOŚĆ ŻONY PANA MINISTRA (ZASTRZEGAM, ŻE NIE BĘDĘ NA NIEGO GŁOSOWAŁ BYNAJMNIEJ NIE Z TEGO WŁAŚNIE POWODU). Odpowiedz Link Zgłoś