Dodaj do ulubionych

Rozpoczyna się budowa parku Fantasia

IP: *.idea.pl 31.03.04, 23:16
Panowie redaktorzy GW to przykład kultywowania tradycji słowianskich,wszak za
pasem pierwszy kwietnia....gratulacje:-)
Obserwuj wątek
    • erobo Re: Rozpoczyna się budowa parku Fantasia 31.03.04, 23:45
      mam nadzieję, że to nie prima aprilis?
      obiektu tego typu jednak brakowało w okolicy, a jechać 600 km do niemiec tylko
      po to, żeby przejechać się na kolejce górskiej, zajmowało za dużo czasu. a
      teraz po prostu wsiądzie się w auto i za niecałą godzinę będzie się na miejcu.
    • Gość: B. Belweder TO NIE ZART!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 00:48
      Przynajmniej nie do konca... Zakrojone na szeroka skale plany budowy takiego
      parku istnieja juz od ponad roku, pytanie tylko, czy prawda jest, ze budowa
      rzeczywiscie sie rozpocznie. Polecam stronke www.park-fantasia.pl/ Mam
      nadzieje, ze to prawda, bo od dawna o tym slychac i wyglada to na solidna
      inwestycje, a prawda jest, ze potrzebna ona jest wielce ;)
      • Gość: krak Re: TO NIE ZART!!! IP: *.comarch.pl 01.04.04, 09:58
        > Zakrojone na szeroka skale plany budowy takiego
        > parku istnieja juz od ponad roku

Plany budowy to istnieja juz od jakichs 5 lat.
        Idea, wizja i inicjatywa - swietna.
        Realizacja - jak zwykle, przynajmniej na razie.
    • Gość: mike Re: To nie zart IP: *.zchpolice.com 01.04.04, 07:23
      z tego co wiem to nie zart
      • Gość: alik Re: To nie zart IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 23:30
        Czy ktos spokojnie policzyl?
        Skad w Polsce 3,5 miliona odwiedzajacych (i to co rok) park rozrywki w
        polnocnej czesci Polski, dokad dojazd z wielu regionow kraju jest wyjatkowo
        uciazliwy i czasochlonny.
        Jak dlugi sezon? 4-5 miesiecy do gora. A w pozostalej czesci roku tylko koszty
        i koszty.
        Gotowosc polskich instytucji do finansowania obiektow rekreacyjnych -
        delikatnie mowiac ograniczona.
        Ciekaw jestem co o tym przedsiewzieciu przeczytamy za rok.

• Gość: mimi Spoko, spoko IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.04.04, 05:29
          Sorry ludzie ale widze to czarno, czyli nic z tego nie bedzie.

1 czerwca 2005 odnowie ten watek.
          Wiecie, jakie jest moje marzenie? Nie miec racji!
        • Gość: kloss Re: To nie zart IP: *.teleton.pl 05.04.04, 12:07
          w zachodniopomorskie corocznie przyjeżdza ponad 5mln turystów. A wszystkie europejskie
          parki mają taki sam krótki sezon i dają sobie radę. Bo ktoś uwierzył że można... Ja życzę
          Fantasii najlepszego. A za rok to będziemy tam się bawić a nie o tym czytać.
      • Gość: Adolf Tirowki i Krasnale IP: 195.84.153.* 05.04.04, 19:57
        No i kazdy szkop zaliczy Tirowke i Krasnala po drodze do Fantasii. Coz za
        wspaniala synergia powstanie w tym okregu.....
    • Gość: Robert Re: Rozpoczyna się budowa parku Fantasia IP: 217.153.168.* 01.04.04, 11:21
      jestem zniesmaczony takim żałosnym żartem

co nieco znam sytuację bezrobotnych z okolic Przybiernowa i wiem, że
      pokładali wielkie nadzieje w tej inwestycji.

szutki z Mariana sobie robić jest zdrowe i "trendi", ale z bezrobotnych
      to szczyt chamstwa.

• zdaniu Re: Rozpoczyna się budowa parku Fantasia 01.04.04, 12:48
        Na szczęście to nie jest żart.

Sam o tym nic nie słyszałem, ale faktem jest, to, że od ponad 3 lat zmagali się
        z przekwalifikowaniem terenów, przygotowaniami, planami.. zdobyciem pozwoleń
        (ponad 100!).

Polecam dokładnie przejrzeć stronkę.. przy tym Hansa i Heide park to mały
        pikuś, poza tym dużo tańszy wstęp (3x taniej niż w Niemczech)... ja czekam
        z "zapartym tchem".
        • Gość: Ana Re: Rozpoczyna się budowa parku Fantasia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 01.04.04, 13:12
          oby się nie skończyło,jak z lotniskiem,torem f1 i disneylandem pod białą
          podlaską.wczoraj jeszcze nie wbito pod przybiernowem nawet łopaty...ale 3mam
          kciuki...
          • Gość: Żyleta Re: Rozpoczyna się budowa parku Fantasia IP: *.pomorzany.v.pl 01.04.04, 23:49
            Chba rzeczywiście to nie był żart ale na stronie parku nic się o tym nie
            pisze...
            • Gość: Kustosz Zachód i tak woli Oświęcima IP: *.web.thalamus.se 04.04.04, 22:16
              Nie wierzę w to aby Polskę stalo na coś oryginalnego
              • Gość: pantera Re: Zachód i tak woli Oświęcima IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 04.04.04, 22:32
                a jednak, czasami nawet ONA potrafi zaskoczyć !!!
    • Gość: Bastusio Najblizszy park jest 400km a nie 600km IP: *.kielce.net.pl 05.04.04, 08:21
      Najbliższy tego typu park rozrywki jest 400km a nie 600km od Przybiernowa. Jest
      to Hansa Park znajdujący sie koło Lubeki w landzie Szlezwik-Holsztyn.
      Sugeruje aby autor artykułu lepiej sprawdzał informacje, bo komu jak komu ale
      Gazecie nie przystoi popełniać błędów które można spotkać w lokalnych
      szmatławcach.
      • Gość: Szczecinianin Re: Najblizszy park jest 400km a nie 600km IP: *.teleton.pl 05.04.04, 12:17
        to racja, jest nawet bliższy park, Spreewald w Berlinie. Czasem do Szczecina też przyjeżdza
        wesołe miasteczko z Czech... i huśtawki mamy w ogródkach dla dzieci. Wystarczy niewielka
        ilość wiedzy o parkach rozrywki, by stwierdzić że park Fantasia będzie parkiem TEMATYCZNYM,
        a najbliższy taki pod względem wielkości i rodzaju to Heide Park, a nie uzdrowiskowy
        hansaparczek z kilkoma atrakcjami klasy C.
    • Gość: maciej dlaczego nie ma nic słowiańskiego?!?!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.04, 08:59
      Przykre jest, że nikt nie pomyślał, żeby choć jedna atrakcja tematyczna byłą
      słowiańska. Nic dziwnego, że potem jesteśmy tak krytyczni wobec siebie: w żaden
      sposób nie potrafimy pozytywnie budować swojej tożsamości. W Terra Mitica
      k/Walencji idee fix jest mityczny świat śródziemnomorski, w skłąd którego
      wchodzi też Hiszpania. czemu u nas tak nie może być?!?!?!
      • Gość: Basia Szczecin to nie Tokyo IP: *.218-225-145.ppp.wakwak.ne.jp 05.04.04, 17:05
        Mam obawy...Tokijski Disneyland cieszy sie olbrzymim powodzeniem przez caly
        rok, a francuski- niestety...Lokalizacja jest najwazniejsza sprawa.Nie sadze
        jednak, zeby chcialo sie wszystkim potencjalnym odwiedzajacym park fatygowac
        sie specjalnie...Wystarczy raz zobaczyc i na tym sie skonczy. Co innego moze
        okolice Gdanska...Tam mozna byloby zatrzymac sie na kilka dni i polaczyc zabawe
        ze zwiedzaniem.Ilosc mieszkancow w okolicy jest bardzo istotna i to na nich
        szczegolnie nalezy polegac!Blad ten bedzie drogo kosztowac....Szkoda, ze Polacy
        nie ucza sie na bledach, ktore popelnili inni!
    • Gość: Hubert Re: Rozpoczyna się budowa parku Fantasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.04, 09:09
      A w tym czasie "Wesołe" Miasteczko w Chorzówie rdzewieje i gnije...jak mozna
      być tak głupim?...taki park to czysta duuza kasa...gdzie w poblizu jest taki
      park? ... no gdzie?...a sie nuż w kieszeni otwiera...dzisiaj ludzie niecha
      podnosić pieniedzy nawet z ziemi...chce mi sie płakać...
      • Gość: Piotreq Re: Rozpoczyna się budowa parku Fantasia IP: 80.48.245.* 05.04.04, 13:13
        Bo Park Chorzowski który podnajmuje ten teren nie ma dobrego działu marketingu.
        Jak to możliwe że tam nie ma prawdziwego inwestora?? Przecież to największy park
        w Europie.
    • Gość: SaQ Re: Rozpoczyna się budowa parku Fantasia IP: *.student.pw.edu.pl / *.student.pw.edu.pl 05.04.04, 09:30
      > Można tam dojechać drogą S-3

W Polsce nie ma drogi "S-3", od najbliższej drogi krajowej czyli trójki jest do
      Przybiernowa jest kawałek.

Poza tym dlaczego Fantasia (czyt. fantaśa), a nie Fantazja? Jeszcze się
      dzieciaki nauczą i będą mówić na siebie "Małgozja", "Azja", etc.

A jak już mają być nazwy "światowe", to proponuję pozostałe dzielnice też nazwać
      odpowiednio oryginalnie: "Wild West", "Karaibisches Insel", "Giungla", "Le monde
      de Jules Verne". :-P
      • Gość: szn Re: Rozpoczyna się budowa parku Fantasia IP: *.osow.pl 05.04.04, 18:22
        dlatego "Fantasia" bo park bedzie przeznaczony glownie dla Niemcow i
        Skandynawow...Polacy beda tylko dodatkiem...
        • Gość: adolfik Kransnale i Tirowki IP: 195.84.153.* 05.04.04, 20:01
          No coz za wspaniala inwestycja. Kazdy szkop zaliczy i Krasnale i Tirowki. Coz
          za wspaniala synergia powstanie w tym regionie.
          • Gość: jawlapole Re: Kransnale i Tirowki IP: 217.153.168.* 05.04.04, 20:23
            > No coz za wspaniala inwestycja. Kazdy szkop zaliczy i Krasnale i Tirowki. Coz
            > za wspaniala synergia powstanie w tym regionie

adlofiku kochany, przywieziesz chyba kilku naprutych svensonow coby sobie chopy
            odpoczely od tych wyplowialych kvinn.
      • Gość: Jarek Re: Rozpoczyna się budowa parku Fantasia IP: *.potulicka.v.pl 05.04.04, 20:22
        Kawałek , coś około 150 m (od centrum)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka