Dodaj do ulubionych

TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość

04.02.11, 19:29
" w dniu 4.02.2011r. o godz. 13:30 skierowałam do Sądu Rejonowego w Szczecinie, Wydziału Gospodarczego ds. Upadłościowych i Naprawczych, przy ul. Narutowicza, wniosek o ogłoszenie upadłości osoby fizycznej.
Agata Grzelczak
właściciel Tour Club New"

CZYLI WSZYSTKO ZGODNIE Z PLANEM
teraz wszystkich bedzie naciągać nowy twór......
Obserwuj wątek
    • Gość: ee Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.ipartner.com.pl 04.02.11, 23:48
      Jaki nowy twór?
      • Gość: keradiusz Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.11, 07:45
        Biuro Turystyczne pod nazwą Klub Podróżnika w którym zatrudniona jest od roku..... i do którego został przetrasferowany cały sprzęt turystyczny..... A pieniądze z ubezpieczenia powinny starczyc dla 200 osób..... a 80 było na turnusie na 2 tygodnie przed feriami szczecinskimi..... Trzymam kciuki by starczyło i współczuję straconych wakacji zimowym tym najmłodszym....
        • Gość: xxx Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.146.41.116.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.02.11, 08:16
          Czy chodzi o biuro Lotos Travel Klub Podróżnika przy Kaszubskiej 71?
      • Gość: ciągle coś Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 13:37
    • Gość: mn Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.zacheta.szczecin.pl 05.02.11, 01:35
      Upadłości się zdarzają.
      W tym linku: www.tourclub.pl/ właścicielka wypowiada się całkiem rozsądnie. Pamiętam ich stronę internetową i profil na facebooku - sprawiali wrażenie normalnych, sympatycznych entuzjastów tego co robili. Zresztą - znałem tam kogoś osobiście, choć dość dawno.

Nie wiem więc, z czego wynika twój post:
      keradiusz napisał:
      > CZYLI WSZYSTKO ZGODNIE Z PLANEM
      > teraz wszystkich bedzie naciągać nowy twór......

Uzasadnij.
      • Gość: ed Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 02:36
        no właśnie...wyglądało w porządku. Do biura (04.02) zgłaszali się ludzie o zwrot zaliczki, którą wpłacili dzień wcześniej tj 03.02. czy to "w porządku"? Właścicielka wiedziała, że nazajutrz idzie do sądu zgłosić upadłość, a mimo to przyjmowała pieniądze od nowych klientów ...
        • Gość: :) Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 10:33
          Czy w tym kraju trzeba cieszyć się z czyjegoś niepowodzenia?!?
          Ludzie ogarbnijcie się trochę... biuro istniało 9lat, a to o czymś świadczy. Nie zawsze wszystko idzie zgodnie z naszymi założeniami, ale szykanowanie i wyładowywanie na forum swoich frustracji do niczego nie prowadzi.

Do autora wątku:
          Czy możesz swoich subiektywnych przemysleń nie wpajać innym jako pewnik?
          "Zgodnie z planem", "nowy twór"? Skąd masz takie informacje?
          Większość ludzi związanych z biurem faktycznie spodziewała się ogłoszenia upadłości, co nie zmienia faktu, że cały team miał pewnie nadzieję, że uda się uratować to co wspólnie tworzyli od początku. czy jest w tym coś dziwnego?
          Możesz mieć do nich żal, ale ludzie- trochę empatii, spróbujcie postawić się na ich miejscu.

proponuję więcej myśleć przed napisaniem czegokolwiek. oczernianie innych na forum niczemu nie służy, tym bardziej, że biuro już nie istnieje, więc nawet jeśli jesteś na tyle zawistny/zawistna, że chciałbyś/chciałabyś przyczynić się do zepsucia im reputacji już nic nie zdziałasz.
          • Gość: ja zgadzam się IP: *.xdsl.centertel.pl 07.02.11, 14:32
            Moje dziecko jeździło z tym biurem od czterech lat i rozpłakało się widząc ogłoszenie o upadłości. Wiem, że szczęśliwie przed dołączeniem do grona tych którzy starcili (zamrozili) swoje pieniądze brakowało niewiele. Córka 06.02. ostatecznie chciała wykonać rezerwację imprezy. Wiem jednak, że gdyby tak się stało to nie wylewałbym żali na żadnym forum. Jestem w 100% pewien, że właścicielka tego biura nie prowadziłą go w celu oszukania klientów. Rozpaczliwie ratowała sytuację i niestety nie wyszło. Sam prowadzę firmę i mam nadzieję, że nigdy nie będę musiał doświadczać podobnych dramatów choć wiem, że nie można mieć gwarancji. Bez dwóch zdań standard oferowanych przez Tour Club imprez był na najwyższym poziomie, a często wykraczał na plus poza deklaracje. Jeżeli rzeczywiście jest tak jak ktoś pewnie oczerniając napisał, że właścicielka przeprowadziłą się do drugiej firmy to już sprawdzam tam rezerwację.
            • Gość: k Re: zgadzam się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.11, 15:06
              to życzę powodzenia.... a najbardziej polecam współprace jako kontrahent..... A rozpaczliwe ratowanie sytacji kosztem turystów poprzez wykonywanie opłat wobec Zus i urzędów skarbowych pieniędzmi z imprez, na które nawet nie wykonano rezerwacji hoteli a przyjmowano wpłaty.... no jesli to nie jest oszustwo.....
        • Gość: m Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.szczecin.mm.pl 05.02.11, 10:43
          z tego co wiem do ostatniej chwili (czytaj: do ostatniego dnia) wierzono, ze da sie firmę uratować, ale odmowa kredytu przekreśliła na to szansę. dlatego firma do ostatniego momentu działała normalnie. zresztą sama pani agata pisze o tym na stronie tour clubu. a fakt, że wszyscy, ktorzy są na imprezach wracają z nich bez żadnych problemów, też o czymś świadczy (ile mieliśmy w ostatnich latach sytuacji, w ktorych firma upadała, a jej klienci na wyjadach zostawali na lodzie). szkoda tylu lat czyjejs pracy...
          • Gość: :) Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 11:00
            Miło widzieć, że są jeszcze NORMALNi, niezawistni ludzie w dzisiejszych czasach.
            Ludzie, którym niepowodzenie innych nie jest potrzbne do osiągnięcia własnej satysfakcji.
            Bardzo żal tylu lat czyjejś ciężkiej pracy, tym bardziej, że gdyby nie problemy finansowe, to było bardzo fajne biuro podróży. Biuro, które tworzyło fajną atmosferę i to się ceniło. pozdrawiam
            • Gość: (: Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.182.3.187.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.11, 12:08
              Czy ktoś Państwa bardzo empatycznych stracił w konsekwencji tej upadłości pieniądze i możliwość wyjazdu z dzieckiem, które czekało na to już od wielu miesięcy??? Myślę, że nikt - a ja jestem jedną z oszukanych i jedyne o co mam żal to, to że kolejny raz chciałam ryzykować z nimi wyjazd. Moja córka była na koloniach z Tour Clubem, które także okazały się całkowitą porażką (zresztą wychowawcom dotąd najprawdopodobniej nie zapłacili). Opowieści na temat zaskoczenia są absolutną bujdą…Zostaliśmy oszukani z premedytacją. Mam nadzieję, że właściciele poniosą konsekwencje swojej nieodpowiedzialności - i będą je jeszcze wiele lat odczuwać. Bo śmieszna suma ubezpieczenia 357 000 z całą pewnością nie pokryje roszczeń.
              • Gość: :) Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 15:19
                Stracił, stracił.... i też jest mocno zawiedziony, ale to nie powód żeby życzyć komuś źle.
                Nie wiemy co robione było z premedytacją, a co było zwykłą naiwnością (w sensie wiary do samego końca, że uda się uratować to, co przez tyle lat się budowało).
                Wiem jak boli strata pieniędzy i pożegnianie się z planami wymarzonego wypoczynku, ale do cholery.... ZBANKRUTOWAŁA CZYJAŚ FIRMA, PASJA (bo tc dla większości pracowników było połączeniem pracy i pasji) i jak można się z tego cieszyć, czy życzyć komuś dlaszych niepowodzeń?
                Można być rozczarowanym, złym, wsciekłym, ale należy chociaż trochę wczuć się w sytuacje właścicieli i pracowników.

A co my możemy zrobić? składać jak najszybciej wnioski o zwrot pieniędzy i liczyć na to, że będziemy jedymi z pierwszych w długiej kolejce oczekujących. Nic więcej nam nie pozostało...
                oprócz...zawiści co niektórych, którą (tak na marginesie) i tak nic się nie zmieni, oprócz "samonakręcania" się.
                • Gość: ): Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.146.32.222.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.11, 15:45
                  Ja nie życzę nikomu źle – oczekuję, że odpowiedzą za lekkomyślność, głupotę, brak umiejętności przewidywania. Mnie oszukali kolejny raz – tak również było w przypadku kolonii. A szczytem naiwności jest liczenie na to, że ich polisa zabezpieczy nasze roszczenia. Wśród samych moich znajomych kwota rezerwacji to dobre 25 000, a to raptem 4 rodziny. Mam nadzieję, że Pana straty są równie duże i nie jest to marne 1 tys. zł. zaliczki. Proszę poczytać o Selectours, Orbisie i wielu, wielu innych…
                  • Gość: ja skoro byliście zawiedzeni to po co jeszcze raz IP: *.xdsl.centertel.pl 07.02.11, 14:44
                    wchodziliście do tej samej wody? Łącznie sześć imprez ze Tour Club mojej córki potwierdza, że byli naprawdę super.
                    • Gość: k wchodziliście do tej samej wody...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 07:45
                      rozmawiamy o różnych aspektach..... z jednej strony wspaniała kadra koloni, to najczesciej młodzi ludzie, których pani agata jak mogło to po koloniach oszukiwała by im nie zapłacić(prosze poczytac wątki w internecie) a z drugiej fukcjonowanie biura jako podmiotu w relacjach rynkowych..... nie popłacone hotele, przewoźnicy, kadra, skipassy.... przyjmowanie wpłat na imprezy na które nawet nie było wykonanych rezerwacji hoteli i odwoływanie ich na 3 dni przed terminem wyjazdu.....ech... troche tego można jeszcze pisac pisac i pisac....
                      • Gość: xxx Re: wchodziliście do tej samej wody...... IP: *.146.42.183.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.02.11, 10:34
                        przyjmowanie wpłat w dniu zgłoszenia wniosku o upadłość...to już chyba przestępstwo
                        • Gość: hm Re: wchodziliście do tej samej wody...... IP: *.play-internet.pl 20.08.11, 14:47
                          trzeb uwazac
                • Gość: Co zalatuje lisem Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 15:45
                  Co roku ileś tam firm turystycznych upada , bankrutuje, zostawiając ludzi gdzieś tam u arabów na śmietnikach kurortów, a zarazem powstają nowe, może z tymi samymi właścicielami.
                  Kiedyś były takie koncerny turystyczne jak Gromada, Interturist , Almatur , TPPR ,aż mnie goleń zabolała na wspomnienie.
                  • Gość: pepe Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 16:10
                    Almatur jak był tak jest
                • Gość: ss Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 07:59
                  proszę zwrócić uwagę na fakt, że przy zwrocie dokonywanym i przez ubezpieczyciela i syndyka nie liczy sie kto pierwszy złozył wniosek. Pani agata dobrze o tym wie. a jezeli chodzi o sumę ubezpieczenia to rzeczywiście jest ona żałosna i na pewno nikt z nas nie otrzyma wiekszej całosci . dobrze będzie jezeli otrzymamy chocuiaz 10% wpłaconych kwot.
                  • Gość: mn Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.zacheta.szczecin.pl 06.02.11, 10:38
                    Gość portalu: ss napisał(a):
                    jezeli chodzi o sumę ubezpieczenia to rzeczywiście jest ona żałosna i na pewno nikt z nas nie otrzyma wiekszej całosci . dobrze będzie jezeli otrzymamy chocuiaz 10% wpłaconych kwot.

Po pierwsze primo: co to jest wzmiankowana przez ciebie "większa całość" ?
                    Po drugie primo: suma gwarancji ubezpieczeniowych wynosi prawie 400 000. Żebyś otrzymała te 10% o których piszesz, zobowiązania do pokrycia musiałyby wynieść jakieś 4 miliony pln. Nie wydaje mi się, żeby ich skala działalności była tak duża, aby byli w stanie doprowadzić do takiego zadłużenia.

Ergo: wygląda mi to na typowe narzekactwo. Ględzisz, żeby ględzić.
                • Gość: bat Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.11, 15:06
                  a oszustwo z premedytacją lepiej brzmi ? podpisaliśmy umowę 07.10.10 , a 12 stycznia 2011
                  wpłaciliśmy całość 13.500 na wyjazd do hotelu z którym Tour Club nie podpisał nawet umowy na ten rok, gdyz zalega im 20.000 Euro
                  • Gość: vert Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 16:41
                    to zwykla kpina z systemu i ludzi.ktos powinien sie tym zajac
              • Gość: ja Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.11, 15:53
                To jak Pani była rozczarowana wyjazdem kolonijnym to dlaczego wykupiła Pani wczasy zimowe w tej samej firmie ?

zabawne...
                • Gość: :) Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 16:08
                  Pewnie dlatego iż owa Pani liczyła na to iż sytuacja z odwolaniem imprezy się nie powtórzy....
                  Bbo firma program miała na wysokim poziomie.
                  Rozumiem i Panią i Firmę TC która bądź co bądź ostro się przeliczyla w swoich kalkulacjach (nadal pragnę wierzyć w to, iż nie było to zrobione z premedytacją).
                  • Gość: greg Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.11, 17:17
                    Ale szok. Tour Club to było kilka najlepszych wyjazdów w moim życiu. Pewnie ktoś powie, że z innym orbisem będzie równie fajnie, ale to właśnie takie małe firmy złożone z pasjonatów robią dobre imprezy. Byłem tej zimy na anrtach i pewnie ktoś powie, ze jestem szczęściarzem, że wróciłem i nie muszę teraz walczyć o zwrot zaliczki, ale czuję się jakby mi ktoś bliski odszedł.
                  • Gość: (: Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.182.23.210.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.02.11, 17:42
                    Słuszna uwaga, głupich nie sieją. Byłam bardzo przeciwna rezerwacji w tej firmie niemniej jednak znajomi namówili mnie twierdząc, że Tour Club miał problemy właśnie w wakacje, że ich zimowe imprezy są zdecydowanie na lepszym poziomie, a po za tym (firma jak firma, są inne z lepszą ofertą hoteli) mają świetnych instruktorów a na tym mi przede wszystkim zależało. Poza tym właścicielka wszystkich zapewniała, że nie ma żadnego ryzyka a najgorsze już za nimi.
                    • Gość: gość Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 23:35
                      Złodzieje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: joe.5 Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.pz3-nat.espol.com.pl 05.02.11, 18:10
                Wyłudzono ode mnie duże pieniądze w drugiej połowie stycznia, za pobyt tygodniowy w hotelu bardzo zachwalanym przez biuro. Po ogłoszeniu upadłości zadzwoniłam do tego hotelu we Włoszech dowiedzieć się czy jest chociaż rezarwacja.Okazało się, że nie podpisano z nimi umowy na bieżacy rok. Dlaczego więc przyjęto pełną wpłatę za pobyt w nim mojej rodziny? Nie trzeba kończyć studiów, żeby wiedzieć, że styczeń to pierwszy miesiąc nowego roku.
        • Gość: aa Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 07:54
          Ta sprawa nadaje sie do prokuratury =. pomimo swojej wiedzy właścicielka wyłudzała od działających w dobrej wierze klientow. powinno się ją za takie działanie ukarać i spowodować wydanie wyroku o zakazie wykonywania działalności
          • Gość: nie! Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.ipartner.com.pl 07.02.11, 23:05
            Może to i prawda o tych oszustwach itd., ale kolonia tour clubu (czaplinek) była moją najlepszą kolonią w życiu : super ludzie, wspaniała kadra, ośrodek itd. Szkoda że już nie ma tc ;//// Chyba się potne.
      • Gość: gość Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.11, 11:52
        włascicielka juz dawno sie ewakułowała do nowego biura...... a sama jako, doświadczona w upadłościach wie jak to jest..... w koncu była udziałowcem biura na gruzach, ktorego zbudowała swoją firmę.... a 400 tysiecy zlotych starczy na zwrot raptem zaliczek dla okolo 250 naiwnych turystow.....
      • Gość: k Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.11, 19:24
        a co tu uzasadniać... włascicielka jest zatrudniona w innym biurze... powstałym po zimie na której poniosła takie straty przez współpracownika z którym zakładała Tour Club.....a wczesniej pracowali w
    • Gość: Marek Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.11, 17:59
      współpracowałem z T.C. prawie od początku działalności. Początki były ok. Jednak ostatnie 3 lata były finansowo dramatyczne. Nie wypłacanie wynagrodzeń opiekunom- standard. Realizacja programu często odbywała się z pieniędzy własnych kierownika ( które były zwracane po kilku miesiącach). Pani Agata pisze, że dopadł ją kryzys 2 lata temu w związku ze skokiem wartości €. Zgadza się, że tak było ale to tylko brak umiejętności biznesowych ( kto w dzisiejszych czasach kalkuluje imprezę turystyczną po najniższym kursie € w chwili tworzenia oferty ). Poza tym T.C. podniosło cenę imprez nie adekwatnie do wzrostu kursu € - przeciętnie o około 250 zł- więc wpędzili się w tarapaty ( zachłanność ) na własne życzenie.
      Pisze to wszystko dlatego, że mam dziesiątki tel. od klientów- byłych , obecnych. Szczerze mówiąc , szkoda mi dawnych lat współpracy z T.C. bo było naprawdę super- świetnie przygotowane imprezy i pozytywny klimat. p.s - gdyby nie Irek to firma rozleciała by się dużo wcześniej...
      • Gość: pika Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 11:01
        słowa współczucia dla wlascicielki biura są żałosne... właścicielka oszukała i okradła ludzi wpłacających pieniądze na ferie. gdyby było prawdą to co pisze na swojej stronie pożegnalnej, to biuro zakończyłoby działalność po ostatnich wakacjach, kiedy trzeba było płacić faktury za zamówione usługi, a nie po zakończeniu przyjmowania wpłat na nowy sezon. na szczęście jest prokurator i sąd...
        • Gość: Stefan Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.szczecin.mm.pl 06.02.11, 12:24
          Ja również zostałam oszukana przez p. Grzelak. Bo to co robiła ta pani przez ostatni miesiąc to jest zwykłym wyłudzeniem pieniędzy i oszustwem. Najprawdopodobniej p. Grzelak brała od nas te pieniądze chociaż wiedziała, że i tak wiele wyjazdów już się nie odbędzie, ponieważ chciała zmniejszyć dług wobec innych kontrahentów (ZUS, Urząd Skarbowy itp. itd. ....). A dlaczego?Ano dlatego, że biuro działało na zasadzie spółki jawnej i w związku z tym odpowiadać będzie majątkiem własnym. I dlatego należało zminimalizować dług biura pieniędzmi klientów którzy przecież dostaną pieniądze z funduszu gwarancyjnego. Oczywiście mogę się mylić w swoich rozważaniach ...... Ale intuicja podpowiada mi, że chyba nie. Dlatego uważam, że wszyscy poszkodowani powinni zebrać się do kupy i zgłości na policję sprawę o wyłudzenie pieniędzy. Ja przynajmniej tak na pewno zrobię. Na pewno nie podaruję, żeby uszło jej to na sucho. Moje dziecko kiedy dowiedzialo się, że nie jedzie na zimowisko strasznie się popłakało, a na wykupienie drugiego zimowiska poprostu mnie już nie stać!
          • Gość: Aleksandra Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 12:49
            Stefan bardzo słusznie. Należałoby zebrać jak najwięcej OSZUKANYCH przez p.Grzelczak i zglosić sprawę o wyłudzenie.
            Kobieta bez najmniejszych skrupułów, więc dlaczego my mielibyśmy jej odpścić?
            • Gość: monika Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.11, 23:41
              Ja się dołączam...
              • Gość: Dociekliwy Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 07:58
                To nie pani agata jest zła, tylko prawo do d.. czy ta upadłość jest prawdziwa czy naciągana to nie ma żadnego znaczenia bo każdemu się moze przytrafić. Chodzi o to, żeby odzyskać wpłaconą kasę! Szukałem wczoraj swoich wpłaconych zaliczek i wiem, że je odzyskamy bo podobno Tour Club miał podwójne ubezpieczenie (wiem to z AXA). A prawo wygląda tak - biura placą skladki w kwotach z kosmosu zamiast przypisac składkę do konkretnego klienta tak jak składki za leczenie, wtedy kupując imprezę w momencie wpłaty zaliczki od ręki byłbym ubezpieczony od czegoś takiego jak upadłosc firmy.

Grzebałem jeszcze w wątku pokrzywdzonej kadry i komentarzy w necie. Potwierdza to słowa Pani Agaty a) skargi zaczęły się 2 lata temu - czyli po krachu walutowym. Pokrzywdzona kadra - pojechali bez umowy? Gdzie jest prawo? Bo w sądzie - zero! Wniosek - przy takim zatrudnieniu i w większości pochlebnych opiniach co do jakości (też byłem kilka razy i ja i moje dzieci) jakie robił Tour Club (szacuję na kiladziesiąt osób w wakacje) musieli kogoś czasem kopnac w d... i taki ktoś (np. opiekun wyrzucony bez zapłaty po piwku) pisze to i owo.

Reasumując - wiem już, że odzyskam kasę a stracony czas - no cóż - dzięki tour clubowi zyskaliśmy tyle pięknych chwil - szkoda. Ale dzieciaki mają kontakt z kadrą i odnajdą się na pewno. Pozdrowienia dla Pani Kamili (Czaplinek), Pana Irka (Beskidy) i dla niezastąpionego Pana Grzesia (Paganella) ;) Jurek /dociekliwy/.
                • Gość: dociekliwy x2 Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: 79.188.166.* 09.02.11, 10:56
                  w związku z informacją biura podróży Tour Club New ze Szczecina o utracie płynności finansowej i zaprzestaniu prowadzenia działalności, AXA Towarzystwo Ubezpieczeń i Reasekuracji S.A., z siedzibą w Warszawie, informuje, że w dniu 04.02.2011 otrzymało pełnomocnictwo od Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego do przyjmowania roszczeń klientów Tour Club New ze Szczecina związanych ze zwrotem wpłat wniesionych na imprezy turystyczne organizowane przez wyżej wymienione biuro.
                  Podstawą prawną jest wystawiona przez AXA TUiR S.A. na rzecz Marszałka Województwa Zachodniopomorskiego gwarancja ubezpieczeniowa nr 00.389.913 na sumę gwarancyjną 366 976,60 zł z tytułu świadczenia przez Wnioskodawcę usług organizatora turystyki, oraz na sumę gwarancyjną 30 693 zł z tytułu świadczenia przez Wnioskodawcę usług pośrednika turystycznego
                  czyli kwota o której mowa bez zmian 397669,60 tys
    • Gość: Kasia Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: 194.42.119.* 08.02.11, 10:34
      Ja rozmawiałam z pracownikiem biura 3.02.2011 ,a 4.02 przelałam pieniądze.Jawnie wprowadzono mnie w błąd po prostu Agata Grzelak nas okradła ,a złodzieje powinni siedzieć w więzieniu i tego jej życzę.Najgorsze w tym wszystkim jest to ,że nasze dzieci ucierpiały najbardziej bo nie mają wymarzonych ferii przez oszustów i złodzieji.Mam nadzieję,że ta kobieta nie ma dzieci bo należałoby im współczuć.Napiszcie w jakiej ona teraz firmie działa żeby znowu się z nią nie spotkać!
      • Gość: dziki Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 10:43
        czy to jedyne biuro usług , które upadło w Szczecinie , Nie rozumiem, o co taki szum.
        • Gość: Hubert Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 13:29
          pajacu, moze nie jedyne ale jedyne ktore traktuje ludzi jak zlo konieczne. Wzieli pieniadze od nas wiedzac ze nastepnego dnia oglaszaja upadlosc. Dalej sie pytasz o co ten szum?
          przelej pieniadze ot tak na moje konto, bo ja mniej wiecej na tej zasadze przelalem je pani grzelczak. mialo byc za ferie w alpach, a jest pokryciem jej dlugow.
          • Gość: dziki Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 14:26
            To ty jesteś pajacem i w dodatku wydymanym jak kozica w Alpach między rogi.
            I co teraz zrobisz , możesz jedynie pocałować panią Agatkę w d...ęęę.
            Powinna teraz po takiej reklamie kandydować do sejmu, tak jak Stokłosa, Atamańczuk i reszta . taki system polityczny na który głosowałeś.
      • Gość: k Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 14:11
        ma dzieci....dwoje, jedno czesto wystepowalo w katalogu biura.....
      • Gość: xyz Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.182.40.193.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.02.11, 15:22
        Powinna Pani zgłosić w prokuraturze zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa. Zresztą nie Pani jedna zapłaciła w piątek i mam nadzieję, że wszyscy Państwo zgłosicie się od organów ścigania. Ja niestety zapłaciłam o wiele wcześniej i w moim przypadku trudno będzie udowodnić celowość działań właścicielki.
        • Gość: ;;/ Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.ipartner.com.pl 08.02.11, 19:08
          Może to i prawda o tych oszustwach itd., ale kolonia tour clubu (czaplinek) była moją najlepszą kolonią w życiu : super ludzie, wspaniała kadra, ośrodek, atmosfera itd. Szkoda że już nie ma tc ;//// Chyba się potne.
          • Gość: Pracownica TC Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 20:42
            Agata widziana w sklepie Milano przymierzała buty !!! bez komentarza ...
            • Gość: znajomy Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 22:54
              no przecież agata jest kobietą i jak rasowa kobieta musi sobie poprawić humor za tą krytykę na tym forum....w końcu na coś trzeba wydać pieniądze zanim komornik je zajmnie....
            • Gość: M...... Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 11:42
              haha śmieszni jesteście... na bosaka ma chodzić?
              • Gość: pracownik TC ma chodzić boso..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 12:02
                no ponoć jest bankrutem.......
                • Gość: byly pracownik Re: ma chodzić boso..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 16:00
                  Nie ona jest bankrutem,tylko jej firma. to sa dwie rozne rzeczy. myslisz ze teraz mieszka w szalasie i wpieprza koniczyny?
                  • Gość: TC Re: ma chodzić boso..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.11, 16:05
                    firma zarejestrowana na osobę fizyczna czyli upadłosc ogłasza osoba fizyczna = bankructwo osoby fizycznej... a ze ma za co "godnie" zyć to wierzę... przeciez wplaty byly pobierała do ostatniego dnia......
    • Gość: AAA Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: 83.21.197.* 09.02.11, 11:10
      Mleko się rozlało, ale swoją droga dziwię się niefrasobliwości ludzi. Zasada jest taka, że każde biuro podróży należy traktować jako potencjalnego oszusta. Czyli podstawą jest. Po pierwsze: wygoglowanie biura w internecie. Te biuro cienko przędło już w 2009r. Powinno to dać do myślenia, że jest to oszust i nie należy z nim mieć nic wspólnego. Po drugie. Konieczne jest przed wpłaceniem sumy telefon do hotelu i pytanie czy w ogólne biuro podróżny zrobiło rezerwację. Zagraniczne hotele życzą sobie rezerwacji z wyprzedzeniem. Należy to wszystko sprawdzić. Przy okazji wakacji rozmawiałem z hotelarzem. Oni są bardzo wyczuleni na podejrzane biura podróżny nie tylko z Polski ale też np. z Niemiec, ponieważ padali ofiara oszustw. Nikt nic nie zarezerwuje bez zaliczki z dużym wyprzedzeniem. dlatego biuro musi mieć już rezerwację hotelu zanim w ogóle zacznie zbierać kasę. Jeżlei nie ma to znaczy że jest to oszust.
      • Gość: gość Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 20:49
        Ciekawe, czy prokuratura się dokopie do 40 ha ziemi, które Agata zakupiła...hehe, pewnie teraz już na chłopaka zapisane albo na dzieci:)
        • Gość: gość Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.11, 08:16
          ....albo fikcyjnego zatrudnienia u Irka....
          • Gość: ... Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.146.168.179.nat.umts.dynamic.eranet.pl 10.02.11, 15:10
            Może zamiast chwalić się swoją wiedzą na forum poinformuje Pan/Pani o tym prokuraturę...To byłoby znacznie bardziej skuteczne z punktu widzenia wszystkich pokrzywdzonych (także pracowników...)
            • Gość: TC Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.11, 07:58
              alez powiadomiłam już prokuraturę.... a teraz szykuję informacje do sądu...by miał wiedzę o pani agacie i jej majątku....
              • Gość: ... Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.146.188.182.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.02.11, 08:33
                Myślę, że warto złożyć wniosek o wyjawienie majątku dłużnika i powiadomić ubezpieczyciela o tym, że przyjmowała wpłaty jeszcze w piątek...
          • Gość: Kasia Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: 194.42.119.* 10.02.11, 15:19
            Do prokuratury napisałam już o wyludzeniu pieniedzy przez zlodziejke.Mam tylko taka nadzieję ze bedzie mieszkala w szalasie i wpieprzala te koniczyne.Krzywda dzieci musi sie jej odbic czkawka i tak bedzie!Co do jej dzieci to tylko nalezy im współczuć takich wzorców ,ale one sobie matki nie wybierały!
            • Gość: gość Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.11, 09:42
              Teraz trzeba na bieżąco sprawdzać w rejestrze organizatorów, co kompan Agaty - Irek B. otworzy...chyba, że już to zrobił...nikt mi nie wmówi, że się odciął, nic nie widział, nie wiedział i jest święty:)
              • Gość: TC Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.11, 09:57
                To z rejestru Ewidencja Działalności Gospodarczej
                Nazwa firmy : R3B.PL KLUB PODRÓŻNIKA
                Miejsce działalności : HUBALCZYKÓW 47 SZCZECIN
                Własciciel : B IRENEUSZ
                Adres : HUBALCZYKÓW 47 SZCZECIN
                Opis działalności : 79.12.Z Działalność organizatorów turystyki79.11.B Działalność pośredników turystycznych85.59.B Pozostałe pozaszkolne formy edukacji, gdzie indziej niesklasyfikowane74.10.Z Działalność w zakresie specjalistycznego projektowania 62.01.Z Działalność związana z oprogramowaniem71.11.Z Działalność w zakresie architektury71.12.Z Działalność w zakresie inżynierii i związane z nią doradztwo techniczne79.90.A Działalność pilotów wycieczek i przewodników turystycznych77.21.Z Wypożyczanie i dzierżawa sprzętu rekreacyjnego i sportowego85.51.Z Pozaszkolne formy edukacji sportowej oraz zajęć sportowych i rekreacyjnychNIP:879-159-13-48

Data rozpoczęcia działalności : 2010-04-02
                Numer ewidencyjny : P/057286
                • Gość: TC Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.11, 15:24
                  i wszystko sie kreci od poczatku.....
                  • Gość: derfderf Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 21:55
                    Oczywiście wiecie że Irek to były wieloletni chłopak, też zajmujący się tą branżą - więc przekazanie majątku można bedzie uznać przy spełnieniu pewnych warunków, za nieważne
                    po drugie - zastanówcie sie dodatkowo nad zawiadomieniem w prokuraturze o tym, iż pracuje (-owała) w firmie konkurencyjnej do swojej, kiedy jej firma jeszcze działała, zatem działała na szkodę swojej firmy
                    transfery majątkowe - zażądacie od prokuratury, jak najszybszego wytoczenia powództwa z art 527 kc /tu liczy sie termin/ oraz zastosowania środka zapobiegawczego w posatci zakazu wykonywania okreslonej działalnosci
                    Do tego nie zapomnijcie o tym, iż nalezy też przypilnować prokuraturę czy sprawdzają panią G. pod katem tego, czy wiedząc o stanie firmy nie dopuściła się przestepstwa nie zgłaszając wniosku o upadość kiedy przesłanki do niej zaistnialy
                    Myslę, że znajdzie się paru ludzi którzy pani G. nie odpuszczą, a też grupa ktora pomoże wam w doprowadzeniu tej osoby do odczucia, że nie jest bezkarna
                    • Gość: TC Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.11, 18:56
                      no i pracując u Irka była na zasiłku chorobowy jednoczesnie prowadzac swoje BT... czyli wyłudzenie zasiłku z ZUS-u.....
                      • Gość: Co zalatuje lisem Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 13.02.11, 19:44
                        Do Agatki i Irka !
                        Trzeba było robić zapisy na wycieczki i pielgrzymki na beatyfikacje Papieża Polaka , tam wali pół Polski i nie tylko, ci co nie byli na pogrzebie , teraz będą chcieli pojechać , bo myślą ,ze znaki zobaczą , gołąb , wiatr , książka sie sama zamknie.
                        To ful wypas , mohery i postępowi katolicy, będą kredyty zaciągali ,żeby tam być , bo powtórki nie będzie. histeria już sie nakręca
                        Szybko byście sie odkuli.
                        • Gość: tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 15:08
                          przecież takie wyjazdy nie dodaja BT splendoru, a dla agaty liczył sie blicht i splędor......
                          • Gość: takijeden Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 22:51
                            lata przerostu formy nad treścia w całej okazałości...tyczy sie to i włascicielki i biura samego w sobie, tyle pochwał, co i skarg, czym tu sie chwalic było?:)
                            • Gość: tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 10:34
                              ym...no jakto czym.... imprezami w najważniejszych ośrodkach europy... zdjęciami faceta umieszczanymi w katalogu.... organizacją imprez ponad stan....i wystawianiem się na targach mimo kiepskiej kondycji.... opłacaniem reklamy z bieżących wpływów.......wszystko by przypadkiem nie powiedzieli ze mamy jakis klopoty.... a skargi na zapłate rachunków, faktur i wynagrodzeń z opóźnieniem półrocznym.... to tylko zła piwkujaca kadra i kontraheci podkupieni przez konkurecje rozsiewajacuy plotki.....
                              • Gość: nie;/ Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.ipartner.com.pl 16.02.11, 13:54
                                Tc organizował najlepsze obozy. Wspaniałe miejsce, super kadra, super atmosfera itd. Szkoda że już go nie ma.
                                • Gość: tez tu pracowałem Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.02.11, 22:46
                                  najwyższa pora, ze go nie ma!!! Powinno zbankrutować już kilka lat temu, ale współpracującym z TC firmom brakowało jaj, żeby przestać kredytować TC, kadra jakaś tam nowa zawsze się znalazła za psie pieniądze, których i tak nie dostała, no i udało się Agacie owinąć dookoła palca pracownice, które ją w kółko tłumaczyły, udawały, ze jej nie ma i zbierały cięgi, a na koniec tez je zrobiła w konia. Nic dodać - nic ująć:) Syf, dno i zwykłe cyniczne oszustwo.
                                  • Gość: nie;/ Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.ipartner.com.pl 17.02.11, 01:23
                                    tak czy siak była zaje... atmosfera na koloniach ztc ;d<3
                                  • Gość: rex Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.szczecin.mm.pl 17.02.11, 09:45
                                    Oszukani, zróbcie pozew zbiorowy - wydacie mniej na prawników
                                    • Gość: ... Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.147.199.207.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.11, 14:07
                                      Nad jaką jakością wylewacie Państwo łzy – jednorazowy sukces każdemu może się przydarzyć. Moje dziecko w zeszłym roku miało pojechać bodajże do Unieścia lub Łazów - kolonia była reklamowana jako kameralna, ośrodek miał być zamknięty, dzieci miały się czuć bezpiecznie. 5 dni przed wyjazdem zadzwonił pracownik TC informując mnie, że kolonia w Unieściu nie odbędzie się, niemniej jednak w zamian proponują mi Dąbki. Zarzekali się, że warunki będą identyczne. A na miejscu…okazało się, że to jest olbrzymi ośrodek, wejścia do pokojów dzieci (7-letnich) były z dworu, w związku z tym wychowawczynie w nocy musiały dyżurować na zewnątrz pod drzwiami. Tłumy ludzi, zupełnie bez kontroli szwendały się po ośrodku i przed nim. Dodatkowo dzieciaki zatruły się jedzeniem na stołówce. Jedynym pozytywem była wychowawczyni, kwestia absolutnie niezależna od p. Agaty, którą to również oszukano. Wiem, że jeszcze we wrześniu nie zapłacili jej za pracę w lipcu…Mam nadzieję, że p. Agacie nie uda się już nikogo oszukać i swoje dalsze plany zawodowe łączy z działalnością w innej branży…
                                      • swarozyc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość 17.02.11, 14:13
                                        Gość portalu: ... napisał(a):
                                        Mam nadzieję, że p. Agacie nie uda się już nikogo oszukać i swoje dalsze plany zawodowe łączy z działalnością w innej branży…
                                        --------------------------------------------------------------------------
                                        Może zostać "akwizytorem" adpustów..
                                      • Gość: albert Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.11, 15:40
                                        Unieście i Łazów to zpewnością nie jest oferta tour club. Troskliwy rodzic niewiedzący gdzie wysyła swoje dziecko.Dobrze że dąbki drogi rodzicu zapamiętałeś.Wychowawczyni jak nie zasłużyła to i poieniążków nie dostała.Moze nie była tak dobra jak Ci się drogi rodzicu wydawało.
                                        • Gość: ... Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.147.198.203.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.11, 18:17
                                          Rzeczywiście, to było Ustronie Morskie Akademia Gąski Balbinki, wychowawczyni była świetna. Natomiast jeśli Pan tak świetnie zna ich ofertę sprzed 9 miesięcy..., to zmartwię Pana – w tym mieście już żadnej wycieczki nie sprzedacie…A prawnicy AXA z całą pewnością zapewnią Wam rozrywkę na kilka następnych miesięcy…
                                          • Gość: tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.11, 20:26
                                            "nie zasłużyli na wypłatę"[b], bo wierni pracownicy (ciekawe czy majątku biura starczy na zaległe płace) bronili jak lwy dostępu do swojej szefowej, a praktyka niepłacenia przez kilka miesięcy wynagrodzenia za wakacje i zimę to norma w tym byłym biurze. A tylko agata wykonywała przelewy... Niestety wszystko zapowiada, że były chłopak Agaty od marca zacznie miec w ofercie te rzeczy, które przejmnie po agacie (pracownika tegoż biura od kwietnia 2010 roku)....
                                            • Gość: ... Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.147.216.177.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.11, 21:17
                                              Nie chcę pozbawiać Pana złudzeń, ale myślę, że nie starczy, tak jak polisa nie pokryje roszczeń naciągniętych klientów. Co do pracowników Tour Clubu w pełni zgadam się, opiekunowie, wychowawcy, instruktorzy pracowali świetnie, pracownicy w biurze (w dniu upadłości) pomimo faktu, że stracili pracę bronili jej jak lwy…a ona opuściła biuro pozostawiając ich samych z rozwścieczonymi klientami i policją…Nieodpowiedzialna i tchórzliwa baba. Bardzo proszę podać na forum nazwę tego biura, bardzo bardzo nie chciałabym się dać oszukać po raz kolejny…
                                              • Gość: bebe Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 21:25
                                                Klub Podróżnika R3B.pl Ireneusz Bejger, ten osławiony były chłopak to nikt inny jak Ireneusz Bejger, taki sam cwaniak, jak i ona, co to niby się odciął i z TC nie ma nic wspólnego, hahahaha:) Może p. Agata go za sobą do pierdelka pociągnie?:) Tylko patrzeć, jak na stronę wskoczą oferty kolonii i wyjazdów w Alpy, a wtedy...płaćcie i traćcie pieniążki:) Amen.
                                              • Gość: jeden z wielu Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.11, 22:59
                                                turystyka.wzp.pl/wtgp/turystyka/p-r-m-a-11200/aktualnosci.htm
                                                Mam nadzieję, że łączna kwota ok. 800 000 zł wystarczy również na moją zaliczkę w 100%. Ja się łapię na wcześniejszą...
                                                • Gość: xxx Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.147.216.177.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.02.11, 23:27
                                                  Obawiam się, że nie będzie różowo, Centrum Podróży Masz Wakacje z Koszalina podobno podpisało umowy z 60 klientami na imprezy z Tour Club. Proszę również pamiętać, że biuro upadło tuż przed feriami i znacząca część klientów wpłaciła już całość pieniędzy…Myślę, że zwroty na poziomie 50%, to już będzie nieźle.
                                                • Gość: hahahaha Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 09:04
                                                  Skąd Gościu/Gościówo wziąłeś 800.000, hahahahaahahah, chyba jesteś śmieszny!! Niecałe 400.000, a sama moja najbliższa rodzina i znajomi to prawie 60.000, więc muszę cię zmartwić, zapomnij naiwniaku, że dostaniesz całość, kolejność zgłoszeń nie ma znaczenia, tylko łączna ilość zgłoszeń, a po zebraniu całości roszczeń, wpłaty obniża się procentowo...wszystkim!!!mam nadzieję, że ten babsztyl tu nie będzie miał więcej czego szukać w Szczecinie!
                                                  • Gość: jeden z wielu Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 09:27
                                                    Ze strony, do której podałem link. Najpierw dobrze przeczytać, a później pisać, że ktoś jest śmieszny. Weź kalkulator i się nie ośmieszaj na forum. W jednej z firm ubezpieczenie było na ponad 400 000, a w drugiej na prawie 400 000 więc w sumie wychodzi ponad 800 000. Tak mnie uczyli w podstawówce.
                                                  • Gość: hahahaha Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 18.02.11, 11:44
                                                    To jak z II puli 60.000 jest moje, to dla ciebie niewiele już zostało;) chyba szczęściarzu, ze masz rzut w pierwszej puli....zobaczysz-gó... dostaniesz
                                                  • Gość: łapa Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 13:25
                                                    Jade z paczką do Livigno w drugiej połowie marca, mam jeszcze kilka wolnych miejsc, jak ktoś chce się zabrać do piszcie lest4@o2.pl
                                                  • Gość: jeden z wielu Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.11, 14:01
                                                    Tak jak pisałem jestem z pierwszej puli i to mnie martwi. Wtedy bardzo dużo osób zapisało się na luty i marzec...
                                                  • Gość: i <3 tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.ipartner.com.pl 18.02.11, 14:50
                                                    Ja byłam na wyjazdach z tc łącznie 11 razy. I zawsze impreza się odbywała, nigdy mnie nie oszukali, zawsze było wspaniale. Kurcze, co ja będę robić w wakacje i ferie ?! ;/
                                                  • Gość: tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.11, 20:32
                                                    ze szczecina mialo jechac 5 autokarów w kazdym tygodniu ferii... a jeszcze troche z Polski.... wiec liczba jest spora do odbierania pieniędzy.....
                                                  • Gość: tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.11, 01:14
                                                    te 800000 to tak troche naciagane wyliczenie..... ale życzę szczescia.....
                                                  • Gość: turysta Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.11, 12:34
                                                    o Ireneusz B. wycofał ze strony zapowiedzi zwiekszenia oferty...... czyżby obawa......
                                                  • Gość: tece Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.11, 11:39
                                                    Po Warszawie już chodzą wieści, że pani Grzelczak planuje otworzyć nowe biuro, hahaha:) czy może wtajemniczeni wiedzą o tym, że już jest ono otwarte (Klub Podróżnika Ireneusz Bejger), tylko jeszcze oficjalnym organizatorem nie jest, a może by tak marszałek wpisu nie zrobił dla świętego spokoju potencjalnych naciągniętych i oszukanych klientów????????
                                                  • Gość: tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.11, 13:45
                                                    a co ma sie martwić, przecież zarobiła na ostatnich wpłatach przed feriami odpowiednia ilośc kasy by mieć na pierwsze wpłaty na wynajmy, a potem juz tak jak do tej pory.... zbieramy i opłacamy co musimy..... pewnie nie zabronia jej działalności bo Grelandzie byla tylko wspólnikiem a teraz to upadłośc osoby fizycznej prowadzacej działalność gospodarczą..... a naiwni się zawsze znajdą i do wyjazdów i do pracy jako kiepsko i nieuczciwie opłacana kadra....
                                                  • Gość: Gość sp Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.11, 19:48
                                                    baa, za chwilę wszystko ucichnie,
                                                  • Gość: tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.11, 08:29
                                                    czy ktos wie jak zdobyc wyrok o upadłosci starego Grelandu w którym to pani Grzelczak była współudziałowcem, by go przesłac do sadu rozpatrującego upadłość Tour Clubu..... jest szansa, że nie bedzie wyroku umażającego długi....
                                                  • Gość: Ewina Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.11, 17:17
                                                    Teraz to nie wiem z jakim biurem na kolonie wysłac córkę ,macie jakieś propozycje?
                                                  • Gość: inny pracownik tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 23:38
                                                    a ja slyszalam ze pani agata sobie poradzi bez pana irka
                                                  • Gość: tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 07:40
                                                    no powinna... w końcu pieniądze na ubezpieczenia nazbierała od naiwnych turystów tuz przed ogłoszeniem upadłości........
                                                  • Gość: Tropiciel Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 14:04
                                                    Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy biedna dziewczyna sobie poradzi to zapraszam do nowej firmy i na nową stronę internetową. Ciekawe, że nie pojawia się tam nazwisko Grzelczak ani żadne dane firmowe, hm....
                                                    www.uriwsy.co
                                                    Tylko stylistyka i nazwy jakieś takie podobne do Tour Clubu! Oj no i oczywiście adres:D
                                                  • keradiusz Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość 10.03.11, 14:09
                                                    no adres sie różni....... o dwa pietra wyżej.....
                                                  • Gość: x3 Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.ipartner.com.pl 10.03.11, 16:57
                                                    Boooże odwalcie się od tc, robia zajebi*ste obozy, kolonie itd. Bylam z nimi już 7 razy i było super. <3

• Gość: Tropiciel Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 18:57
                                                    Oprócz tego, że niepłacą Twojej ukochanej kadrze, kierowcom, hotelom itp. to masz rację robią za...ste imprezy.
                                                    Ciekawe jakbyś sie czuła, gdybyście umówili się ze swoją paczką że jedziecie, zapłacili TC a w dzień wyjazdu dowieziałabyś się, że możesz się rozpakować. Obozu nie będzie bo właścicielka zabrała twoje pieniądze i powiedziała, że w dupie to ma i bankrutuje! A do tego twoi rodzice powiedzieli by ci: dziecko kochane, przesiedzisz całe wakacje w domu albo u babci w Zadupiu Małym bo całą kasę wzięła Agata Grzelczak a my więcej na twój wyjazd nie mamy:(
                                                    Dalej uważasz, że należy się "odwalić" od oszustów i ludzi, którzz nie mają elementarnych umiejętności do prowadzenia biznesu?
                                                  • Gość: iwo Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.szczecin.mm.pl 11.09.11, 19:33
                                                    Wszystko prawda, zostałam oszukana wraz z rodziną zima tego roku.Opłaciłam wyjazd zimowy do Włoch,Pani G. ogłosiła upadłość biura ,ani wczasów ani zwrotu kasy do tej pory/11.09.11r/.
                                                    Pani rejestruje nowe biuro i dalej będzie nabierać klientów . Taka to pożyje za cudze! Pytam tylko gdzie jakaś kontrola do sprawdzania takich nowych tworzących się biur .Pani G ledwo ogłosiła upadłość TOUR CLUB i już organizowała wypoczynek letni z nowo utworzonego biura. Przestrzegam wszystkich.
                                                  • Gość: dociekliwy Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.11, 08:39

ależ nowe biuro fukcjonuje bod innym szyldem :FOTO-NET Jacek Sierakowski to jest organizator wypoczynku, bo Urwisy jako spólka akcyjna miały falstart i nie zostały zarejestrowana. Rozpoczłyi działalnosc w necie zanim mieli komplet zezwolen i ubezpieczen no i ten jeden udział ;)
                                                  • Gość: dps Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.11, 10:29
                                                    kolejna wpadka na stronie urwisów:
                                                    Oj! Ten link wygląda na uszkodzony.
                                                    Sugestie:
                                                    •Przejdź do www.­tourclub.­pl
                                                    •Wyszukaj zima imprezy w www.tourclub.pl
                                                    wyświetla sie jak klikniesz na link Obozy i zimowiska w ofercie obozy i zimowiska dla młodzieży na stronie urwisów....
                                                    Jacy pewni swego....
                                                  • Gość: tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 08:03
                                                    a jeszcze maja czelność świadomie zbierać wpłaty by założyć nowy biznes wiedząc, że ubezpieczenie i majątek nie pokryją zobowiązań wobec klijentów i pracowników.... tych na umowy zlecenia zwłaszcza.....
                                                  • Gość: kiedy kadra TC Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 15:11
                                                    i kłamia jak z nut, tak przy naborze kadry jak i potem przy rozliczeniach..... jadac na naiwnym prostolinijnym patrzeniu na swiat mlodych ludzi... dla ktorych jak ktos cos mowi to znaczy ze tak jest zapisane w umowie i ze dotrzyma słowa, ze jak obiecuje ze jutro pojdzie przelew to on jutro pojdzie a nie w grudniu popołudniu....... ze kadra pracuje na wlasne pozniejsze wakacje a nie na wakacje przyszłego roku....
                                                    Młoda kadro BIURA PODRÓŻY URWISY biężcie zaliczki za wykonanie usługi tak jak zaliczki biora hotele, przewoźnicy i inni usługodawcy..... jak wszyscy bedziecie zgodni to nie znajdzie "pani" agata grzelczak naiwnych, których będzie wstanie oszukać....
                                                    A BP Urwisy nie figuruje w ogólnoposkiej ewidencji podmiotów prowadzących działalnośc turystyczną.....
                                                  • Gość: Tropiciel Grzelczak zaczyna od oszustwa! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.11, 18:49
                                                    1. Na stronie Urwisów jest informacja o zgodzie marszałka - szkoda, że marszałek nic o tym nie wie!
                                                    2. Na tej samej stronie była informacja o ubezpieczeniu OC w T.U. Europejskie - również OC w tym towarzystwie nie istnieje
                                                    3. Nie ma takiej firmy jak Urwisy sp. z o.o. - no chyba, że Pani Grzelczak zwnou wybiegła przed orkiestrę i zarejestrują ją w dalekiej przyszłości
                                                    Polityka w Tour Clubie była: piszcie, a jak trzeba będzie to się załatwi. Widzę, że zachowanie to samo więc pani Grzelczak nic się jeszcze nie nauczyła. Ciekawe ile lat jej zajmie ta nauka bo zwierząta to poodbno już na 3 zajęciach łapią o co chodzi.
                                                  • Gość: mn Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.zacheta.szczecin.pl 15.03.11, 07:37
                                                    Gość portalu: Tropiciel napisał(a):
                                                    > Jeśli ktoś ma wątpliwości, czy biedna dziewczyna sobie poradzi to zapraszam do
                                                    > nowej firmy i na nową stronę internetową. Ciekawe, że nie pojawia się tam nazwi
                                                    > sko Grzelczak ani żadne dane firmowe, hm.... www.uriwsy.co
                                                    > Tylko stylistyka i nazwy jakieś takie podobne do Tour Clubu! Oj no i oczywiście
                                                    > adres:D

Nie trzeba się bawić w dowody poszlakowe, wystarczy sprawdzić właściciela domeny.
                                                    I kogóż my tu mamy?

Domain Name: URWISY.CO
                                                    Domain ID: D4541285-CO
                                                    Sponsoring Registrar: TUCOWS, INC.
                                                    Sponsoring Registrar IANA ID: 69
                                                    Registrar URL (registration services): www.opensrs.com
                                                    Domain Status: clientTransferProhibited
                                                    Domain Status: clientUpdateProhibited
                                                    Registrant ID: TU25FKGOONRWMRDB
                                                    Registrant Name: Agata Grzelczak
                                                    Registrant Organization: Foto Net Group
                                                    Registrant Address1: Wielka Odrzanska 28a/4
                                                    Registrant City: Szczecin
                                                    Registrant Postal Code: 70-535
                                                    Registrant Country: Poland
                                                    Registrant Country Code: PL
                                                    Registrant Phone Number: +48.606235705
                                                    Registrant Email: jacek@tourclub.pl
                                                  • Gość: Tropiciel Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 14:06
                                                    Email zakładacza strony jest the best:)
                                                  • Gość: tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.11, 15:05
                                                    no co chcecie, przeciez napisali, że wszystko i wszystkich kupili z TOUR CLUBU
                                                    ludzi z adresami również. widocznie był na sprzedaż...
                                                  • Gość: prześmiewca Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.11, 16:24
                                                    ratunku!! wszystko i wszyscy są moi i wszyscy są źli, kradną, oszukują, a ja wzór cnót i moralności będę stała na straży biura ekologicznego, czy jak je zwał i nadal będę wyłudzać pieniążki, płaćcie, potem płaczcie dziateczki i rodzice:)zatroszczę się o wasze......pieniążki.heheheheeh będą moje i tylko moje!!
                                                  • Gość: Nicola Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 21:20
                                                    Prosta sprawa - Nie dajmy się oszukać po raz kolejny -
                                                    OMIJAJMY BIURO URWISY z daleka - niech nas nie pokusi nic ani cena , ani program NIC !!!!!
                                                    Brak klientów nie pozwoli przetrwać na rynku !!!

ZAPAMIĘTAJCIE URWISY.CO - to kolejny wytwór Agaty Grzelczak !!!
                                                  • Gość: dps26 nie dajmy sie oszukiwać agacie grzelczak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.11, 08:12
                                                    a Jacek i Agatka to takie sympatyczne postacie a ci dwoje im psują opinię. Feeee nieładnie!!!!
                                                  • balamutto Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość 11.03.11, 20:01
                                                    oczywiście i oferta ta sama ,o.przepraszam ,teraz to się nazywa ekologiczne biuro podroży ....
                                                  • Gość: keradiusz BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.11, 08:47
                                                    długo nie trzeba było czekać by nowy Twór powstał na gruzach poprzedniego.... budowany u grzelczakowej jak zwykle na omijaniu prawdy..... biuro prowadzi działalnośc nie posiadając niczego co oświadcza ani ubezpieczenia ani wpisu do rejestru organizatorów turystyki..... więc nic nowego..... a i współpraca z Ireneuszem b.. kwitnie na całego.... a pan w końcu przestał łamać prawo... od 1 marca 2011 r ma wpis do rejestru organizatorów turystyki.... ciekawe co robił przez cały 2010 rok
                                                  • dps26 Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! 12.03.11, 09:00
                                                    ale to była tylko kwestia czasu..... przecież ona nie zna sie na niczym innym niż..........
                                                  • Gość: Tropiciel Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.11, 14:43
                                                    Rozumiem, że nie zna się na niczym innym niż oszukiwanie ludzi? To wychodzi jej świetnie tylko czy my musimy to akceptować? Niech oszukuje ludzi na sprzedaży marchewski, albo niech szuka naiwniaków, którzy chcą szybko, duzo i łatwo zarobić - może jakieś piramidy? - a turystów, obozowiczów i ich rodziców niech zostawi w spokoju.
                                                  • Gość: gość Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! IP: *.centertel.pl 12.03.11, 15:14
                                                    W sumie nie zostałam oszukana przez A.G ale uważam że ta fasa powinna być gdzieś zgłoszona. Wiem że ludzie którzy nie sprawdzają biura podróży przez wyjazdem sami są sobie winni ale to co A.G robi to jawne oszustwo. Strona na której piszą że wykupili prawa do kolonii, że przejęli kadrę i współpracowników. Jestem w szoku bo umieścili nawet te same zdjęcia co na stronie TC a sama szata graficzna strony jest łudząco podobna do stronki TC. Jak te ośrodki które walczą o odszkodowanie, mogą pakować się drugi raz w to samo? A może te kolonie istnieją tak samo jak nowe biuro? Czyli totalna ściema! Nie ma nigdzie wpisu o ewidencji, nie ma podanego nipu ani danych właścicieli. Podane za to jest konto na które należy wpłacać kase za kolonie które nie wiadomo czy się odbędą bo przecież te B.P wcale nie istnieje. Kto na takie rzeczy pozwala? Może trzeba pójść z tym na policje?
                                                  • dps26 Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! 13.03.11, 00:58
                                                    "Mam zaszczyt poinformować, iż w dniu 11 marca 2011 roku został zakończony proces zakupu przez naszą firmę od poprzedniego organizatora całego KNOW HOW organizacji kolonii i obozów letnich." czyli zasady i pewnie stara kadra opisana na innych forach jak oszukuje wszystkich i broni swojej starej szefowej przed pokrzywdzonymi powróci do pracy z "nową" szefową...... ale cóż know how obowiązuje.....

• Gość: 15 Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! IP: *.ipartner.com.pl 13.03.11, 23:12
                                                    Oficjalne otwarcie biura odbędzie się 15 marca. Ogarnijcie się! ;)
                                                  • Gość: Ja Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 13.03.11, 23:14
                                                    krew zalewa z ta cholerną złodziejką, oszustką, debile, co zechcą znów u grzelczakowej utopić kasę, jeszcze większe debile to kadra, która tam zechce pracować, tymi złodziejami: grzelczakowa, jej facetem jackiem jakimstam, na którego jeszcze jest niezarejestrowane biuro i irkiem bejgerem, to powinna zając sie policja i prokuratura, ale nie ze szczecina, bo jedna pani prokurator to przyjaciolka z liceum grzelczakowej
                                                  • dps26 Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! 14.03.11, 09:11
                                                    to moze mała manifestacja pod biurem na otwarcie...... z jajkami i pomidorami.....
                                                  • Gość: ^^ Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 11:13
                                                    no pokaż cwaniaku że masz jaja (jak wolisz: pomidorki) i przyjdz tam osobiście. Anonimowi szydercy, internetowi mądrale :/
                                                    Masz odwagę obrazic kogos,wyzwac od debili,idiotów, oszustów i głupków?To miej choc odrobinę odwagi cywilnej i się podpisz, a jeśli nie starcza ci odwagi na podpisanie się, to badz laskaw i nie obrażaj innych.
                                                  • dps26 Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! 14.03.11, 12:35
                                                    w przeciwieństwie do Ciebie piszę z zalogowanego niku i opisuję tylko fakty, które w wykonaniu bt tour club (w wykonaniu pracowników) i pani agaty grzelczak mnie osobisie spotkały
                                                    Umiejętnośc czytania ze zrozumienie jest wymagana juz na koniec szkoły podstawowej.... w swoich wpisach nie używam epitetów....
                                                    pozdrawiam......
                                                    oszukiwany przez pracowników tour clubu i agatę grzelczak osobiscie dps.
                                                  • Gość: ^^ Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 15:00
                                                    mój post nie był kierowany bezpośrenio do Ciebie. Wczesniej ktos byl na tyle odwazny obrazal klientow,kadre i p.agate. decydujac sie na wyjazd z nimi kazdy sam podejmuje decyzje i ma do tego pelne prawo. Nie do internautow nalezy ocenianie ich motywow i intencji. Jesli moje dziecko wracalo kilkakrotnie zadowolone z kolonii,a ja w tym momencie mam gwaracje, iz pojedzie ta sama kadra bez wahania wysle w tym roku z nimi swoje dziecko.
                                                  • Gość: gościówa Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.11, 13:06
                                                    tchórzyno, uderz w stół, hehe, pani grzelczak osobiście, bejgery, jacus czy super kadra sztuk kilka, co to za swoje guru da sie pokroić, ech, śmieszni obrońcy pseudo morlaności, pani g. powinna leczyć się w szpitalu...więziennym:)
                                                  • Gość: my life Re: BP URWISY i pierwszy wpis się sprawdza !!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.11, 15:02
                                                    jaki nick taki poziom komentarza gościówo.
                                                    Bardzo dojrzałe i na poziomie
                                                  • Gość: loool i love tc IP: *.ipartner.com.pl 15.03.11, 18:39
                                                    nara od tc i urwisów xd
                                                  • dps26 ........ oraz pieniadze ich klientow 15.03.11, 19:04
                                                    w koncu bylo tego parę kupek papierków..... starczyło by odkupić nawet tak wiernego pracownika biura tc jak jacek s.......ski
                                                  • Gość: Tropiciel Majątek TC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 17:09
                                                    Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że powinniśmy się tylko cieszyć, że Tour Club sprzedał Urwisom wszystkie produkty z B.T. Tour Club boi dzięki temu Pani Grzelczak będzie miała więcej pieniędzy na spłatę zoobowiązań. Moim zdaniem takie produkty to kwestia kilkudziesięciu tysięcy złotych. Zrobienie programu jednej wycieczki kosztuje około 2000 zł a przygotowanie kolonii to już zdecydowanie dużo więcej.
                                                    Prędzej mi kaktus wyrośnie. Jak znam życie to produkty warte kilkadziesiąt tysięcy złotych zostały sprzedane za 1 zł a wierzyciele mogą się dalej całować w d...
                                                  • Gość: ściema Re: Majątek TC IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.11, 21:38
                                                    Jakie sprzedane?? Sama sobie Grzelczakowa sprzedała???Dobre jaja:)
                                                  • Gość: misiek Re: Majątek TC IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.11, 17:41
                                                    Skoro sprzedała firmę drugiej firmie, to razem ze wszystkim. Długi też mam na myśli. Dla mnie to ta kobieta jest niepoważna i nie powinna mieć możliwości dalszej pracy w turystyce! Skoro tyle rzeczy jest wiadomych, to mam nadzieję, że Marszałek nie zrobi głupstwa i nie da ani jej, ani Irkowi koncesji.
                                                  • Gość: mn Re: Majątek TC IP: *.zacheta.szczecin.pl 17.03.11, 17:46
                                                    Gość portalu: misiek napisał(a):
                                                    > Skoro sprzedała firmę drugiej firmie, to razem ze wszystkim. Długi też mam na myśli.

Niestety, w przypadku indywidualnych działalności gospodarczych - to nie działa w taki sposób.
                                                  • Gość: dps26 Re: Majątek TC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.11, 12:24
                                                    Irek juz dostał koncesje r3b2.home.pl/autoinstalator/wordpress/wp-content/uploads/2011/03/Wpis-do-rejestru-organizatorów-turystyki.pdf, z zabujczą kwota ubezpieczenia 5500 EURO, a podejrzewam, że z wnioskiem o koncesję biura agaty wystąpił jacek s....kowski, prywatnie facet agaty i ojciec jej drugiego dziecka. Zaświadczenie przecież dostanie od agaty bez niczego..... a to z jego adresu zarejstrowano domenę urwisów....
                                                  • Gość: ** Re: Majątek TC IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.11, 13:14
                                                    Jacek Sierakowski dla wiadomości
    • Gość: Piotr Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.14.0.155.aci.com.pl 17.03.11, 00:32
      URWISY Sp. z o.o. - to nowe wydanie biura Tour Club... Strzeżcie się...
      • Gość: i <3 tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.ipartner.com.pl 18.03.11, 17:26
        O dzięki za wiadomości, a już się bałam że już nigdy nie będzie tc. ;) Witaj czaplinek !
        • Gość: mn Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.zacheta.szczecin.pl 19.03.11, 04:24
          Gość portalu: i <3 tc napisał(a):
          > O dzięki za wiadomości, a już się bałam że już nigdy nie będzie tc. ;) Witaj czaplinek !

Jest nadzieja, że przy którychś wakacjach, wydymają i twoich rodziców na kasę i nigdzie nie pojedziesz.
          Rozumu to cię nie nauczy bo musiałabyś mieć jakiekolwiek szare komórki we łbie, ale takie zderzenie z rzeczywistością się przyda :-)
          • Gość: i <3 tc Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.ipartner.com.pl 19.03.11, 14:11
            Ojej, ale mnie pocisnąłeś. ale tak się składa że zawsze jakieś biuro upada, potem powstaje nowe bardzo podobne do poprzedniego itd. to jest biznes. A z tc bylam już 8 razy i nigdy mnie nie oszukali i za każdym razem było zaje...! pzd ;)
            • Gość: :) Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 15:57
              "Ja byłam na wyjazdach z tc łącznie 11 razy. I zawsze impreza się odbywała, nigdy mnie nie oszukali, zawsze było wspaniale. Kurcze, co ja będę robić w wakacje i ferie ?! ;/ "
              Ostatnio pisałaś, że 11:) Węszę niezłą ściemę 3tc...
            • Gość: dps26 Re: TOUR CLUB Szczecin ogłasza upadłość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.11, 18:14
              a spytałeś swojej kadry jak było jej po wyjazdach, ile czekała na swoje pieniądze i o ile ja nacieto.........