Dodaj do ulubionych

szkoła rodzenia

19.02.05, 18:44
Polecam Szkołę Rodzenia z Bogiem im. prof. Fijałkowskiego. zajecia odbywają
się w środy o 17 na ul. Mariackiej, na przeciwko IX LO, w siedzibie Civitas
Christina. Chyba jakoś zaraz zacznie sie nowy cykl.
Trzymajcie się dziewczyny! trochę wam zazdroszczę!
Obserwuj wątek
    • magdab300 Re: szkoła rodzenia 06.03.05, 21:18
      Witaj..

Czy ta szkoła rodzenia na ulicy Mariackiej jest płatna i ile kosztuje?
      Moze już ktos był?
      A może ktoś poleci inna lepsza..
      Pozdrawiam
      Magda 31tc
      GG 3734319 napisz
      • mazuba Re: szkoła rodzenia 06.03.05, 23:31

jest platna symboliczne co nieco. Byl tutaj watek o darmowych szkolach rodzenia
        kilka miesiecy temu, wtedy ja obdzwanialam te najbardziej znane. Poszukaj moze
        w wyszukiwarce.
        pozdr
        magda
        • magdab300 Re: szkoła rodzenia 06.03.05, 23:34
          Dziekuje bardzo .....zaraz sobie poszukam.
          a Ty uczeszczałas do szkoły rodzenia?Jakie masz zdanie na ten temat?

Pozdrawiam
          Magda 31tc
          GG 3734319
          • mazuba Re: szkoła rodzenia 06.03.05, 23:36

nie, ja jestem przeciwna takim szkolom. szukalam bezplatnej, zeby isc z raz czy
            dwa i porownac sobie co trace, ale rozeszlo sie po kosciach:)
            zobaczymy czy bez szkoly mozna urodzic;)
            juz za dwa -trzy tygdonie
            pozdr serdecznie
            magda, 35 tc
            • magdab300 Re: szkoła rodzenia 06.03.05, 23:39
              może podasz mi numer gg..bedzie nam łatwiej porozmawaić????

mój gg 3734319
              Magda
          • syrenka70 do magda 300 10.06.05, 09:52
            ponieważ szkoła na mariackiej jest prowadzona przez katolickie stowarzyszenie
            dlatego opłata za tę szkołe zależy od Ciebie , nikt nie wyznacza ci kwoty jaką
            masz zapłacić,można przyjść i płacić za każde zajęcie mozna za cały kurs wiem
            że jak ktoś ma kłiopoty finansowe to też moze chodzić i nikt go ścigać o
            pieniądze nie będzie. Znam te kobiety które to rokręciły już ponad 10 lat temu.
            Same mają często wiele dzieci i kilka porodów za sobą a to co robią to ich
            pasja.
            • myszunia1982 Re: do magda 300 10.06.05, 18:40
              magdab300 urodzila w maju corke wiec szkola jej juz nie potrzebna
    • mazuba Re: szkoła rodzenia 07.03.05, 09:47

nie zauwazylam pytania o gg wczesniej:3300558 (nawet jak jestem niedostepna to
      jest wlaczony komputer)
      pozdr
      • gabi67 Re: szkoła rodzenia 14.03.05, 16:28
        Wiecie co można urodzić bez szkoły rodzenia szkoda, kasy ja rodze trzecie
        dziecko i nie byłam w szkole rodzenia.dwoje moch dzieci dostało 10 pt,teraz
        rodze trzeci i mam nadziej na 10 :)pozdrawim serdecznie
        gabi20 tc moje gg 3485184:)
        • witka55 Re: szkoła rodzenia 15.03.05, 08:53
          Chodziłam do tej szkoły na Mariackiej. Polecam z całego serca. Zajęcia trwają 2-
          3godziny (czasami ażza długo :) Zawsze jedna godzina gimnastyki, prowadzące
          zapraszają na spotkanie różnych specjalistów - była położna ginekolog,
          pediatra, ortopeda. Miła, domowa atmosfera. Spotkań jest chyba z 12.

Pozdrawiam Witka z Natalką :)
        • mamaestery Re: szkoła rodzenia 17.03.05, 12:12
          hej gabi!
          tzn ze punkty zalezna sa od tego czy uczeszczalas do szkoly rodzenia??jakas
          paranoja:)przeciez w czasie porodu moze sie zdarzyc wszystko i ty mozesz miec
          najmniejszy wplyw na jego przebieg :):)
          • gabi67 Re: szkoła rodzenia 17.03.05, 18:25
            W czasie porodu może się wszystko przytrafić ,a czy ty sądzisz że szkoła
            rodzenia cię uchroni przed złym trafem .Zastnów się nad tym a potem
            oceniaj.Zastanawia mnie jak to było kiedyś gdy nie było szkoły rodzenia,a
            jednak dzieci się rodziły:)i tak naprawdę nie musze nikomu kabzy
            napychać !!!!!!!!!!!!!!!!
            Pozdrawiam Gabi 20 tc
            • mamaestery Re: szkoła rodzenia 17.03.05, 18:34
              chyba sie nie zrozumialysmy:)ja w zadnym wypadku nie twierdze ze trzeba
              chodzic do szkoly rodzenia !wrecz przeciwnie
              poprostu zdziwilo mnie w twoim poscie odniesienie(tak w skrocie) ze szkola
              rodzenia (uczestniczenie w niej lub nie)ma wplyw na pnkt. apg. dziecka po porodzie
              • gabi67 Re: szkoła rodzenia 18.03.05, 16:09
                No chba nie zrozumiałyśmy się nie chodził mi o to ,że od chodzenia do szkoły
                rodzenia zalżą punkty po urodzeniu.Męczy mie gadanie kobiet że trzeba chodzic
                do szkoły rodzenia,tak jakby bez niej nie można by było urodzić zdrowego
                dzieciaczka.Dlamnie to jedynie wyciąganie kasy od ciężarnych a to jest
                świństwo!!!
                Pozdrawiam Gabi:)
                • paris4 Re: szkoła rodzenia 18.03.05, 16:57
                  A ja bardzo chętnie pójdę do szkoły rodzenia. Zdaję sobie sprawę, że bez
                  problemu można urodzic dziecko i bez niej. Nie idę tam trenowac do porodu, ale
                  chętnie poznam inne ciężarówki, obejrzę szpital w którym zamierzam rodzic,
                  poznam choc częśc personelu, posłucham porad dotyczących karmienia piersią i
                  pielęgnacji dziecka po porodzie. Po prostu oswoję się trochę z problemem a mój
                  mąż może zrozumie w co się pakuje bo chce konieczne byc przy porodzie:)))
                  Myślę, że będę trochę spokojniejsza i łatwiej mi będzie się do porodu
                  przygotowac psychicznie. To moja pierwsz ciąża i nie mam nikogo w otoczeniu kto
                  ma małe dziecko, więc nie uważam żeby wiedza zdobyta w szkole rodzenia była
                  taka bezużyteczna. Taka jest moja motywacja odnośnie uczestnictwa w tych
                  zajęciach. Każdy oczywiście ma prawo do innej, ale może nie oceniaj tego Gabi
                  tak radykalnie jako wyciąganie kasy od ciężarnych.
                  • gabi67 Re: szkoła rodzenia 19.03.05, 19:37
                    Paris!
                    Po pierwsze chodzi o to aby każda przyszła mama miała prawo uczęszczać do
                    takiej szkoły a nie płacić za coś co jest niektorym kobietą potrzebne.Tak jak
                    nprzykład Tobie:)Wiem ile dzieci kosztują po porodzie bo mam ich dwoje a
                    obecnie jestem z trzecim dzieciątkiem w ciąży.Więc wiem co mówie ,wystarczy że
                    teraz chodze do prywatnych lekarzy i napycham im kabzy.No nie stety takie czasy
                    że trzeba płacić za to co nam się tak naprawde należy za darmo.Czyli mówie tu o
                    porodach rodzinnych,szkołach rodzenia oraz znieczuleniach przy porodach !!!
                    Gabi
                    • katkiel Re: szkoła rodzenia 14.06.05, 17:47
                      Szkoła rodzenia to indywidualna sprawa każdej kobiety. Nie powinno się więc
                      głosić tez, że to naciąganie ciężarnych ani że bez szkoły nie można urodzić. Ja
                      osobiście zawsze chciałam chodzić do takiej szkoły i zgadzam się z Paris4.
                      Jestem bardzo zadowolona z tych zajęć, bo dowiedziałam się dużo a wiele mojej
                      wiedzy się potwierdziło lub też nie. Mimo, że dużo czytam zarówno książek, jak
                      i w internecie to zawsze są jakieś wątpliwości. Taka szkoła może je wyjaśnić. A
                      jeżeli ktoś nie ma takiej potrzeby i czuje, że psychicznie poradzi sobie bez
                      szkoły to też nie należy tego potępiać. Ja chodzę akurat do najdroższej szkoły
                      rodzenia w Szczecinie, ale mam zajęcia indywidualne, tylko z moim mężęm dzięki
                      temu połoźna skupia się na mnie i moich wątpliwościach. Wiem, też że jak będę
                      rodziła następne dzieci nie będzie mi potrzebna taka szkoła bo teraz dowiem
                      się tego co potrzebne.

Pozdrawiam,
                      Kasia oczekująca na Maksia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka