Dodaj do ulubionych

Szczecińscy listonosze strajkują nadal

IP: 80.53.41.* 24.11.06, 21:03
No to sie firmy kurierskie oblowia i to wszystko na koszt Poczty Polskiej...
lol - powodzenia i pracownikom i szefom w zarzynaniu tego kolosa na glinianych
nogach ktory do niedawna mial klopot z opublikowaniem jasnego i czytelnego
regulaminu swiadczenia uslug pocztowych na swojej stronie internetowej (do
czegos takiego zobowiazany byl ustawa... od bez mala 4 - 5 lat...)
Obserwuj wątek
    • Gość: koniec z pocztą Bezczelność !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 22:24
      Na mojej poczcie (Warszewo) oczekiwanie przed okienkiem, aż pani się nauczy
      obsługiwać komputer przyprawia ludzi o spazmy. Listonosz nie donosi listów
      poleconych, tylko woli wrzucać awiza... Na poczcie potrafią się skończyć "erki",
      koperty i znaczki, ale za to zawsze mogę sobie kupić płyn do mycia podłóg... I
      oni żądają podwyżek ? Przecież to bezczelność i brak szacunku dla uczciwych
      ludzi !!!
    • arturjs Re: Szczecińscy listonosze strajkują nadal 24.11.06, 22:44
      A na szczecińskiej dwójce jest bałagan niemiłosierny.Urząd Pocztowy PPUP nr 2
      miał przez pewien czas nawet dwóch osobnych dyrektorów!A na sali doręczeń
      panuje totalny chaos!I z nikim nie można się porozumieć.Pracowałem na tej
      poczcie rok temu i wytrzymałem tylko 9 dni.W 2 tyg pracy dostałem oprócz
      normalnego rejonu tzw rozbiórke czyli rejon za kogoś kto poszedł na
      zwolnienie.I tak wychodziłem do pracy przed 8 a wracałem ok 22 więc darowałem
      sobie tę pracę.Co z tego ,że są jakieś tam "lewe" pieniądzę skoro one nawet nie
      wynagradzają trudu tej pracy a tym pieniaczom którzy mówią ,że tak wiele
      zarabiają listonosze zapraszam do tej pracy niech posmakują prawdziwej
      krwawicy.Mógłbym się tak jeszcze rozwodzić nad tym jednakże tylko pracownik
      poczty może zrozumieć co jest co.A co do panienek z okienka.Pracują UWAGA
      jedynie na 0.9 etatu (nie wiem jakim cudem) co przy pensji 1000 brutto daje im
      900 brutto.Odliczyć od tego podatek i ubezpieczenia a doliczyć odpowiedzialność
      finansową ,znajomość finansów jak i pracy na poczcie.Ehhh ktoś chętny do pracy?
      • Gość: koniec z pocztą Re: Szczecińscy listonosze strajkują nadal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:24
        A myślisz, że w innych firmach jest pięknie i różowo ? Nie podoba się to się
        zwolnij. Inne zawody też czekają albo emigracja.
        • Gość: :)) Re: Szczecińscy listonosze strajkują nadal IP: *.62-97-226.bkkb.no 26.11.06, 00:53
          czytac nie potrafisz??
          przeciez sie zwolnil :p
    • Gość: ktoś Szczecińscy listonosze strajkują nadal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 14:11
      Ze sie komuś nie chce pracowac to ja jauż wiem , ale moze by tak tych druków
      nie nosić bo ja ich wcale nie chcę dostawać! gÓWNO MNIE OBCHODZI PROMOCJA
      gEANTA CZY INNEJ FIRMY ! jESZCE MUSŻE ZA WYWÓZ TEGO ŚMIECIA PŁACIĆ! A jak nie
      do skrzynki to inny dupek mi to w furtkę wsadzi! Szkoda lasów panowie i tak
      tego nikt nie czyta! Dawajcie reklamy w gazetach np. w wyborczej i nie śmiećcie!
      A listowi za uszami mają swoje, nie chce się takiemu wrzucić listu to potem goń
      na jakąs pocztę gdzie siedzą panienki puste jak nic i wrażenie tylko robią!
      Kolejka stoi a przepustowość jest 1 na 15 minut! Koszmar po porostu ale
      kierownik siedzi i na drutach robi bo to przecież MAnager - nie?
      Gdzei mi kur.... przyszło żyć!
      • Gość: stopaboga Re: Szczecińscy listonosze strajkują nadal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:43
        z tego co wiem, wystarczy poprosić na poczcie o specjalną naklejeczkę na skrzynkę pocztową, żeby nie dostawać reklam. i nie sądzę, żeby listonosze wrzucali je do skrzynek dla zabawy tudzież żeby powkurzać ludzi :)

co do strajku- wszystko fajnie, wszystko rozumiem, wiem, że strajk działą na zasadzie wywołania niezadowolenia społeczeństwa, które to niezadowolenie będzie motorem do pójścia kierownictwa na ugodę. ale nie dostarczanie listów poleconych, to przesada i BRAK ODPOWIEDZIALNOŚCI. wróć, jakie dostarczanie, ja naprawdę mogłabym sobie odebrać ten polecony sama, ale nie mogę, bo listy nie są sortowane (poczta na Łubinowej). czekam na umowę z ubezpieczycielem, którą muszę podpisać i odesłać. jeżeli teraz złamię nogę- czy państwo z sortowni zrzucą się na odszkodowanie dla mnie??
    • Gość: zenek Szczecińscy listonosze strajkują nadal IP: *.chello.pl 25.11.06, 21:07
      Jedni udają że płacą a drudzy że pracują.Za te pieniądze to i tak za dużo robią pochodź se dupku z tą torbą sam za tę parę stówek.Do dyrekcji w Warszawie się przypier.....cie a nie do listonoszy tam trwonią pieniądze na prawo i lewo, na reklamy dla Małysza (jak by qrva było co reklamować),na nową siedzibę dla dyrekcji generalnej 70 mln.PLN. a na podwyżki nie ma psia ich mać.Nie jestem listonoszem ale ich popieram a krytokom mówię że w Polsce tylko strajkiem można coś wywalczyć
      • Gość: do zenka Re: Szczecińscy listonosze strajkują nadal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:15
        No, górnicy wywalczyli... Po czym przepili i zostali z niczym... Niestety trzeba
        sobie samemu umieć pomóc - od tego trzeba zacząć.
      • blind20 Re: Szczecińscy listonosze strajkują nadal 26.11.06, 14:07
        Masz racje ,jeszcze sympozja i inne duperele.Sobie odprawy pobrali po
        kilkanascie tysiecy a z ludzi robia dziadów.
    • Gość: Cezar Szczecińscy listonosze strajkują nadal IP: *.beta.furrynet.org 26.11.06, 17:39
      Wszyscy usilnie szukaja pracy,a oni strajkuja.Powinni ich zwolnic i zatrudnic
      bezrobotnych.To skandal!
      • Gość: Antoni Re: Szczecińscy listonosze strajkują nadal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:08
        No, najlepiej takich prosto spod budki z piwem! Nie będą chcieli dużo kasy,
        tyle, co na winiacza.
    • Gość: torbalistonosza Re: Szczecińscy listonosze strajkują nadal IP: *.smsnet.pl 26.11.06, 22:18
      ....<ale moze by tak tych druków nie nosić bo ja ich wcale nie chcę dostawać! <...

Muszą nosić,bo dzwonią z poczty do domów z pytaniem "czy otrzymali państwo taką
      a taką reklamę".A niektórzy mieszkańcy też dzwonią - "gdzie jest ulotka z
      Netto!? -bo dzieci chcą pooglądać "
      • Gość: listonosz zenek Re: Szczecińscy listonosze strajkują nadal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 02:46
        Sram na to ze poczta zbankrutuje,1000zl wszedzie dostane,ale np.tych 10
        dyrektorow z upp2 maja wiecej do stracenia,nie wspomne o al.niepodleglosci juz
        maja pelne pory co dalej.to protest przeciwko zlemu zarzadzaniu,klikom
        familijnym i dziadostwu jakie tu panuje.
        zenek z torba.
    • masakra_teksanska Re: Szczecińscy listonosze strajkują nadal 27.11.06, 02:54
      no i niech zarabiają..

tym bardziej, że PP Poczta Polska od startu swojego zakichanego Pocztexu miała
      fory. To co u innych jest usługą kurierską i opodatkowane 22% vatem, w Pocztexie
      nazywa się usługą pocztową i jest zwolnione z VAT
      Dzięki temu sk....y mogą kroić zeta/dwa mniej niż inne firmy, a i tak zarabiają
      lepiej
    • sara.24 Dworcowa? 27.11.06, 13:14
      Czy ktoś może wie jak dzisiaj wygląda sytuacja na poczcie na Dworcowej? Dalej
      tylko wypłata zasiłków czy może im się we łbach przetawiło w lepszym kierunku?
      A może już w ogóle zamknięte?
      • Gość: Wojtek Re: Dworcowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 13:20
        Otwarte i przy odrobinie szczęścia (tj. po uprzednim umówieniu i sprawdzeniu,
        czy aby na pewno jesteś jednym z wybranych) wydają pocztę firmom - nie wiem jak
        z korespondencją prywatną. Rzecz jasna chodzi tylko o tę przesortowaną - a więc
        z poprzedniego poniedziałku. O nadaniu czegokolwiek można zapomnieć.
        • sara.24 Re: Dworcowa? 27.11.06, 13:48
          Dzięki. Cierpliwość już mi się zaczyna kończyć. Z odebraniem dałam już sobie
          spokój w tamtym tygodniu, bo nie byłam z tych przezornych co się umówili, a w
          większości i tak chodziło mi o te nieposortowane listy z tamtego tygodnia.
          Najgorzej z wysyłaniem. To co mniej ważne to niech idzie zwykłym, chociaz
          połowa pewnie i tak nie dojdzie. Skoro poleconych dalej nie przyjmują a więc
          pozostaje poczta kurierska. Tylko ciekawe czemu firmie mają rosnąć koszty
          dlatego że panienki z okienek też chciaby więcej zarabiać?
          • Gość: j. Re: Dworcowa? IP: *.chello.pl 27.11.06, 14:06
            dlaczego rosnac? sprawdz na www.inpost.pl - polecony wychodzi DUZO taniej niz PP
            • Gość: sara Re: Dworcowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 15:08
              Właśnie, do tego inposta podchodzi się jeszcze z jakąś rezerwą, ale po tej
              szopce w pp, trzeba się będzie chyba przestawić
              • Gość: agako Re: Dworcowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 21:21
                Z Inpostem jest jeden mały problem-doręczają tylko do miast, w których mają
                swoje punkty.Miast jest chyba 70, do końca roku ma być 100.Chciałam dziś wysłać
                list do Pruszkowa i nie dało rady...Do Warszawy tak, do Pruszkowa już nie :(
          • Gość: ghyycile to tych g Re: Dworcowa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 14:08
            chyba trzeba zaczac uzywac brzydkich slow...
            • Gość: maly chlopiec Re: Dworcowa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 00:27
              A co wy tu gadacie ,na up5 sobie mozna wyslac co sie chce.ja wyslalem polecony
              na slask,pelna kultura 10 min.czekania.co wy macie jedna poczte ruszcie tylki.
              dajcie spokoj z tym in post.jeszcze nie teraz za 2 lata.tylko musza sobie
              troche ludzi zatrudnic.
              • Gość: nena nie ma awizo .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 15:31
                ciekawe kiedy dojdzie?jak listonosze strajkuja nadal,i nic nie wskazuje zeby
                przestali, a zadnego awiza nie doreczaja , bo nikt nie dostal, a kazdy czeka na
                polecone..
              • Gość: sara Re: Dworcowa? IP: *.globalconnect.pl 28.11.06, 18:32
                Wyobraź sobie że nie każdy ma tyle czasu do dyspozycji żeby z listem zapieprzać
                na drugi koniec miasta czy wędrować po urzędach licząc że w którymś może uda
                się list wysłać.
                Inpost o wiele szybciej niż za dwa lata. Już do końca roku mają mieć 2 razy
                więcej placówek niż teraz, a mili pocztowcy tylko przyczynią się do ich rozwoju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka