profesor.ciekawski Re: Gryfino nie chce Piłata! 26.03.07, 15:19 Czy juz jest po rozprawie z udzialem naszych najjaśniejszych władz?? Był ktoś? Wie ktoś co tam było? Co się działo? Czy już był płacz i zgrzytanie zębami? Czy zakuli dziś kogoś w kajdany czy musimy jeszcze trochę poczekać? Pozdrawiam antypiłatów! Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Gryfino nie chce Piłata! 27.03.07, 09:18 Czym Gryfiniacy zasłużyli sobie na taki los i upokorzenia ze strony władzy? Co spowodowało powstanie patologicznych układów w mieście? Gdzie podziały się systemy kontroli poczynań władzy? Dlaczego mieszkańcy pomimo świadomości ułomności władzy zagłosowali za jej utrwaleniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Gryfino nie chce Piłata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 09:23 >Czym zasłużli Gryfiniacy sobie na taki los i upokorzenia ze strony władzy?Ano zasłużli bo wybrali sobie takiego burmistrza i trzeba go uszanować. Wspaniały facet ,świetny samorzadowiec,kreator , tyran,niueudacznik.Widocznie społeczeństwo chciało takiego AKTORA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Gryfino nie chce Piłata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 19:02 Większość mieszkańców-wyborców dało się wyborczo kupić za cukierki, gierki i obiecanki-cacanki. Teraz będzie "rycz mała(y)rycz..." jak w piosence... Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Chojna boi się Piłata 28.03.07, 00:12 Czytaliście ostatnią Gazetę Chojeńską? Jest tam artykuł - wywiad - z Piłatem w sprawie boisk budowanych przez Masters,a Wybiela sie tam nasz luby jak może, a redaktor posłusznie mu wtóruje. Czyżby Chojna po pozbyciu się Konarskiego, obawiała się, że HP jak będzie musiał odejść z Gryfina zakotwiczy się w Chojnie. Jaki interes ma Gazeta Chojeńska, aby promować niemiłościwie nam panującego. A może dostali jakieś granty? Nieoczekiwana pomoc przychodzi HP, od wiernych towarzyszy ? Czy strach zajrzał im w oczy - widmo HP i maglowej. Drodzy Chojnianie za Konarskiego oddamy wam Piłata za darmo i w ramach promocji dołożymy też za darmo maglową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pchlarz Re: Chojna boi się Piłata IP: *.dolnaodra.com.pl 28.03.07, 07:45 Zażyłosci pana Wójcika i Eugeniusza Kuduka siegają wczesnego Gierka, a że pan Wójcik jako redaktor pisze niekiedy takie teksty jakie pisze przydatny jest ekipie wielkorządcy krainy dwóch Odr jak mało który. Także mamy już dwóch nadwornych redaktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 18:09 Ale co sie dziwić prawnicy, adwokaci kosztują.Remont prywatnego mieszkania pana burmistrza też kosztował, i to wcale niemało. Dlatego jakby pan H.P miał honor i ambicję to by się rozliczył jak człowiek z człowiekiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gryg Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 17:00 > " Red.nacz.- pseudonim "Restaurator" - nie ma już nic do powiedzenia. > Wyręczą go wkrótce inni. Nasz Red.nacz. nie ma nic do napisania to sami układajmy obywatelską gazetę, w poszukiwaniu wieści wystarczą nam tylko sprawozdania burmistrza z miejskiego BIP. Ze sprawozdań Burmistrza Miasta i Gminy Gryfino z realizacji zadań w okresie od 26 października 2006 do 21 lutego 2007: 1-W dniu 11 listopada 2006 r. zorganizowałem uroczystość z okazji Święta Niepodległości. Koszty organizacji uroczystości wyniosły 3.240,00 zł, w tym sfinansowanie występu orkiestry, transportu, druku zaproszeń okolicznościowych, zakupu kwiatów i zniczy oraz poczęstunku podczas uroczystego spotkania w auli Gimnazjum w Gryfinie. 2-W dniu 22 grudnia 2006 r. zorganizowałem spotkanie wigilijne dla mieszkańców Miasta i Gminy Gryfino. Spotkanie odbyło się na Placu Ks. Barnima I. Koszty organizacji spotkania wyniosły 4.150,00 zł. 3-Zakupiłem komplet bramek aluminiowych do piłki nożnej i piłki ręcznej na boisko sportowe przy Szkole Podstawowej Nr 4 w Gryfinie. Koszt zakupu 5.050,00 zł. 4-Zakupiłem 32 ławki oraz 18 koszy na śmieci na nowopowstałe place zabaw na terenie gminy Gryfino. Koszt zakupu 27.010,00 zł. 5-Wykonałem opracowanie dokumentacji projektowej – koncepcji w zakresie remontu sekretariatu, gabinetu burmistrza i gabinetu zastępcy – I piętro w siedzibie Urzędu Miasta i Gminy w Gryfinie, 6-Przygotowałem folder inwestycyjny terenów nabrzeża na potrzeby międzynarodowych targów nieruchomości odbywających się w dniach 13-16 marca w Cannes. No i sami widzicie jak pięknie Gryfino się rozwija :-) PIŁAT MUSI ODEJŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:37 .Jedza ,pija lulki palaą,świętują za publiczne pieniądze- to wiemy.Tak nawet ostatnio pan burmistrz w gimnazjum jak wręczał młodym sportowcom dyplomy to był taki pijany że asz słowa nie mógł wymówić.Wstyd nawet młodzież ma już onim ładne zdanie.Ojciec miasta .Hańba.Jam długo jeszcze będzie ten pan nam mieszkancom Gryfina przynosił wstyd???????? Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.ciekawski Re: Piłat musi odejeść i część radnych też 04.04.07, 09:39 Jestem zdegustowany. O Płącie i BBSie to już od dłuższego czasu mam takie zdanie na jakie sobie zasłużyli i nikt z ich drużyny nigdy nie dostanie mojego głosu w żadnych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 17:57 Już niedługo. Postawiony zostanie zarzut z art.296 1kk.i inne.Niczego się nieobawiam i pisze cała prawdę a naszym burmistrzu, tylko co chcę napisać to mój post jest kasowany. ALBERT BARDZO proszę o niekasowanie moich postów!! Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Piłat musi odejsc 04.04.07, 19:45 jeden warunek: 1. zacznij uzywac jednego nicku 2. zaloguj sie jezeli nie akceptujesz tych w/w warunkow dalej bede kasowal Gość portalu: AS napisał(a): > Już niedługo. Postawiony zostanie zarzut z art.296 1kk.i inne.Niczego się > nieobawiam i pisze cała prawdę a naszym burmistrzu, tylko co chcę napisać to > mój post jest kasowany. ALBERT BARDZO proszę o niekasowanie moich postów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 20:50 albert napisał 1 zacznij uzywac jednrgo niku ok Bede zawsze pod tym samym nikiem AS Zalogowac sie nie moge bo jeszcze nie jest skonczone dochodzenie w organach ścigania.Zrozum to!! Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Piłat musi odejsc 04.04.07, 21:52 AS mamy pewne zobowiązania. Proszę dotrzymaj słowa, choćby dla dobra naszej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AS Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:22 OK.To jest wasza i moja też .Mnie doświadczyło chyba to najbardziej, ale dostosuje się i zawsze będę pisał pod tym samym nikiem. A ten nik jest bardzo łatwy do rozszyfrowania. Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Piłat musi odejsc 04.04.07, 23:32 Ja i nieheniek staramy się o wielu sprawach rozmawiać poza forum. Jest to o wiele ciekawsza dyskusja, jesli rozpoznajesz któregoś z nas zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prostokątny Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 01:29 Niema w nim pokory , ale mam nadzieję nie będzie też zmartwychwstania po wyraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 07:13 .Niema w nim pokory.Jest tylko cynizm chciwość, pazernośc,obłuda i sprawia mu wielką przyjemność jaki zrobi drugiemu człowiekowi krzywdę.Taki to jest człowiek i nazawisko pasuje do niego jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZE-JE-ST Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 17:30 A cóż to sie stało z maglową? Najpierw kąsała wszystkich , którzy byli w koalicji antypiłatowej, a teraz sama na niego najeżdża z wrodzoną sobie przewrotnością szulera - hazardzisty. Trzeba mieć twarz p.maglowo, trzeba mieć twarz... Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Nie dla absolutorium !!!!! 10.04.07, 13:21 ________________________________________ Nie dla absolutorium będzie pierwszym namacalnym dowodem tego czy Piłat w radzie ma opozycję, czy już nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Piłat musi odejsc-maglowa 10.04.07, 15:38 takitka napisał: > I od kiedy jesteś człowiekiem? Sama tak się nazywasz? My na was towarzyszko DB > mamy inne określenia. DB to szacowny producent samochodów ( nie mylić z maglową), proponuję w stosunku do maglowej używać inicjałów BD - brzmi bardziej partyjniacko. Zresztą dla niej to nic nowego, oni zwracali sie do siebie po nazwiskach, takie były obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Piłat musi odejsc-maglowa 10.04.07, 20:42 nieheniek napisał: > DB to szacowny producent samochodów ( nie mylić z maglową), proponuję w stosunk > u > do maglowej używać inicjałów BD - brzmi bardziej partyjniacko. Zresztą dla niej > to nic nowego, oni zwracali sie do siebie po nazwiskach, takie były obyczaje. Jestem za, a nawet za.!!! Na DB bym pojeździł, na BD niech jeździ ktoś inny :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kto płaci za proces? 11.04.07, 12:02 Jak już wszyscy wiemy, niemal cała "wierchuszka" naszej Gminy ma proces karny, jestem ciekaw czy koszty zastępstwa procesowego (ich obrony) nie są przerzucane bezpośrednio lub pośrednio na podatników? Czy ktoś wie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? 11.04.07, 12:10 Nasz "wybrany" nie jest jedynym "złym" w mieście, bez wsparcia szeregu osób nie udało by się mu utrzymać tak długo na stołku. Jakie inne siły lub osoby niezainteresowane są jego odejściem?I dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poncjusz Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:33 Zagadka bardzo łatwa, nawet dziecko w przedszkolu wie że siły lub osoby niezainteresowane jego odejściem to wszyscy radni BBS w gminie - to ich idol został burmistrzem, część GIS np.radny Skrzypiński, z-cy burmistrza Kuduk i Szabałkin, dyrektorzy: szkół, domu kultury i biblioteki, ZEAS, PUK, wiekszość sołtysów no i 99% urzędników w magistracie :) Do tłumu sił i osób należy dołożyć w powiecie wszystkich radnych BBS z Gryfina z w-ce starostą Milerem na czele. Tak na oko 300 osób to mało czy dużo ? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? 11.04.07, 13:11 Gość portalu: poncjusz napisał(a): > Tak na oko 300 osób to mało czy dużo ?` Na ile jest to grono wiernie oddanych a na ile koalicja strachu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poncjusz Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 14:47 nieheniek napisał: > Na ile jest to grono wiernie oddanych a na ile koalicja strachu? Tak na oko te 300 luda to wierni oddani, strach się bać co zrobią jak Piłat odejdzie. Nasza GTW krzywdy sobie nie zrobi już dziś mają gotowego nastepcę HP, nasza naczelna plotkarka maglowa już wypaplała ze jest nim R.M. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.ciekawski Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? 11.04.07, 15:16 Ja troche nie bardzo wiem kim jest R.M. Podpowie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? 11.04.07, 21:56 profesor.ciekawski napisał: > Ja troche nie bardzo wiem kim jest R.M. Podpowie ktoś? Zapewne chodzi o Pana Rafała Muchę Prezesa PUK Sp.z o.o. w Gryfinie. Człowieka utalentowanego i wg mnie nielicznego w BBS, który jest profesjonalistą mogącym aspirować do pełnienia wysokich funkcji. Jedyną ze znanych mi jego wad jest fakt przynależności właśnie do BBS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 19:09 .Na ile jest to grono wiernie oddanych a na ile koalicja strachu? Co moze powiedzieć na ten temat zastepca burmisztrza p. M SZ.Posiadam SMS w którym p.SZabałkin nazywa dosłownie H.P. ze jest złodziejem!!Tresc tego smsu jest do sprawdzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? 11.04.07, 21:49 Gość portalu: valdi napisał(a): > .Na ile jest to grono wiernie oddanych a na ile koalicja strachu? > Co moze powiedzieć na ten temat zastepca burmisztrza p. M SZ.Posiadam SMS w > którym p.SZabałkin nazywa dosłownie H.P. ze jest złodziejem!!Tresc tego smsu > jest do sprawdzenia!!! Mocno powiedziane- choć treść SMS-a mnie nie dziwi to jednak zastanawia: co w związku z jego treścią robi u boku H.P. M.Szabałkin? Wniosek nasuwa się jeden- punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jednego możemy być pewni - komentarza M.Szabałkina nie będzie, co oznaczać będzie,że ani nie potwierdza ani nie zaprzecza autorstwa SMS-a. Cytując za nieodżałowanym Cz.Niemenem "dziwny jest ten świat". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Kto płaci za proces? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 08:05 .Jak już wiemy cała święta trójca ma proces karny!Ile to kosztujei czy nie jest to z pieniedzy podatników? POdobno bardzo dużo,jakieś kilkadziesiąt tysiecy jak do tej pory???????? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kto płaci za proces? 12.04.07, 10:45 Gość portalu: valdi napisał(a): > POdobno bardzo dużo,jakieś kilkadziesiąt tysiecy jak do tej pory???????? Kto jest ich adwokatem? Czy może pracuje w tej samej kancelarii która obsługuje Gminę albo inną spółkę Gminną lub np. Spółdzielnie Regalica albo Masters? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: A na Łużyckiej budują w najlepsze. 13.04.07, 12:54 Kilka tygodni temu pojawiła sie w necie informacja o nowo powstającym budynku przy stacji benzynowej HL na Łużyckiej a w zasadzie o nieprzestrzeganiu ładu urbanistycznego przy tej inwestycji. Faktem jest,że ów budynek nie zachowuje linii zabudowy ul.Łużyckiej, jest najbliżej położony przy jezdni, zasłaniając tym samym pozostałe budynki. Wygląda to tak, jak by ktoś celowo wydał "przyjazne" warunki zabudowy, idąc na rękę inwestorowi, rujnując bezmyślnie ład budowlany przy głównej ulicy miasta. Teraz dopiero widać,że ta hala stoi prawie w drodze ul.Łużyckiej i wygląda to ohydnie. Chodzą słuchy, że zlokalizowane obok dwa dwurodzinne budynki mieszkalne należące do Gminy są celowo niezasiedlane przez ludzi z listy oczekujących no przydział bo działka po wyburzeniu tychże obiektów jest już komuś obiecana? Jeśli jest to prawda to mamy kolejny skandal z udziałem władz Gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 15:29 .Valdi,jesli masz taki SMS od z-cy burmistrza Macieja SZ.opublikuj je na forum.Mam nr tel. z-cy burmistrza to 502744205.Jest to do sprawdzenia u operatora sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? 13.04.07, 16:01 Gość portalu: valdi napisał(a): .Mam nr tel. z-cy burmistrza to 502744205.Jest to do sprawdzenia u > operatora sieci. No to sobie podzwonimy,ha,ha! Pan Szabałkin unika jak ognia udzielania wywiadów, to może odpowie na cisnące sie na usta pytania przez telefon? Panie Macieju to jak to jest z tym SMS-em pisał Pan czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Czy Gryfino chce Kuduka? 13.04.07, 16:17 Na BBS-owskiej giełdzie kandydatów do schedy po Piłacie pojawiają się następujące osoby: 1.Kuduk 2.Mucha 3.Różański Pierwszy przyspawany od lat do stołka nie odpuści, drugi młody,zdolny ale dobrze mu w PUK-u, trzeci choć już emeryt to jednak ma duże aspiracje. Ciekawe na kogo wypadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VALDI Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 16:53 To była taka tresc ? WALDEK WSTAN I POWIEDZ ZE HENIEK TO ZŁODZIEJ!!!Było to na sesji jak jeszcze pan Szabałkin był radnym opzycyjnym!!!Smiech i obłuda kłamstwo i fałsz , ale niestety taką mamy władze, tylko jak sie dorwią do koryta to sie klepią po plecach i staja sie takimi samymi politykami jak H.P!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Komu nie zależy na odsunięciu Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.07, 21:39 .Valdi czy juz nie wysyła do Ciebie takich smsów? Już nie ale ja dzwoniłem do niego to był bardzo zaskoczony i strachliwy jakoś, kazał mi przyjść i zeby to skasować, ale powiedziałem mu ze nie jest to realne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Co po Piłacie??? 13.04.07, 23:19 Jeśli już teraz nie zostawiamy suchej nitki na niektórych "ważnych" w naszej Gminie. Maciek, Mietek, Rafał, Gienek, kto jeszcze? Maćka i Gienka wykończy Piłat, Mietka wykończyły wybory, Rafała wykończymy my. Paweł Mucha może być za młody, Ewa jak na razie nie eksponuje się za bardzo /zbiera siły/. Podajcie kogoś jeszcze a zaraz znajdzie się coś i na niego. Musimy zdecydować się czy poza tą grupą jest jeszcze ktoś, kogo byśmy poparli, a zaraz dowie się co o nim myślimy. Piłat odejdzie, bo odejść musi tylko co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 11:03 W poniedziałwek 16 04 o godz. 9 jest kolejna rozsprawa wv sprawie PEUGOT 607 Zapraszamy wszystkich którym leży na sercu rozwój naszego miasta i gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Co po Piłacie??? 15.04.07, 00:07 takitka napisał: > Jeśli już teraz nie zostawiamy suchej nitki na niektórych "ważnych" w naszej Gm > inie. > Maciek, Mietek, Rafał, Gienek, kto jeszcze? Maćka i Gienka wykończy Piłat, > Mietka wykończyły wybory, Rafała wykończymy my. Paweł Mucha może być za młody, > Ewa jak na razie nie eksponuje się za bardzo /zbiera siły/. Podajcie kogoś > jeszcze a zaraz znajdzie się coś i na niego. Musimy zdecydować się czy poza tą > grupą jest jeszcze ktoś, kogo byśmy poparli, a zaraz dowie się co o nim myślimy > . > Piłat odejdzie, bo odejść musi tylko co dalej? Drogi Tadeuszu, Taka niestety jest demokracja, dzięki złej prasie przegrywają jedni a wygrywają drudzy. Czy lepsi?Życie pokaże. Szmondaków i kłamiaków, zawsze się znajdzie tyle,by wmówić wyborcom,ze tylko oni, jedyni, są w stanie im dogodzić, po czym dogadzają sobie lub swoim znajomym. Elity w Gryfinie są bardzo słabe, a tak w zasadzie rekrutowały się same z siebie, zmieniały się tylko alianse. Przecież Ekipa Piłata to stara komuna, ewoulująca w prawą(kościelną) stronę tylko dla potrzeb wyborów!Piłat dogada sie z każdym. Tu niema miejsca na politytkę, jest czysty pragnmatyzm. Ale, gdy go niechybnie zabraknie, faktycznie będzie problem, bo żadna z opcji niema w tej chwili pewnego kandydata. Choć wg mnie, czas ku temu właściwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Nikitiński Re: A na Łużyckiej budują w najlepsze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 10:52 Złożę w przedmiotowej sprawie interpelację na najbliższej sesji Rady Miejskiej w Gryfinie, odpowiedź na nią opublikuję w tym miejscu, na Forum Mieszkańców Gryfina, będzie także dostępna na stronie Biuletynu Informacji Publicznej Urzędu Miasta i Gminy Gryfino. Paweł Nikitiński Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: A na Łużyckiej budują w najlepsze. 15.04.07, 00:14 Trzymamy za słowo. Może jestem przewrażliwiony,ale ekipa H.Piłata ma zbyt dużo postępowań prokuratorsko-sądowych by ufać,że i w tym przypadku wszystko było zgodnie z prawem i zdrowym rozsądkiem. Stawiam 10:1,że jest w tym coś nie tak. P.S. ..a mury pną sie do góry... Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: A na Łużyckiej budują w najlepsze. 28.04.07, 23:27 Gość portalu: Paweł Nikitiński napisał(a): > Złożę w przedmiotowej sprawie interpelację na najbliższej sesji Rady Miejskiej > w Gryfinie, odpowiedź na nią opublikuję w tym miejscu, na Forum Mieszkańców > Gryfina, będzie także dostępna na stronie Biuletynu Informacji Publicznej > Urzędu Miasta i Gminy Gryfino. > Paweł Nikitiński Czy Pan Paweł Nikitiński zrobił co zapowiadał? Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: A na Łużyckiej budują w najlepsze. 29.04.07, 01:11 nieheniek napisał: > > Gość portalu: Paweł Nikitiński napisał(a): > > > Złożę w przedmiotowej sprawie interpelację na najbliższej sesji Rady Miej > skiej > > w Gryfinie, odpowiedź na nią opublikuję w tym miejscu, na Forum Mieszkańc > ów > > Gryfina, będzie także dostępna na stronie Biuletynu Informacji Publicznej > > Urzędu Miasta i Gminy Gryfino. > > Paweł Nikitiński > > Czy Pan Paweł Nikitiński zrobił co zapowiadał? Pokrzyczał trochę na Sesji na przemian z Różańskim i o 15 wyszli wszyscy, ale z bólem głowy. Bo to po raz pierwszy Nikitiński tylko zaistniał? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kiedy sąd skarze Piłata? 16.04.07, 10:46 Ile można dostać za poświadczenie nieprawdy? Jak długo jeszcze będziemy czekać na wyrok sądu? Sprawa dotyczy funkcjonariuszy publicznych obecnie piastujących urzędy, tak więc, ich sprawy karne winny być rozpatrywane w ekspresowym trybie. W przeciwnym wypadku istnieje zagrożenie,że mogą łamać prawo w dalszym ciągu narażając interes publiczny na szwank. Odpowiedz Link Zgłoś
profesor.ciekawski Re: Kiedy sąd skarze Piłata? 16.04.07, 15:47 I co dziś usłyszał sąd podczas procesu naszej Gryfińskiej Peugeotgate? Był ktoś? Ciekaw jestem niesamowicie czy ta farsa zbliża się już do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JOZEF Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 20:56 ile mozna dostac za poswiadczenie nieprawdy? To zdecyduje Sąd!!Ale dziś także w sasiedniej sali była czytana mowa koncowa prokuratora w sprawie byłych dobrych kolegów H.P,panów F.K i P.P w sprawie nieprawidłowościw PEC .Pani prokurator zażądała po 5 lat .po 150 dnówek po 80 zł za każdy dzieńi zakaz zajmowania stanowisk publicznych przez okres 7 lat!!! Może to bedzie jakaś wyrocznia dla całej TRÓJKI oskarzonej w sprawie PEUGOTA 607? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kiedy sąd skarze Piłata? 16.04.07, 23:26 Gość portalu: JOZEF napisał(a): Ale dziś także w sasiedniej sali była czytana mowa koncowa > prokuratora w sprawie byłych dobrych kolegów H.P,panów F.K i P.P w sprawie > nieprawidłowościw PEC .Pani prokurator zażądała po 5 lat .po 150 dnówek po 80 > zł za każdy dzieńi zakaz zajmowania stanowisk publicznych przez okres 7 lat!!! > Może to bedzie jakaś wyrocznia dla całej TRÓJKI oskarzonej w sprawie PEUGOTA > 607? To jest dopiero towarzystwo wzajemnej adoracji.Dwie różne sprawy karne ale to samo środowisko Heniek P.,Franek K.,Piotrek P.,Jola S.,Beata K. Pierwsze trzy nazwiska przeplatają się i wspierają od lat. Jak to jest w tym naszym mieście, zamiast być nacenzurowanym za swoje grzeszki,dalej zajmują intratne stołki? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kiedy sąd skarze Piłata? 18.04.07, 10:32 A jak tam nasz ukochany przywódca w nierychliwym sądzie zeznawał? Wiecie, to jest niebywałe by tak prostą sprawę procedować miesiącami. Dlaczego sprawy Piłata nie wyłączono do oddzielnego postępowania? Prokuratura i Sąd wiedział, że jego odwołanie ze stanowiska wymaga prawomocnego wyroku w drugiej instancji (bo na pewno się odwoła)a tak, szersze grono oskarżonych w jednym postępowaniu to dłuższy proces. W ten sposób Piłat robi co chce, pełniąc w ciąż funkcję burmistrza. Domniemanie niewinności to dobre prawo każdego, ale w przypadku urzędników, procesy winny się toczyć w trybie ekspresowym, ze względu na ważny interes społeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:51 .Ale jak tam nasz ukochany przywódca w sadzie zeznawał? Wiem tylko że długo bardzo zeznaja pracownicy działu inwestycji w ABW!!!Jeden drugiego zacznie sypać.bo niemoże tak byc żeby H.P całą odpowiedzialnosc przerzucił na swoich podwładnych[juz nagane na piśmie dostał jeden z podległych mu pracowników tez powiązanych z układem korupcyjnym].Poczekajmy cierpliwie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veritas Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 19:10 valdi napisał: "Jeden drugiego zacznie sypać. bo niemoże tak byc żeby H.P całą odpowiedzialnosc przerzucił na swoich podwładnych[juz nagane na piśmie dostał jeden z podległych mu pracowników tez powiązanych z układem korupcyjnym].Poczekajmy cierpliwie!!!" W 100% jestem pewien , że H.P. będzie zgrywał niewiniątko ( on chory, on leżał w szpitalu,serce ma słabe, ciałko watłe,on bogobojny, źli ludzie go otaczają, żona mu zmarła, on dobry tylko - ludzie niedobrzy itd...itp...). Będzie obciążał wszystkich, do niczego się nie przyzna, bez skrupułów palcem wskaże KTO JEGO ZDANIEM "powinnien zapłacić głową". I to nie będzie jego głowa. Niech nikt nie ma złudzeń! Jeśli teraz jego ludzie organom ścigania nie powiedzą całej prawdy i tylko prawdy , skończą jak pewna Romualda S., która jak wyjdzie z więzienia... Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Kiedy sąd skarze Piłata? 18.04.07, 21:44 Gość portalu: veritas napisał(a): > Jeśli teraz jego ludzie organom ścigania nie powiedzą całej prawdy i tylko > prawdy , skończą jak pewna Romualda S., która jak wyjdzie z więzienia... Będzie miała wiele do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 23:40 .Bedzie miała wiele do powiedzenia.I nie tylko ona?Szkoda ze pan red. TM, który był na sprawie w poniedziałek nic nie napisał dziś nawet wzmianki o procesie, a nawet przywitał sie z szanownym panem oskarzonym H .P.Niestety to co pisaliśmy na temat pana redaktorzyny jest prawdą. Jego bezstronność wyszła , ale niedługo będzie chciał znać jakieś informację to się dowie ostatni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kiedy sąd skarze Piłata? 19.04.07, 10:41 Gość portalu: valdi napisał(a): Szkoda ze pan red. TM, > który był na sprawie w poniedziałek nic nie napisał dziś nawet wzmianki o > procesie, a nawet przywitał sie z szanownym panem oskarzonym H .P.Niestety to > co pisaliśmy na temat pana redaktorzyny jest prawdą. Valdi, Ty jeszcze Tomaszu Milerze i jego Tygodniku - ten temat został doskonale rozpracowany, co więcej udowodniliśmy tu, ponad wszelką wątpliwość jaką funkcję pełni T.M. i N7DG w Gryfinie. Takie jego (ich) prawo. Nam pozostaje mieć nadzieję, że pojawi się w końcu na gryfińskim rynku prasowym, ktoś, kto zna się na robocie dziennikarskiej i potrafi pisać. Pamiętaj Piłat musi odejść a wraz z nim cały "światek zbudowany w okół niego". Pewnego dnia obudzimy się w innym, normalnym mieście. To już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kiedy sąd skarze Piłata? 19.04.07, 10:43 takitka napisał: > Gość portalu: veritas napisał(a): > > Jeśli teraz jego ludzie organom ścigania nie powiedzą całej prawdy i tylk > o > > prawdy , skończą jak pewna Romualda S., która jak wyjdzie z więzienia... > > Będzie miała wiele do powiedzenia. No właśnie, jakie to powiązania łączyły Henryka P. z Romualdą S.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 11:49 >No własnie jakie to powiązania łączyły Henryka P.z Romualdą S.? Duże, nawet bardzo duże, wspólne imprezowanie,wspólne imieninki ,wspólne prezenciki za publiczne pieniądzeitd? Kto był wówczas odpowiedzialny za spólki komunalne? Henryk Piłat.I tak pomału sie zastanawiam czy ten jegomość nie wsypał tej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBS Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 13:46 nieheniek 19.04.07, 10:43 No właśnie, jakie to powiązania łączyły Henryka P. z Romualdą S.? .................................................................... " Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Gość: valdi 19.04.07, 11:49 >No własnie jakie to powiązania łączyły Henryka P.z Romualdą S.? Duże, nawet bardzo duże, wspólne imprezowanie,wspólne imieninki ,wspólne prezenciki za publiczne pieniądzeitd? Kto był wówczas odpowiedzialny za spólki komunalne? Henryk Piłat.I tak pomału sie zastanawiam czy ten jegomość nie wsypał tej pani. ............................................................................... Nareszcie! Dobre pytania Panowie! Dla H.P. to pewnie lepiej, aby R.S. nie wypuścili z więzienia przez następne 20 lat! Aż dziw bierze, że ABW nie poszła tropami, które pół miasta zna... Jeśli R.S. wyjdzie ( a kiedyś wyjdzie ) i drugi raz jej za to samo nie skażą, to może sie okazać, że trzeba będzie odpowiedzieć publicznie na pytania: 1. Kto z kim robił interesy na przejściach granicznych? 2. Kto z kim miał wspólne działki? 3. Kto z kim robił interesy na cementarzu komunalnym w Gryfinie? 4. Kto z kim wyjeżdżał na wielorodzinne wczasy zagraniczne i krajowe? 5. Dlaczego R.S. miała dostać pracę w SM REGALICA od b.prezesa H.P.? 6. Z czego finansowano hobby H.P. i Fr.K. pod nazwą KS POLONIA? 7. Z czego finansowano budowę pewnego bardzo dużego kościoła? 8. Dlaczego trwa akcja odwracania uwagi od H.P.od tych pytań i wodzenie za nos ABW i prokuratury? 9. Dlaczego H.P. ( były przewodniczący Rady Nadzorczej PUK w latach 1998-1999, z-ca burmistrza Gryfina ds. komunalnych w latach 1991-1998 , członek Zgromadzenia Wspólników Spółki PUK w - zrobił bardzo dużo, aby ODWÓCIC OD SIEBIE UWAGĘ i R.S. przedłużyć okres odsiadki przez złaszanie nowych zarzutów? 10.Dlaczego gmina Gryfino ani PUK nie wystąpili o całkowite naprawienie szkody i zabezpieczenie majątku R.S. na ten cel / będzie miała za co zyć , oj będzie/? 11.Dlaczego DOGŁĘBNIE nie zbadano oświadczeń majątkowych H.P.? 12.Dlaczego na pierwszej stronie N7DG jest relacja z procesu Franciszka K. i Piotra P. z PEC ( koledzy H.P. z KS POLONIA ) a nie ma ANI SŁOWA w całym tygoniku na temat procesu Henryka P., Jolanty S., Beaty K. - burmistrza, skrabnika i sekretarza gminy, mimo że oba procesy odbywały się tego samaego dnia w tym samym miejscu? Może się okazać, że praktyki stosowane przez lata przez te same osoby - są nadal stosowane, bo nigdy PRAWDZIWYCH autorów tych praktyk nie spotkała zasłużona kara? Dobre pytania panowie, dobre pytania... Może wkrótce, gdy R.S. wyjdzie z więzienia - epicetrum trzęsień ziemi - nie będzie na wyspach japońskich - tylko na południe od Szczecina... Wtedy dowiemy się, co to znaczy : mieć nazwisko adekwatne do Biblijnego charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzednik Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 18:55 Dziwię się że ABW idzie złym tropem!!Nietedy droga panowie z ABW? Trzeba skontrolowac komórkę którą piastuje obecny kierowca H.P pan Ryszard FIGURA.Tu jest klucz do rozwiązania tej zagadki?????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 21:55 Powiem tak: Tylko chyba w Gryfinie utworzono dziwną komórke pod konkretną osobę tzn dawno już wiadomo,ze osobnik ten działa w sposób dwojaki i,,załosny". Jego szef nie jest w stanie zapanować nad zapędem pracownika. Chwała Tobie Urzeniku za znajomość zagadnienia i osłonięcie kolejnej sceny tragizmu politycznego H.P.. Ciekawe ile kosztuje ten tajemniczy(obecny kierowca pełniący inne funkcje i pobierający nie małą emeryture systemu UB) pracownik w skali rocznej,Który to zdązył zgnoić już dawno ten samochód o ,który toczy sie nie przerwana walka w sądzie,przyjaciel nie ustający burmistrza(:)?) oczywiscie też z czasów poprzedniego systemu,który to dzaiała w sposób oczywisty na jego szkodę jakie sa jego dochody z wpływów podatników,jaki jest jego status? bo wiadomo jak działał podczas kampani wyborczej.......... Bo nie ma co o to pytac burmistrza bo on sam nie odpowie Państwu na to pytanie. Nie wie jak zwykle ,albo udaje jakimi sie ludzmi otacza. Kiedy to panował w SM Regalica to niszczył pracowników ,którzy pracowali po 20-30 la,t forował gada z którym to sobie poradzic nie mógł,pozyskał go jako kolejnego przyjaciela dajac mu stanowisko i pensję ok 10 krotną którą otrzymywał w PSS.Oczywiscie członkowie za nia zapłacili i płaca dotychczas. Pragnę by ktoś zechciał zweryfikować autentycznośc wykształcenia tego Pana,ponieaważ kserokopia swiadectwa zdobytego wykształcenia nie jest honorowana w Polsce w żadnym zakładzie pracy. Pozostawiam bez komentarza w\w tekst. Moze zechce nam ktos uswiadomic osobowo działanie dawnych słuzb? chyba ze tajemnicza lista odsłoni w Gryfinie nazwiska działaczy ,,czarnych zastepów" systemu poprzedniego,którzy czerpią profity do dnia dzisiejszego nie ustepując miejsca ludziom młodym,wykształconym,ambitnym.... Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Kiedy sąd skarze Piłata? 19.04.07, 22:17 Zgodni jesteśmy, iż Tomasz Miler /N7DG/ zdradził ideę dziennikarskiej niezależności. Na niego liczyć nie można. Jest jednak pocieszająca wiadomość, że Paweł Nikitiński rozważa możliwość reaktywowania TG. Po obrywce jaką otrzymał przed wyborami, stara się być na piedestale i jeździ gdzie się da i na kim się da. Tygodnik jest mu niezbędny, a przy tym byłaby szansa na na gazetę konkurencyjną, Paweł boi się jednak czy poradzi sobie z kosztami. Uważam, że dobry niezależny tygodnik ma szansę utrzymać się, tym bardziej, że N7DG traci czytelników, a mógłby ich stracić znacznie więcej. Czy bankructwo zajrzy Panu Tomaszowi w oczy? Byłaby to najlepsza zapłata za miernotę jaką wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muflon Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 07:54 P. Paweł N. i jego tygodnik niezależnym pismem? P. Paweł N. boi się o koszta związane z wydawaniem gazety? Jak łatwo było się promować i opluwać wszystkich wokół za pieniądze z elektrowni to wie tylko on. Przecież firma w której pracuje tj. elektrownia, za jedną stronę "reklamy" zapłaciła prawie 100 tys. zł ... Niezła niezależność ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 10:02 Może w koncu w tym tygodniku napisza ile jest dłużny H.P prywatnemu przedsiębiorcy za remonont we własnym mieszkaniu i jego córkiKwota tez jest nie zbyt mała??/ Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kiedy sąd skarze Piłata? 20.04.07, 12:27 Gość portalu: valdi napisał(a): > Może w koncu w tym tygodniku napisza ile jest dłużny H.P prywatnemu > przedsiębiorcy za remonont we własnym mieszkaniu i jego córkiKwota tez jest nie > > zbyt mała??/ Valdi, poradż prywatnemu przedsiębiorcy skierowanie sprawy o zapłatę do sądu lub do prokuratury o oszustwo. Może w ten sposób szybciej sąd skarze Piłata bo za Peugoeta to pewnie jeszcze poczekamy. Apropos, długów, czy ktoś jeszcze pamięta za co to "Ruscy" ścigali najjaśniejszego po Hotelu "Platan" na początku lat 90-tych? A może to nie o niego chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdi Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 16:57 >Valdi podpowiedz prywatnemu przedsiębiorcy o skierowanie sprawy o zapłate do sadu i prokuratury o oszustwo.Wczoraj zostały wysłane wezwania o zapłatę dla obu urzedników z Gryfińskiego magistratu na ich adresy domowe,przed kolejna sesją mają byc rozdane kserokopie tych wezwań wszystkim radnym przed udzieleniem absolutoriumpanu burmistrzowi Henrykowi Piłatowi i panu z działu inwestycjiHbibowi Hamadaui!! Kwota ta jest powalająca na kolana{ponad 65 tys. zł}.Panowie radni przed udzieleniem absolutorium powinniscie sie zastanowić komu dajecie władzę i powieżacie publiczne pieniądze. Zastanówcie się nadtym z całą odpowiedzialnoscią, bo przy kolejnych wyborach możecie być rozczarowani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: veritas Re: Kiedy sąd skarze Piłata? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 17:31 Przyjacółka H.P. - rozgadana maglowa pewnie nadal uważa, że H.P. jest lepszy od Muchów, De La Torre, nowej dyrektor PCPR i innych ? My wiemy w czym jest najlepszy , ale to nie jest powód do sławy... Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Milczenie jest złotem? 20.04.07, 12:37 takitka napisał: > Zgodni jesteśmy, iż Tomasz Miler /N7DG/ zdradził ideę dziennikarskiej niezależności. > Na niego liczyć nie można. Uważam, że dobry niezależny > tygodnik ma szansę utrzymać się, tym bardziej, że N7DG traci czytelników, a > mógłby ich stracić znacznie więcej. Czy bankructwo zajrzy Panu Tomaszowi w oczy > ? > Byłaby to najlepsza zapłata za miernotę jaką wydaje. Jak długo u władzy jest Piłat,Konarski i tatuś Miler pewnie mu zginąć nie dadzą? A na weekend (zazwyczaj przepełniony redaktorską ciężką pracą)życzę panu Tomaszowi Milerowi pogody ducha i zdrowej konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valdi Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.07, 20:43 .Marko jak bedziesz na sali- napisz proszę relację na tym forum. Proces toczy się dalej i jak zaobserwowałem to oskarżeni nie czują sie już tak pewnie.Przesłuchiwano kilku świadków, kilku niezdążono przesłuchać.Kolejna rozsprawa jest zaplanowana na 25 kwietnia na godz 9. Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Piłat musi odejsc 25.04.07, 01:00 Czy ktoś wie jak wypadły egzaminy w najgorszej w Powiecie Szkole, Gimnazjum na Górnym Tarasie kierowanym przez Danutę Bus? Podzielcie się, warto wiedzieć. To pomoże w ocenie dalszej przydatności tej pani dyrektor w Gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Nie dla absolutorium !!!!! 25.04.07, 11:48 Jutro, przy głosowaniu nad udzieleniem absolutorium za poprzedni rok, zobaczymy ile Piłatowa opozycja ma szabel. Ilu radnych da się mu przekabacić i za co? Kto odważy się oszukać swoich wyborców głosując- za? Przyjrzymy się temu głosowaniu dokładnie i już dziś ostrzegamy - żadnego wybacz dla koniunkturalistów. Piłat musi odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kto jest przy korycie? 25.04.07, 12:07 Kto najwięcej korzysta z samorządowego koryta? Wpisujcie nazwiska osób i członków rodzin oraz ich przyjaciół zatrudnionych w Gminie, Starostwie lub instytucjach od nich zależnych. Takie "drzewko" powiązań rodzinno-biznesowo-koleżeńskich pokaże nam dlaczego GTW trzyma się tak mocno a różnice polityczne pomiędzy rządzącymi i opozycją to często czysta fikcja.Ważne jest tylko KORYTO. Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Kto jest przy korycie? 29.04.07, 14:14 nieheniek napisał: > Kto najwięcej korzysta z samorządowego koryta? > Wpisujcie nazwiska osób i członków rodzin oraz ich przyjaciół zatrudnionych w > Gminie, Starostwie lub instytucjach od nich zależnych. Takie "drzewko" powiązań > rodzinno-biznesowo-koleżeńskich pokaże nam dlaczego GTW trzyma się tak mocno a > różnice polityczne pomiędzy rządzącymi i opozycją to często czysta fikcja.Ważne > jest tylko KORYTO. Na początek pogadajmy o tzw."opozycyjnych"radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Co siedzi w głowie maglowej? 17.04.07, 23:13 nieheniek napisał: Co zrobisz jak go skarzą? Nadal będziesz twierdzić,że > kowal zawinił a konia powiesili? Spalisz się wewnętrznie, gdy sąd to w końcu > zrobi. Czego zresztą tobie, sobie i wszystkim Gryfinianom życzę. Nieheniu daj spokój. Ja też będę twierdził, że maglowych tu nie ma, piszmy dalej a to coś zostawmy tam gdzie ich miejsce ..... Przecież ona od kilku lat jedzie na psychotropach, wiec szkoda naszego czasu. Jest demokracja, niech sobie pobrecha. I tak nie zmieni to faktu, że już jest poza wpływami. Nawet HP, im nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grifix Re: Gryfino nie chce Piłata! IP: *.icm.edu.pl 19.04.07, 22:07 Pilat - niezle nazwisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko Re: Gryfino nie chce Piłata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 22:29 Piłat- niezłe nazwisko... To nazwisko jest już znane tu w Gryfinie, ale będzie znane na całą POLSKĘ,bo takiego matacza , oszusta krętacza fałszerza dokumentów niema w całym kraju. Jesli w tym kraju rządzi PIS TO DZIWIĘ SIĘ jeszcze że go nie wyprowadzili z urzędu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
takitka Re: Co siedzi w głowie maglowej? 20.04.07, 23:46 Teraz razem z BM chcą dokonać aborcji na Pani Ponikowskiej. Ciekaw jestem czy Eva jej pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 Re: Co siedzi w głowie maglowej? 13.09.07, 05:58 boicie sie maglowej , cooo ? Odpowiedz Link Zgłoś
nieheniek Re: Gdzie są Piłata przyjaciele? 21.04.07, 10:22 Gość portalu: przyjaciel napisał(a): > > My wiemy w czym jest najlepszy, ale to nie powód do sławy......Najlepszy > jest > w okradaniu ,złodziejstwie,pijanstwie i fałszowaniu dokumentów.Najpierw kupił > samochód. potem załatwiał procedury przetargowe.Przeciez to jest jasne jak > słonce i dziwie sie ze sad jeszcze tego nie pojał Już jakiś czas temu pytałem na forum: czy jest ktoś, kto napisze o Piłacie coś dobrego? Gdzie są ci jego przyjaciele? Gdzie maglowe? Nikt niema nic o nim dobrego do powiedzenia? A jeśli go nikt nie broni, to co robią jego radni z BBS-u? Wstyd wam zabrać głos? Czy trzymacie się go tylko dla korzyści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: Gdzie są Piłata przyjaciele? IP: *.chello.pl 21.04.07, 12:27 Cóż radny Fischbach był radnym dzięki Piłatowi, przewodniczącym Rady Miejskiej dzięki Piłatowi, jeździł na imprezy gminne samochodzikiem marki peugot 607, a córka P. Kazimierza pracuje w Urzędzie Miasta i Gminy w Gryfinie. Czy trzeba coś dodawać? Człowiek jest uwikłany po uszy . Na razie ludzie powiązani pajęczyną z H.P. bronią go , bo bronią siebie. Ale gdy H.P. będzie oglądał świat zza krat, natychmiast będą mu obrabiać tylną część ciała. Jednak nikt im już nie zapomni dzisiejszej kompromitacji. Trzeba się będzie rozliczyć ze swych zachowań. A przyzwoitość nie może być koniunkturalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sympatyczny Re: Gryfino nie chce Piłata! IP: 83.168.96.* 21.04.07, 16:30 Czas: kwietniowe popołudnie AD 2007 miejsce: gdzieś w Polsce gdzie: Miasteczko BeBeS Kiedy przechadzałam się w to słoneczne popołudnie po naszym przepięknym mieście z fantastycznym nadrzecznym bulwarem ( pełnym gwaru młodych ludzi, którzy odpoczywają po pracy w swoim mieście, nie zazdroszcząc wcale tym tyraczom w Londynie czy gdzie indziej) zupełnie przypadkowo zauważyłam pewne czarujące zjawisko. To burmistrz miasta pan DO...-we własnej osobie. Początkowo nie mogłam uwierzyć. Skąd ta nagła zmiana? Jak widać pan burmistrz, który posiadł już wszystkie tajemnice retoryki (w tym obiecywania bez realizacji tego co obiecywał, robienia ludzi w balona i niedotrzymywania słowa w sprawach przyobiecanych publicznie ), teraz postanowił zająć się swoją prezencją. Wszyscy dobrze wiemy, że schludny wygląd jest istotny i bardzo pomaga w karierze samorządowej. Pan DO... prawdopodobnie także jest takiego zdania, ponieważ bardzo dba o siebie. Wie, że musi godnie reprezentować miasto i jego mieszkańców bez pracy i perspektyw (nasze miasto z bogatą historią i tradycją zatrudniania tych właściwych i ustalonych nawet jak są organizowane tzw. konkursy oraz oczywiście towarzyszy ze służb, którzy maja podobno gwarantować, że prawo znaczy prawo a sprawiedliwość sprawiedliwość). Od razu zauważyłam tą doskonałą posturę!!!! Lekko zgarbiony pan Burmistrz majestatycznie rzecz można flegmatycznie sunie a raczej pomyka po naszych ulicach, podkreślając tym samym swą stateczność i dostojność pełnionej przez niego funkcji Burmistrza miasta, w którym nie ma nieprawidłowości a mieszkańcom żyje się miło oraz dostatnio. Ach ta twarz! Gdzie każda rysa daje do zrozumienia, że mamy do czynienia z człowiekiem inteligentnym i doświadczonym. Taaak doświadczenie pana burmistrza wyraźnie malują się na jego twarzy, a w szczególności doświadczenia ostatnich nocy, które pan DO... na pewno spędził w samotności racząc się napojem, który znacznie poprawia pamięć nadszarpniętą rozmowami w różnych miejscach gdzie opowiadał co zrobił w BebeeSie i za ile. A może to ta nowa woda toaletowa tak szlachetną aurą podkreśla fizjonomię OJCA MIASTA i bruzdy na twarzy, które dodają panu DO.. majestatu i wzbudzają tyle sympatii wśród mieszkańców, że wybrali go na drugą kadencję jako jedynego przyzwoitego i bez grzechów mieszkańca grodu BebeS. Niewątpliwie z tą bezgrzesznością i moralnością pana DO.. to najprawdziwsza prawda gdyż gwarantują mu to dobre miejscowe układy szczególnie z ks. Dziakonem, który kto wie może przysposobi pana DO... na pierwszego ministranta. Szczęśliwiec przynajmniej ma pewność w czym jest naprawdę dobry no i te gwarancje, że co by wymyślił i zrobił ( nieważne na czyją korzyść) będzie mu po znajomości „zapomniane”. Ale wracając do „brylantu” władzy samorządowej BeBeSu to Pan DO... poprzez szczegółowo dopracowany strój, chce zbliżyć się również do naszej młodzieży. Lekko pognieciona, niby niedbale narzucona marynarka, delikatnie pomiętolona koszula i nieznacznie opuszczone spodnie bardzo odmłodziły pana Burmistrza. Nie szkodzi, że opadające spodenki troszeczkę zmniejszyły wzrost burmistrza ( przecież nie wielkoluda) ale nadały postaci szlachetność przygięcia do ziemi jakby z nadmiaru trosk i ogromu pomysłów na głowie, którymi pragnie „obdarować” mieszkańców miasta w nowej kadencji za sprawą swoich firmowych znajomych. Prawdziwy ziomal z osiedla. Albo pan DO... jest geniuszem stylistyki, albo nad jego wizerunkiem pracuje sztab profesjonalistów z dwoma wizażystkami panią Skarbo i panią Sekreto z urzędu i ich gabinetowym „spowiednikiem ( a Kudu nam do tego z kim konfensjoknują i za ile), które czuwają nad wizerunkiem nie tylko burmistrza ale i stanem środków transportu oraz rozwojem sportu na wyremontowanych obiektach. Przykro nam, że OJCIEC MIASTA - naszego miasta wkłada „aż tyle” pracy i wysiłku w swoją reprezentacyjność. Dość często z małymi przerwami aliści można się przecież wykończyć. Lecz można coś z tym zrobić. Usłyszałam, że niedługo będą jakieś wybory, no i po nich będzie pan DO... mógł się zająć modą ogródkową. Podobno załatwił sobie fuchę z szefem od ogródków gdy załatwiał jakąś pompę czy pompkę na działki. Z wiarygodnych źródeł zbliżonych do okolic gabinetu z- cy od spraw inwestycji nijakiego Pana Szabełbełkot płyną wieści, że po przejściu pana DO.. z gabinetu burmistrza do pracy w ogródkach działkowych ( a dziełek pewnie parę jest do pilnowania) głównym uzdrowicielem i naprawiaczem tego co sami spaprali ma być jaśnie douczony już przez sam pobyt w urzędzie najbardziej oświeconej czy oświetlonej (cholera ją tam wie) gminy właśnie Szabełbełkot z prymusem Kudu, który co proces to mniej pamięta i rozumie z tego co nie pamięta i co robił gdy nie pamiętał a zeznaje, że nic nie robił z tego co miał zrobić i dlatego nie pamięta co robił dlatego wszystko by podpisał, żeby mieć swoją drogę do swojej posesji w ulubionym Sto-klinie czy jakoś tak. Pan Szabelbełkot, którego uczciwością, wiarygodnością i wiedzą na temat inwestycji ( którą tak elokwentnie i wyczerpująco zaprezentował w wywiadzie gdzie stwierdził, że remont budyneczku po byłym WKU za prawie dwa miliony złotych to świetny interes – tylko kto na tym zarobi ) można by wybrukować chodniki w piekle. Chociaż jak donoszą z miasta pan Szabełbełkot dogaduje się na boku z SLD, żeby poparło go w wyborach jako kolejnego szamana co miał sposób na rozwój wioski gdzie ma swój dom. Lecz tam mają swojego i rozsądnego sołtysa wiec po badaniach sondażowych Szabełbełkot wiedział że normalni mieszkańcy tej wioski nawet nie będą słuchać jego głupot. Dlatego ubezpieczył się i niby mieszka w BebeeSie – dlatego zrezygnował z ubezpieczania bo był najlepszy i oprócz gminy BebeS gdzie POPiSał się w ostatnich wyborach, nikt więcej nie chciał traktować go poważnie w tej branży. Dlatego postanowił poudawać swojaka, który się zna na sprawach ale jakich i gdzie zdobył tą wiedzę tak naprawdę nikt nie wie – chociaż znany jest z poszabełkotania się z każdym kto zaproponuje judaszowe srebrniki. W tym mieście rozwinęła się też sztuka cyrkowa. Cyklicznie mamy POPiS-y, z których oprócz kupy śmiechu podczas występów na arenie urzędu niewiele dla mieszkańców wynika. A występy te dotyczą a to czy pieski maja robić kupki w rządku czy w szeregu, na trawnikach urzędowych, czy w szaleciku, który dobry burmistrz Pan DO…. chce wybudować w parku publicznym, czy Lagunę naprawiać maja ci co przy niej „wiernie trwali” i psuli czy ci co wydoili Fundację i zadłużyli a jeszcze wykupić nie zdążyli, np. taki tam Zawadziwszy co nieco się dorobiwszy na tym przybytku rozkoszy.. Ale jak nie ma PO-lotu na zmiany w BeBeeSie to zostają poPiS-y a lud klaszcze i pozostaje niezadowolony ale to już sprawa ludu i reprezentantów ludu przy stolcu władzy, którzy z kadencji na kadencję wybierani są chyba celowo, żeby była kupa czy na pewno tylko śmiechu bo smród coraz większy w BebeeSie. Ale jeszcze trochę czasu zostało, więc na razie tylko poproszę o coś, co w naszym pięknym mieście niemożliwym jest od ponad 15-lat : Panie daj nam rozum żeby zmieniać to co możliwe i tak szybko jak tylko można. Daj nam rozsądek celem odróżnienia plew od ziarna niezależnie z jakiego pola zboże chcemy zebrać. Jedno i drugie daj nam szybko bo niedługo nie będzie dla kogo zmieniać to miasto rozgrabiane przez kombinatorów i klany rodzinne, gdyż mieszkańcy wyjadą za chlebem i lepszym życiem. Bo wyjada tam gdzie nie ma absurdów oraz hosztaplerów udających kogoś innego niż w rzeczywistości są - tam gdzie kłamcy i obłudnicy nie maja racji bytu (nawet politycznego a gdy kłamią i Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jozue Re: Gryfino nie chce Piłata! IP: 83.168.96.* 21.04.07, 19:23 Do sympatycznego czy będzie ciąg dalszy tego fajnego opowiadanka o Bebeesie i jego mieszkańcach i władzach niekoniecznie tych z urzędu ale tez innych prezio i tzw "autorytetów" z Bebeesiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdi Re: Gryfino nie chce Piłata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 19:42 > tzw autorytetów z Bebeesiu!!!Jakie tam autorytety sa wskaż mi chociaz jednego?Jedynym autorytetem był pan obecny prezes Spółdzielni Regalica p. dr BJW.To jest gość.Wyprowadził spółdzielnię na dobre tory, nie tak jak były prezes a obecny burmistrz Henryk Piłat.Zostawił spółdzielnie z takimi długami ze jakby nie pan BJW TO MOŻE JUŻ SPÓŁDZIELNI NIE BYŁO.Prywta tylko w głowie i pijaństwo, i niszczenie lokalnych przedsiębiorców.Mam dużo dowodów natonp. jeden dach wyremontowany na budynku w zasobach spółdzielni?? Można powołać biegłego i rzeczoznawcę i zobaczycie naco szły pieniądze spóldzielców!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Piłat musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 11:00 >Henryk Piłat otrzymał juz wezwanie?Jak zaeragował,znajac jego osobowosć to chyba milczy i czeka na rozwój sytuacji, ale będzie musiał zapłacić.Jego sasiadka która tez była winna już zapłaciła tym samym przyznając sie do tego układu korupcyjnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś