Dodaj do ulubionych

Poradźcie, szukam neurologa dziecięcego

02.08.07, 09:40
Mieszkam w Szczecinie od niedawna, więc nie wiem który neurolog jest "dobry".
Byłam z dzieckiem już u dwóch lekarzy i każdy z nich nie widzi wielkiego
problemu, w tym, że dziecko prawie 6-cio letnie nie mówi, a bad. słuchu są
dobre. Standardowe bad. neurologiczne i na tym koniec, dosłownie wyprosiłam
bad. EEG. Dla nich to dziecko, które po prostu nie mówi i tyle. Oczekiwałam
skierowania na jakieś badania, owszem nie chcę poddawać dziecka niepotrzebnym
stresom, ale oczekuję trochę poważniejszego zainteresowania i w końcu
postawienia diagnozy. Logopeda twierdzi, że to dysfazja rozwojowa, ale nie
może jednoznacznie określić. Poradźcie. Dzięki z góry.
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: Poradźcie, szukam neurologa dziecięcego IP: *.tktelekom.pl 02.08.07, 11:07
      polecam lekarza z byłej przychodni kolejowej na 3-ego Maja nazywa się Ostapiuk.
      Jest niezły ja jestem zadowolona jest to specjalista od dzieci. Pozdrawiam.
      • Gość: tea Re: Poradźcie, szukam neurologa dziecięcego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:14
        dr Hnatyszyn - pracuje na Unii Lubelskiej chyba, a prywatnie przyjmuje przy
        Rugiańskiej 51/14

poradnia neurologiczna dla dzieci znajduje się przy szpitalu w Zdrojach,

o ile to problem neurologiczny....

powodzenia
        • obcasy Re: Poradźcie, szukam neurologa dziecięcego 02.08.07, 14:51
          tel. stacjonarny w ksiazce, komorkowy 603 63 31 31. Polecam,prowadzila mi syna
          z porazeniem mozgowym. Mam zdrowe dziecko.Powodzenia.
          • Gość: monia Re: dr Hnatyszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:56
            Potwierdzam i polecam, chodzę do niej na konsultacje z synem
            • Gość: monia Re: dr Hnatyszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 15:59
              pracuje na pewno na Unii lubelskiej. Miałam też kontakt ze Zdrojami i nie
              polecam specjalnie.
              • Gość: izza Re: dr Hnatyszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 21:45
                6 lat i dopiero teraz do lekarza ??????? no to gratuluję wytrwałości w czekaniu
                na cud . Trzeba sie udac do logopedy i do psychologa a nie do neurologa. Polecam
                poradnię w Zdrojach na ul. Jaśminowej np. panią Sołtys.
      • xxtoja Re: Poradźcie, szukam neurologa dziecięcego 03.08.07, 13:25
        Gość portalu: iza napisał(a):

> polecam lekarza z byłej przychodni kolejowej na 3-ego Maja nazywa się
        Ostapiuk.
        ..
        a ja nie, uwazam, że jest słabym diagnosa.
    • maryemka Dzięki za pomoc 03.08.07, 09:07
      Nie napisałam wszystkiego, bo byłoby tego sporo. Tak w skrócie problem u
      dziecka zauważyłam w wieku ok. 3 lat, ale tam gdzie wcześniej mieszkałam jedyny
      logopeda stwierdził, że córka jest jeszcze za mała na terapię, lekarz rodzinny
      też nie widział wielkiego problemu. Od 1,5 roku mieszkamy w Sz-nie, chodzimy do
      dwóch logopedów,/ wg mnie są wspaniali, ale nie od razu do nich trafiłam/
      psychologa, pedagoga, byłyśmy na bad. psychologicznych/wypadły pozytywnie/,
      przez jakis czas jeżdziłyśmy do dwóch szczecińskich ośrodków dla dzieci,
      oczekiwałam kompleksowej opieki, niestety rozczarowałam się, byłyśmy u
      foniarty, audiologa, laryngologa, mam wyniki bad. słuchu, które nie są
      jednoznaczne, dwóch neurologów i nie wiem nadal dlaczego córka nie mówi. Nikt
      nie widzi potrzeby wykonania jakiejkolwiek diagnostyki. Córka oprócz tego, że
      nie mówi funkcjonuje tak jak inne dzieci, chodzi do przedszkola i wg opinii pań
      wychowawczyń nie ma z nią żadnych problemów, wykonuje wszystkie zadania tak jak
      inne dzieci. Pytam na forum o neurologa, ponieważ wg opinii logopedy są to
      zaburzenia typy alalicznego, z powodu być może mikrouszkodzenia mózgu, ale ona
      nie jest w stanie jednoznacznie tego stwierdzić, potrzebna jest pomoc
      neurologa, dobrego neurologa. Myślę też o Międzynarodowym Centrum Słuchu i Mowy
      w Kajetanach, ale od kilku dni nie mogę się dodzwonić/w Sz-nie jest filia,
      byłam tam, ale tam też nikt nie podejmuje się postawienia diagnozy/, o Kinice
      Neurologii w Cenrum Zdrowia Dziecka/termin przyjęcia w lutym 2008/. Ale się
      rozpisałam.
      Jeszcze do izzy, często spotykam się z taką reakcją jak Twoja, ale nie będę
      każdemu tłumaczyć, bo wierz mi nie jest to łatwe.
      pozdrawiam i dziękuję za polecenie lekarzy, trochę poczytałam w necie i
      potwierdziłyście te dobre opinie.
      Dzięki, przepraszam za dłuuuuuugi skrót.
      • cpt_stowarzyszenie Re: Dzięki za pomoc 03.08.07, 09:43
        Oczywiście że Hnatyszyn! To pierwszy krok. Powodzenia
        • xxtoja Re: Dzięki za pomoc 03.08.07, 13:28
          cpt_stowarzyszenie napisał:

> Oczywiście że Hnatyszyn! To pierwszy krok. Powodzenia

.......

i jest bardzo miłą kobieta i ma podejście do dzieci.
          • slonko1335 Re: Dzięki za pomoc 03.08.07, 13:39
            Dr Hnatyszyn według mnie nieco przereklamowana, choć fakt specjalistą jest
            dobrym ale zajmują ją bardziej skomplikowane przypadki poza tym co strasznie
            mnie denerwuje w czasie wizyty załatwia milion innych spraw, odbiera telefony,
            szuka wynikówi ogólnie jeden wielki chaos(przynajmniej państwowo nie byłam
            prywatnie więc nie wiem jak to wtedy wygląda).. Z wymienionych korzystam z
            córką rónież czasami z Ostapiuka i bez rewelacjii, bardzo mi za to odpowiada dr
            Gadomska przyjmująca w Ośrodku na Marii Skłodowskiej-Curie.
    • aniuta75 Re: Poradźcie, szukam neurologa dziecięcego 03.08.07, 15:43
      Polecam ośrodek przy ulicy Rostockiej 125, tel 4268197 lub 4268198 wew. 104.
    • Gość: karolina Dr Leszek Sagan IP: *.chello.pl 03.08.07, 21:14
      to Dr Leszek Sagan (pracuje w Kliniece Neurochirurgii na Unii Lubelskiej) -
      prywatnie przyjmuje - w przychodni na ul. Piłudskiego - zadzwoń do przychodni i
      zapytaj - jak mozna sie rejestrowac i w jakich dniach przyjmuje.

tel do przychodni - 091-4842400

zajrzyj tutaj: sci.pam.szczecin.pl/~neuroch/pl/prak.html

www.oil.szczecin.pl/praktyki/praktyki2.php?specjalnosc=Neurochirurgia%20i%20neurotraumatologia
      • Gość: pytający Re: Dr Leszek Sagan IP: *.chello.pl 04.08.07, 14:43
        Przecież na forum nie można zamieszczać reklam?!!
      • Gość: aaa Re: Dr Leszek Sagan IP: *.chello.pl 04.08.07, 19:00
        Ile " odpalają " lekarze za takie podawanie namiarów na nich?
    • iwonasz2 dr Hnatyszyn 04.08.07, 23:44
      Witaj!
      Jestem mamą zaczynającego mówić czterolatka. Poradnia neurologiczna z Zdrojach to porażka. Dr
      Hnatyszyn zaczęła dignozować moje dziecko. Od niej dostałam skierowanie na EEG i tomografię
      komputerową, od dr Sagana na rezonans magnetyczny. Mamy wreszcie diagnozę. ale nadal nie wiem na
      ile wpływa ona na brak mowy u mojego dziecka. Mój synek zaliczył terapię w ośrodku dla dzieci
      autystycznych i kolejną w OWI. Stale logopeda. Teraz już mi brakuje koncepcji na dalsze wspomaganie
      rozwoju. Możesz polecić jakiś ośrodek w naszym mieście?
      • Gość: izza Re: dr Hnatyszyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 11:22
        Dobrze że tak działasz bo myślałam inaczej. Napisałam tak bo mój syn tez nie
        mówił i wiele osób mówiło mi żeby się nie martwić a to najgłupsza rada.
        Chodziłam z nim do logopedów do różnych ośrodków od 2,5 roku życia i nic .
        Dopiero trafiłam do Zrojów do pani log.Sołtys i ona ruszyła ale mały miał 7 lat.
        A jeśli chodzi o neurologa to polecam z-ca ordynatora neurologii szpitala w
        Zdrojach p.Misiuna.Zyczę powodzenia i wytrwałości.
    • monikon8 Re: Poradźcie, szukam neurologa dziecięcego 03.06.23, 19:23
      Czy ktos ma sprawdzonego neurologa w Szczecinie? Dla nastolatka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka