Dodaj do ulubionych

co z tą aferą pedofilską w Gardnie ?

04.09.07, 08:12
bo jakoś nic nowego nie pisze się w tej sprawie, a przecież
podejrzani są na wolności i mogą robić krzywdę innym dzieciom. Może
faceta pomówiono, co z poszkodowanymi dziećmi ? zmowa milczenia ?
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=454&w=57716443
Obserwuj wątek
    • Gość: H56 Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? IP: *.chello.pl 04.09.07, 19:32
      nikt nic nie wie ? przecież główny podejrzany pochodzi ponoć ze
      Szczecina, a w Gardnie tylko osiadł jak wielu innych szczecinian.
      • Gość: zona.pijaka Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? IP: *.icm.edu.pl 04.09.07, 20:01
        Czy ty myslisz że tu siedzi cały Szczecin? Tu przebywa najwyżej z 20
        osób a Szczecin ma 400 tys.
        • Gość: lkj Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? IP: *.europe.hp.net 04.09.07, 20:06
          nie wiedzialem, ze mieszkasz w Gardnie...
          • henio56 Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 04.09.07, 20:18
            chyba się nie muszę tego wstydzić
            • Gość: nieznany Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? IP: *.idk.net.pl 09.10.07, 19:41
              Możecie dac wkońcu spokuj pisaniu glupot i prosze sie nie wpier... w
              sprawy ktore nie macie pojecia!!!
              • henio56 Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 10.10.07, 07:48
                jak nie mamy pojęcia o tej sprawie, to nas oświeć.
                Wulgaryzmy tylko utwierdzają w przkonaniu ,ze coś jest nie tak.
              • henio56 Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 10.10.07, 07:48
                jak nie mamy pojęcia o tej sprawie, to nas oświeć.
                Wulgaryzmy tylko utwierdzają w przkonaniu ,ze coś jest nie tak.
        • henio56 Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 04.09.07, 20:20
          Gość portalu: zona.pijaka napisał(a):

> Czy ty myslisz że tu siedzi cały Szczecin? Tu przebywa najwyżej z
          20
          > osób a Szczecin ma 400 tys.

< wystarczy ,ze temat podchwyci jeden redaktor
          • Gość: AT Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? IP: *.chello.pl 10.10.07, 14:17
            Źródła "afery" szukaj u pewnej pani dyrektor szkoły ponadpodstawowej i jej
            koleżanki z ul.Iwaszkiewicza 70 w G.
            • maglowa Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 27.10.07, 05:47
              Źródłem afery są głupkowaci radni starostwa, którzy dawali i dają nadal
              pieniądze zwykłemu hochsztaplerowi.
              Piszę o tym już kilka lat, ale są zbyt głupi, żeby zrozumieć o czym.
              Patrzyli jak sroki w gnat, gdy nieletni przestępcy zmieniają dyrektorkę, która
              zgłosiła na policje, że osiłek na dyżurze wychowawczyni Ponikowskiej wziął do
              toalety dziecko-chłopca i odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek. Stało sie
              to o godzinie 19.Lekarz ustalił, ze chłopiec ten był w ten sposób wykorzystywany
              od wielu lat.
              W tym domu wcześniej wychowawcą był p. Drabik, więc nikt nie uważał, że stało
              sie coś złego.
              bip.szczecin.uw.gov.pl/bip/chapter_8569.asp
              Urząd wojewódzki przeprowadzał kontrole, ale w sprawdzeniu, czy pieniądze są
              przekazywane legalnie przeszkadza ustawa o pomocy społecznej. To jest normalna
              paranoja.

• maglowa Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 04.11.07, 14:19
      Jak na razie wiadomo tyle, ze sprawa jest w sądzie. Ale o rozprawach nic nie
      słychać. Powinno coś sie w końcu ruszyć.
      • Gość: H56 odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek IP: *.chello.pl 04.11.07, 17:11
        maglowa ! ja tego za normalność nie uważam
        • maglowa Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek 05.11.07, 09:56
          Ja również nie. Dlatego dziwi mnie, że ludzie odpowiedzialni w Gryfinie za
          opiekę nad dziećmi po takim skandalu nie wyciągnęli odpowiednich wniosków. A Ty
          sadzisz, ze molestowanie chłopców na czym polega? Na czytaniu im wierszy do
          poduszki? Opis tego co chłopcy robili 0 19 w ubikacji domu dziecka w Binowie
          jest w aktach sprawy.
          Wiesz o czym mówiono na sali sądowej? To dziecko było używane seksualne od
          bardzo dawna.
          Wiesz coś na temat pomocy udzielonej mu przez jakąś Niebieska Linie PCPR, TPD?
          Ale pamiętasz co pisał dziennikarz 7Dni Gryfina, który mieszkał i pewnie jeszcze
          mieszka w mieszkaniu, które jest siedzibą przedsiębiorstwa prywatnego Agatos,
          rodzinnego domu dziecka, którego dyrektor staje przed sądem podejrzany o
          molestowanie seksualne. Wcześniej pracował w Binowie. Przed dyscyplinarnym
          zwolnieniem, za dwuznaczne zachowania w stosunku do chłopców uratowało go
          otworzenie domu na który z publicznej kasy poszło kilkaset tysięcy.
          O tym mam nadzieje opinia publiczna biedzie miała szanse się dowiedzieć przy
          okazji tego procesu.
          • Gość: ktoś Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.07, 11:26
            Wogóle nie jestem zorientowany w tym ,o czym piszecie. Nie wiem też
            nic o prowadzonym w tym temacie śledztwie. Nie wiem też, która
            prokuratura zajmowała sie ta sprawą. Wiem natomiast, że Prokuraturą
            Rejonową w Gryfinie, zajmuje się obecnie Prokuratura Apelacyjna bądź
            Okręgowa we Wrocławiu - ale raczej Apelacyjna na wniosek Ministra
            Sprawiedliwości w sprawie - że asz włosy dęba stają.
            • Gość: H56 Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek IP: *.chello.pl 05.11.07, 17:46
              maglowa ! daj przynajmniej inicjały tego dziennikarza.
              ktoś ! uchyl rąbka tajemnicy w jakiej to sprawie
              • maglowa Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek 06.11.07, 20:01
                No Kwapisz. Wtedy, kiedy pastwili sie nad Bożeną wszyscy normalni ludzie pytali
                a co ten...... robi w Gardnie?
                Myślałam, że wiesz.
                Ktoś możesz nam coś więcej szepnąć o co chodzi?
                • Gość: ktoś Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.07, 21:49
                  Mogę ale i tak nie skumacie - ukręcona sprawa w sprawie morderstwa.
                  • henio56 Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek 07.11.07, 07:59
                    może jednak niektórzy skumają ?
                    • Gość: ktoś Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 08:21
                      Jeżeli ta sprawa znajdzie swój pozytywny epilog, wówczas inne np. ta
                      z Gardna może przybrać zupełnie inny obrót. To postępowanie może
                      doprowadzić do rewolucji, w szeroko pojętym wymiarze sprawiedliwości
                      w woj. Zachodniopomorskim. Tyle na ten temat.
                      • Gość: H56 Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek IP: *.chello.pl 07.11.07, 08:39
                        coś mi się zdaje ,że konfabulujesz
                        • Gość: ktoś Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 08:54
                          Kiedy po raz pierwszy zapoznawałem się z ta sprawą, też tak myślałem
                          o tym który sprawę tą przedstawiał. Nic więcej w tym temacie.
                      • Gość: maxson Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.07, 13:49
                        SPRAWY PROWADZONE PRZEZ SKORUMPOWANĄ GRYFIŃSKĄ PROKURATUR IRENE BROL
                        SĘDZIEGO MARCINA ROGULSKIEGO I MILICJOPOLICJĘ POWIAZANA Z
                        GRYFIŃSKIMI HANDLARZAMI NARKOTYKÓW I SPRZEDAJNEGO ADWOKATA
                        MIECZYSŁAWA SEWERERYNA BEDĄ ZAWSZE NA STRACONEJ POZYCJI DLA
                        POSZKODOWANYCH PONIEWAZ PANUJE TAM UKŁAD REKA RĘKE MYJE DOPUKI
                        NIEWYMIENI SIE NA NOWYCH LUDZI NA WW STANOWISKACH PO WYBORACH TO
                        NIC SIĘ NIE ZMIENI .
                        • Gość: ktoś Re: odbył z nim normalny doodbytniczy stosunek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 14:42
                          Popiersm to co napisałeś. A to wszystko prawda, tylko jeszcze nie
                          cała.
    • switonemsi Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 07.11.07, 10:14
      Skoro sa tylko podejrzani, to nic pewnego. Wiec nie wiadomo czy istnieje zagrozenie.

Poza tym, z tego co wiem, to w polskim prawodawstwie istnieje DOMNIEMIANIE
      NIEWINNOSCI. Czy tak?
      • maglowa Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 07.11.07, 14:54
        Jasne, ze tak. Najważniejsze jest jednak, by to domniemanie nie było powodem do
        zatajania faktów.
        • Gość: Gościu Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 15:48
          Tak czytam ten wątek, i chyba po raz pierwszy w pełni zgadzam się z
          Tobą Maglowa. Osobiście "domniemam", że w wielu mi znanych
          przypadkach, prokuratorzy domniemanie niewinności używali jako
          narzędzie do zatajania faktów.
          • maglowa Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 07.11.07, 16:02
            A możesz wskazać miejsca, w których sie ze mną nie zgadzasz?
            Prokuratura kilkakrotnie zamknęła oczy na bezprawne zachowania ludzi związanych
            ze starostwem powiatowym. Efektem jest poczucie bezkarności p. Drabika i Muchy.
            Ale do czasu.
            • Gość: Gościu Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 16:07
              Chodzi o poglądy i zapatrywania czysto polityczne, w innych pełna
              harmonia i zgoda.
              • maglowa Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 07.11.07, 16:56
                Polityczne, czy światopoglądowe? Politycy polscy wszystko pomieszali. Ja uważam,
                ze Boga nie ma. Na gospodarkę i relacje w społeczeństwie demokratycznym mam
                poglądy zbliżone do prawicowych. Jestem socjaldemokratką, gdyż wywodzę sie z
                nomenklatury partyjnej. Jako ateistka gdzie indziej nie pasuję. To my nie chcemy
                powrotu gomułkowszczyzny, gdyż nam najbardziej ona doskwierała. Teraz mają to
                politycy PIS-u niektórzy. Ci, którzy z tej partii odejdą będą najbardziej
                zaciekłymi wrogami zamordyzmu.
                Jak obserwuję radnego sejmikowego Muchę to mam przed oczami tępych aparatczyków
                PZPR-u, którzy mi w młodych latach bardzo zaleźli za skórę. Teraz są na rentach
                i słuchają Radia Maryja. Ja robię biznes, Mucha bolszewię.
                • Gość: Gościu Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.07, 18:43
                  Światopogląd w obecnych partiach - od prawa do lewa, jest tylko
                  jeden - tak wynika przynajmniej z zachowań przywódców poszczególnych
                  partii. Polityka państwa, siłą rzeczy musi uwzględniać i szanować
                  różnorodność światopoglądową obywateli. Socjaldemokracja, już z
                  samej nazwy nie odrzuca żadnego światopoglądu. To co dzisiaj dzieli
                  poszczególne partie, to nie światopogląd - ale
                  zawłaszczana "historyczna" martyrologia. Obecnie - w zasadzie, nie
                  ma różnicy programowej między lewicą a prawicą. Jedyna różnica to
                  historyczne "pochodzenie" - jedni to postkomuniści - drudzy post
                  solidarnościowcy. A ta niby różnorodność partyjna, to jedynie efekt
                  pędu do kasy.
                  Tak więc nie mieszaj Boga i światopoglądu ateistycznego do tego, co
                  obecnie dzieje się na naszej scenie politycznej.
                  • maglowa Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 07.11.07, 19:20
                    Masz rację. Ja jestem luźno związana z socjaldemokracją z powodów historycznych.
                    Jestem b.komuchem. Moje poglądy na gospodarkę i wolności obywatelskie są jednak
                    całkowicie liberalne. Jednak nie identyfikuję sie z PO, gdyż oni są zbyt blisko
                    kościoła. To jest chadecja. Konserwa. Nikt nie powiedział, że musi być partia,
                    która będzie mi odpowiadała całkowicie. Z życia partyjnego powoli się wycofuję.
                    W dyskusji PIS contra PO stoję po stronie PO z tego powodu, ze PIS jest kopią
                    nieudaną i spóźnioną PZPR.
                  • Gość: atx Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 22:17
                    Rudy ojciec, rudy dziadek, rudy pysk to jest twój spadek.
                    • maglowa Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 27.11.07, 08:50
                      Jak będziesz niegrzeczny odwiedzi Cię jedna z naszych harcerek. Podobno
                      rozpoczął sie proces ale nikogo on nie obchodzi. Przecież rodzinne domy są
                      najlepsze.
                      • Gość: ktoś Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.07, 09:18
                        Kotrole o których pisałem wcześniej prowadzi - na polecenie
                        Apelacyjnej Prokuratury we Wrocławiu, Prokuratura Okręgowa w
                        Jeleniej Górze.
                        • maglowa Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 27.11.07, 09:32
                          Myślę, że dobrze sie stanie jeśli ktoś dokładnie przyjrzy sie gryfińskim organom.
                          Tu dzieję sie cuda.
                          www.kurier.szczecin.pl/?d=regiony1&id=108239
                          Rodzinny dom dziecka kompletnie bezprawnie finansowany z naszych pieniędzy durny
                          zarząd starostwa każe kontrolować ludziom z placówki, w której oskarżony
                          pracował. Dyrektorka z Binowa przebywa głównie w pabach a obecnie kompletnie
                          olała prace w Chojnie , gdzie tułają sie dzieci wyrzucone z Binowa. Pani
                          Ponikowska nie widzi nic zdrożnego w odbywaniu stosunkowi analnych. Wynik
                          kontroli będzie więc pozytywny. Sklepowej to zupełnie wisi.
                          Media nie interesują sie tematem zupełnie.
                        • schutzengel1 Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 27.11.07, 10:16
                          Kotrole o których pisałem wcześniej prowadzi - na polecenie
                          > Apelacyjnej Prokuratury we Wrocławiu, Prokuratura Okręgowa w
                          > Jeleniej Górze

< nie lepiej jakby się tym zajeła prokuratura w Ustrzykach Dolnych ?
                          to jakieś chore
                          • maglowa Re: co z tą aferą pedofilską w Gardnie ? 28.11.07, 21:22
                            A słyszał ktoś, żeby istniała możliwość sporządzenia tajnego raportu na urzynek
                            prokuratury przez placówkę opiekuńczą? Na zlecenie zarządu w sprawie o
                            molestowanie seksualne?
                            A gdzie Dźwinka z TPD?
                            Gryfinem rzadsza chorzy ludzie. Edukował ich radny sejmiku Mucha. Czekista IV RP.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka