Dodaj do ulubionych

Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem

IP: 213.155.191.* 24.11.07, 13:34
Ostrzegam przed korzystaniem z poczty kurierskiej OPEK -
Przesyłki wysłane z Warszawy w piątek docierają po codziennych
telefonach i awanturach.... w nastepną sobotę .Następną wysłaną z
ŁApy Osse odbierałem sam po 8 dniach z bazy w Wielgowie bo
niedowieżli wogule, Teraz znowu- jedna wysłana z pod Wareszawy
dotarła pd 3 dniach , a druga wysłana 20Tego nie została
dowieziona .Pracownicy całkowicie olewają jakiekolwiek reklamacje, w
bazie w Wielgowie pracuja kobiety całkowicie niekompetentne,
lekceważą wszystko co sie do nich mówi , 3 telefony dziennie, przez
4 dni , paczki i tak nie dowiezione . Towary o wartości kilku
tysięcy złotych zapacone z góry u dystrybutora. Kurierzy hamowaci i
niekometetni, całkowite lekcewazenie reklamacji w centrali w
Łomiankach pod Warszawą , co ciekawe towar wysyłany z 3 firm również
z Łomianek .Pech polega na tym że Te firmy mają podpisane umowy z
OPEK , którym powinni zabrać koncesje.- ostrzegam przed przesyłkami
tą firmą, leckeważą wszystko - szczyt bezczelnosci , brak przepisów
i stosownego prawa w Polsce pozwala właścicielom takich firm
pozostawać bezkarnymi ....
Obserwuj wątek
    • Gość: W.G. Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: 213.155.191.* 24.11.07, 13:50
      Sory za kilka błędów w tekście, zbyt szybko pisałem- dodaję że
      telefonów praktycznie nie odbierają, czyli wysłane OPEK iem
      przesyłki równie dobrze można wrzucić na pake dowolnej ciężarówki
      jadącej drogą. Tzw. zgłoszenia reklamacyjne to u nich całkowita
      fikcja , nikt z niczego sobie tam nic nie robi , możecie im mówić co
      chciecie to jak- odchody spływające po muszli klozetowej, są
      przyzwyczajeni, nie reagują na nic DHL dowozi przesyłki na drugi
      dzień w całym kraju .Kłamią mówiąć że kurier przywiezie, ma na
      aucie, potem mija 18 ta kuriera nie ma, na drugi dzień okazuje sie
      ze nie zabrał z bazy i tak przez kilka dni. Napisze w tej sprawie do
      Urzędu wydającego koncesje na przewozy , ale nie sadzę żeby odniosło
      skutek, Będę zamieszczał ostrzeżenia przed OPEKiem gdzie się tylko
      da . To po prostu się nie mieści w żadnych normach .Używam tu raczej
      delikatnych określeń, to co o nich twierdze dosadnie jest
      niecenzuralne . Tej ostatniej przesyłki jeszcze nie otrzymałem,
      Wszystkich otrzegam przed pseudo usługami tej....?
    • Gość: W.G. Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: 213.155.191.* 24.11.07, 18:46
      Firma „OPEK” Sp. z o.o., działająca na rynku polskim od 1994 r., ma
      przyjemność zaprosić Państwa do współpracy.
      Zapraszamy do współpracy (formularz)

Mamy wieloletnie doświadczenie w zakresie realizacji takich usług,
      jak:
      usługi kurierskie krajowe i zagraniczne,
      magazynowanie,
      konfekcjonowanie, kompletacja i znakowanie towarów,
      dystrybucja.

Sukces rynkowy i aktualną pozycję wśród firm kurierskich
      działających na rynku polskim osiągnęliśmy przede wszystkim dzięki
      terminowości doręczeń oraz dobrze zorganizowanej realizacji usług
      dodatkowych. Dowodem naszego dynamicznego rozwoju jest stale
      powiększające się grono klientów.

Głównymi atutami naszej firmy są:
      Zezwolenie Prezesa Urzędu Regulacji Telekomunikacji i Poczty na
      wykonywanie działalności pocztowej.
      Skuteczne terminowe doręczenia na poziomie powyżej 99%.
      Najwyższa dbałość o przesyłki oraz ich poufność.
      Indywidualne i elastyczne podejście do potrzeb Klienta oraz
      profesjonalna i miła obsługa.
      Możliwość składania zleceń i ich realizacji 24 godziny na dobę, 7
      dni w tygodniu, 365 dni w roku.
      Gwarantowane, terminowe dostawy na terenie całego kraju ( do
      godziny 13:00 w miejscowościach w pierwszej strefie i 16:00 w
      drugiej).
      Sprawdzony system doręczeń do osób prywatnych (pod adresy
      prywatne).
      Liczna obsada w Biurze Obsługi Klienta, w każdej chwili służąca
      pomocą.
      Możliwość ustalenia systematycznych odbiorów przesyłek i
      przypisanie konkretnego kuriera /kurierów do obsługi klienta.
      Nowoczesny system finansowy umożliwiający podział kosztowej
      specyfikacji usług na poszczególne działy i/lub oddziały.
      Niezawodny i prosty w obsłudze program komputerowy skracający
      proces przygotowania i przekazania kurierowi codziennych wysyłek,
      umożliwiający również tworzenie analiz.
      Kompleksowa obsługa akcji marketingowych tj. magazynowanie,
      sortowanie, pakowanie i dystrybucja zgodnie z dyspozycją klienta.
      Bezpłatne opakowania firmowe, dokumentowe.

• nieslubne_dziecko_romana Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem 25.11.07, 10:59
        Ty możesz się przynajmniej dodzwonić.... choć to niewiele zmienia:-)
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=72426869
        • Gość: W.G. Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: 213.155.191.* 25.11.07, 15:22
          Niezupełnie, w piatek przestali dobierac telefony, jakiś Urząd
          powinien moim sdaniem wymierzać kary finansowe za takie praktyki do
          odbierania koncesji na przewozy włacznie.W poniedziałek dowiem się
          czy skutkują, i gdzie można składać wnioski o kontrole takich firm.
          Obecnie wysłalismy Opekoei faxy z żądaniem zwrotu towaru- 4.300 PLN
          cena zakupu. Jeżeli w ciągu dnia roboczego w poniedziałek nie zwrócą
          składamy zawiadomienie na Policje o zagrnięciu mienia
          • dzikaafryka Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express 25.11.07, 16:09
            ja miałam podobnie z DHLem i tez ostrzegałam przed nimi,
            tak wiec najlepiej żeby zawsze wpisywac takich olewaczy a rynek i
            klienci zweryfikuja ich na bieżąco
            • Gość: batman Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: 83.168.75.* 25.11.07, 21:46
              pany bo to sie za pobraniem bierze; nikomu nie dawaj kasy poki nie
              otrzymasz towaru.amen
              • Gość: W.G. Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: 213.155.191.* 26.11.07, 16:35
                Chyba nie ma innego wyjścia , jak tylko za pobraniem .Paczek do tej
                chwili nie dowiezli rano rura z OPEK mówiła że kurier ma na
                samochodzie, o 16tej druga kłamliwa rura powiedziała że nie
                wyjechały z magazynu bo jednej brakuje-brakowało .Powiedziała że
                dostarczą na 17 ale nie sadzę ..Czegos takiego jeszcze nie
                widziałem - Oswiadczam że OPEK to banda gnojków-
                • Gość: W.G. Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: 213.155.191.* 26.11.07, 18:36
                  jest 18.35 śmierdząca szmata -pracownica OPEK znowu zrobiła ze mnie
                  balona żaden kurier nie przyjechal.
                  • Gość: batman Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: 83.168.75.* 29.11.07, 18:03
                    a ja mam pytanie czy opcja "za pobraniem" oznacza ze moge sobie
                    obejrzec towar (przy dostawcy) zanim mu zaplace czy po prostu gosciu
                    daje mi zaklejona paczke a ja mu place kase tylko wtedy po co to
                    pobranie??
                    • Gość: hrabina Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: *.szczecin.mm.pl 29.11.07, 19:52
                      DHL - masakra - kilkudniowe użeranie się z panienkami w szczecińskim oddziale,
                      później poprzez infolinię, chociaż tam starali się bardziej. Efekt końcowy
                      żaden, radzę omijać z daleka.
                      • Gość: panienka Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: *.pcmedia.com.pl 05.12.08, 18:11
                        bo w oddziale SZZ zajmuja sie jedynie firmami, ktore maja podpisane
                        umowy, klienci indywidulani proszeni sa na infolinie....wiec nie
                        dzwon do szczecinskich panienek i nie zawracaj im dupy bo maja swoja
                        prace......
                    • Gość: e29 Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: 83.168.106.* 25.04.08, 19:42
                      paczke możesz otworzyć dopiero po zapłaceniu, bez wzgledu na to czy jest to
                      przesyłka za pobraniem czy też nie. jeżeli okaze się że towar w środku jest
                      uszkodzony to kasy i tak nie otrzymasz z powrotem, ale kurier ma obowiazek
                      spisać protokół szkody.
                      • Gość: PIOTR Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: *.centertel.pl 14.01.10, 14:18
                        Szkoda czasu i nerwów na ten syf!!!!!!!! DHL TO SYF !!!!!!!!!!! ŻENADA I TYLE !!!!! NIGDY WIĘCEJ DHL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: :PP Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: *.chello.pl 22.06.10, 22:40
                        taki regulamin a czego sie spodziewales kto zaplaci za te paczke kurier oczywiscie
                    • Gość: baybronek Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: 77.88.132.* 17.01.09, 12:37
                      paczkę zawsze możesz obejżeć a nawt powinieneś w obecności kuriera
                      bo tylko wtedy możesz protokół spisać i reklamować towar
                      • Gość: forumowicz Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: *.pcmedia.com.pl 27.01.09, 22:07
                        nie rozumiem ludzi, ktorzy specjalnie zwalniaja sie z pracy bo
                        zamowili kuriera, przeciez zawsze trzeba zdawac sobie sprawe , ze
                        kurier to tylko czlowiek i moze po prostu nawalic, druga sprawa jest
                        to ze chyba latwiej i prosciej wziac przesylke i zawiezc do punktu
                        przyjec danej firmy.... nie dosc ze nie oczekuje sie nikogo, nie
                        trzeba sie zwalniac z pracy to jeszcze mamy pewnosc ze przesylka
                        zostala wlasciwie nadana.....ja osobiscie pracuje w firmie ktora z
                        powodzeniem obsluguje DHL, nie mam zastrzezen, oczywiscie zdarzaja
                        sie wypadki gdzie kurier zapomnial, a to cos sie stalo a to korki, a
                        to zachorowal i jest ktos na zastepstwie..no ale to sa chyba
                        normalne sprawy, wszedzie sie tak dzieje, jak mozna po jednym
                        incydencie wejsc na strone i pisac tak niesprawiedliwe oceny o
                        firmie ktora na rynku jest potentatem i ma prawo...bo jest najelspza
                        w tym co robi....wg mnie;-)
                    • Gość: pop Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: 213.155.170.* 17.03.09, 18:03
                      opłacisz kartą lub przelejesz na konto nadawcy nie będziesz miał
                      pobrania.
                  • Gość: zawiedziona Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: *.dynamic.kabel-deutschland.de 09.03.15, 07:16
                    Zawiodlam sie na firmie DHL. z Niemiec do Polski. Wyslalam paczke tydzien temu , teraz nie wiem kto sie dorwal do niej ale znajde. Firma bedzie miala ekstra opinie ode mnie.
            • Gość: Andzrej Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami DHL express IP: 213.251.189.* 22.12.09, 08:51
              ja nie narzekam jest super wszycho na czas :)
          • Gość: grisza Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.08, 21:06
            jesli są tacy do bani to moze poprostu nie korzystaj z ich usług kolego.a moze mają dobrą cene co? ja wole DHL.
        • Gość: karolina20 Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: *.centertel.pl 04.03.14, 09:50
          Fajnie wiedzieć bo właśnie czekam na przesyłke od nich. Miała być w czwartek a jest poniedziałek i nikt nie odbiera telefonu i właśnie będę wybierała się do siedziby ciekawe co z tego wyjdzie bo czekam na buty które są mi potrzebne na ślub w tą sobote :/
      • Gość: też wysyłałem... Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: 83.168.106.* 16.09.08, 21:26
        a tobie to chyba wczasy w świnoujściu kopsneli za takie właziwdupsko
        graść bzdur
        potwierdzam opek to syf na pewno szczeciński
    • Gość: Nostradamus Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:40
      Na 100 % zgadzam się. Niestety czasami muszę paczki wysłać opkiem i
      zawsze są problemy. Beznadziejna firma !!! Dodzwonić się do nich to
      graniczy z cudem a uzyskać kompetentną odpowiedż to już nawet więcej
      niż cud !!!! Oby jak najmniej do czynienia z opkiem wszystkim
      życzę !! A kontaktu z nimi to nawet wrogom nie życzę.
      • Gość: agniecha Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.07, 12:49
        podzielam opinie poprzednika. Nie wiem jak ta firma funkcjonuje!!!
        Proponuje zrobić ogólnopolską akcję ANTYOPEK. Totalna porażka.
    • Gość: monia szczecin Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: 212.160.99.* 19.12.07, 09:42
      dołaczam sie , nie korzystajcie z usług OPEK-u!!!!!!!!!
      firma wysłała z Warszawy paczkę 23 listopada a otrzymałam ją
      (Szczecin) po wielu interwencjach telefonicznych 18 grudnia!!!! toż
      szybciej docierają paczki na Hawaje niz z Warszawy do Szczecina.
      Skalnad i az nie do pomyslenia. mMają tam haos, brak przepływi
      informacji i nie za miłą obsługę.
      • Gość: kiełbaska Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 19:59
        A ja jak chcę wysłać list do warszawy, to adresuję kopertę, wkładam
        list, naklejam znaczek (od syna z klasera - najlepiej dominikański z
        dinozaurem). Nasrępnie idę wcześnie spać, a rano wstaję, pedzę na
        PKP i ekspresem jedę do warszawy. Tam taksówką, jadę pod adres z
        koperty, dzwonię domofonem i zazwyczaj już po chwili, ciotka otwiera
        mi drzwi. Wręczam jej list i pedem na pociąg!

(przepraszam za kilka błędów bo własnie biegnę w stronę ruszającego
        składu)
    • Gość: zocha Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: 192.132.229.* 28.05.08, 14:00
      OPEK? A DHL to dopiero g.....oooooooooooo!!!
      Kłamczuchy, oszusci, brak jakichkolwiek kompetencji, a za wszystko
      obrywają ludzie na telefoncha w obsłudze klienta którzy też nie mogą
      Ci pomóc, jeżeli masz ochote odbierać paczkę w magazynie na swój
      koszt to proszę bardzo to jedyne do czego zdolny jest ten pseudo
      koncern o zasięgu globalnym.
      Zwykły pocztex z uśmiechem wykona usługę w tej samej cenie, a i UPS
      chyba lepszy,
      ze tym z DHL-u nikt jeszcze sie nie dobrał do tyłka to skandal
    • Gość: Sklep Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 10:33
      Brak komptetencji, niepowazni ludzie. Zagubiono przesyłke, okazalo
      się ze trafiła nie na wskazany adres...i mineło wiele czasu, zanim
      jakimś cudem trafiła do naszego sklepu. Będziemy omijać Opek z
      daleka. Oby tak dalej.
    • Gość: gość Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.11.08, 12:04
      Zgadzam się całkowicie, że firma kurierska (cha cha!!!) OPEK jest do...
      Zamówiłam kuriera w czwartek na poniedziałek przyszłego tygodnia, nie poszłam do
      pracy w poniedziałek czekając na kuriera, który miał być po paczkę między 13 a
      16-tą. Niestety - czekałam na próżno. Od 15-tej zaczęliśmy się z mężem niepokoić
      i postanowiliśmy ustalić co jest z zamówionym kurierem. Oczywiście ustalenie
      czegokolwiek w tej firmie jest niemożliwe. W dziale zamówień skierowano nas do
      biura klienta, które jak się udało ustalić po kilkunastu telefonach działa
      PRAWDOPODOBNIE między 7 rano a 15-tą! Przecież to absurd!!! Następnego dnia
      zadzwoniłam pod rzekomy numer biura obsługi klienta, ale okazało się, że to
      dział zamówień i osoba, z którą rozmawiam nie jest w stanie nic zrobić w mojej
      sprawie. Podała mi jeszcze inny numer, zadzwoniłam, a tam słyszę, że owszem, to
      jest biuro obsługi klienta, ale z takimi sprawami jak moja to do działu
      zamówień! PARANOJA!!! W końcu udało mi się wykłócić, żeby kobieta chociaż
      sprawdziła, czy moje zlecenie w ogóle przyjęto. Tak, przyjęto, ale na to, że
      kurier dojedzie dziś nie ma 100% pewności - usłyszałam... I nikt z OPEKu nie
      poczuwa się do tego, żeby mnie o tym powiadomić wcześniej!
      Totalny brak kompetencji, podziału obowiązków, szacunku do klienta!
      OPEK naraził moją reputację jako rzetelnego partnera w interesach. Ostrzegam
      przed tą firmą wszystkich, którzy chcą być przez swoich klientów traktowani
      poważnie!!!!
      P.S. Kurier z DHL przyjechał po pół godz. od złożonego zamówienia.
    • Gość: katarzyna p Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.09, 21:43
      witam wszystkich
      równiez proponuje omijac firmę OPEK jak najdalej.
      mieszkam w bloku który znajduje sie za płotem tej firmy, i nie raz
      widze jak panowie "delikatnie" pieszczą cudze paczuszki.
      ogulnie wszyscy pracownicy to niedorozinieci kretyni, z brakiem
      jakiegokolwiek doswiadczenia zawodowego, poprostu porażka.
      na kompetencje Pani kierownik raczej tez nie ma co liczyć
      pozdrawiam
      katarzyna
      • Gość: Amisz Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: 188.33.16.* 15.06.09, 23:43
        Droga p.Katarzyno
        W jaki sposób udało się Pani dostrzec z własnego mieszkania bloku sąsiadującego z firmą OPEK, iż przesyłki są rzekomo nagannie traktowane gdy podczas załadunku oraz gdy kurierzy wracają z nadaniami na magazyn cały plac jest zastawiony samochodami zasłaniającymi znaczną część powierzchni zewnętrznej magazynu jak i garaże znajdujące się przy pani bloku? Rozumiem Pani niezadowolenie jako sąsiadów firmy OPEK (jeżdżące auta już od godziny piątej, ciągły hałas i zgiełk). Jeśli chodzi o brak doświadczenia, który Pani nam zarzuca to ja osobiście jak i inne osoby pracujące w firmie OPEK pracowaliśmy już innych firmach kurierskich, więc dość dobrze znamy się na pracy, którą wykonujemy. Jeśli chodzi o kompetencje Pani kierownik to rzeczą oczywistą jest, że nie może Pani wypowiadać się o wykonywanej przez nią funkcji w żaden obiektywny sposób gdyż nigdy nie miała Pani żadnych interpersonalnych doświadczeń z naszą kadrą kierowniczą ani zespołem pracowniczym. A tak na przyszłość "ogólnie" pisze się przez "ó"

Pozdrawiam
        • Gość: Kłik Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: *.nitka.net.pl 16.06.09, 00:13
          Generalnie wszystkie firmy są do niczego.
          • rydzyna1213 Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem 22.08.09, 16:25
            zgadzam się.....
        • Gość: Andrzej Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: 213.251.189.* 22.12.09, 08:50
          paczki dochodz to jest wmiare ok
          • Gość: Andeas Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: *.in-hell.com 26.12.09, 21:22
            Wsio pariatke
            • Gość: Marius Re: Uwaga ostrzegam przed przesyłkami OPEK-iem IP: 67.159.44.* 29.12.09, 14:26
              HI
    • Gość: ed POCZTĄ wogóle nie dojdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 10:37
      Polecona przesyłka wysłana 13 maja z miasta o 200 km stąd priorytetem i
      poleconym w ogóle nie dotarła. Reklamacja złożona i cisza. A jak ci zwrócą to
      tylko tylko 10 krotnosć wniesionej opłaty i to podstawowej!!!!!!!! Czy to paczka
      czy to polecony!!!!!!!!!
      • Gość: as najlepszy transport mają mleczarnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.09, 08:55
        • Gość: Marjus Re: najlepszy transport mają mleczarnie IP: 67.159.44.* 29.12.09, 14:28
          A jeszcze lepszy transport ma miejski zakład oczyszania :)
          • Gość: Tomasz Re: najlepszy transport mają mleczarnie IP: *.ninely.com 29.12.09, 14:32
            Transport z MZO jest lepszy od OPEK ?:)
            • Gość: cieniasyzwas Re: najlepszy transport mają mleczarnie IP: 188.33.176.* 27.05.10, 03:37
              powiem wam tak: w dupie byliscie gówno wiecie; super sie wypowiadac jak sie nie ma porównania :D jezeli chcecie to mozecie sobie paczki wysyłąc kurwa poprzez mleczarzy a nie firmami kurierskimi; nie wiecie co sie w firmach kurierskich robi aby paczka wyjechała to jest zwykła walka z czasem. a ze czasmi cos nawali to nic dziwnego

pozdrawiam was (scierwo prywatne co trzeba rozwozic wieczorami, i prosic sie i dzwonic łaskawie)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka