Dodaj do ulubionych

Wroclaw buduje nowy ratusz, Marian garkuchnie

21.09.03, 22:59

www.koniorstudio.pl/projekty-f2a-wroclaw-um.htm

Powyzej wizualizacja nowego wroclawskiego ratusza. Przyznam, ze to dosc
nowoczesna bryla. Nasz prezydent za to otwiera nowe stolowki dla biednych,
gdzie zupa (za Glosem Szczecinskim) kosztuje kilka razy wiecej niz w barze
mlecznym.

--
Uciejacie przez zboze, magazynier we wsi stoi
Obserwuj wątek
    • Gość: rado Re: Wroclaw buduje nowy ratusz, Marian garkuchnie IP: 111.111.51.* 21.09.03, 23:03
      absztyfikant napisał:

>
      > www.koniorstudio.pl/projekty-f2a-wroclaw-um.htm
      >
      > Powyzej wizualizacja nowego wroclawskiego ratusza. Przyznam, ze to dosc
      > nowoczesna bryla. Nasz prezydent za to otwiera nowe stolowki dla biednych,
      > gdzie zupa (za Glosem Szczecinskim) kosztuje kilka razy wiecej niz w barze
      > mlecznym.

no gdzie nam do wroclawia? nie ta skala problemow. pozdrawiam rado
    • absztyfikant Re: Wroclaw buduje nowy ratusz, Marian garkuchnie 21.09.03, 23:39
      Oczywiscie, ze inna skala, bo Wroclaw i ludniejszy i bogatszy. Ale to wcale
      nie oznacza, ze Szczecin jest gorszy. My po prostu nie mamy szczescia do
      politykow i inwestorow. Wladze Wroclawia intensywnie promuja miasto, politycy
      wszystkich opcji wlaczaja sie w ten proces. Kilka lat temu Wroclaw wykupil
      bardzo drogie teksty sponsorowane w miedzynarodowej prasie, a efekty juz
      powoli widac. Pomijam fakt, ze do Wroclawia po wojnie zjechaly lwowskie elity.
      Bo ilez mozna zrzucac win na II wojne swiatowa ?

--
      Uciejacie przez zboze, magazynier we wsi stoi

• Gość: Maciek Re: Wroclaw buduje nowy ratusz, Marian garkuchnie IP: *.espol.com.pl 22.09.03, 02:03
      Odpieprz się od stołówek Jurczyka. Sam coś zrób, a nie tylko krytykować
      potrafisz.
      • Gość: lili Re: Wroclaw buduje nowy ratusz, Marian garkuchnie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.09.03, 04:31
        240 milionow to sporo pieniedzy za jeden budynek, co nie?
        chocby i najladniejszy, i najpotrzebniejszy
        ile to bedzie szczecinskich budzetow?
    • Gość: Gradus Re: Wroclaw buduje nowy ratusz, Marian garkuchnie IP: *.biomag.uni-jena.de 22.09.03, 09:33
      absztyfikant napisał:

>
      > <a
      href="http://www.koniorstudio.pl/projekty-f2a-wroclaw-um.htm"target="_blank">www.koniorstudio.pl/projekty-f2a-wroclaw-um.htm</a>

>
      > Powyzej wizualizacja nowego wroclawskiego ratusza.
      Przyznam, ze to dosc
      > nowoczesna bryla. Nasz prezydent za to otwiera nowe
      stolowki dla biednych,
      > gdzie zupa (za Glosem Szczecinskim) kosztuje kilka razy
      wiecej niz w barze
      > mlecznym.
      >
      tam CHCA budowac (co nie znaczy, ze juz beda budowac)
      nowy urzad bo teraz rozne wydzialy sa rozsiane po calym
      miescie. Wroclaw chce sprzedac te "rozsiane" budynki i w
      zamian za to zbudowac jeden. Szczecin ma cala
      administracje w jednym miejscu to po co ma budowac nowy
      budynek??
    • absztyfikant Ja nie chce nowego ratusza 22.09.03, 13:22
      Chcialem tylko wrzucajac ten watek uwypuklic pewne roznice miedzy Wroclawiem i
      Szczecinem. Pokazac "inna skale" problemow - cytuje za rado.
      • Gość: Leszek Re: Ja nie chce nowego ratusza IP: *.oskarwegner.com.pl 22.09.03, 14:21
        > Chcialem tylko wrzucajac ten watek uwypuklic pewne roznice miedzy Wroclawiem
        i
        > Szczecinem. Pokazac "inna skale" problemow - cytuje za rado.

I pokazałeś, tylko, w świetle tłumaczenia Gradus'a, wyraźnie widać, że
        porównania gruszek z jabłkami, nie wypadają najlepiej, szczególnie, kiedy
        próbuje się je wciskać do zbiorów jednorodnych.

Pozdrówka
        Leszek
        • absztyfikant Re: Ja nie chce nowego ratusza 22.09.03, 14:23
          Moze tak, moze nie. Ty mozesz potraktowac to czysto informacyjnie. Ja widze
          ciekawe analogie. Trzeba sie w to wgryzc.
    • Gość: 3 droga Marian buduje miasto przyjazne dla społeczeństwa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 14:35
      Jak również oszczędne. Nie rozrzutne. Realizm ma większy niż wszyscy
      dotychczasowi Prezydenci
      • absztyfikant Re: Marian buduje miasto przyjazne dla społeczeńs 22.09.03, 14:37
        No z tym realizmem to ci sie poplynelo. Zupa w jego garkuchni kosztuje wiecej
        niz w barze mlecznym. Hahahaha. A co Jurczyk buduje ? Bo z tego co wiadomo, to
        zrywa umowy i sie na prezydenta RP szykuje.
        • Gość: MF Re: Marian buduje miasto przyjazne dla społeczeńs IP: 217.153.158.* 22.09.03, 21:57
          absztyfikant = komuch
          • Gość: MF Re: Marian buduje miasto przyjazne dla społeczeńs IP: 217.153.158.* 22.09.03, 21:59
            jeśli jest inaczej protestuj może wysłucha cię młodzieżowa UW
            • absztyfikant Re: Marian buduje miasto przyjazne dla społeczeńs 22.09.03, 23:21
              Mowisz, ze jestem komuchem. Nie bede udowadnial, ze nie jestem wielbladem.
              Faktycznie, malo pije i duzo pracuje. Pozdrawiam.
          • black.night Re: Marian buduje miasto przyjazne dla społeczeńs 23.09.03, 05:54
            Gość portalu: MF napisał(a):

> absztyfikant = komuch
            Co Ty komuniści to przecież nie sfrustrowani wariaci , ale ludzie czynu !
      • Gość: Ana Re: Marian buduje miasto przyjazne dla społeczeńs IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 11:46
        Gość portalu: 3 droga napisał(a):

> Jak również oszczędne. Nie rozrzutne. Realizm ma większy niż wszyscy
        > dotychczasowi
        Prezydenci.........................................................nie,on ma
        tylko znacznie krotsze horyzonty...
    • Gość: Już Najedzony Re: Wroclaw buduje nowy ratusz, Marian garkuchnie IP: *.teleton.pl 23.09.03, 08:20
      A "sławojki"??? Kiedy zacznie JE budować, bo po grochówie to ciśnie, że
      heeejjjj..........................
      • longplay Sprzeciwiam się postawionej tu tezie 23.09.03, 11:59
        Teza, że kto jest przeciwko Jurczykowi to jest komunistą jest głupim i
        prymitywnym poglądem.
        • absztyfikant A ja stawiam nastepujaca teze 25.09.03, 15:10
          Ten kto poiera Jurczyja jest intelektualna wydmuszka bez wzgledu na to jaka
          legitke partyjna nosi w kieszeni.
          • Gość: stasiek Re: A ja stawiam nastepujaca teze IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 22:18
            Bo widzisz, znajdą się wszędzie i zawsze tacy, którzy wyznają zasadę, "gdzie
            chleb tam ojczyzna" !
            • absztyfikant Re: A ja stawiam nastepujaca teze 28.09.03, 16:08
              Konformisci sa pod kazda szerokoscia geograficzna, ale czego to ma dowodzic ?
              • Gość: stasiek Re: A ja stawiam nastepujaca teze IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 16:22
                absztyfikant napisał:

> Konformisci sa pod kazda szerokoscia geograficzna, ale czego to ma dowodzic ?

Tylko tego, że jak widać wśród "naszych" elit lub "elyt" politycznych łatwiej
                przychodzi zmiana "legitki" niż wygrzanego stołka !
                • absztyfikant Re: A ja stawiam nastepujaca teze 28.09.03, 16:24
                  Niestety masz racje.
                  • Gość: stasiek Re: A ja stawiam nastepujaca teze IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 16:47
                    absztyfikant napisał:

> Niestety masz racje.

Dlaczego z takim pesymizmem, racje stron są różne i dlatego uważm, że wszyscy
                    Ci, którym zależy właśnie na racjach innych niż tych elit lub "elyt"
                    politycznych powinni dążyć do odspawywania od stołków. Jak wiesz przecież ,
                    kropla drąży skałę !
                    • absztyfikant Re: A ja stawiam nastepujaca teze 03.10.03, 13:39
                      Kropla drazy skale. Ja jednak z biegiem lat staje sie milosnikiem mlota
                      pneumatycznego.
                      • Gość: Ana Re: A ja stawiam nastepujaca teze IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.10.03, 14:21
                        a dynamit to nie łaska?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka