blogfiles 05.08.08, 20:44 A Wieńczysław na zwolnieniu.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
felix_edmundowicz Cały Szczecin pojedzie do Strasburga! 05.08.08, 20:56 Na horze bez! Stop oszołomstwu! Uwolnić piersi! No pasaran! Basta! Odpowiedz Link Zgłoś
mnbvcx jesteśmy purytańskim narodem? 05.08.08, 21:10 "rzecznik prasowy RPO. - Jesteśmy purytańskim narodem" ja sie nie poczuwam, a nawet jesli spora czesc jest, to trzeba to zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: jesteśmy purytańskim narodem? 05.08.08, 22:23 mnbvcx napisał: > "rzecznik prasowy RPO. - Jesteśmy purytańskim narodem" ja sie nie > poczuwam, a nawet jesli spora czesc jest, to trzeba to zmienic. ................. hmm, czy ten rzecznik za naród uważa li tylko rydzykowców,czy innych święto..ych? Odpowiedz Link Zgłoś
pikorab Re: jesteśmy purytańskim narodem? 06.08.08, 09:36 Dajcie powabnym dziewczynom radości z posiadania jędrnego i kształtnego biustu (także pośladków i kończyn) ! Niech pękają ze złości zawistne ! Niechże mają widoki piękna kobiecego powabu esteci ! Niechże sobie wystawiają na słońce i widok publiczny to, gdzie dawniej "wzrok nie sięgał" ! Nie żyjemy w kraju muzułmańskim a nasz KK tego nie zabrania ! <pikorab> Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: jesteśmy purytańskim narodem? 06.08.08, 11:56 Czy jesteśmy w europie czy też jeszcze w NRDowie,bo tam w latach 7otych,pod karabinami mnie ściągnęli policjanci z oslej łączki,samotnie opalająca sie w toples...do hotelu.Abywylegitymować,ponizyc wobec recepcjonistki hotelu.Tak było! A dzis jestem zaskoczona purytanizmem w europejskim,wolnym juz Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x15 Re: jesteśmy purytańskim narodem? IP: 83.238.100.* 06.08.08, 12:51 > łączki,samotnie opalająca sie w toples...do > hotelu.Abywylegitymować,ponizyc wobec recepcjonistki hotelu.Tak Dziwne, bo przeciez w NRD byly jednoczesnie popularne plaze FKK, czyli dla nudystow. W ogóle NRD-oowcy zawsze wydawali mi się jacyś mało wstydliwi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Andrzej Re: jesteśmy purytańskim narodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 11:51 Samoobrona króluje na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stettiner Re: jesteśmy purytańskim narodem? IP: *.sds.uw.edu.pl 06.08.08, 18:32 teraz na terenach byłego NRD-owka nie ma z tym problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończyć ze 06.08.08, 09:40 Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończyć ze ślepym naśladowaniem chorej, zdemoralizowanej UE. Na Południu USA w głowie się nie mieści jeby na publicznej plaży ktoś się obnażał, za to są wysokie mandaty. W Polsce powinno być podobnie. A jak ta królewna chce się opalać nago to niech kupi sobie działkę, ogrodzi ją i niech tam chłonie to promieniowanie UV. Swoją drogą, co za bezsens, żeby chcieć zamienić białą skórę na brązową! Opalanie to glupota w czystej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 09:52 junkier napisał: > Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończyć ze ślepym > naśladowaniem chorej, zdemoralizowanej UE. > > Na Południu USA w głowie się nie mieści jeby na publicznej plaży > ktoś się obnażał, za to są wysokie mandaty. W Polsce powinno być > podobnie. > > A jak ta królewna chce się opalać nago to niech kupi sobie działkę, > ogrodzi ją i niech tam chłonie to promieniowanie UV. > > Swoją drogą, co za bezsens, żeby chcieć zamienić białą skórę na > brązową! Opalanie to glupota w czystej postaci. Nie dość że szcur który uciekł z ojczyzny, to jeszcze talib. Ciekaw jestem czy tam gdzie mieszkasz tez na głos wyrażasz takie same poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:29 W Polsce wiele osob nie zyczy sobie ogladania roznej masci golasow. Plaza to nie dzungla, tu rowniez obowiazuja zasady ochrony moralnosci publicznej. A jesli komus zalezy na lezeniu plackiem i wystawianiu golego cielska na UV niech robi to na terenie prywatnej posesji! Podobnie jak homosiactwo - zamiast siedziec w prywatnej sferze rownej masci zdemoralizowani "postepowcy" pchaja sie do sfery publicznej i sadza, ze uzyskaja akceptacje. Straz miejska dobrze robi wlepiajac kary za demoralizujace, neiobyczajne wystepki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dude Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.acn.waw.pl 06.08.08, 10:42 junkier napisał: > W Polsce wiele osob nie zyczy sobie ogladania roznej masci golasow. > Plaza to nie dzungla, tu rowniez obowiazuja zasady ochrony > moralnosci publicznej. > > A jesli komus zalezy na lezeniu plackiem i wystawianiu golego > cielska na UV niech robi to na terenie prywatnej posesji! > > Podobnie jak homosiactwo - zamiast siedziec w prywatnej sferze > rownej masci zdemoralizowani "postepowcy" pchaja sie do sfery > publicznej i sadza, ze uzyskaja akceptacje. Straz miejska dobrze > robi wlepiajac kary za demoralizujace, neiobyczajne wystepki. To tak jak z pisaniem pierdół przez Ciebie - powinieneś pisać tylko do szuflady. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:45 Jest wolnosc pisania, jest wolnosc czytania. Za to nie ma wolnosci demoralizowania i dopuszczania sie wystepkow neiobyczajnych. Polecam lekture kw i kk. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 10:53 Nie ma tez obowiazku chodzenia na plaze, gdzie mozna ogladac takie widoki. Ta pani opalala sie na plazy, a nie przed urzedem miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:58 Ale plaza jest publiczna, a w miejscu publicznym nie wolno dopuszczac sie wystepkow godzacych w moralnosc publiczna, zapoznaj sie z obowiazujacymi w Polsce przepisami moze w pierwszej kolejnosci! Niech ta pani wykupi sobie prywatna plaze, ogrodzi ja i niech tam wystawia swoje cielsko na UV chocby przez 24h. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Ciekawe że Adam i Ewa byli w raju nadzy a Bóg nie 06.08.08, 11:03 widział w tym nic złego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Ciekawe że Adam i Ewa byli w raju nadzy a Bóg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:05 Gratulacje dla Straży Miejskiej. Wreszcie wykonują swoje obowiązki, a nie wszędzie anarchia i prostytutki, które myślą, że im wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:10 Pewnie bo muszę płacić podatki na darmozjadów takich, jak ty i to mi bardzo się nie podoba. Pełno prostytutek, które roznoszą choroby weneryczne, a za leczenie płaci podatnik. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 11:27 faktycznie, jestem za prywatną służbą zdrowia. nie rozumiem czemu moje podatki miałyby iść na takich moherów jak ty? ja sobie w takim razie tego nie życzę, mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości to się zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:35 Zmieniasz temat, ponieważ leczenie np. osób z HIV to płaci minister zdrowia, a prywatna służba zdrowia już dziś istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 11:44 nie zmieniam. każdy powinien płacić za siebie. ty powiedziałeś 'prostytutki za siebie' a ja mówię 'mohery za siebie'. czyżbyś nagle się tak tym zbulwersował? prywatna służba - istnieje, ale państwo wciąż mnie okrada z pensji i oddaje takim oszołomom jak ty. niech mohery leczą się z własnej kasy, szybko wymrą i po sprawie, że tak to brutalnie ujmę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:50 Jak za kogoś płacisz skoro nie korzystasz z prywatnej służby zdrowia, która istnieje. Problem prostytutek to problem również klientów, którzy przenoszą choroby dalej. Komuniści z ( SLD, czy UPR ) to prawdziwa utopia. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 11:58 > Jak za kogoś płacisz skoro nie korzystasz z prywatnej służby > zdrowia, która istnieje. Słyszałeś o czymś takim jak podatki? Państwo mnie okrada i daje takim typom jak ty. >Problem prostytutek to problem również > klientów, którzy przenoszą choroby dalej. Problem klientów to problem klientów. To nie mój problem. Tzn fakt, państwo okradając mnie przez podatki zmusza mnie żeby to stało się moim problemem. >Komuniści z ( SLD, czy > UPR ) to prawdziwa utopia. "Wolny rynek- liberalna teoria ekonomiczna uznająca swobodną wymianę towarów na rynku oraz prawo podaży i popytu za podstawowe czynniki samoregulujące podstawy życia gospodarczego, jako przeciwieństwo wszelkiej ingerencji zewnętrznej" "Komunizm (łac. communis - wspólny, powszechny) - radykalny, lewicowy system ideologiczny, będący odmianą socjalizmu, negujący własność prywatną, zwłaszcza środków produkcji, oparty na idei walki klas, mającej doprowadzić do osiągnięcia sprawiedliwości społecznej poprzez stworzenie społeczeństwa pozbawionego wewnętrznych podziałów ekonomicznych (bezklasowego) i etnicznych (bezpaństwowego), w którym wszystkie środki produkcji znajdą się w posiadaniu wspólnot." Jak nie potrafisz zrozumieć, że ogień to nie woda to ta dyskusja nie ma sensu. Nawiasem mówiąc nie wiedziałem, że USA, Singapur, Hong Kong, Chile to kraje utopijne. Pierwsze słyszę. PS. nie należę do elektoratu UPR bo nie jestem konserwatystą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:11 Tylko nigdzie program UPR się nie sprawdził, a co do czego jest identyczny z programem SLD. ( powszechny dostęp narkotyków, zwiększanie wydatków na wojsko, totalna anarchia i korupcja, liberalizm dotyczący wyłącznie spraw obyczajowych, a wszędzie w samorządach gdzie rządził UPR za stołki głosował za podnoszeniem opłat lokalnych ). Liczą się nie słowa, czy puste definicje ( w tym Lenin i Stalin byli najlepsi ) tylko czyny. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 12:29 > Tylko nigdzie program UPR się nie sprawdził oprócz USA w XIXw., Singapuru, Hongkongu, Chile... mam dalej wymieniać? czytaj ze zrozumieniem. >, a co do czego jest > identyczny z programem SLD. ( powszechny dostęp narkotyków, samodecydowanie obywatela o sobie, w tym to czy sam sobie chce szkodzić jest równoznaczne z powszechnym dostępem do narkotyków? nie rozśmieszaj mnie. jeżeli jest popyt to pojawi się i podaż, prosta zależność. > zwiększanie wydatków na wojsko co za bzdura, pokaż mi gdzie to pisze? rozumiem, że utrzymywanie armii zawodowej zamiast poborowej uważasz za zwiększanie wydatków? >, totalna anarchia i korupcja, gdzie to jest w ich programie? gdzie? utożsamiasz zmniejszenie regulacji prawnych i zwiększenie ich przejrzystości za prowadzące do korupcji? żenujące. musiałbyś w takim razie udowodnić, że kraje które są tutaj: www.heritage.org/research/features/index/topten.cfm mające najsilniej rozwiniętą wolność ekonomiczną i najmniejszą ilość regulacji mają też najsilniej rozwiniętą korupcję. > liberalizm dotyczący wyłącznie spraw obyczajowych co za głupota, akurat UPR to konserwatywni liberałowie, czyli konserwatyzm obyczajowy i liberalizm gospodarczy. czytałeś chociażby blog Korwina-Mikkego? ja jak już wspominałem do ich elektoratu nie należę bo nie utożsamiam się z całością ich poglądów. >, a wszędzie w > samorządach gdzie rządził UPR za stołki głosował za podnoszeniem > opłat lokalnych nie mam zielonego pojęcia o czym mówisz, zresztą jak już wspominałem nie należę do ich elektoratu. >. Liczą się nie słowa, czy puste definicje ( w tym > Lenin i Stalin byli najlepsi ) tylko czyny. Pustka to dopiero rozbrzmiała z tych pompatycznych frazesów. Nie masz zielonego pojęcia o ekonomii i komentujesz zjawiska których nie rozumiesz. Niech włożę tę chwilę w twoją edukację, poczytaj sobie: scenapolityczna.friko.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marks Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 11:52 Idol Andrzej Lepper ( trendowaty ) byłby z was dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Beata Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:09 Dziecko weź sobie na powstrzymanie ... z panią od lekkich obyczajów. Odpowiedz Link Zgłoś
arturgeo Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 13:51 stary idź się pomódl do kościoła o swoje zdrowie psychiczne, bo współczesna medycyna Ci już nie pomoże... W Szwecji kobiety mogą się kąpać na basenach toples. A u nas dalej ciemnogród przez takich jak Ty Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: y.y Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 17:40 A co to wszystko ma wspólnego z tą Panią, która nota bene żadną prostytutką nie jest, więc jeżeli już mówisz o zmienianiu tematu, spójrz najpierw na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: shrek Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:06 Jeśli ktoś się puszcza za pieniądze to prostytucja. Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek to też wynika z mentalności CZERWonej Hołoty ... 06.08.08, 11:32 Ograniczone łby lewactwa i innych czerwonych zwących się czasami dla zmyłki "prawicowcami", próbują za wszelką cenę regulować przez państwo wszelkie aspekty życia. Jedynie konserwatywni liberałowie mówią otwarcie, że państwo ma być państwem minimum i pełnić wyłącznie rolę "stróża nocnego" zajmując się obronnością i walką z przestępczością poprzez mądre proste, prawo. "Prawo" które reguluje czy kobieta ma opalać się w staniku czy bez jest nie jest prawem lecz lewym wytworem ograniczonych umysłów, które podważa szacunek do prawa w państwie. Takie sprawy jak opisane regulowane są całkowicie poprzez przyjęte normy społeczne, które sprawiają, że starający się przestrzegać norm ludzie nie dłubią publicznie w nosie i nie chodzą w łachmanach, a mężczyźni nie chodzą w kieckach czy szpilkach. Idealnie widoczne jest to właśnie na owym opanowanym przez czerwonych Zachodzie, gdzie jednak w sferze obyczajowej widać przewagę norm społecznych przed jakowymiś sankcjami karnymi. I np. nad Atlantykiem we Francji na całej kilkusetosobowej plaży nie zobaczy się praktycznie jakiejkolwiek kobiety bez stanika (ja widziałem jedną 60-latkę). I to nie prawo sprawia, że tak tam to wygląda ! Nad Morzem Śródziemnym czy Czarnym większość lub zdecydowana większość kobiet też zakrywa piersi. I to nie prawo sprawia, że tak tam to wygląda ! A lewa hołota nadal będzie wmawiać każdemu ogłupionemu ludzikowi, że państwo ma się zajmować nawet ich cyckami wraz z innymi "ważkimi sprawami". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rak Re: to też wynika z mentalności CZERWonej Hołoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:37 Rozumiem, że czerwona ... to UPR ( unia powszechnych radykalizmów .) Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: to też wynika z mentalności CZERWonej Hołoty 06.08.08, 11:47 zagalopowałeś się kolego. są konserwatywni liberałowie i są libertyńscy liberałowie. ja się do tych pierwszych nie zaliczam i proszę nie uogólniać, że KoLibry są 'jedyną prawicą'. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 11:42 Jasne, a mezczyzni korzystajacy z uslug prostytutek sa w porzadku. Oni nie przenosza chorob wenerycznych, prawda ? Moze bys sie nimi zajal, jak nie beda korzystac, to i prostytutki znikna (proste prawo podazy i popytu). Albo moze zajmij sie bandytami przymuszajacymi kobiety do prostytucji ? Zajmij sie przyczyna, a nie skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 12:48 Umiesz czytać? Gdzie w artykule jest mowa o prostytutkach? A może masz urojenia? Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 13:42 a co mają kobiety opalające się topless do prostytutek? Nie przyszło ci do głowy że obrażasz sporo kobiet przez takie porównanie? A gdyby Twoja matka opalała się topless, też byś ją tak nazwał? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 wg rzecznika RPO Polki powinny twarze zasłaniać 06.08.08, 21:24 i być okutane w zgrzebne szmaty od stóp do głów, bo wszak bardzo purytańskim narodem jesteśmy i jeszcze jakiemuś prawdziwemu Polakowi zbereźne myśli mogłyby przyjść do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:03 Rzadne prawo nie stoi ponad konstytucja , a ta mowi wyraznie: Art. 32. 1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne. 2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny. Art. 33. 1. Kobieta i mężczyzna w Rzeczypospolitej Polskiej mają równe prawa w życiu rodzinnym, politycznym, społecznym i gospodarczym. Zwlaszcza ostatni punkt polecam. Ze wzgledu na dziwna rownosc - mezczyzna topless - brak zgorszenia, koieta topless - obraza moralnosci. Wg prawa ta pani miala prawo opalac sie topless, tak jak robi to wielu mezczyzn na tej plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:08 Zapomniałeś o Art 31. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:16 Art 31. 3. Ograniczenia w zakresie korzystania konstytucyjnych wolności i praw ... mogą być ustanowione ... dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego ... zdrowia i moralności publicznej ... . Zakaz demoralizacji jest zgodny z Konstytucją RP. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:22 Wyrywkowo cytujesz. 1. Wolność człowieka podlega ochronie prawnej. 2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. 3. Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw. Ta pani nie czynila nic , co nie jest zakazane prawem. Nie ma zakazu opalania sie topless. Na dodatek - ograniczenia nie moga naruszac istoty wolnosci praw. wiec nie moga byc sprzeczne z prawem do niedyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:28 Wyrywkowo, ponieważ ułatwiam ci zrozumienie. Zakaz demoralizacji jest ewidentny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:32 W tym momencie nie, poniewaz nie moze lamac podstawowych wolnosci, a lamalby w sytuacji kiedy kobietom zabrania sie opalania topless, a mezczyznom nie. Zacytuje wyrywkowo, zebys zrozumiala: Art. 31. 3 ...Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw A prawem jest: Art. 33. 1. Kobieta i mężczyzna w Rzeczypospolitej Polskiej mają równe prawa w życiu rodzinnym, politycznym, społecznym i gospodarczym. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:40 To jest nadinterpretacja prawa. Klasyczny komunizm - wszyscy są identyczni, inaczej totalna anarchia każdy robi co mu się żywnie podoba nie szanując innych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja? Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.pronet.lublin.pl 06.08.08, 12:03 wobec prawa - TAK. a przynajmniej powinni być :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 12:18 To zadna nadinterpretacja. To postepowanie zgodnie z jego litera. Istnieje zapis mowiacy, ze szczegolowe przepisy nie moga lamac wolnosci podstawowych w swoich zakazach. To co robisz to nadinterpretacja. zakladasz, ze doszlo do jakiegos zgorszenia. A przeciez policjanci mieli problem ze znalezieniem kogokolwiek do zlozenia skargi. Wiec w koncu sami doniesli. (wybryk scigany z urzedu)... to jest dopiero wyrywkowe stosowanie prawa i nadinterpretacja. Falandyzacja pelna geba. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 13:51 a co jest niemoralnego w nagości NA PLAŻY? Kiedyś do władzy mogą dojść zawzięci wrogowie religii, przy których Zapatero i Napierlaski to niewiniątka, i zabronią propagowania religii, gdyż uznają to za naruszenie moralności publicznej. Rozumiem że wtedy też będziesz popierać takie rozwiązania? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:25 Art 72 1. Każdy ma prawo żądać od organów władzy publicznej ochrony ... przed ... demoralizacją. Zakaz demoralizacji jest nawet wymieniony kilka razy w Konstytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:30 Kłamiesz. Treść art. 72 brzmi: "1. Rzeczpospolita Polska zapewnia ochronę praw dziecka. Każdy ma prawo żądać od organów władzy publicznej ochrony dziecka przed przemocą, okrucieństwem, wyzyskiem i demoralizacją." Teraz jeszcze musisz udowodnić, że pokazywanie nagich piersi to demoralizacja. Jak to udowodnisz to tym samym będzie to równoznaczne z nakazem karmienia dzieci butelką. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:34 Rzeczpospolita daje kazdej kobiecie prawo rownego traktowania z meczyzna. Na dodatek: "Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw." Tak wiec zakaz prawny lamiacy wolnosc gwarantowana konstytucja, to nie jest prawo. To bezprawie i ta kobieta ma wygrana w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:43 Nie widzisz różnicy między wolnością, a prawem. Obowiązkiem, a przywilejem. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:50 ...na mój post nie kwapisz się odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:57 Co tu odpowiadać, jak masz problemy z czytaniem, z rozumieniem tego co czytasz. Tu widać zaległości z podstawówki. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 12:02 udowadniasz właśnie, że nie potrafisz pokazać dlaczego nagie piersi powodują demoralizację dzieci poprzez zmianę tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 12:03 Brak argumentow = przytyki osobiste i wyzwiska. Zmanipulowalas cytat z art 72 Konstytucji RP, n0e2008 slusznie ci to wytknal, z zabawnym i slusznym komentarzem, teraz nie wiesz jak odpowiedziec, wiec idziesz w przytyki osobiste. Gratuluje umiejetnosci dyskutowania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:20 Jaki zmanipulowany cytat ? Praktycznie cała Konstytucja RP chroni obywatela oraz rodzinę przed anarchią. Mam ci całą konstytucję cytować. Jakieś definicje mam na twoje zachcianki wymyślać ? Udowadniać oczywistości. Dura lex sura lex. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 12:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=83041469&a=83062972 Brak slow w miejscu wielokropkow wypacza sens cytatu, wiec jest manipulacja, a nie skrotem. Chronmy dzieci przed demoralizacja w postaci widoku kobiecych piersi - od dzis dziecko moze byc karmione tylko przy pomocy butelki ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 12:27 Gość portalu: Ola napisał(a): > Jaki zmanipulowany cytat ? TWOJE DZIELO: "Art 72 1. Każdy ma prawo żądać od organów władzy publicznej ochrony ... przed ... demoralizacją." RZECZYWISTA TRESC Konstytucji: "Art 72 1. Rzeczpospolita Polska zapewnia ochronę praw dziecka. Każdy ma prawo żądać od organów władzy publicznej ochrony dziecka przed przemocą, okrucieństwem, wyzyskiem i demoralizacją. www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm Zmanipulowalas. Ordynarnie zmanipulowalas. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:12 Na tym basenie głównie bawią się dzieci ( nawet gdyby ich nie było ) nie ma żadnej manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: towarzysz Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:18 Zakaz demoralizacji wyraźny towarzyszu Łyżwiński. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paul Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: 65.203.186.* 06.08.08, 21:02 Nic dziwnago Marszalek mowil konstytucja - prostytucja. Albo jest wolnosc i rownouprawnienie, albo go nie ma, stan posredni nie istneje. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Prusak, który uciekł z Polski, nie będzie nas 06.08.08, 11:17 uczył moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
peryklejtos Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 12:44 junkier napisał: > Ale plaza jest publiczna, a w miejscu publicznym nie wolno > dopuszczac sie wystepkow godzacych w moralnosc publiczna Trollu, ale ty masz fobię. Ciało ludzkie to rzecz zupełnie naturalna, a nie niemoralna, no chyba że ktoś jest wyznawcą zasad np. religii katolickiej, która wszystko co cielesne uważa za złe, jednocześnie chowając pod skrzyzdłami księży pedofilów. Odpowiedz Link Zgłoś
critto zależy co dla kogo jest moralnością publiczną 06.08.08, 13:38 A co niby jest złego w nagości? Człowiek rodzi się nagi, w judeochrześcijańskim Raju też był nagi. Największe rzeźby Starożytności i Renesansu przedstawiają NAGIE osoby. Homoseksualizm to zupełnie co innego, u mnie TEŻ budzi on niesmak, co nie znaczy że nienawiść itd. Nagość jest naturalna, homoseksualizm nie. Powinny być wydzielone nagie plaże, na których chętni mogą się opalać bez ubrań (topless lub całkowicie bez ubrania). A co do moralności publicznej... To w ZSRR występkiem "przeciw moralności publicznej" było propagowanie religii chrześcijańskiej. A za katechizację dzieci szkolnych (niekoniecznie na terenie szkoły) można było dostać 3 lata więzienia. Tak było jeszcze w czasach Gorbaczowa, choć on osobiście był temu przeciwny. Możesz oczywiście powiedzieć, że w katechizacji nie ma nic niemoralnego. Ja też nie uważam jej za coś niemoralnego, żeby było jasne. Ale władze ZSRR uważały inaczej. Dla nich to był największy występek, bo uważano to za odciąganie od rozumu i racjonalizmu (pomijam to, że ich reżim wcale NIE był racjonalny, oni uważali inaczej). Więc lepiej jednak okazać więcej tolerancji, niż miał reżim totalitarny. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: zależy co dla kogo jest moralnością publiczną 06.08.08, 14:59 pozwolę sobie zweryfikować pewne stwierdzenie, które tu się pojawiło. homoseksualizm JEST naturalny. chociażby dlatego, że występuje także wśród zwierząt. i że ludzie się tacy rodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:02 Gratulacje dla Straży Miejskiej. Wreszcie wykonują swoje obowiązki, a nie wszędzie anarchia i prostytutki, które myślą, że im wszystko wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Camparis Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:04 Gratulacje? Za ciąganie dziewczyn po sądach za niewielkie wykroczenie? Niech zajmą się tym, co jest naprawdę uciążliwe dla Polaków. Bo topless na plaży to nic wielkiego. Lepiej niech pozbierają zarzyganych pijaczków z ławek, niech wlepiają mandaty samochodom parkującym na miejscach dla inwalidów, czy ustalają kto wyrzuca śmieci w parkach. To jest praca, za którą Polacy zaczną straż miejską doceniać. A nie za półgodzinne patrzenie na kobiece piersi (ustalali czy wielkość miseczki jest wystarczająco degenerująca?) A teraz kosztowna machina urzędnicza ruszyła i nie da się jej zatrzymać. Kto za to płaci? Pan płaci, pani płaci i ja też płacę! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dude Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.acn.waw.pl 06.08.08, 10:57 mnie demoralizują posty, które piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
red_adidas Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 22:37 junkier napisał: > Jest wolnosc pisania, jest wolnosc czytania. > > Za to nie ma wolnosci demoralizowania i dopuszczania sie wystepkow > neiobyczajnych. Polecam lekture kw i kk. Mieć wiedzę a umieć ją zastosować to 2-e różne sprawy. Co do norm moralnych to na ogół każdy ma swoje ,natomiast w Polsce jeżeli chodzi o kw i kk to jest to raczej sugestia.:))) Tj. nakaz płacenia abonamentu...:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Retor Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.tieto.com 07.08.08, 15:17 Półgłówku, to że ty to nazywasz demoralizwoaniem, to nie znaczy że inni tak to postrzegają. Ja z kolei nazywam to co napisałeś "pierdołami", a więc zgodnie z głoszonym przez siebie prawem i propozycją kolegi - schowaj te teksty do "prywatnej" szuflady. Dewota! Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Gdyby Bóg uważał to za złe to byśmy rodzili się w 06.08.08, 11:02 garniturach.I nie udowadniaj mi że Bóg jest głupszy od ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: koxiarz Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: 195.182.52.* 06.08.08, 11:57 skoro zakaz palenia w miejscach publicznych jest uważany przez twojego guru Jarosława Kaczyńskiego za ograniczanie podstawowych praw jednostki (palaczy) to w takim razie gołe cycki na widoku, które nikomu nie szkodzą (zgorszenie jest mniej szkodliwe niż zwiększenia ryzyka zachorowania na raka) powinny byc nie tylko dozwolone, ale wręcz promowane jako wyraz tejże zagrożonej wolności jednostki. Normalnie paranoja w tym kraju panuje. Poza tym ostatnio czytałem w jednym z artykułów wypowiedź policjantów i prokuratora, którzy twierdzili że policjanci czy strażnicy miejscy nie mogą sami decydować co jest "nieobyczajne" a moga jedynie reagować na czyjeś zgłoszenie. Mi to wygląda na zwykły "koński podryw", gdzie dwóch tłoków najpierw napaliło sie na piersi tej dziewczyny, a potem "błysnęło" intelektem i podejściem do kobiet karząc im zakładac stanik. A co gorsza, teraz to idiotyczne zachowanie "panów władza" jest wspierane przez aparat represji państwa. Paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 13:36 junkier napisał: > W Polsce wiele osob nie zyczy sobie ogladania roznej masci golasow. > Plaza to nie dzungla, tu rowniez obowiazuja zasady ochrony > moralnosci publicznej. > > A jesli komus zalezy na lezeniu plackiem i wystawianiu golego > cielska na UV niech robi to na terenie prywatnej posesji! > > Podobnie jak homosiactwo - zamiast siedziec w prywatnej sferze > rownej masci zdemoralizowani "postepowcy" pchaja sie do sfery > publicznej i sadza, ze uzyskaja akceptacje. Straz miejska dobrze > robi wlepiajac kary za demoralizujace, neiobyczajne wystepki. W Polsce wiele osób nie życzy sobie oglądania wiecznie wykrzywionych złością bądź naburmuszonych gąb Kaczyńskich a niestety musi to znosić. To jest o wiele gorsze i bardziej demoralizujące niż toples. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Z Ameryki Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.hsd1.md.comcast.net 06.08.08, 14:26 > Nie dość że szcur który uciekł z ojczyzny, Nazywanie ludzi ktorzy zdecydowali sie opuszczenie Kraju "szczurami" jest chamstwem i na mile smierdzi zasciankowoscia.Kazdy ma prawo mieszkac tam gdzie chce i nie musi sie z tego nikomu spowiadac. Od qwielu lat pracuje z mieszkajacymi w Ameryce Anglikami, Niemcami itd. Kiedys zapytalem sie jak ich traktuja ich rodacy. Nie pogtrafili zrozumiec pytania. Dla nich wybor miejsca zamieszkania jest sprawa NORMALNA.Puknij sie w leb. Nie zgadzam sie z tym co pisze junkier. Zdjecia obnazonych kobiecych piersi mozna w (Polsce) zobaczyc w kazdym kiosku z prasa. Kazdy powinien miec prawo opalac sie jak chce...z malym wyjatkiem....na przeznaczonych do tego miejscach. Nie na plazach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 09:59 junkier napisał: bla bla bla, blaaaa bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
aro7 to Stąd tyle perwersów po świecie łazi! 06.08.08, 10:10 pewnie nawet sam Junkier ssał diabelskiego cyca za niemowlaka, były , wielki premier do tej pory nie może sie od niego oderwać... a wiadomo, że na kształtujące sie mózgi dzieci takie widoki mają zgubny wpływ, inaczej zwoje mózgowe sie układają, albo skręcają za mocno w lewo albo w prawo. istnieje też zagrożenie niedotlenienia mózgu podczas karmienia wielkim cycem przez odcięcie przezeń powietrza. podobno tylko Ojciec Dyr. był karmiony butelką aby nic nie ściągało ze ścieżki Boga! "> Swoją drogą, co za bezsens, żeby chcieć zamienić białą skórę na > brązową! Opalanie to glupota w czystej postaci."- no właśnie- tylko Michał Jackson wybrał słuszny kierunek ale mu cuś nie wyjszło :) niestety jakby respektować przepisy niektórych stanów to połowa narodu by garowała ..i kto by na nich podatki płacił? a więc CYCE w Staniki! aby potem sie pod sandałami nie majtały! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: duckbuster Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.gprs.plus.pl 06.08.08, 10:12 Południe USA to akurat siedlisko faszyzujących "rednecków" (pewnie jesteś jednym z nich i uważasz Busha za prezydenta wszechczasów). Ogólnie rzecz ujmując - kiepski wzór do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:26 Gucio wiesz. Poludnie Stanow to ostoja porzadku i moralnosci, miejsce gdzie slowo liczy sie bardziej niz stosy papierkow i brukselskich swistkow. Po prostu normalne miejsce do zycia, chociaz klimat momentami zabojczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: duckbuster Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.gprs.plus.pl 06.08.08, 10:36 Ostoja bardzo specyficznie pojętego porządku i moralności. Gdyby Południe nie dostało po dupsku w wojnie domowej, nadal miałoby gospodarkę opartą na plantacjach i sile rąk czarnych "podludzi". PS. W Europie już mieliśmy podobną "ostoję". Nazywała się III Rzesza. Niemcy poszli w swoich działaniach w stosunku do "odmieńców" sporo dalej, ale podstawy umysłowe były te same. Na szczęście umysłowa "fantazja" rednecków jest nieco ograniczona prawem federalnym. PS 2. Tytułując mnie "guciem", sam wystawiasz świadectwo swojej inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:42 Bzdura totalna. Tradycyjne Poludnie to respekt wolnosci i wlasnosci, jaki punkt wspolny z korporacjonistyczno-socjalistyczna III Rzesza? Calkowicie chybione, ahistoryczne porownanie, ale przeciez nie o to chodzi, chodzi o to zeby napietnowac Poludnie US przez porownanie do zbrodniczego rezymu socjalistycznego, zenada. Potwierdza to tylko fakt, ze pojecia nie masz o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:54 Duckbuster przedstawil ci punkt wspolny: traktowanie innej grupy etnicznej jako podludzi i niewolnikow. Respekt wolnosci i wlasnosci = wara ci od mojego niewolnika ? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:01 Takie prostackie "punkty wspolne" to mozna dla kazdej spolecznosci znalezc, w III Rzeszy tez bymy wiezienia dla zlodziejow a po czwartku byl piatek i po wiosnie lato, i co w zwiazku z tym mozna stawiac symetrie miedzy III Rzesza a np. RP ad. 2008? Upal zezlzyl, ale jak widac nie wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:06 Jest to dosyc specyficzny punkt wspolny, o nazwie "rasizm". Rozumiem, ze dla ciebie malo istotny ? PS. A kogo ten upal lzyl ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: derfidel Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:48 to miejsce gdzie za mycie dziecka po 4 roku życia można dostać 35 lat. bo uznano tam że 4 letnie dziecko może kąpać się samo. mądry kraj och madry. to ty masz problem z cyckami. chyba cie pieką. ktokolwiek będzie sie opalał topless to jest to normalne. kobiety chodza po ulicach z prześwitujących bluzkach i widac im brodawki i co z tego? ano nic! bo tacy jak ty znydzeni i zawiedzeni życiem mają PROBLEM!!!!!! nikt inny go nie ma tylko wy. co cie to obchodzi? jak ktoś w autobusie śmierdzi to idziesz na drugi koniec. więc kto ci kaze patrzec na nagi biust? masz problem junkier i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 ostatnio poludnie wykazalo sie w podczas katriny.. 06.08.08, 10:49 gdzie tlumy purytanskich katolikow rabowaly i kradly co sie da w nowym orleanie... co za zasady... co za moralnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:57 Bzdury totalne, byly tam gangi zlozone glownie z kolorowych nielegalnych imigrantow a nie zadni "purytanscy katolicy". Innymi slowy, za szabrownictwo odpowiadal kryminalny margines ktory, istnieje w kazdym spoleczenstwie. Nawet w tak idealizowanych przez wyksztalciuchow, ktorzy czerpia swoja bogata wiedze o swiecie z lektury GW, Polityki i NIE, krajach zachodnich UE. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:01 A Ty to wszystko w Entrevue wyczytales ;) Wspolczuje Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:08 ahaaa... gangi.. nielegalne... no to ja nie rozumiem jak takie gangi mogly dzialac na poludniu usa, ktore jak juz wiemy jest zrodlem wszelkiego dobra... jak miejscowi bogobojni i uczciwi obywatele pelni wartosci katolickich mogli pozwolic im na to co robily... Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:52 > Na Południu USA w głowie się nie mieści jeby na publicznej plaży > ktoś się obnażał, za to są wysokie mandaty. W Polsce powinno być > podobnie. No a w takim Iranie to trzeba nosic czarczafy. A kary sa nieporownywalnie srozsze niz jakies tam mandaty. To co junkier, taki kraj ci sie widzi ? To moze od razu zdetonuj sie gdzies w miejscu publicznym ... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:54 Porownujac USA z Iranem dajesz swiadectwo swojej, delikatnie mowiac, nieroztropnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:01 Wiesz, czegos tu zabraklo ... A, juz wiem - argumentu dlaczego to nieroztropnosc (delikatnie mowiac). W USA zakaz, w Iranie tez zakaz. W USA srogie mandaty, w Iranie srogie kary. W Polsce tez ponoc zakaz, ale kary jeszcze nie takie srogie. Skoro chcesz miec w Polsce zakazy jak w USA, to po co sie ograniczac ? Jak chcesz wprowadzac w Polsce fundamentalizm to dlaczego nie czerpac z najlepszych wzorcow ... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:04 Respekt dla moralnosci publicznej to nie jest zaden "totalitaryzm" czy fundamentalizm, ale wlasnie tama dla totalitaryzmu i fundamentalizmu. Jednak cos rozni ludzi od zwierzat, kultura, i nie zmieni tego nawet fakt jesli durnie-socjalisci jak Zapatero rozszerza prawa czlowieka na malpy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bilbo Prawo jest po stronie tej Pani IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:05 Art. 32. 1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne. 2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny. Art. 33. 1. Kobieta i mężczyzna w Rzeczypospolitej Polskiej mają równe prawa w życiu rodzinnym, politycznym, społecznym i gospodarczym. Odpowiedz Link Zgłoś
rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:17 Z tego co wiem fundamentalizm definiowany jest jako rygorystyczne trzymanie się zasad i norm wyznaczonych przez daną religię (tzw. fundamentalizm religijny), doktrynę polityczną (tzw. fundamentalizm polityczny) lub ideologię. Wyjasnij mi w tym kontekscie, jak respekt dla moralnosci publicznej ma byc tama dla fundamentalizmu, bo troche nie lapie (nieroztropny jestem jak sam zauwazyles). PS. Jak myslisz, dlaczego kobiety w Iranie nosza czarczafy ? Z wymuszonego na nich respektu dla moralnosci publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: karen mulder [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Romek Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:00 A Ty to chyba jesteś trochę skrzywiona emocjonalnie, co?. Proponuję zaszyj się w domu, zasłoń okna, połóż się krzyżem i tak leż Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DSgv Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:23 sam jestes skrzywiony koniobijco najlepiej zwal sobie swoja mikrutką gruchę biedniutki jesteś, jesli nie razi ciebie taka pokraka, pewnie masz podobną w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 14:27 żałosny/-a jesteś. poziom poniżej zera. chciałem skomentować ale g.wna lepiej nie tykać bo zacznie śmierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: DSg Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:59 mam nadzieję że nie masz bachorów.. szkoda, zeby taka hołota się mnożyła- zresztą nie bój się, takie niedorozwoje nie są w stanie nauczyć się niczego-nawet od pana w spodniach- dlaczego mają nie być uczone przez pana w spodnicy jeśli mają tatusia bez wacka i mamusię z wąsem? a teraz biegnij do starej, pociumkać zwisa i wtulić się w bobra. dla ciebie oczywiscie nie jest obrzydliwe żeby latały jakies syfiary z brzydactwem na wierzchu. masz to na codzień, co najwyżej byś się podjarał... Odpowiedz Link Zgłoś
n0e2008 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 15:03 chciałbym coś odpowiedzieć ale twojemu postowi brak nie tylko gramatyki ale i zwyczajnej logiki. taki chaotyczny myślotok. ja rozumiem, że są wakacje i gimnazjaliści w domach siedzą ale może idź pobawić się klockami lego zamiast rozmawiać o sprawach dorosłych? Odpowiedz Link Zgłoś
karmarys Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 14:27 a ja mysle, że problem jest głębszy i dotyczy równouprawnienia płci. Jeżeli sutki wolno pokazywac panom to nie ma racjonalnego powodu, zeby karać mandatami za to kobiety. A jeśli ktoś tu rezolutnie zauważy, że kobietom one bardziej dyndają to po pierwsze niektórym panom też a po drugie przyjmując taką logikę kobity poinny mieć prawo do "bottomless" a faceci powinni (i są) być za to karani. mam rację czy nie? a ktoś tu jeszcze podał jako przykład naszych najwiekszych przyjaciół i wzory moralne z USA. MOja znajoma mieszkajaca na FLorydzie wypuscila swoja dwuletnia córkę, żeby sie bawiła na plaży nago! Przyszła jakaś wiekowa Hamerykanka oświadczając, że to jest "disturbing" (naprawde nie wiem jak to dobrze oddac po naszemu). Na co moja znajoma natychmiast odparowała, że 150 kilowa, pomarszczona baba w stroju bikini jest dużo bardziej disturbing a jednak nikt sie do niej nie rzuca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: aaa Re: Faceci tez powinni nosić staniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:39 Niektórzy mają przecież większe biusty niz nie jedna dziewczyna. To nieobyczajne!! Skandal chodzi taki po plaży a cycki mu się trzęsą! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paul Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: 65.203.186.* 06.08.08, 20:55 Are you KKK or born again? If God wanted us to run around naked, we would have been born that way. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Retor Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.tieto.com 07.08.08, 15:14 Jak taki brzydal-zazdrośnik nie chce oglądać tego czego jemu/jego pannie natura nie dała, to niech sobie wybuduje działkę i tam chłonie promienie UV, nie oglądając prawdziwego piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Aklko Re: jesteśmy purytańskim narodem? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.08, 10:40 jak dla mnie to policjanci mieli rację. Ja uwielbiam jak piersi i pupa się odznaczają na reszcie opalonego ciała. To jest coś rewelacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek naród.. 06.08.08, 12:24 no właśnie..kto lubo co jest "narodem"? i komu to definiować?... niech spadaja na drzewo Ci co w imieniu narodu przemawiają... zgraja leninowsko stalinowska też odwoływała się do głosu ludu... ( a taki głos nigdy nie istniał)... PIS niech gada w imieniu PIS a radyjko maryjka też w swoim imieniu.... groźne jest jak przedstawiciele władz bredzą w duchu głosu narodu... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: jesteśmy purytańskim narodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:07 Nie każdy ma ochotę patrzeć na latające gołe dziwki./ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andy Urodziły sie w katolickim kraju to niech biust . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 09:29 zakrywają, gdyby Sobieski Turków nie pogonił twarzy by dzis nie odsłaniały Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Urodziły sie w katolickim kraju to niech bius 06.08.08, 09:53 Gość portalu: andy napisał(a): > zakrywają, gdyby Sobieski Turków nie pogonił twarzy by dzis nie > odsłaniały Polska to nie kraj wyznaniowy a katolicy nie będą tu wprowadzać obyczajowego terroryzmu! Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 gdybys zobaczyl zone rzecznika to bys wiedzial... 06.08.08, 10:46 dlaczego z niego taki purysta... a tu mode ladne laski z piersiami na wierzchu, o ktorych moze tylko pomarzyc albo w CKM obejrzec... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: uwolnic_cyce Re: Cały Szczecin pojedzie do Strasburga! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 09:12 Uwolnić cyce! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jiker Re: Cały Szczecin pojedzie do Strasburga! IP: *.echostar.pl 06.08.08, 14:07 obie Panie sa śliczne, ja wolę brunetkę, ale załoze się ze taki Palyboy szybko zaproponuje im sesje toples i nie tylko... Kochane PAnie zróbcie to dla mnie, ja sie z Wami ozenie! Odpowiedz Link Zgłoś
leon978 Ubrać czy założyć stanik? 05.08.08, 21:09 Jakie ciekawe regionalizmy w GW Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja_aska Re: Ubrać czy założyć stanik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 21:35 co nagie cycki maja wspolnego z nudyzmem? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Ubrać czy założyć stanik? 05.08.08, 22:28 Gość portalu: ja_aska napisał(a): > co nagie cycki maja wspolnego z nudyzmem? ................... tyle co z sianiem zgorszenia,ustami rzecznika RPO, czyli dokładnie NIC Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarek Re: Ubrać czy założyć stanik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 10:45 Najbardziej ludzie nudzą się w kościele . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxxx Re: Ubrać czy założyć stanik? IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 19:58 IDZ ZE MATOLE SIE NIE ODZWAJ NAWET, CYCKI MAJA KROWY I KOZY A KOBIETY JEZELI JUZ CUS TO MAJA PIERSI Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TPepe Re: Ubrać czy założyć stanik? IP: 217.98.20.* 06.08.08, 09:19 Heh, tak naprawdę włożyć, zakłada się partię, np "Polska Partię Topless". No ale "ubrać stanik" pewnie można tylko ciekawe w co:) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_glosny Kogo ta policja przyjmuje do pracy? 05.08.08, 21:39 Kogo ta policja przyjmuje do pracy? Dzisiaj jakiś policjant także ZACHODNIOPOMORSKIEJ Policji napisał prośbę do biskupa o przeprowadzenie egzorcyzmów w Komendzie Wojewódzkiej Policji w Szczecinie. https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5555416,RMF__Prosba_policjanta_o_egzorcyzmy_na_komendzie.html Pytam się jeszcze raz: kogo ta Policja przyjmuje do pracy? Lalusiów, mohery, ministrantów czy członków kółek różańcowych? To ma być Kościół czy Policja? Zamiast ganiać za golasami i staruszkami przechodzącymi na czerwonym świetle wzięlibyście się ot chociażby za włamywaczy do samochodów. Na ulicy Wyszyńskiego średnio raz, może dwa razy w tygodniu w nocy ktoś włamuje się do samochodu albo samochodów. Rozbite szkło ciągle tam leży. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zorro_zx Re: Kogo ta policja przyjmuje do pracy? IP: *.pit.edu.pl 06.08.08, 09:03 Zgorszenie to sieje pijany, zionący przetrawioną gorzałą np. w autobusie. Ale to jest ok, straż miejska lub policja nie wyprowadza go na powietrze i nie wlepia mandatu. Pijany śmierdziel zgorszenia nie sieje, ale odkryty biust ładnej (podobno) kobiety tak. Odpowiedz Link Zgłoś
uzdek98 no stary, kazdy woli ladne laski od smierdziela... 06.08.08, 10:53 ja sie im nie dziwie, ze wola sie zajac dziewczynami niz pijakami albo bandytami, ktorzy jeszcze w ryj moga dac... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: elinkan Re: no stary, kazdy woli ladne laski od smierdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:03 ładne laski? to spalona wieśniara, z kaczym nosem i zanikiem ust.. jak wiadomo największe pasztety rekompensują sobie brak urody własnie wystawianiem swoich stęchłych placków. babie tak brzydkiej i wyniszczonej jak ta powinno się zakazać publicznie pokazywania "twarzy" czy jak to nazwać. straszy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obieżyświat W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.chello.pl 05.08.08, 21:55 normalnie nie wypowiadam się w tak śmiesznych, zdawałoby się sprawach, ale dzięki tej sprawie wiem, dlaczego nie ma nigdzie w mieście policji. Szukają panienek z nagim biustem, aby je oskarżyć o brak moralności, czy co tam jeszcze. Po prostu chore Odpowiedz Link Zgłoś
jedyny.resistance Patrol zboczeńców 06.08.08, 08:44 własnie ukradli mi listwę z dachu samochodu ale patroli policji czy tych pasozytów ze straży miejskiej nie widziałem juz od miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga 05.08.08, 22:03 a moze zanim do Strasburga, najpierw pojdzie po rozum do glowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Rince No i sprzeniewierzyles sie wlasnej sygnaturce. IP: *.cs.put.poznan.pl 06.08.08, 08:09 Lepiej jest nic nie mowic i wygladac jak idiota niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci. Waszyngton. Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga 05.08.08, 22:08 No, jak ten koleś jest taki purytański, to niech spada do Hameryki, tam jego miejsce... Ja jako naród się nie poczuwam do jego oszołomstwa. Zgrabnie wychodzi, tak btw, nieróbstwo psiarni i strażników miejskich - pół godziny gapić się na panienkę, a potem niemrawo wypisywać mandat, no to ja się pytam, gdzie można się dziś tak poo.pieprzać w godzinach pracy? Tylko w takich państwowych instytucjach, za kasę z naszych podatków. Cała ta gromada tępaków za tę akcję powinna wylecieć na zbity pysk z policji i ze straży! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: as A ważniejsze sprawy policja olewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 22:49 przełożony powinien zareagować na działania podwładnych jakaś kara finansowa by się przydała wtedy by zrozumieli do czego faktycznie są powołani. Odpowiedz Link Zgłoś
shroeder1970 W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga 05.08.08, 23:01 Opalanie topless zabronione? Faceci opalają się topless od zawsze i jakoś nikt nie robił z tego problemu. Dlaczego więcopalanie się Pań topless ma być karalne? To jakiś idiotyzm. Na marginesie, co policjantowi czy RPO przeszkadzają kobiece piersi? Zazdroszczą? Nie napatrzyli się sami? W życiu nie mieli z nimi do czynienia? Może nie byli piersią karmieni? To muszą być jakieś dziwaki... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja_aska Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:12 zapasiony policjant ma wieksze cycki od wielu moich kolezanek. i nikt nie reaguje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kibic ŁKS-Żydzew Re: Żeby chociaż miała urodę, to o rozum mniejsza IP: *.magma-net.pl 05.08.08, 23:19 Chyba nie wie ile kosztuje procesowanie się w Strassburgu. Odpowiedz Link Zgłoś
epileptika Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga 05.08.08, 23:21 Faceci, nawet ci tłuści i bujnie owłosieni po obu stronach tułowia jakoś nie poczuwają się do zaprzestania gorszenia naszego "purytańskiego" społeczeństwa, więc dlaczego zgrabna, ładna panna miałaby się wstydzić swoich wdzięków? Również uważam, że sprawa jest debilna - gliniarze najpierw se pooglądali, a później nie mieli jak zagadać, bo pewnie są wąsatymi, tłustymi bucami, jak większość z nich, więc zrobili to, co wychodzi im najlepiej - wrzucili mandaty za bzdurę jakimś dwóm pannom, a nie zauważyli pewnie żuli pijących, oddających mocz i klnących kilka metrów dalej....żal Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: APEL Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:23 Dajcie fotę tych opalonych cycków byśmy wiedzieli czy warto było panu Kulejowi tyle miejsca w Gazecie zajmować Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zorro_zx Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.pit.edu.pl 06.08.08, 09:12 Zgorszenia nie sieje również 50-letni facet z wydętym od żarcia i piwa brzuszyskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość: Wszyscy muszą mieć staniki. IP: *.ists.pl 06.08.08, 03:25 shroeder1970, nie masz racji. Przepisy muszą być stosowane literalnie. To, że się opalaszty, ja i inni faceci, to jest qrde jakieś przeoczenie. Ja zrozumiałem, że od tej pory i nas obowiązują staniki. Shroeder, WKŁADAJ STANIK NA PLAŻY!! /ja się teraz wstydzę sam siebie, oczywiście nigdy się więcej nie odważę opalać topless, nigdy tez w staniku - pachnie to zboczeniem/. Już się nigdy nie będę opalał, co i wszystkim radzę. Pozdrawiam naszych wspaniałych policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Zgodnie z dyrektywą UE 06.08.08, 09:10 Gość portalu: Gość: napisał(a): > shroeder1970, nie masz racji. Przepisy muszą być stosowane > literalnie. To, że się opalaszty, ja i inni faceci, to jest qrde > jakieś przeoczenie.(...) Zgodnie z unijną dyrektywą o równym traktowaniu kraj wprowadzający nakaz staników musi go wprowadzić dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: andrzej W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:25 Zapraszam panie do mojego ogródka. Nikt tu nie będzie przeszkadzał w opalaniu się topless. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stoczniowiec Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:28 Pwoinna iść z tą koleżanką brunetką na czele najbliższej manify w obronie stoczni. I niech zamiast opon staniki spalą . I majtki, a co Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga 05.08.08, 23:45 Głupie kobiety. Władza kazała się ubrać, jest paragraf, trzeba było piersi zasłonić i chwilę poczekać. Sytuacja analogiczna do głośnego zachowania - nikomu nie przeszkadza ale i tak może łapać się pod zakłócanie porządku.