Dodaj do ulubionych

W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga

05.08.08, 20:44
A Wieńczysław na zwolnieniu....
Obserwuj wątek
    • felix_edmundowicz Cały Szczecin pojedzie do Strasburga! 05.08.08, 20:56
      Na horze bez!
      Stop oszołomstwu!
      Uwolnić piersi!
      No pasaran!
      Basta!
      • mnbvcx jesteśmy purytańskim narodem? 05.08.08, 21:10
        "rzecznik prasowy RPO. - Jesteśmy purytańskim narodem" ja sie nie
        poczuwam, a nawet jesli spora czesc jest, to trzeba to zmienic.
        • beatrix13 Re: jesteśmy purytańskim narodem? 05.08.08, 22:23
          mnbvcx napisał:

> "rzecznik prasowy RPO. - Jesteśmy purytańskim narodem" ja sie nie
          > poczuwam, a nawet jesli spora czesc jest, to trzeba to zmienic.

.................
          hmm, czy ten rzecznik za naród uważa li tylko rydzykowców,czy innych
          święto..ych?
          • pikorab Re: jesteśmy purytańskim narodem? 06.08.08, 09:36
            Dajcie powabnym dziewczynom radości z posiadania jędrnego i kształtnego
            biustu (także pośladków i kończyn) ! Niech pękają ze złości zawistne !
            Niechże mają widoki piękna kobiecego powabu esteci ! Niechże sobie wystawiają na
            słońce i widok publiczny to, gdzie dawniej "wzrok nie sięgał" ! Nie żyjemy w
            kraju muzułmańskim a nasz KK tego nie zabrania ! <pikorab>
            • cleryka Re: jesteśmy purytańskim narodem? 06.08.08, 11:56
              Czy jesteśmy w europie czy też jeszcze w NRDowie,bo tam w latach
              7otych,pod karabinami mnie ściągnęli policjanci z oslej
              łączki,samotnie opalająca sie w toples...do
              hotelu.Abywylegitymować,ponizyc wobec recepcjonistki hotelu.Tak
              było! A dzis jestem zaskoczona purytanizmem w europejskim,wolnym
              juz Kraju.
              • Gość: x15 Re: jesteśmy purytańskim narodem? IP: 83.238.100.* 06.08.08, 12:51
                > łączki,samotnie opalająca sie w toples...do
                > hotelu.Abywylegitymować,ponizyc wobec recepcjonistki hotelu.Tak

Dziwne, bo przeciez w NRD byly jednoczesnie popularne plaze FKK,
                czyli dla nudystow. W ogóle NRD-oowcy zawsze wydawali mi się jacyś
                mało wstydliwi
                • Gość: Andrzej Re: jesteśmy purytańskim narodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 11:51
                  Samoobrona króluje na forum.
              • Gość: stettiner Re: jesteśmy purytańskim narodem? IP: *.sds.uw.edu.pl 06.08.08, 18:32
                teraz na terenach byłego NRD-owka nie ma z tym problemów.
          • junkier Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończyć ze 06.08.08, 09:40
            Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończyć ze ślepym
            naśladowaniem chorej, zdemoralizowanej UE.

Na Południu USA w głowie się nie mieści jeby na publicznej plaży
            ktoś się obnażał, za to są wysokie mandaty. W Polsce powinno być
            podobnie.

A jak ta królewna chce się opalać nago to niech kupi sobie działkę,
            ogrodzi ją i niech tam chłonie to promieniowanie UV.

Swoją drogą, co za bezsens, żeby chcieć zamienić białą skórę na
            brązową! Opalanie to glupota w czystej postaci.
            • guru133 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 09:52
              junkier napisał:

> Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończyć ze ślepym
              > naśladowaniem chorej, zdemoralizowanej UE.
              >
              > Na Południu USA w głowie się nie mieści jeby na publicznej plaży
              > ktoś się obnażał, za to są wysokie mandaty. W Polsce powinno być
              > podobnie.
              >
              > A jak ta królewna chce się opalać nago to niech kupi sobie
              działkę,
              > ogrodzi ją i niech tam chłonie to promieniowanie UV.
              >
              > Swoją drogą, co za bezsens, żeby chcieć zamienić białą skórę na
              > brązową! Opalanie to glupota w czystej postaci.
              Nie dość że szcur który uciekł z ojczyzny, to jeszcze talib. Ciekaw
              jestem czy tam gdzie mieszkasz tez na głos wyrażasz takie same
              poglądy.
              • junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:29
                W Polsce wiele osob nie zyczy sobie ogladania roznej masci golasow.
                Plaza to nie dzungla, tu rowniez obowiazuja zasady ochrony
                moralnosci publicznej.

A jesli komus zalezy na lezeniu plackiem i wystawianiu golego
                cielska na UV niech robi to na terenie prywatnej posesji!

Podobnie jak homosiactwo - zamiast siedziec w prywatnej sferze
                rownej masci zdemoralizowani "postepowcy" pchaja sie do sfery
                publicznej i sadza, ze uzyskaja akceptacje. Straz miejska dobrze
                robi wlepiajac kary za demoralizujace, neiobyczajne wystepki.
                • Gość: dude Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.acn.waw.pl 06.08.08, 10:42
                  junkier napisał:

> W Polsce wiele osob nie zyczy sobie ogladania roznej masci
                  golasow.
                  > Plaza to nie dzungla, tu rowniez obowiazuja zasady ochrony
                  > moralnosci publicznej.
                  >
                  > A jesli komus zalezy na lezeniu plackiem i wystawianiu golego
                  > cielska na UV niech robi to na terenie prywatnej posesji!
                  >
                  > Podobnie jak homosiactwo - zamiast siedziec w prywatnej sferze
                  > rownej masci zdemoralizowani "postepowcy" pchaja sie do sfery
                  > publicznej i sadza, ze uzyskaja akceptacje. Straz miejska dobrze
                  > robi wlepiajac kary za demoralizujace, neiobyczajne wystepki.

To tak jak z pisaniem pierdół przez Ciebie - powinieneś pisać tylko
                  do szuflady.
                  • junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:45
                    Jest wolnosc pisania, jest wolnosc czytania.

Za to nie ma wolnosci demoralizowania i dopuszczania sie wystepkow
                    neiobyczajnych. Polecam lekture kw i kk.
                    • Gość: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 10:53
                      Nie ma tez obowiazku chodzenia na plaze, gdzie mozna ogladac takie widoki. Ta
                      pani opalala sie na plazy, a nie przed urzedem miasta.
                      • junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:58
                        Ale plaza jest publiczna, a w miejscu publicznym nie wolno
                        dopuszczac sie wystepkow godzacych w moralnosc publiczna, zapoznaj
                        sie z obowiazujacymi w Polsce przepisami moze w pierwszej kolejnosci!

Niech ta pani wykupi sobie prywatna plaze, ogrodzi ja i niech tam
                        wystawia swoje cielsko na UV chocby przez 24h.
                        • krzych.korab Ciekawe że Adam i Ewa byli w raju nadzy a Bóg nie 06.08.08, 11:03
                          widział w tym nic złego.
                          • Gość: Tomek Re: Ciekawe że Adam i Ewa byli w raju nadzy a Bóg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:05
                            Gratulacje dla Straży Miejskiej. Wreszcie wykonują swoje obowiązki,
                            a nie wszędzie anarchia i prostytutki, które myślą, że im wszystko
                            wolno.
                            • krzych.korab Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 11:07
                              • Gość: Tomek Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:10
                                Pewnie bo muszę płacić podatki na darmozjadów takich, jak ty i to mi
                                bardzo się nie podoba. Pełno prostytutek, które roznoszą choroby
                                weneryczne, a za leczenie płaci podatnik.
                                • n0e2008 Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 11:27
                                  faktycznie, jestem za prywatną służbą zdrowia. nie rozumiem czemu moje podatki
                                  miałyby iść na takich moherów jak ty? ja sobie w takim razie tego nie życzę, mam
                                  nadzieję, że w niedalekiej przyszłości to się zmieni.
                                  • Gość: Tomek Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:35
                                    Zmieniasz temat, ponieważ leczenie np. osób z HIV to płaci minister
                                    zdrowia, a prywatna służba zdrowia już dziś istnieje.
                                    • n0e2008 Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 11:44
                                      nie zmieniam. każdy powinien płacić za siebie. ty powiedziałeś 'prostytutki za
                                      siebie' a ja mówię 'mohery za siebie'. czyżbyś nagle się tak tym zbulwersował?

prywatna służba - istnieje, ale państwo wciąż mnie okrada z pensji i oddaje
                                      takim oszołomom jak ty. niech mohery leczą się z własnej kasy, szybko wymrą i po
                                      sprawie, że tak to brutalnie ujmę.
                                      • Gość: Tomek Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:50
                                        Jak za kogoś płacisz skoro nie korzystasz z prywatnej służby
                                        zdrowia, która istnieje. Problem prostytutek to problem również
                                        klientów, którzy przenoszą choroby dalej. Komuniści z ( SLD, czy
                                        UPR ) to prawdziwa utopia.
                                        • n0e2008 Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 11:58
                                          > Jak za kogoś płacisz skoro nie korzystasz z prywatnej służby
                                          > zdrowia, która istnieje.

Słyszałeś o czymś takim jak podatki? Państwo mnie okrada i daje takim typom jak ty.

>Problem prostytutek to problem również
                                          > klientów, którzy przenoszą choroby dalej.

Problem klientów to problem klientów. To nie mój problem. Tzn fakt, państwo
                                          okradając mnie przez podatki zmusza mnie żeby to stało się moim problemem.

>Komuniści z ( SLD, czy
                                          > UPR ) to prawdziwa utopia.

"Wolny rynek- liberalna teoria ekonomiczna uznająca swobodną wymianę towarów na
                                          rynku oraz prawo podaży i popytu za podstawowe czynniki samoregulujące podstawy
                                          życia gospodarczego, jako przeciwieństwo wszelkiej ingerencji zewnętrznej"

"Komunizm (łac. communis - wspólny, powszechny) - radykalny, lewicowy system
                                          ideologiczny, będący odmianą socjalizmu, negujący własność prywatną, zwłaszcza
                                          środków produkcji, oparty na idei walki klas, mającej doprowadzić do osiągnięcia
                                          sprawiedliwości społecznej poprzez stworzenie społeczeństwa pozbawionego
                                          wewnętrznych podziałów ekonomicznych (bezklasowego) i etnicznych
                                          (bezpaństwowego), w którym wszystkie środki produkcji znajdą się w posiadaniu
                                          wspólnot."

Jak nie potrafisz zrozumieć, że ogień to nie woda to ta dyskusja nie ma sensu.
                                          Nawiasem mówiąc nie wiedziałem, że USA, Singapur, Hong Kong, Chile to kraje
                                          utopijne. Pierwsze słyszę.

PS. nie należę do elektoratu UPR bo nie jestem konserwatystą.
                                          • Gość: Tomek Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:11
                                            Tylko nigdzie program UPR się nie sprawdził, a co do czego jest
                                            identyczny z programem SLD. ( powszechny dostęp narkotyków,
                                            zwiększanie wydatków na wojsko, totalna anarchia i korupcja,
                                            liberalizm dotyczący wyłącznie spraw obyczajowych, a wszędzie w
                                            samorządach gdzie rządził UPR za stołki głosował za podnoszeniem
                                            opłat lokalnych ). Liczą się nie słowa, czy puste definicje ( w tym
                                            Lenin i Stalin byli najlepsi ) tylko czyny.
                                            • n0e2008 Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 12:29
                                              > Tylko nigdzie program UPR się nie sprawdził

oprócz USA w XIXw., Singapuru, Hongkongu, Chile... mam dalej wymieniać? czytaj ze zrozumieniem.

>, a co do czego jest
                                              > identyczny z programem SLD. ( powszechny dostęp narkotyków,

samodecydowanie obywatela o sobie, w tym to czy sam sobie chce szkodzić jest równoznaczne z powszechnym dostępem do narkotyków? nie rozśmieszaj mnie. jeżeli jest popyt to pojawi się i podaż, prosta zależność.

> zwiększanie wydatków na wojsko

co za bzdura, pokaż mi gdzie to pisze? rozumiem, że utrzymywanie armii zawodowej zamiast poborowej uważasz za zwiększanie wydatków?

>, totalna anarchia i korupcja,

gdzie to jest w ich programie? gdzie? utożsamiasz zmniejszenie regulacji prawnych i zwiększenie ich przejrzystości za prowadzące do korupcji? żenujące. musiałbyś w takim razie udowodnić, że kraje które są tutaj:
                                              www.heritage.org/research/features/index/topten.cfm
                                              mające najsilniej rozwiniętą wolność ekonomiczną i najmniejszą ilość regulacji mają też najsilniej rozwiniętą korupcję.

> liberalizm dotyczący wyłącznie spraw obyczajowych

co za głupota, akurat UPR to konserwatywni liberałowie, czyli konserwatyzm obyczajowy i liberalizm gospodarczy. czytałeś chociażby blog Korwina-Mikkego? ja jak już wspominałem do ich elektoratu nie należę bo nie utożsamiam się z całością ich poglądów.

>, a wszędzie w
                                              > samorządach gdzie rządził UPR za stołki głosował za podnoszeniem
                                              > opłat lokalnych

nie mam zielonego pojęcia o czym mówisz, zresztą jak już wspominałem nie należę do ich elektoratu.

>. Liczą się nie słowa, czy puste definicje ( w tym
                                              > Lenin i Stalin byli najlepsi ) tylko czyny.

Pustka to dopiero rozbrzmiała z tych pompatycznych frazesów. Nie masz zielonego pojęcia o ekonomii i komentujesz zjawiska których nie rozumiesz.

Niech włożę tę chwilę w twoją edukację, poczytaj sobie:
                                              scenapolityczna.friko.pl/
                                              • Gość: Marks Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 11:52
                                                Idol Andrzej Lepper ( trendowaty ) byłby z was dumny.
                                              • Gość: Beata Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:09
                                                Dziecko weź sobie na powstrzymanie ... z panią od lekkich obyczajów.
                                            • arturgeo Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 13:51
                                              stary idź się pomódl do kościoła o swoje zdrowie psychiczne, bo współczesna
                                              medycyna Ci już nie pomoże... W Szwecji kobiety mogą się kąpać na basenach
                                              toples. A u nas dalej ciemnogród przez takich jak Ty
                                            • Gość: y.y Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 17:40
                                              A co to wszystko ma wspólnego z tą Panią, która nota bene żadną
                                              prostytutką nie jest, więc jeżeli już mówisz o zmienianiu tematu,
                                              spójrz najpierw na siebie
                                              • Gość: shrek Re: Tomciu żal mi ciebie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:06
                                                Jeśli ktoś się puszcza za pieniądze to prostytucja.
                                • darr.darek to też wynika z mentalności CZERWonej Hołoty ... 06.08.08, 11:32
                                  Ograniczone łby lewactwa i innych czerwonych zwących się czasami dla zmyłki
                                  "prawicowcami", próbują za wszelką cenę regulować przez państwo wszelkie aspekty
                                  życia.
                                  Jedynie konserwatywni liberałowie mówią otwarcie, że państwo ma być państwem
                                  minimum i pełnić wyłącznie rolę "stróża nocnego" zajmując się obronnością i
                                  walką z przestępczością poprzez mądre proste, prawo.

"Prawo" które reguluje czy kobieta ma opalać się w staniku czy bez jest nie jest
                                  prawem lecz lewym wytworem ograniczonych umysłów, które podważa szacunek do
                                  prawa w państwie. Takie sprawy jak opisane regulowane są całkowicie poprzez
                                  przyjęte normy społeczne, które sprawiają, że starający się przestrzegać norm
                                  ludzie nie dłubią publicznie w nosie i nie chodzą w łachmanach, a mężczyźni nie
                                  chodzą w kieckach czy szpilkach. Idealnie widoczne jest to właśnie na owym
                                  opanowanym przez czerwonych Zachodzie, gdzie jednak w sferze obyczajowej widać
                                  przewagę norm społecznych przed jakowymiś sankcjami karnymi.
                                  I np. nad Atlantykiem we Francji na całej kilkusetosobowej plaży nie zobaczy się
                                  praktycznie jakiejkolwiek kobiety bez stanika (ja widziałem jedną 60-latkę). I
                                  to nie prawo sprawia, że tak tam to wygląda !
                                  Nad Morzem Śródziemnym czy Czarnym większość lub zdecydowana większość kobiet
                                  też zakrywa piersi. I to nie prawo sprawia, że tak tam to wygląda !

A lewa hołota nadal będzie wmawiać każdemu ogłupionemu ludzikowi, że państwo ma
                                  się zajmować nawet ich cyckami wraz z innymi "ważkimi sprawami".

• Gość: rak Re: to też wynika z mentalności CZERWonej Hołoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:37
                                    Rozumiem, że czerwona ... to UPR ( unia powszechnych radykalizmów .)
                                  • n0e2008 Re: to też wynika z mentalności CZERWonej Hołoty 06.08.08, 11:47
                                    zagalopowałeś się kolego. są konserwatywni liberałowie i są libertyńscy
                                    liberałowie. ja się do tych pierwszych nie zaliczam i proszę nie uogólniać, że
                                    KoLibry są 'jedyną prawicą'.
                                • rlnd Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 11:42
                                  Jasne, a mezczyzni korzystajacy z uslug prostytutek sa w porzadku. Oni nie
                                  przenosza chorob wenerycznych, prawda ?
                                  Moze bys sie nimi zajal, jak nie beda korzystac, to i prostytutki znikna (proste
                                  prawo podazy i popytu). Albo moze zajmij sie bandytami przymuszajacymi kobiety
                                  do prostytucji ? Zajmij sie przyczyna, a nie skutkiem.
                                • peryklejtos Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 12:48
                                  Umiesz czytać? Gdzie w artykule jest mowa o prostytutkach? A może
                                  masz urojenia?
                                • critto Re: Tomciu żal mi ciebie. 06.08.08, 13:42
                                  a co mają kobiety opalające się topless do prostytutek?
                                  Nie przyszło ci do głowy że obrażasz sporo kobiet przez takie
                                  porównanie?

A gdyby Twoja matka opalała się topless, też byś ją tak nazwał?
                            • beatrix13 wg rzecznika RPO Polki powinny twarze zasłaniać 06.08.08, 21:24
                              i być okutane w zgrzebne szmaty od stóp do głów, bo wszak bardzo
                              purytańskim narodem jesteśmy i jeszcze jakiemuś prawdziwemu Polakowi
                              zbereźne myśli mogłyby przyjść do głowy
                        • Gość: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:03
                          Rzadne prawo nie stoi ponad konstytucja , a ta mowi wyraznie:

Art. 32.

1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania
                          przez władze publiczne.

2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub
                          gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.

Art. 33.

1. Kobieta i mężczyzna w Rzeczypospolitej Polskiej mają równe prawa w życiu
                          rodzinnym, politycznym, społecznym i gospodarczym.

Zwlaszcza ostatni punkt polecam. Ze wzgledu na dziwna rownosc - mezczyzna
                          topless - brak zgorszenia, koieta topless - obraza moralnosci.

Wg prawa ta pani miala prawo opalac sie topless, tak jak robi to wielu mezczyzn
                          na tej plazy.
                          • Gość: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:08
                            Zapomniałeś o Art 31.
                            • Gość: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:16
                              Art 31.
                              3. Ograniczenia w zakresie korzystania konstytucyjnych wolności i
                              praw ... mogą być ustanowione ... dla jego bezpieczeństwa lub
                              porządku publicznego ... zdrowia i moralności publicznej ... .

Zakaz demoralizacji jest zgodny z Konstytucją RP.
                              • Gość: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:22
                                Wyrywkowo cytujesz.

1. Wolność człowieka podlega ochronie prawnej.

2. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno
                                zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje.

3. Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą
                                być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym
                                państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony
                                środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób.
                                Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw.

Ta pani nie czynila nic , co nie jest zakazane prawem. Nie ma zakazu opalania
                                sie topless. Na dodatek - ograniczenia nie moga naruszac istoty wolnosci praw.
                                wiec nie moga byc sprzeczne z prawem do niedyskryminacji.
                                • Gość: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:28
                                  Wyrywkowo, ponieważ ułatwiam ci zrozumienie. Zakaz demoralizacji
                                  jest ewidentny.
                                  • Gość: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:32
                                    W tym momencie nie, poniewaz nie moze lamac podstawowych wolnosci, a lamalby w
                                    sytuacji kiedy kobietom zabrania sie opalania topless, a mezczyznom nie.
                                    Zacytuje wyrywkowo, zebys zrozumiala:

Art. 31.
                                    3 ...Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw

A prawem jest:
                                    Art. 33.

• Gość: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:40
                                      To jest nadinterpretacja prawa. Klasyczny komunizm - wszyscy są
                                      identyczni, inaczej totalna anarchia każdy robi co mu się żywnie
                                      podoba nie szanując innych.
                                      • Gość: ja? Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.pronet.lublin.pl 06.08.08, 12:03
                                        wobec prawa - TAK. a przynajmniej powinni być :)
                                      • Gość: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 12:18
                                        To zadna nadinterpretacja. To postepowanie zgodnie z jego litera. Istnieje zapis
                                        mowiacy, ze szczegolowe przepisy nie moga lamac wolnosci podstawowych w swoich
                                        zakazach.

To co robisz to nadinterpretacja. zakladasz, ze doszlo do jakiegos zgorszenia. A
                                        przeciez policjanci mieli problem ze znalezieniem kogokolwiek do zlozenia
                                        skargi. Wiec w koncu sami doniesli. (wybryk scigany z urzedu)... to jest dopiero
                                        wyrywkowe stosowanie prawa i nadinterpretacja. Falandyzacja pelna geba.
                                  • critto Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 13:51
                                    a co jest niemoralnego w nagości NA PLAŻY?
                                    Kiedyś do władzy mogą dojść zawzięci wrogowie religii,
                                    przy których Zapatero i Napierlaski to niewiniątka,
                                    i zabronią propagowania religii, gdyż uznają to za naruszenie
                                    moralności publicznej.
                                    Rozumiem że wtedy też będziesz popierać takie rozwiązania?
                              • Gość: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:25
                                Art 72

1. Każdy ma prawo żądać od organów władzy publicznej ochrony ...
                                przed ... demoralizacją.

Zakaz demoralizacji jest nawet wymieniony kilka razy w Konstytucji.
                                • n0e2008 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:30
                                  Kłamiesz. Treść art. 72 brzmi:

"1. Rzeczpospolita Polska zapewnia ochronę praw dziecka. Każdy ma prawo żądać od
                                  organów władzy publicznej ochrony dziecka przed przemocą, okrucieństwem,
                                  wyzyskiem i demoralizacją."

Teraz jeszcze musisz udowodnić, że pokazywanie nagich piersi to demoralizacja.
                                  Jak to udowodnisz to tym samym będzie to równoznaczne z nakazem karmienia dzieci
                                  butelką. Powodzenia.
                                  • Gość: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:34
                                    Rzeczpospolita daje kazdej kobiecie prawo rownego traktowania z meczyzna. Na
                                    dodatek: "Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw."

Tak wiec zakaz prawny lamiacy wolnosc gwarantowana konstytucja, to nie jest
                                    prawo. To bezprawie i ta kobieta ma wygrana w kieszeni.
                                    • Gość: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:43
                                      Nie widzisz różnicy między wolnością, a prawem. Obowiązkiem, a
                                      przywilejem.
                                      • n0e2008 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:50
                                        ...na mój post nie kwapisz się odpowiedzieć?
                                        • Gość: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:57
                                          Co tu odpowiadać, jak masz problemy z czytaniem, z rozumieniem tego
                                          co czytasz. Tu widać zaległości z podstawówki.
                                          • n0e2008 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 12:02
                                            udowadniasz właśnie, że nie potrafisz pokazać dlaczego nagie piersi powodują
                                            demoralizację dzieci poprzez zmianę tematu.
                                          • rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 12:03
                                            Brak argumentow = przytyki osobiste i wyzwiska. Zmanipulowalas cytat z art 72
                                            Konstytucji RP, n0e2008 slusznie ci to wytknal, z zabawnym i slusznym
                                            komentarzem, teraz nie wiesz jak odpowiedziec, wiec idziesz w przytyki osobiste.
                                            Gratuluje umiejetnosci dyskutowania.
                                            • Gość: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:20
                                              Jaki zmanipulowany cytat ? Praktycznie cała Konstytucja RP chroni
                                              obywatela oraz rodzinę przed anarchią. Mam ci całą konstytucję
                                              cytować. Jakieś definicje mam na twoje zachcianki wymyślać ?
                                              Udowadniać oczywistości. Dura lex sura lex.
                                              • rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 12:26
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=83041469&a=83062972
                                                Brak slow w miejscu wielokropkow wypacza sens cytatu, wiec jest manipulacja, a
                                                nie skrotem.

Chronmy dzieci przed demoralizacja w postaci widoku kobiecych piersi - od dzis
                                                dziecko moze byc karmione tylko przy pomocy butelki !
                                              • Gość: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 12:27

Gość portalu: Ola napisał(a):

> Jaki zmanipulowany cytat ?

TWOJE DZIELO:

"Art 72

1. Każdy ma prawo żądać od organów władzy publicznej ochrony ...
                                                przed ... demoralizacją."

RZECZYWISTA TRESC Konstytucji:

"Art 72
                                                1. Rzeczpospolita Polska zapewnia ochronę praw dziecka. Każdy ma prawo żądać od
                                                organów władzy publicznej ochrony dziecka przed przemocą, okrucieństwem,
                                                wyzyskiem i demoralizacją.
                                                www.sejm.gov.pl/prawo/konst/polski/kon1.htm
                                                Zmanipulowalas. Ordynarnie zmanipulowalas.
                                                • Gość: Ola Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:12
                                                  Na tym basenie głównie bawią się dzieci ( nawet gdyby ich nie było )
                                                  nie ma żadnej manipulacji.
                                                • Gość: towarzysz Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.08, 12:18
                                                  Zakaz demoralizacji wyraźny towarzyszu Łyżwiński.
                              • Gość: paul Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: 65.203.186.* 06.08.08, 21:02

Nic dziwnago Marszalek mowil konstytucja - prostytucja.
                                Albo jest wolnosc i rownouprawnienie, albo go nie ma, stan posredni nie istneje.
                        • guru133 Prusak, który uciekł z Polski, nie będzie nas 06.08.08, 11:17
                          uczył moralności.
                        • peryklejtos Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 12:44
                          junkier napisał:

> Ale plaza jest publiczna, a w miejscu publicznym nie wolno
                          > dopuszczac sie wystepkow godzacych w moralnosc publiczna

Trollu, ale ty masz fobię. Ciało ludzkie to rzecz zupełnie
                          naturalna, a nie niemoralna, no chyba że ktoś jest wyznawcą zasad
                          np. religii katolickiej, która wszystko co cielesne uważa za złe,
                          jednocześnie chowając pod skrzyzdłami księży pedofilów.
                        • critto zależy co dla kogo jest moralnością publiczną 06.08.08, 13:38
                          A co niby jest złego w nagości? Człowiek rodzi się nagi, w judeochrześcijańskim
                          Raju też był nagi. Największe rzeźby Starożytności i Renesansu przedstawiają
                          NAGIE osoby. Homoseksualizm to zupełnie co innego, u mnie TEŻ budzi on niesmak,
                          co nie znaczy że nienawiść itd. Nagość jest naturalna, homoseksualizm nie.
                          Powinny być wydzielone nagie plaże, na których chętni mogą się opalać bez ubrań
                          (topless lub całkowicie bez ubrania).

A co do moralności publicznej... To w ZSRR występkiem "przeciw moralności
                          publicznej" było propagowanie religii chrześcijańskiej. A za katechizację dzieci
                          szkolnych (niekoniecznie na terenie szkoły) można było dostać 3 lata więzienia.
                          Tak było jeszcze w czasach Gorbaczowa, choć on osobiście był temu przeciwny.

Możesz oczywiście powiedzieć, że w katechizacji nie ma nic niemoralnego. Ja też
                          nie uważam jej za coś niemoralnego, żeby było jasne. Ale władze ZSRR uważały
                          inaczej. Dla nich to był największy występek, bo uważano to za odciąganie od
                          rozumu i racjonalizmu (pomijam to, że ich reżim wcale NIE był racjonalny, oni
                          uważali inaczej).
                          Więc lepiej jednak okazać więcej tolerancji, niż miał reżim totalitarny.
                          • n0e2008 Re: zależy co dla kogo jest moralnością publiczną 06.08.08, 14:59
                            pozwolę sobie zweryfikować pewne stwierdzenie, które tu się pojawiło. homoseksualizm JEST naturalny. chociażby dlatego, że występuje także wśród zwierząt. i że ludzie się tacy rodzą.
                      • Gość: Tomek Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:02
                        Gratulacje dla Straży Miejskiej. Wreszcie wykonują swoje obowiązki,
                        a nie wszędzie anarchia i prostytutki, które myślą, że im wszystko
                        wolno.
                        • Gość: Camparis Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 12:04
                          Gratulacje? Za ciąganie dziewczyn po sądach za niewielkie
                          wykroczenie? Niech zajmą się tym, co jest naprawdę uciążliwe dla
                          Polaków. Bo topless na plaży to nic wielkiego. Lepiej niech
                          pozbierają zarzyganych pijaczków z ławek, niech wlepiają mandaty
                          samochodom parkującym na miejscach dla inwalidów, czy ustalają kto
                          wyrzuca śmieci w parkach. To jest praca, za którą Polacy zaczną
                          straż miejską doceniać. A nie za półgodzinne patrzenie na kobiece
                          piersi (ustalali czy wielkość miseczki jest wystarczająco
                          degenerująca?)

A teraz kosztowna machina urzędnicza ruszyła i nie da się jej
                          zatrzymać. Kto za to płaci? Pan płaci, pani płaci i ja też płacę!
                    • Gość: dude Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.acn.waw.pl 06.08.08, 10:57
                      mnie demoralizują posty, które piszesz.
                    • red_adidas Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 22:37
                      junkier napisał:

> Jest wolnosc pisania, jest wolnosc czytania.
                      >
                      > Za to nie ma wolnosci demoralizowania i dopuszczania sie wystepkow
                      > neiobyczajnych. Polecam lekture kw i kk.

Mieć wiedzę a umieć ją zastosować to 2-e różne sprawy.
                      Co do norm moralnych to na ogół każdy ma swoje ,natomiast w Polsce
                      jeżeli chodzi o kw i kk to jest to raczej sugestia.:)))
                      Tj. nakaz płacenia abonamentu...:))))))))))
                    • Gość: Retor Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.tieto.com 07.08.08, 15:17
                      Półgłówku, to że ty to nazywasz demoralizwoaniem, to nie znaczy że inni tak to
                      postrzegają. Ja z kolei nazywam to co napisałeś "pierdołami", a więc zgodnie z
                      głoszonym przez siebie prawem i propozycją kolegi - schowaj te teksty do
                      "prywatnej" szuflady. Dewota!
                      • beatrix13 wyłania się obraz kraju mizoginów i bigotów 07.08.08, 19:13

• krzych.korab Durny junkier nie wie że Bóg nas takimi stworzył ! 06.08.08, 11:00
                • krzych.korab Gdyby Bóg uważał to za złe to byśmy rodzili się w 06.08.08, 11:02
                  garniturach.I nie udowadniaj mi że Bóg jest głupszy od ciebie.
                • Gość: koxiarz Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: 195.182.52.* 06.08.08, 11:57
                  skoro zakaz palenia w miejscach publicznych jest uważany przez
                  twojego guru Jarosława Kaczyńskiego za ograniczanie podstawowych
                  praw jednostki (palaczy) to w takim razie gołe cycki na widoku,
                  które nikomu nie szkodzą (zgorszenie jest mniej szkodliwe niż
                  zwiększenia ryzyka zachorowania na raka) powinny byc nie tylko
                  dozwolone, ale wręcz promowane jako wyraz tejże zagrożonej wolności
                  jednostki.

Normalnie paranoja w tym kraju panuje. Poza tym ostatnio czytałem w
                  jednym z artykułów wypowiedź policjantów i prokuratora, którzy
                  twierdzili że policjanci czy strażnicy miejscy nie mogą sami
                  decydować co jest "nieobyczajne" a moga jedynie reagować na czyjeś
                  zgłoszenie. Mi to wygląda na zwykły "koński podryw", gdzie dwóch
                  tłoków najpierw napaliło sie na piersi tej dziewczyny, a
                  potem "błysnęło" intelektem i podejściem do kobiet karząc im
                  zakładac stanik. A co gorsza, teraz to idiotyczne zachowanie "panów
                  władza" jest wspierane przez aparat represji państwa. Paranoja
                • guru133 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 13:36
                  junkier napisał:

> W Polsce wiele osob nie zyczy sobie ogladania roznej masci
                  golasow.
                  > Plaza to nie dzungla, tu rowniez obowiazuja zasady ochrony
                  > moralnosci publicznej.
                  >
                  > A jesli komus zalezy na lezeniu plackiem i wystawianiu golego
                  > cielska na UV niech robi to na terenie prywatnej posesji!
                  >
                  > Podobnie jak homosiactwo - zamiast siedziec w prywatnej sferze
                  > rownej masci zdemoralizowani "postepowcy" pchaja sie do sfery
                  > publicznej i sadza, ze uzyskaja akceptacje. Straz miejska dobrze
                  > robi wlepiajac kary za demoralizujace, neiobyczajne wystepki.
                  W Polsce wiele osób nie życzy sobie oglądania wiecznie wykrzywionych
                  złością bądź naburmuszonych gąb Kaczyńskich a niestety musi to
                  znosić. To jest o wiele gorsze i bardziej demoralizujące niż toples.
              • Gość: Z Ameryki Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.hsd1.md.comcast.net 06.08.08, 14:26
                > Nie dość że szcur który uciekł z ojczyzny,

Nazywanie ludzi ktorzy zdecydowali sie opuszczenie Kraju "szczurami" jest
                chamstwem i na mile smierdzi zasciankowoscia.Kazdy ma prawo mieszkac tam gdzie
                chce i nie musi sie z tego nikomu spowiadac.
                Od qwielu lat pracuje z mieszkajacymi w Ameryce Anglikami, Niemcami itd. Kiedys
                zapytalem sie jak ich traktuja ich rodacy. Nie pogtrafili zrozumiec pytania. Dla
                nich wybor miejsca zamieszkania jest sprawa NORMALNA.Puknij sie w leb.
                Nie zgadzam sie z tym co pisze junkier. Zdjecia obnazonych kobiecych piersi
                mozna w (Polsce) zobaczyc w kazdym kiosku z prasa. Kazdy powinien miec prawo
                opalac sie jak chce...z malym wyjatkiem....na przeznaczonych do tego miejscach.
                Nie na plazach publicznych.
            • Gość: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 09:59
              junkier napisał:
              bla bla bla, blaaaa bla bla

• aro7 to Stąd tyle perwersów po świecie łazi! 06.08.08, 10:10
              pewnie nawet sam Junkier ssał diabelskiego cyca za niemowlaka, były , wielki
              premier do tej pory nie może sie od niego oderwać... a wiadomo, że na
              kształtujące sie mózgi dzieci takie widoki mają zgubny wpływ, inaczej zwoje
              mózgowe sie układają, albo skręcają za mocno w lewo albo w prawo. istnieje też
              zagrożenie niedotlenienia mózgu podczas karmienia wielkim cycem przez odcięcie
              przezeń powietrza. podobno tylko Ojciec Dyr. był karmiony butelką aby nic nie
              ściągało ze ścieżki Boga!
              "> Swoją drogą, co za bezsens, żeby chcieć zamienić białą skórę na
              > brązową! Opalanie to glupota w czystej postaci."- no właśnie- tylko Michał
              Jackson wybrał słuszny kierunek ale mu cuś nie wyjszło :) niestety jakby
              respektować przepisy niektórych stanów to połowa narodu by garowała ..i kto by
              na nich podatki płacił?
              a więc CYCE w Staniki! aby potem sie pod sandałami nie majtały!
            • Gość: duckbuster Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.gprs.plus.pl 06.08.08, 10:12
              Południe USA to akurat siedlisko faszyzujących "rednecków" (pewnie jesteś jednym z nich i uważasz Busha za prezydenta wszechczasów). Ogólnie rzecz ujmując - kiepski wzór do naśladowania.
              • junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:26
                Gucio wiesz. Poludnie Stanow to ostoja porzadku i moralnosci,
                miejsce gdzie slowo liczy sie bardziej niz stosy papierkow i
                brukselskich swistkow. Po prostu normalne miejsce do zycia, chociaz
                klimat momentami zabojczy.
                • Gość: duckbuster Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.gprs.plus.pl 06.08.08, 10:36
                  Ostoja bardzo specyficznie pojętego porządku i moralności. Gdyby Południe nie dostało po dupsku w wojnie domowej, nadal miałoby gospodarkę opartą na plantacjach i sile rąk czarnych "podludzi".

PS. W Europie już mieliśmy podobną "ostoję". Nazywała się III Rzesza.
                  Niemcy poszli w swoich działaniach w stosunku do "odmieńców" sporo dalej, ale podstawy umysłowe były te same. Na szczęście umysłowa "fantazja" rednecków jest nieco ograniczona prawem federalnym.

PS 2. Tytułując mnie "guciem", sam wystawiasz świadectwo swojej inteligencji.
                  • junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:42
                    Bzdura totalna. Tradycyjne Poludnie to respekt wolnosci i wlasnosci,
                    jaki punkt wspolny z korporacjonistyczno-socjalistyczna III Rzesza?

Calkowicie chybione, ahistoryczne porownanie, ale przeciez nie o to
                    chodzi, chodzi o to zeby napietnowac Poludnie US przez porownanie do
                    zbrodniczego rezymu socjalistycznego, zenada.

Potwierdza to tylko fakt, ze pojecia nie masz o czym piszesz.
                    • rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:54
                      Duckbuster przedstawil ci punkt wspolny: traktowanie innej grupy etnicznej jako
                      podludzi i niewolnikow. Respekt wolnosci i wlasnosci = wara ci od mojego
                      niewolnika ?
                      • junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:01
                        Takie prostackie "punkty wspolne" to mozna dla kazdej spolecznosci
                        znalezc, w III Rzeszy tez bymy wiezienia dla zlodziejow a po
                        czwartku byl piatek i po wiosnie lato, i co w zwiazku z tym mozna
                        stawiac symetrie miedzy III Rzesza a np. RP ad. 2008?

Upal zezlzyl, ale jak widac nie wszystkim.
                        • krzych.korab Junkier jesteś" niedomówieniem" !. 06.08.08, 11:05
                        • rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:06
                          Jest to dosyc specyficzny punkt wspolny, o nazwie "rasizm". Rozumiem, ze dla
                          ciebie malo istotny ?

PS. A kogo ten upal lzyl ?
                    • Gość: derfidel Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:48
                      to miejsce gdzie za mycie dziecka po 4 roku życia można dostać 35
                      lat. bo uznano tam że 4 letnie dziecko może kąpać się samo. mądry
                      kraj och madry. to ty masz problem z cyckami. chyba cie pieką.
                      ktokolwiek będzie sie opalał topless to jest to normalne. kobiety
                      chodza po ulicach z prześwitujących bluzkach i widac im brodawki i
                      co z tego? ano nic! bo tacy jak ty znydzeni i zawiedzeni życiem mają
                      PROBLEM!!!!!! nikt inny go nie ma tylko wy. co cie to obchodzi? jak
                      ktoś w autobusie śmierdzi to idziesz na drugi koniec. więc kto ci
                      kaze patrzec na nagi biust? masz problem junkier i tyle.
                • uzdek98 ostatnio poludnie wykazalo sie w podczas katriny.. 06.08.08, 10:49
                  gdzie tlumy purytanskich katolikow rabowaly i kradly co sie da w
                  nowym orleanie... co za zasady... co za moralnosc...
                  • junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:57
                    Bzdury totalne, byly tam gangi zlozone glownie z kolorowych
                    nielegalnych imigrantow a nie zadni "purytanscy katolicy".

Innymi slowy, za szabrownictwo odpowiadal kryminalny margines ktory,
                    istnieje w kazdym spoleczenstwie. Nawet w tak idealizowanych przez
                    wyksztalciuchow, ktorzy czerpia swoja bogata wiedze o swiecie z
                    lektury GW, Polityki i NIE, krajach zachodnich UE.

• Gość: Bilbo Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:01
                      A Ty to wszystko w Entrevue wyczytales ;)

Wspolczuje Ci.
                    • uzdek98 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:08
                      ahaaa... gangi.. nielegalne...

no to ja nie rozumiem jak takie gangi mogly dzialac na poludniu usa,
                      ktore jak juz wiemy jest zrodlem wszelkiego dobra... jak miejscowi
                      bogobojni i uczciwi obywatele pelni wartosci katolickich mogli
                      pozwolic im na to co robily...
            • rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:52
              > Na Południu USA w głowie się nie mieści jeby na publicznej plaży
              > ktoś się obnażał, za to są wysokie mandaty. W Polsce powinno być
              > podobnie.

No a w takim Iranie to trzeba nosic czarczafy. A kary sa nieporownywalnie
              srozsze niz jakies tam mandaty. To co junkier, taki kraj ci sie widzi ? To moze
              od razu zdetonuj sie gdzies w miejscu publicznym ...
              • junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 10:54
                Porownujac USA z Iranem dajesz swiadectwo swojej, delikatnie mowiac,
                nieroztropnosci.

• rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:01
                  Wiesz, czegos tu zabraklo ... A, juz wiem - argumentu dlaczego to nieroztropnosc
                  (delikatnie mowiac).
                  W USA zakaz, w Iranie tez zakaz. W USA srogie mandaty, w Iranie srogie kary. W
                  Polsce tez ponoc zakaz, ale kary jeszcze nie takie srogie. Skoro chcesz miec w
                  Polsce zakazy jak w USA, to po co sie ograniczac ?
                  Jak chcesz wprowadzac w Polsce fundamentalizm to dlaczego nie czerpac z
                  najlepszych wzorcow ...

• junkier Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:04
                    Respekt dla moralnosci publicznej to nie jest zaden "totalitaryzm"
                    czy fundamentalizm, ale wlasnie tama dla totalitaryzmu i
                    fundamentalizmu.

Jednak cos rozni ludzi od zwierzat, kultura, i nie zmieni tego nawet
                    fakt jesli durnie-socjalisci jak Zapatero rozszerza prawa czlowieka
                    na malpy.
                    • Gość: Bilbo Prawo jest po stronie tej Pani IP: *.brutele.be 06.08.08, 11:05
                      Art. 32.

1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania
                      przez władze publiczne.

2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub
                      gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny.

Art. 33.

• rlnd Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 11:17
                      Z tego co wiem fundamentalizm definiowany jest jako rygorystyczne trzymanie się
                      zasad i norm wyznaczonych przez daną religię (tzw. fundamentalizm religijny),
                      doktrynę polityczną (tzw. fundamentalizm polityczny) lub ideologię.
                      Wyjasnij mi w tym kontekscie, jak respekt dla moralnosci publicznej ma byc tama
                      dla fundamentalizmu, bo troche nie lapie (nieroztropny jestem jak sam zauwazyles).

PS. Jak myslisz, dlaczego kobiety w Iranie nosza czarczafy ? Z wymuszonego na
                      nich respektu dla moralnosci publicznej.
            • Gość: karen mulder [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 13:55
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Romek Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:00
                A Ty to chyba jesteś trochę skrzywiona emocjonalnie, co?. Proponuję zaszyj się w
                domu, zasłoń okna, połóż się krzyżem i tak leż
                • Gość: DSgv Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:23
                  sam jestes skrzywiony koniobijco

najlepiej zwal sobie swoja mikrutką gruchę
                  biedniutki jesteś, jesli nie razi ciebie taka pokraka, pewnie masz podobną w domu.

• n0e2008 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 14:27
                    żałosny/-a jesteś. poziom poniżej zera. chciałem skomentować ale g.wna lepiej
                    nie tykać bo zacznie śmierdzieć.
                    • Gość: DSg Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:59
                      mam nadzieję że nie masz bachorów.. szkoda, zeby taka hołota się mnożyła-
                      zresztą nie bój się, takie niedorozwoje nie są w stanie nauczyć się
                      niczego-nawet od pana w spodniach- dlaczego mają nie być uczone przez pana w
                      spodnicy jeśli mają tatusia bez wacka i mamusię z wąsem?
                      a teraz biegnij do starej, pociumkać zwisa i wtulić się w bobra.
                      dla ciebie oczywiscie nie jest obrzydliwe żeby latały jakies syfiary z
                      brzydactwem na wierzchu. masz to na codzień, co najwyżej byś się podjarał...
                      • n0e2008 Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 15:03
                        chciałbym coś odpowiedzieć ale twojemu postowi brak nie tylko gramatyki ale i
                        zwyczajnej logiki. taki chaotyczny myślotok. ja rozumiem, że są wakacje i
                        gimnazjaliści w domach siedzą ale może idź pobawić się klockami lego zamiast
                        rozmawiać o sprawach dorosłych?
            • karmarys Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ 06.08.08, 14:27
              a ja mysle, że problem jest głębszy i dotyczy równouprawnienia płci. Jeżeli sutki wolno pokazywac panom to nie ma racjonalnego powodu, zeby karać mandatami za to kobiety. A jeśli ktoś tu rezolutnie zauważy, że kobietom one bardziej dyndają to po pierwsze niektórym panom też a po drugie przyjmując taką logikę kobity poinny mieć prawo do "bottomless" a faceci powinni (i są) być za to karani.

mam rację czy nie?

a ktoś tu jeszcze podał jako przykład naszych najwiekszych przyjaciół i wzory moralne z USA. MOja znajoma mieszkajaca na FLorydzie wypuscila swoja dwuletnia córkę, żeby sie bawiła na plaży nago! Przyszła jakaś wiekowa Hamerykanka oświadczając, że to jest "disturbing" (naprawde nie wiem jak to dobrze oddac po naszemu). Na co moja znajoma natychmiast odparowała, że 150 kilowa, pomarszczona baba w stroju bikini jest dużo bardziej disturbing a jednak nikt sie do niej nie rzuca.
            • Gość: aaa Re: Faceci tez powinni nosić staniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:39
              Niektórzy mają przecież większe biusty niz nie jedna dziewczyna.
              To nieobyczajne!! Skandal chodzi taki po plaży a cycki mu się trzęsą!
            • Gość: paul Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: 65.203.186.* 06.08.08, 20:55

Are you KKK or born again?

If God wanted us to run around naked, we would have been born that way.
            • Gość: Retor Re: Trzeba postawić tamę nieobyczajności i skończ IP: *.tieto.com 07.08.08, 15:14
              Jak taki brzydal-zazdrośnik nie chce oglądać tego czego jemu/jego pannie natura
              nie dała, to niech sobie wybuduje działkę i tam chłonie promienie UV, nie
              oglądając prawdziwego piękna.
          • Gość: Aklko Re: jesteśmy purytańskim narodem? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.08, 10:40
            jak dla mnie to policjanci mieli rację. Ja uwielbiam jak piersi i pupa się
            odznaczają na reszcie opalonego ciała. To jest coś rewelacyjnego.
          • wejsunek naród.. 06.08.08, 12:24
            no właśnie..kto lubo co jest "narodem"? i komu to definiować?...
            niech spadaja na drzewo Ci co w imieniu narodu przemawiają... zgraja
            leninowsko stalinowska też odwoływała się do głosu ludu... ( a taki
            głos nigdy nie istniał)... PIS niech gada w imieniu PIS a radyjko
            maryjka też w swoim imieniu.... groźne jest jak przedstawiciele
            władz bredzą w duchu głosu narodu...
          • Gość: xxx Re: jesteśmy purytańskim narodem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:07
            Nie każdy ma ochotę patrzeć na latające gołe dziwki./
        • Gość: andy Urodziły sie w katolickim kraju to niech biust . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 09:29
          zakrywają, gdyby Sobieski Turków nie pogonił twarzy by dzis nie
          odsłaniały
          • guru133 Re: Urodziły sie w katolickim kraju to niech bius 06.08.08, 09:53
            Gość portalu: andy napisał(a):

> zakrywają, gdyby Sobieski Turków nie pogonił twarzy by dzis nie
            > odsłaniały
            Polska to nie kraj wyznaniowy a katolicy nie będą tu wprowadzać
            obyczajowego terroryzmu!
        • uzdek98 gdybys zobaczyl zone rzecznika to bys wiedzial... 06.08.08, 10:46
          dlaczego z niego taki purysta... a tu mode ladne laski z piersiami
          na wierzchu, o ktorych moze tylko pomarzyc albo w CKM obejrzec...
      • Gość: uwolnic_cyce Re: Cały Szczecin pojedzie do Strasburga! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 09:12

Uwolnić cyce!
      • Gość: jiker Re: Cały Szczecin pojedzie do Strasburga! IP: *.echostar.pl 06.08.08, 14:07
        obie Panie sa śliczne, ja wolę brunetkę, ale załoze się ze taki
        Palyboy szybko zaproponuje im sesje toples i nie tylko... Kochane
        PAnie zróbcie to dla mnie, ja sie z Wami ozenie!
    • leon978 Ubrać czy założyć stanik? 05.08.08, 21:09
      Jakie ciekawe regionalizmy w GW
      • Gość: ja_aska Re: Ubrać czy założyć stanik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 21:35
        co nagie cycki maja wspolnego z nudyzmem?
        • beatrix13 Re: Ubrać czy założyć stanik? 05.08.08, 22:28
          Gość portalu: ja_aska napisał(a):

> co nagie cycki maja wspolnego z nudyzmem?

...................
          tyle co z sianiem zgorszenia,ustami rzecznika RPO, czyli dokładnie
          NIC
        • Gość: jarek Re: Ubrać czy założyć stanik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 10:45
          Najbardziej ludzie nudzą się w kościele .
        • Gość: xxxx Re: Ubrać czy założyć stanik? IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.08, 19:58
          IDZ ZE MATOLE SIE NIE ODZWAJ NAWET, CYCKI MAJA KROWY I KOZY A KOBIETY JEZELI JUZ
          CUS TO MAJA PIERSI
      • Gość: TPepe Re: Ubrać czy założyć stanik? IP: 217.98.20.* 06.08.08, 09:19
        Heh, tak naprawdę włożyć, zakłada się partię, np "Polska Partię Topless". No ale
        "ubrać stanik" pewnie można tylko ciekawe w co:)
    • pan_glosny Kogo ta policja przyjmuje do pracy? 05.08.08, 21:39

Kogo ta policja przyjmuje do pracy?
      Dzisiaj jakiś policjant także ZACHODNIOPOMORSKIEJ Policji napisał prośbę do
      biskupa o przeprowadzenie egzorcyzmów w Komendzie Wojewódzkiej Policji w
      Szczecinie.

https://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5555416,RMF__Prosba_policjanta_o_egzorcyzmy_na_komendzie.html

Pytam się jeszcze raz: kogo ta Policja przyjmuje do pracy?
      Lalusiów, mohery, ministrantów czy członków kółek różańcowych?
      To ma być Kościół czy Policja?
      Zamiast ganiać za golasami i staruszkami przechodzącymi na czerwonym świetle
      wzięlibyście się ot chociażby za włamywaczy do samochodów.
      Na ulicy Wyszyńskiego średnio raz, może dwa razy w tygodniu w nocy ktoś
      włamuje się do samochodu albo samochodów. Rozbite szkło ciągle tam leży.

• Gość: zorro_zx Re: Kogo ta policja przyjmuje do pracy? IP: *.pit.edu.pl 06.08.08, 09:03
        Zgorszenie to sieje pijany, zionący przetrawioną gorzałą np. w autobusie. Ale to
        jest ok, straż miejska lub policja nie wyprowadza go na powietrze i nie wlepia
        mandatu. Pijany śmierdziel zgorszenia nie sieje, ale odkryty biust ładnej
        (podobno) kobiety tak.
        • uzdek98 no stary, kazdy woli ladne laski od smierdziela... 06.08.08, 10:53
          ja sie im nie dziwie, ze wola sie zajac dziewczynami niz pijakami
          albo bandytami, ktorzy jeszcze w ryj moga dac...
          • Gość: elinkan Re: no stary, kazdy woli ladne laski od smierdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:03
            ładne laski? to spalona wieśniara, z kaczym nosem i zanikiem ust.. jak wiadomo
            największe pasztety rekompensują sobie brak urody własnie wystawianiem swoich
            stęchłych placków. babie tak brzydkiej i wyniszczonej jak ta powinno się zakazać
            publicznie pokazywania "twarzy" czy jak to nazwać. straszy i tyle.
    • Gość: obieżyświat W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.chello.pl 05.08.08, 21:55
      normalnie nie wypowiadam się w tak śmiesznych, zdawałoby się
      sprawach, ale dzięki tej sprawie wiem, dlaczego nie ma nigdzie w
      mieście policji. Szukają panienek z nagim biustem, aby je oskarżyć o
      brak moralności, czy co tam jeszcze. Po prostu chore
      • jedyny.resistance Patrol zboczeńców 06.08.08, 08:44
        własnie ukradli mi listwę z dachu samochodu ale patroli policji czy tych
        pasozytów ze straży miejskiej nie widziałem juz od miesiecy
    • mamoniowa303 Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga 05.08.08, 22:03
      a moze zanim do Strasburga, najpierw pojdzie po rozum do glowy ?
      • Gość: Rince No i sprzeniewierzyles sie wlasnej sygnaturce. IP: *.cs.put.poznan.pl 06.08.08, 08:09
        Lepiej jest nic nie mowic i wygladac jak idiota niz sie odezwac i rozwiac
        wszelkie watpliwosci. Waszyngton.
    • artie40 W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga 05.08.08, 22:08
      No, jak ten koleś jest taki purytański, to niech spada do Hameryki,
      tam jego miejsce... Ja jako naród się nie poczuwam do jego
      oszołomstwa. Zgrabnie wychodzi, tak btw, nieróbstwo psiarni i
      strażników miejskich - pół godziny gapić się na panienkę, a potem
      niemrawo wypisywać mandat, no to ja się pytam, gdzie można
      się dziś tak poo.pieprzać w godzinach pracy? Tylko w takich
      państwowych instytucjach, za kasę z naszych podatków. Cała ta
      gromada tępaków za tę akcję powinna wylecieć na zbity pysk z policji
      i ze straży!
      • Gość: as A ważniejsze sprawy policja olewa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 22:49
        przełożony powinien zareagować na działania podwładnych jakaś kara finansowa by
        się przydała wtedy by zrozumieli do czego faktycznie są powołani.
    • shroeder1970 W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga 05.08.08, 23:01
      Opalanie topless zabronione? Faceci opalają się topless od zawsze i jakoś nikt nie robił z tego problemu. Dlaczego więcopalanie się Pań topless ma być karalne? To jakiś idiotyzm.
      Na marginesie, co policjantowi czy RPO przeszkadzają kobiece piersi? Zazdroszczą? Nie napatrzyli się sami? W życiu nie mieli z nimi do czynienia? Może nie byli piersią karmieni? To muszą być jakieś dziwaki...
      • Gość: ja_aska Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:12
        zapasiony policjant ma wieksze cycki od wielu moich kolezanek. i
        nikt nie reaguje?
        • Gość: kibic ŁKS-Żydzew Re: Żeby chociaż miała urodę, to o rozum mniejsza IP: *.magma-net.pl 05.08.08, 23:19
          Chyba nie wie ile kosztuje procesowanie się w Strassburgu.
        • epileptika Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga 05.08.08, 23:21
          Faceci, nawet ci tłuści i bujnie owłosieni po obu stronach tułowia jakoś nie
          poczuwają się do zaprzestania gorszenia naszego "purytańskiego" społeczeństwa,
          więc dlaczego zgrabna, ładna panna miałaby się wstydzić swoich wdzięków? Również
          uważam, że sprawa jest debilna - gliniarze najpierw se pooglądali, a później nie
          mieli jak zagadać, bo pewnie są wąsatymi, tłustymi bucami, jak większość z nich,
          więc zrobili to, co wychodzi im najlepiej - wrzucili mandaty za bzdurę jakimś
          dwóm pannom, a nie zauważyli pewnie żuli pijących, oddających mocz i klnących
          kilka metrów dalej....żal
          • Gość: APEL Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:23
            Dajcie fotę tych opalonych cycków byśmy wiedzieli czy warto było panu Kulejowi
            tyle miejsca w Gazecie zajmować
            • Gość: zorro_zx Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.pit.edu.pl 06.08.08, 09:12
              Zgorszenia nie sieje również 50-letni facet z wydętym od żarcia i piwa brzuszyskiem.
      • Gość: Gość: Wszyscy muszą mieć staniki. IP: *.ists.pl 06.08.08, 03:25
        shroeder1970, nie masz racji. Przepisy muszą być stosowane
        literalnie. To, że się opalaszty, ja i inni faceci, to jest qrde
        jakieś przeoczenie. Ja zrozumiałem, że od tej pory i nas obowiązują
        staniki.
        Shroeder, WKŁADAJ STANIK NA PLAŻY!! /ja się teraz wstydzę sam
        siebie, oczywiście nigdy się więcej nie odważę opalać topless, nigdy
        tez w staniku - pachnie to zboczeniem/. Już się nigdy nie będę
        opalał, co i wszystkim radzę. Pozdrawiam naszych wspaniałych
        policjantów.
        • ukos Zgodnie z dyrektywą UE 06.08.08, 09:10
          Gość portalu: Gość: napisał(a):

> shroeder1970, nie masz racji. Przepisy muszą być stosowane
          > literalnie. To, że się opalaszty, ja i inni faceci, to jest qrde
          > jakieś przeoczenie.(...)

Zgodnie z unijną dyrektywą o równym traktowaniu kraj wprowadzający
          nakaz staników musi go wprowadzić dla wszystkich.
    • Gość: andrzej W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:25
      Zapraszam panie do mojego ogródka. Nikt tu nie będzie przeszkadzał w
      opalaniu się topless.
      • Gość: stoczniowiec Re: W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.08, 23:28
        Pwoinna iść z tą koleżanką brunetką na czele najbliższej manify w obronie
        stoczni. I niech zamiast opon staniki spalą . I majtki, a co
    • g.r.a.f.z.e.r.o W obronie topless pójdzie nawet do Strasburga 05.08.08, 23:45
      Głupie kobiety. Władza kazała się ubrać, jest paragraf, trzeba było piersi
      zasłonić i chwilę poczekać.
      Sytuacja analogiczna do głośnego zachowania - nikomu nie przeszkadza ale i tak
      może łapać się pod zakłócanie porządku.