Dodaj do ulubionych

Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła

30.07.12, 17:32
"Boże chroń nas
Przed kościołem
Ukaż swoją moc
Promień światła
Rzuć na ziemię
W dogmatyczną noc... "
Obserwuj wątek
    • sselrats Aby tylko z podatkow nie szlo to bylo by dobrze 30.07.12, 20:31
      ...
      • brat187 Re: Aby tylko z podatkow nie szlo to bylo by dobr 30.07.12, 20:44
        Partie same sobie wypłacają pieniądze z budżetu na działałność. Strzygą owieczki wierzące i te najgłośniej gardłujące - niewierzące.
        • makoshika Ten kościół to dla tego bożka, co zaspał, jak 30.07.12, 22:36
          ruskie nam we mgle prezydenta strącały?
    • pawel_z_wroclawia Ale brzucho ma ten Rydzyk... 30.07.12, 20:31
      ile to piwa trzeba wypić żeby takie mieć...
      • liptad Re: Ale brzucho ma ten Rydzyk... 31.07.12, 13:13
        E tam brzucho ! To cycki tak zwisają !
      • kajolka Re: Ale brzucho ma ten Rydzyk... 31.07.12, 14:46
        Nie wiesz? to opuchlizna głodowa. Tatko doktor dyrektor , czy jakoś tak , żyje w takim ubóstwie o jakim gada , że aż mu się spuchło biedulkowi.
      • nerwus0 Re: Ale brzucho ma ten Rydzyk... 31.07.12, 15:36
        A widzieliście jego łeb. Na zdjątku do innego
        artykulu. Polskie normy nie przewidują takiego łba.
        Jedyne co mu pasuje to jarmułka rozmiar 99.
    • rozterka47 Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 20:53
      hyhy, ciekawe na jakiej wysokości nazwisko umieści, bo jak np na 4 metry w górze, to wierny nawet go nie zobaczy i będzie problem
      Radzę wiernym zawczasu negocjowac , wielkośc czcionki też :)
      • megasceptyk a mnie to bardzo cieszy, powstanie ściana hańby 30.07.12, 21:27
        czyli udokumentowany zapis uszkodzonych genetycznie
        małpek o płaskich czołach.

Za 100 lat będzie można wykazać zbieżność posiadania
        genotypu włochatego
        z religijnością
        czyli ślepą wiarą w latające krasnoludki.
      • kobra1956 Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 31.07.12, 06:07
        Czego jeszcze nie wymyśli ten chory człowiek aby zgarnąć potężną kasę????Do 2 metrów wysokości to bedą nazwiska tych co dadzą po 10 tysiaków.Na wysokości od 2 do 3 metrów po 5 tysiaków a wyżej już po 1000......Ciekawe ile zapłaci podatku od takiej ogromnej kasy???Jak zwykle NIC.....??????Ja tam mojego nazwiska nie dałbym za żadne pieniądze aby się szlajało po jakiś murach.....Po prostu Rydzyk jest za biedny bo zarabia 1500 zł/miesięcznie w/g pit-u/....
    • wilk_z_wolfow Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 20:56
      Jezeli Bog nie oszczedzil i nie oszczedza narodu wybranego za balwochwalczosc ,pogon za bozkiem zwanym Mamon i za uzurpownie sobie prawa do calego swiata, to co stanie sie z Polska , ktora jest de facto dependencja Watykanu a ktory rowniez ma podobne aspiracje ?
    • minstrel515 Palikot też może? 30.07.12, 20:56
      Kasa się tylko liczy, czy jakieś świadectwo moherowości jest potrzebne?
      • walonki_putina Pomnik chrześcijańskiej pychy, 30.07.12, 22:43
        obłudy i fałszywej skromności.

"Prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne, niż botaty wstąpi do królestwa niebieskiego.
        Zaprawdę powiadam wam."

"Pierwsi będą ostatnimi, a ostatni pierwszymi"

Teraz każdy ostatni polski biedaczek odda całą emeryturkę by być wsród pierwszych.

"Oddaj wszystko co masz i chodź ze mną."
        Alleluja i do kasy!
    • amelie2 Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 20:56
      Dlaczego te darowizny nie są obłożone VATem?
      A co z podatkami od darowizn?
      Każdy SMS dobroczynny to 23 % VAT dla fiskusa. A tutaj ściema - nikt nie wie ile kasy i skąd dostał ten biznesmen w sutannie. Nie rozlicza się z żadnych przychodów - i to ma być państwo prawa?
      • walonki_putina Biznesman 30.07.12, 22:45
        Ale taki z szarej strefy - na czarno.
      • rf-a Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 30.07.12, 23:36
        znowu ojciec businessman zbiera pienadze na budowe a pozwolenie na zbiorke to on ma? on tym cicho
    • krzychuberlin Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 21:01
      1000 zl. Czego ten Rydzyk nie naobiecuje.A pieniazkow na ta szkaradna budowe napewno ZABRAKNIE.
    • kaczyzmowi_stop Miejscem pana Rydzyka powinno być więzienie 30.07.12, 21:02
      Belzebub z Torunia nie powinen być traktowany jak święta krowa. Jego miejsce to więzienie.
    • robokopo Tak! Następy potężny! 30.07.12, 21:03
      Tak! Następy potężny! Bo Rydzykowi szajba do łba uderza i megalomania mu rozum zatruwa. Niech idioci płacą, jak chcą. Ode mnie kościelne ku... nie dostaną nigdy ani grosza. Sram na wasze ekskomuniki, na wasze raje i piekła.
      • derek.4 Re: Tak! Następy potężny! 30.07.12, 21:52
        Nie bluźnij! A o.Rydzykowi gratuluje i życzę powodzenia w tym wielkim i trudnym dziele.
        • walonki_putina Ad maiorem Ridzi gloriam 30.07.12, 23:01
          "Przyjdźcie do Mnie wszyscy, którzy utrudzeni i obciążeni jesteście, a Ja was pokrzepię. Weźcie moje jarzmo na siebie i uczcie się ode Mnie, bo jestem cichy i pokorny sercem, a znajdziecie ukojenie dla dusz waszych. Albowiem jarzmo moje jest słodkie, a moje brzemię lekkie. "

Przynieście mi wasze groszaki, a ja wypisze wasze nazwiska na mojej świątyni.
          Móóóóóóóódlmy sięęęęęę - o więeeęęęęęcej kaaaaaaasy!

Idźcie w pokoju, kasa napełniona!
        • robokopo Re: Tak! Następy potężny! 31.07.12, 12:11
          Podaruj sobie swoje upomnienia! Sram na nie!
        • nerwus0 Re: Tak! Następy potężny! 31.07.12, 16:59
          Oddałeś już Rydzowi emeryturę? Za pieniądze nieba nie kupisz bidoto.
          Jakie trudne dzieło? Cyckanie biednych idiotów i złodziejstwo
          nazywasz trudnym dziełem? Sam właśnie dajesz przykład
          jak wygląda biedny idiota.
      • roger_wolff Re: Tak! Następy potężny! 30.07.12, 22:44
        robokopo napisał:

> Sram na wasze ekskomuniki, na wasze raje i piekła.

Powtórzysz to samo po w Damaszku na głównym placu miasta? Może być po polsku, może być po angielsku, nie ma znaczenia. Wszystko na mój koszt cwaniaczku.
        • robokopo Re: Tak! Następy potężny! 31.07.12, 12:13
          roger_wolff napisał:

> robokopo napisał:
          >
          > > Sram na wasze ekskomuniki, na wasze raje i piekła.
          >
          > Powtórzysz to samo po w Damaszku na głównym placu miasta? Może być po polsku,
          > może być po angielsku, nie ma znaczenia. Wszystko na mój koszt cwaniaczku.

A ty, cwaniaczku, przyjdziesz do mnie do domu i powtórzysz, co tu bredzisz? Od razu dostaniesz w pysk!
        • nerwus0 Re: Tak! Następy potężny! 31.07.12, 17:03
          Ja powtórzę i dodam więcej. W najbliższym czasie do Syrii jednak się nie wybieram.
          W Jerozolimie też mogę powtórzyć i dać ci zarazem w dziób.
          • roger_wolff Re: Tak! Następy potężny! 31.07.12, 17:14
            Gdybyś coś takiego powiedział w Damaszku kolego, byłbyś zimny w ciągu 15 minut. Ciesz się dzieciaku,że żyjesz w katolickim kraju
            • nerwus0 Re: Tak! Następy potężny! 31.07.12, 17:38
              Mylisz dwukrotnie. Po pierwsze: czy dzieciaki mają ponad 60 lat?
              Po drugie: nie mieszkam w tym pojeb......m kraju, kolonii watykańskiej.
            • nerwus0 Re: Tak! Następy potężny! 31.07.12, 17:48
              Jeszcze jedno bo widzę, że nie wiesz.
              Główną religią w Syrii jest Islam (90,3%).
              A Islam i chrześcijaństwo jakoś się nie lubią
              więc nie pieprz bredni.
            • zdybka Re: Tak! Następy potężny! 31.07.12, 18:03
              roger_wolff napisał:

> Gdybyś coś takiego powiedział w Damaszku kolego, byłbyś zimny w ciągu 15 minut.
              > Ciesz się dzieciaku,że żyjesz w katolickim kraju

A ty myslisz ,ze w Damaszku ludzie chcac sie wypowiedziec szepcza sobie na ucho ?
              Oni maja inne podejscie do wiary ,laczy sie to tez z inna mentalnoscia itp.
              Nie byles w Damaszku ,wiec dlaczego wypowiadasz sie za nich ?
              • nerwus0 Re: Tak! Następy potężny! 31.07.12, 18:09
                On chciał zaistnieć, tylko coś moherek ucisnął główkę,
                mózgu(?) niedotlenił i nieszczęście gotowe.
                • zdybka Re: Tak! Następy potężny! 31.07.12, 18:39
                  Pieprzy takie swoje trzy po trzy .
                  Jak mozna dac za przyklad calkowicie inny swiat ,ludzi a i mentalnosc ?
                  Na koniec jeszcze nas straszyc nimi ?
                  Naogladal sie pewnie za duzo filmow wojennych .
    • anasz Episkopat o tym wie? A papież? 30.07.12, 21:03
      Toż to gorsze niż handel żywym towarem, to kupczenie domem bożym, oj będzie się Rydzunio smażył w smole, oj będzie się smażył!
      • robokopo Re: Episkopat o tym wie? A papież? 30.07.12, 21:16
        anasz napisała:

> Toż to gorsze niż handel żywym towarem, to kupczenie domem bożym, oj będzie się
        > Rydzunio smażył w smole, oj będzie się smażył!

Co ty! On się nigdzie nie będzie smażył. On sam nie wierzy w to, co bredzi. Najważniejsze jest tu i teraz i korzysta z tego całymi garściami...
      • nerwus0 Re: Episkopat o tym wie? A papież? 31.07.12, 17:07
        Coś ty. W piekle go nie chcą. Jeszcze by im kotły
        komuś posłał i robił zbiórkę wśród diabłów na nowe
        i diabły tyle by widziały swoją wypłatę, jak my widzimy
        pieniądze na Stocznię.
    • nollet Naczelny złodziej Tadeusz Rydzyk budowniczym! 30.07.12, 21:04
      Złodzieja hołd stwórcy!? Śmierć frajerom! Jak zbiera na budowę biurowca firmy, to niech płaci podatek od zebranej kwoty, jak wszyscy! Przypomnę, zezwolenie zbierania pieniedzy na ratowanie stoczni miał Tadeusz Rydzyk i Solidarnośc. Po zakończeniu zbiórki pieniedzy, Solidarnosc wpłaciła na konto stoczni zebrane pieniądze i złożyła sprawozdanie pisemne ze zbiórki tych pieniędzy. Złodziej Tadeusz Rydzyk, nie zlożył sprawozdania, nie wplacił jednego grosza z zebranych pieniędzy, nie przedstawił pisemnie ilosci zebranych swiadectw NFI na ratowanie stoczni. Rządy kryminalistów do dziś nie rozliczyły swojego kumpla po fachu z tej kradzieży! Ten złodziej w kraju rządzonym przez złodziejów, jest bezkarny!
    • elem901 Poziom w GadzinóWce sięga dna 30.07.12, 21:08
      najpierw przedruk dość żałosnie tendencyjnego materiału z Newsweeka, a teraz tekst jakoby działo się coś skandalicznego. Głupkowata, tendencyjna ankieta (a może ktoś da mniej niż tysiąc?). Poza tym... jakoś jestem dziwnie pewny że po tej inwestycji przynajmniej podwkonawcy nie będą się martwić o zapłatę.
      • rozterka47 Re: Poziom w GadzinóWce sięga dna 30.07.12, 21:12
        elem901 napisał:

> najpierw przedruk dość żałosnie tendencyjnego materiału z Newsweeka, a teraz te
        > kst jakoby działo się coś skandalicznego. Głupkowata, tendencyjna ankieta (a mo
        > że ktoś da mniej niż tysiąc?). Poza tym... jakoś jestem dziwnie pewny że po tej
        > inwestycji przynajmniej podwkonawcy nie będą się martwić o zapłatę.
        .........................

ja bym taka pewna nie była :)
        • walonki_putina Re: Poziom w GadzinóWce sięga dna 30.07.12, 22:54
          Kościół bardzo lubi pracujących za "Bóg zapłać".
          Zapłatą bedzie nazwisko na ścianie świątyni - ha ha ha ha.
      • walonki_putina Ojciec inwestor - tym bardziej 30.07.12, 22:48
      • nerwus0 Re: Poziom w GadzinóWce sięga dna 31.07.12, 15:56
        Wykupiłeś już miejsce na cegle? Bo miejsce
        na cmentarzu trzeba było sprzedać by Rydzo skosił
        piniążki (bład zamierzony) .A takie fajne było, słoneczne i nie wilgotne.
        Teraz będzie trzeba brać miejsce w cieni i w pobliżu
        kanalizacji. Ale nie szkodzi. Z trumy bardziej zajeżdża.
    • porannakawa01 Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 21:09
      A co z kasą na Ratowanie Stoczni Gdańskiej?

Tutaj też niby krzatają się, wspaniała animacja, samochodziki krążą - i po czasie okaże się, że to była animacja podawana na sieć - tylko ta kasa zebrana była prawdziwa.
    • popijajac_piwo Firmować własnym nazwiskiem dzieło Tadka? 30.07.12, 21:09
      Dziękuję, nie mam ochoty skończyć na latarni...
      • nerwus0 Re: Firmować własnym nazwiskiem dzieło Tadka? 31.07.12, 16:07
        No ładnie. Nieźle im wróżysz. Tak trzymać.
    • jerzy.n19 Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 21:12
      Zwracam uwagę autorowi sondy, że użył wachlarza odpowiedzi prowokujących do wyboru absurdalnych wariantów.
      Sonda miała być pewnie żartem. Rozumiem. Jak to mówią? Wyszło, jak zwykle.
      • nerwus0 Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 31.07.12, 16:19
        Napewno to wiesz, więc poinformuj potencjalne cielęta
        jak wysłać rzeczony pieniądz abyśmy przeczytali swoje
        nazwisko na północnej ścianie gmachu ta na wysokości
        15 m. Przecież tak bardzo Toruniowi jest potrzebny
        całkiem pusty, nowy kościółek.
        Ot, i za chwilę Ojdyr będzie zbierał na nową linię tramwajową
        bo moherki muszą jakoś dojechać ze swoją emeryturą.
        Napewno wyprzedzi radnych i zbuduje linię szerokotorową
        żeby konkurencja mu nie zajmowała toru.
    • ubiquitousghost88 tow. rydzyk! No to 1000 zł pooooszłoooooooooooooo! 30.07.12, 21:14
      ...+ 1000 za youngcontrarian...
    • 4dagome1 Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 21:16
      Zobaczcie jak agresywny jest ojciec tranzystor w stosunku do TVN werdykt.blogspot.com/2012/05/niebywaa-agresja-ojca-rydzyka.html
      • zdybka Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 30.07.12, 21:41
        4dagome1 napisał:

> Zobaczcie jak agresywny jest ojciec tranzystor w stosunku do TVN

Zapewne .... ale tu popatrz sobie ,jak cierpi.....

www.wiocha.pl/623159,Ojciec_rydzyk...jezdzacy_Astonem_Martinem
        • nerwus0 Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 31.07.12, 15:47
          A ja mam pomysł. Może Rydza wmurować w ścianę tego gmaszyska.
          Kuria zaoszczędzi na pokropku i pochówku.
          Mogą go nawet wmurować z ukochanym Maybachem,
          ku przestrodze moherów.
        • nerwus0 Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 31.07.12, 16:05
          Tomusia coś nie widać a on taki obcykany w sprawach, nomen omen, czarnych.
          Pewnie jeszcze nie wrócił z kolonii.
          • zdybka Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 31.07.12, 17:15
            No wlasnie - kolonii .
            Ale masz racje ,jakos brakuje tu nam jego " Udowodnij " .
    • nostalgiczna.emigrantka Okazja? 30.07.12, 21:18
      Rydzyku, ja bym mojego nazwiska na twojej scianie nie chciala nawet zebys ty MNIE te 1000 zlotych zaplacil. Ja bym nie polozyla mojego nazwiska na twoja sciane za zadne skarby swiata. Nie bede sie osmieszac. A ty, jak kupczysz miejscami na nazwiska, pewnie kupczysz odpustami, i czym jeszcze, Rydzyku? Wstyd, i obraza boska. Twoj pan Jezus mial wyrobione zdanie o kupczacych w swiatyni. Ciekawe, czy tobie by przylal mokrym powrozem, czy by cie na nim powiesil?
      • walonki_putina Promocja 30.07.12, 22:52
        W przyszłości trzeba będzie 10 średnich krajowych by się uwiecznić jako budowniczy
        Nowego Jeruzalem.

Rydzio ma w nosie co by tam Chrystus o nim mówił. Wszak dobrze wie, ze Chrystus z grobu nie wstanie by mu przylać powrozem. Gdyby nie wiedział to by się bał "kary boskiej".

Ale on wie, że "kara boska" to tylko wymysł dla naiwnych babć - krasnoludków.
    • moim_skromnym_zdaniem 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 21:35
      Gdyby tyle dał za umieszczenie mojego nazwiska to może bym się zgodził;)
    • ami_lii Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 21:42
      20 osób zapłaci i jak znalazł będzie na grzywnę :D
    • barli1 Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 30.07.12, 21:45
      Na zdjęciu widać bez żadnych wątpliwości, że kask budowlany, który ma nasz Ojciec Dyrektor Tadeusz, unosi się nad jego głową.
      To oznacza, że pod kaskiem skrywa się aureola 0:) jaką miewają święci ... i co łyso wam teraz, wszyscy co go krytykowaliście ???
      • nostalgiczna.emigrantka Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 30.07.12, 22:28
        > To oznacza, że pod kaskiem skrywa się aureola 0:) jaką miewają święci

Diabli wiedza czy aureola. Moze ten kask na rogach stoi... co?
        • barli1 Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 30.07.12, 23:44
          Rogi to się rysuje tak ]:(

To więc to jest 0:)
          czy ]:( ???

po owocach poznacie, a że owoce są dobre to ja obstawiam 0:)
    • chris1507 Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 21:49
      Hmm .... zawsze mnie dziwi , jak redaktorzy GieWe martwia sie o pieniazki innych....
      Przeciez to jest dobrowolna ofiara, ofiara skladana z przekonania. Nikt nikogo do tego nie zmusza.

Jezeli szanownej redakcji zal tych pieniazkow , to moze tez oglosza zbiorke na jakis " zbozny " cel ? Np jakies mauzoleum ku czci ktoregos z " wielkich " komunistow ?
      Ciekawe ilu znajdzie chetnych do oddania czesci swoich ciezko zarobionych pieniazkow ..... ?

.

• roger_wolff Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 30.07.12, 22:19
        Strzał w dziesiątkę.
      • nabuhodenozor Re: Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościo 31.07.12, 09:11
        każdy może ogłosić zbiórkę, każdy powinien się z niej rozliczać, nie każdy to robi rozumiesz? czy to za trudne dla spranych religią mózgów

a które prawo dla nas a które prawo dla nich
    • exhumed Rydzyk: 1000 zł za nazwisko na ścianie kościoła 30.07.12, 21:51
      no! to wreszcie uzbiera te 3 tysiaki, co to miał grzywnę kiedyś zapłacić za nielegalną zbiórkę szmalu
      Ojcze Tadeuszu trzymam kciuki!
      pozdrowienia z Piekła
    • krzysztof_57 Panie Boże 30.07.12, 21:55
      Panie Boże.....patrzysz na swych ,pożal się Boże administratorów i nie grzmisz ????
      Panie Boże ....zależy Tobie na owieczkach ???? To kur... mać zmień pasterzy...bo to banda złodziei, kłamców i zboczeńców....która z wiary katolickiej zrobiła prywatny biznes, a z Ciebie glinianego bożka....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka