Dodaj do ulubionych

O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto

26.10.12, 11:50
Święte ciało piło-grzechu nie było.
Obserwuj wątek
    • akademol O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 11:57
      Ja też się stresuję. Czy w związku z tym mogę się upić i jechać samochodem? (jak kogoś potrącę to rodzinie powiem, że się stresowałem i zmusili mnie do picia?). Każdego powinno się ostro karać za jazdę po alkoholu niezależnie od stanowiska i urzędu. Tym bardziej powinno się nagłaśniać sprawę osób, które mają dawać wzór innym.
      • pis-dryk Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 14:30
        To zależy kim jesteś - jak księdzem, wysokim urzędnikiem albo ew. pociotkiem, to możesz walić 180 km/h z 3 promilami i mogą ci skoczyć ;)

A tak poważnie, jak się księża upijają z powodu ataków na krk, to ja jestem za tym, żeby sfinansować im wielką popijawę, na której 3/4 zapije się na śmierć, a resztę rozbić o jakiś mur samochodami (może być nawet autobusami, będzie taniej). Jak komuś przeszkadza, że się opluwa jego grupę zawodową, to może czas zmienić profesję.
        • krzywelustro Credo, wersja toruńska 26.10.12, 14:33
          CREDO, wersja toruńska

Wierzę w Boga, Ojca faRydzeusza Wszechmogącego,
          stworzyciela Przenajświętszej Triady: Radia Maryja, Telewizji Trwam i Naszego Dziennika,
          i w Jarosława Zbawiciela,
          Syna Jego Jedynego, Pana Naszego,
          któren się niepokalanie począł z wody i Ducha Świętego,
          narodził się z Jadwigi Świątobliwej,
          umęczon, wyśmian i wygwizdan pod Tuskiem Piłatem,
          obrażon, a nie przeproszon, upokorzon i politycznie pogrzebion,
          za sprawą wyborców zstąpił do piekieł, co trzeci dzień zmartwychwstaje
          i przemawia ex cathedra z wysokości toruńskich niebios,
          siedząc po prawicy Boga Ojca faRydzeusza Wszechmogącego.
          Stamtąd sądzi i opluwa żywych i umarłych.
          Wierzę w Spiritus Sanctus,
          który prowadzi do świętości zmotoryzowanych biskupów
          i sprawia, że białe jest czarne, a czarne - białe,
          w przenajświętszy PiS powszechny,
          w moherów niewyczerpane portfele,
          w IV RP żywot wieczny.
          Amen.

Jak cię życie kopie w tyłek, to mu oddaj.
          Musisz tylko odwrócić się do niego przodem.
      • bezspokoju Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 16:35
        "Duchownych-Świętoszków" najbardziej STRESUJE projekt 0,3% odpisu podatkowego.
    • naubyd O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:05
      Biskup zachował się po męsku po fakcie to prawda. Reszta to zwykły bełkot Tadzia jak zwykle. O zwykłych pijaczkach się nie mówi bo ani nie głoszą słowa o trzeźwości, nie patronują grupom trzeźwości (nie pamiętam ich nazwy) ani nie są przedstawicielem Kościoła z góry potępiając ego przestępstwa. czyli co? Usunięcie uszkodzonego płodu - nie, złamanie prawa i narażanie innych na śmierć to - nie ma sprawy
    • tedi84 O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:08
      wielkie halo.. jak mi sie dziecko urodziło to też sie nawaliłem..
    • red.bmx O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:08
      2,6 promila o 13.00-tej. Jak to możliwe?
      Chyba, że budzę się o 9.00 -tej, sięgam po 0,5. Wypijam "z gwinta" i czekam.
      Nie zadziałało. Więc o 11.00-tej otwieram drugie 0,5 i powtórka.
      Jeszcze nie działa. Więc o 12.00-tej trzecie 0,5. Też z gwinta.
      Zaczyna działać.
      Mogę wsiąść do samochodu.
      PS. Srednio u mężczyzny /ok. 80 kg/ 0,5 litra to 1 promil we krwi.
      Pan Rydzyk już raz księdza-pijaka z ambony bronił.
      Zreszta sam od alkoholum nie stroni. W TV był film z ukrytej kamery jak Rydzyk
      chlał wóde w samolocie, lecąc po pieniądze do swego przyjaciela Kobylańskiego.
      • itsgettingcolder Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 12:53
        Heh, bez przesady. Pół litra wódki dla 80-kilowego mężczyzny wypite w ciągu godziny to ponad 2,5 promila.
        • bruno565 Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 13:15
          Zalezy ile procentowy alkohol.Mozna miec grubo ponad 2,5 promile ladujac siebie 0,5l w ciagu nawet 3 godzin.
          • borow4 A Ojca Belzebuba broni Biskup-Flaszka 26.10.12, 13:42
            normalny kraj kolesi po pijaku
    • tokontoniejestwolne O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:17
      A redaktor zamiast w nocy spać słucha Radia Maryja.
      • yan.nick Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 12:37
        tokontoniejestwolne napisał(a):

> A redaktor zamiast w nocy spać słucha Radia Maryja.

- A mój kolega, rozwożący w nocy towar, przyznał się, że też słucha tego radia, bo go od razu cholera bierze i w ten sposób nie zasypia przy kierownicy. Też sposób.
      • ona_37 Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 14:29
        cytat z wypowiedzi rydza..."gdyby kraksę spowodował któryś z polityków będących u władzy, sprawa zostałaby ukryta..."
        RYDZ NIE MA RACJI! Nie ważne kto spowoduje wypadek jak jest znany i tak jak na pierwszej stronie gazet.
        Co do innych wypowiedzi to niech sam się przyjrzy swoim postępowaniom bo do "ideału" mu daleko i sam nie wywiązuje się z tych wypowiedzi,które głosi czy tak powinien postępować duchowny ,który głosi co innego niż czyni? Głosi tak by jak najwięcej owieczek zwabić i swoje konto pomnożyć.CORAZ WIĘCEJ OSÓB MA DEPRECHĘ I PRZESTAŁO CHODZIĆ DO KOŚCIOŁA DZIĘKI TAKIM JAK RYDZ.
        Dziś kościół ma niewiele wspólnego z prawdziwą wiarą.By wierzyć nie trzeba chodzić do kościoła do wiary nie potrzebne nam są instytucje,duchowni ani żadne budowle.
    • lookingforfun O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:25
      Gdyby za miast latarni stała grupa dzieci?!? Czy wtedy Padre również był by takim obrońcom?
      • yan.nick Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 12:40
        lookingforfun napisał:

> Gdyby za miast latarni stała grupa dzieci?!? Czy wtedy Padre również był by tak
        > im obrońcom?
        - A czemu nie? Swoich trzeba bronić. Pamiętacie jak oficjele w Poznaniu bronili abp. Paetza? Też bronili swego, z którym wódkę pili. To się nazywa plemienny argument: nasz, więc niewinien. I co, Paetzowi nic się nie stało, dalej występuje.
      • uwolnic_cyce Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 12:52
        lookingforfun napisał:

> Gdyby za miast latarni stała grupa dzieci?!? Czy wtedy Padre również był by tak
        > im obrońcom?

Dlaczego słwo padre napisałeś z dużej litery?
    • jaski-tm O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:35
      wow 2,6???? wynik calkiem calkiem.
    • miikz O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:36
      co za obłudna gnida!!! a ty sqrwysynu doisz kasę też przez ataki, czy temu że jesteś obłudnym, chytrym, moralnie zepsutym sqrwysynem!!!!!!! dla mnie takie gnidy powinny przyozdabiać przydrożne drzewa!!!!
      • stefandoopa Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 12:38
        naprawde chcialbys takie ozdoby przy drogach widziec? ;]
    • klasa62 Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 12:37
      A tego to już całkiem popie................
    • fred_die O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:37
      Ja jakoś nie piję z powodu nagminnej klerykalizacji kraju i finansowania religii z budżetu a powód do upijania się jest poważny. Widać złodzieja sumienie gryzie.
    • facet1 O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:41
      Zakłamany klecha. Ojciec? kogo? czego?
      Stres bo za dużo kasy i nie da się jej całej przepić?
      wstrętne
      catch22
    • janbarek O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:42
      Rydzyk to musi chodzić ciągle pijany, świadczy o tym jego postawa jak i na niego ataki. Każdy sadzi według siebie.
    • dimo333 O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:43
      kruk krukowi oka nie wykole zwlaszcza w katolandzie
    • luumak O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:44
      Tylko czekać az księdza pedofile tez przyjmą taką linie obrony.
    • mariatg8 a skąd się bierze epidemia pedofilii wśród kataba- 26.10.12, 12:47
      sów panie Rydzyk ?! Czy to z ataków na kościół kat. czy z naboru księdzów wśród zboków ?!
    • przejrzysty A jeżeli Palikot po pijaku rozwali auto 26.10.12, 12:47
      to czy ojciec Belzebub będzie się starał zrozumieć? W końcu Ruch Palikota jest cały czas brutalnie atakowany, Janusz jest zestresowany i musi od czasu do czasu chlapnąć. Bez tego nie da się zyć.
    • wmc-33 Mnie też te ataki stresują 26.10.12, 12:50
      Chyba sobie wypiję za nasz biedny Kościół Święty.
    • marcowsky O. Rydzyk też pije ze stresu? 26.10.12, 12:50
      czy inaczej go rozładowuje?Ciekawi mnie to bardzo;)
    • jantos51 O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:50
      To że pił ze stresu lub z dobrobytu to jego sprawa ale że zasiadł za kierownicą opity to chyba Ojczulku już nue stres. Może zamiast paciorków zachciało mu się dziewczynki ale nie dojechał.
    • jantos51 O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:53
      Jak by jechał duchowo to by wiózł go kierowca z obstawą policyjnych radiowozów ale musiał jechać prywatnie na igraszki i nie dojechał bo się drogi pomyliły. Albo myślał ze stresu że jedzie czołgiem.
      • solist Re: O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił 26.10.12, 12:56
        Po takiej wypowiedzi można tylko stwierdzić, że Rydzyk to kawał chama i skur.wiela, który wszystko jest w stanie uzasadnić
    • kula5211 O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:55
      Zdaniem o. Rydzyka to ataki na Kościół mogły skłonić biskupa Jareckiego do sięgnięcia po kieliszek.
      Rydzyku a powiedz
    • doronocka O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:55
      Niech sobie biskup pije do woli na umór, wolna wola, byle by potem nie siadał za kierownicę.
    • troque Okazja marketingowa 26.10.12, 12:56
      Wierzący kierowcy wieszają na lusterku medaliki chyba ze św.Krzysztofem czy jakimś innym czarownikiem.

Za chwilę biskup Piotr zostanie męczennikiem za wiarę, zaszczutym przez ateistyczne tabuny - i tutaj powstaje przestrzeń dla nowego patrona
    • wilq1234 O. Rydzyk broni biskupa, który wypił i rozbił auto 26.10.12, 12:58
      Ku*a ku*ie łba nie urwie. Żenada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka