Dodaj do ulubionych

Niebezpieczne skrzyżowanie w centrum!!!

28.11.17, 21:16
Miałem napisać o tym już dawno temu...
Skrzyżowanie Alei Solidarności z Wałami gen. Sikorskiego.
Jadąc od strony Wrzosów mijamy salę na Jordankach i chcąc skręcić w Wały (w prawo) widzimy zieloną strzałkę. Upewniamy się, że nikt nie idzie i ruszamy. Przekraczamy 2 razy pasy podczas tego manewru. Właśnie o te drugie pasy chodzi (przed którymi już nikt się nie zatrzymuje). Biegnące od Urzędu Marszałkowskiego do Teatru. Skręcając na wspomnianej powyżej strzałce przejeżdżamy pierwsze pasy, a na drugich (jak już jesteśmy rozpędzeni) pojawiają się piesi!
Widziałem przynajmniej kilkanaście przypadków jak do wypadku z pieszym brakował metra. Może pół. Sam nie raz brałem udział w takiej mrożącej krew w żyłach sytuacji. Wtedy tylko refleks może uratować przed kolizją.
W tamtym miejscu ewidentnie strzałka do prawoskrętu powinna zniknąć!
To nie jest tylko moja obserwacja, Proszę Gazetę o zainteresowanie się sprawą.
Obserwuj wątek
    • jot9 Re: Niebezpieczne skrzyżowanie w centrum!!! 30.11.17, 18:54
      Tam jest monitoring, policja powinna wlepiać mandaty takim rozpędzonym kierowcom. I wszystkim tym, którzy przed zieloną strzałką się nie zatrzymali.
      • marian_koniuszko_666 Re: Niebezpieczne skrzyżowanie w centrum!!! 07.12.17, 19:22
        Właśnie tam jest zielona strzałka przed pierwszym przejściem. Potem prujesz i jest drugie przejście...Po przepisowym wjeździe na zielonej nagle pojawiają się piesi na drugich pasach bo u nich włącza się zielone. Zielona strzałka przy pierwszych pasach po prostu powinna znikać 5 sekund wcześniej. Ot cały problem ale MZD ma to w dupie.
    • mpo88 Re: Niebezpieczne skrzyżowanie w centrum!!! 30.12.17, 22:46
      Może to i prawda. Aczkolwiek NIGDY tam nie jadę. Skręcam w prawo wcześniej, przy NOT-cie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka