Dodaj do ulubionych

SM Rubinkowo kontra Petrus

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 23:17
Nie chcesz miec tej TV - nie musisz placic.
Proste.
Obserwuj wątek
    • Gość: afera Re: To samo zrobili na SKARPIE IP: *.torun.mm.pl 14.10.05, 23:36
      Zarząd Spółdzielni podpisał umowę na budowe sieci przez formę, a ci nadają
      pakiet tzw. socialny, który był zawsze w antenie zbiorczej, ale nalezy z nimi
      podpisać umowę indywidualną / abonencką/ - wniosek mieszkańcy zostali sprzedani
      przez zarządców monopolistą jak przedmioty. Teraz prezesi gadają, że oni nic
      do operatorów / firm TV/ nie mają, bo to nie oni podpisywali indywidualne
      umowy, a jak ktoś nie chce mieć telewizji kablwoej od tego operatora, to niech
      sobie kupi antenę indywidualna, ale tutaj jest problem, bo zarządcy moga się
      nie zgodzić na instalację takiej anteny za oknem . Do prokuratury oddać i
      zobaczymy kto i za co zrobił w dwoch spółdzielniach taką wielką przewałę.
    • bialy_ben Re: SM Rubinkowo kontra Petrus 15.10.05, 11:24
      Czy to znaczy, że ślub na zawsze z Petrusem bez możliwości rozwodu ? Kablówka
      MSM ma tańszy internet w ofercie oraz większą ilość programów i taniej w
      ofercie podstawowej.Jasne jest,że Petrus będzie bronił swoich racji do końca
      ale obowiązkiem zarządu spółdzielni jest dbać o interes członków. A co na to
      prawnicy ? Wiadomo,że dla Petrusa liczy się tylko biznes i dlatego szantażuje
      mieszkańców posiadających najtańszy pakiet (są to najczęściej emeryci i
      renciści), którym najłatwiej jest robić wodę w mózgu.
      • Gość: xy Re: Pogonić petrusa - czekamy na szybkie decyzje IP: *.wlan.pl 15.10.05, 11:36
        Uważam, że SM Rubinkowo powinna jak najszybciej podpisać umowę z drugim
        operatorem. Petrus z Chojnic szantażuje mieszkańców, bo nie ma konkurencji.
        Prezesie sp-ni, niech pan wreszcie pokaże, że pan coś potrafi.
        • Gość: spooll Re: Pogonić petrusa - czekamy na szybkie decyzje IP: *.petrus.com.pl 16.10.05, 19:12
          Pieprzenie
          Budowanie drugiej sieci kablowej, co zaproponowała SM Riubinkowo to lipa. Już
          raz płaciłem za wymianę sieci kabloiwej, w rachunkach Petrusa. SM Rubinkowo
          zajęło by się ważniejszymi problememi niż kablówka. Jak połączymy SM Rubinkowo z
          MSM to zaraz się znajdzie jakieś UPC i ceny skoczą w górę. Jakość sygnału mamy o
          wiele lepszą niż Skarpa!!!
    • Gość: azT Re: SM Rubinkowo kontra Petrus IP: *.petrus.com.pl 15.10.05, 12:47
      Skąd Biały_ben ma informację, że internet w MSM (TVK Toruń) jest tańszy? Radzę
      sprawdzić na ich stronie www.torun.tv/:
      128 kbit/s - 59 zł
      256 kbit/s - 79 zł
      W Petrus 256 kbit/s to 73,20 zł (z VAT)
      Podstawowy pakiet:
      - MSM 4,00 zł za 4 programy
      - Petrus 4,00 zł za 5 programów
      Pakiet podstawowy (ogólny):
      - MSM 17,00 zł za 29 programów
      - Petrus 19,00 zł za 24 programy
      Pakiet rozszerzony:
      - MSM 29,00 zł za 65 programów
      - Petrus 39 zł za 70 programów (było 65, od 1.X.br dołożyli 5)
      Programy radiowe:
      - MSM -nie znalazłem w internecie jakie są w kablu
      - Petrus 18 programów
      Nie moze to jednak być zamiana jednego operatora na drugiego! TVK Toruń byłby
      wtedy bezkarnym potężnym monopolistą. Nie przeszkadza mi aby było równolegle
      dwóch operatorów. Na konkurencji zawsze mozna zyskać.
      Ale jak widać bardziej jest to osobista wojna zarządów lub czyjeś urażone
      ambicje. A to mnie nie interesuje!
    • Gość: aa a ja mam inne rozwiazanie IP: *.torun.mm.pl 15.10.05, 12:50
      na kazdym osiedlu po 2-3 operatorow konkurujacych ze soba konkurencja zalatwi wszystko tylko istnieje ryzyko dogadania sie miedszy nimi i stworzenia oligopolu
    • Gość: marek Re: SM Rubinkowo kontra Petrus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 20:16
      Czy to znaczy, że mieszkańcy Rubinkowa nie mogą podpisać indywidualnie umowy z
      wybranym operatorem? Ja zmieniłam operatora bez problemu, ale mieszkam na innym
      osiedlu. I spółdzielni nic nie zgłaszałam i wydaje mi się, że nic jej to nie
      powinno obchodzić?! Moje mieszkanie, mój wybór. Ten prezes Rubinkowa myśli
      chyba, że jest na swoim folwarku?
    • Gość: domator Re: SM Rubinkowo kontra Petrus IP: *.petrus.com.pl 15.10.05, 21:23
      Petrus jest super!
      • Gość: hi,hi,hi Re: szel-sat też jest super IP: *.torun.mm.pl 15.10.05, 21:32
        • Gość: Jan Re: szel-sat też jest super IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 08:53
          To widać, bo z niego korzystasz!!!!!! Jak ci nie odpowiada to zmień!!! Masz do
          wyboru różnych operatorów internetu ale ty wybrałeś najdroższegono i
          najgorszego no nie? Myślisz trochę człowieku???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka