Dodaj do ulubionych

Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany?

12.01.06, 13:56
Obserwuję co się dzieje na forum Toruń i Bydgoszcz
i proponuję kilka reform. Dokładnie dwie.

Reforma nr.1
- wprowadzamy na forum logowanie. To rozwiąże w dużym
stopniu problem anonimowych trolli i ułatwi ich blogowanie

Reforma nr.2
- wszelkie akcje moderacji są jawne. Nie ma wycinania "bez śladu"

Dodatkowo w opisie forum pojawia się link do kilku podstawowych
zasad - jak netykieta albo to, że nie podbijamy starych dyskusji.

Powinno być lepiej :)
Obserwuj wątek
    • ka_zet Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 12.01.06, 13:57
      jabbur napisał:

> Obserwuję co się dzieje na forum Toruń i Bydgoszcz
      > i proponuję kilka reform. Dokładnie dwie.

Za!
      • Gość: balum Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 13:58
        za
        • Gość: torunianka Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 17:45
          przeciw
          • Gość: b3ut Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.torun.mm.pl 12.01.06, 23:41
            za
            • Gość: iv Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:47
              no to jeszcze tylko moskwa :)
      • Gość: he Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:05
        to może po prostu zlikwidujcie te fora? na jedno wyjdzie.
        kasujecie również wątki i posty, które nie mają nic wspólnego z animozjami
        toruńsko-bydgoskimi więc argument o trollach jest nietrafny.
        pomysł z logowaniem jest kompletnie bez sensu. ruch na nim zaniknie na amen, a
        jak ktoś będzie chciał trollować to i tak będzie mógł to robić równiez przy
        opcji logowania tyle, ze będzie musiał trochę bardziej pokombinować.
        • jabbur Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 12.01.06, 14:27
          Przejdź się po logowanych forach. Dobrze
          sobie radzą, w przeciwieństwie do ichnich trolli
      • Gość: torunianka Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 17:44
        przeciw
      • izawawa Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 13.01.06, 16:19
        Wkurzyliscie mnie !!! Zmusiliscie mnie do zalogowania !!! Wrrrrrrrrr !!!
        • nautile Na większosci forów jest juz logowanie, np.Poznan. 13.01.06, 16:20
          Na większosci forów jest juz logowanie, np.Poznan.
          • izawawa Re: Na większosci forów jest juz logowanie, np.Po 13.01.06, 16:23
            Przeciez to bez sensu !! Powstanie wsobne forum ! Prywatne prawie . A jak ktoś
            będzie chciał narozrabiać to zaloguje się na jeden raz !!!
        • izawawa Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 13.01.06, 16:20
          I do zminy nicka !!!
    • k.novoselic Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 12.01.06, 14:02
      Również za!
      • Gość: torunianka Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 17:45
        również przeciw
    • Gość: arek Czy to nie dziwne ze pierwsze 4 wpisy to b-czanie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:06
      Czy to nie dziwne, ze pierwsze 4 wpisy w tym temacie to bydgoszczanie?

To świadczy o reguralnej obserwacji czołowych zaśmiecaczy torunskiego forum,
      ktorzy juz po kilku minutach wpisuja sie gremialnie w Toruniu. Wniosek?
      Zwroccie uwage ze zasmiecanie i trollowanie Torunia jest WIELOKROTNIE WIĘKSZE,
      skoro nawet bydgoski admin wpisuje sie po chwili!
      • Gość: arek Re: Czy to nie dziwne ze pierwsze 4 wpisy to b-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:09
        Najgorsza moderacja jst w Bydgoszczy. Pisal o tym wilman:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=341&w=34841835&v=2&s=0
        Wystarczy wpisac COKOLWIEK w w/w wątakch, a bydgoscy admini od razu kasuja!
      • ka_zet Re: Czy to nie dziwne ze pierwsze 4 wpisy to b-cz 12.01.06, 14:09
        Gość portalu: arek napisał(a):

> Czy to nie dziwne, ze pierwsze 4 wpisy w tym temacie to bydgoszczanie?

Pewnie zwłaszcza jabbur...

> Zwroccie uwage ze zasmiecanie i trollowanie Torunia jest WIELOKROTNIE WIĘKSZE,
        > skoro nawet bydgoski admin wpisuje sie po chwili!

A na to, że zainteresowanie sprawami moderacji jest dla mnie niejako naturalne
        to pewnie nie wpadłeś? :)
      • Gość: zainteresowany Jestem ZA IP: 83.238.144.* 12.01.06, 14:10
        Zdecydowanie .
        • Gość: torunianka Re: Jestem PRZECIW IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 17:46
          Zdecydowanie
      • Gość: he Re: Czy to nie dziwne ze pierwsze 4 wpisy to b-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:11

powaliłeś mnie teraz. ciekawe na jakiej podstawie tak twierdzisz Sherlocku.
        zdradź swoje tajemne moce identyfikacji, to powiem ci gdzie leży błąd.
        oszczędzisz sobie wstydu.
      • tytt Re: Czy to nie dziwne ze pierwsze 4 wpisy to b-cz 12.01.06, 14:24

>
        > To świadczy o reguralnej obserwacji czołowych zaśmiecaczy torunskiego forum,
        > ktorzy juz po kilku minutach wpisuja sie gremialnie w Toruniu. Wniosek?
        > Zwroccie uwage ze zasmiecanie i trollowanie Torunia jest WIELOKROTNIE
        WIĘKSZE,
        > skoro nawet bydgoski admin wpisuje sie po chwili!

wniosek geniuszu jest inny-bydgoszczanie chcą poprawy jakosci funkcjonowania
        forów, torunianom podoba się jego uliczny slamsowy obraz!
      • Gość: balum Re: Czy to nie dziwne ze pierwsze 4 wpisy to b-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:27
        Ty się za to wpisujesz pod wieloma nickami, spamujesz to forum oraz bydgoskie.
        Dokłdanie jesteś znany na bydgoskim forum. Dziene jest to że za każdym razem
        jak się pojawiasz rozpoczyna się cenzura na toruńskim forum.
        • Gość: arek Re: Czy to nie dziwne ze pierwsze 4 wpisy to b-cz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:29
          spamujesz to ty, jatrzący leszku = balum.
          Po co w ogole wchodzisz na torunskie forum mącicielu?
    • mozilla.org Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 12.01.06, 14:09
      to jeszcze tylko admin musi dac slowo, ze nie bedzie kasowal postow, ktore swoja
      trescia NIE LAMIA netykiety, prawa, dobrego smaku itd.
      • Gość: he Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:14
        mozilla.org napisał:

> to jeszcze tylko admin musi dac slowo, ze nie bedzie kasowal postow, ktore
        swoja trescia NIE LAMIA netykiety, prawa, dobrego smaku itd.

a co ci po jego słowie jak i tak będzie robił swoje. nie licz na to. skoro do
        tej pory kasował takie posty, to będzie to robił nadal.
    • Gość: arek Kazet, balum, novoselic, mozilla- to b-czanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:25
      Kazet, balum, novoselic, mozilla, zaint. - to wszyscy bydgoszczanie.
      Pewnie nawet niektorzy pod 2-3 nickami to jeden, słynny jątrzący.
      • a_weirdo [...] 12.01.06, 14:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: iv wow IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.01.06, 15:18
          wow wiadro wyciety ??? a za co
          ??
          • a_weirdo Re: wow 12.01.06, 15:21
            > wow wiadro wyciety ???

Już mnie to kiedyś spotkało. Nawet nie raz. Chociaż po raz pierwszy został po
            tym ślad.

> a za co ??

Tym razem za "Jątrzący Imię Nazwisko... ;)", gdzie imię i nazwisko było pewnego
            pana, który, jak sądzę, pisze pod nickiem "arek". Nawet nie wiem, czy złamałem
            tym regulamin, ale nie protestuję przeciwko temu usunięciu.

• ka_zet Re: wow 12.01.06, 15:25
              a_weirdo napisał:

> Tym razem za "Jątrzący Imię Nazwisko... ;)", gdzie imię i nazwisko było pewnego
              > pana, który, jak sądzę, pisze pod nickiem "arek". Nawet nie wiem, czy złamałem
              > tym regulamin, ale nie protestuję przeciwko temu usunięciu.

Dane osobowe. Nie rób tego.
              • a_weirdo Re: wow 12.01.06, 15:30
                > Dane osobowe. Nie rób tego.

Domyśliłem się, że to o te dane chodzi. W regulaminie, ani w netykiecie na
                stronach GW, nic na ten temat nie znalazłem, dlatego pozwoliłem sobie na ten
                sarkazm użyciem danych osobowych. Szczerze postaram się nie robić tego w
                przyszłości.
                • mozilla.org Re: wow 12.01.06, 15:32
                  to ja prosze o wyjasnienie: czy zabronione jest podanie np. jak sie nazywa a_weirdo?
                • Gość: viki Nazwij po imieniu: a_weidro kolejny raz łamie regu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:54
                  Nazwij kazet rzecz po imieniu: a_weidro kolejny raz złamał regulamin. Dziwna
                  jest twoja niekonsekwecja do b-czan i ostrosc wypwoiedzi do torunian.
                  • a_weirdo Re: Nazwij po imieniu: a_weidro kolejny raz łamie 12.01.06, 19:56
                    > Nazwij kazet rzecz po imieniu: a_weidro kolejny raz złamał regulamin.

Jaki punkt regulaminu łamię twoim zdaniem? Kiedy złamałem regulamin wcześniej?
                  • a_weirdo Re: Nazwij po imieniu: a_weidro kolejny raz łamie 12.01.06, 20:02
                    > Dziwna jest twoja niekonsekwecja do b-czan i ostrosc wypwoiedzi
                    > do torunian.

Taaa... ja nie złamałem regulaminu, a mój post został usunięty, ty złamałeś punkt 5 regulaminu, a twój
                    post ciągle jest. No, ale ja nie mam pretensji do ka_zeta za moderację na toruńskim forum... ;-)
          • Gość: balum Re: wow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:22
            Jak to za co - za prawdę napisaną. Nawet w tym wątku musi ciąc żeby wyszło na
            jego.
      • jabbur Re: Kazet, balum, novoselic, mozilla- to b-czanie 12.01.06, 14:28
        Nie budujmy teorii spiskowej.
        Zresztą te zmiany mają się także pojawić w Bydgoszczy :)
    • robert2222 Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę inaczej 12.01.06, 14:27
      Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę inaczej.
      Na toruńskim forum "grasuje" osobnik z B-czy, opisywany nieraz jako
      jątrzący..., który zniekształca, wyśmiewa, uzupełnia epitetami każdą niemal
      dyskusję. Używa chyba z 20 nickow (to widać) - często są zalogowane, więc
      logowanie go nie zablokuje. Od miesiąca codziennie podbija konkretne tematy z
      jednego IP, a potem się czepia, że sa kasowane. Nawet nie wiecie, jak wygląda
      torunskie forum po kilku godzinach nieobecności moderatora. Z cała pewnoscia
      nie macie takiego nawału trollowania, jak my w Toruniu.

Widoczne ślady? OK, ale wiele wątków w Toruniu i zapewne w B-czy będzie miało
      wiele śladów. Czy to coś zmieni, że wątek będzie uwidaczniał głupie wpisy i
      trollowanie? Nie wiem.

Konieczna jest dżentelmeńska umowa obu miast, że nie wchodza na swoje fora,
      może jakiś temat przypięty u góry z najczęściej blokowanymi osobnikami, z
      trollami? Tu by się trafiało, jeśli ilośc wyrzuconych wpisów przekroczy np 5
      czy 10...?
      • a_weirdo Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in 12.01.06, 14:31
        > Tu by się trafiało, jeśli ilośc wyrzuconych wpisów przekroczy np 5
        > czy 10...?

Niektórzy mają ten problem, że chcieliby się dowiedzieć, czemu ich wpis został
        wyrzucony, ale się dowiedzieć nie mogą. Takie wpisy wyrzucone bez możliwości
        poznania powodu też być chciał liczyć?
      • Gość: balum Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:32
        Wiemy jak wygląda toruńskie forum bez moderacji - bo był taki okres gdy tak
        było i kiedy nie było spamera - to był okres świąt. Jaki był wtedy spokój. To
        że forum jest spamowane np: wątkami o tv to ci nie przeszkadza ? Ale jak
        ludzie, zwykli ludzie pisza co myślą to to usuwasz bez śladu.
        • Gość: Do Baluma Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:15
          BALUM!!!!!! trafiłeś w sedno. To był piękny okres. Zajrzyj na forumowe wpisy
          mniejszego kalibru znajdziesz tam wpis "Wróciłem" i wszystko jasne
      • Gość: balum Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:33
        I jeszcze jedno o ile ka_zet odpowiada to ty nie masz wogóle takiego zwyczaju.
        Ile osób do ciebie pisało - np: torunianka która na tym i na bydgoskim forum
        cieszy się ogólnym mirem. I co odpowiedziałeś jej ?
        • Gość: torunianka Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 17:54
          Gość portalu: balum napisał(a):

> I jeszcze jedno o ile ka_zet odpowiada to ty nie masz wogóle takiego zwyczaju.
          > Ile osób do ciebie pisało - np: torunianka która na tym i na bydgoskim forum

och, balum, jak mi miło:)
          potwierdzam - ignorował mnie niezasłużenie;) no nie nadaje się do tej moderacji.
      • ka_zet Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in 12.01.06, 14:35
        robert2222 napisał:

> Na toruńskim forum "grasuje" osobnik z B-czy, opisywany nieraz jako
        > jątrzący..., który zniekształca, wyśmiewa, uzupełnia epitetami każdą niemal
        > dyskusję. Używa chyba z 20 nickow (to widać) - często są zalogowane, więc
        > logowanie go nie zablokuje. Od miesiąca codziennie podbija konkretne tematy z
        > jednego IP, a potem się czepia, że sa kasowane.

O, zobacz, opisałeś dokładnie metodę postępowania wesołej gromadki która w ten
        sposób zaśmieca forum bydgoskie (nie będę wnikał skąd są, bo to nieistotne).
        Patrz chociażby ostatnia awanturka willmana, że mu nie wolno podbijać starych
        wątków.

> Nawet nie wiecie, jak wygląda
        > torunskie forum po kilku godzinach nieobecności moderatora.

Domyślam się.

> Z cała pewnoscia
        > nie macie takiego nawału trollowania, jak my w Toruniu.

Mamy, mamy.

> Widoczne ślady? OK, ale wiele wątków w Toruniu i zapewne w B-czy będzie miało
        > wiele śladów. Czy to coś zmieni, że wątek będzie uwidaczniał głupie wpisy i
        > trollowanie? Nie wiem.

Jest coś złego w wątku utkanym wpisami "wiadomość została usunięta"? Nic, co
        najwyżej uświadamia skalę problemu.

> Konieczna jest dżentelmeńska umowa obu miast, że nie wchodza na swoje fora,

Ale to jest nie do zrobienia. Po pierwsze jest deficyt dżentelmenów, a po drugie
        za dużo tematów dotyczy jednocześnie obu miast.
        • Gość: torunianka Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 17:58
          > Po pierwsze jest deficyt dżentelmenów,

no to jest poważny i przykry problem. Ale paru jest, czyli nie jest tak najgorzej.

> a po drugi za dużo tematów dotyczy jednocześnie obu miast.

ale to chyba nie jest problem. Przecież chcemy być aglomeracją.
      • mozilla.org Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in 12.01.06, 14:41
        robert2222 napisał:

proponuje nastepujace ustalenia: wchodzic na torunskie forum moga wylacznie
        mieszkancy torunia a pisac moga wylacznie torunianie od 3 pokolen (jedno
        pokolenie wstecz=jeden post dziennie). taka dzentelmenska umowa...
        • Gość: balum Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:45
          Adminów trzeba wymienic z toruńskiego forum jaburze i tyle na osoby które są ci
          znane z innych forów, na takie które sa sprawdzone i na które nie ma skarg.
          • Gość: arek Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:39
            jestes bezczelny balum!
            Nie dosc że jestes głównym spamerem bydgoskim, znany jako jątrzący leszek,
            posługujesz sie wieloma nickami, to jeszcze śmiesz mowić nam tu w Toruniu na
            NASZYM forum co mamy robic??????
      • Gość: zwęglony pazur Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 14:49
        chłopcze, wielokrotnie kasowałeś wątki i posty nie mające nic wspólnego z tzw.
        trollowaniem. nawet członkowie mensy nie byliby w stanie pojąć twojego toku
        rozumowania przy kasowaniu. czasami po interwencji (u jabbura) wracały, jednak
        wiele z nich zniknęło na zawsze.
        przykładów jest wiele. te, które zapadły mi najbardziej w pamięci i rozbawiły,
        to na przykład kasowanie postów w wątku na temat festiwalu Lato Filmów.
        wywalaliście wszystkie krytyczne posty. jeśi ktoś miał zastrzeżenia do
        repertuaru albo twierdził, że w kinie Grunwald fotele skrzypią i panuje
        duchota, to nie miał prawa istnieć w tym wątku. wywaliliście również kiedyś
        wątek o liberaliźmie, który ciekawie się rozwijał ale najwyraźniej był zbyt
        trudny dla ciebie do zrozumienia. takich przykładów możnaby mnożyć do upadłego.
        wy - admini, jesteście odpowiedzialni za totalny upadek tego forum na równi z
        niedorozwiniętymi emocjonalnie dzieciaczkami tworzącymi wątki "toruńsko-
        bydgoskie".
        • Gość: niestety do zwęglonego pazura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:21
          nie chcę zaśmiecać forum ale ciągle to jest z tego wątku usuwane więc podaję
          jeszcze raz i pod innym nickiem :)

jatrzacy_babik.republika.pl/
          tam są kopie wpisów które nijak nie zasługiwały na usunięcie
      • Gość: torunianka Re: Problem rzeczywiście jest, ale ja to widzę in IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 17:51
        > robert2222 napisał:

proszę wyłączyć mnie z tej umowy, bo mi się podoba na forum bydgoskim
      • Gość: Www Do roberta 2222 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:12
        Mądrze piszesz ale nie mogę zgodzić się z tym, żeby każdy pisał na forum
        swojego miasta. Tu tak często szydzi się z Bydgoszczan i Bydgoszczy podając
        nieprawdziwe albo tendencyjnie wybrane dane że nie da się nie odpowidać na te
        wpisy. Inna sprawa że są na forum ułamki sekund :). No ale o tym właśnie ta
        dyskusja. Mam nadzieję, że zdążysz to przeczytać bo pan admin który wrócił z
        urlopu szybko załatwi ten mój wpis.
    • a_weirdo Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 12.01.06, 14:49

> - wszelkie akcje moderacji są jawne. Nie ma wycinania "bez śladu"

Tak, jak w tym właśnie wątku?!
      • robert2222 Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nickiem 12.01.06, 14:54
        Uprasza sie 2-3 piszacych bydgoszczan o pisanie pod 1 nickiem - to widać,
        panowie, że to ta sama osoba.
        • a_weirdo Re: Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nick 12.01.06, 15:00
          > Uprasza sie 2-3 piszacych bydgoszczan o pisanie pod 1 nickiem

Coś mi zarzucasz? Pewnie masz dostęp do mojego IP i możesz sprawdzić, iż piszę
          pod jednym nickiem? Czy jabur mógłby to potwierdzić? Po co sugerujesz coś
          innego? Czemu nigdy nie odpowiadasz na pytanie o powód skasowania wiadomości,
          która nie łamie regulaminu? Czemu nigdy nie odpowiadasz na pytanie o powód
          banowania? Czemu nie zostawiasz śladu po skasowanej wiadomości? Czemu uważasz,
          iż zdanie "GUS twierdzi, iż w Toruniu jes 16 hiteli" łamie netykietę, a
          nazywanie kogoś "bydgoskim bydłem" tej netykiety nie łamie?

• robert2222 Re: Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nick 12.01.06, 15:03
            Pisanie pod 2-3 nickami nie dotyczy akurat ciebie. Nie napisalem, ze to ty.
            Obelgi zarowno z 1 jak i 2 strony staramy sie wyrzucac (na marginesie dodam, że
            jest znacznie wiecej z B-czy). Ale nie wszystkie sie zauważy - na pewno nie
            złośliwie. Jesli widzisz obelgę, klikaj "skasuj post".
            • Gość: iv Re: Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nick IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.01.06, 15:04
              ... a swistak siedzi i zawija ......
            • ka_zet Re: Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nick 12.01.06, 15:09
              robert2222 napisał:

> Pisanie pod 2-3 nickami nie dotyczy akurat ciebie. Nie napisalem, ze to ty.

To do wyboru został he, mozilla.org, iv i ja. To które z tych nicków są
              pacynkami jednej osoby? Mój pewnie? :)
              • Gość: iv Re: Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nick IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.01.06, 15:13
                albo pewnie ja :)
            • a_weirdo Re: Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nick 12.01.06, 15:12
              > Pisanie pod 2-3 nickami nie dotyczy akurat ciebie.

Pisanie "Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nickiem" w odpowiedzi na
              mojego posta sugeruje coś zupełnie innego.

> Nie napisalem, ze to ty.

Powiedziałeś to w odpowiedzi na mój post. Zwykle jeśli się komuś odpowiada, to
              ta odpowiedź jest skierowana do niego. Nie rozumiem, czemu w takim razie tak mi
              odpowiadasz.

> Obelgi zarowno z 1 jak i 2 strony staramy sie wyrzucac

Gdybym kiedyś pisał obelgi i zostałyby skasowane, to nawet bym nie śmiał słać
              maila z pytaniem, czemu. Co więcej, nawet w sytuacjach takich, jak skasowanie
              mojego postu w tym wątku - wymieniałem w nim "arka" z imienia i nazwiska, nie
              pytam o powód kasowania, tylko przyjmuję, że się komuś to mogło nie podobać.

> (na marginesie dodam, że jest znacznie wiecej z B-czy).

Nie wiem, nie ja piszę te obelgi.

> Ale nie wszystkie sie zauważy - na pewno nie złośliwie.

Proponuję zacząć od:

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=byd%B3oszcz&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=71&poz=0&A_szukaj=tresc&x=0&y=0&zywe=2
          • Gość: Www dop Wiaderka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:25
            Święte słowa. I żeby nie było że spamuję dopisuję, że to niestety wielki błąd.
            Nadal tęsknię do okresu urlopu pana admina w święta. Gdzie jest wątek o
            toruńskich dworcach? Tam była dobra żywa i konstruktywna dyskusja. Zniknął
            zaraz po powrocie tego pana z urlopu niestety.
        • Gość: zwęglony pazur a możesz konkretnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:06
          podać do kogo pijesz? po czym widać? po IP neostrady, którą ma coś koło 2 mln
          osób w Polsce?
          jeśli twierdzisz, że jak ktoś jest krytyczny na forum toruńskim to jest z
          bydgoszczy (i odwrotnie), to własnie udowodniłeś że jestes niedorozwinięty
          emocjonalnie i nie powinieneś zajmować się moderacją tego forum. jesteś równie
          niebezpieczny jak trolle o których mowa.
          • Gość: arek 90% wpisow to b-czanie. Co was tak obchodzi T-n? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:08
            Poza robertem i jabburem WSZYSCY wypowiadajacy (balum, novoselic, ka_zet,
            a_weidro, iv, tytt, mozilla) - to bydgoszczanie. Nie zaprzeczysz chyba?
            To wszyscy bydgoszczanie, ktorzy tak jakos dziwnie przez przypadek sa na naszym
            forum od razu....
            Dlaczego
        • mozilla.org Re: Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nick 12.01.06, 15:07
          robert2222 napisał:

> Uprasza sie 2-3 piszacych bydgoszczan o pisanie pod 1 nickiem - to widać,
          > panowie, że to ta sama osoba.

domyslam sie, ze nie mozesz napisac ktore nicki pochodza z jednego IP (a jesli
          mozesz to smialo!), ale prosze, zebys nie rzucal takiego blotka, bo ono osiada
          na wszystkich, ktorzy sie wypowiedzieli w tym watku!
          • Gość: iv Re: Uprasza sie piszacych b-czan o pisanie 1 nick IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.01.06, 15:09
            dokladnie. jesli kogos oskarzasz to podaj kto to. jakie nicki. moze skonczy sie
            to raz na zawsze
        • Gość: Www Do Roberta 2000 ponownie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:23
          Nie jest to prawdą kolego. Dobrze wiesz że jeśli adminek się uprze to najpierw
          leci po nikach więc czasami trzeba się zamaskować. Jeśli czyta to już gorzej.
          Ale dlaczego uważasz że tylko Bydgoszczanie się tak klonują hę?
    • Gość: iv Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.01.06, 15:03
      jabburze radze przyjrzec sie pracy torunskich moderatorow sa wybitnie "obiektywni"
      • Gość: arek Co bydgoszczan obchodzi torunskie forum???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:06
        Wara ci od naszych moderatorów! Co cie obchodzi torunskie forum????
        Czemu 90% wpisow to bydgoszczanie?
        Poza robertem i jaburem WSZYSCY wypowiadajacy (balum, novoselic, ka_zet,
        a_weidro, iv, tytt, mozilla) - to bydgoszczanie. Nic wam to nie mówi?

Chcecie dalej tu spamowac?
        • Gość: zwęglony pazur [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: zwęglony pazur no faktycznie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:20
            ... przesadziłem. gdyby miał lobotomię, to nie mógłby obsługiwać klawiatury :)
    • Gość: iv UWAGA IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.01.06, 15:26
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=34811626&a=34854683
      przyklad dzialalnosci torunskiego trolla.

porownaj jabburze ip z ip ludzi wypowiadajacych sie w tym watku.
      • Gość: iv Re: UWAGA IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.01.06, 15:28
        i te ip

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=34811626&a=34854722
        czy przypadkiem nie sa te same ??
        • Gość: viki Mamy inwazje bydgoszczan dotyczacych torunskiego f IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:53
          Mamy tu inwazje bydgoszczan dotyczacych forum torunskiego. Widac kto bardziej
          węszy, szuka, czepia sie, zaglada na forum sasiada
          • Gość: iv Re: Mamy inwazje bydgoszczan dotyczacych torunski IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.01.06, 15:57
            ciekawe czy kolezanka(kolega) viki ma takie same ip jak vv
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=32300591&wv.x=2&a=34857334
          • jabbur Re: Mamy inwazje bydgoszczan dotyczacych torunski 12.01.06, 16:08
            Fora są dla wszystkich. Wszystkie fora.
            Niezależnie od miejsca w którym stoi Twój komputer :)
            Wierzymy, że geograficzne uwarunkowania nie wpływają
            na zdolność naszych użytkowników do przyswojenia zasad netykiety ;-)
            • Gość: torunianka Re: Mamy inwazje bydgoszczan dotyczacych torunski IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 18:06
              > Fora są dla wszystkich. Wszystkie fora.
              > Niezależnie od miejsca w którym stoi Twój komputer :)
              > Wierzymy, że geograficzne uwarunkowania nie wpływają
              > na zdolność naszych użytkowników do przyswojenia zasad netykiety ;-)

No wreszcie piękna wypowiedź, z którą zgadzam się w 100%.
              Toż to wymóg unijny;)
          • Gość: Wojtekh do VIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:31
            Nie moge pisac za innych Bydgoszczan, ale ja wchodzę tu z ciekawości, by
            poczytać w czym znowu Toruń jest lepszy od Bydgoszczy. Trochę się pośmieję ale
            po jakimś czasie (po ok 20 wpisach) z liczby 20 robi się 80 :) (przykład z
            kapelusza coby nikogo nie obrazić) i zaczyna mnie to wkurzać. Wtedy próbuję
            dyskutować.
      • Gość: gog Re: UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:40
        wolalbym, zeby panowie iv(ivica?), tytt, leszek, balum, ethanak nie
        manifestowali swojego regionalnego patriotyzmu (mowiac eufemistycznie)na forum
        torunskim zbyt nachalnie, ALE zasadniczo idea jabbura moze warta
        przetestowania, choc rewolucji w przestrzeganiu savoir vivre na forum nie
        przewiduje.
        ale tonacy brzytwy sie trzyma, a to forum tonie.
        Co do dyskusji, kto winien sytuacji, kto nie, faktycznie wydaje sie ze to
        szowinisci torunscy sprowokowali odwet bydgoskich (takie jest moje zdanie),a
        ich dzialalnosc spamerska (oraz kontrowersyjna dzialalnosc admina) budzi (tu
        tez eufemizm) sprzeciw rowniez u torunskich forumowiczow (tytt, gamoniu, skoncz
        z tymi uproszczeniami poznawczymi, prosilem)- znaczna czesc z nich z tego
        powodu zreszta przestala wogole pojawiac sie na forum, pozostala aktywna czesc
        zmuszona jest przelykac zenujace posty typu "torun lepszy od bydg w akcji wosp"
        i jalowe potyczki na ziemniaki goracokrwistych kolegow z jednej i drugiej
        strony miedzy.
        Zadnej ze stron nie mozna wytlumaczyc, jedni na bydloszcz odpowiadaja moherowo,
        inni na toruniewo ...jeszcze gorzej. a cel srodkow jednak nie uswieca, chlopcy.
        • Gość: bartosz bydgoszczanie spamuja torunskie forum codziennie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:41
          Gość portalu: gog napisał(a):

> wolalbym, zeby panowie iv(ivica?), tytt, leszek, balum, ethanak nie
          > manifestowali swojego regionalnego patriotyzmu (mowiac eufemistycznie)

....a mowiac realnie - spamuja torunskie forum codziennie. Nawet w tym temacie
          wpisuje sie 3 torunian i 12 bydgoszczan.
          • Gość: balum Re: bydgoszczanie spamuja torunskie forum codzien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:45
            No tak zakładając że wczoraj byłes arek a dzisiaj jesteś bartosz nalezy zadac
            sobie pytanie kto był 3 wpisującym się?
    • Gość: Allma Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:23
      a ja mam propozycje i prosbe, zeby torunianie wypowiadali sie na swoim forum, a
      bydgoszczanie na swoim. prawda jest, ze wiecej spamu i wojny jest na forum
      torunskim. na prawie kazdy temat bydoszczanie maja cos do powiedzenia, a
      zwlaszcza do zarzucenia. torunianie nie rzucaja sie tak na bydgoszcz, nawet
      sprawdzilam to. na prowokacje pod adresem bydgoszczy nie wypowiedzial sie nikt
      z torunia. a mogl to byc lakomy kasek, dla wszystkich jatrzacych. takze, kazdy
      niech pilnuje swego podworka.
      a co do kasowania postow.. tez nie rozumiem czym kieruja sie panowie
      moderatorzy, kasujac co popadnie. na pewno nie lamaniem prawa.
      aha, logowanie chyba nie rozwiaze problemu :/ ale jawnoscia kasowania jestem
      jak najbardziej za. i jeszcze za uzasadnieniem kazdej wycinki.
      • Gość: fordoniak Admini pisza glupoty... IP: 212.122.214.* 12.01.06, 16:39
        To bzdura, że nie można zakończyć tego śmietnika... Wystarczy nie wpuszczać Torunian na forum bydgoskie i Bydgoszczan na forum toruńskie... Ktos z adminow wypisuje farmazony, że niektóre sprawy dotyczą obu miast... TO JA SIE PYTAM PO JAKIEGO GRZYBA JEST FORUM BYDGOSZCZ Z TORUNIEM ?? ?? Niech to bedzie smietnik dla spamerów, jątrzących itp itd. Niech każdy ma swoje miejsce... Tak właśnie wyglada sprawa na rejestrowanych forach... Tam nikt się ze spamerami nie bawi tylko daje bana na ip i po kłopocie...
        • Gość: Iza :) Re: Admini pisza glupoty... IP: *.chello.pl 12.01.06, 16:53
          A warszawian można ..?? Albo łodzian..?? Skąd wiesz , że nie przyjdę i nie
          narobię dymu dla samej idei ..dymienia ..?? Bądźże realistą :)
          • Gość: fordoniak Re: Admini pisza glupoty... IP: 212.122.214.* 12.01.06, 17:03
            Ale nawet jak przyjdziesz to spamu bedzie mniej i to na obu forach...Niekazdy Kargol jest zawsze poza wlasnym miastem... Kazde utudnienie zawsze przynosi jakis wydzwiek... A najbardziej lamentuja ci ktorym pasuje stan obecny...
            Logowanie zmieni tylko tyle, ze baza loginow bedzie zawalona... A wiekszosc z nich bedzie jednorazowego uzytku - tak zeby tylko wpasc do sasiada i zrobic bajzel...
            Niech bedzie rejestracja ale np. 2 czy 3 loginy na jeden adres IP... To tez by wiele rozwiazalo... Swoja droga jest jeszcze takie cos jak cookies - z tego tez mozna skorzystac...
          • Gość: Allma Re: Admini pisza glupoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 17:04
            otoz droga izo, nie mieszkasz ani w toruniu ani w bydgoszczy, wiec pewnie nie
            jestes do konca zorientowana w stosunkach panujacych pomiedzy tymi dwoma
            miastami. a nawet jesli jest ci ta informacja znana, to nie jestes w ten spor
            zaangazowana emocjonalnie. ja tez moge sobie powchodzic na rozne fora i bedzie
            po mnie splywac jak po kaczce, ze warszawa sie kloci z krakowem na przyklad.
            moge zajac jakies stanowisko, wypowiedziec sie na rozne tematy, ale nie bedzie
            to dotyczyc mnie osobiscie. natomiast jako mieszkanke torunia interesuja mnie
            watki na temat tego wlasnie miasta, jak rowniez opinie o tymze. i jesli sa to
            opinie krzywdzace i nieprawdziwe, to nie jest mi to obojetne. tak samo jest z
            bydgoszczanami. dlatego nam jest trudniej "wyluzowac" kiedy sie czyta rozne
            nieprzyjemne rzeczy na temat swojego miasta.
            dlatego tez warszawianie niech sbie wchodza na forum ile chca (ale nie wchodza,
            przynajmniej nie tak tlumnie) i nawet jesli zaczna jatrzyc, to nie bedzie to
            mialo takiego odzewu, gdy krytykuja bydgoszczanie. bo wiele z tego blota
            rzucanego nawzajem do swoich ogrodkow, jest po prostu zaczepka lub zawiscia
            podszyta wzajemna niechecia.
            • Gość: Iza :) Re: Admini pisza glupoty... IP: *.chello.pl 12.01.06, 17:20
              Wchodzą Allmo , wchodzą .. ja wchodzę :) Rzecz tylko i wyłącznie w kulturze
              języka , największą obelgę można przekazać tak , że Ci jeszcze za to
              podziękują , a nie w tym gdzie kto mieszka . Warszawa to Kaczogród i co ..??
              Mam pluć jadem na tych co tak mówią ..?? Kiedyś mnie złościło ,teraz mnie
              bawi , warszawiacy śmieją się i z siebie i z Kaczogrodu i z tym podobnych
              rzeczy , jasne , że zdarzają się jątrzące czubki ale najlepiej ich zignorować .
              Podsuwam wątek , który mnie rozbawił do łez :)
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=33409123
              • Gość: fordoniak Re: Admini pisza glupoty... IP: 212.122.214.* 12.01.06, 17:27
                Napisze troche nie na temat... Smiem twierdzic ze jestes na forum od polowy grudnia... Przynajmniej pod tym nickiem... Juz polecialy 4 Twoje posty (usuniete przez redakcje na forum Warszawa) a bylo ich w sumie kolo dwudziestu paru... I jesli mozna wiedziec i jestes Warszawianka to co Cie tu przyciagnelo? Co masz wspolnego z Toruniem i Bydgoszcz? Bo ja np. nie wiem co mialbym pisac na forum Warszawy i Krakowa zeby zalagodzic ich spory... I nie wiedze tez sensu takiego dzialania...
                • Gość: fordoniak Re: Admini pisza glupoty... IP: 212.122.214.* 12.01.06, 17:32
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=33729336&a=33874620 tutaj Droga Izo tez "probowalas" zazegnac konflikt... Swoje podworko niepozamiatane a juz mówisz, że my (torunianie i bydgoszczanie) mamy sie "kulturalnie obrazac" ??
                  • Gość: Allma Re: Admini pisza glupoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 17:44
                    Gość portalu: fordoniak napisał(a):

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=33729336&a=33874620
                    tutaj Droga Izo tez "probowalas" zazegnac konflikt... Swoje podworko
                    niepozamiatane a juz mówisz, że my (torunianie i
                    bydgoszczanie) mamy sie "kulturalnie obrazac" ??

to ciekawe w swietle tego, co mowila nam iza na temat "luzu", nie obrazania
                    sie, smiania z samych siebie i ogolnego dystansu do wypowiedzi na forum..
                  • Gość: Iza:) Re: Admini pisza glupoty... IP: *.chello.pl 12.01.06, 17:49
                    Mam tylko jeden nick , niezmienny :) Na forum toruńskie przyciągnęła mnie
                    przyjemna atmosferka , tak jakoś przed świętami , z żalem muszę przyznać , że
                    teraz to się bardzo zmieniło . Co mam wspólnego z tymi miastami ..??Z Toruniem -
                    kilku miłych toruńczyków , z Bydgoszczą - nic ale z rozpędu tam zajrzałam i
                    też mi się spodobało . Człowiek z obcego miasta ( z własnego też ) , nie musi
                    rozmawiać na każdy temat , przenież nie jestem w każdym wątku . Zarówno na
                    jednym jak i na drugim forum są i porządni ludzie i podwórkowe burki .
                    Jak zauwazyłeś , moje niektore warszawskie posty zostały usunięte , chociaż
                    mogę dać Ci słowo , że z kulturą się nie minęły , ot , odmienność poglądów ..:)
                    Jest to po prostu dowód na to , że rozpływające się w nicość posty ,
                    spamerstwo , czy normalne chamstwo to nie problem tylko tego forum . Was ,
                    bydgoszczan i torunian jest stosunkowo mało , dlatego te wątki rzucają się w
                    oczy , Warszawa ma forum ogólne , dzielnicowe i podfora , dlatego wydaje się ,
                    że tam takich wątków nie ma . Ale uwierz mi , że to tylko pozory :)
                    Wcale nie mówię , żeby się kulturalnie obrażać , najlepiej się nie obrażać w
                    ogole , puszczać mimo uszu , pogada , pogada i pójdzie :))
                    • Gość: balum Re: Admini pisza glupoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 17:53
                      Nie słuchaj ich -rzecz w tym żeby kazdy mógł swobodnie pisac co chce o ile nie
                      łamie to netykiety. Na tym forum przez działanie admina brakuje ciekawych
                      osobowości niestety. z szacunkiem podchodzę tutja do takich osób jak sbd,
                      jakub_lauder czy torunianka. Niestety coraz rzadziej się odzywają.
                      • Gość: do jątrzącego Czepianie sie Torunia co chwile to spam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:43
                        Czepianie sie Torunia co chwile to spam!
                • Gość: Allma Re: Admini pisza glupoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 17:37
                  Gość portalu: fordoniak napisał(a):
                  I j
                  > esli mozna wiedziec i jestes Warszawianka to co Cie tu przyciagnelo? Co masz
                  ws
                  > polnego z Toruniem i Bydgoszcz? Bo ja np. nie wiem co mialbym pisac na forum
                  Wa
                  > rszawy i Krakowa zeby zalagodzic ich spory... I nie wiedze tez sensu takiego
                  dz
                  > ialania...

masz racje, tez sie zaczelam zastanawiac co mialabym dodac do watku
                  warszawiakow na przylad, skoro nie mam pojecia co sie u nich dzieje. no i
                  przede wszystkim po co wtracac sie w nie swoje sprawy?
                  • Gość: fordoniak Re: Admini pisza glupoty... IP: 212.122.214.* 12.01.06, 17:39
                    Chyba Iza lubi Torun - na tym forum kolo 150 postow Izy, kilkanascie na bydgoskim i kilkanascie na warszawskim... Nie rozumiem tego...
                    • Gość: Iza :) Re: Admini pisza glupoty... IP: *.chello.pl 12.01.06, 18:12
                      Jesteście niesamowici !!! :)) Liczycie moje posty ..???? Poza tym , czy ja
                      jestem tematem tego wątku ..?? Owszem , lubię Toruń za jego specyfikę , za
                      historię , za gotyk , za to czego Warszawa nie ma . Za lokalny patriotyzm też
                      toruńczykow lubię :) O Bydgoszczy nie mogę nic powiedziec niestety , za to
                      zdjęcia obejrzałam wszystkie i wszystkie chyba stronki .
                      Można masę rzeczy powiedziec na toruńskim i bydgoskim forum , człowiek z
                      zewnątrz ma swieższe spojrzenie . .Trzeba umieć czytać a nie tylko patrzeć :))
                      • Gość: fordoniak Re: Admini pisza glupoty... IP: 212.122.214.* 12.01.06, 18:52
                        Nie potrzeba tu liczenia... Troszke umiejetnosci... Nie zajelo mi to wiecej niz 15 sek lacznie z wczytywaniem strony ;)
                      • Gość: Oliwia Re: Admini pisza glupoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:36
                        Czyżby Cię chcieli przykuć do forum warszawskiego? Powiew dawnych wieków.
                        • Gość: fordoniak Re: Admini pisza glupoty... IP: 212.122.214.* 12.01.06, 19:44
                          Widze ze forum przejmuja kobiety ;) hihi
                          • Gość: Oliwia Re: Admini pisza glupoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 19:46
                            Rezultat - widocza intensyfikacja wymiany poglądów.
                  • Gość: Iza :) Re: Admini pisza glupoty... IP: *.chello.pl 12.01.06, 18:23
                    Co to znaczy " nie w swoje sprawy " ?? Oba miasta leżą w Polsce , a to już jest
                    moja sprawa. Rozmawiam na tematy ogolne , nie zauważyłam , żebym sugerowała
                    komuś wybór władz miasta ! Poza tym , zawsze możesz Allmo kliknąć na czerwony
                    koszyk przy moim poście .
                    • Gość: Allma Re: Admini pisza glupoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 18:33
                      nie jestem za tym, zeby usuwac posty. wrecz przeciwnie. probuje ci tylko
                      wytlumaczyc, ze konflikt torun-bydgoszcz jest, byl i bedzie. i nie sadze by
                      ktos z zewnatrz to ogarnal, bo sami torunianie/bydgoszczanie nie potrafia sobie
                      z tym poradzic. mozna dyskutowac, przerzucac sie epitetami, ale nie o to
                      chodzi. chodzi o to, zeby mniej bylo tego typu watkow, bydgoszcz to, a torun
                      jeszcze co innego. mysle, ze jedynym sposobem byloby nie wpuszczanie jednych i
                      drugich na nie swoje fora. ale to jest niewykonalne. a "nie swoje sprawy" to
                      sprawy typowo regionalne, ktore dotycza tylko mieszkancow. i ich interesuja. w
                      warszawie widze tez kwitnie dyskusja na temat "prawdziwi warszawiacy" vs
                      przyjezdni. tez kazdy by mogl sie wypowiadac i dawac recepty jak go zakonczyc.
                      wiecej luzu drodzy warszawiacy. tylko po pierwsze to nic nie da, po drugie
                      kazdy sam chyba musi sie uporac ze swoimi problemami. to tak jak
                      niedopuszczanie ludzi z zewnatrz do problemow i konfliktow domowych :) i
                      naprawde nie bronie ci wchodzic tutaj i sie wypowiadac, po prostu dyskutujemy :)
                      • Gość: Iza :) Re: Admini pisza glupoty... IP: *.chello.pl 12.01.06, 18:59
                        Ależ ja wcale nie czuję się Allmo urażona :)
                        Tego typu problemy bedą istniały dotąd , dopóki będzie istniało to forum .
                        Ludzie mają mniej lub bardziej wyparzone języki i niektórych trzeba po prostu
                        omijać szerkim łukiem , nie dawać im pożywki :) Wątek o przyjezdnych w
                        Warszawie okazał się ponizej wszelkiego poziomu , przerósł mnie po prostu ,
                        dlatego z forum warszawskim rozstałam się na zawsze . Przynajmniej dotąd , póki
                        nie zmienią się jego opiekunowie . Na forum toruńskie i bydgoskie wchodzę (
                        przynajmniej na razie ) z przyjemnością :))
                        Pozdrawiam :))
              • Gość: Allma Re: Admini pisza glupoty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 17:31
                Gość portalu: Iza :) napisał(a):

> Wchodzą Allmo , wchodzą .. ja wchodzę

dlatego napisalam, ze "przynajmniej nie tak tlumnie". i w tym rzecz, ze my nie
                mamy nic przeciwko temu, zeby kazdy mogl wchodzic gdzie chce. tu chodzi o cos
                innego. o odwieczny konflikt torun - bydgoszcz. watek na temat koronacji,
                faktycznie zabawny. nie czytalam wszystkich postow, bo duzo ich tam :) ale ten
                watek nie ma nic wspolnego z tym co dzieje sie na naszych forach. mowilam, ze
                nie zrozumie tego nikt, kto nie jest z torunia lub bydgoszczy :) a moze mnie
                sie tylko tak wydaje? moze po prostu za duzo dumy w sobie mamy, ze nie podobaja
                nam sie obrazliwe okreslenia dotyczace nas samych? ale to chyba nie jest takie
                zle, ze nie chcemy by nas bezpodstawnie obrazano i mieszano z blotem?
                torunianie zawsze umieli walczyc o swoje, od sredniowecza. tak nam zostalo :)
            • Gość: torunianka Re: Admini pisza glupoty... IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 18:30
              > otoz droga izo, nie mieszkasz ani w toruniu ani w bydgoszczy, wiec pewnie nie
              > jestes do konca zorientowana w stosunkach panujacych pomiedzy tymi dwoma
              > miastami. a nawet jesli jest ci ta informacja znana, to nie jestes w ten spor

przepraszam, że się wtrącę do tej rozmowy, ale ja, droga alino, mieszkam w Toruniu i absolutnie nie uważam się za "do końca zorientowaną w stosunkach panujących pomiędzy tymi dwoma miastami". A mimo to uważam, że mam prawo mieć własne zdanie na KAŻDY temat, nawet na temat tego co dzieje się na forum np. Chicago i tam swoje 3 grosze wtrącić, mimo, że to nie nasza strefa wpływów.
              Czy moje 3 grosze będą miały jakiekolwiek znaczenie czy nie, to zależeć będzie od tego, jak wnikliwie wczytam się w dyskusję do której się wtrącę.

A jeżeli chodzi o działania izy:) na tym forum to z mojego punktu widzenia oby więcej takich iz:)

pozdrowienia dla obu pań, w których dyskusję się wtrąciłam bez przyzwolenia;)
          • Gość: torunianka Re: Admini pisza glupoty... IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 18:13
            > A warszawian można ..?? Albo łodzian..?? Skąd wiesz , że nie przyjdę i nie
            > narobię dymu dla samej idei ..dymienia ..?? Bądźże realistą :)

oj, iza:) nie podpowiadaj racjonalizatorom bo wpiszą Warszawę także na listę;)
            pozdrawiam
        • Gość: torunianka Re: Admini pisza glupoty... IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 18:11
          > Wystarczy nie wpuszczać Torunian na forum bydgoskie i Bydgoszczan na forum
          > toruńskie...

Możesz rozwinąć tę propozycję?
          czy mają sobie przypiąć jakieś gwiazdy na ramieniu?
          I ile zasieków z drutów kolczastych należy postawić, aby mysz sie nie przecisnęła?
          • Gość: fordoniak Re: Admini pisza glupoty... IP: 212.122.214.* 12.01.06, 19:24
            Masz racje ze trudne to zrealizowania i moze troche bezsensowne... I szkoda by bylo zeby z tych forow odeszly takie osoby jak Ty... Ale ja mam juz dosyc tego balaganu... Pisze rzadko i tylko jak mam cos do powiedzenia...
            Moim zdaniem powinno sie wprowadzac bany na ip tak jak w innych forach - w ktorych balaganu nie ma... Jest tylko maly problem z tymi co maja zmienne IP... A tu nalezy nie tylko neostrada, bo takze chociazby siec multimediow z Torunia...
            Moim zdaniem chyba najlepiej byloby banowac nudnych, spamujacych uzytkownikow... IP, pliki cookie,slowa kluczowe... jest wiele sposobow tylko musi sie tym zajac ktos kto sie na tym zna...
            • Gość: torunianka Re: Admini pisza glupoty... IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 19:36
              a dziękuję, dziękuję za przyznanie racji:)
              a w sprawie blokowania IP - moje też jest zmienne u Petrusa.
              • Gość: fordoniak Re: Admini pisza glupoty... IP: 212.122.214.* 12.01.06, 19:42
                I wlasnie tu jest pies pogrzebany... Nie znam sie az tak na szeroko roumianej informatyce... ALe musi byc jakis sposob zeby ograniczyc te scieki jakie plyna po obu forach (moze te nieszczesne pliki cookie - jezeli potrafia blokowac wielokrotny udzial w roznego rodzaju sondach to moze pomoga w blkowaniu spamerow - w koncu nie kazdy az tak sie zna...)

Pozdrawiam ;)
                • Gość: bartosz A moze tak bez adminow, tylko warszawiak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:44
                  A moze tak bez adminow, tylko warszawiak?
        • Gość: Wojtekh Do Frodoniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:36
          Nie masz racji. Na tym forum 70 % topiców dotyczy wyższości Torunia nad
          Bydgoszczą i podaje się w nich tendencyjnie wybrane dane. Czasami to smieszy a
          czasami wkurza. Uważam że każdy ma prawo się wypowiadać na każdym foruum.
          • Gość: fordnoniak Re: Do Frodoniaka IP: 212.122.214.* 12.01.06, 23:56
            Fajnie ale to jest forum torunskie... niech sobie pisza...Co Ci to przeszkadza... Wlasnie wystarczyloby zbanowac jakiegos babbika vel willamana i im podobnych i bylby swiety spokoj...
            • Gość: Wojtekh Re: Do Frodoniaka IP: 82.146.250.* 13.01.06, 08:47
              AMEN!
      • Gość: Iza :) Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.chello.pl 12.01.06, 16:42
        A dlaczego wypowiadać się tylko u siebie ..?? Nie mieszkam ani tu ani tam , a
        zagladam na obydwa :) Grunt to nie dać się sprowokować Allmo , przydałoby się
        Wam więcej luzu , nie potraficie sie śmiać sami z siebie :))Zresztą ,
        wypowiedziałam się na bydgoskim , nie chce mi się pisać dwa razy .:))
        Pozdróvka :)
        • Gość: !!! Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 17:06
          torunski admin robert2222= b_cz1

przez niego jest te cale zamieszanie!!!
          • jabbur Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 12.01.06, 18:45
            I takich użytkowników chcielibyśmy unikać...
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=34851242&a=34861096
            • Gość: torunianka Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 19:07
              ech, ten
              ---
              wszystko wino b_cz1
              Autor: Gość: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Data: 12.01.06, 16:58
              ----
              ten to po prostu wypił wszystko wino i to stąd.
              Przecież takie rzeczy nawet posłom się zdarzają...
              • yaraz82 A mi też wydaję się że Robert to b_cz 12.01.06, 19:54
                A mi także wydaje się ze moderator toruński Robert i b_cz - moderator bydgoski
                to ta sama osoba,gdyż Robert sam na forum toruńskim nazywając Bydgoszcz pisze
                b-cz.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=34848842&a=34850973
                • yaraz82 Re: A mi też wydaję się że Robert to b_cz 12.01.06, 19:55
                  A więc Robercie przyznaj się z ręką na sercu
                  • robert2222 Zbędę to śmiechem :-) 13.01.06, 08:39
                    Zbędę to śmiechem :-)
                    Czy wszyscy co piszą W-wa, są z Warszawy?
                    • br594 Re: Zbędę to śmiechem :-) 13.01.06, 14:09
                      No jeśli wyjdzie Ci na zdrowie to się śmiej. A śmiejąc się /skoro już raczyłeś
                      się odezwać/ to może powiesz nam czym sie kierujesz przy wycinaniu wpisów, bo
                      chyba regulaminem nie zawsze. Pod koniec listopada prosiłem o odpowiedź
                      dlaczego zostałem wyciety. Nie doczekałem się, a pisałem co kilka godzin
                      prosząc o odpowiedź, aż w końcu usunieto cały wątek. Dziwne prawda. W tym co
                      tam napisałem nie naruszyłem regulaminu. Skoro prosiłem o odpowiedź to chyba
                      wypada odpowiedzieć.
          • Gość: bartosz Nie masz wrazenia osaczenia zewszad ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 09:44
            Nie masz wrazenia osaczenia zewszad ??? :-)
            • ka_zet Re: Nie masz wrazenia osaczenia zewszad ??? 13.01.06, 10:50
              Gość portalu: bartosz napisał(a):

> Nie masz wrazenia osaczenia zewszad ??? :-)

...napisała osoba, która wszędzie widzi bydgoski spisek i "jątrzącego leszka".
    • Gość: torunianka 100 IP: *.petrus.com.pl 12.01.06, 20:05
      potwierdzam com mówiła po raz setny;)
      • Gość: Wojtekh Do Torunianki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:42
        Torunianko czy mówiłem już że Cię kochamy za Twoje mądre slowa? Jeśli nie to
        mówię: Kochamy Cię za Twoje ładne pisanie. Pozdrówka
    • Gość: abc trolla Re: 100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 20:51
      jak sie ma takie kompleksy to sie je leczy a nie daje upust bo to i sobie i
      innym szkodzi. najbardziej jednak sobie i swojej torunskiej druzynie.
      • Gość: Www Re: 100 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:08
        hie hie hie wiedziałem że poleci mój wpis. A złośliwy nie był pisałem że drugi
        punk jest ok pierwszy ... może i Torunianka ma rację. Gdybym podpisał
        się "glonek" albo jakoś tak a nie Www jak zawsze to pewnie bym nie wyleciał
    • Gość: iv Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.01.06, 09:47
      ciekawe czy ip arka
      :forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=34848842&wv.x=2&a=34894133

bartosza: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=34848842&wv.x=2&a=3489422

do jatrzacego
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=34848842&wv.x=2&a=34894351
      PROMOCJA
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=34819117&a=34893648
      TO JEST SKANDAL
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=31979715&a=34892571

nie pokrywaja sie ??

moze sprawdzisz jabburze

neostrada ma zmienne ip ale zmienia sie one wbrew pozorom nie codziennie. A
      nawet jesli sie zmieni to najwyzej na jednym oktecie

• jabbur Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 13.01.06, 11:05
        Dane o IP są tajne. Jeżeli uważasz, że ktoś wykorzystuje
        wiele loginów do trollowania to możesz napisać do forum.abuse
        - sprawdzimy czy użytkownik się zabawia i w razie potrzeby
        przyblokujemy go.

p.s.
        To co tu zgłoszono też sprawdziliśmy :)
        • Gość: iv Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.01.06, 11:19
          senkju
          • troll25 Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 13.01.06, 15:51
            Jest maly problem... W neo nie zmienia sie Ip codziennie tylko CO POLACZENIE... niestety... Mozesz miec w ciagu minuty nawet 4 rozne... Jak szybki jestes... Wiem bo samo ja mialem
            • izawawa Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 13.01.06, 16:16
              Zgadza się , wystarczy włączyc i wyłaczyć :)
    • kiecaj Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 13.01.06, 22:13
      I forum zdechnie tak jak włocławskie :(. Ale może to i lepiej, będzie spokojniej
      i bez pracy . A jak inne gdzie są goście ?
    • ursua Re: Wojny dwumiasta, trolle, moderacja i...zmiany 15.01.06, 11:04
      i tak nic sie nie zmieni. ktos sie zalozy?
      watki beda kasowane i przenoszone zupelnie bez sensu na tak uczeszczane fora jak inwestycje i turystyka.
      btw co wspolnego z turystyka ma watek o przetargu na badania archeo na jordankach??
    • izawawa Re: tak to ciekawe 15.01.06, 18:16
      Pewnie , że się zmieni ;) Przy jednym poście wpadającym raz na godzinę nie
      będzie nawet co wycinać i moderator umrze z nudów ....Prawie słyszę jak
      ziewa :))
      • wstretna.byda Re: tak to ciekawe 15.01.06, 20:23
        Pewnie , że się zmieni ;) Przy jednym poście wpadającym raz na godzinę nie
        > będzie nawet co wycinać i moderator umrze z nudów ....Prawie słyszę jak
        > ziewa :))

Prawie słysze jak umiera :)))))))))))))))))))))))
        • izawawa Makabreska:) 15.01.06, 20:37
          Straszna śmierć ...:) Może mu respirator podsunąć ..?? A przynajmniej ratować
          metodą usta - usta ..?? :)))
          • muvon200 hehehe 15.01.06, 20:41
            zróbmy mu jakąś przyjemność może biedaczkowi co?
            • wstretna.byda Re: hehehe 15.01.06, 20:58
              może mały rewanż.wyciąć mu cos...........?
              • izawawa Re: hehehe 15.01.06, 21:04
                No żartujesz chyba , po co nam moderator z amputowanym ....czymkolwiek ..:))
                Mamy dbać o jego spokojny sen , żeby moderował nam długo , szczęśliwie i ....
                sprawiedliwie ;)))