fraglesi67 Nie krytykować ! 31.08.07, 13:18 Jak oni śmią krytykować posunięcia władzy! Niedoczekanie ich ! Odpowiedz Link Zgłoś
konfabulator Widocznie kondensat Bosego-Einsteina to za mało 31.08.07, 13:25 Widocznie kondensat Bosego-Einsteina to za mało w UMK/FAMO. Ważniejsze jest liczenie aniołów na główce od szpilki o spektroskopia wody święconej. Ale od dawna wiadomo, że w tym zasranym kraju nic nie warto robić, dlatego młodzi fizycy powinni jak najszybciej wyjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Rydzyk za mało przetrwonił to mu dołożyli 31.08.07, 13:33 Niech se chłopina pożyje... a co! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Badania fizyczne na uczelni Rydzyka 31.08.07, 14:22 Zastanawiam się, jakie badania w dziedzinie fizyki będzie prowadzić uczelnia Rydzyka. Wiem jedno: w radzie naukowej tej uczelni zasiada profesor fizyki, Zbigniew Jacyna-Onyszkiewicz. Czym między innymi zajmuje się profesor Jacyna-Onyszkiewicz? mlodyfizyk.blox.pl/2006/12/Jak-udowodnic-istnienie-Pana-Boga-prosty-przepis.html mlodyfizyk.blox.pl/2006/12/Trojca-swieta-na-Swieta.html Odnoszę wrażenie, że te zagadnienia odpowiadają profilowi uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Badania fizyczne na uczelni Rydzyka 31.08.07, 14:37 A pewnie i będą prowadzone badania z fizyki, jak poprawić skuteczność fal radiowych RM, na podświadome sterowanie zahipnotyzowanymi słuchaczami;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Badania fizyczne na uczelni Rydzyka 31.08.07, 15:11 <a set="yes" linkindex="31" href="http://perliczka.wordpress.com">Będąc Młodym Fizykiem</a> Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Naukowcy z UMK moga sie czegos nauczyc 31.08.07, 15:28 Chocby jak pisac podania-aplikacje o przydzial unijnych pieniedzy. O glupote moga miec pretensje do siebie bo to nie o. T. Rydzyk daje sobie pieniadze, ale Unia Eurokolchozu. O. T. Rydzyk widac dba o swoja uczelnie lepiej niz naukowcy z UMK. Wybudowanie nowych obiektow w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu bedzie konkurencja dla UMK. Moze tego sie chlopaki z UMK boja. Odpowiedz Link Zgłoś
giertycha_nie_lubie Re: Naukowcy z UMK moga sie czegos nauczyc 31.08.07, 15:53 poszeklu czy ty sie gdzies leczysz? bo jezeli nie to powinienes Odpowiedz Link Zgłoś
borow4 temu faszyscie Rydzykowi trzeba odebrac wladze i p 31.08.07, 15:56 ieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
marcowroc Głosujcie dalej na pis, czy nie chodzcie na wybory 31.08.07, 16:39 Będą nami rządzić Ojcowi Chrzestni I przypominam, że na ogół 1/4 przynawanych pieniedzy nie jest unijnych a pochodzi z naszego, polskiego budzetu. We wnioskach są na ogól punkty o dotychczasowym doświadczeniu wnioskodawcy: tu OjDyr ma je niewątpliwe (jeżeli chodzi o doświadczenia w wyciąganiu kasy) Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Dziekany, piszta donos do Komisarza UE. 31.08.07, 17:14 Geremek was poprze. A swoją drogą, każdy kto wypełnił kryteria dostał dopłaty. Panowie dziekany, trzeba mniej kasy przekładać do własnych kieszeni, wystarczy wówczas na środki własne wymagane przez UE. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Dziekani nie posiadając TV Trwam chcą takiej samej 31.08.07, 17:44 kasy.Zgłupieli czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Jacyna-Onyszkiewicz brzedzi 31.08.07, 17:51 Zamotał się we własnych dowodach-niedowodach na poziomie dosłownie średniowiecznych sofizmatów, a wystarczyłoby Kanta poczytać:) Ale skąd, przecież to wstrętny heretyk, chociaż wykładał w mieście, gdzie Onyszkiewicz ma honoris causa Odpowiedz Link Zgłoś
tcl 6:00 - Puk-Puk! Kto tam? 31.08.07, 21:19 Dzień dobry my od Ziobry. To usłyszą niedługo krytycy Ojca TheRectora. --- Licytuj od 1 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Informatyka na uczelni katolickiej? 31.08.07, 22:06 Co ma wspólnego informatyka z uczelnią katolicką? To mnie zastanawia. Odpowiedz Link Zgłoś
letanacze przecież Rydzyk mówił, że Unia to czyścieć :)) 02.09.07, 13:22 Przed wejściem do Polski ten oszołom Rydzyk mówił, że Unia Europejska to czyściec :))) Czyżby Rydzyk cierpiał na schizofrenię :)) No cóż, forsa oczywiście nie śmierdzi, choćby nawet ta z piekła. Oczywiście nie wystarczy golić z kasy naiwne babcie, unia to dopiero kasa!! :) a dostał bo przekupił, babcie zasponsorowały łapówkę. A swoją drogą to dziwne, że taki "łuczony" człowiek nie potrafi mówić poprawnie po polsku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Naukowcy z UMK moga sie czegos nauczyc 31.08.07, 16:08 Założę się, że większość "budżetowych naukowców" (czyli utrzymujących się z pensji wypłacanej na podstawie stażu pracy i ilości zapisanego papieru) głosowała na PiS, bo PiS obiecało "zwiększenie nakładów na naukę". Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Naukowcy z UMK moga sie czegos nauczyc 31.08.07, 16:18 no i jest! zwiększenie nakładów na nauke według Rydzyka! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: giertycha_nie_lubie 31.08.07, 16:13 giertycha_nie_lubie napisał: > poszeklu czy ty sie gdzies leczysz? bo jezeli nie to powinienes Idz sam sie leczyc! Czas najwyzszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Naukowcy z UMK moga sie czegos nauczyc 31.08.07, 15:56 Poszeklu, ja sobie zdaję sprawę, że Tobie płacą za posty. Nie zgadzam się jednak, by czytelników tego forum wprowadzac w błąd. Jeśli ktos złożył chocby jeden wniosek, obojetnie do jakiego programu to doskonale wie, że jakos wniosku absolutnie sie ma nijak to jego oceny. Gdy wniosek jest poprawny od strony formalnej może "zginąć" załącznik, więc juz nie jest poprawny (czasami urzędnicy sa tak przepracowani, że odsyłaja wniosek z rzekomo brakujacym zalącznikim, nawet obitym ich pieczątką). Kolejna sprawa to kryteria tzw. "merytoryczne". Tu mamy pelną dowolność. Oczywiscie niekiedy można się odwołać (nie jest to norma w naszych programach, zwłaszcza organizowanych przez ministerstwa). Nawet czasami te odwołania sa uznawane, tylko...juz zabraknie pieniędzy i nie można uzyskać dotacji. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: poszeklu 31.08.07, 16:06 poszeklu napisał: > Chocby jak pisac podania-aplikacje o przydzial > unijnych pieniedzy. O glupote moga miec pretensje > do siebie bo to nie o. T. Rydzyk daje sobie pieniadze, > ale Unia Eurokolchozu. > O. T. Rydzyk widac dba o swoja uczelnie lepiej niz > naukowcy z UMK. > Wybudowanie nowych obiektow w Wyższej Szkole Kultury > Społecznej i Medialnej w Toruniu bedzie konkurencja > dla UMK. Moze tego sie chlopaki z UMK boja. Tez odnosze wrazenie, ze zwykla zawisc i glupota wziela gore nad rozsadkiem. Naukowcy UMK wstydzcie sie!!! Najpierw nauczcie sie pisac podania! PS - Jestem przekonany, ze o.Rydzyk tych pieniedzy jednak nie dostanie. Postara sie o to nasze rodzime eurolewactwo z Geremkiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Re: poszeklu 31.08.07, 18:51 Skoro się nie znasz, to się nie wypowiadaj. ok? O przydziale środków unijnych decyduje administracja państwowa :P Odpowiedz Link Zgłoś
czechy11 Re: Naukowcy z UMK moga sie czegos nauczyc 31.08.07, 16:27 poszeklu ciemny, środki UE rozdziela polski rząd a nie urzędnicy UE. Doucz sie a potem głosuj. Odpowiedz Link Zgłoś
nameja poszeklu 31.08.07, 18:06 nie rozumiesz czytanego tekstu? Nie chodzi o napisanie podania, tylko o układy z rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberbatat Re: Naukowcy z UMK moga sie czegos nauczyc 31.08.07, 19:18 poszeklu pieniądze rozdają polskie agendy obsadzone ludzmi pisu!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Naukowcy z UMK moga sie czegos nauczyc 31.08.07, 22:27 Głupiś, Poszeklu, tak jak cała moherowa czarna ameba. To katourzędady z "rządu" opiniują do kogo ma pójść kasiora z UE. Jak wniosek jest prawidłowo zaopiniowany, to następuja subwencje. Jak rozmodlona, klęcznikowa zaraza z przeróżnych departamentów zatwierdziła - to nie dziwota, że taki złodziej dostanie gotóweczkę na swoje szemrane katointeresy... Jeszcze Paetza i Jankowskiego posponsorujcie! Ciemne, średniowieczne katolickie tumany..... Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Naukowcy z UMK moga sie czegos nauczyc 01.09.07, 07:16 poszeklu napisał: > Chocby jak pisac podania-aplikacje o przydzial > unijnych pieniedzy. O glupote moga miec pretensje > do siebie bo to nie o. T. Rydzyk daje sobie pieniadze, > ale Unia Eurokolchozu. > O. T. Rydzyk widac dba o swoja uczelnie lepiej niz > naukowcy z UMK. > Wybudowanie nowych obiektow w Wyższej Szkole Kultury > Społecznej i Medialnej w Toruniu bedzie konkurencja > dla UMK. Moze tego sie chlopaki z UMK boja. > Rydzykowi napisali usłużne urzedasy od których zależało przyjecie dokumentów . Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Ty, dziekan, z tym zlodziejem nie zaczynaj lepiej. 31.08.07, 15:57 Bo jak bedziesz Rydzykowi podskakiwal, to Ci Ziobro nasle bezpieke na kark. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: To znaczy kawały o tobie "pawka55" Korczagin? 31.08.07, 22:38 Czy moze ty nie jesteś Polakiem, co jest bardzo prawdopodobne. Twoja wypowiedź jest typowa dla gości polskojęzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Kawaly o Polakach jak najbardziej sluszne! 31.08.07, 15:15 Przeraza mnie, ze moi rodacy tak bezmyslnie i ze spokojem komentuja takie wyczyny obecnej wladzy, jak obdarzanie durniow pokroju Rydzyka pieniedzmi otrzymanymi na edukacje. Czy nie rozumiecie, ze jestescie przez PiSdzielcow traktowani nie tylko jak "mieso armatnie" wysylane do Afganistanu, lecz tez jako ciemna masa dostarczajaca tym kaczym moralistom srodkow do zycia placac im swoje podatki? Tylko na karb zacmienia umyslu nalezy chyba zlozyc wasz brak zrozumienia faktu, ze zyjecie w kraju przerastajacym wizje Mrozka i Kafki. Dla mlodych i ludzi w srednim wieku jedynym wyjsciem jest emigracja. Niech jedynym zrodlem dochodu dla Rydzyka i Kaczynskich pozostana renty i moherowe emerytury. Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Zolc kacapow zalewa z zazdrosci 31.08.07, 15:35 pawka55 napisał: > Przeraza mnie, ... obdarzanie durniow pokroju Rydzyka > pieniedzmi otrzymanymi na edukacje. > Dla mlodych i ludzi w srednim wieku jedynym wyjsciem jest emigracja. > Polak z US Biedaku umyslowy uwazajacy sie za Polaka z USA. Taki donos pisz do wladz Eurokolchozu bo widac, ze cie zolc zalewa, ze Polacy beda mieli nowa uczelnie za pieniadze Eurokolchozu. Jesli radzisz mlodym Polakom wyjazd z Polski, jest to pokaz twojej glupoty. Pieniadze z podatkow calej Europy skladaja sie na fundusz z ktorego dostala Wyższa Szkoła Kultury Społecznej i Medialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
mientki2000 Re: Zolc kacapow zalewa z zazdrosci 31.08.07, 17:38 poszeklu skoncz cpac, jaka szkola jakie wnioski, to jest cena jaka nasze panstwo placi za kaczytron, zastanawialem sie od dawna gdzie jest ta wdziecznosc pana nad panami z zasadami i oto juz wiem :) mnie to styka, a wy towrzysze tacy jak poszeklu budujcie te polske ludowa bez bogaczy takich jak karuze ale za to z bogaczami takimi jak rydzyk w imie boga jedynego amen, swoja droga chyba juz czas na jakas mala krwawa rewolucja, bo z jakiej to okazji my mamy stad wyjezdzac, niech oni wypi..... a i poczytaj jescze o swoim wodzu dziadu www.zasady-zobowiazuja.pl :) idz w kartofle, ile placa w kaczystanie od postu ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Poszeklu, ty zrodlo wszelkiej madrosci! 31.08.07, 18:10 Jak widac nawet nie wiesz co to jest donos i powinienies zajrzec do slownika. W twojej glowie, czyli osobnika uwazajacego sie za "prawdziwego Polaka", widocznie zalegly sie "czerwone wszy", skoro caly swiat postrzegasz w takim kolorze. To oczywiste, ze pieniadze z podatkow calej Europy, takze i twoje, skladaja sie na fundusz edukacyjny. Choc moze ty jednak nie partycypujesz w tym funduszu, skoro, jak podejrzewam, piszesz z Tworek i raczej zuzywasz pieniadze podatnikow, a nie ich dostarczasz. Nic dziwnego zatem, ze twoj genialny umysl nie zauwazyl, iz Kaczory przekazaly te pieniedze czlowiekowi, ktory nie tylko osmiesza Europe, ale tez nawoluje do jej bojkotu. Zupelnie jak czyni to twoj biedny zewlok, ktory raczej powinien zasromac sie nad swoja bieda umyslowa, a nie moja! "Prawdziwszy" Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
evina69 Re: Kawaly o Polakach jak najbardziej sluszne! 31.08.07, 17:25 Do Pawki55,nie warto z takimi osobnikami jak Poszeklu dyskutować,mentalności typowego ciemniaka nie zmieni nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Badania fizyczne na uczelni Rydzyka 31.08.07, 15:29 Będąc młodym fizykiem powaliło mnie na łopaty najpierw ze śmiechu a później z refleksji... Ja otworzę sobie Instytut Tolkiena gdzie fani będą pracowali nad tym że elfy trolle i oczywiście orki istnieją, ja w to wierzę! i wielu innych także! i tez mam mnóstwo pomysłów na udowodnienie tego... ciekawe tylko czy dotacje będa tak płynąć jak panu Rydzykowi... Allach akbar! aaa nie pomyłka Alleluja i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Badania fizyczne na uczelni Rydzyka 31.08.07, 16:22 Zastanawiam sie co ty wogole wiesz o badaniach z zakresu wspolczesnej fizyki. Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego?! 31.08.07, 16:29 anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała: > Zastanawiam się, jakie badania w dziedzinie fizyki będzie prowadzić uczelnia > Rydzyka. szukanie boga metodą kwantową, oraz wszelakie metody manipulacji, zamiast szczurów będą wykorzystywali moherowe berety. swoją drogą "Rozwój Społeczeństwa Obywatelskiego" w wykonaniu rydzyka... buhahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
w12121 Rydzyk to wielki fizyk! 31.08.07, 16:24 Kto inny potrafil by zrobic dematerializacje 40 reklamowek pelnych banknotow z akcji "ratowanie stoczni"? Eistein odkryl zwiazak miedzy materia a energia, a Rydzyk pokazal, ze potrafi rozproszyc materie tak jak energie! Tak wybitnemu fizykowi naleza sie tylko poklony i holdy!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Będąc Młodym Fizykiem 31.08.07, 14:10 konfabulator napisał: > Widocznie kondensat Bosego-Einsteina to za mało w UMK/FAMO. Ważniejsze jest > liczenie aniołów na główce od szpilki o spektroskopia wody święconej. Ale od > dawna wiadomo, że w tym zasranym kraju nic nie warto robić, dlatego młodzi > fizycy powinni jak najszybciej wyjechać. Będąc młodym fizykiem, stwierdzam że na UMK są bardzo dobrzy naukowcy z mojej działki. Znamy się nie od dziś. Strasznie głupia sprawa z tym Rydzykiem. Co on w ogóle zrobi z tymi pieniędzmi? Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Będąc Młodym Fizykiem 31.08.07, 14:46 Ano stworzy Inkubator Nowoczesnych Technologii na rzecz Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego, a wiec ni psa ni wydrę. Mimo swojego humanistycznego wykształcenia zachodzę w głowę cóż maja wspólnego nowe technologie z kształtowaniem postaw obywatelskich, a jeśli taki związek istnieje to dlaczego miała być one inkubowane? Może faktycznie, jak już ktoś wspomniał ów inkubator miałby zajmować sie wzmacnianiem fal Radyja. :) Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_v rata za Maybacha? ile OC? a ile przeglądy? 31.08.07, 15:31 jak to co rydzyk zrobi z 15 mln, mając maybacha nietrudno wydac taką sume Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Widocznie kondensat Bosego-Einsteina to za ma 31.08.07, 16:21 No coz , kondensat Bosego-Einsteina .... nie wiem czy dzis to powala z nog i jakie bedzie mialo "doniosle skutki" i jaki ostateczny final (na mojej obecnej uczelni to temat dla doktorantow)... a to "liczenie aniolow" (raczej diablow) bylo niegys po prostu niezlym treningiem logicznym. Na ile fizyka na UMK jest "renomowana" i pod jakim wzgledem - nie wiem. Wiem oczywiscie ze funkcjonuje dluzej niz firma Rydzyka. przytomny2, Uniwersytet (publiczny) Roma Tor Vergata, Rzym, Wydzial Matematyki, Fizyki i Nauk Przyrodniczych, Roma, Via della Ricerca Scientifica 1 Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Widocznie kondensat Bosego-Einsteina to za ma 31.08.07, 17:18 przytomny2 napisał: > No coz , kondensat Bosego-Einsteina .... nie wiem czy dzis to powala z nog i > jakie bedzie mialo "doniosle skutki" i jaki ostateczny final (na mojej obecnej > uczelni to temat dla doktorantow)... a to "liczenie aniolow" (raczej diablow) > bylo niegys po prostu niezlym treningiem logicznym. Na ile fizyka na UMK jest > "renomowana" i pod jakim wzgledem - nie wiem. Wiem oczywiscie ze funkcjonuje > dluzej niz firma Rydzyka. > > przytomny2, > Uniwersytet (publiczny) Roma Tor Vergata, > Rzym, Wydzial Matematyki, Fizyki i Nauk Przyrodniczych, > Roma, Via della Ricerca Scientifica 1 Wszystko prawda, ale... Nie przyszło ci do głowy, że poziom uczelni zależy od ich doinwestowania? I o to w tej sprawie chodzi. Zastanów się, dlaczego jesteś na uczelni w Rzymie a nie w Polsce? Policz sobie, ile pieniędzy dostaje od państwa twój włoski uniwersytet i ile zarabiają w nim naukowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Już wyjechałem, ale potwierdzam 31.08.07, 22:27 > fizycy powinni jak najszybciej wyjechać. Już wyjechalem (caesar.de, Bonn), ale potwierdzam: fizycy z Poznania często jeżdżą do Torunia. Ośrodek jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
mkot2005 Re: Nie krytykować ! 31.08.07, 13:32 Racja. Rydzyk odpowie: to decyzja władz państwowych i ja tu nie mam nic do gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Re: Nie krytykować ! 31.08.07, 13:34 Niby racja, bo niemal na siłę mu dali tę kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
trilux5 Re: Nie krytykować ! 31.08.07, 14:03 Jasne że wbrew jego woli. Przecież on nienawidzi Unii Europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: Nie krytykować ! 31.08.07, 23:56 Jak Rydzykowi nie wstyd produkować wykształciuchów! Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 13:23 Zawistnicy i niedowiarki. A Stwórca miał jakieś referencje? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sir_hamilton Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 13:25 Uwaga drodzy dziekani! Rydzyk niedlugo zdobedzie wasze katedry! Miejcie oczy szeroko otwarte, niektorzy jego poplecznicy juz sa na wydzialach UMK (teologia, historia) i doktoryzuja sie a nawet habilituja. Tylko patrzec jak wygryzie was z matecznika. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 13:25 Różnica w kwocie wynika po prostu z różnicy ilości wyborców będących pod wpływem władz obu uczelni. I tak UMK dotał więcej niż przy zastosowaniu tego kryterium mu się należało. Odpowiedz Link Zgłoś
ram Re: Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 13:35 A raczej PiS = Paranoja i Synekura. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_zorro O ludzie małej wiary! 31.08.07, 13:27 Co was tak bulwersuje? Dzieki temu PiS w wyborach ma opiekę katolickich mediów i modlitewne wsparcie moherów, 30% zawsze się uzbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
pobialym Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 13:27 K... nie mam siły Odpowiedz Link Zgłoś
52b1 Re: Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 13:32 masz racje, nie4delugo go w d pocaluja Odpowiedz Link Zgłoś
emma37 Re: Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 17:06 ...ja też!!!!! chyba wezmę coś od nerwów, albo se strzelę setę, juz nie mogę!!!! Żybym była młodsza to juz by tu mnie nie bylo.... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Myślący Polacy kontra Michnik i Gazeta Wyborcz 31.08.07, 17:36 Ci, którym myśleć się nie chce zasilają grona wyznawców Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
fresk255 Re: Myślący Polacy kontra Michnik i Gazeta Wyborc 31.08.07, 21:33 vitabravo napisał: > Ci, którym myśleć się nie chce zasilają grona wyznawców > Michnika. Daj znać jak powiesz coś mądrego, ok? Bo na razie pleciesz bzdury zupełnie ja Rydzyk wbity w beret... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Myślący Polacy kontra Michnik i Gazeta Wyborc 31.08.07, 22:18 Z drugiej strony, całe materialne zaplecze, utrzymanie dziekanów i ich współpracowników, ich pensje pochodzą z budżetu, czyli z naszych podatków. Z tego żródła nie czerpie O.Tadeusz Rydzyk. Wszystkie koszta pokrywane są wyłacznie ze społecznych darowizn. To duża różnica, panowie dziekani. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Myślący Polacy kontra Michnik i Gazeta Wyborc 01.09.07, 00:17 Z tych na stocznie tez? Odpowiedz Link Zgłoś
tragikomix Re: Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 21:49 to nie sprawa nerwów tylko braku jaj. To nie my mamy wyjechać! To nasz zawłaszczony kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
bloody_rabbit Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 13:28 No pewnie, co jakieś fotony i qbity będą podskakiwać moherom! Smutne... widać jakie są priorytety naszej władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 13:36 Gdyby UMK wystąpił o środki na stworzenie Instytutu Myśli JP II to dostałby co chciałby. A po cholerę nam fizyka,skoro JPII był najmądrzejszym Polakiem w dziejach, a nie Kopernik czy M.Curie- Skłodowska ? Odpowiedz Link Zgłoś
stemp10 Zapewne Rydzyk będzie wykładał metafizykę 31.08.07, 13:35 a może również fizykę klasyczną? Odpowiedz Link Zgłoś
baterby Elektorat Rydzyka bedzie wazna karta przetargowa! 31.08.07, 13:38 Nie mozna o tym zapomniec, oceniajac posuniecie wladzy. Pewnie dogadali sie z Rydzykiem, jak przy okazji wczesniejszych wyborow... przeciez cos za cos... Ludzie, nie wiem, czy Wy sie przestaniecie kiedys dziwic!!! Pozdrowienia dla ojca wszechmogacego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skacowany_absolwent Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 13:39 Kopernik wzruszył tylko Ziemię a Rydzyk potrafi wzruszyć miliony staruszek i dlatego jest zdecydowanie lepszy;) Odpowiedz Link Zgłoś
buryk-ocur Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 13:42 Tylko nauka o. Rydzyka ma "największą wartość". Tylko media o.Rydzyka to potęga mądrości - oczywiście w oczach p.p. Kaczyńskich. To o. Rydzyk ma w Naszym Kraju patent na bezkarność i nie podlega żadnym kontrolom, ma ogromne poparcie naszego rządu. Jak tak dalej będzie,spodziewajmy sie stolicy Polski w Toruniu, stolicy KATOLICKIEJ. Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Kochani dziekani uruchomcie radyjo 31.08.07, 13:44 które wypromuje ekipę rzadzącą to Wasze problemy sie skończą Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: Kochani dziekani uruchomcie rmozgi 31.08.07, 14:12 .. zacznijcie myslec dla dobra uczelni a nie dla swojego dobra,.. ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma a co te wykształciuchy z Torunia mają do zaoferowa 31.08.07, 13:46 Kaczorom !? Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: a co te wykształciuchy z Torunia mają do zaof 31.08.07, 14:04 Nic nie mają, ani moherów, ani znajomości z Bogiem Rydzyka. Władza nawet inteligencji nie potrzebuje, bo taka jest głupia. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: oni nikomu nie mają nic do zaoferowania 31.08.07, 17:27 Dziekani poczuli sie zagrożeni rosnącą konkurencją obok. Poznajcie siłę społecznego poparcia udzielonego Radiu Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
tg28 Rydzyk-fizyk 31.08.07, 13:47 15 milionów To jest jakieś nieporozumienie Takie pieniądze o. Dyktator dostaje przekazami w tydzien. To pewnie prowokacja Tuska i układu! _______________________ Bracia Kwa mogą sie uważać za dwóch pedałów. Pedałów bez których rower znany jako IV RP nie pojedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
murakami2 to naprawde "porażające"!!! 31.08.07, 13:49 naprawdę nikt się tego nie spodziewał! jesteśmy wstrząśnięci! panowie dziekani! dopiero jak forsę wam zabrano, wzięliście sie za krytykę rządu i umiłowanego ojca? Odpowiedz Link Zgłoś
navi20 Re: to naprawde "porażające"!!! 31.08.07, 14:17 Przecież dziekani nie powinni się mieszać do polityki i jej krytykować bo nauka powinna być wolna od uprzedzeń, PiSu, LiSu i całej tej "polityki" itp. itd., tym bardziej naukowcy na kierunkach technicznych, bo to nawet nie ich "działka" jak np. politologów. Teraz też z tego co widzę nie krytykują władzy tylko niesprawiedliwy podział. Wykładowcy akademiccy i władze uczelni powinni zabierać głos tylko wtedy gdy coś stoi na drodze dalszego rozwoju tych uczelni. Dlaczego tak piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
murakami2 Re: to naprawde "porażające"!!! 31.08.07, 15:06 poniewaz kiedy istnieje potrzeba, by inteligencja wypowiadała się publicznie, nigdy sie nie wypowiada, dopóki jej samej to nie uderzy. własnie dlatego. bardzo prosto jest jęczeć, że sie nie dostało pieniędzy, ale kiedy trzeba bezinteresowanie, a nawet z narażeniem poltycznej poprawności zabrac glos, zasłania się naukowością. Odpowiedz Link Zgłoś
navi20 Re: to naprawde "porażające"!!! 31.08.07, 17:44 Jak Ziobro chciał wprowadzić te sądy 24 godzinne to profesorowie, specjaliści od prawa wypowiadali się, że to mało realne i idiotyczne. Jak dziennikarze robią artykuły to często pytają się o zdanie naukowców z najlepszych uczelni i cytują te opinie w tych artykułach. Nie wiem o co Ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 CUD 31.08.07, 13:54 To się właśnie nazywa "cud". Nie zbadane są wyroki boskie! Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: CUD 31.08.07, 13:59 błogosławieni którzy prawidłowo wypełniają wnioski albowiem ich będą dotacje unijne. amen Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: CUD 31.08.07, 14:02 tiresias napisał: > błogosławieni którzy prawidłowo wypełniają wnioski albowiem ich będą dotacje > unijne. amen Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: CUD 31.08.07, 14:23 Mysle ze margines bledu jest rozny dla roznych opcji. Owsiakowe podanie zostala odrzucone bo przelicznik dolara byl z dokladnoscia tylko do jednego miejsca po przecinku, Rydzykowe mogłoby w ogole tego przelicznika nie miec i uznano by to za malo znaczacy detal. Słuchajac czasem ludzi z otoczenia Rydzyka i jego samego, jestem przekonany na 100%, że ich wniosek był pełen nie ścisłości. Nie ma co sciemniac, teraz jest u wladzy opcja pro koscielna to i KK ma fory, tylko czy za SLD bylo inaczej? No, moze teraz ksieza moga czuc sie juz calkiem bezkrani, gwalcic, molestowac, krasc, sciemniac i nikt im nic nie zrobi, bo nie slyszalem aby jakiegokolwiek kleche skazano na wiezienie w Polsce, a przekretow i afer seksualnych maja na koncie cala mase. Odpowiedz Link Zgłoś
olejowy.bogacz tak trudno zrozumiec wolnosc 31.08.07, 14:06 Zamordyzm, jedna uczelnia, skorumprowane wladze, lapowy, przyjecia za punkty i pochodzenie i polecenie partyjne, to se ne wroci. Jesli prawda to kiepska uczelnia, kiepski dyplom, kiepski los. Pech. Co sie wzburzac. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: inetegencja polska/pzpr kocha komune. 31.08.07, 14:10 .. nie oczekuj szybkich zmian ... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 14:14 a to Rydzyk zaczyna badania z zakresu fizyki? Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Re: Dziekani z uniwersytetu kontra ojciec Rydzyk 31.08.07, 14:52 No cóż "rydzyk-fizyk" (jak mówi stare przysłowie), a może uda się skubnąć 15 baniek od naiwnej, zgniłej unii?. Pierwsze badania w Instytucie Fizyki to: 1. "aerodynamika moherowego beretu w zależności od rodzaju owieczek" (zarówno tej co daje wełnę, jak i tej co beret nosi) :))). 2. Zależność przebiegłości szatana od konstrukcji mechanicznej jego ogona i kształtu rogów. A ile doktoratów, habilitacji i profesur przysp0orzy to "dzieło" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Sutener poparł burdel,co w tym dziwnego? 31.08.07, 14:18 Nawet za takie posunięcia ,warto rozgonić ten rząd na cztery wiatry.To PiSuarowa "solidarna "polska. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Podejrzewam, że niejaki R. Maszkowski... 31.08.07, 14:18 zrobił im "tyły" i akcje UMK w UE spadły. Pewnie i tam nie lubią donosicieli i podjudzaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 załóżcie radyjo, ogłupcie babcie, dostaniecie €€€ 31.08.07, 14:27 zamiast stękać panowie rektorzy powinni załozyć jakieś radyjo co ma ryja, nakłamać dziadkom i babciom... zdobyć powiedzmy 2 mln "wiernych" i wtedy targować sie z kaczkami o kasę na pewno dostaną dowolną sumę, jesli jareczek dostanie głosy owieczek spod znaku takiego radyja, nawet jesli to radyjo ma takiego ryja jak rydzykowy :) POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś