wet3 05.10.07, 18:09 Wasserman ma racje. Trzeba glosowac tak, aby PiS mogl samodzielnie sprawowac wladze. Wtedy dopiero nasz kraj zacznie sie rozwijac! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ojciec_tede Re: Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 00:07 rozwijać to się będzie kaczyzm... wszyscy będziemy mieszkać na wsi i słuchać radia m i oglądać kacze wiadomości... nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 00:14 polska bedzie sie rozwijać... w stronę wschodu wszyscy uciekną na zachód powstanie nowy kraj - maryjoland Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 08:10 Agitka jak za glebokiego Bieruta. Katolobolszewickie popluczyny po nispelnionych komuszych obietnicach. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Pieski J.Kaczyńskiego szczekają na melodię... 06.10.07, 08:34 ...napisaną prez Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Pieski J.Kaczyńskiego szczekają na melodię... 06.10.07, 10:33 sumienie.lk napisał: > ...napisaną prez Jarosława Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Pieski ze sfory michniczej szczekają na melodi 06.10.07, 10:37 Pieski michnicznej sfory szczekają pod dyktando Wielkiego Przewodnika Stada - Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
sergiucha Re: Pieski ze sfory michniczej szczekają na melod 13.10.07, 13:09 Vov kolega podobnie jak Wasserman poetą chciałby zostać (wasermen to taki supermen tylko z wody ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Pieski J.Kaczyńskiego szczekają na melodię... 06.10.07, 13:32 ..horst wessel lied Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 10:29 Ale ciemny lud to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz "Ciemny ludu", nie kupuj tego.! 06.10.07, 10:33 Po pierwsze nikt nie może jak PiS mówić o innych "Ciemny lud". Po drugie: usunąć Kaczyńskich, którzy obrażają Naród. Odpowiedz Link Zgłoś
pashow.von Episkopat jest już niepotrzebny 06.10.07, 00:15 "Wassermann, Macierewicz, Ziobro od kilku dni wychwalają PiS na antenie Radia Maryja, mimo że Episkopat w środę ogłosił, że agitacja wyborcza w mediach katolickich jest niedozwolona " Wydaje mi się, że sytuacja dojrzała już do tego, żeby rozwiązać Episkopat. Po co ciało podejmujące decyzje sobie a muzom? Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy: przywódcą Kościoła w Polsce jest Ojciec Tadeusz! Jego słuchają wierni oraz ministrowie chrześcijańskiego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Episkopat jest już niepotrzebny 06.10.07, 10:30 > spojrzeć prawdzie w oczy: przywódcą Kościoła w Polsce jest Ojciec > Tadeusz! Jego słuchają wierni oraz ministrowie chrześcijańskiego > rządu. Określiłbym to inaczej: Rydzowcy to de facto autonomiczny kościół. Korzystający czasem z infrastruktury KRK - w końcu gdzieś trzeba nabożeństwa celebrować i na nie uczęszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: Episkopat jest już niepotrzebny 06.10.07, 10:33 pashow.von napisał: > "Wassermann, Macierewicz, Ziobro od kilku dni wychwalają PiS na > antenie Radia Maryja, mimo że Episkopat w środę ogłosił, że agitacja > wyborcza w mediach katolickich jest niedozwolona " > > Wydaje mi się, że sytuacja dojrzała już do tego, żeby rozwiązać > Episkopat. Po co ciało podejmujące decyzje sobie a muzom? Trzeba > spojrzeć prawdzie w oczy: przywódcą Kościoła w Polsce jest Ojciec > Tadeusz! Jego słuchają wierni oraz ministrowie chrześcijańskiego > rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 00:30 wet3 napisał: > Wasserman ma racje. Trzeba glosowac tak, aby PiS mogl samodzielnie > sprawowac wladze. Wtedy dopiero nasz kraj zacznie sie rozwijac! Vivat bolszewia, Vivat test kiłły ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 Trwam za wassermanem a Gw za esbecja, proste :) 06.10.07, 03:14 > i to media i tamte media, gowno komu do tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Tyle, że Wassermanem to esbecja, proste 06.10.07, 09:07 doris9914 napisała: > > i to media i tamte media, gowno komu do tego :) *********************************** Wassermann to komunistyczny prokurator, ścigający opozycjonistów. Nie został jeszcze z tego rozliczony. Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Tyle, że Wassermanem to esbecja, proste 06.10.07, 21:57 maruda.r napisał: Wassermann to komunistyczny prokurator, ścigający opozycjonistów. Nie został jeszcze z tego rozliczony. ================================================= to okropne bo przecieZ wszystkich innych komunistycznych prokuratorów rozliczono i tylko on sie cudem uchował. A jakich to opozycjonistów skazywał i kiedy ??? Pewnie też wyroki smierci na nih wydawał, taka paskuda Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Tyle, że Wassermanem to esbecja, proste 07.10.07, 01:07 aisug napisał: > maruda.r napisał: > > Wassermann to komunistyczny prokurator, ścigający opozycjonistów. > Nie został jeszcze z tego rozliczony. > ================================================= > to okropne bo przecieZ wszystkich innych komunistycznych > prokuratorów rozliczono i tylko on sie cudem uchował. Przecież wiadomo, ze każdy prokurator mianowany i popierany przez komunistów w czasach ich rządów bronił opozycjonistów;) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 doris9914.. Wasserman to PZPR-owski aparatczyk 06.10.07, 09:19 Rydzyk to kapus SB i STASI... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: doris9914.. Wasserman to PZPR-owski aparatczy 06.10.07, 10:33 pierot6 napisał: > Rydzyk to kapus SB i STASI... Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re wrojoz: doris9914.. Wasserman 06.10.07, 17:07 Masz 100% racji, ale jednak co drugi raz chociaż napisz coś od siebie jeśli potrafisz . Repetycji na forum nie potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Eee tam, żadne tam agituje... 06.10.07, 04:38 GW: A w "Słowie" biskupi napisali: "Duszpasterze jako świadkowie rzeczywistości nadprzyrodzonej nie powinni angażować się w kampanii wyborczej po żadnej konkretnej stronie. Ta sama zasada odnosi się także do mediów katolickich. Duchowni powinni unikać prezentowania własnego wyboru jako jedynego uprawnionego". Właśnie słucham sobie tego wywiadu z Wassermannem www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=6020 zatytułowanego "Bezpieczeństwo Polski". Jak do tej pory ojciec prowadzący audycję swojego wyboru nie zaprezentował. Jak zaprezentuje to będę słuchał, czy prezenuje go jako 'jedynie uprawniony'. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Eee tam, żadne tam agituje... 06.10.07, 09:10 landaverde napisał: Jak do tej pory ojciec prowadzący audycję swojego wyboru nie zaprezentował. ********************************** Więc pewnie zaprosi przedstawicieli innych partii. A jeżeli nie, to zaprezentował się już na początku. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Eee tam, żadne tam agituje... 06.10.07, 09:20 Przejrzyj sobie linki na ich stronie - oni tam róznych zapraszali i zapraszają. Nie zapraszają tych, którzy na nich plują. Ci jak chcą - niech przeproszą i wystepują. Zresztą mogą sobie zapraszać kogo chcą, to nic nie znaczy. Ostatnio przecież TVP nie wpuściło JK MIkke na Forum, bo nie był zaproszony. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Eee tam, żadne tam agituje... 06.10.07, 10:15 landaverde napisał: > Przejrzyj sobie linki na ich stronie - oni tam róznych zapraszali i > zapraszają. *************************************** Różnych? Bendera, Macierewicza itd. Owszem, jest różnorodność, ale pod względem schorzeń psychicznych. Zadzwoń do RM lub TW Trwam i przedstaw opinię niezgodną z linią Rydzyka. Tak, jak to możesz zrobić na tym forum. Śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Eee tam, żadne tam agituje... 07.10.07, 04:01 Bender? Na tle alkoholika-folksdojcza Kwacha prezentuje się nienajgorzej. Maciarewicz? Jeden z nielicznych, którzy robią cokolwiek w sprawie dekomunizacji. Więcej nam takich trzeba. Chora psychicznie to jest lewizna, która nazywa się "lewicą" - to dopiero schizofrenia. tzreba byc tez chorym psychicznie, żeby sobie taką "mordę" samemu dorobić. Pamiętasz może wystepy Wałęsy w RM? Jak się pojawiły niewygodne pytania to wyzwał ich od psycholi. Przed wyborami 2005 RM zapraszało wszystkie komitety wyborcze. I co? PO się nie pojawiło, inne owszem. Zapraszali nawet PiS i PO na wspólny program. PO znów nie przyszło, a potem przegrali wybory. Bali się? Nie wiedzieli jak się zachować w obecności księży? Głupota. Jaka to jest "opinia niezgodna z linią Rydzyka"? Możesz mi zdefiniować "linię Rydzyka"? Ja zauważyłem jedynie, że wyciszani są ludzie, którzy dzwonią i prezentują jakieś teorie zbliżone do antysemickich, bo potem te wypowiedzi przypisywane są RM. Przykład? Choćby tenże wywiad z Wassermannem - zadzwonił jakiś facet i stwirdził m.in., że podczas zamachu 911 w wieżowcach nie było Żydów, że wiedzieli zawczasu. Ojciec prowadzący go wyprosił. Inne wypowiedzi, choćby bzdurne oni tam znoszą z cierpliwością, a potem je cierpliwie prostują. Zadzwoń i sprawdź, śmiało! Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_wszystkich_ojcow Re: Eee tam, żadne tam agituje... 07.10.07, 12:50 Macierewicz dobrze prezentuje się jedynie na przyjęciach organizowanych przez Rydzyka. Mówi: o!, helikopter. A dlaczego Rydzyk nie poszedł i nie spotkał się z Michnikiem? Dlaczego Radio Maryja agituje, przecież Rydzyk całował Pierścień Papieża, już o tym zapomniał czy kazali mu o tym zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Eee tam, żadne tam agituje... 07.10.07, 16:23 ojciec_wszystkich_ojcow napisał: > Macierewicz dobrze prezentuje się jedynie na przyjęciach > organizowanych przez Rydzyka. Mówi: o!, helikopter. Maciarewicz nie jest od tego żeby się dobrze prezentować, tylko od rozpierdzielania komuny i usuwania wpływu obcych wywiadów. > A dlaczego Rydzyk nie poszedł i nie spotkał się z Michnikiem? ?. Nie znam sprawy. Natomiast, jak zauważył niedawno premier, to co robi Michnik i Rydzyk jest podobne, RM i GW stoją tylko na przeciwnych krańcach spektrum. Z jednej strony masz słuchaczy Radia Maryja, z drugiej - wyznawców 'michnixu'. Dużo łatwiej jest moim zdaniem zdefiniować 'linię Michnika' niż 'linię Rydzyka'. GW jest dzisiaj wprost tubą LiDu, bo tam są koledzy Michnika z Unii Wolności. > Dlaczego Radio Maryja agituje, przecież Rydzyk całował Pierścień > Papieża, już o tym zapomniał czy kazali mu o tym zapomnieć. Żadne agituje, chyba że agitacją nazwiesz wyświetlanie spotów wyborczych PSL w TV Trwam. Co ma całowanie pierścienia do czegokolwiek? Papieza wciagasz w rozgrywkę przeciw Rydzykowi? To by było chamstwo i obłuda. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_wszystkich_ojcow Re: Eee tam, żadne tam agituje... 07.10.07, 18:27 > > Dlaczego Radio Maryja agituje, przecież Rydzyk całował Pierścień > > Papieża, już o tym zapomniał czy kazali mu o tym zapomnieć. > > Żadne agituje, chyba że agitacją nazwiesz wyświetlanie spotów > wyborczych PSL w TV Trwam. Co ma całowanie pierścienia do > czegokolwiek? Papieza wciagasz w rozgrywkę przeciw Rydzykowi? To by > było chamstwo i obłuda. > Tak, wciągam Papieża przeciw Rydzykowi bo jest jego bezpośrednim przełożonym. Całowanie Papieża, a właściwe całowanie pierściena Papieża (Pierścienia Papieża- w oryginale) jest symbolem poddaństwa jego władzy. Rydzyk podkreślił poddaństwo. Ale Rydzyk nawet nie umie się podporządkować biskupom (to też kolejne zakłamanie- ale niech tam). I tak sobie rzepkę skrobie- tu helikopter, tam uczelnia co też daje pieniądze, pieniądz nie śmierdzi. Agitacja? To przecież zwykła rozmowa w ROZMOWACH NIEDOKOŃCZONYCH. Kto tu mówi o agitacji. Nie obrażaj człowieku Michnika bo przekraczasz regulamin forum. Ja Rydzyka nie obrażam choć powinienem. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Eee tam, żadne tam agituje... 08.10.07, 05:52 Zwierzchnicy Rydzyka, w tym Papież, jak dotąd jednak nie ulegli żadnym manipulacjom medialnym i nic do działalnosci Rydzyka nie mają. Jednoznaczna jest wypowiedź biskupa Michalika na ten temat: "Ogólne oskarżenia można ogólnie odrzucić". Jak masz jakieś konkrerty to proszę bardzo - oskrżaj go. Jak nie masz - to jesteś zwykłym opluwaczem i oszczercą. Ty mówiłeś o agitacji, przeczytaj swój post wyżej. Sarkazm jest nietrafiony, bo pokrywa się z moją opinią. Ja obrażam Michnika? A czy ja go, nie daj Boże, wyzywam od zdrajców, lokajów postkomuny, czy sprzedajnych manipulatorów na usługach Kiszczaka, Jaruzela i w ogóle sitwy? Ja tylko twierdzę, że Wyborcza, jak sama nazwa wskazuje, prowadzi od lat nieustanną kampanię wyborczą na rzecz postkomuny, manipulując opiniami wyborców w celu utrzymania sitwy u korta. Ostatnio zaś coraz częściej mija się z prawdą, co nawet Wiadomości TVP jej wytykały. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_wszystkich_ojcow Re: Eee tam, żadne tam agituje... 08.10.07, 07:59 landaverde napisał: > Zwierzchnicy Rydzyka, w tym Papież, jak dotąd jednak nie ulegli > żadnym manipulacjom medialnym i nic do działalnosci Rydzyka nie > mają. Jednoznaczna jest wypowiedź biskupa Michalika na ten > temat: "Ogólne oskarżenia można ogólnie odrzucić". Jak masz jakieś > konkrerty to proszę bardzo - oskrżaj go. Jak nie masz - to jesteś > zwykłym opluwaczem i oszczercą. > > Ty mówiłeś o agitacji, przeczytaj swój post wyżej. Sarkazm jest > nietrafiony, bo pokrywa się z moją opinią. > > Ja obrażam Michnika? A czy ja go, nie daj Boże, wyzywam od zdrajców, > lokajów postkomuny, czy sprzedajnych manipulatorów na usługach > Kiszczaka, Jaruzela i w ogóle sitwy? > Ja tylko twierdzę, że Wyborcza, jak sama nazwa wskazuje, prowadzi od > lat nieustanną kampanię wyborczą na rzecz postkomuny, manipulując > opiniami wyborców w celu utrzymania sitwy u korta. Ostatnio zaś > coraz częściej mija się z prawdą, co nawet Wiadomości TVP jej > wytykały. > Na Manhatanie jest muzeum poświęcone tym, którzy schronili się w USA a uciekali przed rzezią w swojej przybranej ojczyźnie. To właśnie "brak agitacji" kościoła katolickiego spowodował tą nietolerancję, to ludzie sami z siebie rzucili się w Polsce w kilku różnych miejscach na innych takich samych lecz inaczej myślących ludzi. Rydzyk nie agituje spraszając równomyślych gości. Tak właśnie myślę, że albo Radio Watykan albo nic. Będzie wówczas przynajmniej jednoznaczna sprawa. Po co to próżne gadanie o granicach ideologii- wszyscy powszechnie wiedzą, nie ma takich jasnych granic. Rydzykowi nigdy nic nie będzie można zarzucić. On jest Mężem Świętym. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_wszystkich_ojcow Re: Eee tam, żadne tam agituje... 08.10.07, 08:08 Rydzyk jest mężem świętym, tylko przy kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Eee tam, żadne tam agituje... 09.10.07, 05:47 Aha, więc od oskarzeń o agitację wyborczą przeszliśmy do oskarżeń o rzekomy antysemityzm Rydzyka. Otóż ja zrobiłem taki eksperyment - wziąłem te niby "antysemickie" wypowiedzi Rydzyka i zamieniłem słowo Żyd, słowem Francuz, albo Anglik. Jakoś nie stały się te wypowiedzi nagle antyfrancuskie, ani antyangielskie. Spróbuj sam. Wygląda na to, że wystarczy użycie sowa Żyd, aby zostać posądzonym o antysemityzm! A nie daj Boże już by wypowiadać się o nich krytycznie. Przytaczasz tu muzeum holokaustu i sugerujesz, że to Polacy byli sprawcami holokaustu. Coż za manipulacja. A wiesz, słyszałem niedawno w amerykańskim NPR (National Public Radio), które można jedynie posądzić o nadmierny pro-semityzm, ciekawą audycję na temat holokaustu, w której głos zabierali amerykańscy i angielscy badacze, w tym pochodzenia żydowskiego. Dowiedziałem się z niej, że na kilkuset Niemców stacjonujących w obozie w Oświęcimiu i Brzezince, w procesie Norymberskim skazano tylko kilkunastu. Przyjeto bowiem, że odpowiedzialność poniosą tylko ci, którzy czynnie mordwali, czyli np ci, którzy wrzucali Cyklon do komór gazowych. Absurd, prawda? A jednak tak zadecydowano. Wychodzi na to, że to Żydzi wymordowali się sami nawzajem, bowiem Niemcy tak to mieli urządzone, że niemal cały proces fabryki śmierci obsługiwany był przez tychże Żydów. A może Żydzi zaczęliby w końcu solidaryzować się z Polakami i przypomnieli sobie o ich holokauście - utracie 1/3 populacji narodu. Może przypomnięliby sobie o Żegocie, albo o Witoldzie Pileckim, który na ochotnika dał się zamknąć w oświęcimiu by zorganizować tam ruch oporu i meldować aljantom co się tam działo. Polacy robili dla ratowania Żydów takie rzeczy, że przy nich Schindler to mały chłopczyk. W zamian mamy natomiast to, że mówi się obecnie o polskich obozach zgłady... Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Eee tam, żadne tam agituje... 06.10.07, 10:32 No to masz odpowiedź na pytanie, czemu mainstreamowe media nie lubię PiSu. A mimo to w TVN24 widuję polityków PiSu i to dość często. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Przez Episkopat wystąpiłem z Kościoła. 06.10.07, 10:37 Jestem katolikiem, wystąpiłem z Kościoła jako sprzeciw. Tylko bogaci w wiarę biskupi jak : Dziwisz, Pieronek, Życiński, Goclowski są ludzmi Chrystusa. Tacy jak Głódż, Rydzyk to sekta. Nie będę w sekcie. Takich Polaków będzie coraz więcej, Episkopat sam się wyżywi.? Kaczyński i Rydzyk ukradną i pomogą.? Odpowiedz Link Zgłoś
kumata Re: Przez Episkopat wystąpiłem z Kościoła. 06.10.07, 11:27 >Tylko bogaci >w wiarę biskupi jak : Dziwisz, Pieronek, Życiński, Goclowski są >ludzmi Chrystusa. Tacy jak Głódż, Rydzyk to sekta. Tu jest odpowiedź na wszystkie wątpliwości związane z władzami kościoła i księdzem Rydzykiem. Oni właśnie w tym momencie, gdy ktoś wygłasza takie słowa, nie są już ludźmi Chrystusa, bo swoim zachowaniem ukazali kontrast między sobą, a kimś kto być może błądzi. Aby powrócić do poprzedniego stanu wiary, muszą być z tymi którzy w to wątpią i z tym opluwanym księdzem. Odpowiedz Link Zgłoś
sergiucha Re: Eee tam, żadne tam agituje... 13.10.07, 13:22 "Duszpasterze jako świadkowie rzeczywistości nadprzyrodzonej " to powala ;)gdziesz to oni widzą tą rzeczywistość ? ano wiem w rzeczywistości nadprzyrodzonej ziemia płaska jest świat powstał w siedem dni .... a splątanie kwantowe to dzieło szatana Odpowiedz Link Zgłoś
veto14 Re: Eee tam, żadne tam agituje... 15.10.07, 16:00 sergiucha napisał: > "Duszpasterze jako świadkowie > rzeczywistości nadprzyrodzonej " > to powala ;)gdziesz to oni widzą tą rzeczywistość ? > ano wiem w rzeczywistości nadprzyrodzonej ziemia płaska jest > świat powstał w siedem dni .... > a splątanie kwantowe to dzieło szatana Jednak Ojciec Dyrektor Tadeusz Rydzyk dociera jakoś głównie do emerytów ale nie tylko! Jak został przyciśnięty przez prasę to zaczął gadać coś o szatanie i o jego "nadepniętym ogonie". Jak miał otwarcie roku akademickiego na swojej uczelni (jest to uczelnia bardzo w Toruniu oblegana) to ogłoszono we wszystkich mediach, że o.Rydzyk "chodzi po wodzie". OJCIEC TADEUSZ RYDZYK MOŻE WSZYSTKO!!!!! A gdzie tu dla nas miejsce, dla zwykłych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
ojciec_wszystkich_ojcow Re: Eee tam, żadne tam agituje... 15.10.07, 19:33 sergiucha napisał: > "Duszpasterze jako świadkowie > rzeczywistości nadprzyrodzonej " > to powala ;)gdziesz to oni widzą tą rzeczywistość ? > ano wiem w rzeczywistości nadprzyrodzonej ziemia płaska jest > świat powstał w siedem dni .... > a splątanie kwantowe to dzieło szatana Tynfa dam temu co mi powie co to jest "rzeczywistości nadprzyrodzonej". Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Wyborcza nareszcie szczera? 06.10.07, 04:50 GW: PS Najcelniejsze sformułowania Wassermanna zaznaczone przez redakcję Cudownie! Redakcja przyznaje, że uznaje wypowiedzi Wassermanna o oligarchii i wściekłym ataku na CBA za najcelniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Wyborcza nareszcie szczera? 06.10.07, 07:54 Mam nadzieję, że zrozumiałeś to prawidłowo... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Wyborcza nareszcie szczera? 06.10.07, 09:35 To znaczy jak? Przecież wypowiedź jest zupełnie jednoznaczna. Gdyby miało to znaczyć coś innego to możnaby przecież użyć innych sformułowań. Sugerujesz, że redaktorzy Wyborczej to kretyni, którzy nie umieją się precyzyjnie wypowiadać? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wyborcza nareszcie szczera? 06.10.07, 10:24 landaverde napisał: > To znaczy jak? Przecież wypowiedź jest zupełnie jednoznaczna. ************************************** Jednoznaczna dla bolszewików sterownych przez Rydzyka. Zamiast słuchać durnych audycji, zajrzyj do podręcznika historii, a znajdziesz w wypowiedziach Wassermanna reminiscencje przemówień Lenina. Lenin nie apelował do wszystkich, a tylko do pewnej grupy, która pozwoliła mu przejąć władzę. Ten sam proces ma miejsce w Radiu Maryja - chodzi tylko o morale moherowych bolszewików. Nie ma żadnej dyskusji i nie ma żadnych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Precz z PiS.!!! 06.10.07, 10:38 maruda.r napisał: > landaverde napisał: > > > To znaczy jak? Przecież wypowiedź jest zupełnie jednoznaczna. > > ************************************** > > Jednoznaczna dla bolszewików sterownych przez Rydzyka. Zamiast słuchać durnych > audycji, zajrzyj do podręcznika historii, a znajdziesz w wypowiedziach > Wassermanna reminiscencje przemówień Lenina. > > Lenin nie apelował do wszystkich, a tylko do pewnej grupy, która pozwoliła mu > przejąć władzę. Ten sam proces ma miejsce w Radiu Maryja - chodzi tylko o moral > e > moherowych bolszewików. Nie ma żadnej dyskusji i nie ma żadnych wątpliwości. > Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: w Wyborczej wszystko jest fałszywe.Szczerość. 06.10.07, 10:40 Z wyjątkiem daty umieszczonej na pierwszej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Wyborcza nareszcie szczera? 06.10.07, 11:06 1. Temu co piszesz (o bolszewikach, leninie itd) przeczy choćby audycja z Wassermannem, o której tu mowa (www.radiomaryja.pl/dzwieki/2007/10/2007.10.04.rn.mp3) więc może umotywowałbyś to cytatami? 2. Skoro wypowiedź nie jest jednoznaczna to może byś wyjaśnił co Twoim zdaniem redakcja ma na myśli pisząc: PS Najcelniejsze sformułowania Wassermanna zaznaczone przez redakcję Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak I jak kiedys wytluszcza: 'Kopulowac z matka' 06.10.07, 08:33 Wassermana albo debila Ziobro, to nie zrozumiesz tego kmiotku jako zachete? Czy tez tak to wlasnie zrozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: I jak kiedys wytluszcza: 'Kopulowac z matka' 06.10.07, 09:25 Przestrzegasz mnie przed własnymi błędami? Współczuję ci debilu. Odpowiedz Link Zgłoś
luzyczanin Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 06:40 Drodzy dyskutanci , problemem nie jest zachłanny na władzę socjalista , niedouk ręcznie sterujący i psujący prokuraturę czy człowiek od wanny mający problemy z komunikacją społeczną. Problemem jest sekta którą stworzył zakonnik w oparciu o budowanie wyimaginowanego "szatana" i ingerencja w sferę polityczną człowieka mianującego się katolikiem . Wyraźnie widać ( choćby na forach) jak ten "katolik" czynnie włączył się w dzielenie nas katolików i kreuje nieistniejące antagonizmy wespół z człowiekiem opętanym pożądaniem władzy . Jeśli jesteś katolikiem powinieneś kierować się naukami Chrystusa i być odpornym na nienawiść a otwartym na miłość . Pamiętajmy , uwikłanie naszego kościoła w miałką , krótkoterminową i zaściankową politykę nigdy nie przyniesie pokoju wśród nas a jedynie nienawiść i zgorzknienie . Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: wet3 06.10.07, 07:53 Jeśli ma być tak rozwinięty jak Ty, to chyba Cię pogieło. Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 08:40 Pieprzyć to wszystko.Nie pójdę głosować,bo mówiąc szczerze koryto i świnie te same tylko w nowym makijażu. Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld Rydzyk daje tyle kasy klerowi ze trudno byloby bez 06.10.07, 08:44 niego wyzyc! Wiec nie oczekujcie ze sie cos zmieni. A Bp. chodza jak zaczarowani. Bp. Flaszka - co ma byc przeciw! Kasa leci, sa nowe auta,luksusy,alkohole,wierni przyjmuja go jak krola! Kto by nie chcial! Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Rydzyk daje tyle kasy klerowi ze trudno bylob 06.10.07, 22:05 sld_sld napisał: > niego wyzyc! Wiec nie oczekujcie ze sie cos zmieni. A Bp. chodza jak > zaczarowani. Bp. Flaszka - co ma byc przeciw! Kasa leci, sa nowe > auta,luksusy,alkohole,wierni przyjmuja go jak krola! Kto by nie > chcial! ====================================================== no to zostań bracie biskupem i też tak będziesz miał, cóż prostszego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Żal patrzeć na tych szubrawców 06.10.07, 08:46 Dla doraźnych interesów niszczą wiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Żal patrzeć na tych szubrawców z PO 06.10.07, 10:47 Kolejny już raz zmierzają do klęski wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
roblaz PiS i KOściół 06.10.07, 09:02 Kościół katolicki to jedna z bardziej zakłamanych instytucji na świecie i dlatego PiS ma w nim oparcie swój do swego zawsze przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
cyndyndanda 00ziobro - drugi cyklista 4republiki - jego master 06.10.07, 09:09 zaczyna kombinowac, zeby dalej rzadzic - 00 z zalosci moze popelnic harakiri, albo...........podlozy masterowi swinie. Odpowiedz Link Zgłoś
dupa999 Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 09:13 I co komuszki i wszystkie różowe złodziej zabrakło Wam towarzysza Gowina Terlikowskiego i księdza tzn. Towarzysza Sowy razem z agentem kardynałem Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 PZPR,.zbójcy,zdrajcy...w Szambie Rydzyka ! 06.10.07, 09:18 antykościelni łajdacy! Odpowiedz Link Zgłoś
hi-polit1 15 kłamstw dyskwalifikujących J. Kaczyńskiego. 06.10.07, 09:23 Ku pamięci 15 kłamstw Jarosława Kaczyńskiego. 1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem; 2. Nie będzie koalicji z Samoobroną; 3. Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną; 4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy; 5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS; 6. V-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w więzieniu działaczy opozycji w latach 70.; 7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań; 8. Wprowadzimy szybko niższe podatki; 9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku; 10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa; 11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD; 12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencję; 13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld euro); 14. Zredukujemy administrację państwową; 15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR Dla mnie, raz dane słowo, jest święte... (Jarosław Kaczyński 10 VII 2006) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie Re: 15 kłamstw dyskwalifikujących J. Kaczyńskiego 06.10.07, 09:57 Kaczynski to JEDNO SMIRDZACE KłAMSTWO ! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne KLON pies_na_lewizn-i-e popelnil 15 x 10 klamstw__ 06.10.07, 10:12 Odpowiedz Link Zgłoś
jacaja Re: 15 kłamstw dyskwalifikujących J. Kaczyńskiego 06.10.07, 09:58 Kochany, to już nie działa. Widzisz jak 'słupki' PiS-iorom rosną? Ciemny lud kupił wszystko. I będzie miał rząd taki, na jaki sobie zasłużył - do dupy i do bicia po dupie. Ale to przecież kraj postawiony na tej części ciała od zarania! Bo jeśli będący prokuratorem, przez kilkanaście dobrych lat świetlanego socjalizmu (podczas gdy jego dzisiejsi wrogowie, "wściekle" go zresztą atakujący, siedzieli w więzieniach) człowiek, będący w tym momencie funkcjonariuszem PAŃSTWOWYM, wychwala swoją partię w Radio Wolna Rydzyka - to ręce opadają. Te 15 przykazań, sam je zresztą rozsyłałem do znajomych, NIC nie zmienią. PiS wygra, bo mówi ludziom to co chcą usłyszeć. A za mówienie niespełnialnych rzeczy w Polsce, nikt, nigdy, nikogo nie rozliczył i nie rozliczy. Przynajmniej, dopóki pokolenia zdegenerowane komunizmem nie wymrą. Pokolenia, którym zawsze się coś od życia (państwa) należało. A to talon na samochód, a to wczasy pracownicze, mieszkanie zakładowe, punkty za pochodzenie, którzy kiedyś opluwali swojego sąsiada za przynależność do AK, którzy dopiero TERAZ odkrywają, że był taki Katyń. Że... etc., etc. Dla których lepszy jest pieprzony demagog, z gębą pełną nienawiści, frazesów i kompleksów. Kończąc, życzę sobie i innym tylko jednego. Aby po 21 października nie obudzić się w kaczym stawie. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 09:25 TV1 nie chwalą, bo nie muszą, bo jak mawiają niektórzy łodzianie TV1 jest "jeich". A Rydzykowi trzeba się podlizywać, podobnie jak to robią, ważniejsi od tych dwóch dżentelmenów! Odpowiedz Link Zgłoś
aglo11 Re: Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 09:27 A gdzie ma agitować w żydokomunistycznym brukowcu jakim jest Gazeta Wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek matka kurka 06.10.07, 09:31 Najbardziej groteskowa i żałosna cecha PiS, to wydumany ANTYKOMUNIZM! Wiecie co jest najbardziej zabawne w wyznawcach PiS? Jasne, jasne, wiele rzeczy, ale jest jedna najśmieszniejsza - ANTYKOMUNIZM. Przeciętny wyznawca PiS podobnie jak jego guru, za komuny miał pełne pory i grzecznie wypełniał postanowienia WRON. Na 100 wyznawców, może jeden dostał zomowską pałką i to za rysowanie gwoździem Nyski, po pijaku. Za to 100 na 100, jak tylko Gierek obniżył cenę margaryny, już byli szczęśliwi i dochodzili do wniosku, że się nie ma co awanturować. 100 na 100, gdyby im w 1989 roku powiedzieć, że wolność oznacza brak przyzakładowej kasy zapomogowej, 13 pensji, wynoszenia narzędzi z zakładu i Boney M w Sopocie, rzuciłoby się PRL na ratunek. Antykomunizm PiS jest tak autentyczny jak cycki Dody. Jak powiedział Frasyniuk, 2% polskiego społeczeństwa miało odwagę autentycznie walczyć o wolność. Ja dodam, że reszta walczyła o salceson i wódkę i komunizm nie specjalnie im przeszkadzał. Dziś się tak ochoczo przypomina 10 milionów działaczy Solidarności i to im przypisuje wielkie zasługi, nie jakimś tam Kuroniom, Michnikom, Borusewiczom, którzy się na robotniczej krwi "nachapali". A ja się pytam, skoro ta bohaterska 10-cio milionowa armia, walczyła o wolność, nie o kiełbasę, to jak to się stało, że po tym jak generał wyjechał z czołgami na ulicę, 9,99 miliona zamknęło okiennice, a garstka desperatów, ledwie 10 tys. zostało internowanych. Co mógł generał zrobić, gdyby 10 milionów prostych, szarych bohaterskich działaczy wyszło na ulicę? Co dziś robi te 9.9 miliona, które narobiło w pory? Ano nazywa złodziejami i komuchami tych, co mieli odwagę siedzieć za wolność. Teza oszołoma: "To prości Polacy, zbudowali wolną Polskę, a tamci zdradzili i poszli kraść do władzy". Było dokładnie odwrotnie, to 10 milionów prostych działaczy podkuliło ogonki i ledwie kilka tysięcy postawiło się komunie. Dziś tamten tchórzliwy tłum ustawia po stronie ZOMO nielicznych bohaterów. Co więcej te 10 milionów pyta, co ja z tego mam? Kto mi za patriotyzm i walkę z komuną zapłaci? Słynne 21 postulatów, to manifest socjalny, w który doradcy Wałęsy z KOR wpletli idee i skromny pakiet wolnościowy. Zaledwie 5 punktów dotyczyło demokratyzacji, praw jednostki i wolności słowa, 16 postulatów, brzmi dziś jak program samoobrony. 10 tys. walczyło o to: 1) Zalegalizowanie niezależnych od partii i pracodawców związków zawodowych. 2) Zagwarantowanie prawa do strajku. Przestrzeganie zagwarantowanej w Konstytucji PRL wolności słowa, druku i publikacji. 3) Przywrócenie do poprzednich praw ludzi zwolnionych z pracy po strajkach w 1970 i 1976 i studentów wydalonych z uczelni za przekonania, zniesienie represji za przekonania. 4) Podanie w środkach masowego przekazu informacji o utworzeniu MKS oraz opublikowanie jego żądań. 5) Podjęcie realnych działań wyprowadzających kraj z kryzysu. 6) Wprowadzenie zasady doboru kadry kierowniczej na zasadach kwalifikacji, a nie przynależności partyjnej oraz zniesienie przywilejów Milicji Obywatelskiej, Służby Bezpieczeństwa i aparatu partyjnego. 9,9 miliona o to: 7) Wypłacenie strajkującym zarobków za strajk, jak za urlop wypoczynkowy, z funduszu Centralnej Rady Związków Zawodowych (CRZZ). 8) Podniesienie zasadniczej płacy o 2 tys. zł. 9) Zagwarantowanie wzrostu płac równolegle do wzrostu cen. 10) Realizowanie pełnego zaopatrzenia rynku. Eksport wyłącznie nadwyżek. 11) Zniesienie cen komercyjnych oraz sprzedaży za dewizy w tzw. eksporcie wewnętrznym. 12) Wprowadzenie bonów żywnościowych na mięso. 13) Obniżenie wieku emerytalnego - dla kobiet do 50 lat, dla mężczyzn do 55, lub zapewnienie emerytur po przepracowaniu w PRL 30 lat dla kobiet i 35 dla mężczyzn. 14) Zrównanie rent i emerytur starego portfela. 15) Poprawienie warunków pracy służby zdrowia. 16) Zapewnienie odpowiedniej ilości miejsc w żłobkach i przedszkolach. 17) Wprowadzenie płatnych urlopów macierzyńskich przez 3 lata. 18) Skrócenie czasu oczekiwania na mieszkania. 19) Podniesienie diety z 40 do 100 złotych i dodatku za rozłąkę. 20) Wprowadzenie wszystkich sobót wolnych od pracy. PiS to płycizna intelektualna, masowość, disco polo socjalne, gęba pełna frazesów, a tak naprawdę walka nie o ideały, a o salceson, nie o wolność, ale o socjalną garkuchnię i nie o Polskę, a o PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: matka kurka 06.10.07, 09:55 Bardzo dziękuję za ten tekst. Mądry i prawdziwy aż do bólu. Bo mnie najbardziej boli kłamstwo. Obrzucanie inwektywami prawdziwych bohaterów przez tych, którzy bohaterami nigdy nie byli...Myślę, że jazgot pisu ma zagłuszyć brak własnej historii i mandatu do mówienia nam, gdzie stało ZOMO, a gdzie inni. Jeśli ktoś nie ma własnych korzeni a ma władzę - wyrwie,spali i sponiewiera korzenie innych, którzy je mają. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: PiS wygra wybory. Na to nie ma rady. 06.10.07, 10:44 Syzyfowe są wysiłki agentury, komuchów i ogłupionych Gazetą Wyborczą naiwnych czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: PiS wygra wybory. Na to nie ma rady. 06.10.07, 13:50 Dobrze że ty jesteś taki zajebisty! Spieprzaj dziadu! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: PiS wygra wybory. Na to nie ma rady. 06.10.07, 18:00 Wszystkie sondaże wskazują na wyborczy sukces PiS, dlatego teraz cicho o sondażach. Odpowiedz Link Zgłoś
jacaja Re: matka kurka 06.10.07, 10:10 Zgadza się co do joty. I niestety potwierdza, o czym pisałem wcześniej - te zdegenerowane komunizmem umysły teraz pieją na cześć swojego nowego wodza. To ludzie, za których zawsze ktoś myślał, ktoś im przewodził, w najgorszym tego słowa znaczeniu - nie zezwalał na krytykę, samodzielność. A te 10 tysięcy, o których piszesz - cóż, myślę, że przeżyją i to. Tylko, że aby ich doceniono musiałby to być inny kraj. Nie Polska. Niestety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: matka kurka 06.10.07, 12:11 piesek.leszek,Do solidarności zapisywało się gremialnie wszystkich pracowników,taki był nakaz dyrektorów i partii.Gierek dostał polecenie od Breżniewa,i to cała prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
aglo11 Re: matka kurka 06.10.07, 13:15 piesek.leszek-prawdziwy z Ciebie piesek, piesek czerwony młot,spłodzony na czerwonym suknie przez ojca młota. Piszesz o sobie jako jego guru, za komuny miałeś pełne pory i grzecznie wypełniał postanowienia WRON-u Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 09:42 Kiedyś znajomy Czech powiedział: macie w Polsce dwa hamulce rozwoju gospodarczego - kościół katolicki i rozdrobnione biedne rolnictwo. Nic dodać nic ująć. Polski kościół katolicki odegrywa fatalną rolę popierając najbardziej wsteczne nurty polityczne, czerpie nieuzasadnione korzyści uwłaszczając się na państwowym majątku. W rozdrobnione i biedne rolnictwo pompowane są olbrzymie środki, które znacznie lepiej wykorzystane byłyby np.w oświacie. Co do tych dwóch typów występujacych w radiu Rydzyka, to obaj pasują do określenia, jakiego użył Pan Profesor Bartoszewski dla określenia obecnie nam panujących. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 A to ciekawe jak to się dzieje... 06.10.07, 10:02 że Kościół katolicki w Czechach weźmy przykładowo Zaolzie bo podobny do polskiego, takiej negatywnej funkcji tam nie spełnia. Jakie tu są różnice? Zaś co do chamskiej wypowiedzi pana "profesora" Bartoszewskiego nie licującej z pełnionymi godnościami, to mam takie nieodparte wrażenie że dużo więcej pożytku by swoim gadulstwem zrobił gdyby pojechał na Warmię i wytłumaczył tam ludziom którzy utracili swoje majątki na rzecz Niemców, dlaczego to w Sejmie kiedyś dawał im gwarancje bezpieczeństwa jak się okazuje bez pokrycia. No i przy okazji wytłumaczył po co mu był medal G. Stresemanna, nienawistnika Polski idącego w swoich żądaniach terytorialnych wobec Polski dalej niż sam Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A to ciekawe jak to się dzieje... 06.10.07, 10:19 jama314 napisał: > że Kościół katolicki w Czechach weźmy przykładowo Zaolzie bo podobny do > polskiego, takiej negatywnej funkcji tam nie spełnia. Jakie tu są różnice? ****************************** Po prostu KK w Czechach bardzo dobrze przyswoił lekcję udzieloną mu przez Jana Husa kilkaset lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
samideano Wassermann agituje w Radiu Maryja 06.10.07, 09:43 Episkopat swoje, a Radio Maryja swoje. Nikt ich nie ruszy. Nawet Ojciec Święty. Nietykalni. Teraz niby przyjechali jacyś redemptoryści z Włoch, żeby ,,skontrolować" działalność naszych zakonników, ale napewno już są ,,przekabaceni" i najwyżej pochwalą za wszystko. Już słyszałem, że w poniedziałek będzie Msza Św. w Elblągu, którą będzie celebrował przybyły z Rzymu redemptorysta, może jakiś przełożony i polski przełożony ks. Klafka. A jeśli chodzi o abp. Michalika, to przecież on od dawna był ,,fanem" Radia Maryja. Wybrano więc swojego na przewodniczącego Episkopatu, a do troski o Radio Maryja wybrano abp. Głódzia. I jest raczej od spraw nietykalności, bo wszystko może mówić i robić RM, a ich nie wolno tykać. Szkoda, że nie żyje Jan Paweł II. On wiedzialby co zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Ach gdyby ganił PiS to byłoby w porządku... 06.10.07, 09:46 No to doczekaliśmy się opinii Gazety o czym wolno politykowi mówić w mediach a o czym nie. Wszystko to zaś w ramach pluralizmu, wolności słowa, demokracji i tolerancji. Według GW oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
samideano Re: Ach gdyby ganił PiS to byłoby w porządku... 06.10.07, 09:50 To dlaczego Radio Maryja nie zaprosi polityków innych opcji. PiS-akom wolno mówić, a innym nie? Przecież Episkopat tez powiedział, że nie wolno agitować i popierać jednej opcji. A tu co się dzieje? Radio Maryja wszysto może i może tez nie słuchać Episkopatu? Tak wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Nie wyrabiają po prostu... 06.10.07, 10:28 Są tak rozchwytywani przez różne antykatolickie media, że nie mają czasu i odwagi na wizyty w RM... A tak przy okazji to czy TVN czy Polsat czy GW czy inne media są rzeczywiście takie rzetelne i demokratyczne w doborze swoich rozmówców i reprezentują poglądy społeczeństwa w odpowiednich proporcjach? No i czy nieliczne katolickie media w katolickim w końcu kraju mają upowszechniać chore na wskroś poglądy libertynów, socjalistów, postkomunistów, ateistów wszelkiej maści czy zwolenników eutanazji i aborcji. Za nasze w dodatku pieniądze? Cała reszta mediów które w swoim czasie zagarnęli stoi przed nimi otworem i tylko czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie jama314.. PIS ma do tego prokurature i Policje !!! 06.10.07, 09:56 te dwa "panstwowe" organy przesladują członków PO ! Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter Ale po co, skoro babcie juz maja pochowane dowody 06.10.07, 09:53 po co? Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Wassermann- Miller-Dornbaum ilu jeszcze katolikow? 06.10.07, 09:55 Wassermann- Miller-Dornbaum aj waj Odpowiedz Link Zgłoś
iq_ok Miłe pierdu, pierdu przed północą. 06.10.07, 09:56 W stanie zaczadzenia milej się śpi. Oczadziały obywatel do dobry obywatel. Reszta to oligarchy, wykształciuchy, korporacjoniści, lekarze ,agenci, żydzi , masoni i cykliści. Takich nam w naszej Polsce nie potrzeba! Odpowiedz Link Zgłoś