Dodaj do ulubionych

Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń

17.03.08, 14:35
Witam serdecznie i zwracam się z prośbą do forumowiczów. Szukam godnej
zaufania, najlepiej sprawdzonej agencji nieruchomości z Torunia.
Czy możecie kogoś polecić?
Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • oska81 Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 17.03.08, 17:27
      Miesiąc temu stałam się szczęśliwą posiadaczką mieszkania, do którego lada
      chwila się wprowadzam. Korzystałam z usług biura nieruchomości Alfa-investment.
      Byłam z niego bardzo zadowolona, biorą wprawdzie sporo, jak każde biuro, ale
      jeśli ktoś nie ma czasu na szukanie, dzwonienie, potem załatwianie formalności,
      urzędy, notariusze, sądy, to biuro jest dobrym wyjściem. Zwłaszcza jak się nie
      jest z tego miasta, w którym kupuje się mieszkanie. Ja z tego biura byłam
      zadowolona.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia
      • vauban Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 17.03.08, 18:06
        Nordhaus. Korzystałem.
    • antipini Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 26.03.08, 10:58
      dzieki:)
      a moze znacie jakąś agencję nieruchomosci niekoniecznie z Torunia? Chcę sprzedac
      kawałek ziemi ok. 10 km od Torunia, może korzystaliscie z usług jakiejś
      ogólnopolskiej?
    • sl.sm Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 10.01.14, 15:04
      Polecam Forum Nieruchomości współpracowałem z paniami Sylwią i Beatą, bardzo szybko sprzedały moje mieszkanie i pomogły znaleźć nowe. Wynegocjowałem rozsądną prowizję.
    • kontospamerskie Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 16.01.14, 10:41
      Moim zdaniem warto szukać klienta na kilku frontach.

Jednej agencji nie musisz wybierać, możesz zawsze zostawić ofertę w kilku, to przecież nic Cię nie kosztuje.

Dodatkowo warto szukać klienta na własną rękę, np. w serwisach ogłoszeniowych, te są lokalne i darmowe:
      Toruniak.pl - nieruchomości
      Bydgoszczak.pl
      • danbroo Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 21.10.14, 01:23
        Proponuję kilka spotkań i rozmowy z agentami o ich pracy, doświadczeniu, realnej ocenie sprzedaży i możliwości uzyskania ceny. Proponuję też rozważyć umowę na wyłączność, bo dobrze wybrana agencja zrobi więcej niż 20 przypadkowych. Krzysztof Butowski, Studio Nieruchomości.
    • neurogin Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 15.05.14, 05:15
      Na agencje trzeba uważać. Znajomy wynegocjował zmniejszenie prowizji. I w czasie zawierania umowy podsunęli mu papier, który podpisał. Okazało sie, iż tam juz figurowała kwota 4xmniejsza. Oczywiscia musiał zapłacić wyższą.

Poza tym zamiast zwrzeć jedną umowę, a potem podawać telefonicznie adresy lokali, każą ci każdorazowo podpisywać papier na kolejny, nie spuszczają Was (potencjalnego sprzedawcy i kupującego z oka). A podsuwane mieszkania nie mają wielkiego związku z Twoimi oczekiwaniami. No, kapitalizm
    • 3monika1112 Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 10.09.15, 15:17
      Polecam biuro nieruchomości ARThaus działające na ul. Szerokiej 12. Szukając mieszkania korzystałam z usług tego biura. Pełen profesjonalizm, miła i przyjazna obsługa. Dzięki indywidualnemu podejściu doskonale doradzili wybór mieszkania, natomiast dzięki ogromnej wiedzy mogłam zweryfikować swoje wymagania. Byłam na bieżąco informowana o przebiegu sprawy co sprawiło że miałam poczucie bezpieczeństwa i nie musiałam się o nic martwić. Przez cały czas służyli pomocą w każdej kwestii, nawet najdrobniejszej co sprawiło że miałam poczucie skoncentrowania na moich potrzebach. Miłym zaskoczeniem był również telefon po kilku tygodniach od sfinalizowania transakcji z zapytaniem jak się mieszka i czy jescze mogą coś dla mnie zrobić
    • danbroo Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 25.11.15, 00:59
      Cześć. Jestem właścicielem agencji studio-nieruchomosci.com, Zapraszam na stronę. Staramy się aktualizować nasze oferty na bieżąco, nie koloryzujemy propozycji, w miarę możliwości publikujemy rzuty lokali.
      • halwro Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 20.03.16, 14:08
        Witam, też pracuje w firmie geodezja nieruchomości. Ponieważ mąż jest geodetą z uprawnieniami, chcę specjalizować się w wyszukiwaniu ofert dla chcących kupić nieruchomość. Umiejętności geodezyjne pozwalają na profesjonalne sprawdzenie nieruchomości. Jednak mamy ofertę nieruchomości do sprzedaży. Zapraszam na naszą stronę www.nieruchomoscigeokart.pl
    • sylwia123321 Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 09.02.17, 14:20
      Ja polecam dewelopera Dompol, tutaj masz więcej info www.dompol.pl/mieszkania ;)
    • nena20 Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 19.03.17, 17:58
      Ja nie polecam szkoda kasy. Rynek totalnie opanowany przez pośredników którzy biorą kasę za darmo. Nie piszcie o sprawdzaniu ksiąg wieczystych bo sprawa jest banalna i samemu można to zrobić. Innych potencjalnych trudności w samodzielnym poszukiwaniu nieruchomości nie widzę.
    • nanana18 Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 19.11.17, 19:25
      Nie polecam agencji ArtHaus. Kontakt jest lapidarny. Tu przekonanie o własnej wyższości bierze górę nad profesjonalizmem. Miałem już pewne doświadczenia z innymi biurami nieruchomości (kupna mieszkań, udział w procesie rekrutacyjnym) i mogę powiedzieć, że ta agencja wypada najsłabiej. Zostałem potraktowany arogancko.
    • loveparis Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 07.11.18, 15:32
      Sprawdzone biuro nieruchomości w Toruniu to www.alfa-investment.pl/
    • t-zorro Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 13.04.19, 09:21
      Korzystałem z pośrednictwa zarówno w dwóch dużych miastach naszego województwa. Ogólnie wygląda to tak.
      1) Najpierw zapewnienie, iż znaleźli wyjątkowe mieszkanie zgodne z twoimi oczekiwaniami
      2) Adresu lokalu nie chcą podać, bliższych informacji nie udostępniają (bo najczęściej w ogóle ich nie mają), masz się umówić i nieruchomość obejrzeć
      3) Jeszcze w aucie lub na klatce schodowej karzą ci podpisać umowę z adresem lokalu (dobrze sprawdzić czy nie ma tam wyłączności na ich firmę)
      4) W umowie zapisana marża pośrednika (3% + Vat), a naprawdę zadowolą się i połową tego!
      5) Ponadto od niedawna obowiązuje nowa moda: już po podpisaniu umowy wstępnej masz zapłacić im marżę (a przecież do umowy właściwej może w ogóle nie dojść)
      6) Stojąc przed blokiem już widzisz, że samo usytuowanie budynku pozostawia wiele do życzenia
      7) Lokal oglądasz z grzeczności, dobrze jak 50% zgadza się z tym o co prosiłeś

Za tydzień, 3 dni powtarza się to samo. Lokal ma być super, a jest gorszy od tego, gdzie mieszkasz.
      Jednym słowem dużo chodzenia, tracenia czasu, zawracania głowy.
      Niemniej z uwagi na fakt, że nikt dzisiaj nikomu nie ufa, sprzedający boi się zawrzeć transakcję z kimś bezpośrednio, dając złudzenie że biuro daje jakąś gwarancję i wszystko sprawdzi :)
    • ivo1974 Re: Agencja nieruchomości godna polecenia - Toruń 26.08.21, 17:26
      Ja napiszę ,którą omijać szerokim łukiem ,jest nią Forum Nieruchomości . Pani posrednik Grazyna , zmanipulowała opis oferty,który mijał się z prawdą i pomimo zwrócenia uwagi nadal uporczywie wprowadza w bład ewentualnych klientów. .Zostaliśmy narażeni na pokonanie wiele km w dwie strony ,gdzie na miejscu fakty okazały się
      zupełnie inne,niż w opisie oferty . Otóż opis oferty wskazywał ,że nieruchomość ma 100m , w rzeczywistości ma 68m , pokoje przechodnie ,częściowo pokryte tapetami ( w opisie są gładzie) .Pani posrednik na główne zdjęcie wystawia zabudowę kuchenną ,która jest chyba największym atutem tego domu ,który częściowo jest do remontu ,o czym również brak wzmianki . Tymczasem kuchnia ,która jest w zabudowie, w całości jest zabierana przez właściciela ,a sprzedaż tego domu dotyczy tylko jego ścian ,ponieważ właściciele zabierają nawet szafę w zabudowie ,więc uważam ,że posrednik wprowadza ludzi celowo w błąd i naraża na stratę . Pani posrednik po zwróceniu jej uwagi na błedy jakich się dopuszcza w opisie oferty , nie ma zamiaru ich zmienić . Miała oddzwonić , nie zrobiła tego .Widać jest coś bardzo ukryte i proszę uważać na takiego posrednika ,który oszukuje . To brak profesjonalizmu ,albo celowe działanie .Czuję się pokrzywdzona przez to biuro ,ponieważ straciłam czas i pieniądze ,a pani posrednik nie przyjechała na okazanie . Dowody ,że bylismy w środku mamy w postaci dokumentacji fotograficznej. Dom zamiast 3 pokoi miał tylko dwa pokoje przechodnie . Dom ocieplony ,ale nie do końca i tak wiele innych mankamentów . Pierwszy raz spotkała mnie tak nieprofesjonalna obsługa ze strony biura ,które ma świadczyć usługi dla obu stron ,tzn kupującego i sprzedającego . Jak widać tutaj posrednik ukrywa fakty związane ze stanem faktycznym nieruchomości ,zeby naciagnąć na coś ,co nie jest obiektem sprzedaży.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka