Dodaj do ulubionych

Lotnisko Kuala Lumpur Malezja- pytania

IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 02:51
Witam mam pytanie, ląduje na terminalu Air Asia wiem że jest oddalony od glownego terminalu lotniska w Kuala Lumpur. Pytanie lądujac o godz 19 na terminalu Air Asia zdąze sie przetransportowac na dalszy lot na glowny terminal na 20? ( odlot 21.15)
Ile trwa podebranie bagazy itp. Ah i czy texi w Kuala Lumpur jest drogie, boje sie ze mimi malej odleglosci moge duzo zaplacic. Porosze wogole tez orade na temat taxi w Malezji bo bede kozystac dosc czesto: jakies rady, przestrogi i jakie ceny
Obserwuj wątek
    • grekan Re: Lotnisko Kuala Lumpur Malezja- pytania 04.05.11, 03:45
      Wejdz na strone dla podroznikow: koniec swiata, znajdziesz wszystkie informacje dot. Malezji i innych krajow/ ceny, co warto a czego nie, pogoda, itp./
      • Gość: Olga25 Re: Lotnisko Kuala Lumpur Malezja- pytania IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 17:58
        ehh zadalam konkretne pytanie, dla osob ktrle lataja Air Asia i orientuja jak to jest czasowo po ladowaniu....
        • Gość: mirco Re: Lotnisko Kuala Lumpur Malezja- pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.11, 19:52
          Znasz język polski na poziomie podstawowym? Nie jesteś w stanie napisać kilku zdań poprawnie? Co za bełkot.
    • untochables Re: Lotnisko Kuala Lumpur Malezja- pytania 04.05.11, 21:25
      zdążysz jeśli wszystko będzie o czasie;) mało czasu ;( na LCCT lądowałem około 10 razy i czasem jest tak że jak masz wypisaną arival card i nie ma ludzi przed tobą to po 20 minutach jesteś przed terminalem a jak nie daj boże stanie przed tobą jakas rodzina z Iranu to masz 40 minut z głowy na samej granicy (też mi sie tak trafiło) no i pytanie jak szybko dostaniesz bagaże

na forum o podróżach zadałaś to pytanie mogłaś odrazu wyjaśnić że chodzi Ci o trasnport pomiędzy terminalami - a my się produkujemy jak dojechać do Centrum KUL
      z taksówkarzami w Malezji jest tak samo jak wszędzie na świecie - to RASA PANUJĄCA - i albo zapanujesz nad nimi albo będą Cię kasować - musisz być przygotowna skąd dokąd jedziesz i ile to powinno kosztować i ew. negocjować stawkę ale czasami są poprostu uparci i chcą jechać na taksometr i czasem to jest lepsze rozwiązanie a czasem gorsze
      • Gość: Olga25 Re: Lotnisko Kuala Lumpur Malezja- pytania IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.11, 22:20
        Arival Card? co to jest?! gdzie se to wypelnia, jakie info tam jest i czy to sie komus oddaje? Czy ja cos jeszcze potrzebuje aby przejsc przez granice?
        Poradz ile max wezma taxi na odcinku 130 km bo tez taka trasa mnie czeka.
        • Gość: adh Re: Lotnisko Kuala Lumpur Malezja- pytania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 13:30
          Arrival Card to taka karteczka formularz (karta przyjazdu) do wypelnienia dostaniesz w samolocie w czasie podrozy do Malezjii, bedziesz musiala to wypelnic imie nazwisko, skad jedziesz, gdzie w jakim celu, takie podstawowe informacje o Tobie, ale nie wiem jak dokladie wyglada ta do Malezji ja do Tajlandii mialem dwie gdzie jedna wpinaja do paszportu podczas kontroli paszportowej a druga zabieraja.
          Wpisz w wyszukiwarce i poszukaj zobaczysz jak wyglada ta karta.
          Co do przejscia to potrzebujesz tylko pewnie wizy i paszportu, ale wez sobie tez na wszelki wypadek wydruk biletu elektronicznego bowiem czasami w roznych stronach swiata chca okazania czegos co dowodzi, ze zamierzasz wrocic, opuscic dany kraj.
          Co do taxi ja nie wiem jeszcze tam nie bylem, niech sie wypowie ktos kto zna ceny z autopsji.
          Ale nie przejmuj sie nie zginiesz, jednak rozumiem Twoje obawy wiec pytaj jak masz jeszzce jakies pytania.
          • Gość: trog73 Re: Lotnisko Kuala Lumpur Malezja- pytania IP: 175.142.178.* 18.05.11, 16:25
            Drobna uwaga: Odprawa paszportowa moze trwac dluzej - Malezja wprowadzila skanowanie linii papilarnych (palcow wskazujacych). Na razie system jest w fazie testowej dziala w 61 na 96 przejsciach granicznych (podobno od 1.06 oficjalne uruchomienie systemu). System dziala na KLIA to spodziewalbym sie tez na LCCT.

Doswiadczylem takowej odprawy - zajela 50 min dluzej (moja kolejka do odprawy byla krotka)
            • Gość: Olga25 Re: Lotnisko Kuala Lumpur Malezja- pytania IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 02:07
              50 min dluzej?! To czyli po wyjsciu z samolotu mozna spedziec na lotnisku jeszcze 2 godz?!!!
    • zuinasia Re: Lotnisko Kuala Lumpur Malezja- pytania 08.10.14, 09:22
      Właśnie napisałam posta na moim blogu o lotniskach w KL, przemieszczaniu się między nimi, dojazdami do miasta itp. Serdecznie zapraszam do lektury! zuinasia.wordpress.com/2014/10/08/lotniska-w-kuala-lumpur-klia-i-klia2-subang/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka