Dodaj do ulubionych

ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ,RYAN

IP: *.play-internet.pl 28.06.12, 13:40
cześć,

czy kobieta w widocznej ciąży może skorzystać z pierwszeństwa wejścia na pokład bez wykupionej usługi ? dotyczy lotu Ryanairem lub Wizzair

dziękuje i pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.static.korbank.pl 28.06.12, 13:52
      Nie, a dlaczego by miała mieć? Zapewne jeszcze z "opiekunem", babcią i koleżankami?
      X
      • Gość: olek Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.play-internet.pl 28.06.12, 17:34
        ja widze 2 powody dla ktorych moglaby skorzstac z pierwszenstwa:

1. Osoby z malymi dziecmi korzystaja z takiej uslugi bez wykupienia ( przynajmniej kiedys)
        2. Z czystej polityki 'prorodzinnej' lini lotniczej

• kissmygrass Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, 28.06.12, 18:53
          Gość portalu: olek napisał(a):

> 2. Z czystej polityki 'prorodzinnej' lini lotniczej

Możesz rozwinąć?
          • Gość: boruta Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.1and1.pl 03.07.12, 23:36
            Jako przedstawiciel wysoko postawionych społecznie gejów nie zgadzam się, aby "lale" z jełopami, co sobie w wieku 23 lat majstrują dzieci z niewiedzy "biologicznej" pchały się w samolocie i zajmowały najlepsze miejsca.
            Ba, jestem przekonany, że nie tylo licznie podróżujące pary homoseksualne, ale większość pasażerów byłaby bardzo wdzięczna liniom za wytyczanie jakichś obudowanych stref w samolocie dla kobiet w ciąży i tych z bachorami. Nie ma nic gorszego co może mnie spotkać, jak bachor 1-3 rzędy ode mnie, drący mordę, tupiący itp. Wycieczki "tatusiów" z takowymi dla zabicia nudy podczas lotu pozostawiam z milczeniem.
            Być może brzmi okropnie to co napisałem, ale takie jest moje zdanie i guzik mnie obchodzi co o tym myślcie. Coraz więcej osób ma w nosie bachory, pary hetero też coraz częściej nie są głupie i nie zajmują się niańczeniem. Oczywiście - ktoś musi się dokładać do naszych przyszłych emerytur - co nie zmienia faktu, że bachory w samolocie to to, co drażni ogrom pasażerów najbardziej. Prędzej puszczałbym ich karnie na końcu niż dawał priorytety.
            • Gość: Mariola Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 13:25
              Do kolegi Boruta,
              masz rację. Zdecydowanie popieram.
            • Gość: IDIOCI Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.ip.netia.com.pl 30.07.12, 11:46
              Powiem Ci jedno , masz pretensje do ludzi o to , że jesteś pedałem??
              Wydaje mi się że masz i to wielkie hahaha nie możesz mieć dzieci i to ci przeszkadza!
              Odpie...ie się wszyscy od ciężarnych kobiet, które w sobie noszą przyszłość narodu, która bedzie zapie...ć na wasze popie...ne życie, żeby wam została przyznana emerytura.. Nic was nie powinno obchodzić ile kto ma lat jak planuje dzieci,. A jak wam coś nie pasuje i pieprzycie , że tanie linie lotnicze to podróżujcie innymi płaćcie i wymagajcie a nie bądzcie prostakami, którym się wydaje że w ciąży się w domu siedzi.....
              dzieci może są irytujące na pokładach samolotów, każdego wkurzają, jest to kwestia wychowania jak dziecko się zachowuje nie miejcie pretesji do dziecka, że jest dzieckiem....!!!a do kobiet że są w ciąży. Pajace którzy nie mogą, badź nie chcą mieć dzieci niech na ten temat się nie wypowiadają. a co do wypowiedzi pedałkka ... lepiej się nie wychylaj i nie obrażaj innych ludzi. Potem pie...cie ,że ryje obite macie za to że macie inna orientacje, a to gó... prawda. to wy nie umiecie się dostosować.
              • Gość: boruta Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.1and1.pl 31.07.12, 03:24
                Kochanie, że tak powiem delikatnie, we dupię mam płodzoną przez ciebie przyszłość narodu. Nie poniżaj siebie. Przyjemność nieumiejętnego wkładania penisa i niespodziewany bachor to ostatni powód do dumy i odwoływanie się do "narodu". He he... może główki robaczków zmywających w Londynie za tysiąc funtów sobie tego nie mogą wyobrazić, ale tak się składa, że sam pracuję na własne środki na emeryturkę i głęboko w nosie mam kto kogo sobie napłodzi i nie liczę na emeryturę od twoich bachorów, które - niewykluczone - będą siedzieć na bezrobociu opłacani moimi podatkami. Więc, delikatnie mówiąc, wal się po twarzy i ocknij wreszcie. Radzę ci też przymknąć buzię w temacie posiadania dzieci przez gejów, bo jak widać nie masz o tym zielonego pojęcia. Wielu moich kolegów ma dzieci mimo bycia gejami. Zatkało kakało? Ja bachrów robić sobie nie będę, nie potrzebuję problemu i kolejnego źródła drenowania mojego portfela. Jednych nie stać na bachory, ale płodzą i klepią biedę, potem te bachory z naszych podatków są finansowane i utrzymywane. Innych stać, ale bachorów nie płodzą, wolą sobie 5x w roku latać na wakacje i mieć kasę na emeryturę większą, niż ty dziecino dostaniesz z ZUS-u. A więc spadaj na drzewo jak nie masz pojęcia o czym piszesz.
        • Gość: X Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.static.korbank.pl 30.06.12, 09:28
          > ja widze 2 powody dla ktorych moglaby skorzstac z pierwszenstwa:
          >
          > 1. Osoby z malymi dziecmi korzystaja z takiej uslugi bez wykupienia ( przynajmn
          > iej kiedys)

to jest dobra wola niektórych linii lotniczych, że wpuszczają osoby z dziećmi <2 lat. Najczęściej jest to opcja dobra dla całej kolejki, bo jest ciszej przez chwilę.

> 2. Z czystej polityki 'prorodzinnej' lini lotniczej

od polityki prorodzinnej to jest państwo i ewentualnie lekarz prowadzący ciążę, który stwierdza, czy delikwentka może lecieć.
          linia lotnicza jest od zarabiania pieniędzy.
          X
          • gazeta_mi_placi Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, 03.07.12, 12:25
            Dokładnie.
    • tripsta.pl Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, 29.06.12, 15:23
      Niestety, trzeba zwyczajnie wykupić pierwszeństwo priorytetowej odprawy lub pierwszeństwo wejścia na pokład.
      • troll.ohydny Ciąża samolotowa 29.06.12, 17:47

Nie maja. W przeciwnym przypadku wszystkie pasazerki lecialy by w ciazy.
    • troms Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, 30.06.12, 14:23
      Nie wiem jak to jest przepisowo, ale moim zdaniem współpasażerowie tak czy siak powinni ustąpić pierwszeństwa. Chociaż jak widzę powyższe wpisy to wątpię coraz bardziej w nasze dobre wychowanie i po prostu zwykłe rozumowanie. Zwracam uwagę, że po 34 tyg. do samolotu już raczej nie wpuszczają. Dla bezpieczeństwa.
      • Gość: c# Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 01:01
        W tanich liniach panuje ściśle przestrzegane prawo "kto pierwszy ten lepszy". Dzięki temu słabsze jednostki odpadają i najlepsze miejsca na pokładzie zaludniają zdrowe i silne osobniki. Dlatego też, jeśli ktoś podróżuje wraz z osobą w ciąży, to będzie ostatnim chamem i idiotą, jeśli odżałuje te parę złotych dopłaty za priorytet.

Ale to moja prywatna opinia.
        • Gość: polski cham Tani savoir vivre IP: *.cluster-h.websense.net 01.07.12, 03:01

Zgadzam sie z powyzsza opinia. Nie moja ciaza, nie moje zmartwienie.
          Nie licz na uprzejmosc zaplac za priorytetowe wejscie do samolotu.
          Jezeli jestes w ciazy i biedna to najlepiej zostac w domu.
          • Gość: idiot Re: Tani savoir vivre IP: 193.59.52.* 01.07.12, 15:15
            dokładnie: lepiej zostać w domu
            zresztą, wizzem i ryn lata najgorsze buractwo -więc zapomnij że cie wpuszcza bez kolejki
          • gazeta_mi_placi Re: Tani savoir vivre 03.07.12, 12:28
            W innych liniach pierwsi odprawiani są pasażerowie pierwszej klasy, może ciężarnym należą się też darmowe, bez dopłaty bilety w pierwszej klasie? W końcu są w ciąży, zatem im się wszystko należy.
            Oczywiście za darmo.
        • Gość: gość Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.aster.pl 01.07.12, 15:46
          Co to są lepsze miejsca? Siadam gdzie jest wolne, pokimam troszkę i już lądujemy. W Europie każdy lot to max. 3 do 4 godz. Po co wam te miejsca? Raz widziałam rodzinkę, która specjalnie zajmowała wszystko koło okien. A mieli do wyboru różne opcje. Potem cały lot się nawoływali.
          • Gość: pp Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.12, 23:25
            Dla kobiety w ciąży niewątpliwie wygodniej będzie wcześniej wejść do samolotu i usiąść w jednym z pierwszych rzędów, by również wcześniej móc opuścić samolot.
            • edd.y Bezcenna porada 02.07.12, 00:18
              Bardzo cenna uwaga. Zrewanzuje sie podobna: lepiej byc
              zdrowym i bogatym niz chorym i biednym. Napisz cos jeszcze.
            • gazeta_mi_placi Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, 03.07.12, 12:26
              Nie tylko dla kobiety w ciąży jest tak lepiej i wygodniej, dlaczego tylko ona miałaby mieć ten przywilej?
    • Gość: gosc Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: 213.156.122.* 03.07.12, 16:05
      Czy ciąża to choroba ? Nie to stan przejsciowy. A jak jesteś chora to siedz w domu ,a nie lataj samolotem
      • Gość: dewotka Ciąża - fuj! IP: *.hfc.comcastbusiness.net 03.07.12, 16:57
        Najpierw sie piep.rza a pozniej szukaja ulatwien.
        Trzeba bylo nie piep.rzyc sie przed lotem.
    • Gość: aviel Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.07.12, 21:00
      nie jestem w stanie policzyc ile razy lecialam samolotem i nawet nie pamietam wszystkich linii ale NIGDY, PRZENIGDY nie slyszalam, zeby ktokolwiek wzywal kobiety w ciazy do boardingu jako pierwsze. Czasem kobiety z dziecmi w wieku do 5 lat ale to nie w tanich liniach.
      • jakanu Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, 04.07.12, 09:33
        Ja zawsze ustępuję kobietom w ciąży :)
    • Gość: olek Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.play-internet.pl 04.07.12, 13:09
      najbardziej przypadła mi do gustu wypowiedź, że każde miejsce w samolocie jest identyczne i na tak krótkich trasach nie ma to znaczenia :) tym samym nie wykupujemy pierwszeństwa wejścia na pokład.

a tak swoją drogą to będąc dzisiaj w urzędzie publicznym zobaczyłem karteczkę: kobiety w ciąży poza kolejnością :)

pozdrawiam
      • troll.ohydny Ciąża a urzad publiczny 04.07.12, 15:48
        Zrob zdjecie informacji komorka i pokaz to pasazerom w kolejce.
        Rozstapia sie napewno.
        • Gość: olek Re: Ciąża a urzad publiczny IP: *.play-internet.pl 05.07.12, 16:48
          to nie w moim stylu. Trzeba być hamskim i bezpośrednim aby uzyskać w życiu to czego chcesz, bo jak ludziom za bardzo w dupe wchodzisz to nigdy Cie nie uszanują - w przeciwieństwie do sytuacji kiedy ich zjedziesz - oczywiście w granicach nie obrażenia. Jednym słowem nie będę pytał czy mogę stanąć z przodu kolejki tylko po prostu beszczelnie się wepcham - i mam głęboko gdzieś to co sobie pomyślą i powiedzą
          • edd.y Hamstwo polskie 05.07.12, 16:59
            Gość portalu: olek napisał(a):

>Trzeba być hamskim..."

Zrob tak. Badz hamem i Kordianem. Phaj sie do pszodu.
            Pomagaj sobie okciami i slownikiem ortograficznym.
            • Gość: olek Re: Hamstwo polskie IP: *.play-internet.pl 05.07.12, 18:50
              oczywiście aż tak dosadnie tego nie zrobie :) zobacz świat zwierząt: słabe osobniki przegrywają - tak samo w świecie ludzi: słabsi mają się gorzej. Używając słowa "słabsi" nie mam na myśli tych 'słabszych fizycznie"
      • gazeta_mi_placi Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, 04.07.12, 19:06
        Jak Cię nie stać aby własnej żonie czy dziewczynie w ciąży opłacić priorytetową kolejkę by miała szybciej i wygodniej to nie wymagaj od obcych ludzi aby ją przepuszczali.
    • Gość: blabla Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.acn.waw.pl 13.07.12, 10:14
      Lecąc wczoraz wiizem z bcn ( z infantem i w widocznej ciąży) zapytałam po prostu obsługę przy wejściu na pokład czy mam czekać w kolejce czy mogę wejsc na pokład bez kolejki.
      I weszłam - nie ze względu na ciążę, ale na dziecko.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia - odpowiadając na wcześniejsze komentarze.
      Jak nie miałam dziecka drażniły mnie pary podróżujące z rozdartymi dzeciakami.
      Jednak (dlatego, że tego wymaga kultura według mnie) ustępuję pierwszeństwa kobietom w ciązy, bo sama wiem, że ten stan na prawdę ciąży:) - nie jest chorobą i nie jestem zwolenniczką traktowania kobiet ciężarnych jako chorych, ale wiem, że jest im ciężko ... i jak nie muszą zbyt długo stać to po co mają to robić?
      Poza tym w samolocie ciężarnych jest najwyżej kilka. Zajmą ew. aż kilka miejsc - no straszne....
      Według niektórych z Państwa osoby mające dzieci powinny zostać w domu - nie podróżować komunikacją publiczną? To ciekawe:)

• jamesonwhiskey Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, 13.07.12, 15:16
        > i jak nie muszą zbyt długo stać to po co mają to robić?

nikt ich do tego nie zmusza
        niech siedzi na dupie i czeka na sam koniec, miejsc nie zabraknie

• gazeta_mi_placi Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, 13.07.12, 16:46
          Otóż to, nie ma obowiązku podróżowania w ciąży samolotem, to tylko kilka miesięcy, świat się nie zawali.
          A dzieci w samolotach są irytujące dla innych i taka jest prawda, na szczęście linie lotnicze zaczynają pomalutku wprowadzać rejsy tylko dla osób dorosłych.
          Niech każdy ma wybór czy chce słyszeć ryki i czuć zapach kupska z pampersa czy nie.
          • Gość: boruta Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.1and1.pl 31.07.12, 03:30
            Taak... ale tym babskom wydaje się, że powinny liczyć na jakiś extra szacunek, jak tu wyżej jakiś oszołom/idiotka opisała, płodzą te bachory z troski o nasze emerytury, aaa ROTFL:) Czytając takie brednie jestem za tym, aby kobiety w ciąży i z bachorami przewozić w luku bagażowym, na zdrowie pozostałym pasażerom bez tego oszołomstwa, jak nie jedna p...nięta to inna z bachorami skaczącymi po głowie. Uświadomcie sobie drodzy rodzice - macie bachory, a was na nie nie stać, po co je robiliście? Jak już "stało się" nie zatruwajcie życia innym i nie wymagajcie szacunku zgodnie z powiedzeniem "wyżej s..a jak d..e ma".
            • Gość: lucyper Ciaza mojej kobiety to moja ciaza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.12, 09:48

Moja kobieta w ciazy ja sie zajme bez pomocy z zewnatrz.
              Ty swoja kobiete w ciazy mozesz przewozic w luku samolotowym
              lub na skrzydle. I jezeli wyrazisz kiedys nieopatrznie glosno swoja
              opinie wychylajaca sie poza twoja kobiete w ciazy to dostaniesz
              szybkiego podwojnego kopa w swoje przywiedle krocze.
              Kapisz?
              • Gość: xxl Re: Ciaza mojej kobiety to moja ciaza IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.12, 21:55
                może klatki dzwiękoszczelne dla ryczących bachorów ?
            • Gość: gej Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.12.12, 17:59
              ty popier.....ńcu, pedale od siedmiu boleści, wspólczuje twojej matce, która wydała cię na świat, a może wyklułeś się z jajka, bo na człowieka to ty nie wyglądasz, a fuj....co za kanalia...i takie "coś" mówi o dzieciach w związkach pedalskich. Nawet zwierzęcia bym ci nie przyznał..A do samolotu nie powinni cię zabierać, chyba, że jako sedes
            • Gość: juditha Re: ciąża - pierwszeństwo wejścia na pokład WIZZ, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.13, 08:05
              boruta jeżeli jesteś takim wykształconym i światłym człowiekiem - o czym poziom Twoich wypowiedzi niestety nie świadczy - uszanowałbyś fakt, że inni chcą mieć dzieci. Tak walczycie o akceptację w społeczeństwie i respektowanie Waszych praw, ale to niestety głównie z Waszych zachowań jak np. w tym wątku wynika niechęć ludzi. Chcecie szacunku to i Wy go okazujcie.
              Ja jestem świadomą matką dwójki dzieci, realizującą się zawodowo. Nie wyobrażam sobie życia bez moich dzieci. A jeżeli nie byłeś w ciąży to nie wiesz jak organizm reaguje na takie rzeczy i jak może czuć się kobieta w takim stanie. Twoja matka też była w ciąży żeby Ciebie urodzić, więc przynajmniej z tego względu mógłbyś mieć szacunek dla kobiet w ciąży, no chyba że Ciebie przyniósł bocian?? A co do dzieci to Ty na pewno byłeś grzeczniutkim dzieckiem które nie skakało, nie bawiło się i wydawało żadnego dźwięku.... Życzę dorośnięcia do pewnych wypowiedzi:)
    • Gość: olek i po locie :) IP: *.37.6.175.tellas.gr 01.08.12, 19:15
      już po locie do Grecji wiec odpowiem jak było:

- pani z Ryanaira podchodziła do wszystkich rodzin z dziećmi i zapraszała do samolotu poza kolejnością. Nie wiem czy wynikało to z polityki Ryana czy z tego co usłyszeliśmy z ust ów pani: "na płytę lotniska rodziny z dziećmi zjadą windą"

Jako iż stałem niemalże na samym końcu kolejki ( samolot zapełniony do ostatniego miejsca) zapytałem czy kobiety w ciąży mogą wejść poza kolejnością: ta sama Pani popatrzyła na moją partnerkę i zapytała jak się czuje - bylo widać, iż jesli samopoczucie byłoby złe weszlibyśmy poza kolejnościa ale jako iż mi na tym nie zależało odpowiedziałem że wszystko w jak najlepszym porządku i poczekaliśmy do końca :)

priority boarding wykupiło ok 5 osób.
      Cieszy fakt, iż samolot był zapełniony do ostatniego miejsca bo to pozwoli żyć nadzieją, że w przyszłym roku Ryanair otworzy jeszcze więcej wakacyjnych kierunków :) Większość pasażerów to rodziny z dziećmi - przeważnie 2+2 - nie dziwie się bo to właśnie duże rodziny mają najgorszą ofertę z biur podróży więc jadą na własną rękę :)

jeśli chodzi o samopoczucie przyszłej mamy to jest wszystko okej więc jeśli nie ma komplikacji zachęcamy do podróży podczas ciąży :)

pozdrawiam :)
      • Gość: zainteresowany Re: i po locie :) IP: *.hfc.comcastbusiness.net 16.12.12, 19:48

A ty jak sie czujesz? Ok?
        • Gość: jjj Re: i po locie :) IP: 2.27.239.* 17.12.12, 21:41
          swietna dyskusja - Olek najlepszy, chcial pokazac jaki jest super i wychowany na tle calego buractwa i podbudowal sie na forum :)

• Gość: kroks Re: i po locie :) IP: *.as13285.net 02.09.13, 21:17
            Olek zawsze mial dobre maniery - jak Jola byla w ciazy I miala niebawem rodzic Ole, to nawet jej priorytet kupil w rajanerze I bulkie z szynkom
    • Gość: asti ciąża - pierwszeństwo IP: *.9-3.cable.virginm.net 29.12.13, 21:03
      przede wszystkim jedna skromna uwaga z mojej strony!!!! Kobiety nie robią sobie specjalnie dzieci żeby polecieć z pierwszenstwem wejscia na poklad!!! Niektore kobiety bardzo dlugo staraja sie o dziecko a jak sie okazuje ze musza sie przedostac samolotem w inne miejsce to warto wiedziec czy jest pierwszenstwo chocby dlatego zeby bydlo nie zgniotlo jej brzucha!!! Komentarze o dracych sie bachorach sa zalosne i prostackie !!!! Mi sie moze nie podobac czyjs RYJ to w sumie wg podobnego swiatopogladu tez nie powienien leciec bo nie mam ochoty patrzec na owego lub moze powienien oplacic twazowe ?!?!?! Niech tępe gnoje sie nie wypowiadaja bo zanizaja tylko poziom kulturalny naszego społeczeństwa ... ŻAL !!!!!!!!!
      • Gość: poronienie Re: ciąża - pierwszeństwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 10:34

Przestan piep.rzyc bez sensu. Ciaza jest twoja prywatna sprawe. Jezeli nie mozesz
        stac dziesiec minut na nogach nie wybieraj sie w droge. Niech facet ktory ja zaplodnil
        niesie ja na rekach. I zajmij sie czyms zamiast odswiezac martwe watki.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka