Dodaj do ulubionych

które połączenie najtańsze ?

28.10.12, 16:46
orientujecie się może jak najtaniej dolecieć do Palermo , Trapani , Regio di Calabria lub La Valetta ? Najlepiej z Katowic lub Krakowa .
Obserwuj wątek
    • Gość: gośćwroc Re: które połączenie najtańsze ? IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.12, 16:59
      Orientujemy się. Jakbyś podał szczegóły, kiedy byś chciał lecieć, czy z bagażem podręcznym czy z rejestrowanym, sprzętem sportowym, psem, kotem, dzieckiem itp to pewnie byś się dowiedział.
      • pietnacha40 Re: które połączenie najtańsze ? 28.10.12, 17:43
        a co ma do tego dziecko czy bagaż ? Chodzi mi generalnie o informację ,czy jakaś linia ma takie połączenie taniej niż inne . Czasami ludzie tutaj mają informacje o nowych ,promowanych kierunkach . Ale jeśli to ma znaczenie ,to bez dziecka z bagażem we wrześniu .
        • thorgalla Re: które połączenie najtańsze ? 28.10.12, 19:21
          We wrześniu następnego roku?
          Ceny zmieniają się bardzo często i uważasz,że komuś będzie się chciało to śledzić i podawać na forum?
          • pietnacha40 Re: które połączenie najtańsze ? 28.10.12, 19:36
            nie i o nic takiego nie prosiłam . Prosiłam o informację osoby ,które z takich połaczeń już korzystały ,wiedzą ze jakaś linia ma w tych kierunkach seryjne promocje ,albo wie ,ze któras ewentualnie wchodzi na rynek z takim nowym połaczenieniem ,bo to bardzo często łączy się z promocjami cenowymi . Możliwe ,ze ktoś leciał ,przykładowo na Maltę ,ale się okazało ,ze Palermo jest o połowe tańsze . Dlatego w pierwszym poście nie podałam terminu . Teraz podałam i tez źle .
          • adidas.abebe ? 28.10.12, 19:39

Pierwszy raz lecisz? Czy to tak trudno podac daty (widelki) w jakich
            zamierzasz leciec? Jakie pytanie takie odpowiedzi.
            • pietnacha40 Re: ? 28.10.12, 19:55
              adidas.abebe napisał(a):

>
              > Pierwszy raz lecisz? Czy to tak trudno podac daty (widelki) w jakich
              > zamierzasz leciec? Jakie pytanie takie odpowiedzi.

poczytaj czego szukam i powiedz mi ,jakie znaczenie ma tutaj data . Na takie pytanie ,jak ja zadałam ,gdyby ktoś zapytał jaka linia ma tanie loty na Karaiby ,to bym nie pytała kiedy i ile ma dzieci ,tylko bym napisala ,ze Air France . Do Londynu ? Wizzair i Ryanair . Szukam ogólnej informacji ,a nie konkretnego lotu . Bo może będę tego potrzebowała we wrześniu ,a może w czerwcu . Póki co i tak już napisałam ,ze we wrześniu i bez dzieci za to z bagażem , że nie oczekuję ,ze ktoś mi lot znajdzie ,a Ty się wpisujesz z kolejnym zapytaniem ,które niczego nie wnosi . Jeśli ma to pomóc ,to nie ,nie lecę pierwszsy raz . Za to pierwszy raz w tym kierunku .
              • edd.y , 28.10.12, 21:06

Pietnacha, zrob cos z tymi Twoimi przecinkami. Stawiasz je na odwrot.
                Nie ma spacji przed przecinkiem. Tak mnie to rozprasza, ze nie moge
                obecnie udzielic Ci odpowiedzi:)
                • pietnacha40 Re: , 28.10.12, 21:23
                  nie da rady ,to wada rozwojowa - wrodzona . Mam na to papier. Ale się przyczeszę . Tak na wszelki wypadek kolejnego ,zapewne znowu wiele wnoszącego wpisu wpisu .
                  • edd.y Re: , 28.10.12, 22:57

Jak sie nie da to sie nie da. Nic nie zrobisz. Wazne zeby zdawac sobie z tego sprawe
                    i czasami probowac. Jestes juz pewnie w wieku pozaszkolnym i na pewne zmiany za
                    pozno. Ale... podpowiem:) Mozesz skarzyc szkole i nauczycielke polskiego. Obie strony
                    nie przylozyly sie profesjonalnie. Wszyscy czytajacy mozemy w sadzie zaswiadczyc.

Majac dobrego adwokata mozesz wygrac sprawe i kase a wowczas bedziesz
                    mogla olac szukanie taniutkich lotow. Pamietaj, ze to ja pierwszy zyczliwie
                    zwrocilem Ci na to uwage.
                    • pietnacha40 Re: , 29.10.12, 00:41
                      Ja myślę ,że w Twojej szkole przykładali za dużą wagę do przecinków . I zabrakło im czasu na polskie liternictwo . Niektórzy mogą się zastanawiać ,po co ich chcesz ciągać po sadach :D
                      • edd.y Re: , 29.10.12, 01:11

Z praktycznego punktu widzenia osobie takiej jak Ty nie warto udzielac odpowiedzi.
                        Sama powiedz - jak mozesz znalezc w konkurencyjnym swiecie tanich biletow
                        wymarzony tani bilet jezeli nie potrafisz umiejscowic poprawnie przecinka?
                        Kropki zreszta tez:) Mozesz sie zaslaniac popularna dysleksja. Chyba, ze chcesz
                        sie przyznac do niechlujstwa i braku szacunku do czytajacych.

Nie sadze, ze potrafisz wykorzystac uzyskane informacje. I inni tez tak sadza.
                        Napisalas juz pare postow - i co? Widzisz jakies efekty? Masz klopoty z prostym
                        doprecyzowaniem pytania. Potykasz sie o przecinek:) To czubek gory lodowej
                        Twojej nieefektywnosci.

Powodzenia w poszukiwaniach.

• flying.carpet Latanie i geganie 29.10.12, 06:11
                        pietnacha40 napisała:

"...polskie liternictwo . "

Wtrace sie (e bez ogonka). Pietnacha, przypuscmy, ze ktos sie zlitowal i pomogl
                        Tobie znalezc tani, taniusienki bilet. I entuzjastycznie zabierasz sie za robienie
                        rezerwacji. Linie wymagaja podania oprocz nazwiska rowniez imienia. I Twoje imie
                        pisze sie dumnie Ges (e z ogonkiem i es z kreseczka) - Ges Pietnacha (e z ogonkiem).
                        Wpisujesz swoje ogonkowe i kreseczkowe literki do formularza i spotykasz sie
                        z niemila niespodzianka. Literki nie zostaja przyjete w swojej oryginalnej postaci.
                        Przestraszona i zrozpaczona (tani bilet) pojawiasz sie znowu na forum i pytasz...
                        Widzisz slabosc swojego argumentu? Nawet polska GW nie upierala sie abys
                        sie rejestrowala jako Pientnacha:) Patriotyczne polskie linie lotnicze LOT nie
                        przyjma rowniez Twojego gegania (e z ogonkiem). Mowi to cos (es z kreseczka) Tobie? Chcesz jeszcze porozmawiac na temat przydatnosci polskich znakow diakrytycznych?
                        Mozemy tez omowic wyzszosc Wielkanocy nad Bozym Narodzeniem i kupowaniem
                        biletow w tych terminach:)
                        • pietnacha40 Re: Latanie i geganie 29.10.12, 09:16
                          różnica polega na tym ,że nie jesteśmy na stronie linni lotniczych ,tylko na polskim forum dyskusyjnym . Forum jest o lataniu ,a nie o interpunkcji . Zadałam pytanie dotyczące lotu ,a zaczęłam być pouczana w kwestii stawiania przecinka w odpowiewdnim miejscu . Jeśli ktoś jest tak dbały o to ,czy przecinek jest przed czy po spacji ,do tego stopnia dbały ,że niepotrafi mnie odczytać ,to sam powinien dbać o czystość tego co pisze . W końcu mogłam się przejąć bardzo i faktycznie pognać do sadu - w końcu Ges jestem. Przyjęty jest też zwyczaj ,chyba zawarty nawet w regulaminie ,że nie zaśmiecamy forum . A to jest zwykłe zaśmiecanie . Nie znam odpowiedzi na zadane pytanie ,nudzi mi się ,to sobie popiszę o czymkolwiek . Jestem na forum gazety od 7 czy więcej lat . I sprawa moich przecinków była już kilka razy komentowana .Dokładnie to jest chyba trzeci raz . Za kazdym razem przez nudzące się trolle ,które nie miały niczego więcej do powiedzenia .
        • Gość: gośćwroc Re: które połączenie najtańsze ? IP: *.adsl.inetia.pl 29.10.12, 14:24
          Ma i to duże znaczenie. Niektóre linie umożliwiają darmowy przewóz dziecka do lat dwóch, inne linie mają cenę ryczałtową itd itp. To samo z bagażem, jedne linie mają bagaż rejestrowany w cenie, inne każą sobie dopłacać za każdy odcinek lotu. To samo jest ze zwierzętami, jedne linie umożliwiają przewóz zwerząt na specjalnych warunkach, inne nie świadczą takiej usługi. Jak widzisz, chyba, że nie widzisz i nie pojmujesz nadal, uszczegółowienie pytania umożliwi udzielenie Ci odpowiedzi.

Ryanair latał w zeszłym roku i w tym z Krakowa na Maltę. Rozkładu na wrzesień przyszłego roku jeszcze nie ma, i nie wiadomo czy będzie latał. Można przypuszczać, że tak, ale nic w przyrodzie nie jest pewne. Poza tym do września jeszcze jest sporo czasu i wiele się może zmienić.

To, że masz papier na stawianie przecinków w niewłaściwym miejscu to Cię z niczego nie zwalnia. Wręcz odwrotnie, powinno Cię zobligować do tego by nauczyć się je poprawnie stawiać.
          • pietnacha40 Re: które połączenie najtańsze ? 29.10.12, 15:52
            Zgadzam się całkowicie ,tylko ,że mnie interesowało jedno kryterium - najtańszy przelot do jednego z tych lotnisk . Gdybym brała ze sobą dziecko ,papugę czy kajak ,to na pewno bym w moim poście zawarła stosowne pytanie .Poszłam skrótem ,bo nie widziałam potrzeby wypisywania ,że lecę z 9 osobami ,nie będzie dzieci , psów i nart .
            Co do przecinków . Mogę jedynie wszystkich strudzonych czytaniem tego nieczytelnego tekstu przeprosić za utrudnienia . Przecinek po a nie przed spacją ,stał się głównym problemem w zrozumieniu pytania przez niektórych czytelników. Jasne jest ,że ktoś nie rozumie ,gdy przecinek jest w złym miejscu zdania .To potrafi zmienić jego znaczenie . Ale jego odległość od danego słowa ? Nie zmienia znaczenia zdania ,tak jak zmienia je bardzo niechęć w używaniau klawisza Alt . Jeśli już jesteśmy purystami ,bądźmi nimi do końca .

• donatta Re: które połączenie najtańsze ? 29.10.12, 08:04
      Do Valetty z Krakowa lata Ryanair. Ceny zmieniają się z dnia na dzień, dlatego trzeba regularnie sprawdzać, ale można upolować połączenie za kilkaset złotych w obie strony. To tania linia, więc za bagaż płaci się osobno. To zawsze 200-300 zł na bilecie dodatkowo.
      Z tego, co wiem, Ryanair ma też połączenie Kraków - Trapani. Ceny jak wyżej.

Pozostałe dwie destynacje wymagają zapewne przesiadki, co w przypadku korzystania z jednej linii, wcale nie musi oznaczać wyższej ceny biletu.

Nie ma siły, trzeba posprawdzać na stronach danych linii lotniczych.
      • pietnacha40 Re: które połączenie najtańsze ? 29.10.12, 09:21
        Bardzo Ci dziękuję .Zdziwiona jestem tym Ryanairem .Szukałam lotów i ani razu ta firma mi się nie wyświetliła . Za to wyświetlały się drogie loty ,które trwały po 16 godzin :D
        • edd.y Sprawa kropki i przecinka 29.10.12, 16:34
          Dla eksperymentu sprobuj wpisac kropke i przecinek poprawnie.
          Wowczas pojawia sie tansze loty:) W liniach pasazerowie inteligentni
          placa mniej. Ci mniej inteligentni tego nie wiedza. Warto jest wiec
          czasem zajrzec do poradnika poprawnego stylu.
          Wyobraz sobie co sie stanie z Twoja pisemna reklamacja w stylu
          pisanym przez Ciebie gdy taka sie Ci przytrafi:) Zostanie zalatwiona
          od reki. Do kosza.

Sadzilem, ze nie zdajesz sobie sprawy ze swojej stylistycznej ulomnosci.
          Jezeli juz wiesz i piszesz bez zmian to spoko. Kon jaki jest kazdy widzi.
          Zacznij teraz szukac towarzysza podrozy. Beda do Ciebie lgneli analfabeci.
          Najwidoczniej takich lubisz:)
          • pietnacha40 Re: Sprawa kropki i przecinka 29.10.12, 17:50
            edd.y napisał(a):

> Dla eksperymentu sprobuj wpisac kropke i przecinek poprawnie.
            > Wowczas pojawia sie tansze loty:) W liniach pasazerowie inteligentni
            > placa mniej. Ci mniej inteligentni tego nie wiedza. Warto jest wiec
            > czasem zajrzec do poradnika poprawnego stylu.
            > Wyobraz sobie co sie stanie z Twoja pisemna reklamacja w stylu
            > pisanym przez Ciebie gdy taka sie Ci przytrafi:) Zostanie zalatwiona
            > od reki. Do kosza.
            >
            > Sadzilem, ze nie zdajesz sobie sprawy ze swojej stylistycznej ulomnosci.
            > Jezeli juz wiesz i piszesz bez zmian to spoko. Kon jaki jest kazdy widzi.
            > Zacznij teraz szukac towarzysza podrozy. Beda do Ciebie lgneli analfabeci.
            > Najwidoczniej takich lubisz:)

Teraz już zaczynasz bredzić . Panu już dziękuję za intelektualny wkład do dyskusji .
            • Gość: gural nizinny Re: Sprawa kropki i przecinka IP: *.hfc.comcastbusiness.net 29.10.12, 19:14
              A swojo drogo to gupio wyglondajo twoje pszecinki. Rzutujo na Ciebie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka