Dodaj do ulubionych

jaki czas na transfer berlin - tegel???

15.11.12, 20:17
chcę lecieć z Olbii na Sardynii do Wawy, przesiadka w Berlinie - Tegel, mam 45 minut planowo na zmianę samolotu? Lecę z żoną i dzieckiem. Liniami Air Berlin. i teraz tak , znajomi w tym znajoma stewardesa mówią, że mało czasu , że ryzyko, Air Berlin mi odpisał, żebym nie peniał , że wystarczy ? co myślicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: lot.nick Re: jaki czas na transfer berlin - tegel??? IP: *.phlapa.east.verizon.net 15.11.12, 22:07

Lec spokojnie. Wystarczy na przesiadke. Air Berlin lata z terminalu C.
      Twoja znajoma stewardessa zatrzymuje sie pewnie przy stoisku
      z kosmetykami:)
      forum.gazeta.pl/forum/w,711,136909267,,przesiadka_na_Tegel.html?v=2
      Bon voyage!
      • Gość: kemot97 Re: jaki czas na transfer berlin - tegel??? IP: 2.28.13.* 18.11.12, 23:57
        skoro same linie lotnicze oferuja taki czas na przesiadke to znaczy ze wystarczy.
    • aleksakwiat Re: jaki czas na transfer berlin - tegel??? 22.11.12, 12:29
      45 minut to rzeczywiście trochę mało, ale jeśli takie połączenie jest w sprzedaży i oba odcinki są na jednym bilecie to znaczy, że tzw. minimalny czas na przesiadkę wyliczony dla danego lotniska i typu połączenia jest zachowany. Ale to tylko teoria..... Ale jeśli nie uda się komuś przesiąść z własnej winy (bo np. zgubił się na lotnisku, za długo krążył po strefie bezcłowej itp.) to niestety linia kasy nie zwróci. Ale przyczyna spóźnienia się na lot będzie po stronie linii lotniczej czy np. pogody to linia musi zapewnić alternatywne połączenie bezpłatnie.
      tanie-podrozowanie.com
      • Gość: bruner Re: jaki czas na transfer berlin - tegel??? IP: *.sbc.com 23.11.12, 19:40
        oficjalnie czasu za malo, ale udac sie moze.
        • Gość: kemot97 Re: jaki czas na transfer berlin - tegel??? IP: 2.30.162.* 24.11.12, 05:54
          oficjalnie czasu jest w sam raz. Czesto latam przez Monachium gdzie nieraz mam 25-30 minut na przesiadke i wyrabiam sie. Powtarzam - skoro linie oferuja takie polaczenie i z takim czasem na przesiadke to znaczy jest to mozliwe. Koniec kropka. a to ze ktos bedzie lazil po sklepach i sprawdzal czy na berlinskim lotnisku perfumy Bossa kosztuje 2 euro mniej niz gdzie indziej, zeby potem spoznic sie na swoj lot to juz inna sprawa
    • bananacrazy Re: jaki czas na transfer berlin - tegel??? 26.02.22, 10:18
      www.ridertransport.eu- gdyby ktoś potrzebował. Pozdrawiam.
      • bananacrazy Re: jaki czas na transfer berlin - tegel??? 26.02.22, 10:21
        bananacrazy napisał:

> www.ridertransport.eu gdyby ktoś potrzebował. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka