Dodaj do ulubionych

OPODO - jakie macie opinie?

17.06.13, 22:21
Witajcie, pytanie jak w temacie, korzystaliście z ich usług? Chciałam kupić bilet na Maltę w aero.pl, ale maja już wyższe ceny, a w OPODO jest nieco taniej. Nie wiem tylko, czy są solidni i wiarygodni. Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: kroks Re: OPODO - jakie macie opinie? IP: 2.27.254.* 17.06.13, 22:26
      korzystalem wiele razy najczesciej przy zakupie lot+hotel. Wszytsko zawsze OK, kiedys musialem zrezygnowac z nie wlasnego powodu z lotu I zwrocili mi za caly bilet kiedy im wytlumaczylem co I jak. Dla mnie sa jak najbardziej wiarygodni
      • smoga Re: OPODO - jakie macie opinie? 18.06.13, 14:54
        To miłe, dziękuję bardzo!
        • Gość: Dorota Re: OPODO - jakie macie opinie? IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.13, 16:33
          Mili ludzie, ale ich system pokazuje loty na ich stronie internetowej a także w popularnych przeszukiwarkach takich jak skyscanner, dla których po pobraniu przez nich pieniędzy nie są wstanie wystawić biletów. Odzyskanie pieniędzy do żmudna procedura. A system może kiedyś naprawią. Pewnie zarabiają na odsetkach. Podobne oskarżenia zamieszczone są na ang. Wikipedii. Także jak ktoś lubi się bawić, albo ryzykować, to droga otwarta.
          Pozdrowienia,
          Dorota
      • k-aterina Re: OPODO - jakie macie opinie? 14.10.14, 13:43
        Poczytajcie sobie lepiej te komentarze o tej firmie i dopiero się wypowiadajcie !! Ja tam bym nie ryzykowała, zwłaszcza że te opinie są bardzo brutalne ://
        Tu artykuł
        • imw spam, spam, spam 15.10.14, 15:48
          Jakie opinie?
      • elekjeeee Re: OPODO - jakie macie opinie? 10.07.23, 06:46
        Tanie loty - pl.trip.com Super wyszukiwarka lotów, więc oszczędź się czas na szukanie najlepszych połączeń, bilety często też są w lepszej cenie niż kupując bezpośrednio u linii lotniczych, same korzyści.
    • Gość: Szerkan Re: OPODO - jakie macie opinie? IP: *.hsd1.ca.comcast.net 10.06.14, 06:16
      Stanowczo odradzam korzystanie z usług opodo!!! Kupiłem bilet w obie strony WAW-SFO i chciałem zmienić datę powrotu. Podczas kupna pojawia się informacja że kosztuje to 120 EUR plus różnica w kosztach. W praktyce okazuje się to niemożliwe. Na stronie linii lotniczej pojawia się informacja że trzeba się kontaktować z opodo. Opodo odpowiada że tych biletów nie da się zmienić bo taka jest taryfa linii. Tragedia a bilet powrotny w jedną stronę kosztuje więcej niż w dwie. Radzę omijać opodo z daleka.
      • kami-l656 Re: OPODO - jakie macie opinie? 30.03.15, 21:08
        Słuchać głupka... Są pewne rzeczy, których nie da się ominąć i nie ma znaczenia czy jest to Opodo, czy Flipo, czy Kayak czy jakikolwiek inny. Wejdz sobie na oficjalną strone jakiejkolwiek linii lotniczej i zobacz jak wyglada rezerwacja biletow. Na jedną trase masz kilka cen, bo sa rozne taryfy. W najtańszych (a podejrzewam, ze takiego lotu szukales) najczesciej w ogole nie ma mozliwosci zmiany terminy, nawet za dopłatą i co to Opodo ma ci w tym momencie zrobić, zebys byl zadowolony? Wnioski do Lufthansy czy innej Delty pisac? Prawo to prawo i tyle. A jak nie masz o tym pojecia to sie nie wypowiadaj...
        • gelati Jeremiady durnia 31.03.15, 09:33
          Potwierdzam. Żale wylewa ignorant.
          • masterrooo Re: Jeremiady durnia 13.04.15, 09:38
            System to system i pewnych rzeczy nie da się ominąć/obejść. Biorąc pod uwagę, że Opodo to tylko pośrednik pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, bo oni też dostosowują się do "reguł gry". Dwukrotnie korzystałem z ich usług - pierwszym razem sam lot, drugim zdecydowałem się na lot i hotel. Wszystko przebiegło bez większych zawirować, a to co mogę potwierdzić to niezwykle miła obsługa i nawet jeśli nie da się czegoś załatwić, to nie ma się wrażenia, że zostało się "spławionym", ale że ktoś na prawdę chciał pomóc.

• pakipsi Re: OPODO - jakie macie opinie? 18.07.16, 22:06
      przed chwilą robiłam rezerwację w Opodo.pl do USA liniami Virgin Atlantic, doszłam do samego końca, zapłaciłam, ściągnęło mi kasę z konta, ale rezerwacja się nie utworzyła tylko pojawił się komunikat, że wystąpił błąd, a wina leży po stronie opodo. Mieliście kiedyś taką sytuację? co teraz? sprawdziłam ponownie i już ten lot nie pokazuje się w wyszukiwarce, napisałam do nich maila, a jutro będę dzwonić od rana, bo nie wiem o co chodzi
      • pakipsi Re: OPODO - jakie macie opinie? 20.07.16, 00:30
        zadzwoniłam i wszystko się wyjaśniło, mieli jakiś błąd serwera, ale rezerwacja się utworzyła i jest już potwierdzona, wszystko OK :)
    • ewa12321 Re: OPODO - jakie macie opinie? 08.03.17, 17:25
      Mam jak najgorsza opinie. Od 3 dni czekam na potwierdzenie rezerwacji lotu, pieniadze juz sobie zarezerwowali z PayPalu, dodzwonic praktycznie sie nie da, czlowiek jest laczony z poszczegolnymi stanowiskami, a na koncu automat informuje mnie, ze w przypadku tanich lotow mam zadzwonic sama do przewoznika. Adresu emailowego nie podano zadnego.
      • werka_15 Re: OPODO - jakie macie opinie? 22.02.19, 20:22
        Hej mam podobny problem czy mogłybyśmy pogadać co dalej z tym Ci wyszło? Chce odzyskać swoje pieniądze ..
    • odrzuconareklamacja.pl Re: OPODO - jakie macie opinie? 16.05.17, 09:40
      Widzę, że opinie nie za dobre.
      Jak by był również problem z lotem, proszę pamiętać, że w przypadku lotu odwołanego lub opóźnionego powyżej 3 godzin przysługuje odszkodowanie do 600 EUR.
      Więcej informacji tutaj:
      odszkodowania-loty.pl

Pozdrawiam
      Łukasz Kulka
      Hermes Consulting
    • ishikihe83 Re: OPODO - jakie macie opinie? 06.12.18, 12:26
      Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie jetrаdar.pl U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron.
    • oxana7 Re: OPODO - jakie macie opinie? 28.08.20, 10:06
      Opodo to oszusci i klamcy.
      Nie jestem w stanie nawet się skontaktować z opodo w sprawie zwrotu kasy za rezerwacje z 31.05.2020. Maila brak, a na infolinię to nawet bóg się nie dodzwoni. Na stronie - zarządzaj rezerwacją - wchodzi się w ślepy zaułek bez możliwości zaznaczenia czegokolwiek.
      Po złożeniu reklamacji w Banku (płaciłam kartą ) odpisali że niby dali mi vauczer w dn 22-04-2020 . Lot miałam zaplanowany 31-05-2020. Na stronce do tej pory mogę dokupić bagaż na ten nieistniejący lot.
      Ukradli mi kasę i prawniczo zlewają problem. Dodatkowo Wizzair (zaczęłam bezpośrednio z nimi się kontaktować w sprawie zwrotu) poinformował mnie , że zwrócili moją kasę do Opodo i nie mam z nimi już o czym gadać. Może ktoś poradzi , co zrobić w tej sytuacji ? Zgłoszenie na polskiej policji sprawy zmarnuje tylko mój czas. oxana7@poczta.fm
    • oxana7 Re: OPODO - jakie macie opinie? 28.08.20, 10:06
      Opodo to oszusci i klamcy.
      Nie jestem w stanie nawet się skontaktować z opodo w sprawie zwrotu kasy za rezerwacje z 31.05.2020. Maila brak, a na infolinię to nawet bóg się nie dodzwoni. Na stronie - zarządzaj rezerwacją - wchodzi się w ślepy zaułek bez możliwości zaznaczenia czegokolwiek.
      Po złożeniu reklamacji w Banku (płaciłam kartą ) odpisali że niby dali mi vauczer w dn 22-04-2020 . Lot miałam zaplanowany 31-05-2020. Na stronce do tej pory mogę dokupić bagaż na ten nieistniejący lot.
      Ukradli mi kasę i prawniczo zlewają problem. Dodatkowo Wizzair (zaczęłam bezpośrednio z nimi się kontaktować w sprawie zwrotu) poinformował mnie , że zwrócili moją kasę do Opodo i nie mam z nimi już o czym gadać. Może ktoś poradzi , co zrobić w tej sytuacji ? Zgłoszenie na polskiej policji sprawy zmarnuje tylko mój czas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka