smoga 17.06.13, 22:21 Witajcie, pytanie jak w temacie, korzystaliście z ich usług? Chciałam kupić bilet na Maltę w aero.pl, ale maja już wyższe ceny, a w OPODO jest nieco taniej. Nie wiem tylko, czy są solidni i wiarygodni. Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kroks Re: OPODO - jakie macie opinie? IP: 2.27.254.* 17.06.13, 22:26 korzystalem wiele razy najczesciej przy zakupie lot+hotel. Wszytsko zawsze OK, kiedys musialem zrezygnowac z nie wlasnego powodu z lotu I zwrocili mi za caly bilet kiedy im wytlumaczylem co I jak. Dla mnie sa jak najbardziej wiarygodni Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dorota Re: OPODO - jakie macie opinie? IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.13, 16:33 Mili ludzie, ale ich system pokazuje loty na ich stronie internetowej a także w popularnych przeszukiwarkach takich jak skyscanner, dla których po pobraniu przez nich pieniędzy nie są wstanie wystawić biletów. Odzyskanie pieniędzy do żmudna procedura. A system może kiedyś naprawią. Pewnie zarabiają na odsetkach. Podobne oskarżenia zamieszczone są na ang. Wikipedii. Także jak ktoś lubi się bawić, albo ryzykować, to droga otwarta. Pozdrowienia, Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
k-aterina Re: OPODO - jakie macie opinie? 14.10.14, 13:43 Poczytajcie sobie lepiej te komentarze o tej firmie i dopiero się wypowiadajcie !! Ja tam bym nie ryzykowała, zwłaszcza że te opinie są bardzo brutalne :// Tu artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
elekjeeee Re: OPODO - jakie macie opinie? 10.07.23, 06:46 Tanie loty - pl.trip.com Super wyszukiwarka lotów, więc oszczędź się czas na szukanie najlepszych połączeń, bilety często też są w lepszej cenie niż kupując bezpośrednio u linii lotniczych, same korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szerkan Re: OPODO - jakie macie opinie? IP: *.hsd1.ca.comcast.net 10.06.14, 06:16 Stanowczo odradzam korzystanie z usług opodo!!! Kupiłem bilet w obie strony WAW-SFO i chciałem zmienić datę powrotu. Podczas kupna pojawia się informacja że kosztuje to 120 EUR plus różnica w kosztach. W praktyce okazuje się to niemożliwe. Na stronie linii lotniczej pojawia się informacja że trzeba się kontaktować z opodo. Opodo odpowiada że tych biletów nie da się zmienić bo taka jest taryfa linii. Tragedia a bilet powrotny w jedną stronę kosztuje więcej niż w dwie. Radzę omijać opodo z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
kami-l656 Re: OPODO - jakie macie opinie? 30.03.15, 21:08 Słuchać głupka... Są pewne rzeczy, których nie da się ominąć i nie ma znaczenia czy jest to Opodo, czy Flipo, czy Kayak czy jakikolwiek inny. Wejdz sobie na oficjalną strone jakiejkolwiek linii lotniczej i zobacz jak wyglada rezerwacja biletow. Na jedną trase masz kilka cen, bo sa rozne taryfy. W najtańszych (a podejrzewam, ze takiego lotu szukales) najczesciej w ogole nie ma mozliwosci zmiany terminy, nawet za dopłatą i co to Opodo ma ci w tym momencie zrobić, zebys byl zadowolony? Wnioski do Lufthansy czy innej Delty pisac? Prawo to prawo i tyle. A jak nie masz o tym pojecia to sie nie wypowiadaj... Odpowiedz Link Zgłoś
masterrooo Re: Jeremiady durnia 13.04.15, 09:38 System to system i pewnych rzeczy nie da się ominąć/obejść. Biorąc pod uwagę, że Opodo to tylko pośrednik pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, bo oni też dostosowują się do "reguł gry". Dwukrotnie korzystałem z ich usług - pierwszym razem sam lot, drugim zdecydowałem się na lot i hotel. Wszystko przebiegło bez większych zawirować, a to co mogę potwierdzić to niezwykle miła obsługa i nawet jeśli nie da się czegoś załatwić, to nie ma się wrażenia, że zostało się "spławionym", ale że ktoś na prawdę chciał pomóc. ___________________ Parking Lotnisko Wrocław Odpowiedz Link Zgłoś
pakipsi Re: OPODO - jakie macie opinie? 18.07.16, 22:06 przed chwilą robiłam rezerwację w Opodo.pl do USA liniami Virgin Atlantic, doszłam do samego końca, zapłaciłam, ściągnęło mi kasę z konta, ale rezerwacja się nie utworzyła tylko pojawił się komunikat, że wystąpił błąd, a wina leży po stronie opodo. Mieliście kiedyś taką sytuację? co teraz? sprawdziłam ponownie i już ten lot nie pokazuje się w wyszukiwarce, napisałam do nich maila, a jutro będę dzwonić od rana, bo nie wiem o co chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pakipsi Re: OPODO - jakie macie opinie? 20.07.16, 00:30 zadzwoniłam i wszystko się wyjaśniło, mieli jakiś błąd serwera, ale rezerwacja się utworzyła i jest już potwierdzona, wszystko OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Re: OPODO - jakie macie opinie? 08.03.17, 17:25 Mam jak najgorsza opinie. Od 3 dni czekam na potwierdzenie rezerwacji lotu, pieniadze juz sobie zarezerwowali z PayPalu, dodzwonic praktycznie sie nie da, czlowiek jest laczony z poszczegolnymi stanowiskami, a na koncu automat informuje mnie, ze w przypadku tanich lotow mam zadzwonic sama do przewoznika. Adresu emailowego nie podano zadnego. Odpowiedz Link Zgłoś
werka_15 Re: OPODO - jakie macie opinie? 22.02.19, 20:22 Hej mam podobny problem czy mogłybyśmy pogadać co dalej z tym Ci wyszło? Chce odzyskać swoje pieniądze .. Odpowiedz Link Zgłoś
odrzuconareklamacja.pl Re: OPODO - jakie macie opinie? 16.05.17, 09:40 Widzę, że opinie nie za dobre. Jak by był również problem z lotem, proszę pamiętać, że w przypadku lotu odwołanego lub opóźnionego powyżej 3 godzin przysługuje odszkodowanie do 600 EUR. Więcej informacji tutaj: odszkodowania-loty.pl Pozdrawiam Łukasz Kulka Hermes Consulting Odpowiedz Link Zgłoś
ishikihe83 Re: OPODO - jakie macie opinie? 06.12.18, 12:26 Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie jetrаdar.pl U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
oxana7 Re: OPODO - jakie macie opinie? 28.08.20, 10:06 Opodo to oszusci i klamcy. Nie jestem w stanie nawet się skontaktować z opodo w sprawie zwrotu kasy za rezerwacje z 31.05.2020. Maila brak, a na infolinię to nawet bóg się nie dodzwoni. Na stronie - zarządzaj rezerwacją - wchodzi się w ślepy zaułek bez możliwości zaznaczenia czegokolwiek. Po złożeniu reklamacji w Banku (płaciłam kartą ) odpisali że niby dali mi vauczer w dn 22-04-2020 . Lot miałam zaplanowany 31-05-2020. Na stronce do tej pory mogę dokupić bagaż na ten nieistniejący lot. Ukradli mi kasę i prawniczo zlewają problem. Dodatkowo Wizzair (zaczęłam bezpośrednio z nimi się kontaktować w sprawie zwrotu) poinformował mnie , że zwrócili moją kasę do Opodo i nie mam z nimi już o czym gadać. Może ktoś poradzi , co zrobić w tej sytuacji ? Zgłoszenie na polskiej policji sprawy zmarnuje tylko mój czas. oxana7@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
oxana7 Re: OPODO - jakie macie opinie? 28.08.20, 10:06 Opodo to oszusci i klamcy. Nie jestem w stanie nawet się skontaktować z opodo w sprawie zwrotu kasy za rezerwacje z 31.05.2020. Maila brak, a na infolinię to nawet bóg się nie dodzwoni. Na stronie - zarządzaj rezerwacją - wchodzi się w ślepy zaułek bez możliwości zaznaczenia czegokolwiek. Po złożeniu reklamacji w Banku (płaciłam kartą ) odpisali że niby dali mi vauczer w dn 22-04-2020 . Lot miałam zaplanowany 31-05-2020. Na stronce do tej pory mogę dokupić bagaż na ten nieistniejący lot. Ukradli mi kasę i prawniczo zlewają problem. Dodatkowo Wizzair (zaczęłam bezpośrednio z nimi się kontaktować w sprawie zwrotu) poinformował mnie , że zwrócili moją kasę do Opodo i nie mam z nimi już o czym gadać. Może ktoś poradzi , co zrobić w tej sytuacji ? Zgłoszenie na polskiej policji sprawy zmarnuje tylko mój czas. Odpowiedz Link Zgłoś