Dodaj do ulubionych

Przesiadka w Abu Zabi-dostanę 1 czy 2 karty pokł.?

19.02.15, 03:44
Witam wybieram z Londynu do Dar Es salam w Tanzanii z 40 godzinną przesiadką w Abu Zabi- oczywiscie zwiedzam wtedy miasto i nocuję w hotelu i teraz mam pytanie, czy w Londynie odrazu 2 kart pokładowe na lot do Abu Zabi i z Abu Zabi do Tanzanii?
Obserwuj wątek
    • saldek Re: Przesiadka w Abu Zabi-dostanę 1 czy 2 karty p 19.02.15, 10:05
      Prawdopodobnie nie. Za długi stopover. Gdyby było w ciągu 24h dostałbyś. W przypadku 40h chyba nie jest to mozliwe.
      • tobiaszop Re: Przesiadka w Abu Zabi-dostanę 1 czy 2 karty p 19.02.15, 10:42
        lubie takie odpowiedzi "prawdopodobnie" :)
        • edd.y Pytanie prawdopodobnego ignoranta 19.02.15, 10:54
          Tobiaszu, jakie pytanie taka odpowiedz. Nie piszesz czy lot w calosci obsluguja jedne linie lotnicze czy jest to lot laczony. Nie podajesz linii lotniczej chociaz to mozna ustalic ale
          nie musi mi sie chciec. Prosciej byloby zadzwonic do biura linii i zapytac ale byc
          moze odstrasza ciebie bariera jezykowa. Dasasz sie na "prawdopodobnie" dajac
          znikoma ilosc informacji. W mojej opinii prawdopodobnie jestes nierozgarnietym
          cieciem pszeniczno-buraczanym.
          • tobiaszop Re: Pytanie prawdopodobnego ignoranta 19.02.15, 13:20
            Precyzuję więc ... bilet kupowany przez Air Seyschelles na odcinku Londyn- Abu Dhabi lot wykonuje Etihad następnie do Mahe Air Seyschelles. Co do bariery próbowałem się dodzwonić do biura w Londynie ale kolekja oczekujących na połączenie jest ponad 10 minut... więc wole ciąć koszta.
            • edd.y LHR - DAR 19.02.15, 14:23
              W LHR przy odprawie dostaniesz jedna karte pokladowa na lot LHR - AUH.
              W AUH dostaniesz kolejna karte pokladowa na lot AUH - SEZ - DAR.
              W Twoim przypadku polaczenie obsluguja dwie linie. Karte pokladowa wydac moze
              tylko agent danych linii nawet jezeli lot jest laczony (code sharing).

Have a safe trip.
              • jot.be Re: LHR - DAR 19.02.15, 15:41
                Ciekawe....
                Jak leciałem WAW > FRA > SFO > LAS by Lot/Lufthansa/United na bilecie United to
                wszystkie 3 karty dostałem w Warszawie.....

Pozdr
                • jorn Re: LHR - DAR 20.02.15, 11:58
                  Ja kilka razy miałem lot łączony, którego poszczególne odcinki były obsługiwane przez przewoźników należących do konkurencyjnych sojuszy i też wszystkie karty pokładowe dostałem na pierwszym lotnisku; również bagaże zostały nadane od razu na całą trasę.
                  • tobiaszop Re: LHR - DAR 20.02.15, 15:48
                    to to eddy popłynął ze swoja wiedza ...
                    • flying.carpet Re: LHR - DAR 20.02.15, 17:15
                      Ciągle nie wiesz? Siedzisz na rączkach i tniesz koszty:) Eddy, może mieć rację. Twoja podróż będzie trwała ponad 40 h. Respondenci lecieli "ciurkiem". Twoja wiedza jest żadna:)
                      • tobiaszop Re: LHR - DAR 06.05.15, 12:35
                        ponawiam zapytanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka