Dodaj do ulubionych

ryanair..pierwszy raz samodzielnie

08.07.15, 20:45
Mam zamiar pierwszy raz leciec samodzielnie bez biura podrozy, jeszcze nigdy nie rezerwowalam sama biletu, na str ryanair przegladalam krok po kroku jak to wyglada, chce wykupic rowniez bagaz 20 kg i miejsce i z tym nie mam problemu, z tego co widzialam jak przejde wszystko i zaplace to na maila przyjdzie mi do wydrukowania karta pokladowa, mam natomiast problem z tzw odprawa on line, czy to oznacza , ze jak mam juz w rece karte pokladowa to jestem odprawiona? I ide tylko nadac bagaz rejestrowany i przechodze do kontroli bezpieczenstwa czy jest inaczej
Obserwuj wątek
    • saldek Re: ryanair..pierwszy raz samodzielnie 08.07.15, 21:27
      Po zakupie na maila przyjdzie Ci bilet. Kartę pokładowa bedziesz mogła wydrukować dopiero po odprawie on-line. Odprawa to nic innego jak wpisanie danych swojego dokumentu.
      • am42 Re: ryanair..pierwszy raz samodzielnie 08.07.15, 21:44
        Czyli bilet , jak wydrukuje karte, nie jest potrzebny, czy przy nadaniu bagazu rejestrowanego potrzebuje jedno i drugie?
        • jot.be Re: ryanair..pierwszy raz samodzielnie 09.07.15, 10:50
          Potrzebna Ci jest WYŁĄCZNIE karta pokładowa.
          Do wydrukowania na max 8 dni przed odlotem,
          jeśli nie chcesz dopłacać za wybór miejsca.
          Ona nie przyjdzie mailem - trzeba się odprawić przez www.
          Mailem przyjdzie tylko przypomnienie.
          Czegoś takiego jak bilet w formie dokumentu nie ma.

• am42 Re: ryanair..pierwszy raz samodzielnie 09.07.15, 20:19
            Czyli jesli dobrze rozumiem odprawa online to poprostu wpisanie danych i wydruk karty pokladowej?
            • jot.be Re: ryanair..pierwszy raz samodzielnie 10.07.15, 08:35
              Tak jest
              • am42 Re: ryanair..pierwszy raz samodzielnie 10.07.15, 09:04
                Dzięki
            • ferdynand_007 Re: ryanair..pierwszy raz samodzielnie 21.07.15, 11:22
              Teraz już nie trzeba drukować. Można mieć na tablecie lub smartfonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka