GoĹÄ: palacz IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 24.05.06, 12:57 Czy można palić w samolocie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: palacz Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 24.05.06, 13:58 i słusznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: Czy można palić w samolocie ? 24.05.06, 17:48 > Czy można palić w samolocie ? Bodajze w Aeroflocie mozna. Na szczescie w cywilizowanych liniach NIE :-) Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Czy można palić w samolocie ? 24.05.06, 18:56 nie można a Aerolocie też ;) kiedyś leciałem LTU - przyuważłem faceta co chodzi palić do ubikacji, przyuważył go też steward - rozmowa naprawdę nie była miła - facet żucił palenie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: palacz Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 24.05.06, 19:37 heh heh he he... nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: Czy można palić w samolocie ? 25.05.06, 01:17 > nie można a Aerolocie też ;) Hmmm, wyglada na to ze masz racje. Najwyrazniej zmienili to jakos ostatnio, bo pare lat temu: www.no-smoking.org/feb01/02-07-01-3.html Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bla-bla Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.aster.pl 25.05.06, 09:56 W 2000 na trasach miedzynarodowych juz byl zakaz w Aeroflocie. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: Czy można palić w samolocie ? 26.05.06, 16:58 brtlmj napisał: > > nie można a Aerolocie też ;)> > Hmmm, wyglada na to ze masz racje. Najwyrazniej zmienili to jakos ostatnio, bo > pare lat temu: www.no-smoking.org/feb01/02-07-01-3.html > > Bartek Drzewiej można było we wszystkich liniach palić :)) Tylna część była dla palących, i chodziło się, podsiadało kogoś na fajkę ;) Ale oczywiście niewidzialna granica nie zatrzymywała dymu ;)) Na szczęście już nie można,cieszę się, jako palaczka - to jak z paleniem w windzie, gdzie ilość powietrza jest ograniczona... Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: Czy można palić w samolocie ? 26.05.06, 18:14 > Drzewiej można było we wszystkich liniach palić :)) > Tylna część była dla palących, i chodziło się, podsiadało kogoś na fajkę ;) > Ale oczywiście niewidzialna granica nie zatrzymywała dymu ;)) > Na szczęście już nie można,cieszę się, jako palaczka - No wlasnie. Linie lotnicze twierdza ze z ich badan wynika ze zdecydowana wiekszosc _palaczy_ popiera zakaz palenia na pokladzie. Az ciekawe :-) Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kupiec Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.mco.bellsouth.net 25.05.06, 01:48 powinni wprowadzic z powrotem palenie,jak w japonii Odpowiedz Link Zgłoś
mala_nicki Re: Czy można palić w samolocie ? 25.05.06, 11:36 No to chyba my jesteśmy bardziej rygorystyczni :) Mój pax po rejsie z Kaliningradu i paleniu w toalecie został zabrany przez straż graniczną. Nastepnego dnia miał mieć sprawę w sądzie grodzkim, ale z tego co mi przekazała straż nastepnego dnia, zapłacił mandat. Na pewno nigdy więcej nie zapali na pokładzie. Napisze jeszcze, że ten pan był kilkakrotnie upominany, że jest zakaz palenia na pokładzie. Także nie radzę palic Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: antyfaszysta Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.cm-upc.chello.se 25.05.06, 04:37 Pierwszym ktory chcial zakazac palenia w samlotach byl Adolf Hitler, na szczescie Luftwaffe przegralo dominacje w "cywilizowanym lotnictwie". Dopiero w latach 80-tych SAS wprowadzlo zakaz palenia w Europie, wtedy szefem byl prawdziwy moralista i sympatyk nazizmu. Potem "cywilizacja" sie rozp.... Dzisiaj w SAS-ie juz jest zabronione nawet podawanie orzeszkow ziemnych bo sa szkodliwe dla alergikow, nastepny projekt to zakaz urzywania pachnacych kosmetykow. Jesli macie inne pomysly zakazow to morzecie zrobic kariere u niektorych przewoznikow lotniczych. W wypatku braku inspiracji proponuje ksiazke pt."Moja walka", autor chyba mial na imie Adolf i nazwisko na litere "H", dobrze nie pamietam, bo niechce. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rotfl Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.u.mcnet.pl 25.05.06, 07:43 Za to powinni nakazać "urzywania" słowników ortograficznych. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky7pl Re: Czy można palić w samolocie ? 25.05.06, 09:06 Gość portalu: rotfl napisał(a): > Za to powinni nakazać "urzywania" słowników ortograficznych. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: trzeźwo myślący Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.kielce.net.pl 25.05.06, 09:10 Szanowny kolego. trochę ironii, która "bije " z Twojej wypowiedzi jedt jak najbardziej wskazana. Mnie osobiście palący wokoło nie przeszkadzają, choć pomimo 47 lat nigdy, ale to nigdy nie zapaliłem papierosa. Sęk w tym, że społeczeństwo jest obecnie coraz bardziej świadome (no bo kto przy zdrowych zmysłach) paliłby pieniądze zwinięte w rulonik, i coraz wygodniejsze (zauważyłem to u swoich warszawskich sąsiadów, których "ojcowie" wykonywali pracę z inwentarzem przy gnoju w gumiakach po pachy, a obecnie im psie guwienko na wielkim trawniku bardzo, ale to bardzo przeszkadza. Sęk w tym, że na pokładzie samolotu (tak jak i w pociągu czy autobusie)brak jest wyjść ewakuacyjnych służących chwilowemu oddaleniu się. No bo jeśli w moim towarzystwie zapali zadbana kobieta, pachnąca markowymi rerfumami, to ja piszę się na to ibcowanie z powolną śmiercią, ale gdy jadę autobusem komunikacji miejskiej i jegomość stojący (siłą rzeczy obok mnie) poci się nikotyną, a mydło widział w swoim życiu tylko wtedy gdy przechadzaół ję po supermarkecie na pólłce, to ja stanowczo protestuję! Zauważcie państwo kochani, że palacze są grupą, która nie uznaje kompromisów (dlatego trzeba ich temperować zakazami). Spotkałem się kiedyś w pociągu (to też wesołe zjawisko) że z przedziału dla niepalących wyszedł jegomość, "puścił chmurę " i wszedł był z powrotem do przediału, aby udać się na zasłużony odpoczynek. Na korytarzu tym (z braku wolnych miejsc w przedziałach) podróżowała matka z 7 lub 8 letnim dzieckiem. Przypominam sobie jak ta matka (jeszcze w czasie upojnego zaciągania się przez jegomościa wątpliwej jakości papierosem prosiła go o to, aby nie palił. Jegomość zbył ją tak ironicznym sporzeniem, że gdyby nie fakt, że ja wracałem właś nie z zabiegu operacyjnego, i nie miałem dostatecznych sił, to z pewnością temu jegomościowi "przykiepiłbym peta na czole". Trochę zrozumienia palacyska dla reszty świata. Myślę, że gdy staniemy się społeczeństwem bardziej tolerancyjnym, to i nasze zachowanie ulegnie znacznej poprawie. A co do zgody palenia na pokładach Aerofłotu. Słyszałem od mojego kolegi, który praktykował w jednej z rosyjskich klinik nie tak dawno, że jeden z jego profesorów w trakcie prowadzonej operacji jamy brzusznej, podszedł do okna i NA SALI OPERACYJNEJ ZAPALIŁ PAPIEROSA. Na pytanie zadane przez mojego kolegę (już po egzaminach) dlaczego Ow profesor tak postąpił, tamten odpowiedział, że z jamy brzusznej pacjęta tak śmierdziało, że musiał ten "smród Zabić". Jaki z tego morał? Debil na dole, debil na górze, a w oczach wiara w Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
g3p Re: Czy można palić w samolocie ? 25.05.06, 14:58 Witam, owszem palacze na korytarzu w naszych pkp potrafią zachowywać "lekko" z chamska. Ale w tym miejscu to akurat niepalący mają rację... i konduktor lub kierownik pociągu (żywy a nie w groźbach) to przeciwko takim osobom wystarczający argument (bo za tymi panami w granacie stoją już regulaminy i... sokiści:>) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bsq Re: Czy można palić w samolocie ? IP: 62.233.205.* 25.05.06, 15:44 dwie sytuacje: - wkurza mnie doszczętnie - wsiadam do pociągu, przedział dla palących. ktoś się dosiada stację dalej, ja wyciągam peta, a nowy pasażer/pasażerka na mnie z mordą (tak, z mordą, bo buzią to się mówi, a wydziera się mordę) - trochę mniej, ale nadal, jeżeli ja wsiadam do przedziału dla palaczy a tam same biedne kózki niepalące... no przepraszam bardzo, jak ja wsiadam do przedziału dla niepalących, to nie palę bo to przedział dla niepalących. natomiast jeżeli ja wsiadam dla palących, z jakiej racji mam dostosowywać się do niepalącej większości, skoro i tak tych przedziałów jak na lekarstwo ostatnio a naprawdę ciężko 3 godziny wytrzymać nałogowemu palaczowi bez "dymka". w powyższych sytuacjach jeżeli ktoś mi kultularnie zwraca uwagę, tłumaczę, że właśnie dlatego wybrałem ten przedział, bo wiem że wolno mi tutaj palić. więc proszę was, nie mówcie że tylko my, palacze, jesteśmy nietolerancyjni. całe nasze społeczeństwo jest nietolerancyjne i zawzięte. a zupełnie abstrachując - czemu państwo nie wykłada takiej samej ilości kasy na leczenie nikotynizmu jaką wykłada na walkę z alkoholizmem? dlaczego nie mogę bezpłatnie podjąć próby leczenia z tego uzależnienia? P. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hoho ZAKAZ to jedyne co palacz moze zrozumiec IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.05.06, 19:58 Przedzial jest dla ciebie bo trujesz innych??? A gdzie sa przedzialy dla dzieci, starszych, kobiet ciezarnych, wysokich, niskich, czystych, brudnych.... Mozna tak ciagnac w nieskonczonosc. Dlaczego dla palaczy maja byc extra miejsca tylko dlatego ze chca truc siebie i innych? Tobie powinno sie psiknac trucizna w te twoja smierdzaca petami buzke... moze wowczas cos bys zrozumial Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eliza Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.rene.com.pl 25.05.06, 18:27 a co to za belkot? naczej twoich wypocin nie mozna nazwac... trzezwo myslacy? chyba jednak cos piles. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mariola Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.inversas.jazztel.es 25.05.06, 12:52 mozna to przeczytac, ale tez proponuje cos z ortografii Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: JAP Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.239.192.61.east.flets.alpha-net.ne.jp 25.05.06, 15:49 Skad u Ciebie tyle arogancji? Korzystalem wielokrotnie z Aeoroflotu na trasie Tokyo Moskwa, powiem Ci ze maja przemila obsluge do tego stopnia, ze gdy poprosisz o gorzalke, to dostaniesz cala butelke. Co krzywisz sie, fe niedobre? Palenie w samolocie jest zabronione od prawie 5 lat. Moje zamilowanie do Aeroflotu wynikalo z tego, ze jedynie ta linia przez co najmniej 3 lata pozwala na palenie. Czesto w pracy mialem problem z powodu wybrania Aeroflotu gdyz firma nakazywala latac JAL-em, ale papieros byl mocnym argumentem. Raz jeszcze walczac o swoj przywilej, bardzo sie nadzialem. Otoz mialem leciec do Polski na poczatku kwietnia, po wielu zabiegach udalo mi sie zalatwic raz jeszcze Aeroflot. Dwa dni przed wyjazdem dostalem poczta bilety, otwierajac koperte dostrzeglem mala karteczke z informacja, ze dniem 1 kwietnia tamtegoz roku nie wolno palic w samolotach Aeroflotu. Myslalem, ze to Prima Aprilis, niestety nie. Gwoli prawdy, tak sie sprawy mialy na trasie Tokyo Moskwa, innnego Aeroflotu nie znam, wiec sie nie wypowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: Czy można palić w samolocie ? 25.05.06, 17:43 Gość portalu: JAP napisał(a): > Skad u Ciebie tyle arogancji? Ze to niby do mnie ? To nie arogancja, to stwierdzenie faktu - linie, ktore uwazam za "cywilizowane" nie pozwalaja na palenie na pokladzie. Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Czy można palić w samolocie ? 24.05.06, 21:28 Gość portalu: palacz napisał(a): > Czy można palić w samolocie ? Jasne ze można! Oczywiście pod warunkiem że Twój ginekolog wyrazi na to zgodę i zauwazysz w pobliżu samolotu popielniczke. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kupiec Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.mco.bellsouth.net 25.05.06, 01:50 prznajmniej bylo widac ktoredy powietrze ucieka,nicotine stains Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: loko Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.05.06, 07:09 Jak najbardziej mozna, a popiol wyrzucac trzeba przez okno z powodu braku popielniczek (w samlotach wykorzystuje sie kazda wolna przestrzen). Takie sa przepisy, ale w praktyce jest tak, ze ped wpadajacego powietrza przez okno powoduje automatyczne samooczyszczenie papierosa z popiolu, ktore w mig zostaje rozdrobniony, takze pasazer siedzacy z tylu nie wie nawet ze palisz. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: flyerz czasem mozna IP: *.adsl.alicedsl.de 25.05.06, 08:06 zalezy w ktorym, lecialem wiosna airfrance z amsterdamu do st.martin i mozna bylo ale tylko na koncu samolotu. w innych liniach tez czasem mozna, zalezy tez jak dlugi jest lot itd. ogolnie to raczej nie mozna szczegolnie w tanich liniach ale nie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ccc Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 08:20 Teraz faktycznie nie można, ale przed laty można było, praktycznie wszędzie, za wyjątkiem właśnie Aeroflotu, oni pierwsi, juz w połowie lat 80-tych wprowadzili calkowity zakaz palenia, niezależnie od długości lotu. Komicznie to wyglądało, bo do kibli stały kolejki palaczy, wtedy nie było czujników dymowych w toaletach. A na ich liniach krajowych, to się leci i leci... np. Moskwa - Nowosybirsk 4 godz., Moskwa-Batumi 2,5 godz. W praktyce do dzisiaj w podłokietnikach sa popielniczki, jak ktoś nie latał za czasów gdy się paliło, to nawet nie wie, że one są :). Był tez taki okres, że gdy lot trwał do 1,5 godz., to samolot nie miał miejsc dla palących. Jeżeli zaś chodzi o dym - wentylacja w samolocie jest tak dobra, że praktycznie nawet rząd przed palącym to nie przeszkadzało, a dwa rzędy dalej, to już trudno było wyczuć, że ktoś pali. Sekcję dla palaczy wyznaczali np. w ogonie i właściwie to wcale nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byly palacz Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.cable.ubr01.chap.blueyonder.co.uk 25.05.06, 14:13 sie znawcy uwzieliscie na ten aeroflot, no to macie: w 2001 lecialem na krajowej (lot 5 godzin), i wcale nie chodzilem do kibla, tylko normalnie w fotelu siedzac palilem, taj jak wszyscy inni palacze zreszta, bo mozna bylo. w 2002 zakazali, i od tego czasu nie widzialem w aeroflocie nikogo, kto by palil, a pare razy lecialem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: steve-O moze Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.aster.pl 25.05.06, 08:49 www.break.com/index/airlinetrouble15.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: domino Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 09:12 Trawką możesz się upalić przed wylotem na lotniksku. Myślę że jak dobrego jointa spalisz to wystarczy na cały kilku godzinny lot, a po wyjściu ewentualnie możesz dopalić... Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_matkojebca [...] 25.05.06, 09:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
p_iki Re: Czy można palić w samolocie ? 25.05.06, 09:32 jakies 4 lata temu bodajze w jordanskich liniach mozna bylo.. bylem zdziwiony ale skorzystalem Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Proste pytanie, jedna możliwa odpowiedź 25.05.06, 09:46 "Nie można", a jak zwykle lawina pyskówek. Proponuję rozwinąć wątki: to wszystko wina PiS, nie lubię Kaczyńskich i Balcerowicz musi odejść :) Palić w smaolocie mogą tylko członkowie PiS, bo im wszystko wolno!:) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota751 zależy jakimi liniami lecisz? Aeroflot? 25.05.06, 09:48 w Locie jest różnie, zależnie od klasy lotu. ale miałam okazję lecieć Aeroflot- em (rosyjskie linie) - no poprostu wolna amerykanka. Samolot - no cóż, maszyna stara, ale można tam palić, siadasz gdzie chcesz - nie koniecznie tak jak każe bilet, zakładają nogi na oparcie przed swoim miejscem - poprostu ... no nie, nie wiem jak to nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: przejrzysty Re: zależy jakimi liniami lecisz? Aeroflot? IP: *.static.asianet.co.th 25.05.06, 10:32 "w Locie jest różnie, zależnie od klasy lotu. ale miałam okazję lecieć Aeroflot- em (rosyjskie linie) - no poprostu wolna amerykanka. Samolot - no cóż, maszyna stara, ale można tam palić, siadasz gdzie chcesz - nie koniecznie tak jak każe bilet, zakładają nogi na oparcie przed swoim miejscem - poprostu ... no nie, nie wiem jak to nazwać." Droga Dorotko! Temat Aerofłotu został omówiony trochę wyżej. W tej linii, jak i we wszystkich innych znanych mi liniach (a kilkoma latałem) palić nie wolno. Dodam też, że parę dni temu leciałem Aerofłotem na długiej trasie i bardzo przyjemnie wspominam ten lot: miłe stewardessy, duży wybór gazet, czyste toalety, dobre (naprawdę) jedzenie, palić NIE WOLNO. Mało tego: alkohol możesz tylko kupić (kosztuje dużo). Skutek? Nie było ani jednej osoby pijanej (przynajmniej takiej nie widziałem). O tym, że każdy siada gdzie chce nic nie piszę; bo to idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dymek z papierosa Re: zależy jakimi liniami lecisz? IP: *.natpool7.outside.ucf.edu 25.05.06, 17:14 Wszystkie linie lotnicze w Ameryce Polnocnej od dawna maja calkowity zakaz palenia... Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. 25.05.06, 11:15 Np. we Wloszech obowiazuje calkowity zakaz palenia na lotniskach, to samo na Okeciu, kiedys mozna bylo palic w barku w strefie bezclowej, teraz juz grob-mogila. Jak lot jest bez opoznien i bez miedzyladowania mozna jeszcze zniesc, ale najgorzej jak Ci karza czekac godzinami przed gatem... Inaczej w Niemczech, z tego powodu bardzo lubie lotniska w Monachium i Frankfurcie. Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. 25.05.06, 12:13 > zniesc, ale najgorzej jak Ci kaza czekac godzinami przed gatem... Inaczej w > Niemczech, z tego powodu bardzo lubie lotniska w Monachium i Frankfurcie. Monachium zapamietalem jako "lotnisko, ktorego projektant rozmiescil miejsca dla palaczy tak gesto i tak rownomiernie zeby nigdzie nie dalo sie schowac przed dymem" ;-) Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: b Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. IP: *.ipt.aol.com 25.05.06, 12:51 Hihi, Skavsta w Sztokholmie wprowadzilo takie male budki z wentylacja specjalnie dla palaczy. Kilka miesiecy temu lecialem stamtad do Polski - komicznie wygladala grupka 15 rodakow klebiacych sie w i wokol budki, czekajacych na miejsce i swoja kolej :). echh, straszny nalog.. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: titta Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. IP: *.botany.gu.se 25.05.06, 13:13 Co do Monachium to racja. Mialam watpliwa przyjemnosc koczowac tam przez kilka godzin: smierdzialam jakbym sama palila. Cos powinni zrobic z wentylacja. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szary Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. IP: *.interecho.com / *.interecho.com 25.05.06, 14:56 Oprócz tego, że można palić na niemieckich lotniskach to jeszcze są estetyczne :) Czego nie da się powiedzieć o amerykańskich. Waszyngton, L.A., trochę w mniejszym stopniu S.F. to koszmar rodem z PRL-u. Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. 25.05.06, 14:59 > trochę w mniejszym stopniu S.F. to koszmar rodem z PRL-u. Kiedy ostatni raz byles w SFO ? B. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szary Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. IP: *.interecho.com / *.interecho.com 25.05.06, 15:01 W październiku 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. 25.05.06, 15:05 No to chyba musiales leciec z jakiegos wyjatkowo paskudnego kawalka terminalu krajowego. Bo nowy terminal miedzynarodowy moze byc dla wszystkich lotnisk na swiecie wzorem funkcjonalnosci, i do tego jest dosyc estetyczny... Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szary Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. IP: *.interecho.com / *.interecho.com 25.05.06, 15:05 Sama poczekalnia międzynarodowa nie straszy, gorzej z okoliczną infrastrukturą, podziemnym parkingiem i "domestic terminal". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szary Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. IP: *.interecho.com / *.interecho.com 25.05.06, 15:07 Nawet międzynarodowemu terminalowi daleko do niemieckich. Zwłaszcza Monachium i Frankfurtowi. Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. 25.05.06, 15:11 > Nawet międzynarodowemu terminalowi daleko do niemieckich. Zwłaszcza Monachium i > > Frankfurtowi. Jak widac, kwestia gustu. Dla mnie miedzynarodowy terminal SFO deklasuje zarowno FRA jak i MUC. Tak na marginesie, ten terminal ma osobny, nowy parking :-) B. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szary Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. IP: *.interecho.com / *.interecho.com 25.05.06, 15:17 Gorzej z "funkcjonalnością" - ciężko zjeść przyzwoicie, niewiele miejsc siedzących, całość "ubita" w jednej hali, chociaż z tego co pamiętam była ekspozycja rzymskiej rzeźby :) Z parkingiem możesz mieć rację, prawdopodobnie przedzierałem się przez "krajowe" katakumby. Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. 25.05.06, 17:36 > Gorzej z "funkcjonalnością" - ciężko zjeść przyzwoicie, niewiele miejsc > siedzących, całość "ubita" w jednej hali, Az zabawne jak rozne moga byc opinie na temat tego samego miejsca. Jak dla mnie jedzenie maja rewelacyjne, zaden fastfood, zawsze jest gdzie usiasc, a hala jest wielka i na pewno nie zatloczona. > chociaż z tego co pamiętam była ekspozycja rzymskiej rzeźby :) Ekspozycja sie regularnie zmienia. Jest jeszcze muzeum lotnictwa :-) Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Szary Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. IP: *.interecho.com / *.interecho.com 25.05.06, 20:21 Faktycznie kwestia gustu jak już rzekłeś :) Na mnie hala wywarła wrażenie przytłaczającej, pustawej przestrzeni. Jak wspominałem, w porównaniu z innymi amerykańskimi lotniskami i tak jest akceptowalne. p.s. Mieszkasz może w SF? Odpowiedz Link Zgłoś
brtlmj Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. 26.05.06, 23:20 > Na mnie hala wywarła wrażenie przytłaczającej, pustawej przestrzeni. Jak > wspominałem, w porównaniu z innymi amerykańskimi lotniskami i tak jest > akceptowalne. Tak w sumie to jest tylko jedna rzecz, ktora mi sie w nowym terminalu nie podoba. Po wyladowaniu potrafi zajac dwadziescia minut zeby dokolowac do rekawa. Stary terminal byl brzydki, niepraktyczny i tak dalej, ale przynajmniej byl w centrum lotniska. > p.s. Mieszkasz może w SF? Wkrotce bede mieszkal w "dalszej okolicy" SF. A poki co, to regularnie tam bywam :-) Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Anjew Dokładnie, to jest przegięcie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 19:46 Jeszcze w 2000 na Okęciu można było palić w restauracji w bezcłowej. Nie rozumiem dlaczego tego zakazali i nie ma już żadnej strefy dla palaczy. Beznadzieja. Ale to samo jest na np De Gaulle, w Maladze i wielu innych lotniskach. Nigdzie za kontrolą paszportową nie ma miejsc do palenia... Chamstwo. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Samolot to pol biedy, niektore lotniska tez. 25.05.06, 23:41 a propos lotnisk we Wloszech - najciekawsze rozwiazanie jest na Fiumicino: palic mozna oczywiscie tylko na zewnatrz, ale sprobuj kupic papierosy, jesli ich nie masz - a w zyciu! za to bez problemu mozna kupic "na pietrze", juz za kontrola, ale tam.. nie ma gdzie zapalic :) wlasciwie przez ostatnie 5 lat, tzn. odkad zaczalem latac, palic moglem tylko w Niznym Nowgorodzie (d. Gorki), w terminalu jak najbardziej. jakos mi nie przeszkadza zakaz, chociaz niestety jestem nalogowcem. ps. a we Frankfurcie to nie zauwazylem, ile razy mi sie zdarzylo, zawsze w biegu przez ten cholerny moloch :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wacek Re: Czy można palić w samolocie ? IP: 212.160.172.* 25.05.06, 11:16 Chuck Norris może palić w samolocie... ognisko! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Alka Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 12:23 A co ty sobie wyobrażasz? Że będziesz palił a np. osoba siedząca koło Ciebie nie pali i co? Bedzie jej smrodził w twarz? Odbiło ci? Chyba taik. Ale na szczęście palić nie można i super! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: to ja Oczywiście że można - ale tylko ...paliwo lotnicze IP: 62.29.248.* 25.05.06, 13:03 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: lotnik amator Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 13:12 Można palić tylko trzeba okno otworzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: KUZOC Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.kki.krakow.pl 25.05.06, 13:30 GŁUPIE LUDZIE PALĄ WSZĘDZIE , A POTEM CHORUJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 14:03 Pewnie, że mozna palić na samolocie. Przecież tylko proszą o nie paleniu i nie informują że jest to zakazane prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: UPR walczy! Re: Czy można palić w samolocie ? IP: 212.160.127.* 25.05.06, 14:09 Oczywiscie, ze mozna. Nie wiem tylko, jak sie to skonczy. Moga na przyklad poprosic, zebys wysiadl w trakcie lotu, i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iza Re: Czy można palić w samolocie ? IP: 217.153.176.* 25.05.06, 14:58 Nie, nie można. I nie wiem po co reszta komentarzy. Nie zawsze miłych, a za to często głupich i napisanych beznadziejną polszczyzną. Człowiek leci pewnie pierwszy raz i chce się dowiedzieć po prostu. Pozdrawiam i wysokich lotów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
camara Re: Czy można palić w samolocie ? 25.05.06, 15:17 Otóż droga przedmówczyni racji nie masz. Alitalia - loty z Rzymu, Mediolanu do Bangkoku, Kuala Lumpur, Hongkongu itp. - zaliczane wielokrotnie - paliłem zawsze - ostatnie 7 rzędów było/jest zawsze dla palaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wk Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:33 nie powinno się palić w samolocie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iza Re: Czy można palić w samolocie ? IP: 217.153.176.* 25.05.06, 15:42 Drogi/a camaro. Oto informacja skopiowana ze strony www.alitalia.com, część "FAQ". "Are all Alitalia flights non-smoking? Yes, they are, with respect to the law and the well-being of passengers." Nie kwestionuję w żaden sposób faktu, że paliłeś w samolocie. Tak jak i ja paliłam. W większości linii lotniczych aż do dnia 31.12.1999. Już nie. No chyba, że jesteś pilotem i wszystko Ci wolno :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bęcwał Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.06, 15:56 W tureckich liniach można palić. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Iza Re: Czy można palić w samolocie ? IP: 217.153.176.* 25.05.06, 16:19 Skopiowane z portalu www.thy.com (tureckie linie lotnicze), FAQ: "3. Can i smoke in the aircraft? It is not allowed to smoke on all Turkish Airlines flights." Naprawdę nie wolno palić w samolotach bęcwale :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: vlad Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.switch-3.ground-floor.international-hall.student-halls.lon.ac.uk 25.05.06, 19:55 Chyba tureckie byly zreszta pierwszymi, ktore tego zakazaly. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Megasia Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.horizon.net.pl 25.05.06, 17:21 W jugosławiańskich - pardon - już wtedy serbskich - liniach paliłam w 2002 roku :) Anglik przede mną był w szoku. Wyglądało to tak, że z przodu były 3 rzedy klasy biznes (hehe, pełny wypas) - 2 dla niepalących i ostatni dla palących. Ale generalnie nie popieram palenia w samolocie - jak ktoś przytomnie zauważył - okna nie można otworzyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byly Re: Czy można palić w samolocie ? IP: *.lodz.msk.pl 25.05.06, 17:26 Uwaga,z doswiadczen znajomego palacza: w toalecie mokry papierowy recznik na czujnik jedna reka i jarasz druga...zaklinal sie ze dziala....sam juz nie pale,to nie probowalem,ale pamietam jak to ssie... Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 Re: Czy można palić w samolocie ? 25.05.06, 17:39 jestem pod wrazeniem jak sie ten watek rozwija :-), dokladnie tam gdzie 2 polakow to 3 opinie :-DDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś