blackszaq 06.11.07, 19:28 cześć! planuje wycieczkę w dalekie kraje (jeszcze nie wybrałem gdzie dokładnie) i zastanawiam się z którego serwisu skorzystać przy zakupie biletów :) mógłby mi ktoś polecić jakiś sprawdzony?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: kasa76 Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.chello.pl 06.11.07, 21:49 najbardziej ufam sobie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zestiaa Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 16.11.18, 07:44 Ja zawsze rezerwuje tanie bilety na stronie httр://jеtradar.p U nich zawsze znajdę loty wszystkich regularnych linii i tanich linii lotniczych, przez co nie muszę sprawdzać wielu stron. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 07.11.07, 10:33 a ja polecam: www.gtltravel.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 07.11.07, 10:37 Ostatnio kupowałem w www.mcflight.pl i mogę potwierdzić, że to działa. Odpowiedz Link Zgłoś
athenabeauty Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 07.11.07, 15:50 Sprawdź line4you.pl Sama nie wypróbowałam jeszcze, ale mój współlokator sporo lata i właśnie tam szuka. Odpowiedz Link Zgłoś
pighallu Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 21.11.07, 18:38 athenabeauty napisała: > Sprawdź line4you.pl Sama nie wypróbowałam jeszcze, ale mój współlokator sporo > lata i właśnie tam szuka. Fajny serwis- dogodny wybór poszczególnych lotów - patrząc na przykładowe loty dość szybko można nauczyć się wybierać te właściwe- najtańsze;))) Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 26.11.07, 19:47 nigdy ten posrednik !!!! NIe za bardzo rozumiem profesjonalizm tego pośrednika. Zadnego telefonu do nich a jedynie online chat (w którym kończą rozmowę jeśli pytania zbyt trudne) albo email :( 2 do tej pory sytuacje z nimi i żadnej więcej nie chce... 1. ogłoszenie wiele dni na stronie, że zbliża się tajski tydzien z Qatar Airways (napisane na stronie, że tajlandzki he he he ) wysyłam emaila- potwierdzaja, dwukrotnie ze od poniedzialku. w poniedziałek rozmawiam online chat z konultantem - ten nic nie wiei pyta to dojakiego miasta tego Qatara ma szukac w tajlandii - informuje, że Bangkok Qatar tylko osbługuje, szuka i napisał, że nic nie ma ; pytam o promocje - nic nie wie, proszę zeby zobaczył ich własną stronę gdzie jest info o promocji, dalej nic nie wie i twierdzi, że zadnej promocji nie ma; jak prosze o kontakt z osoba , która odpowiedziała kilka dni wcześniej na mojego emaila z informacja o promocji zapada cisza... Kilka dni poźniej pojawia się info na głównej stronie o "tajlandzkim" tygodniu.... cena aż taka specjalna, że to normalna taryfa QR, obowiązująca do końca marca - taka to wielka promocja specjalna dla line4you 2. sytuacja nr 2 - dzisiaj widze na stronie info o promocji Gdansk - Phuket (mysle..ok dojade do Gdanska i lece na Phuket) - oczywiście telefonu brak , wiec znowu online chat - napisałem o co mi chodzi i pada pytanie ale jaka data... nauczony doswiadczeniem piszę...wszystko jedno - 15 dni na miejscu wylot moze byc kiedykolwiek styczen, luty, marzec, tylko oby w promocji... pada pytanie - w jakiej promocji ?....odpowiadam, ze w tej co macie info na stronie....pada pytanie Finnair ? ....odpowiadam, że nie wiem, bo nie jest napisane a to chyba WY wiecie jaka promocja skoro info jest na stronie.....szukają, szukają, po czym odpowiada konsultant... nie ma miejsc, a generalnie to ja nie widze zadnej promocji - pewnie jest w innym systemie rezerwacyjnym, a wiec trzeba sobie znaleźc samemu w internecie ....ha ha ha ha ha nie bede juz wiecej komentować, bo żal....od razu dziwne ze jest serwis do którego nawet nie mozna zadzownic a wszyscy tam sa wzięci z innej planety i nie wiedzą co jest na stronie... porażka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dinter Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.wroclaw.mm.pl 27.11.07, 22:17 aha... to co polecasz adams? Odpowiedz Link Zgłoś
adams123 Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 30.11.07, 08:52 ja korzystam z www.statravel.pl albo z airclub.pl obydwa z Warszawy, wiec dla mnie wygodniej coś sobie znaleźc na stronie, a jesli potrzebuje kombinacji w lotach to ide do nich na miejsce. Ale na stronie airclub.pl zawsze pełne info o wszystkich promocjach i to tych realnych, dostepnych a nie wirtualnych jak w line4you , gdzie mają klienta w nosie i się rozłączają w online chat jak sie pytasz o konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
luid Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 01.12.07, 01:31 jedni mają problemy inni nie, to dziwne. ale warto im to napisać; niech się rozwijają bo szkoda, by sie ich potencjał zmarnował Odpowiedz Link Zgłoś
4misiaka4 Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 24.08.08, 02:30 Ja korzystam z usług flicket.pl . Serwis bardzo przejrzysty, szybko odnajduje się połączenia które nas interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
luid Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 27.11.07, 22:41 ja się nie spotkałem z takimi nieprzyjemnościami, byłem zadowolony z ich usług. ale jeśli masz taka opinie na ich temat to napisz to u nich na forum, nie się poprawią, o Odpowiedz Link Zgłoś
pighallu Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 30.11.07, 02:46 Hmm dziwne aż ja do tej pory nie słyszałem żadnych negatywów na ich temat~ale przeczytałem twojego posta do końca całego. Odpowiedz Link Zgłoś
athenabeauty Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 01.12.07, 20:24 Każdemu może się coś nie spodobac. Nie zdziwiło mnie to, bo każdy ma prawo do takiej opinii, chociaż ja nie mam nic do zarzucenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 07.11.07, 18:06 zwróć uwagę na wysokość opłaty pobieranej za wystawienie biletu. Różnice są dość duże, co przy większej ilości osób ma spore znaczenie. Z tego, co udało mi się ustalić samemu, najniższą opłatę pobierali na bluesky.pl, ale moja wiedza może być zdeaktualizowana. Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
sinus1 Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 07.11.07, 23:50 > Z tego, co udało mi się ustalić samemu, najniższą opłatę > pobierali na bluesky.pl, ale moja wiedza może być zdeaktualizowana. Tutaj jest taniej: www.gtltravel.com.pl/index.php?page=rezerwacja Opłata tylko 50zł. Sinus Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: athenabeauty Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 23:25 Jak się dowiesz to podziel się informacją :) Mi nie chce się sprawdzać więc pozostaję przy opcji mojego kolegi :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: athenabeauty Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 19:14 hehe już sama szybciej sprawdzę niż ktos się podzieli info :P ale ludzie są tu niegadatliwi :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: doradca Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.aster.pl 11.11.07, 22:23 A po co korzystać z usług pośredników i płacić im prowizję? Jeśli masz kartę kredytową to doskonale możesz kupić bilet zamodzielnie - zaoszczędzisz kilkadziesiąt złotych. Agencje i serwisy podróżnicze korzystają z tego samego adresu www, z którego i ty możesz skorzystać. Każą ci płacić za ich pracę wchodzenia na tę stronę - to bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: benio Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.lanet.net.pl 11.11.07, 22:25 oj kiepski z Ciebie doradca kiepski Odpowiedz Link Zgłoś
thrasherr Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 12.11.07, 17:07 Gość portalu: doradca napisał(a): > A po co korzystać z usług pośredników i płacić im prowizję? Jeśli > masz kartę kredytową to doskonale możesz kupić bilet zamodzielnie - > zaoszczędzisz kilkadziesiąt złotych. Agencje i serwisy podróżnicze > korzystają z tego samego adresu www, z którego i ty możesz > skorzystać. Każą ci płacić za ich pracę wchodzenia na tę stronę - > to bez sensu. Moim zdaniem nie do końca.. po 1) nie każdy ma karte kredytową po 2) niektórzy latają sporadycznie i wolą zlecić to pośrednikowi..tak im po prostu wygodniej a prowizje wliczają w koszty Odpowiedz Link Zgłoś
chuq Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 12.11.07, 17:57 obydwaj piszecie sensownie :) jednak klientela jest bardzo zróżnicowana i wydaje mi się że spokojnie znajdą się chętni żeby zamówić lot przez serwis.. tak samo jak ci którzy mają karty kredytowe, choć wydaje mi się że jednak w PL jeszcze karty nie są tak super powszechne Odpowiedz Link Zgłoś
tropikey Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 12.11.07, 19:40 jest jeszcze jedna kwestia - nie na wszystkie połączenia zwykły użytkownik internetu jest w stanie kupić bilety samodzielnie. Owszem, na prostą trasę, np. z W-wy do Londynu nie będzie problemu, ale z bardziej skomplikowanymi, międzykontynentalnymi nie jest już tak łatwo. Dam przykład. W styczniu lecimy do Tajlandii. Biletów szukałem mniej więcej od maja/czerwca. Oczywiście, znajdowałem różne opcje na expedia.com, bluesky.pl i wielu innych, ale dopiero, gdy zacząłem dopytywać bezpośrednio u przedstawicieli linii znalazłem to czego szukałem - za odpowiednią cenę, z wylotem z Gdańska, dobrą linią, itp, itd. Być może są wśród nas spece, którzy znaleźliby to samo bez pomocy agenta, ale ja do takowych (niestety) nie należę... Pozdrawiam, Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: athenabeauty Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 21:51 Zgadzam się- jak ktoś nie lata regularnie, nie ma takiej wprawy w kupowaniu biletów, wtedy pośrednik okazuje się pomocny. Odpowiedz Link Zgłoś
chuq Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 13.11.07, 17:40 też mi się wydaje że nie ma aż tak dużo ludzi którzy chętnie i bez problemu sami sobie wyszukują i wykupują loty. Żyjemy teraz w czasach gdzie wielu ludzi w studenckim wieku (i nie tylko) pracuje i żyje za granicą..to oni napędzają koniunkture na przyloty/odloty :) a wiekszośc z nich twierdzi że żyjąc poza Polską stać ich bez problemu na samoloty.. ja sam będąc w Norwegii korzystałem z serwisu internetowego rezerwując bilet na prom..uważam że to jest bardzo wygodne..a prowizja chyba nie jest az tak ogromna :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: athenabeauty Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 23:43 Wygodne i wcale nie takie drogie, bo z tego co sie orientuję to prowizja nie jest aż taka wysoka. Tyle że nie każdy lubi zamawiać przez neta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Clean Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 12:57 Mam jeszcze pytanie co do tego polecanego www.gtltravel.com.pl. Czy nie biorą oni jeszcze czasem prowizji za transakcję kartą kredytowa (oprócz samej opłaty za wystawienie biletu)? Odpowiedz Link Zgłoś
athenabeauty Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 17.11.07, 16:26 A nie piszą o tym na swojej stronie...? No tak, mało kto teraz się przedstawia wszystkie info, a klient musi sam szukać rzetelnej strony :/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ninka Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 18:17 Najpierw sprawdz, jaki posrednik jest agentem IATA, czyli ma licencje na wystawianie biletow. Chodzi o linie regularne. Wymieniany tutaj mcFlight oraz line4you IATY nie maja, czyli kupuja bilety od jeszcze jednego posrednika. Jezeli chodzi o oplaty manipilacyjne to wahaja sie one od 80-120 zl za bilet linii regularnych. Np. GTL ma 120 zl na loty dlugodystansowe, 100 zl ma Orbis, a 80 czy 90 Fly Away. Zgadzam sie z przedmowcami, ze jezeli nie jest sie oblatanym w swiecie lepiej pojsc do biura, ale takiego, gdzie siedzi dobry kasjer lotniczy/czyli tego z IATA/, bo agenci IATA czesto maja dostep do taryf specjalnych i dobry kasjer doradzi ci. Jezeli masz konkretny kierunek i date to napisz na gg. Chetnie pomoge.A tak nawiasem mowiac, to biura stosuja czasami upusty dla stalych klientow lub gdy sie kupuje wiecej biletow, wiec znowu bylyby bledy z dokladna wycena. Pozdrawiam Ninka. Moj gg 9214176 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Clean Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.07, 16:45 Gość portalu: Ninka napisał(a): > Np. GTL ma 120 zl na loty dlugodystansowe, 100 zl ma > Orbis, Dzięki za info, kupiłem ostatecznie przez Orbis (doplata 30 zeta). Odpowiedz Link Zgłoś
real-heaven Re: który pośrednik biletów lotniczych jest najle 18.11.07, 20:50 Przeczytałam dzisiaj na forum, że ktoś się pytał jak zarezerwować bardziej skomplikowany bilet, tzn taki z kilkoma przesiadkami (w celu obnizenia ceny). Czy za posrednictwem tej strony jest to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasa76 najlepszy jest taki który ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.07, 17:18 znajdzie najtańsze i najbardziej korzystne dla Ciebie połączenie. Dlatego zawsze warto sprawdzić w paru biurach i nie bazować tylko na ofertach w necie. Są taryfy które nie są załadowane do wyszukiwarek internetowych :) A najlepiej jest zaprzyjaźnić się z dobrze wyszkolonym kasjerem lotniczych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
luid Re: najlepszy jest taki który ... 20.11.07, 20:29 a programy lojalnościowe u niektórych przewoźników? jak kupuje bilet u pośrednika to trace punkty? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasa76 programy lojalnościowe IP: *.chello.pl 20.11.07, 21:21 oczywiście że nie, poproś żeby dopisali do rezerwacji a jeżeli nie będziesz miał/miała przy sobie karty niech ci wpiszą przy check in na lotnisku Odpowiedz Link Zgłoś
luid Re: programy lojalnościowe 22.11.07, 18:57 a to o tyle dobrze, no to chyba warto korzstac z posrednikow, nic się nie traci a wynajdują tańsze połączenia i wszyscy są szczęśliwi:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: athenabeauty Re: programy lojalnościowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 19:31 Im więcej się podowiadujesz tym lepiej dla Ciebie- taką mam zasadę:) Lepiej sprawdzać i w necie na różnych stronakch, a zwłaszcza tych polecanych przez ludzi, i w biurach, bo kto wie gdzie znajdziesz najlepszy dla siebie bilecik ;) Odpowiedz Link Zgłoś
luid Re: programy lojalnościowe 24.11.07, 16:13 dokładnie, wiedza nie boli. chcąc kupić bilet należałoby sprawdzić w biurach podróży, na stronach przewoźników i oczywiście na stronach pośredników- wybrać najlepsza oferte. osobiście preferuje pośredników, nie musze szukać a opinie są na ich forach Odpowiedz Link Zgłoś
pighallu Re: programy lojalnościowe 26.11.07, 01:08 luid napisał: > dokładnie, wiedza nie boli. chcąc kupić bilet należałoby sprawdzić w > biurach podróży, na stronach przewoźników i oczywiście na stronach > pośredników- wybrać najlepsza oferte. osobiście preferuje > pośredników, nie musze szukać a opinie są na ich forach ~tutaj można się pokusić nawet o stwierdzenie, że nie wiedza kosztuje więcej niż cena biletu- zawsze można trafić w bubel, jak się szpera po stronkach, które nie są pewne;/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dinter Re: programy lojalnościowe IP: *.wroclaw.mm.pl 26.11.07, 18:08 a skąd mam wiedzieć która stronka jest pewna? po ilości reklam, popularności, cenach biletów, opiniach na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
pighallu Re: programy lojalnościowe 30.11.07, 01:37 Gość portalu: dinter napisał(a): > a skąd mam wiedzieć która stronka jest pewna? po ilości reklam, > popularności, cenach biletów, opiniach na forum? Różne są wyznaczniki: opinia publiczna, fora, wypowiedzi, realne wypowiedzi na w/w temat- przewertować potem sobie wszystko należy i włala!:D Odpowiedz Link Zgłoś
athenabeauty Re: programy lojalnościowe 01.12.07, 20:21 luid, na samym końcu najpisałeś najmądrzejszą rzecz- aby sprawdzać opinie na forach (nie żebyś wcześniej pisał coś głupiego, ale jest moim zdaniej najważniejsza informacja, bo jeśli sprawdzi się obiektywne opinie to wie sie co jest grane :)) Odpowiedz Link Zgłoś
luid Re: programy lojalnościowe 02.12.07, 14:15 no po to są fora... tym bardziej te o lataniu. można zweryfikować swoją opinie, uzyskać nowe bądź swoje potwierdzić Odpowiedz Link Zgłoś
athenabeauty Re: programy lojalnościowe 02.12.07, 17:43 Inteligentny człowiek nie przyjmuje wszystkiego bezkrytycznie, tylko umie wyselekcjonować informacje- ot cały sekret trafnych decyzji :) Odpowiedz Link Zgłoś
luid Re: programy lojalnościowe 03.12.07, 00:19 i inteligentny człowiek nie krytykuje wszystkiego. inteligentnie napisałaś, trzeba umieć wybrać wisienke z tortu nie psując dekoracji :) Odpowiedz Link Zgłoś
pighallu Re: programy lojalnościowe 06.12.07, 18:43 Bo tak powinno być zawsze,że jeśli jest jakaś firma/pośrednik to powiada także ona/on na swojej stronie 4um, gdzie każdy się może wypowiedzieć na dany temat, przy założeniu, że nie ma moderatorów, którzy usuną złe komentarze ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
aniaa80 Re: programy lojalnościowe 06.12.07, 19:14 hmm a wytlumaczylby mi ktos pojecie programow lojalnosciowych jesli chodzi o stronki zajmujace sie sprzedaza biletow?:) Odpowiedz Link Zgłoś
luid Re: programy lojalnościowe 08.12.07, 00:17 aniaa80 napisała: > hmm a wytlumaczylby mi ktos pojecie programow lojalnosciowych jesli chodzi o > stronki zajmujace sie sprzedaza biletow?:) polega to na tym, że dostajesz znizki czy jakies promocje za to, ze korzystasz z usłóg jednej lini lotniczej i problem poruszony to czy kupując bilet (tej samej lini, którą latasz) u pośrednika, zachowujesz punkty programu lojalnościowego Odpowiedz Link Zgłoś
pighallu Re: programy lojalnościowe 10.12.07, 16:17 jak dla mnie odpowiedź jest prosta: tak bo czemu miałby klient na tym tracić?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pighallu Re: programy lojalnościowe 26.11.07, 01:06 luid napisał: > a to o tyle dobrze, no to chyba warto korzstac z posrednikow, nic > się nie traci a wynajdują tańsze połączenia i wszyscy są szczęśliwi:) Bo to jak z doradcą finansowym zawsze znajdzie najlepszy sposób na inwestycję naszych pieniędzy;))) Podobnie jest tutaj:P Odpowiedz Link Zgłoś
pighallu Re: najlepszy jest taki który ... 21.11.07, 18:39 Gość portalu: kasa76 napisał(a): > znajdzie najtańsze i najbardziej korzystne dla Ciebie połączenie. > Dlatego zawsze warto sprawdzić w paru biurach i nie bazować tylko na > ofertach w necie. Są taryfy które nie są załadowane do wyszukiwarek > internetowych :) A najlepiej jest zaprzyjaźnić się z dobrze > wyszkolonym kasjerem lotniczych ;-) ====== Hmm a są tacy?:) hihi~generalnie ja czekam na jeszcze większy rozwój połączeń w Polsce co za tym idzie- jeszcze tańsze ceny biletów;P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasa76 Pighallu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.07, 14:51 Ha! Nigdy nie pisałam że jestem skromna ;))) Ale tak na serio to znam parę osób po fachu w Polsce, które są bd w tym co robią :) Odpowiedz Link Zgłoś
pighallu Re: Pighallu 30.11.07, 02:40 Gość portalu: kasa76 napisał(a): > Ha! Nigdy nie pisałam że jestem skromna ;))) Ale tak na serio to > znam parę osób po fachu w Polsce, które są bd w tym co robią :) -jako doradca finansowy..ekhm?:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kasa76 Re: Pighallu IP: *.chello.pl 30.11.07, 08:05 jako cyberslackers ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pighallu Re: Pighallu 03.12.07, 19:57 Gość portalu: kasa76 napisał(a): > jako cyberslackers ;)))) W sieci siedzę tylko cały czas/dzień w czymś jak wow;-) Inne rzeczy mnie nie obchodzą:-) Gildia wzywa SSC,wybacz:-) pozdrawiam:P Odpowiedz Link Zgłoś