Gość: Bea IP: *.chello.pl 13.11.09, 18:19 Przeczytalam mezowi Argentynczykowi przepis na "argentynskie"gnocchi, to sie poplakal ze smiechu. Ludzie, najpierw sprawdzcie co sie je w danym kraju, zanim nazwiecie dana potrawe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaaaaaaa Gnocchi, czyli włoskie kopytka IP: *.chello.pl 13.11.09, 18:51 do autora tekstu - nie pisze sie "danie to posmakuje kazdemu" tylko ZASMAKUJE. jezeli posmakuje, to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek Re: Gnocchi, czyli włoskie kopytka IP: *.inter.net.il 13.11.09, 20:28 A czy redakur wi kak się "gnocchi" wymawia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Gnocchi, czyli włoskie kopytka IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.09, 07:36 Poprawniej bedzie : "danie to bedzie smakowac kazdemu". "Zasmakuje" brzmi okropnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina moje kopytka są najlepsze IP: *.217-10-115.netatonce.net 13.11.09, 20:22 Ja uwielbiam wszelkiej maści kopytka, kluski czy knedle. Po 24 latach gotowania chyba doszłam do perfekcji. Oto link do moich przepsów: przepisy na kopytka (a propos. w tej samej kategorii na podanej stronie jest moj przepis chleb ze zdjęciami, z ktorego jestem najbardziej dumna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozamunda Re: moje kopytka są najlepsze IP: *.rtk.net.pl 13.11.09, 21:53 szczyt buractwa = lektorka mówi "gnoczczi" gdy w tle angielski lektor wymawia poprawnie. Ludzieee! Buraki z wyborczej! Włochy nie leżą na końcu świata! Jak się kurna robi artykuł o włoskiej potrawie to się kurna sprawdza wymowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Calineczka Gnocchi, czyli włoskie kopytka IP: *.217-10-115.netatonce.net 13.11.09, 21:52 Właśnie dodałam zdjęcia swoich klusek ziemniaczanych. Robiłam dzisiaj i rodzina omal nie wylizała patelni (bo oczywiście wszyscy chcieli odsmażane). Oto link do mojego przepisu ze zdjęciami: kluski ziemniaczane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celinka Moje najlepsze kluski!!!! IP: *.217-10-115.netatonce.net 13.11.09, 22:39 Generalnie nie lubię sie chwalić ale dzisiaj zrobiłam chyba swoje najlepsze w życiu kluski ziemniaczane (moja wlasna wersja gnocchi). Nie wiem czy można tu jakoś dodawać zdjęcia ale dodałam foty do przepisu tutaj: przepis na kluski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania całe życie myślałam, że robie kopytka IP: *.4web.pl 13.11.09, 22:59 ...a ja całe życie myślałam, że robie kopytka, a nie Gnocchi. Przeciez tak samo się robi kopytka.... nie będę swoich kopytek nazywac z włoska bo moja mama i babcia całe życie nazywały to kopytkami, to tak jakby makiełki nazwać z hiszpańska, bo taka teraz moda na kuchnie świata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: całe życie myślałam, że robie kopytka IP: *.net.inotel.pl 14.11.09, 00:00 Dokładnie w ten sposób moja babcia robi kluski szagówki, które reszta kraju zwie kopytkami (jestem z Poznania) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek kluski żelazne IP: *.zone11.bethere.co.uk 14.11.09, 01:55 A dla hardcorowców polecam kluski żelazne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Gnocchi, czyli włoskie kopytka IP: 85.222.87.* 30.07.10, 19:48 A ja nie zrobie nigdy takich jakie Wam wychodza.Jesli chodzi o najlepsze kopytka to na Skoroszach jadlam,w restauracji antich caffe. Szczegolnie z sosikiem serowy smakuja wybornie. Odpowiedz Link Zgłoś